IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδήσεις απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


"Εύγλωττη" κατηφόρα του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου
ΚΑΤΑΚΟΛΟ 29.03.17

Ένα βήμα πριν από το λουκέτο το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου. Στην συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι επρόκειτο να συζητηθεί, η αναστολή της υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου, λόγω έλλειψης υπαλληλικού προσωπικού (η πρόσκληση της συνεδρίασης δεν έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια). Να σημειωθεί ότι η παρούσα διοίκηση με επικεφαλής εκδότη της Ηλείας, είχε αναλάβει καθήκοντα το 2014 εν μέσω ενστάσεων και ερωτημάτων σχετικά με το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του ιδιοκτήτη ΜΜΕ και παράλληλα, διαχειριστή Νομικού Προσώπου του Δήμου Πύργου. Από το θέμα της συζήτησης στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ στο Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, γεννώνται πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τις ενέργειες της παρούσας διοίκησης, οι οποίες οδήγησαν το Ταμείο σε «τέλμα» και επηρεάζουν χιλιάδες επαγγελματίες και πολίτες στην Ηλεία. Ερωτήματα σχετικά με την κατηφόρα που έχει πάρει ο νομός Ηλείας, ακόμα και στον τελευταίο τομέα του τουρισμού που έχει απομείνει στην περιοχή, από τις επιλογές πολιτικών προσώπων και διαχειριστών του δημόσιου βίου. Ο πρώην αντιπρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου Φρατζής Κολόσακας, ανέφερε στο ΙΟΝΙΟΝ FM, ότι πρόκειται για πρωτοφανές θέμα που δικαιώνει όσους είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους από την αρχή της παρούσας θητείας του ΔΣ.

«Το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, συνεδριάζει πολλές φορές,  χωρίς να έχει την πλειοψηφία στην λήψη των αποφάσεων:

-Ενώ απέχουν πολλά μέλη, ανάμεσα τους και ο Λιμενάρχης Κατακόλου,
-Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές έρευνες,
-Ενώ έχει κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του αντιπροέδρου
-Ενώ ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης, έχει στείλει έγγραφο που   ακυρώνει τον ορισμό ταμία και δημιουργεί αβεβαιότητα για τις απλήρωτες συμβάσεις
» ανέφερε στο IONION FM, ο κ. Κολόσακας.

 Πρότεινε να κατατεθεί αίτημα προς το υπουργείο για να λειτουργήσει ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου, που προβλέπει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ο κ. Κολόσακας σχολίασε ακόμα την απόφαση που έλαβε το Λιμενικό Ταμείο να διακόψει την ανάθεση προς τον δήμο Πύργου για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τα κρουαζιερόπλοια και να αναθέσει το έργο σε ιδιωτική εταιρεία. «Ο δήμος Πύργου διαθέτει όλες τις πιστοποιήσεις για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Για ποιο λόγο μπάζουν ιδιώτη μέσα στο λιμάνι;», αναρωτήθηκε ο κ. Κολόσακας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (33)

Ο 2ος από τους 7 δημάρχους της Ηλείας με αβέβαιο μέλλον (μέχρι στιγμής)
ΠΥΡΓΟΣ 29.03.17

Αβέβαιο το μέλλον του δημάρχου Πύργου Γαβριήλ Λιατσή. Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αποδέχθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, εφαρμόζεται η ποινή της διοικητικής αργίας σε όσους αιρετούς παραπέμπονται με αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα για κακούργημα, απιστία και περιοριστικούς όρους. Ο δήμαρχος Πύργου παραπέμπεται με σχετικές κατηγορίες για τα έργα αυτεπιστασίας που πραγματοποίησε το 2006 και ζημίωσαν τον δήμο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, κατά 750.000 ευρώ.  Τα παραπάνω ανέφερε στο IONION FM, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος και συμπλήρωσε ότι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πρέπει να σταματήσει να κωφεύει και να εφαρμόσει το νόμο. Παράλληλα ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι την Δευτέρα ξεκίνησε το δικαστήριο της συγκεκριμένης υπόθεσης, με κατηγορούμενο τον κ. Λιατσή, στο Κακουργιοδικείο της Πάτρας και διεκόπη για τις 4 Απριλίου. Αιτία η παρουσία δικηγόρων που όρισε το ελληνικό δημόσιο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του, έναντι της ζημίας που κατηγορείται ότι προκάλεσε ο κ. Λιατσής, ύψους 750.000 ευρώ. «Ήταν έκπληξη για τους δικηγόρους του δημάρχου Πύργου  η παρουσία δικηγόρων για την προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου, την ώρα που ο δήμος Πύργου αρνείται να ορίσει για να προστατέψει τον κ. Λιαστή. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να επανέλθει στις 4 Απριλίου για να συνεχιστεί η δίκη», ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι από την περασμένη Παρασκευή έχει αναβληθεί δύο φορές η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Πύργου, για να μην συζητηθεί το θέμα της δίκης του δημάρχου και ο ορισμός παράστασης δικηγόρων που θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του δήμου. Σχετικά με τις πρωτοφανείς εξελίξεις στο Λιμενικό Ταμείο Πύργου, με αφορμή την σημερινή σύγκλιση του ΔΣ για να αποφασίσει αν θα βάλει λουκέτο στο νομικό πρόσωπο, ο κ. Αντωνακόπουλος, σχολίασε, ότι δυστυχώς δικαιώνεται και ο ίδιος και όσοι ακόμα είχαν ασκήσει κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης και για τα πρόστιμα και για τον ρόλο του ταμία και για τις δικαστικές εξελίξεις.


ΑΚΟΥΣΤΕ (29)

Έθεσαν τόσα θέματα στον Τσίπρα, όσα δεν του έχουν θέσει στο Eurogroup! Περιμένετε λύσεις, ο Τσίπρας τα έγραψε...
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ 29.03.17

2.5 ώρες διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους φορείς της Ηλείας την Δευτέρα το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, μετά τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη. Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, αρμόδιος για την διαχείριση του ΕΣΠΑ. Παρόντες 4 από τους 7 δήμαρχους της Ηλείας, ο περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες. Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Ηλείας τόνισε στο IONION FM, ότι τέθηκαν στον πρωθυπουργό σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ηλεία, όπως η Ολύμπια Οδός, το τραίνο, το φυσικό αέριο, το εργοστάσιο απορριμμάτων, οι Ιαματικές Πηγές κα. Σχετικά με την Ολύμπια Οδό στο τμήμα Πάτρα – Πύργος,  αναφέρθηκε από τον πρωθυπουργό  ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η 5η δημοπρασία τμήματος του δρόμου, που θα συμπληρώσει το 75% του συνολικού έργου και θα είναι εφικτή η αποστολή του φακέλου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για έγκριση, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου από το ερχόμενο καλοκαίρι. Για τον σιδηρόδρομο Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα, αναφέρθηκε ότι υπάρχει μελέτη έτοιμη από την ΕΡΓΟΣΕ και έχει ενταχθεί προς έγκριση για χρηματοδότηση από το πακέτο Γιουνκέρ, με προϋπολογισμό 570 εκατ. ευρώ. Ωστόσο επειδή είναι επίφοβη η ένταξη, προτάθηκε να εκσυγχρονιστεί η παρούσα γραμμή στο τμήμα Πάτρα – Πύργος και να δημιουργηθεί προαστιακός σιδηρόδρομος. Ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον κ. Χαρίτση να προχωρήσει τις διαδικασίες για το εργοστάσιο απορριμμάτων, το οποίο έχει κολλήσει , παρότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και θα κατασκευαστεί με την Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε το θέμα των Ιαματικών Πηγών του Καϊάφα και όπως ανακοινώθηκε ο κ. Χαρίτσης θα προσκαλέσει σε σύσκεψη στην Αθήνα, όσες περιοχές έχουν έτοιμες μελέτες για να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Σχετικά με τα Λουτρά Κυλλήνης ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει επαφή με τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο οποίος ζητά να του παραχωρηθούν από την ξενοδοχειακή εταιρεία που έχει νοικιάσει τον χώρο από τον ΕΟΤ. Τέλος σχολιάζοντας την διεξαγωγή του 3ου Μαραθώνιου Ολυμπίας, ανέφερε ότι ήταν πετυχημένη η διοργάνωση με διεθνείς συμμέτοχές και αν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ για τερματισμό των δρομέων μέσα στο Αρχαία Στάδιο της Ολυμπίας, θα εκτινασσόταν η συμμετοχή. «Θα καταθέσουμε νέο αίτημα στο ΚΑΣ, μέσα στον Μάιο και αναμένουμε φέτος να δώσει έγκριση», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος.


ΑΚΟΥΣΤΕ (50)

Κάτοικοι Αγίων Θεοδώρων: Μας υποσχέθηκε ραντεβού με τον Τσίπρα ο Μπαλαούρας, αλλά μας κορόιδεψε - Πήγε ο Κουτσούμπας
ΛΕΧΑΙΝΑ 29.03.17

Εξοργισμένος ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων στα Λεχαινά από την στάση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα. «Μας υποσχέθηκε ότι θα κανονίσει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα για να μην πάμε με τα πανό στην εκδήλωση για το Μουσείο Μπελογιάννη και μια μέρα πριν μας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει χρόνο να μας συναντήσει. Μετά μάθαμε ότι ο κ. Τσίπρας κάθισε δύο ώρες στην Αμαλιάδα και συνάντησε φορείς. Μας είπε ψέματα ο κ. Μπαλαούρας», ανέφερε στο ΙΟΝΙΟΝ FM, ο κ. Αθαν. Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι κάτοικοι ήθελαν να θέσουν στον πρωθυπουργό το θέμα με την έντονη δυσοσμία που προκαλεί εργοστάσιο διαχείρισης ζωικών αποβλήτων στην περιοχή.  Ωστόσο αντί του κ. Τσίπρα στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών μετέβη την Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσκεκλημένος από τους κατοίκους. Βρισκόταν στην Ηλεία για τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη. «Αποδέχθηκε αμέσως την πρόσκληση μας, ήρθε στην περιοχή και δεσμεύτηκε να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος και να φέρει το θέμα στην βουλή» σημείωσε ο κ. Χαραλαμπόπουλος και εξέφρασε την ανησυχία του για επιδείνωση της δυσοσμίας κατά το Πάσχα, όταν θα αυξηθούν τα σφάγια.


ΑΚΟΥΣΤΕ (33)

Αγωνιώδης έκκληση: Μην αφήνετε τα ζώα σας στη Μπούκα Γαστούνης - Ζώα με ανθρώπινη μορφή πετάνε φόλες
ΓΑΣΤΟΥΝΗ 29.03.17

Δεκάδες αδέσποτα έπεσαν θύματα αδίστακτων στην παραθαλάσσια περιοχή Μπούκα Γαστούνης, η οποία βρίσκεται σπαρμένη με φόλες. Ο κάτοικος της Γαστούνης Νίκος Δημητρίου, ανέφερε στο IONION FM,  ότι άγνωστοι ασυνείδητοι εγκληματίες πέταξαν δεκάδες φόλες και καθημερινά πεθαίνουν με φρικτό τρόπο τα αδέσποτα ζώα της περιοχής. Απηύθυνε έκκληση προς την αστυνομία να διερευνήσει τα περιστατικά, αλλά και προς τους κατοίκους της περιοχής να μην αφήνουν τα ζώα τους στην Μπούκα της Γαστούνης, διότι είναι βέβαιο ότι θα πεθάνουν από φρικτό θάνατο. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (23)

Έγκλημα εκ προμελέτης το ξεχαρβάλωμα του νοσοκομείου Κρεστένων - Γιατρός... "Βέγγος" προσπαθεί να τα φέρει βόλτα!
ΚΡΕΣΤEΝΑ 29.03.17

Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Κρέστενας και έτοιμο να καταρρεύσει εξαιτίας της έλλειψης ιατρών και μηχανημάτων. Ο κάτοικος της Κρέστενας Νίκος Κωστόπουλος, καταγγέλλει στο IONION FM, την περιπέτεια που έζησε την περασμένη Δευτέρα, όταν μετέβη στο νοσοκομείο, επειδή ο αδελφός του χρειάστηκε νοσηλεία. «Ένας γιατρός έτρεχε σαν τον Βέγγο από το χειρουργικό στα παθολογικό. Από τα δύο μηχανήματα για καρδιογραφήματα το ένα λειτουργούσε και αυτό δεν εκτύπωνε σωστά τα αποτελέσματα. Το νοσοκομείο έχει αποδυναμωθεί πλήρως», σημείωσε ο κ. Κωστόπουλος. «Ενημέρωσα δήμο, περιφέρεια, βουλευτές, αποκεντρωμένη διοίκηση, υγειονομική περιφέρεια κτλ. και θα στείλω εξώδικα, προειδοποιώντας ότι τους καθιστώ υπεύθυνους, αν προκύψει θάνατος λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Κρέστενας», ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι το γεγονός αποσιωπάται από ορισμένα ΜΜΕ.


ΑΚΟΥΣΤΕ (25)

Στο σκαμνί η Ελλάδα για τη Μανωλάδα
Στρασβούργο 29.03.17

Ξεκινά την Πέμπτη στο Στρασβούργο στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το δικαστήριο με κατηγορούμενους επιστάτες σε καλλιέργειες φράουλας στη Μανωλάδα για την υπόθεση με τους πυροβολισμούς κατά αλλοδαπών εργατών γης, που διεκδικούσαν αποδοχές από εργασία τον Απρίλιο του 2013. Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάνθηκε ότι είναι ένοχοι, ένας εργοδότης και ένας επιστάτης για βαριά σωματική βλάβη, εμπορία ανθρώπων και χρήση πυροβόλων όπλων και τελικά στον επόμενο βαθμό απαλλάχθηκαν από ορισμένες κατηγορίες, με τελικό αποτέλεσμα να καταβάλουν ως αποζημίωση 43 ευρώ σε κάθε εργάτη.


στην 117 ΠΜ ο Καμμένος, για τον "Ηνίοχο"
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ 29.03.17

Στην Ανδραβίδα στην 117 ΠΜ, βρέθηκε σήμερα ο υπουργός εθνικής άμυνας, Πάνος Καμμένος, για να παρακολουθήσει την άσκηση Ηνίοχος, με διεθνή συμμετοχή από ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 6 Απριλίου. Μιλώντας σε τελετή στη μονάδα χαρακτήρισε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.


Επιστολή διαμαρτυρίας από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης
ΗΛΕΙΑ, 29.03.17

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, αποστέλλει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας, αναφέροντας ότι προκύπτουν πρόσθετες, υπερβολικές αυξήσεις των δηλώσεων ΟΣΔΕ της νέας περιόδου. Στην επιστολή αναφέρεται ότι η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με την GAIA Επιχερείν μετατρέπουν τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων σε εισπρακτικά κέντρα και παράλληλα αυξάνουν το κοστολόγιο υποβολής δηλώσεων για τους αγρότες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις το κόστος να είναι μεγαλύτερο από την επιδότηση. Ζητά παρέμβαση προκειμένου να αποτραπεί η νέα επιβάρυνση των αγροτών και να εξασφαλιστεί η μηδενική χρέωση στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν μεταβολές. 


Συγκέντρωση και κάλεσμα της ΛΑΕ στα ειρηνοδικεία
29.03.17

Κάλεσμα στους πολίτες να συγκεντρωθούν σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας σήμερα Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα με στόχο τη μη εκτέλεση πλειστηριασμών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη του συνόλου των μνημονιακών κομμάτων της Βουλής, προετοιμάζει ένα νέο σύστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών» . Η ΛΑΕ υπογραμμίζει πως το νέο αυτό σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα σε τράπεζες και funds -«κοράκια»- να υφαρπάξουν τις λαϊκές περιουσίες, ξεπερνώντας τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.


Ληστεία στην Πάτρα
ΠΑΤΡΑ 29.03.17

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα ενεργώντας από κοινού και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, παραβίασαν πόρτα οικίας 81χρονου ημεδαπού στον Καστελόκαμπο Πατρών και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.


Εξαπάτηση ηλικιωμένης
ΑΧΑΪΑ, 29.03.17

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης σε βάρος άγνωστου  δράστη, ο οποίος χθες το απόγευμα μετέβη σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής σε χωριό της Κάτω Αχαίας, όπου με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του γιου της, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, προκειμένου να προβεί σε λογιστικές ενέργειες, που θα του απέφεραν υποτιθέμενο κέρδος (4.000)  ευρώ. Ο δράστης δεν ολοκλήρωσε την πράξη του  και τράπηκε σε φυγή όταν εισήλθε στην οικία η κόρη της παθούσας.


Συλλήψεις στη Ναύπακτο
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 29.03.17

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Ναύπακτο,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ένας 70χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, χωρίς να έχει προβεί στην ανανέωση της άδειας κατοχής του. Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Ναύπακτο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Αιτωλίας, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και σπόροι της ίδιας ουσίας.


Ολιγόωρη Νυχτερινή Εκτροπή Κυκλοφορίας μεταξύ των κόμβων Ξυλοκάστρου - Δερβενίου
ΑΧΑΪΑ, 29.03.17

Την Τετάρτη 29/03 από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί της επόμενης μέρας, το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πάτρα, μεταξύ των κόμβων Ξυλοκάστρου (ΧΘ 120,9) και Δερβενίου (ΧΘ 142,0), θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό.  Καθ’ όλη τη διάρκεια των ανωτέρω ρυθμίσεων η κατεύθυνση προς Αθήνα θα λειτουργεί κανονικά.


Πολιτική συγκέντρωση της ΛΑΕ στον Πύργο με ομιλητή τον Δημήτρη Στρατούλη
ΗΛΕΙΑ, 29.03.17

Η Λαϊκή Ενότητα Ηλείας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση-συζήτηση στον Πύργο με ομιλητή τον Δημήτρη Στρατούλη - μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ- στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της περιφερειακής ενότητας Ηλείας-Διοικητήριο -στις 7.30 μ.μ την Παρασκευή 31-03-2017. 

Καλούμε όλους τους φίλους, ψηφοφόρους, δημοκρατικούς και προοδευτικούς συμπολίτες μας να παραβρεθούν και να συνομιλήσουμε μαζί τους.

Στις 5.00 μ.μ την Παρασκευή θα περιέλθουμε το εμπορικό κέντρο του Πύργου δίνοντας και το φυλλάδιο μας, με την επεξεργασμένη θέση μας για τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό μας νόμισμα, ως αφετηρία για μια κυρίαρχη και δημοκρατική Ελλάδα, με ανάπτυξη και δικαιοσύνη.

Στις 7.15 μ.μ θα δώσουμε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ στο φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου.

Το Σάββατο στις 10.00 π.μ θα επισκεφτούμε το μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα και 11.00 π.μ με 13.30 μ.μ θα περιέλθουμε το εμπορικό κέντρο της Αμαλιάδας δίνοντας το φυλλάδιο για τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό μας νόμισμα. Μπορούμε χωρίς μνημόνια-λιτότητα και ευρώ.


Κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων από τον Νίκο Νικολόπουλο
ΑΧΑΪΑ, 29.03.17

Η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς κ. Ελένης Ράικου, τα καρτέλ που κυριαρχούν στην Ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρεία-φαντομάς που βρέθηκε με «προίκα 110 εκατ. ευρώ και οι ελλιπείς έλεγχοι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» , συνθέτουν την επίκαιρη κοινοβουλευτική δράση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Δύο από τις τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις έχουν κατατεθεί προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και από μια προς τους Υπουργούς Υγείας και Υποδομών.

«Έρευνα σε βάθος για όσα καταγγέλει η κ. Ε. Ράικου»

Στην περίπτωση της κ. Ράϊκου, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να πληροφορηθεί ποιες εντολές έδωσε, προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος οι λόγοι και τα περιστατικά που επικαλείται η Εισαγγελέας Διαφθοράς, τα οποία την οδήγησαν σε παραίτηση.

Εξάλλου, ο Νίκος Νικολόπουλος καλεί τον Υπουργό ν’ απαντήσει αν οι καταγγελίες της κ. Ράϊκου θα διερευνηθούν εξονυχιστικά από κάποιον εισαγγελέα καθώς επίσης, αν οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) και τον Διοικητή Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλή να προχωρήσουν σε άνοιγμα λογαριασμών ώστε να βρεθούν τα στοιχεία δωροδοκίας από τη φαρμακευτική εταιρεία «NOVARTIS» που είναι περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ όπως καταγγέλλει η κ. Ράικου και να δεσμευθεί η κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

http://www.xristianodimokrates.gr/?section=19971&language=el_GR&itemid1541=21431&detail1541=1

«Γιατί δεν διενεργείται προκαταρκτική για την “χειραγώγηση της αγοράς”»

Ως προς το «καρτέλ» της ηλεκτρικής ενέργειας το ερώτημα είναι σαφές:

«Γιατί δεν ζητήσατε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διατάξει προκαταρκτική δικαστική έρευνα ώστε να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν εκείνοι που συνειδητά ζημιώνουν με την «χειραγώγηση της αγοράς» το Ελληνικό Δημόσιο και την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με ζημιά πάνω από 30.000.000 Ευρώ;»

http://www.xristianodimokrates.gr/?section=19971&language=el_GR&itemid1541=21428&detail1541=1

«Πώς εταιρεία με τζίρο 3000 ευρώ κάνει την αγορά του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»

Η τρίτη επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας και σχετίζεται με εταιρεία που με κεφάλαιο μόλος 3.000 ευρώ, «βρήκε» δάνειο 110 εκατ. ευρώ, με πρόθεση ν’ αγοράσει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»!

Ο Υπουργός Υγείας έχει κληθεί ν’ απαντήσει στα κατωτέρω δύο ερωτήματα του Αχαιού βουλευτή:

«Γνωρίζετε ναι ή όχι ότι αγόρασε το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», μια εταιρεία με κύκλο εργασιών τρεις χιλιάδες ευρώ και χωρίς κανένα εργαζόμενο καθώς επίσης γνωρίζετε ότι «βρήκε» 110 εκατ. ευρώ δάνειο αυτή η ίδια «εταιρεία φάντασμα»;

Γιατί δεν ζητήσατε να γίνει ΕΔΕ για όσα υπηρεσιακά πρόσωπα συνέργησαν και έβαλαν την υπογραφή τους στο μέγα αυτό σκάνδαλο; Τι προτίθεστε να πράξετε;»

http://www.xristianodimokrates.gr/?section=19971&language=el_GR&itemid1541=21429&detail1541=1

»Μεγάλη η ζημιά για την χώρα από την υπόθεση με τα τρομοδέματα»

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος συνέταξε και απέστειλε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, με αφορμή τα «τρομοδέματα» που «ταξίδεψαν» προς την Ευρώπη χωρίς να εντοπισθούν από το υπερσύγχρονο, κατά τα άλλα, Γερμανικό σύστημα ανίχνευσης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα ερωτήματα του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή είναι τα ακόλουθα:

«Γιατί το νέο γερμανικό σύστημα ελέγχου επιστολών που εγκαταστάθηκε πριν από 3 μήνες στο αεροδρόμιο δεν λειτούργησε στην περίπτωση των τρομοδεμάτων; Θα ζητήσετε από την Γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει το «νέο υπερόπλο ελέγχου» να αποζημιώσει την χώρα για την  Τέλος θα καταθέσετε αγωγή εις βάρος του διευθύνοντα συμβούλου και της εταιρείας που έχει την εκμετάλλευση του αεροδρομίου; 

Θα ζητήσετε εξηγήσεις από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του αεροδρομίου, για την υπόθεση των τρομοδεμάτων; Θα ζητήσετε να ελεγχθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές εάν υπάρχει προσωπική ευθύνη για τα ελλιπή μέτρα προστασίας του αεροδρομίου και γιατί δεν ζητήσατε την παραίτηση του; Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος για τις εγκληματικές παραλείψεις των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου για το οποίο είναι υπεύθυνος και αν ναι τότε σε ποιο όργανο και με ποια διαδικασία; Διετάχθη η διενέργεια Ε.Δ.Ε. για παράβαση κάποιου ανατεθειμένου καθήκοντος;»

http://www.xristianodimokrates.gr/?section=19971&language=el_GR&itemid1541=21430&detail1541=1


Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ στηρίζει τον Ανδρέα Καραγιάννη
ΑΓΡΙΝΙΟ 29.03.17

Την Παρασκευή 31 Μάρτη, ένας συμπολίτης μας καλείται να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, με την κατηγορία της υποκίνησης σε βίαια επεισόδια, επειδή, κατά το έτος, 2013 έγραψε «ανεπίτρεπτες φράσεις» στην προσωπική του σελίδα και σε συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Ανδρέας Καραγιάννης, ενεργός πολίτης με πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση, αποτελεί φαίνεται για κάποιους παράδειγμα προς αποφυγήν, αφού οι πολίτες, σύμφωνα με το δικό τους αξιακό σύστημα, θα πρέπει να μάθουν να σιωπούν και κυρίως να υποτάσσονται σε πολιτικές που σκορπούν φρίκη στην πλειοψηφία των ανθρώπων.

Αν όμως ο Αντρέας Καραγιάννης δικάζεται την Παρασκευή ως υποκινητής σε πράξεις βίας, όλοι αυτοί που την ασκούν, γιατί παραμένουν στο απυρόβλητο;

Όλοι αυτοί που νομοθετούν και εφαρμόζουν τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση των νέων επιστημόνων, δεν είναι αυτουργοί μιας απόλυτης και απάνθρωπης βίας; 

Όλοι αυτοί που νομοθετούν και εφαρμόζουν την εγκατάλειψη όλων των κοινωνικών δομών, το κλείσιμο των σχολείων και των νοσοκομείων, την ελλιπή πρόνοια για τους αδύναμους κρίκους αυτής της κοινωνίας, τους γέρους δηλαδή, τα παιδιά και τους ανάπηρους, δεν είναι αυτουργοί μιας απόλυτης και απάνθρωπης βίας; 

Βία δεν είναι οι ατελείωτες ουρές, για ένα πιάτο φαί στα κοινωνικά συσσίτια;

Βία δεν είναι η κατάργηση κάθε εργατικής νομοθεσίας, που έχει παραδώσει τους εργαζόμενους στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας, γυρνώντας το ρολόι του χρόνου αρκετούς αιώνες πίσω;

Βία δεν είναι τα άθλια κέντρα κράτησης, στα οποία αφήνουν τις ζωές τους οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους εξ’ αιτίας των πολέμων ή άλλων καταστροφών, για να σωθούν;

Βία δεν είναι οι ανελέητοι βομβαρδισμοί, που καταστρέφουν χώρες, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δυνατών της γης;

Όλοι αυτοί που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές, που ψηφίζουν και εφαρμόζουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα, που υλοποιούν αυτές τις απάνθρωπες μορφές της βίας, πότε θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου;

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό, όσων διώκονται, επειδή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης του ανθρώπου και απέναντι σε κάθε παράλογη και άδικη μεθόδευση, που θα επιχειρεί να μετατρέψει «την τρίχα σε τριχιά», για να ποινικοποιήσει και να καταργήσει την αντίσταση του λαού μας απέναντι στους «φονιάδες» του, την ίδια ώρα μάλιστα, που η δικαιοσύνη κρατάει κλειστά τα μάτια της, μπροστά στους δήμιους που μας αλυσοδένουν, για να μας σύρουν σε μια αβίωτη ζωή.

Αυτό επιβάλλει το δικό μας αξιακό σύστημα, και εδώ θα σταθούμε.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συναγωνιστή Αντρέα Καραγιάννη

και Απαιτούμε την απαλλαγή του από κάθε κατασκευασμένη κατηγορία


Σύμφωνο Συνεργασίας της ΠΔΕ με το "Χαμόγελο του Παιδιού"
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ 29.03.17

Η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που έχει ως κύριο σκοπό την ενίσχυση ενός υποστηρικτικού δικτύου για την φροντίδα των παιδιών της Δυτικής Ελλάδας που βρίσκονται σε κίνδυνο, είτε για λόγους υγείας, είτε εξαιτίας της φτώχειας και της έλλειψης επαρκούς οικογενειακού περιβάλλοντος, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως προβλέπεται από το Σύμφωνο, οι δύο φορείς θα υλοποιήσουν, μεταξύ άλλων, προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής, διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, για θέματα σχετικά με την εξαφάνιση και την ενδοσχολική βία, ημερίδες για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση επαγγελματιών και φοιτητών για την παιδική προστασία και την αποκατάσταση παιδιών σε κίνδυνο, οργάνωση εκδηλώσεων, δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών.

«Η ραγδαία μείωση του εισοδήματος, το υψηλό ποσοστό ανεργίας, η αποσύνθεση των εργασιακών σχέσεων, ο θρυμματισμός των ανθρωπίνων σχέσεων, η αποδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανεπάρκεια του οικογενειακού περιβάλλοντος, η έλλειψη κοινωνικών δομών, η ανισότητα του εισοδήματος, έχουν οδηγήσει σε μία τεράστια κρίση που έχει φτωχοποιήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει στην χάραξη μιας στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής ειδικότερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά με φτώχεια και με χρόνια νοσήματα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σημειώνοντας πως η Περιφέρειά μας συνεργάζεται με δεκάδες φορείς που προσφέρουν εθελοντικά προς το κοινό καλό, και ιδίως έχοντας στο επίκεντρο το παιδί.

«Κάποιες πολιτικές απαιτούν εθελοντική προσφορά, κοινή συμμετοχή χωρίς κόστος, καθώς και τοπική κοινωνική συμφωνία. Κάποιες άλλες κινητοποιούν τη συλλογική ευαισθησία και δεν απαιτούν ιδιαίτερη χρηματοδότηση από την κρατική μηχανή. Στόχος μας μέσα από αυτή τη συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι να αξιοποιήσουμε τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών, να συνεργαστούν και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις σε περιφερειακή κλίμακα και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες τους που χρήζουν στήριξης», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Όπως τόνισε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος κατά την εισήγησή του, στόχος είναι η συνεργασία για την από κοινού προώθηση και υποστήριξη της κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής υγειάς παιδιών, τόσο στο πεδίο παρεμβάσεις όσο και της προστασίας των παιδιών, η ανάληψη της κοινής δέσμευσης ότι θα προβούμε σε μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες κατά αρμοδιότητα για την καλύτερη και πιο άμεση υποστήριξη των παιδιών και η συνεργασία για ανεύρεση ή διάθεση χώρων για δημιουργία δομών με στόχο την ενδυνάμωση των παιδιών  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα για την λειτουργία Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών στην περιοχή της Αχαΐας.


Οι εκκρεμότητες τελειώνουν! – Με τους δύο νέους κόμβους στην Ευρεία Παράκαμψη Πατρών ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός 25 χρόνων
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ 29.03.17

Δύο νέα έργα, σημαντικά για την οδική κυκλοφορία, την αποσυμφόρηση περιοχών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, αλλά και ενταγμένα στη μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, προχωρούν πλέον προς υλοποίηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, εγκρίθηκε η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» - Άξονας Προτεραιότητας 3 «Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση μεταφορικών υποδομών», των νέων συνδετήριων κόμβων Κ3 και Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ.

Αφορά τους δύο κόμβους, τον «Κ3» που θα συνδέει στα Συχαινά την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών με την Μικρή Περιμετρική Πατρών μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Μειλίχου και Αλεξανδρουπόλεως και τον κόμβο «Κ7» της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών έως την Ε.Ο. Πατρών –Τριπόλεως στην περιοχή Λαμπραίικα.

«Με τη σημερινή έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ανάβει το πράσινο φως για ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα, δύο έργων τα οποία ολοκληρώνουν ένα σχεδιασμό για την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών, πάνω από 25 χρόνια. Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως όλο αυτό, είναι δουλειά κόπων και μεγάλων προσπαθειών» υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Αναφερόμενος στον κόμβο Κ7, ο κ. Κατσιφάρας τόνισε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε σύνδεση με την πρώην Ε.Ο. «111». Αρα με αυτή την παρέμβαση ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ερχόμαστε και απαντάμε στις εκκρεμότητες που έχουμε. Ανήκουν πλέον στο παρελθόν και ανοίγουμε νέους ορίζοντες. Και αυτή είναι παρέμβαση, στοχευμένη», ενώ μίλησε και για τον κόμβο Κ3 τονίζοντας πως είναι ένας εμβληματικός κόμβος, στο κρίσιμο σημείο πάνω από την Ανθούπολη και τα Συχαινά.

«Αν δούμε μελλοντικά το πώς δίνει εύκολη πρόσβαση στον Αρχαιολογικό Κόμβο της Βούντενης, είναι κάτι το σπουδαίο για την περιοχή μας. Η Περιφέρεια κάνει το χρέος της αναλαμβάνοντας την ευθύνη, τη χρηματοδότηση από το ΠΕΠ και την τεχνική, διοικητική και κατασκευαστική ολοκλήρωση. Για να τελειώνουμε μία και καλή με τις εκκρεμότητες» και κατέληξε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας:

«Η κοινωνία έχει ανάγκη από κάπου να πιαστεί και αν εμείς δεν είμαστε φορείς αυτής της ελπίδας, δεν υπάρχει μέλλον. Έχουμε μόνο δύο ακόμα εκκρεμότητες, τη σύνδεση του νέου λιμένα Αιγίου με την Εθνική Οδό και στο Δήμο Ήλιδας, το δρόμο προς Σιμόπουλο. Θα τα προχωρήσουμε και τα δύο. Με αίσθημα ευθύνης θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους που έχουμε».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, που έκανε την εισήγηση, συμπλήρωσε: «Ο κόμβος Κ3 θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της πρώτης εξόδου από το Ρίο προς την Πάτρα, ενώ χάρη στον κόμβο Κ7, όλοι θα έχουν πρόσβαση στην Ε.Ο. Πατρών - Τριπόλεως χωρίς να κινούνται σε Μιντιλόγλι, Φιλοθέη ή Οβρυά».

Κόμβος Κ3

Το έργο αφορά τη συνδετήρια οδό, Κόμβο Κ3 της Μικρής Περιμετρικής Πατρών (Μ.Π.Π.) με την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών (Ε.Π.Π.), μέσω της διάνοιξης και κατασκευής νέου ανισόπεδου κόμβου Κ3 Συχαινών, συνολικού προϋπολογισμού 12.950.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη σύνδεση της ΜΠΠ με την ΕΠΠ, δια μέσω της οδού Πανεπιστημίου (Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου) και την αναδιαμόρφωση και επανασχεδιασμό των δύο υφιστάμενων ισόπεδων κόμβων της οδού Πανεπιστημίου με τις οδούς Μειλίχου και Αλεξανδρουπόλεως.

Παράλληλα, προβλέπει τη βελτίωση και ανακατασκευή της υφιστάμενης δημοτικής οδού Μειλίχου, από την συμβολή της με την οδό Πανεπιστημίου έως την κοιλαδογέφυρα Γ9 της Ε.Π.Π., και τελικά την διάνοιξη και κατασκευή του νέου ανισόπεδου κόμβου Κ3 Συχαινών στην Ε.Π.Π. μεταξύ των σηράγγων Αρχαιολογικού Χώρου και Γηροκομείου.

Περιλαμβάνει την κατασκευή δύο κλάδων-ράμπες πρόσβασης προς Αθήνα και προς Πύργο, με τους οποίους γίνεται η σύνδεση με την Ευρεία Παράκαμψη.

Με το έργο αυτό, επιτυγχάνεται η πρόσβαση από/προς τους δύο οδικούς άξονες και στη συνέχεια από/προς το κέντρο της πόλης, το λιμάνι κ.λπ. χωρίς τη χρήση ήδη κορεσμένων οδών από τις δύο εισόδους της πόλης και χωρίς περαιτέρω κυκλοφοριακή επιβάρυνση περιοχών με σημαντική σήμερα περιβαλλοντική φόρτιση.

Κόμβος Κ7

Το έργο αφορά τη διάνοιξη και κατασκευή νέας συνδετήριας οδού από τον Κόμβο Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών (Ε.Π.Π.) έως την Ε.Ο. Πατρών –Τριπόλεως (Ε.Ο. 33) στην περιοχή Λαμπραίικα, συνολικού προϋπολογισμού 8.025.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει την κατασκευή της νέας συνδετήριας οδού, τη διαμόρφωση δύο ισόπεδων κυκλικών κόμβων σπειροειδούς δακτυλίου κυκλοφορίας, στην αρχή και το τέλος της νέας οδού, τα κατάλληλα έργα αποχέτευσης των ομβρίων των κυκλοφοριακών έργων και τη διευθέτηση του ρέματος «Μανωλιά», όπου είναι απαραίτητη λόγω των νέων οδικών έργων. Επίσης προβλέπεται και η αποκατάσταση των οδικών συνδέσεων που διακόπτονται από την αρτηρία.

Το έργο αποτελεί συνέχεια του κάθετου άξονα της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, που στις σχετικές προϋπάρχουσες μελέτες για το σχεδιασμό του έργου, αναφέρεται ως «Αρτηρία Νερομάνας». Η «Αρτηρία Νερομάνας», ξεκινά από την Παραλία Πατρών, οδεύει παράλληλα με τη διευθετημένη κοίτη του ρέματος και καταλήγει στον κόμβο Κ7 (κλάδοι  Πύργος – Παραλία και  Παραλία – Κόρινθος).

Με το έργο επιτυγχάνεται μέσω της νέας χάραξης, η παράκαμψη του οικισμού της Οβρυάς μετατρέποντας όλες τις διαμπερείς κινήσεις σε περιφερειακές μέσω ενός αξιόπιστου οδικού διαδρόμου με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ο οποίος και θα αποτελέσει τη συνέχεια του αυτοκινητόδρομου της Ε.Π.Π.  έως την Ε.Ο. Πατρών-Τριπόλεως (Ε.Ο. 33).

Χάρη σε αυτό το έργο, όλοι θα έχουν πρόσβαση στην Ε.Ο. Πατρών - Τριπόλεως χωρίς να κινούνται σε Μιντιλόγλι, Φιλοθέη ή Οβρυά. Παράλληλα θα διευκολύνονται όσοι από την Ε.Ο. 33 θέλουν να μεταβούν στο νέο λιμάνι ή την λαχαναγορά.


Συνελήφθησαν για μεταφορά και κατοχή κοκαΐνης
ΗΛΕΙΑ, 29.03.17

Συνελήφθησαν, χθες (28-03-2017), το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Λεχαινών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 25χρονος ημεδαπός και ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και σε σωματικό έλεγχο που τους ενήργησαν, βρήκαν στην  κατοχή τους και κατέσχεσαν μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, με κοκαΐνη  συνολικού βάρους  (21,1) γραμμάριων και έξι φαρμακευτικές κάψουλες, με σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.      


«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ» - Δελτίο Τύπου
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 29.03.17

Ο Δήμος Ήλιδας και η Τοπική Ομάδα Δράσης Ρομά Αμαλιάδας , του Πανευρωπαϊκού Προγράμματος ROMED, σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και ώρα 15.30 μ.μ., στο «CINE ΣΙΝΕΜΑ» στην Αμαλιάδα.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κοινωνιολόγος – υποψήφιος Διδάκτωρ στο Ε.Μ.Π. και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Γιάννης Γεωργίου, ο οποίος θα αναφερθεί μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας των τσιγγάνων με τίτλο: «ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ».

*Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ποιοι είναι τελικά Ρομά – Τσιγγάνοι;» του Νίκου Αναγνωστόπουλου (διάρκειας 30΄). 


Λαϊκή Ενότητα Ηλείας: Η πιο εφιαλτική μνημονιακή χρονιά
ΗΛΕΙΑ, 29.03.17

” Το 2017, είτε κλείσει γρήγορα με τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται είτε καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η αξιολόγηση, θα είναι η πιο εφιαλτική μνημονιακή χρονιά για την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση Τσίπρα της δίνει τώρα την χαριστική βολή.”

Πιστωτές και μνημονιακές κυβερνήσεις ρήμαξαν και ερείπωσαν την χώρα.

 ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΩΣ ΔΥΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟΥ.

Αυτό που εμποδίζει μέχρι τώρα την κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της στο κλείσιμο της αξιολόγησης, είναι μόνο η γενική κοινωνική κατακραυγή και όχι η τελειωτική καταστροφή που θα φέρουν τα σκληρά μέτρα της αξιολόγησης στη χώρα.

Την Ελλάδα, μπροστά στις καρέκλες και τα προνόμια της εξουσίας, την έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης, οι οποίοι έχουν την ίδια νοοτροπία και μοιάζουν ως δυο σταγόνες νερού.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πιέζει την κυβέρνηση για άρον – άρον κλείσιμο της αξιολόγησης και την ίδια ώρα δεν ψηφίζει τα μέτρα επί των οποίων σπρώχνει την κυβέρνηση να δεσμευθεί.

Η ανευθυνότητα, η καρεκλοθηρία και η εθελοδουλία έχουν καταρρίψει όλα τα ρεκόρ.

”Ο Αλ. Τσίπρας για άλλη μια φoρά έκανε μια απίστευτη εξευτελιστική κωλοτούμπα και χωρίς να πάρει τίποτα απ’ όσα διεκδικούσε, συνυπόγραψε φαρδιά πλατιά την απαράδεκτη Διακήρυξη των 27 στη Ρώμη.

Η Διακήρυξη των ”27′‘, καθιερώνοντας την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, δεν δίνει κανένα φιλί ζωής στην ΕΕ αλλά αναγνωρίζει την παταγώδη αποτυχία της και αποτελεί την ληξιαρχική πράξη του τέλους και της ουσιαστικής διάλυσής της.”

Για την Ελλάδα, μόνη διέξοδος είναι το εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, αποαποικιοποίησης και ανασυγκρότησης της χώρας από ένα νέο κοινωνικό μπλοκ των εργαζομένων τάξεων σε σύγκρουση και σε ρήξη με τον νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό και την λιτότητα της ΕΕ.

Τα σκληρά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης ισοδυναμούν με 4ο μνημόνιο, χωρίς να προβλέπουν μάλιστα ούτε καν χρηματοδότηση.Καμιά κυβέρνηση και φυσικά ο Αλ. Τσίπρας, δεν διαθέτει λαϊκή εξουσιοδότηση ούτε καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα με νέα μέτρα και νέο μνημόνιο μετά το 2018.

Δυστυχώς, η χώρα από το 2010 κυβερνάται δεσποτικά, με οιονεί πραξικόπημα και πλήρη κατάλυση του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας.

Μια πραγματική δημοκρατική ανατροπή στη χώρα θα πρέπει να δικάσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους όσους διαχειρίστηκαν πραξικοπηματικά όλα τα μνημονιακά χρόνια την εξουσία και κατέστρεψαν και ρήμαξαν τη χώρα.

Ας μην αυταπατώνται ότι θα αποφύγουν τη λογοδοσία.

Ας μην θεωρούν ότι θα την βγάλουν καθαρή ως μια ”ωραία συνένοχη παρέα”, εντός της οποίας αναπαράγεται εσαεί και ακώλυτα από ενοχλητικές φωνές και κοινωνικές θύελλες, η πολιτική ζωή και παίζουν μεταξύ τους παιχνίδια εξουσίας και αλληλοαπαλλαγής.

Το πέρασμα της χώρας στο εθνικό νόμισμα όχι μόνο δεν είναι πισωγύρισμα αλλά στη βάση μιας νέας εθνικής πολιτικοκοινωνικής ηγεσίας και ενός ριζοσπαστικού προγράμματος είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή που μπορεί να δώσει βιώσιμη διέξοδο και προοπτική στη χώρα.

Το εθνικό νόμισμα με μια εθνική Κεντρική Τράπεζα και μια εθνική προοδευτική, με παραγωγικούς και δημοκρατικούς κανόνες, νομισματική πολιτική, συνιστά το μόνο δρόμο που θα σπάσει τη συνεχή απομείωση χρηματοδότησης και θα επιφέρει ένα μεγάλο κύμα ρευστότητας, με άκρως ευνοϊκούς όρους, στην οικονομία, στον δημόσιο τομέα για δημόσιες επενδύσεις, στον πρωτογενή τομέα για την αναζωογόνηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, στην μεταποίηση για την στήριξη και επαναπροσανατολισμό της βιομηχανίας, στις νέες τεχνολογίες για καινοτόμες πρωτοποριακές δραστηριότητες, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αναθερμανθούν οι αγορές που βουλιάζουν, στην παιδεία και την υγεία για ισχυρές και ασφαλείς κοινωνικές βάσεις και ελπιδοφόρο μέλλον.

Με το εθνικό νόμισμα και ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό πρότυπο με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις της εργασίας και όχι μιας παρακμιακής και εθελόδουλης ολιγαρχίας, μπορεί ο τόπος να προχωρήσει γρήγορα σε μια πραγματική επενδυτική Άνοιξη και να δημιουργηθούν σύντομα εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγικές θέσεις εργασίας στους πιο διαφορετικούς τομείς με πλήρη σεβασμό στις εργασιακές κατακτήσεις.

Αν το ευρώ είναι συνώνυμο της ανεργίας, της υποχρηματοδότησης και της παραγωγικής ερήμωσης, το εθνικό μας νόμισμα στα χέρια μιας νέας λαϊκής εξουσίας με εντιμότητα, ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και ριζοσπαστισμό μπορεί να γίνει και θα γίνει συνώνυμο μιας νέας ανάπτυξης, πλήρους απασχόλησης και ενός νέου παραγωγικού και άκρως αποδοτικού με διεθνείς προδιαγραφές οικονομικού προτύπου στις σημερινές περιστάσεις, η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο προσανατολισμό και ένα νέο όραμα.

Η Ελλάδα πρέπει να κατακτήσει πλήρως την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία και να εφαρμόσει μια πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων, που θα πάψει να έχει ως επίκεντρο τις παρακμάζουσες Βρυξέλλες και μια παρωχημένη αμερικανολατρεία και αμερικανο-υποδούλωση.

Αυτό το νέο όραμα για την Ελλάδα. Όραμα ανεξαρτησίας, δημιουργικότητας, παραγωγικότητας, καινοτομίας, άκρως πρωτότυπο, δεν μπορούν ούτε καν να το διανοηθούν, πολύ περισσότερο να το συλλάβουν και να το υλοποιήσουν οι παλιές αστικές και μικροαστικές δυνάμεις της παρακμιακής, διαπλεκόμενης, ολιγαρχικής και βαθιά υποτελούς, δορυφορικής και εξαρτημένης Ελλάδας, της οποίας η αναζήτηση προστασίας και προστάτη έχει γίνει σύνδρομο χειρότερο των πιο σκληρών ναρκωτικών.

Ο τόπος σήμερα χρειάζεται μια πολύ βαθιά ανατροπή και μια νέα πολιτικοκοινωνική ηγεσία που θα διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα για τους καινούργιους δρόμους.

Ο Ν ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Οι μνημονιακές δυνάμεις, οι χειρότερες δυνάμεις ενός ξεπλυμένου κέντρου και μιας λεγόμενης, βαθιά εθελόδουλης και αντικοινωνικής, Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, αφού πρωτοστάτησαν, μαζί με την δεξιά, στην καταστροφή αυτής της χώρας, προσπαθούν τώρα να “μαγαρίσουν” όσα ανθρώπινα σύμβολα και μαρτυρικές διαδρομές έχουν μείνει όρθιες στην νεότερη ιστορία.

Αυτό δυστυχώς έγινε στην τελετή εγκαινίων της μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης στο παλιό σπίτι του στην Αμαλιάδα από τον Αλ. Τσίπρα και τους άλλους μνημονιακούς αρχηγούς.

Είναι ντροπή και προσβολή στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει το θράσος και πάει να μετατρέψει σε επικοινωνιακή φιέστα για τον εαυτό του και την αθλιέστατη κυβέρνηση του, της νεομνημονιακής υποτέλειας, τα εγκαίνια της Έκθεσης.

Ο Ν. Μπελογιάννης θυσίασε εν γνώση του τη ζωή του για να μην υπογράψει, όταν αυτοί που τυμβωρυχούν υπέγραψαν, προδίδοντας τη λαϊκή βούληση, μόνο και μόνο για να μην θυσιάσουν την καρέκλα της αχυρένιας εξουσίας τους.

Απορίας άξιον πως ο Δ. Κουτσούμπας επέλεξε να “νομιμοποιήσει” με την παρουσία του την επικοινωνιακή μεταχείριση που επιφύλαξε ο Αλ. Τσίπρας στα εγκαίνια της Έκθεσης και τη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη.

Ότι και να κάνουν, όσοι και να το πράξουν ο Νίκος Μπελογιάννης θα στέκεται όρθιος, πραγματικός φάρος για το νέο όραμα που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας”.


Η «Υγεία στην Ύπαιθρο» από τον Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας
ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ 29.03.17

Η «Υγεία στην Ύπαιθρο» ήταν το αντικείμενο ευρείας συζήτησης, που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, την Κυριακή 26 Μαρτίου, ενώπιον δεκάδων κατοίκων και φορέων. Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Υγείας και για χρονικό διάστημα τρεισήμισι και πλέον ωρών τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, των Δήμων, της Υγειονομικής Περιφέρειας, των Συλλόγων της περιοχής Υγειονομικής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας ( πρώην Δήμοι Μεσσάτιδος, Φαρρών κ.λπ.) και, πλέον των τριάντα, κάτοικοι της περιοχής καθώς και ο προσκεκλημένος από το Σύλλογο ομιλητής της Δημόσιας Σχολής Υγείας Αθηνών, καθηγητής κ. Κυριόπουλος Ιωάννης.

Την ενδιαφέρουσα και  άκρως επίκαιρη ημερίδα, μετά τα όσα πρόσφατα ακούστηκαν, για τους νέους υγειονομικούς χάρτες οργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ανωτέρω περιοχή από το 1991. Συνδιοργανωτές υπήρξαν ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, ο Δήμος Ερυμάνθου, το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Κ.Υ. Χ.

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Άννα Μαστοράκου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερυμάνθου κ. Ιωάννης Σουβαλιώτης καθώς κι ο νυν Διευθυντής του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας κ. Γρηγόρης Αλόκριος.

Την ιατρο- κοινωνική εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας κ. Ιωάννα Θεοδωροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο σκοπό της σημαντικής συνάντησης, με το σκοπό να αναδειχθούν αφενός τα τυχόν προβλήματα της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας του νομού μας κι αφετέρου το μέλλον τους, ως οργανισμοί πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Χαιρετισμό και τοποθέτηση απηύθυναν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθ. Καρπής και ο κ. Γρ. Αλόκριος, ως οικοδεσπότες, ο Περιφερειάρχης κ. Απ. Κατσιφάρας κι ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς. Ας σημειωθεί ότι είχαν προσκληθεί όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού Αχαΐας κι όλοι οι Διευθυντές ή οι εκπρόσωποι των Κέντρων Υγείας της Αχαΐας. Από τα Κέντρα Υγείας παρέστησαν οι Δ/ντες κ. Σ. Μάρκου (Κ.Υ. Ακράτας) και κ. Παν. Κόλιας (Κ.Υ. Ερυμάνθειας). Ο κ. Καρπής επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχου πολίτες δυο κατηγοριών στην παροχή υπηρεσιών υγείας κι ότι δε θα δεχτεί τετελεσμένες αποφάσεις. Τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη εκπροσώπησε ο επιτετραμμένος του κοινωνικού τομέα κ. Θεοδ. Τουλγαρίδης. Ο κ. Αλόκριος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ανέφερε τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει το ΚΥΧ  από την έλλειψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Ενδεικτικά τόνισε ότι το 2016 εξυπηρετήθηκαν  54.000 άτομα εκ των οποίων οι 23.000 ήσαν κάτοικοι του πρώην Δήμου Μεσσάτιδος. Από το συνολικό αριθμό των εξυπηρετηθέντων 68 μόνο διεκομίσθησαν στα νοσοκομεία. Δεν παρέλειψε να  αναφέρει ότι στο μοναδικό κέντρο υγείας που λειτουργεί ο ηλεκτρονικός φάκελος είναι το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας.     

Σημαντικό μέρος στην εκδήλωση είχαν και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής, συγκεκριμένα από τους τέως Δήμους Μεσσάτιδος (Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο, Κρήνη, Οβρυά κ.α.)και Φαρρών ( Χαλανδρίτσα, Βασιλικό, Φαρρές, Σταροχώρι, Λεόντιο, Χρυσοπηγή κ.α.). Για το Λεόντιο μίλησε ο ιατρός κ. Φώτης Καρβελάς και για το Κεφαλόβρυσο ο κάτοικος και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργ. Αγγελόπουλος. Όλοι επεσήμαναν, ανεξαρτήτως της διαμονής τους, την ανάγκη στελέχωσης και εξοπλισμού του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, όπου βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο οι ασθενείς της περιοχής, αποφεύγοντας, όπως είπαν, την όποια δοκιμασία στα επείγοντα ιατρεία των νοσοκομείων της περιοχής μας. Τόνισαν την, μέχρι σήμερα, εξυπηρέτηση που απολαμβάνουν χάρη στον υπάρχοντα φάκελο για τους προσερχόμενους ασθενείς αλλά και στο κοινωνικό πρόσωπο, που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ.Χ.

Στο ίδιο μήκος κύματος για τις χρονίζουσες ανάγκες των Κ.Υ.Ακράτας και Ερυμάνθειας (στελέχωση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και αύξηση του εξοπλισμού) αναφέρθηκαν και οι εκπρόσωποί τους.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς στη σύντομη αναφορά του αναφέρθηκε στα προβλήματα των Κέντρων Υγείας του Δήμου Καλαβρύτων όμως παράλληλα εξήρε το έργο της λειτουργίας των πρωτοβάθμιων υγειονομικών ιδρυμάτων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Απ. Κατσιφάρας τόνισε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την υγεία των πολιτών, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της Περιφέρειας στην αποπεράτωση της ανακαίνισης του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου «Ο Αγ. Ανδρέας» ενώ, ανάμεσα στα άλλα, εκδήλωσε το ενδιαφέρον να αναλάβει η Περιφέρεια τη λειτουργία και το συντονισμό των μονάδων υγείας της περιοχής.

Ο Διοικητής και Υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. κ. Π. Νικολόπουλος και Δ. Κωστακιώτης ξεκαθάρισαν με σαφήνεια ότι τα Κέντρα Υγείας του Νομού δεν πρόκειται να πάψουν να λειτουργούν ούτε όμως και να υποβαθμιστούν. Απεναντίας, θα ενισχυθούν κι αυτό το έχουν αποδείξει οι, μέχρι σήμερα, παρεμβάσεις τους.

Αρκετοί ήταν αυτοί, που εξήραν την παρέμβαση του κ. Κωστακιώτη στα οξυμένα προβλήματα, που ανέκυψαν με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Επίσης, εκ μέρους των φορέων, κατέθεσαν την άποψή τους και ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής και Πρόεδρος της Γηριατρικής- Γεροντολογικής Εταιρείας Ν. Δ. Ελλάδος κ. Κων. Χρυσανθόπουλος αλλά και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγκαλιά-Ζω» κ. Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη. Ο κ. Χρυσανθόπουλος υποστήριξε ότι, επειδή η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, τα επόμενα χρόνια ο πληθυσμός άνω των 65 ετών θα ξεπεράσει το 30% του συνολικού πληθυσμού με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να αυξήσει τον πληθυσμό, ο οποίος θα χρήζει της φροντίδας ενός Κέντρου Υγείας. Ακόμη, πολλοί θα είναι εκείνοι, που θα επιστρέψουν στην ύπαιθρο από τις μεγάλες πόλεις,όπου η ζωή θα είναι αφόρητη. Άρα τα Κέντρα Υγείας θα είναι απαραίτητα σε μεγαλύτερο βαθμό και πρέπει να διαθέτουν τα μέσα, το προσωπικό και τον εξοπλισμό για να εξυπηρετήσουν, ώστε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.Η κ. Παπαχρυσανθάκη αναφέρθηκε στην τελευταία επίσκεψη του ομίλου «Αγκαλιά- Ζω» στο Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, όπου εκτός από την ενημέρωση, εξετάστηκαν από ειδικούς ιατρούς 255 γυναίκες. Επεσήμανε, όμως, την έλλειψη προσωπικού από τα νοσοκομεία και από τα πρωτοβάθμια ιδρύματα υγείας επαινώντας, παράλληλα, την ψυχή και το σθένος των εργαζομένων σε αυτά, που προσφέρουν με αγάπη στο συνάνθρωπο.

Επίσης, μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) κ. Τάσος Γιακουμής κι ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» « Ιπποκράτης» κ. Κωστ. Πετρόπουλος, οι οποίοι τόνισαν την αγωνιστική διάθεση, από την οποία πρέπει να διαπνέονται οι φορείς και οι κάτοικοι στη διεκδίκηση της κάλυψης των αναγκών των Κέντρων Υγείας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννη Κυριόπουλου, ο οποίος τεκμηριωμένα απέδειξε τον σπουδαίο ρόλο της Π.Φ.Υ. στην εποχή της οικονομικής κρίσης, παρόλο που υπάρχουν σαφείς αποκλίσεις από τις τακτικές που έχουν καθιερώσει οι Ευρωπαϊκές χώρες κι όχι μόνο.

Η κ. Άννα Μαστοράκου, συμπερασματικά, έκλεισε την αθρόα αυτή συγκέντρωση των φορέων και των κατοίκων με τον καλύτερο τρόπο. Μεταξύ των άλλων ανέφερε: Από την εισήγηση του καθηγητή της ΕΣΔΥ κ. Κυριόπουλου Ιωάννη, αλλά και από τη διαλογική συζήτηση με όλους τους φορείς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

·       Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει μεγάλη διάρκεια με μεγάλη μείωση (της τάξεως του 36%) στις δημόσιες δαπάνες υγείας, εισάγοντας ένα ισχυρό σοκ για το δημόσιο σύστημα περίθαλψης της χώρας. Η ταχεία δημογραφική γήρανση του Ελληνικού πληθυσμού αλλά και η έντονη υπογεννητικότητα ασκούν τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας της.

·       Η διανομή των περιορισμένων πόρων περιέχει σοβαρές στρεβλώσεις, καθώς η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις νοσοκομειακές δαπάνες ( 41%) ενώ το αντίστοιχο μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 28%. Αντιθέτως, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) υποχρηματοδοτείται με δέσμευση 22% των πόρων ( ΟΟΣΑ  32% ).

       Στη χώρα μας, το φαινόμενο της «αντίστροφης υποκατάστασης» οδηγεί απλά περιστατικά ΠΦΥ στα Νοσοκομεία εξακοντίζοντας το κόστος από δεκάδες σε χιλιάδες ευρώ. Η επένδυση στην αναβάθμιση της ΠΦΥ με πόρους και στελέχωση θα μπορούσε να αποφέρει πολλαπλά μακροπρόθεσμα οφέλη, με μείωση της νοσηρότητας και θνητότητας, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και στις δημόσιες δαπάνες υγείας.

·       Η μακροχρόνια νοσοκομειακή περίθαλψη απασχολεί λιγότερο από 2% των δαπανών, ποσό εξαιρετικά μικρό σε σχέση με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ που είναι 8%.

·       Η φαρμακευτική δαπάνη δεσμεύει το 2,35% του ΑΕΠ, καθιστώντας τη χώρα πρωταθλήτρια ακόμα και σήμερα στην υπέρογκη φαρμακευτική δαπάνη ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ.

·       Προβλήματα που χρήζουν επίλυσης είναι η πληρέστερη κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, ο έλεγχος των χρόνιων νοσημάτων και η ελάττωση της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών. Η μετακύλιση του κόστους στις τσέπες των πολιτών αφορά κυρίως τη νοσοκομειακή και τη φαρμακευτική δαπάνη.

·       Η ευθύνη των πολιτών είναι μεγάλη και οφείλεται στο ποσοστό μη συμμόρφωσης προς τις υγειονομικές οδηγίες. Μεγάλες είναι οι υγειονομικές συνέπειες στη χώρα μας από το κάπνισμα, την παιδική παχυσαρκία, την πολυφαρμακία, την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, κ.α. που αυξάνουν τη νοσηρότητα και τις δαπάνες υγείας στη χώρα μας.

Η εξαίρεση της δημόσιας υγείας από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς δεν προέκυψε ως πολιτική βούληση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Δε διαφαίνεται, προς το παρόν, αξιοσημείωτη τάση ανάταξης και διόρθωσης των υγειονομικών δεδομένων όσον αφορά τους προϋπολογισμούς, τον σχεδιασμό των μόνιμων προσλήψεων ή την μεταβολή του στρατηγικού σχεδιασμού στην μεταρρύθμιση της ΠΦΥ.

 Κρίνεται απαραίτητη η χάραξη ορθολογικής πολιτικής με μακρόπνοους στόχους και έμπρακτη στήριξη της ΠΦΥ στην ύπαιθρο, ως βασικός πυλώνας εξασφάλισης ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης στους πολίτες απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών.


Με μια ματιά...
Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑ 29.03.17

Παρεμβάσεις με ασφαλτόστρωση τμημάτων στην εθνική οδό Πύργου Τριπόλεως, ξεκίνησε η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινά και η δεύτερη εργολαβία στο τμήμα Πύργος – Ολυμπία – Ερύμανθος με κονδύλι 3 εκατ. ευρώ.

Μεγάλες οφειλές που αγγίζουν το 1,9 εκατ. ευρώ έχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων στην Μεσσηνία  προς τους παραγωγούς ελαιολάδου. Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο συζητήθηκε η πιθανότητα εκποίησης περιουσιακών στοιχείων για να εξοφληθούν οι παραγωγοί.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας προσκαλούν το Σάββατο 1η Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο ισόγειο της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, σε συνεδρίαση διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου. Καλούνται έμποροι και επαγγελματίες να καταθέσουν απόψεις σε φλέγοντα ζητήματα του κλάδου.

Εκδήλωση για την Μικρασιάτισσα γυναίκα, πραγματοποιεί ο Μικρασιατικός Σύλλογος Γαστούνης, την Κυριακή 2 Απριλίου στις 8 το βράδυ στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 24/03/2017 έως 26/03/2017 παραβίασαν πόρτα  Δημοτικού παιδικού σταθμού στο Βαρθολομιό και αφαίρεσαν τρόφιμα και άλλα αντικείμενα.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 17/03/12017 έως 28/03/2017 παραβίασαν πόρτα χώρου στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και αφαίρεσαν (500) λίτρα πετρέλαιο.


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
28-03-17  ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
28-03-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
28-03-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
27-03-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
27-03-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
27-03-17  Επιπρόσθετο "χαράτσι" για 250.000 ασφαλισμένους με διπλή απασχόληση
27-03-17  Το ελιξίριο της… αιώνιας νεότητας έρχεται και θα είναι χάπι!
26-03-17  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ «ΣΥΝΤΡΟΦΟ» ΑΛΕΞΗ - Προσυγκέντρωση στην εκκλησία του Αγ. Τρύφωνα, Δευτέρα 27/3 στις 11.00 το πρωί
24-03-17  ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24-03-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
24-03-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
24-03-17  Νίκος Μπελογιάννης στο IONION FM: Δεν θα είμαι στην τελετή μαζί με αυτούς που καπηλεύονται τους αγώνες του πατέρα μου, καμία σχέση με Περισσό
24-03-17  "Το 2021 φθάνουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, θα πρέπει να λύσουμε τα άλυτα στην ελληνική ιστορία"
24-03-17  Γ. Τεφάνης: Η κοινή παρουσία στα εγκαίνια με τον «μνημονιακό» Αλέξη Τσίπρα, δεν υποστέλλει την σημαία του αγώνα
24-03-17  Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη
24-03-17  Απολύσεις στη GRECOTEL - "Να οργανωθούμε" λέει η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων
24-03-17  Ξεκίνησαν το απόγευμα οι εκδηλώσεις για τον 3ο Μαραθώνιο Ολυμπίας
24-03-17  Κατηγορούμε τον αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλο ότι ταυτίζεται με τα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές και για στημένη διαβούλευση
24-03-17  Πολεμικό πλοίο που έχει αναλάβει την επιτήρηση του Ιονίου προσεγγίζει στο Κατάκολο
24-03-17  Ανέλαβαν πρωτοβουλία από μόνοι τους οι ξενοδόχοι να προσελκύσουν εναλλακτικό τουριστικό κοινό - Βαρέθηκαν τις εξαγγελίες
24-03-17  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγανού παρουσιάζει την Κυριακή την 1η ποιητική συλλογή του Γιάννη Παπαναστασόπουλου
24-03-17  Ρύθμιση οφειλών λόγω θεομηνίας
24-03-17  Αντιδράσεις για τα απόβλητα στα ορυχεία της ΔΕΗ
24-03-17  Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών για Εργασίες κατασκευής
24-03-17  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΜΟΤΟΥΒΛΟΠΟΙΕΙΑ - Στηρίζουμε τον Μαραθώνιο Ολυμπίας
24-03-17  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς
24-03-17  Προς έγκριση νέοι συνδετήριοι κόμβοι στην Ευρεία Παράκαμψη Πατρών
24-03-17  Επιστολη διαμαρτυριας
24-03-17  Παρουσίαση βιβλίων της Χριστίνας Αργυροπούλου
24-03-17  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς – Πρόσκληση σε παραγωγούς για συμμετοχή στο περίπτερο (ΦΩΤΟ)
24-03-17  Οι Teachers4Europe πρεσβευτές της Οδικής Ασφάλειας_Εσπερίδα ΙΟΑΣ & ΑΕΕΕ
24-03-17  Με μια ματιά...
23-03-17  ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
23-03-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
23-03-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
 
Grexit 3+1 σενάρια

Του Νίκου Ιγγλέση 

Το ελληνικό δράμα κορυφώνεται. Μετά επτά χρόνια «μεταρρυθμίσεων»,  το σχέδιο των επικυρίαρχων δανειστών έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο. Το ελλη


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ