IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδήσεις απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Βόμβα τηγανέλαιου στην προστατευμένη από την RAMSAR, λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου! Μονάδες παραγωγής βιοαερίου... στα μουλωχτά!
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 01.03.17

Τέσσερις μονάδες επεξεργασίας …τηγανέλαιου θα λειτουργήσουν εντός της προστατευόμενης από την συνθήκη Ραμσάρ, λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Για νέο οικολογικό έγκλημα με απρόβλεπτες επιπτώσεις στον κάμπο Ευηνοχωρίου, κάνει λόγο στο IONION FM ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης. Συγκεκριμένα τέσσερις μονάδες παραγωγής βιοαερίου, από επεξεργασία εισαγόμενου τηγανέλαιου, αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του εθνικού πάρκου της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, οι δυο εξ αυτών στη θέση «Γύρα Μακρή» και οι άλλες δυο στη θέση «Παλαιοκαμάρες» κοντά στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, καταλαμβάνοντας συνολική έκταση εμβαδού 166,179,92 m2. Παράλληλα 10 ακόμα εταιρείες έχουν καταθέσει αιτήματα για εγκατάσταση ανάλογων μονάδων.  «Και οι 4 μονάδες θα λειτουργήσουν ΕΝΤΟΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΩΝ Μεσολογγίου – Αιτωλικού (ΠΠ2), σε ΓΕΙΤΝΙΑΣΗ με την ΠΦ1 του Εθνικού Πάρκου, σε περιοχή ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΡΑΜΣΑΡ - η οποία ως δια μαγείας έχει εξαφανιστεί απ’ όλες τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων - και σε περιοχή που χαρακτηρίζεται ως ζώνη ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ», ανέφερε στο IONION FM και στην εκπομπή «Πρωϊνή Περίπολος», o πρώην δήμαρχος, τονίζοντας ότι όλες οι ενέργειες προωθήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα, χωρίς να τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ενώ οι εταιρείες βρίσκονται σε φάση ανέγερσης των κτιρίων. Την Πέμπτη προγραμματίζεται συνάντηση φορέων και πολιτών στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας.  «Στις 11 Αυγούστου 2016 εγκρίθηκαν και οι τελευταίοι περιβαλλοντικοί όροι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος – Ιονίων Νήσων, ενώ στις 8 Οκτωβρίου η Διεύθυνση Δόμησης του δήμου μας ενέκρινε τις σχετικές άδειες δόμησης. Η κατασκευή τους προχωρά τάχιστα και στα «μουλωχτά», δίχως να έχει γίνει αυτό αντιληπτό από την τοπική κοινωνία, ακόμη δε και από τους περισσότερους από εμάς που την εκπροσωπούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο», τονίζει ο κ. Κατσούλης και αναρωτιέται για ποιο λόγο οι εταιρείες δεν πήγαν να εγκαταστήσουν τις μονάδες στο βιομηχανικό πάρκο Μεσολογγίου, ή έστω και στο αντίστοιχο του Αστακού. Πλήθος ερωτηματικών αναδεικνύονται από απλή ανάγνωση των εγγράφων που έχουμε στη διάθεση μας αναφέρει ο πρώην δήμαρχος.
 
Τα πιο σημαντικά από αυτά:
 
1ο) Ενώ και οι 4 μονάδες βρίσκονται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου και σε γειτνίαση με την ΠΦ1 αυτού, όπως αναφέρεται στις σχετικές εγκρίσεις, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας για τη διοίκηση και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου και παρακάμφθηκε. 
 
2ο) Ενώ και οι 4 μονάδες βρίσκονται εντός των ορίων του ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, παρ’ όλο που όπως φανερώνεται από τα έγγραφα, ο δήμος ήταν ενήμερος!
 
3ο) Ενώ και οι 4 μονάδες είναι προς κατασκευή σε ΖΩΝΗ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, έχουν λάβει εγκρίσεις που δεν είναι επιτρεπτές από το νόμο (άρθρα 9 και 7 του Ν. 3851/2010), αφού είναι δεδομένο ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΗΣ ΓΗΣ. 
 
4ο) Ενώ και οι 4 μονάδες είναι προς κατασκευή σε περιοχή που λόγω του χαρακτήρα της (ΖΥΓΠ), υφίστανται σημαντικά αρδευτικά δίκτυα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΕΒ των περιοχών αυτών και ενώ καταγράφεται η διέλευση βαρέων οχημάτων που θα δημιουργήσουν προβλήματα στο αγροτικό δίκτυο και στα δίκτυα άρδευσης. Όπως έχουν παντελή έλλειψη ενημέρωσης οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΛΙΕΩΝ της περιοχής και ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΕΑΣ). 
 
5ο) Ενώ και οι 4 μονάδες χαρακτηρίζονται ως “Χαμηλής Όχλησης”, δεν έχουν αναζητηθεί - ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ - και δεν αναφέρονται στις ΜΠΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ιδίως ως προς τη ΘΕΣΗ, σε αντίθεση με τα αναφερόμενα στο ΝΟΜΟ (άρθρο 11, του 4014/2011 (Α 209). Απεναντίας επιλέχθηκαν όμοροι χώροι με τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού, οι οποίοι αποτελούν και τόπους – εδάφη παραγωγής ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, όπως περιβόλια πορτοκαλιών, λεμονιών, χωράφια τριφυλλιού, καθώς και κτηνοτροφικών μονάδων. 
 
Και όλα τα παραπάνω έχουν εξελιχθεί, ενώ στις ίδιες τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων γίνεται σαφής αναφορά για “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ”, για “ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ”, για “ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ή ΕΛΑΙΩΝ με συνέπεια ΚΙΝΔΥΝΟ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ ή ΑΠΟΡΡΟΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ”, για “ ΚΑΥΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ” κ.α. 
 
Σημειώνουμε δε ότι και σε άλλες περιοχές της χώρας από το 2014 και μετά ( 9 Μονάδες στην Κρήτη, 6 Μονάδες στο Μαρκόπουλο Αττικής, Ρόδος, Θεσσαλονίκη), που ακολουθήθηκαν αντίστοιχές “υπόγειες” διαδικασίες, εκδηλώθηκαν δικαιολογημένες αντιδράσεις δήμων, φορέων και πολιτών και οι περισσότερες από αυτές ακυρώθηκαν. Διπλανή περίπτωση σε εμάς, η κατασκευή αντίστοιχου ΕΝΟΣ εργοστασίου βιοαερίου στη Χρυσοβίτσα του γειτονικού μας δήμου Ξηρομέρου, όπου με απόφαση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη ακυρώθηκε η έγκριση του μετά από προσφυγή του Δήμου, του “Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου τα Κόραντα” και πολιτών.
 
Όσον αφορά την παραγωγή βιοαερίου των παραπάνω μονάδων, η διεθνής και ελλαδική επιστημονική πρακτική και εμπειρία φανερώνει πως πρόκειται για εξαιρετικά ρυπογόνες μονάδες με μεταφερόμενη πρώτη ύλη (βιομηχανικά και οικιακά τηγανέλαια, ληγμένα έλαια κ.α.), η οποία αφού αποθηκευτεί θα αντλείται και θα τροφοδοτεί μεγάλες ηλεκτρογεννήτριες με τροποποιημένους πετρελαιοκινητήρες ειδικής κατασκευής προς αεριοποίηση, δηλαδή ΚΑΥΣΗ, αφού προηγουμένως και σύμφωνα με σχετική οδηγία της Ε.Ε., το βιοντίζελ πρέπει να αναμιγνύεται με το πετρέλαιο κίνησης σε αναλογία 2% ώστε να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια. 
 
Ειδικά τα τηγανέλαια χαρακτηρίζονται διεθνώς ως “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥΣ”. Είναι όμως φθηνότερα ως πρώτη ύλη, με αποτέλεσμα να αυξάνει το κέρδος της ιδιωτικής εταιρείας και γι' αυτό προτιμώνται. Οι μονάδες που χρησιμοποιούν αυτή την πρώτη ύλη, έχουν μεγάλο όγκο αποβλήτων. Σύμφωνα με το ΤΕΕ Μαγνησίας, για αντίστοιχη μονάδα ισχύος 1MW στο Βόλο, τα απόβλητα της μονάδας είναι 1 τόνος στερεά/ημέρα και περιέχουν τοξικές ουσίες ακρυλαμίδιο, και βαρέα μέταλλα (κάδμιο, μόλυβδο, αρσενικό, υδράργυρο). Επομένως δεν μπορούν να διατίθενται στο ΧΥΤΑ, προτού υποστούν κατάλληλη επεξεργασία. Από ποιους; πού; Όσο για τα ρευστά απόβλητα, θα υπάρχει βιολογικός καθαρισμός κάθε μονάδας; Απεναντίας αν επιλέγονταν ως πρώτη ύλη τα υπολείμματα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, όπως καλαμιές, φύλλα, κλαδιά κ.α., η ανακύκλωση τους θα είχε χρησιμότητα και για τον αγροτικό χώρο. 
Η συνολική εισαγόμενη και μεταφερόμενη πρώτη ύλη και για τις 4 μονάδες, σύμφωνα με τις εγκρίσεις, ανέρχεται ετησίως σε 6.619 tn, ενώ αυτές θα λειτουργούν αυτοματοποιημένα, ακόμη και εξ αποστάσεως, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Είναι μονάδες με υψηλή επιδότηση και μεγάλη τιμή πώλησης της κιλοβατώρας, είτε στη ΔΕΗ είτε στους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν εισέλθει τελευταία στο χώρο της ενέργειας. Ουσιαστικά οι 4 μονάδες αποτελούν ΜΙΑ, όμως για λόγους πιο εύκολης αδειοδότησης εμφανίζονται ως διαφορετικές. Το αυτό έπραξαν και σε άλλες περιοχές. 

ΑΚΟΥΣΤΕ (30)

Λεηλασία του τοπικού πλούτου! Για απιστία παραπέμπεται η διοίκηση της Αχαϊκής – Οι μεριδιούχοι και κατά των εποπτικών οργάνων ΤτΕ και ΕΚΤ
ΠΑΤΡΑ 01.03.17

Με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για απιστία, οδηγούνται στην δικαιοσύνη 62 μέλη της διοίκησης της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της τελευταίας δεκαετίας, πριν το λουκέτο τον Μάρτιο του 2012, καθώς και στελέχη που συμμετείχαν στις επιτροπές δανειοδότησης. Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό IONION FM, ο πρόεδρος των μεριδιούχων Αθανάσιος Μπέλας, πρόκειται για άτομα επιφανή της τοπικής κοινωνίας στην δυτική Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν στο τιμόνι της διοίκησης της τράπεζας. Σύμφωνα με το πόρισμα καταπέλτη του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, εντοπίζεται μεγάλος βαθμός κακοδιαχείρισης όλα τα αυτά τα χρόνια, κατασπατάληση των πόρων και των διαθεσίμων κεφαλαίων της τράπεζας. Ένα πλήθος θαλασσοδανείων. Το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα από την Αθήνα, διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια Πατρών, η οποία διεξάγει την τελευταία τακτική ανάκριση, για να προωθηθεί το θέμα στην ελληνική δικαιοσύνη. Ο πρόεδρος των μεριδιούχων επισημαίνει ότι πέρα από το Ποινικό υπάρχει το Αστικό, η τεράστια ζημία που υπέστησαν οι 15.000 μεριδιούχοι, απώλεια περίπου 50 εκατ. ευρώ, τεράστιο ποσό για την δυτική Ελλάδα, ενώ απειλούνται με την καταβολή 50 επιπλέον εκατ. ευρώ, βάση μια ρήτρας που υπήρχε στο καταστατικό, για να καλυφθεί ζημία της τράπεζας που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Οι μεριδιούχοι στην σύσκεψη που πραγματοποίησαν στις 20 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέο κύκλο ενεργειών, που αφορά στην υποβολή αγωγών, κατά της τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα δύο εποπτικά όργανα, καθώς θεωρούν ότι υπήρχε τεράστια ανοχή και πλήρης γνώση της κακοδιαχείρισης και όλα τα χρόνια δεν υπήρξε κάποιο μέτρο ή κάποια παρέμβαση, όπως πχ. ο ορισμός Επιτρόπου από την Τράπεζα της Ελλάδας, που θα διόρθωνε την κατάσταση, πριν δημιουργηθούν οι ζημιές άνω των 100 εκατ. ευρώ. Όπως τονίζει ο κ. Μπέλας οι ζημιές αφορούν «θαλασσοδάνεια» στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Αχαϊκής Τράπεζας και στους ομίλους τους. «Έχουμε μια λεηλασία του τοπικού πλούτου, των καταθέσεων, των μικροεπενδυτών, που είχαν εμπιστοσύνη στην τράπεζα και την υπερηφάνεια ότι συνέβαλαν στην υποστήριξη ενός τοπικού ιδρύματος. Αυτή η εμπιστοσύνη σε επώνυμα πρόσωπα, που συμμετείχαν σε διοικητικά συμβούλια έγινε αντικείμενο κατάχρησης. Μια τράπεζα λαϊκής βάσης μικρομεσαίων, έδινε δάνεια 3-4-5 εκατ. ευρώ, σε μεγάλους ομίλους που ήδη είχαν αποκλειστεί από το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα. Υπήρχε δόλος, γινόταν  προνομιακή μεταχείριση στα μέλη της διοίκησης και σε ελάχιστους ομίλους γύρω – γύρω, που συνδέονταν με την ηγεσία της τράπεζας. Το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα διαπιστώνει ότι από την πρώτη στιγμή που δινόταν το δάνειο, δεν υπήρχαν ούτε εμπράγματες διασφαλίσεις, ούτε η φερεγγυότητα του φορέα που το λάμβανε, αλλά επιπλέον γινόταν και έκπτωση στο επιτόκιο 2%. Ήδη έχουν πτωχεύσει πολλές επιχειρήσεις που συνδέονταν με το χρηματοδοτικό κύκλωμα της Αχαϊκής», αναφέρει ο κ. Μπέλας. Οι μεριδιούχοι περιμένουν το ποινικό σκέλος να προχωρήσει στην Πάτρα και να κληθούν ως μάρτυρες να καταθέσουν τα στοιχεία, ωστόσο επισημαίνουν ότι οι διαδικασίες κινούνται αργά, καθώς φέτος τον Μάρτιο συμπληρώθηκε 5ετία από το λουκέτο στην τράπεζα και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η τακτική εκδίκαση της υπόθεσης στα δικαστήρια της Πάτρας. Τέλος οι μεριδιούχοι παραπονούνται ότι δεν τους έχει δοθεί το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής, παρότι συνέβαλαν στην έρευνα της δικαιοσύνης με τις καταθέσεις τους.


ΑΚΟΥΣΤΕ (48)

Χρειάζεται μια πατριωτική κυβέρνηση να βγάλει την χώρα από τα δεσμά & να τιμωρήσει τους υπαίτιους της υποδούλωσης του λαού για εσχάτη προδοσία
ΑΘΗΝΑ 01.03.17

«Η παραχάραξη της κοινωνικής και πατριωτικής συνείδησης των Ελλήνων, οδήγησε στα μνημόνια και στην υποδούλωση της χώρας», ανέφερε στο IONION FM, ο οικονομολόγος και επικεφαλής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, Δημήτρης Καζάκης, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα, μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Όπως τόνισε ο κ. Καζάκης χρειάζεται μια πατριωτική – δημοκρατική κυβέρνηση για να βγάλει την χώρα από τα δεσμά των δανειστών και να στείλει στην δικαιοσύνη τους υπαίτιους της υποδούλωσης ολόκληρου του λαού, σύμφωνα με το άρθρο 134 του ποινικού κώδικα, παράγραφος 2, περί εσχάτης προδοσίας. Ο κ. Καζάκης τόνισε ακόμα ότι το πολιτικό σύστημα το 2009 αποφάσισε να θέσει την χώρα υπό κατοχή, αντί να ελεγχθεί ποινικά για την χρεωκοπία της Ελλάδας.  Πρόκειται για την χειρότερη περίοδο στην ιστορία της χώρας, με τον πληθυσμό να έχει αποδεκατιστεί και να σημειώνεται πρωτοφανής πληθυσμιακή συρρίκνωση. «Μας τσάκισαν την συνείδηση, μας μετέτρεψαν σε όντα αρπαχτής, σε έθνος συνενόχων. Παραχάραξαν την κοινωνική συνείδηση. Η κύρια ευθύνη είναι στην αριστερά που εγκατέλειψε το μετερίζι του πατριωτισμού και επανέφερε την θεωρία της φεουδαρχίας περί μη ύπαρξης κρατών, εθνών και συνόρων», ανέφερε ο κ. Καζάκης.


ΑΚΟΥΣΤΕ (34)

Διάρρηξη στο Ελληνορωσικό ΙΕΚ το τριήμερο της Αποκριάς
Καβάσιλα Ηλείας 01.03.17

Οι δράστες βρήκαν ευκαιρία την απουσία μαθητών και εκπαιδευτικών και έσπασαν τα μηχανήματα αναψυκτικών αφαιρώντας τα κέρματα και τα προϊόντα, ενώ κατέστρεψαν και έγγραφα από το γραφείο των καθηγητών. Ο Παναγιώτης Σκαρτσιάρης μέλος της διοίκησης του ΙΕΚ, ανέφερε στο IONION FM ότι κατά την πρώτη μέρα του νέου εξαμήνου οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, που προκάλεσε σοκ και αναστάτωση. «Είμαστε στα πρώτα βήματα λειτουργίας του ΙΕΚ και σοκαριστήκαμε. Η αστυνομία ερεύνησε τον χώρο, αλλά υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα και αυξάνονται τα κρούσματα διαρρήξεων», ανέφερε ο κ. Σκαρτσιάρης. Να σημειωθεί ότι το τριήμερο της Αποκριάς άγνωστοι διέρρηξαν και το 2ο δημοτικό σχολείο Λεχαινών αφαιρώντας φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έναν προτζέκτορα.


ΑΚΟΥΣΤΕ (27)

Έκλεβαν καλώδια χαλκού και συνελήφθησαν
ΑΓΡΙΝΙΟ 01.03.17

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο από αστυνομικούς, της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ανήλικα αγόρια ηλικίας 16 και 17 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού εισήλθαν εντός εγκαταλελειμμένων καπναποθηκών, όπου  αφήρεσαν καλώδια χαλκού συνολικού βάρους τριάντα κιλών, οκτώ τεμάχια μολύβδου και δώδεκα μπρούτζινες κλειδαριές, καθώς και αποξηραμένο καπνό συνολικού βάρους δέκα κιλών. Στη κατοχή των ανωτέρω δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ χθες το βράδυ, συνελήφθη και η μητέρα του 16χρονου για παραμέληση της εποπτείας του ανηλίκου υιού της.


Εγκρίσεις έργων από την οικονομική επιτροπή της ΠΔΕ
ΠΑΤΡΑ 01.03.17

Δύο σημαντικά έργα για την Ηλεία ενέκρινε προς χρηματοδότηση στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έγκριση φακέλου έργου, τευχών δημοπράτησης ανάθεσης  με συνοπτικό διαγωνισμό της μελέτης: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΡΟΥΣΚΟΥΛΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ», ποσού 42.160€. 

2) Έγκριση φακέλου έργου,: «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠ. ΟΔΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ- Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ» ποσού 91.000€


Ημερίδα με θέμα τις Κοινωνικές Δομές
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 01.03.17

Ημερίδα με θέμα τις Κοινωνικές Δομές στον δήμο Ήλιδας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων: κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, παροχή συσσιτίου, που εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020.


Συνάντηση διαμαρτυρίας για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα παραδοσιακά μας ποτά
ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ 01.03.17

Με ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής των Πατρών με σκοπό την έγκριση κοινού ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την επικείμενη φορολογία (ειδικός φόρος κατανάλωσης) στα παραδοσιακά μας ποτά, στο τσίπουρο και στην τσικουδιά.

            Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας συγκεντρώθηκαν 35 και πλέον Πολιτιστικοί Σύλλογοι στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Οβρυάς, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Μετά τα όσα εισαγωγικά ακούστηκαν από το προεδρείο του Συλλόγου ανεγνώσθη το σχετικό ψήφισμα και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση.

            Το ψήφισμα ενεκρίθη από το σύνολο των εκπροσώπων των παρισταμένων Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι  με την απόφασή τους αυτή αντετίθετο στις παράλογες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για τα εθνικά μας προϊόντα τσίπουρο και τσικουδιά. Απαιτήσεις που πλήττουν καίρια τους μικρούς (διήμερους) οικιακούς παραγωγούς τσίπουρου και τους μικρούς επαγγελματίες. Διατάξεις που ζημιώνουν την τοπική κοινωνία οικονομικά αλλά και τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας.

            Οι Σύλλογοι ζητούν το όλο θέμα να απασχολήσει άμεσα τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια των περιοχών που παράγουν τσίπουρο και τσικουδιά και να σταθούν ενάντια στις απαιτήσεις της Ε.Ε. αλλά και αλληλέγγυοι στους απειλούμενους παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου. Παράλληλα δε να απασχολήσουν επίσης τις αντίστοιχες περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Περιφερειών της χώρας μας, καθώς και τα κατά τόπους εμπορικά Επιμελητήρια για να αποτραπεί η επερχόμενη φορολογική λαίλαπα με καταστροφικά αποτελέσματα γι’ αυτόν τον τομέα.

            Τέλος στη σημαντική συνάντηση των πολιτιστικών Συλλόγων απεφασίσθη να προσκληθούν στις 16 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σταροχωρίου όσοι αποστάζουν τσίπουρο, είτε διαθέτουν, είτε δεν διαθέτουν αποστακτική μονάδα, για ενημέρωσή τους και συστράτευσή τους.      

           

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Δράσεις Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία για την εθελοντική αιμοδοσία
ΠΑΤΡΑ 01.03.17

Συνεχίζονται οι ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας, με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αυτή τη φορά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την έγκριση που δόθηκε με το υπ’ αριθ. Φ15/1493/126750/Δ1/01-08-2016 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, ξεκινάει από την Π.Ε. Αχαΐας πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

Οι ενημερώσεις θα γίνουν σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ): ΣΕΑ Νομού Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», ΣΕΑ Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων «Ο Άγιος Στυλιανός», ΣΕΑ Κ.Υ. Χαλανδρίτσας «Ο Άγιος Χαράλαμπος» και ΣΕΑ Ακράτας «Ο Δεσμός», και το πρόγραμμα επισκέψεων στα σχολεία έχει ως εξής:

 * 01-03-2017 στο Δημοτικό Σχολείο Ρίου

 * 03-03-2017 στο 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών

 * 08-03-2017 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 * 09-03-2017 στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού και στο Νηπιαγωγείο Λουσικών

 * 13-03-2017 στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 * 15-03-2017 στο 15ο κ΄ 21ο Δημοτικά Σχολεία Πατρών

 * 17-03-2017 στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 * 20-03-2017 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

 * 22-03-2017στο  8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 * 28-03-2017 στο 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.


Ημερίδα & 3ημερο σεμινάριο εργασίας
ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ 01.03.17

Με το Πρόγραμμα «Μέντορες για την Κοινωνική Οικονομία»
3 – 5 Μαρτίου 2017, Φαρές Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας
 
Το επιμορφωτικό γεγονός συνδιοργανώνουν, ο Δήμος Ερυμάνθου Αχαΐας με τη ΠΕΣΚΟ «Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας», με την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Στην ημερίδα θα είναι παρών και θα μιλήσει ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
 
Το πρόγραμμα «Μέντορες για την κοινωνική οικονομία» είναι ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για την επιμόρφωση στελεχών, σε  θεσμούς και εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας, σε συνεργασία τόσο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και με συνέργειες μεταξύ των κοινωνικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο διευκολύνεται η ανάπτυξης τους. Στη παρούσα φάση και σύμφωνα με το νέο θεσμικό – νομικό πλαίσιο το πρόγραμμα συμβάλει στη διαβούλευση και δικτύωση για την δημιουργία «τοπικών Ενώσεων Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» και στη μεταφορά οργανωτικής τεχνογνωσίας για τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Είναι κατά βάση ένα εθελοντικό πρόγραμμα με επίλεκτους Μέντορες εκπαιδευτές από όλη την Ελλάδα.
Στο Δήμο Ερυμάνθου το τριήμερο θα συναντηθούν και θα λάβουν μέρος 45 κοινωνικές επιχειρήσεις και στελέχη Τ.Α. από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πέραν του Δήμου που φιλοξενεί τους συμμετέχοντες.
Βασικός στόχος είναι, η συγκρότηση του κοινωνικού κεφαλαίου και η ανάδυση ικανών στελεχών στο πεδίο μέσα από μια διαδικασία διαρκούς δια βίου μάθησης και αλληλέγγυας κοινωνικοποίησης της γνώσης. Δεν πρόκειται για επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση με τη στενή έννοια του όρου, δεδομένου ότι το έλλειμμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης στο χώρο δεν εντοπίζεται στην επαγγελματική εξειδίκευση, αλλά κυρίως στις οργανωτικές και καθοδηγητικές ικανότητες και στην ανάγκη μετασχηματισμού των ομάδων και πρωτοβουλιών σε επιχειρηματικό υποκείμενο ώστε, να αξιοποιηθούν ανενεργοί υλικοί και ανθρώπινοι πόροι στην Τοπική Κοινωνία.
Το «Μέντορες» ως επιμορφωτικό μοντέλο και μαθησιακή διαδικασία επιλέχθηκε για την ουσιαστική μεταβίβαση γνώσης και τεχνογνωσίας, καθώς και για την αποτελεσματική καθοδήγηση στελεχών του πεδίου ώστε, να ενισχύσουν τις ικανότητες τους στην οργάνωση και την ηγεσία εγχειρημάτων. Το πλεονέκτημα του mentoring είναι ένας προσωποκεντρικός μαθησιακός διάλογος, που στοχεύει περισσότερο στην ανάπτυξη οργανωτικής κουλτούρας και σοφίας, μέσω αναστοχαστικής πρακτικής, παρά στην απλή μεταβίβαση γνώσης. 
Το mentoring επιμορφωτικό μοντέλο άτυπης μάθησης στοχεύει στην επιμόρφωση κυρίως επί του υποκειμένου της επιχειρηματικότητας, καθώς η εκπαίδευση σχετικά με το αντικείμενο της επαγγελματικής κατάρτισης δεν είναι το πρόβλημα της απασχόλησης, αλλά το έλλειμμα σχετικής οργανωτικής κουλτούρας και τεχνογνωσίας. Ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό αυτή η διαφοροποίηση είναι: Ο τρόπος ηγεσίας και συγκέντρωσης κεφαλαίου στην ίδρυση και λειτουργία ενός σούπερ-μάρκετ είναι εντελώς διαφορετικός στην οργάνωση ενός καταναλωτικού συνεταιρισμού. Στη πρώτη περίπτωση η συγκέντρωση κεφαλαίου γίνεται από τις τράπεζες και την αγορά και στην δεύτερη πρέπει να πειστούν και να συμμετέχουν ως εταίροι και να συμβάλουν ως μέτοχοι εκατοντάδες ή και χιλιάδες καταναλωτές. Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις μορφές κοινωνικών επιχειρήσεων. Αυτό διαφοροποιεί την οργανωτική τεχνογνωσία που είναι απαραίτητη το Management και marketing των κοινωνικών επιχειρήσεων.
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ
• «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Θεσμοί κοινωνικής οικονομίας»  
• «Ανάπτυξη της απασχόλησης μέσω τοπικών εταιρικών συμπράξεων για την ανόρθωση του αγροτικού χώρου. Ευρωπαϊκές πρακτικές και ελληνικές προοπτικές. 
• Αγροδιατροφή και κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία» 
• «Κοινωνική Οικονομία και Ανακύκλωση» 
• «Το νέο εργασιακό περιβάλλον πέραν της μισθωτής εργασίας» 
• «Τοπικές ενώσεις και κοινωνικό κεφάλαιο», «Κοινωνικές επιχειρήσεις στον χώρο της υγείας», «Στήριξη πρωτογενούς παραγωγής – ανάπτυξη υπαίθρου – βοήθεια στο σπίτι. Μια πρόταση» 
• «Η κοινωνική επιχειρηματικότητα στην διαχείριση αποβλήτων» 
• «Το καταναλωτικό κίνημα και η κοινωνική οικονομία» 
• «Η Κοινωνική επιχειρηματικότητα ως θεσμικό πλαίσιο εργασιακής ένταξης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» «ΚΟΙΝΣΕΠ και Ομάδες Παραγωγών: Κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Αγροτική οικονομία» 
• «Προτάσεις Δράσεων για την Ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» 
• «Οι πολιτιστικές διαδρομές ως εργαλεία ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού και οι κοινωνικές επιχειρήσεις» «Ο ρόλος των ομοσπονδιών και των δικτύων στην δημιουργία κοινωνικού κεφαλαίου» 
• «Επικοινωνία και επιμόρφωση συνεργατικών σχημάτων» «Κίνηση Πρόταση για έναν άλλο τρόπο ζωής» 
• «ΚΟΙΝΣΕΠ Ανακυκλώνω στην πηγή.
Η μαθησιακή καινοτομία και οι γέφυρες συνεργασίας που εξασφαλίζει, με τον χώρο των κοινωνικών επιχειρήσεων και της τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον για την εφαρμογή του σε μια σειρά από φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ιδέα και μοντέλο προέκυψε από το πρώτο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την Κοινωνική Οικονομία που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 10-12 Ιουνίου 2016, έθεσε τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της κοινωνικής οικονομίας, με στόχο την κάλυψη του θεσμικού ελλείμματος στην χώρα μας.
Επόμενοι σταθμοί στο Πρόγραμμα είναι ο Δήμος Λάρισας, στην Τρίπολη και τα Ιωάννινα.
Περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα Μέντορες:
http://socialactivism.gr/index.php/koinoniki-oikonomia/1292-%
Επικοινωνία:
ΠΕΣΚΟ τηλ.: 2108813760  κιν. 6978 022875    -    Δήμος Ερυμάνθου: 2694360312
*Τόπος διεξαγωγής: Φαρές – Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα, 18ο χλμ. Νότια της Πάτρας, επί της Πατρών - Τριπόλεως.
Εκ του Δήμου

Με μια ματιά...
Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑ 01.03.17

Συνελήφθησαν, την Τρίτη το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαπά αγόρια ηλικίας 16 και 12 ετών, τα οποία στις 27/02/2017, το πρωί, παραβίασαν πόρτα ιδιωτικής χρήσης φορτηγού, ιδιοκτησίας εταιρείας και  αφαίρεσαν  διάφορα ζαχαρώδη προϊόντα, συνολικής χρηματικής αξίας (1.850) ευρώ.

Σεισμική δόνηση 4,5 R σημειώθηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς κοντά στο Αργοστόλι.

Δημοπρατείται στις 4 Απριλίου το 5ο τμήμα της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Σαγεϊκα – Βάρδα, μήκους 14,4 χλμ. και προϋπολογισμού 74,3 εκατ. ευρώ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 ετών ο πατέρας του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μητρόπουλου. Κηδεύεται στις 3 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιανιτσοχωρίου. Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών και η μητέρα της διευθύντριας της ΔΟΥ Πύργου, Ρουμπίνης Στυλιανοπούλου.

Στην Πάτρα θα βρεθεί το απόγευμα η σύζυγος του πρόεδρου της δημοκρατίας Σίσυ Παυλοπούλου, σε εκδήλωση που διοργανώνει στις 7 το απόγευμα ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, στο θέατρο Απόλλων, για να τιμηθεί η ημέρα της γυναίκας.

Συνελήφθη, σήμερα νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης, στερούμενος άδειας οδηγήσεως και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Η Άννα Καλαμπρέζου αναλαμβάνει άμισθη σύμβουλος δημάρχου Πύργου στην Αθήνα για επαφές σε υπουργεία και φορείς και διοργάνωση εκδηλώσεων.

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο 76χρονος Αναστάσης Αναστασόπουλος, από τον Πύργο, μέσα στο αυτοκίνητο του στην οδό Κατακόλου, όταν αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και έγινε αντιληπτός από περίοικους.

Αρχαιρεσίες στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην Πάτρα. Θα εκλεγεί νέο προεδρείο, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
28-02-17  ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
28-02-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
28-02-17  «Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να «φιγουράρει» με έναν υπόδικο δήμαρχο;
28-02-17  Φέραμε τους Τούρκους στα... νερά μας!.. Τουρκικό αλιευτικό έξω από το Κουνουπέλι - Εξεδιώχθη από το λιμενικό
28-02-17  "Οκταμηνίτες κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Πύργου, κάνουν δουλειά εργολάβων κόντρα στην εργατική νομοθεσία"
28-02-17  Έστειλε το αίτημα για 6μηνη παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Πηνειού
28-02-17  Τραγικός θάνατος για 38χρονη μέσα την νταλίκα του συζύγου της
28-02-17  Πλήρης αντίθεση της Περιφέρειας στην πρόταση για τους ΤΟΕΒ
28-02-17  Έγινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μεριδιούχων της Αχαϊκής
28-02-17  Συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας
28-02-17  Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος με εκπροσώπους της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε.
28-02-17  Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου
28-02-17  Στους δρόμους οι κάτοικοι του Προαστίου για τους Δασικούς Χάρτες
28-02-17  Συνεδριάζει η ΠΕΔ Πελοποννήσου
28-02-17  Στο ΕΠΑΛ Κορωπίου ο υφυπουργός Παιδείας
28-02-17  Πρόγραμμα της επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην Πάτρα
28-02-17  Αναφορά για "Σπηλιά Τουρκοπαναγή"
28-02-17  Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για την εκλογή νέου Προεδρείου
28-02-17  Καρναβαλικές εκδηλώσεις Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών – Τελική αποτίμηση
28-02-17  Παρουσίαση του βιβλίου «Τα χρόνια ανάμεσα» του Βασίλη Τσιράκη
28-02-17  Με μια ματιά...
27-02-17  Παράταση για την πληρωμή ΕΦΚΑ
24-02-17  ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24-02-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
24-02-17  ΕΠΣΙΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
24-02-17  24ο Καρναβάλι της Κρέστενας
24-02-17  22ο Τραγανεϊκο Καρναβάλι την Κυριακή - Απόψε η ποδαράτη
24-02-17  Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις των Μακρισίων
24-02-17  Λεχαινίτικο καρναβάλι: 43 χρόνια παράδοσης με τριήμερο εκδηλώσεων σε όλες στις δημοτικές ενότητες
24-02-17  Παν. Παναγιωτάρας: Ήθελα να παραιτηθώ πέρσι και δεν ήθελαν αλλά με παραιτούν φέτος που... δεν θέλω!
24-02-17  Δήμος Ήλιδας – Μικροπωλητές σε αγώνες Κατς… Συλλήψεις, αυτόφωρα, αναβολές, άκαρπα ραντεβού και… αυγά!
24-02-17  Ο δήμος ζητά τις Ιαματικές Πηγές των Λουτρών - Θετικά το βλέπει η Grecotel
24-02-17  "Το τμήμα της Πάτρας δεν θα επηρεάσει την λειτουργία στο Τμήμα ΤΕΙ Πύργου"
24-02-17  Επαναλαμβανόμενα τραγικά περιστατικά με θανάτους στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης - Νεκρός σε αποστραγγιστικό κανάλι 60χρονος
24-02-17  Δήλωσε δικαιωμένος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας
Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου χρόνια:

ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ