IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕιδήσεις απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Ο Νότης Μαριάς ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα ο άλλος δρόμος», στο IONION FM
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 20.10.17

Ο Νότης Μαριάς ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα ο άλλος δρόμος», στο IONION FM. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν: Γερμανικές αποζημιώσεις, PANAMA PAPER, τροπολογία που αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα στην Θράκη, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο κ. Μαριάς, για την παρακράτηση 10 περίπου δις ευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, χρήματα που θα έπρεπε να επιστραφούν στα ελληνικά ταμεία και προέρχονται από τα κέρδη πώλησης των ελληνικών ομολόγων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται, καθώς στο EUROGROUP το 2016, προχώρησε σε διευθέτηση μη ευνοϊκή για την χώρα και οι δανειστές παρακρατούν τα χρήματα για να αντισταθμίσουν την χασούρα, από την μείωση των επιτοκίων δανεισμού», δηλώνει ο κ. Μαριάς. Για τα panama paper που αποκαλύπτουν παγκόσμιο δίκτυο φοροδιαφυγής πολυεθνικών, εις βάρος φτωχών φορολογούμενων στα ευρωπαϊκά κράτη, σχολίασε ότι και ο ίδιος στήριξε την τροπολογία για την προστασία των μαρτύρων, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για το θέμα στο Στρασβούργο. Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στις ΗΠΑ. Με την αναβάθμιση των ελληνικών F16 θα δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις εργασίας για τους Αμερικάνους. Παραχώρησε χωρίς όρους και την βάση στην Σούδα. Θα μπορούσε να κάνει συμφωνία για επισκευή πολεμικών πλοίων στο Σκαραμαγκά, εμπορική συμφωνία ελληνικών και αμερικανικών τραπεζών, ως είδος εγγύησης για την εξασφάλιση της ρευστότητας της Ελλάδας και άλλες διευκολύνσεις για την χώρα», αναφέρει ο κ. Μαριάς. Για την τροπολογία Κοντονή που καταργεί την Συνθήκη της Λωζάνης και ανοίγει το δρόμο για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί τουρκικής μειονότητας στην Θράκη, ανέφερε ότι ήδη αυτοαποκαλούμενοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, προσέφυγαν στην επιτροπή αναφορών της Ε.Ε. για δήθεν παραβίαση δικαιωμάτων, σε ελληνικό έδαφος. «Μας κάλεσαν από το Υπουργείο Εξωτερικών να καταθέσουμε ένσταση. Την υπέβαλλα με το αιτιολογικό ότι πρέπει να απορριφθεί ως παράνομη. Εμείς δίνουμε αγώνα στην ευρωβουλή και στην ελληνική βουλή κάνουν καλαμπούρι και ψηφίζουν τροπολογίες εθνικά επιζήμιες», αναφέρει ο κ. Μαριάς. Για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις σχολίασε ότι έχει θέσει το θέμα επανηλλειμένα ως εισηγητής στο ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο απορρίπτεται και προανήγγειλε συνάντηση με Πολωνούς ευρωβουλευτές την επόμενη εβδομάδα.


ΑΚΟΥΣΤΕ (50)

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο παραίτησης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στο IONION FM
IONION FM 20.10.17

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο της παραίτησης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι προτάσεις που καταθέτει στην Βουλή, για τρέχοντα ζητήματα. Ο κ. Λεβέντης είχε απειλήσει με παραίτηση εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου αλλαγής φύλου. «Οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ των Αθηνών μας πολεμούν. Όταν είπα ότι παραιτούμαι έπεσαν σαν ύαινες να πάρουν δηλώσεις. Τότε κατάλαβα ότι οι εχθροί μου ήθελαν να παραιτηθώ και άλλαξα γνώμη», σχολίασε στο IONION FM και στην εκπομπή "Ραδιουργίες εκ προμελέτης" ο κ. Λεβέντης. Για την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμερική σχολίασε ότι έκανε τουρισμό και χαρακτήρισε βλακώδη ενέργεια την κατασπατάληση 2 δις για την αναβάθμιση των F16, καθώς δεν θα παρέχουν επαρκή προστασία στην χώρα. Ο κ. Λεβέντης σχολίασε και την μετεγκατάσταση των γραφείων του κόμματος στην βουλή, όπου του παραχωρήθηκαν τρία γραφεία του αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Ο Μητσοτάκης για εμένα είναι εχθρός, γιατί πρόδωσε τον Γεώργιο Παπανδρέου, ανέτρεψε μια κυβέρνηση που είχε το 54% του λαού και πήγε με τον βασιλιά και τους Αμερικάνους. Η ιστορία τον τιμώρησε με το ίδιο νόμισμα και την αποστασία Σαμαρά», ανέφερε ο κ. Λεβέντης. Τέλος έκανε λόγο για σύστημα διαφθοράς και σαπίλα στην Βουλή, που εξουσιάζει την χώρα και πρότεινε ως διέξοδο την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης.


ΑΚΟΥΣΤΕ (111)

Γιάννης Λυμπέρης: Το μήνυμα της εκεχειρίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 20.10.17

Στην Αρχαία Ολυμπία θα συνεδριάσει την Κυριακή το πρωί η ΚΕΔΕ, παρόντος του προέδρου Γιώργου Πατούλη και στην συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση με το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την προώθηση της ιδέας της εκεχειρίας. Ο πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού και αθλητισμού της ΚΕΔΕ, Γιάννης Λυμπέρης, ανέφερε στο IONION FM, ότι στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και του δημοτικού συμβουλίου θα κατοχυρωθεί το πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης της εκεχειρίας. Από τον επόμενο χρόνο η πρόταση θα προωθηθεί και στην Ευρώπη μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς το μήνυμα της εκεχειρίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, με αφορμή την διοργάνωση των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων, από τη Νότια Κορέα. Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε και στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και κατηγόρησε την παρούσα δημοτική αρχή, ότι έχει μπλοκάρει την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, εξαιτίας της δικαστικής διένεξης με τον εργολάβο. Για το ζήτημα των απορριμμάτων και την λειτουργία του συστήματος μηχανικής διαλογής στην Τριανταφυλλιά, ανέφερε ότι τα σκουπίδια καταλήγουν «αμάσητα», στον ΧΥΤΥ, γεγονός που επιφέρει κυρώσεις σε όσους διαχειρίζονται το θέμα.


ΑΚΟΥΣΤΕ (26)

100 mbps internet σε Μυρσίνη, Στρούσι, Νέα & Παλιά Μανωλάδα
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛ 20.10.17

Ο ΟΤΕ σε συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, αναβαθμίζει το δίκτυό του για την παροχή γρήγορου Internet αρχικά  στις περιοχές Μυρσίνης,  Στρουσίου, Νέας Μανωλάδας και Παλιάς Μανωλάδας. Όπως δήλωσε στο IONION FM ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ανδρέας Μίγκος, συναντήθηκε για τον σκοπό αυτό με τον προϊστάμενο του Τεχνικού Τμήματος ΟΤΕ Νομού Ηλείας Μιχάλη Δικαιάκο και με τον υπεύθυνο έργου Λεχαινών  Νίκο Καραβούλια. Το έργο θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018 και θα υπάρχει δυνατότητα να για ταχύτητες  μέχρι 100 mbps. Ο κ. Μίγκος είπε ακόμη πως μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδεται και το δίκτυο Internet  στον Άγιο Χαράλαμπο, συμπληρώνοντας ότι το μόνο χωριό που δεν έχει καθόλου internet στον δήμο, είναι η Νεάπολη.

Για την μόλυνση του περιβάλλοντος στους Αγίους Θεοδώρους είπε ότι το πρόβλημα είναι  μεγάλο με αφόρητη δυσοσμία στην περιοχή. Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές, αλλά την ευθύνη την έχει η αιρετή περιφέρεια και η αποκεντρωμένη περιφέρεια.


ΑΚΟΥΣΤΕ (54)

Ν. Τράκας: Αμείλικτα ερωτήματα αναδεικνύει η υπόθεση του τραυματισμού του υπαλλήλου στην καθαριότητα
ΠΑΤΡΑ 20.10.17

Ανακοίνωση για το περιστατικό με τον ακρωτηριασμό του χεριού 52χρονου εργαζόμενου στην Καθαριότητα του Δήμου Πάτρας, εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όπως αναφέρει στο IONION FM, ο πρόεδρος Νίκος Τράκας,  αμείλικτα ερωτήματα αναδεικνύει η υπόθεση του τραυματισμού του υπαλλήλου και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ενώ τα αρμόδια υπουργεία συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα εργατικά ατυχήματα. Κάλεσε τους αρμόδιους να αποδώσουν άμεσα ευθύνες, σε διαφορετική περίπτωση την επόμενη εβδομάδα θα γίνει προσφυγή στην δικαιοσύνη. Παράλληλα τόνισε ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ ήδη είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, πριν 1,5 μήνα ζητώντας να εξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας των εργαζόμενων για την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων.


ΑΚΟΥΣΤΕ (30)

Συνάντηση με Πολάκη και Φάμελλο για νοσοκομείο Αμαλιάδας και Σαμαρέικα
ΗΛΕΙΑ, 20.10.17

Σε Πολάκη και Φάμελλο, βρέθηκε την Πέμπτη η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, μαζί με αντιπροσωπεία Ηλείων, για το θέμα του νοσοκομείου Αμαλιάδας και τις εκτάσεις στα Σαμαρέϊκα. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Ηλεία μέσα Νοέμβρη, διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν κινδυνεύει και θα αναβαθμιστεί πλήρως. Την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο τεχνικών από το Υπουργείο θα μεταβεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να επιθεωρήσει τη νέα πτέρυγα και να προωθηθούν εργασίες λειτουργίας, ενώ θα προωθηθεί και η πρόσληψη γιατρών. Η κ. Σαλτάρη δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το νοσοκομείο Αμαλιάδας και απόρησε με όσους διασπείρουν φήμες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ενοποίηση των οργανισμών των δύο νοσοκομείων έχει γίνει από το 2012 και οι προτάσεις που καταθέτουν οι διοικητές των νοσοκομείων έχουν στόχο τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών. Η ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ ο δήμος Ήλιδας επί 12 χρόνια δεν έχει ολοκληρώσει την διαδικασία κατασκευής  και πρόσφατα ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος. Η κ. Σαλτάρη αναφέρθηκε ακόμα στην απαξίωση της Ηλείας τονίζοντας ότι οφείλεται σε συγκεκριμένους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και συμπλήρωσε ότι το υπουργείο περιβάλλοντος αναμένει την μελέτη από την περιφέρεια για τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς. Το θέμα των καταπατημένων εκτάσεων στα Σαμαρέϊκα Στροφυλιάς, τέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, σε σύσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης. Η κ. Σαλτάρη ανέφερε ότι πρόκειται για μια παγιωμένη κατάσταση στην περιοχή, ότι οι κάτοικοι δεν γίνεται να ξεσπιτωθούν και ζήτησε από τον υπουργό να παρέμβει, ώστε οι κάτοικοι να μην είναι αναγκασμένοι να υποβάλουν ενστάσεις τόσο στο δασαρχείο της Ηλείας, όσο και της Αχαΐας. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (32)

Αποθήκευση πυρηνικών όπλων στην αεροπορική βάση του Αράξου;
ΑΡΑΞΟΣ 20.10.17

Προετοιμασίες για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων στην αεροπορική βάση του Αράξου, φέρνει στο φως έγγραφο που δημοσιεύει η ενημερωτική ιστοσελίδα (militaire.gr). Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 26 και 28 Σεπτέμβρη έγινε σύσκεψη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την επισκόπηση των εργασιών για τον «εκσυγχρονισμό» της βάσης του Αράξου. Σχετική ενημέρωση στάλθηκε υπηρεσιακά στο υπουργείο Άμυνας, με απόρρητο έγγραφο. Το θέμα είχε αναδείξει το ΚΚΕ, ωστόσο διαψεύστηκε από την κυβέρνηση. Μετά και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, θεωρείται ότι θα τρέξει το πρόγραμμα μεταφοράς των πυρηνικών των Αμερικάνων σε πιο φιλικό έδαφος από την Τουρκία και φαίνεται ότι επιλέγεται ο Άραξος, καθώς έχουν γίνει ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι εργασίες ενίσχυσης της περίφραξης.


Στην Πάτρα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος
ΠΑΤΡΑ 20.10.17

Στην Πάτρα θα βρίσκεται σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα απευθύνει χαιρετισμό στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Πράσινης Χημείας.


Δωρεάν προληπτικός σπιρομετρικός έλεγχος
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ 20.10.17

Η Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος στα πλαίσια  πρόληψης και προαγωγής  της υγείας  του γενικού πληθυσμού της ευρύτερης  γεωγραφικής περιοχής, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία  και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μακρυγιάννη Πάτρας, το Κοινωνικό ιατρείο –φαρμακείο Ναυπακτίας « Όλοι Μαζί », τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών  Ελαιώνα –Αγ. Αποστόλων  «Ο Άγιος Τρύφωνας »  και  τoυς Δήμους Αιγιάλειας και  Καλαβρύτων διοργανώνει  δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο στις περιοχές :

Στο Διακοπτό του Δήμου Αιγιάλειας : Δευτέρα  23 Οκτωβρίου,  09.00 -13.00  στο χώρο του πνευματικού κέντρου.

Στα Τριπόταμα του δήμου Καλαβρύτων : Τρίτη  24 Οκτωβρίου,  09.30 -13.00 στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου.

Στη Ναύπακτο:  Τετάρτη 25 Οκτωβρίου,  09.00 -13.00 στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου –Φαρμακείου Ναυπακτίας “ Όλοι μαζί ”.

 Στον Ελαιώνα Ηλείας:  Πέμπτη 26 Οκτώβριου, 09.30 -13.00 στο χώρο του  κοινοτικού ιατρείου.

Στην Πάτρα: Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, 09.00 -13.00 στο χώρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιάννη.


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οργάνωσης Μελών ΠΥΡΓΟΥ
ΠΥΡΓΟΣ 20.10.17

Γραφείο Τύπου

Μετά τα απανωτά δημοτικά συμβούλια των τελευταίων ημερών θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να επισημάνουμε μερικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου και τους συμπολίτες μας.

Σε μια κρίση τάχα νομιμότητας ο υπόδικος για κακούργημα Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής και αφού παζάρεψε με τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους ώστε να εμφανιστούν στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου,  μιας και στην πρώτη δεν εμφανίστηκαν (αλήθεια γιατί ακυρώσατε το δημ. Συμβούλιο κ. δήμαρχε;;;), έφερε για ψήφιση σαν θέμα  την ανάκληση των αδειών των καταστημάτων της πλατείας Σάκη Καράγιωργα  για πολεοδομικές παραβάσεις.

Κατηγορώντας τον προκάτοχό του ότι επέβαλε την κατασκευή στεγάστρων με προφορικές εντολές και όχι με νόμιμες άδειες, καταλόγισε μεγάλα πρόστιμα στα καταστήματα, αγνοώντας τις ευθύνες και της προηγούμενης αλλά και της σημερινής δημοτικής αρχής καθώς και των υπηρεσιών  του δήμου που ουδέποτε έλεγξαν τα καταστήματα,  καταλογίζοντας τις ευθύνες αποκλειστικά στους καταστηματάρχες.

Φυσικά στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας υπέγραφε τρία χρόνια τώρα τις άδειες για τραπεζοκαθίσματα στα παράνομα μαγαζιά  στην αρχή  κάθε χρόνου.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Λιατσής εκβιάζει το Δημ. Συμβούλιο με την κατακραυγή του κόσμου και το σέρνει σε όχι νόμιμες αποφάσεις. Η προηγούμενη ήταν με το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο γήπεδο.

Η δημοτική αρχή επιτέλους θα πρέπει να δει συνολικά την νομιμότητα στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα , όπως και στην υπόλοιπη πόλη .

Πρώτα από όλα θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε καταστηματάρχης πόσα τετραγωνικά δημόσιου χώρου μπορεί να καταλάβει και με ποιο τίμημα .

Δεύτερον τι παρεμβάσεις μπορεί να κάνει στην πρόσοψη του καταστήματος του ιδιαίτερα  σε περίπτωση που είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο .

Τρίτον , ποιος ο τύπος (στέγαστρα - ομπρέλες ) πρόσθετων κατασκευών που μπορούν να τοποθετηθούν βάση πολεοδομικής νομοθεσίας και τι επιπλέον άδειες απαιτούνται .

Η δημοτική αρχή έχει καθήκον να προστατεύει τον πολίτη, να του εξασφαλίζει νομιμότητα και ισοπολιτεία και όχι να τον καθιστά θύμα της δικής της ανεπάρκειας. Το να ωθεί μία επαγγελματική τάξη σε αναγκαστική παρανομία , να επιβάλει πρόστιμα και μετά να απειλεί να κλείσει τα μαγαζιά είναι κατάχρηση εξουσίας και καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας.

Η κατάντια της δημοτικής αρχής της πόλης μας δεν περιορίζεται μόνο στα καταστήματα. Οι  μόνες της δράσεις είναι πρόστιμα, εισιτήρια στους αθλητικούς χώρους, καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς ( εργοστάσιο Ξυστρή), κλείσιμο δημόσιων χώρων. Η «νομιμότητα» φυσικά εξαντλείται όταν είναι σε βάρος των πολιτών. Όταν εγκρίνει λεωφορεία και τρενάκια με αρνητικές γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών η «νομιμότητα» πάει περίπατο.

Μετά τους θεατρινισμούς των τελευταίων Δημ. Συμβουλίων καλούμε την Δημοτική αρχή να ασχοληθεί επιτέλους με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι κάτοικοί της, με την ανακύκλωση, τις παιδικές χαρές, το κολυμβητήριο, τις  κοινωνικές δομές, που τα έχει όλα διαλύσει και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που είναι να δίνει λύσεις και όχι να δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες.

Και επιτέλους : Ο Δήμος , ως δημόσια αρχή πρέπει να έχει συνέχεια . Και η συνέχεια εξασφαλίζεται με ευρεία συναίνεση των παρατάξεων και όχι με την "ενός ανδρός αρχή". Συναίνεση που αναγκαστικά με τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  θα αποκτήσει πλέον η πολιτική μας πραγματικότητα .  


Μια ξεχωριστή εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής ενόψει της Αφής της Φλόγας
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 20.10.17

Η Ολυμπία τιμά Πρωθιέρεια, Ιέρειες , Χορογράφο καθώς και παλιούς  Ολύμπιους Λαμπαδηδρόμους.

Χωρίς τη συμμετοχή τους η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα ήταν αδύνατη, έτσι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή τους, πραγματοποιεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 7μμ εκδήλωση προς τιμήν της Πρωθιέρειας, των Ιερειών και της Χορογράφου.

Η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και οι Ιέρειες της τελετής Αφής, βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στην Ολυμπία και επιδίδονται καθημερινά σε πρόβες για το μεγάλο γεγονός. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας, Χάρης Σπηλιόπουλος, αυτή η ομάδα των σαράντα πέντε επίλεκτων γυναικών, περιβάλλουν ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων, την ιερή Φλόγα της Ολυμπίας και αποτελεί υποχρέωση του Δήμου να τους αποδώσει τις τιμές που τους αξίζουν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ταυτόχρονα, στην ίδια εκδήλωση, ο Δήμος θα τιμήσει και τους πρώτους λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1964 μέχρι και το 1988, καθώς επίσης και γηγενείς λαμπαδηδρόμους των προαναφερόμενων λαμπαδηδρομιών. Συγκεκριμένα θα τιμηθούν: Διονύσιος Καίσαρης (1964, Ίνσμπρουκ), Αναστάσιος Μπαχούρος (1968, Γκρενόμπλ), Ιωάννης Κιρκιλέσης (1972, Σαπόρο), Σπύρος Τζαβάρας (1976, Ίνσμπρουκ) Γιώργος Γκίκας (1980, Λέικ Πλάσιντ), Χαράλαμπος Καραλής – Σπήλια Σπηλιοπούλου (1984, Σαράγιεβο), Στέλιος Μπίσμπας (1988 Κάλγκαρι).

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιόνγκτσανγκ 2018».


Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και η Ενωση Τυφλών σας καλούν για ένα δείπνο στο σκοτάδι
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ 20.10.17

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  στέκεται αρωγός , προωθώντας    θέματα και πρωτοβουλίες φορέων που εκπροσωπούν τα   Άτομα με Αναπηρία.

Στα πλαίσια σχεδίου δράσης έχει αναλάβει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας την στήριξη εκδήλωσης με τίτλο «Δείπνο στο Σκοτάδι».  Πρόκειται  για  μια δράση βιωματικής εμπειρίας της τυφλότητας όπου βλέποντες συμπολίτες μας καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις 4 από τις 5 αισθήσεις, σε συνθήκες απόλυτου σκότους για να δειπνήσουν.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο εστιατόριο «SANTA ROSA», που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου Πατρών (Νόρμαν Άστιγγος  και Σάντα Ρόσα).

Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να προμηθευτούν προσκλήσεις  από τα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδας (Αγ. Νικολάου 57-59),  τηλ. επικοινωνίας 2610-224992.  Θα υπάρξει ακριβής αριθμός συμμετεχόντων. Η είσοδος θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της πρόσκλησης κατά την είσοδο. 


Περιφερειακό Συμβούλιο Μαθητών παρουσία του υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ 20.10.17


Μαθητές του Γυμνασίου Καράτουλα , από την Ηλεία, θα αναλάβουν ρόλους περιφερειακών συμβούλων , στα πλαίσια δράσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην συνεδρίαση των μαθητών το παρών θα δώσει και ο αναπληρωτής υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Πρόκειται για τη δράση που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας.

Η ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09.30 το πρωϊ, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου τους προσκεκλημένους θα υποδεχτεί ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στόχος είναι, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, να προωθηθεί  η συμμετοχικότητα των αυριανών ενεργών πολιτών και παράλληλα το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως κορυφαίο όργανο της Αυτοδιοίκησης, να αποτελέσει ένα ανοικτό βήμα για τους νέους.


Εορτασμός του προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 20.10.17

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού τιμήθηκε αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό για σημαντική και εξαίρετη προσφορά του στην εθελοντική αιμοδοσία

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος και παράλληλα ως « Ημέρα της Αστυνομίας».

Για το λόγο αυτό τελέστηκε σήμερα (20-10-2017) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς τόσο στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, όσο και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπου παραβρέθηκαν οι πολιτικές, δικαστικές  και στρατιωτικές Αρχές, οι τοπικοί φορείς, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών και του πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιπρόσωποι λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι απόστρατοι του Σώματος, εν ενεργεία αστυνομικοί με μέλη των οικογενειών τους και πολίτες.

Ειδικότερα, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:30 το πρωί, δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών.

Η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ, αναγνώστηκε από την Αστυνόμο Β΄Ελένη ΤΣΙΡΚΑ του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας

Επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε Θεια Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου, στην Ιερά Μονή Γηροκομείου, όπου την προηγούμενη ημέρα είχε τελεστεί και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, βραβεύθηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος πέντε αστυνομικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες στη Δυτική Ελλάδα, για σημαντική και εξαίρετη προσφορά τους στην εθελοντική αιμοδοσία, τα τελευταία δέκα έτη.

Ειδικότερα, βραβεύθηκαν οι εξής :

Αρχιφύλακας ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος υπηρετών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας,
Αρχιφύλακας ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, υπηρετών στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας
Αρχιφύλακας ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Δημήτριος, υπηρετών στο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου,
Αρχιφύλακας ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, υπηρετών Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας,
Αρχιφύλακας ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Βασίλειος, υπηρετών Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας,
Πολιτικός Υπάλληλος ΜΠΟΥΤΖΑΡΕΛΗΣ Πέτρος, υπηρετών στο Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας

Τονίζεται ότι, οι βραβευθέντες προσέφεραν εθελοντικά, συνολικά (93) φιάλες αίματος, τα τελευταία δέκα έτη, στην Τράπεζα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επισημαίνεται, ότι κατά το φετινό εορτασμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ υποδέχτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Γρηγόριο ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ, τον βουλευτή Αχαΐας κ. Κωνσταντίνο ΣΠΑΡΤΙΝΟ, τον βουλευτή Αχαΐας κ. Ανδρέα ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ, τον βουλευτή Αχαΐας κ. Ιάσων ΦΩΤΗΛΑ, την Πρόεδρο Εφετών Πατρών κα. Στεφανία ΚΑΡΑΤΖΑ, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών κ. Γεώργιο ΣΚΛΗΡΗ, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ.  Γεώργιο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού  και Διοίκησης Υποστράτηγο ε.α κ. Δημήτριο ΔΡΙΒΗΛΑ, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα υγείας κ. Αντώνιο ΧΑΡΟΚΟΠΟ, τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Αθανάσιο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ, τον Αντιδήμαρχο Πατρέων κ. Παναγιώτη ΜΕΛΑ, τον Αντιδήμαρχο Πατρέων κ. Διονύση ΠΛΕΣΣΑ, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Πατρών Ταξίαρχο ΖΩΗ Σπυρίδων, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Άγγελο ΤΣΙΓΚΡΗ, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Πατρών κ. Νικόλαο ΚΟΝΤΟΕ, τον πρώην βουλευτή Αχαΐας κ. Αθανάσιο ΝΤΑΒΛΟΥΡΟ, πολιτευτές του Νομού Αχαΐας, τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών κ. Χαρίλαο ΖΑΝΝΙΔΗ, τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κ. Θεόδωρο ΠΙΣΙΜΙΣΗ, τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Γρηγόριο ΜΠΑΡΑΚΟ, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών κ. Γεώργιο ΡΩΡΟ,  τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων ΜΑΡΛΑΦΕΚΑ, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας κ. ΣΚΕΝΤΖΟ Παναγιώτη, τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Ανδρέα ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο, εκπρόσωπους της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου και της 116 Πτέρυγα Μάχης, του Συντονιστή Επιχειρήσεων  Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτ. Ελλάδος Πελοπονήσσου & Ιονίων Νήσων, του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, του κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. ΒΟΡΓΙΑ Κωνσταντίνο,   αξιωματικούς Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωπους Υπηρεσιών, Οργανισμών, Συλλόγων Σωματείων, Πρόεδρους και εκπρόσωπους Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών, πολιτικών υπαλλήλων, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Για την «Ημέρα της Αστυνομίας και της εορτής του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε  σήμερα τον Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Άγιο  Αρτέμιο και παράλληλα εορτάζουμε την Ημέρα του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εύχομαι σε όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, χρόνια πολλά  με υγεία και πρόοδο.

 Τέλος, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι παρά τις όποιες δυσκολίες και τους κινδύνους, θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και να δίνουμε καθημερινά τον πολύπλευρο αγώνα μας κατά του εγκλήματος.

Θα στεκόμαστε πάντα δίπλα σας, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας και ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας»


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Δελτίο Τύπου
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 20.10.17

Πλήθος περιοδειών, εξορμήσεων, ομιλιών πραγματοποιεί το επόμενο διάστημα η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ με την ανακοίνωση  του Κόμματος με θέμα «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Σ’ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»

Πιο συγκεκριμένα,

Κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής στελέχη του Κόμματος θα πραγματοποιήσουν:

Το Σάββατο 21 Οκτώβρη:

ΤΕ Αχαΐας

Η ΚΟΒ Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στην κεντρική Λαϊκή Αγορά της Πάτρας, στις 10πμ.
Η ΚΟΒ Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο καφενείο ¨Αρίστος¨ (οδός Καραϊσκάκη), στις 12 το μεσημέρι.  

ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας

Περιοδεία στη συνοικία Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, στις 12 το μεσημέρι.
Περιοδεία στο Καινούργιο, στις 7μμ. 

Την Κυριακή 22 Οκτώβρη:

ΤΕ Αχαΐας

Η ΚΟΒ Ανατολικού Διαμερίσματος  Πάτρας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στου Ρωμανού και το Νέο Σούλι, στις 11πμ.
Η ΚΟΒ Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο καφενείο ¨Πέττας¨ στην Εγλυκάδα, στις 7.30μμ. Θα μιλήσει η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας

Περιοδεία στη Βόνιτσα, στις 10πμ.
Περιοδεία στο Μοναστηράκι, στις 11πμ.
Περιοδεία στην Πάλαιρο, στις 12 το μεσημέρι.

ΤΕ Ηλείας

Περιοδεία στην κεντρική πλατεία των Λεχαινών, στις 10πμ.
Περιοδεία στην κεντρική πλατεία της Βάρδας, στις 10πμ.
Περιοδεία στα χωριά Γούμερο και Αγία Άννα, στις 11πμ.

Τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη:

ΤΕ Αχαΐας

Η ΚΟΒ Ερυμάνθου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας και στο Δημαρχείο του Δήμου Ερυμάνθου, στις 11πμ. 
 Η ΚΟΒ Εμπορίου θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στις κεντρικές αποθήκες των LIDL, στις 8πμ.

ΤΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ Πάτρας

Η ΚΟΒ ΠΤΧΝ1 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, στις 12 το μεσημέρι.

ΤΕ Ηλείας

Περιοδεία στην ΔΟΥ Πύργου, στις 10.30πμ.

Την Τρίτη 24 Οκτώβρη:

ΤΕ Αχαΐας

Η ΚΟΒ Νοτίου Διαμερίσματος Πάτρας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στις οδούς Ανθείας και Ευβοίας, στις 7μμ.
Η ΚΟΒ Νοτίου Διαμερίσματος Πάτρας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή Παραλία Πατρών, στις 7μμ.
Η ΚΟΒ Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στη Λαϊκή αγορά Ταμπαχάνων, στις 11πμ.
Η ΚΟΒ Αιγίου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στα γραφεία της Οργάνωσης, στις 7μμ. 
Η ΚΟΒ Νοσοκομείου Ρίου θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο χώρο του νοσοκομείου, απ’ τις 10πμ.

ΤΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ Πάτρας

Η ΚΟΒ ΠΤΧΝ2 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους Πολιτικούς Μηχανικούς, στις 11πμ.

ΤΕ Ηλείας

Περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα και την Λαϊκή Αγορά της Ζαχάρως, στις 10.30πμ.
Περιοδεία στις δημοτικές υπηρεσίες του δήμου Πύργου και στο ΙΚΑ Πύργου, στις 10πμ. 

Την Τετάρτη 25 Οκτώβρη:

ΤΕ Αχαΐας

Η ΚΟΒ Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο χώρο του νοσοκομείου, στις 10πμ.
Η ΚΟΒ Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο νοσοκομείο παίδων ¨Καραμανδάνειο¨, στις 12 το μεσημέρι.
Η ΚΟΒ Νοτίου Διαμερίσματος Πάτρας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στην οδό Ακρωτηρίου, στις 7μμ.
Η ΚΟΒ Νοτίου Διαμερίσματος Πάτρας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στα Δεμένικα, στις 7μμ.
Η ΚΟΒ Εμπορίου θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο εμπορικό κέντρο της Περιβόλας, στις 6μμ.
Η ΚΟΒ Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στην οδό Πατρών Κλάους, στις 6.30μμ.

ΤΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ Πάτρας

Η ΚΟΒ ΠΤΧΝ1 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους Η/Υ, στις 12 το μεσημέρι.
Η ΚΟΒ ΠΤΧΝ2 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους Χημικούς Μηχανικούς, στις 11πμ.
Η ΚΟΒ ΠΤΧΝ2 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, στις 2μμ.

Την Πέμπτη 26 Οκτώβρη:

ΤΕ Αχαΐας

Η ΚΟΒ Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα ιδρύματα ¨Κωνσταντοπούλειο¨, ¨Κιβωτός¨ και ¨Μέριμνα¨, απ’ τις 9πμ.

Την Παρασκευή 27 Οκτώβρη:

ΤΕ Αχαΐας

Η ΚΟΒ Νοτίου Διαμερίσματος Πάτρας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στις εργατικές κατοικίες Ιτεών και Λεύκας, στις 7μμ.


Με μιά ματιά...
Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑ 20.10.17

Βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο πλοίο Ζάκυνθος Ι, κατά την διάρκεια προετοιμασίας απόπλου από την Κυλλήνη. Μετά από επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, απαγορεύτηκε ο απόπλους, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε άλλο πλοίο για να συνεχίσουν το δρομολόγιο.

Την 190η επέτειο από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου γιορτάζει σήμερα η Πύλος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου. Στις 8 το βράδυ θα γίνει αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και καύση πυροτεχνημάτων στο παλιό λιμάνι.

Ειδική εκδήλωση για τις Ιέρειες της τελετής αφής των ολυμπιακών αγώνων, πραγματοποιείται απόψε στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο Ολυμπίας. Παράλληλα θα τιμηθούν και οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι από το 1964 έως το 1988.

Καταγωγή από την Ηλεία είχε η άτυχη 32χρονη εφοριακός Δώρα Ζέμπερη που δολοφονήθηκε στο β νεκροταφείο Αθηνών. Ο πατέρας καταγόταν από το Λάττα Πηνείας και η μητέρα από την Βουπρασία.

Ληστεία το πρωί στον Άγιο Βασίλειο Ρίου. Οι δύο δράστες σκηνοθέτησαν τροχαίο και λήστεψαν υπάλληλο του Αρσακείου, η οποία μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Διάρρηξη την Πέμπτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Υφαντής, στα Μποζαϊτικα Πάτρας. Άγνωστοι δράστες πήραν 3.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο.

Αποζημιώσεις 13,3 εκατ. ευρώ καταβάλει σήμερα ο ΕΛΓΑ σε 54.668 δικαιούχους, για τα έτη 2016 και 2017. Στην Ηλεία θα διατεθεί 1.243.000 ευρώ.


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
19-10-17  ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19-10-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
19-10-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
19-10-17  Στέλιος Κούλογλου: «Ο δημοσιογράφος είναι σαν οδηγός ασθενοφόρου. Κουβαλάει την αλήθεια και πρέπει να την σώσει»
19-10-17  Γ. Νταβρής: Τεχνολογικό χάσμα υπέρ της Τουρκίας η αναβάθμιση των F-16
19-10-17  Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στη «Φάρμα Ηλείας»
19-10-17  Η Λαϊκή Συσπείρωση επαναφέρει την μόλυνση περιβάλλοντος στους Αγίους Θεοδώρους στο Δημοτικό Συμβούλιο
19-10-17  Στον ΕΛΓΑ Πάτρας ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μητρόπουλος για τις αποζημιώσεις των αγροτών
19-10-17  Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου
19-10-17  «Ημέρα της αστυνομίας»
19-10-17  Ιερά Μητρόπολη Πατρών
19-10-17  Ρευματοειδή νοσήματα και την σωστή διατροφή
19-10-17  Δίνουν πνοή στην ενδοχώρα 36 εκατ ευρώ από το νέο Leader
19-10-17  Χορήγηση ή ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017
19-10-17  Με μιά ματιά...
18-10-17  ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18-10-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
18-10-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
18-10-17  Ενας στους τρεις Έλληνες απειλείται σήμερα από τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού!
18-10-17  Το χρονικό της φωτιάς στη Νεμούτα
18-10-17  Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τις πυρκαγιές στην Ηλεία Μετά τη Νεμούτα, τα Τσίπιανα
18-10-17  Ελλάς το μεγαλείο σου! Εκρηκτικά σε απορριμματοφόρο(!) ακρωτηρίασαν το χέρι εργάτη καθαριότητας
18-10-17  Στην τελική ευθεία η Ολυμπία εν όψει της Αφής της Φλόγας
18-10-17  Φόβους για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού εκφράζει ο Ιάσων Φωτήλας
18-10-17  Στο στόχαστρο των πολιτών μπαίνουν οι πολύ υψηλής ανησυχίας χημικές ουσίες
18-10-17  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Tο σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή και οι «εκτελεστές» (BINTEO)
18-10-17  Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε δάσος στα Ιωάννινα
18-10-17  Στην Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
18-10-17  Η ΠΔΕ συμμετέχει στο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων
18-10-17  Δωρεάν Αλλεργιολογικός Έλεγχος στην Π.Ε. HΛΕΙΑΣ
18-10-17  3ος επιχειρηματικός διαγωνισμός ΕΑΠ-ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας «ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
18-10-17  Με μιά ματιά...
17-10-17  ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17-10-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
17-10-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ