IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕιδήσεις απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Διον. Καλαματιανός: Στόχος η μετατροπή του Κατακόλου σε home port - Ενήμερος για τα τεκταινόμενα στο Λιμενικό Ταμείο
ΗΛΕΙΑ, 21.04.17

Λύση στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου

Το λιμάνι Κατακόλου και το αλιευτικό καταφύγιο στο Παλούκι Αμαλιάδας, απασχόλησαν το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής το προηγούμενο διάστημα. Ο Ηλείος γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Διονύσης Καλαματιανός, ανέφερε στο IONION FM, ότι για το λιμάνι στο Παλούκι έχει κατατεθεί αίτημα από την περιφέρεια για την περιβαλλοντική αδειοδότηση ώστε να προχωρήσουν άμεσα επείγουσες εργασίες που θα το καθιστούν λειτουργικό, απομακρύνοντας από την είσοδο τα φερτά υλικά. Για το λιμάνι του Κατακόλου ανέφερε ότι κατόπιν αιτήματος των Ηλείων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο για να συζητηθεί το master plan ανάπτυξης και τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν. Στόχος είναι να μετατραπεί το λιμάνι σε home port.   Ο κ. Καλαματιανός ανέφερε ακόμα ότι είναι ενήμερος σχετικά με τις υπό εξέλιξη διαδικασίες της δικαιοσύνης για την έρευνα στα πεπραγμένα της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, με αφορμή και την αποστασιοποίηση των τριών από τα έξι μέλη του ΔΣ, από την διαδικασία λήψης αποφάσεων και την απουσία του Λιμενάρχη. Όπως τόνισε τα πεπραγμένα του προέδρου- εκδότη θα κρίνει η δικαιοσύνη, ενώ ευθύνη ελέγχου έχει και ο δήμαρχος Πύργου. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (67)

Σάββας Καλεντερίδης: Μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμικό κράτος & αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επιδιώκει ο Ερντογάν
ΑΘΗΝΑ 21.04.17

Η μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμικό κράτος, είναι στην κρυφή ατζέντα του Ερντογάν, σύμφωνα με τον πρώην στρατιωτικό και συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος μιλώντας στο IONION FM, σχολίασε τις εξελίξεις στην γείτονα χώρα, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο της νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας, επιβάλλοντας δικτατορία, με τον παράλληλο πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι βέβαιο αποτέλεσμα νοθείας, αλλά και πιέσεων και τρομοκρατίας των κυβερνητικών εις βάρος του πληθυσμού της υπαίθρου, σε αντίθεση με τον αστικό πληθυσμό, που είναι δύσκολο να ελεγχθεί.  Ακολουθεί μια εκτρωματική συνταγματική αλλαγή, που θα συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στα χέρια του προέδρου, ο οποίος σκοπεύει να εφαρμόσει σταδιακά ένα νεοθωμανικό όραμα, αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο κ. Καλεντερίδης σχολίασε ακόμα ότι θα ακολουθήσουν γεωπολιτικές εξελίξεις, με βάση και το αποτέλεσμα του πολέμου στην Συρία, που θα δρομολογήσει την σύσταση  Κουρδικού κράτους.


ΑΚΟΥΣΤΕ (49)

Βγάζει καρπούζι από την επόμενη εβδομάδα η Τριφυλία με προγράμματα φυτοπροστασίας και ελαχιστοποίηση φυτοφαρμάκων
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 21.04.17

3.000 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών έχουν αναπτύξει οι αγρότες στην Μεσσηνία. Φέτος καλλιεργήθηκαν 25.000 τόνοι αγγουριού, με το 50% της συγκομιδής να έχει γίνει, καθώς και λοιπά κηπευτικά, τα οποία εξάγονται σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Γερμανία κα. Πρωϊμότερα τα καρπούζια φέτος, με τα θερμοκηπιακά να βγαίνουν στην αγορά την επόμενη εβδομάδα και τα υπαίθρια μέχρι τις 15 Μαΐου.  Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο οποίος είναι συντονιστής σε εθνικό επίπεδο της εφαρμογής προγραμμάτων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας με ελαχιστοποίηση των φυτοφαρμάκων και χρήση ωφέλιμων εντόμων,  ανέφερε στο IONION FM, ότι οι παραγωγοί έχουν αναπτύξει την συγκεκριμένη μέθοδο στην Μεσσηνία, καθώς θα πρέπει να προστατεύσουν τόσο το περιβάλλον, όσο και την υγεία τους, αλλά και να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένα πρότυπα για την εξαγωγή των προϊόντων. Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις για τα κατεστραμμένα θερμοκήπια από την κακοκαιρία το φθινόπωρο του 2016 και κάλεσε την πολιτεία να δείξει ενδιαφέρον.  Τέλος για τους δασικούς χάρτες στην Μεσσηνία, ανέφερε ότι 100.000 περίπου στρέμματα, κυρίως ελαιοκαλλιέργειας, εμφανίζονται ως δασικά και σημείωσε ότι τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα οφείλουν να προσεγγίσουν το θέμα με προσοχή, καθώς επηρεάζεται το 20% της παραγωγής λαδιού και ζήτησε να απλουστευθούν οι διαδικασίες υποβολής αντιρρήσεων από τους αγρότες.


ΑΚΟΥΣΤΕ (82)

Δίβρη: Εγκαινιάζεται, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Κέντρο Πολιτισμού Περιβάλλοντος στο αρχοντικό Πετραλιά
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 21.04.17

Εγκαινιάζεται το Σάββατο στην Δίβρη το Κέντρο Πολιτισμού Περιβάλλοντος στο αρχοντικό Πετραλιά, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο αντιδήμαρχος Δίβρης κ. Αρβανίτης, ανέφερε στο IONION FM, ότι δαπανήθηκε πάνω από 1 εκατ. ευρώ για την δημιουργία του κέντρου πολιτισμού, στο παλιό αρχοντικό της οικογένειας Πετραλιά, που είχε παραχωρηθεί από το 2003 στον πρώην δήμο Δίβρης. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δαπάνησε 20.000 ευρώ για εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου. Στόχος μετά τα εγκαίνια να παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες και τα σχολεία της περιοχής. Ήδη υπάρχει συμφωνία με το ΤΕΙ Πύργου – Τμήμα Μουσειολογίας, να στείλει φοιτητές για πρακτική άσκηση και προωθούνται οι διαδικασίες για μόνιμη στελέχωση με υπάλληλο από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (32)

Νίκος Σαψάλης: Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Αμαλιάδας κατά την περίοδο του Πάσχα
ΑΜΑΛΙΑΔΑ 21.04.17

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Νίκος Σαψάλης, ανέφερε στο IONION FM, ότι τα καταστήματα είχαν αυξημένη κίνηση την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο και από την Τρίτη του Πάσχα, οι καταναλωτές εξαφανίστηκαν, γεγονός που δεν επιτρέπει την συγκέντρωση ικανοποιητικών εσόδων για τις πληρωμές φόρων και εισφορών. Οι καταναλωτές κινήθηκαν περισσότερο στα καταστήματα εστίασης και καφέ, τροφίμων και στα παιδικά ρούχα, ενώ μικρότερος ήταν ο αριθμός και των ετεροδημοτών – επισκεπτών. Ο κ. Σαψάλης αναφέρθηκε και στην παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, εξαιτίας της ημέρας διεξαγωγής της λευκής νύχτας, τον Αύγουστο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου δηλώνει ενοχλημένος από την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, να διοργανώσει την Λευκή Νύχτα με τις εκπτώσεις στα καταστήματα, μια εβδομάδα πριν την ημερομηνία στις 20 Αυγούστου, που είχε ανακοινώσει από πέρυσι. «Το θέμα τέθηκε στην γενική συνέλευση του ΔΣ και λήφθηκε απόφαση από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Δεν είχαμε σκοπό να θίξουμε τους συναδέλφους στον Πύργο. Τον Αύγουστο όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι διοργανώνουν εκπτωτικές μέρες, εμείς το είχαμε καθιερώσει από παλιά από εποχής Πέτρου Παπαδάτου. Δεν έχουμε πρόβλημα να διοργανώσουμε την ίδια ημερομηνία Λευκή Νύχτα με τους συναδέλφους στον Πύργο», ανέφερε στο IONION FM, ο κ. Σαψάλης.


ΑΚΟΥΣΤΕ (29)

Πέτρος Γιαννακόπουλος: ΚΕΠ ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στην Αρχαία Ολυμπία
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 21.04.17

Το κέντρο κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, στο ισόγειο του δημαρχείο Ολυμπίας, με ωράριο λειτουργίας 7πμ-3μμ. Προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ μια κοινωνική λειτουργός και μια νοσηλεύτρια, με ετήσια σύμβαση εργασίας, οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. «Πρόκειται για το ΚΕΠ των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων», ανέφερε στο IONION FM, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας ότι θα εξυπηρετούν άνεργους, άτομα με χαμηλά εισοδήματα, ρομά κα. λαμβάνοντας στήριξη για όλα τα προνοιακά προγράμματα. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει περιοδεία στις δημοτικές ενότητες Ολυμπίας για να ενημερωθούν οι πολίτες για το κέντρο κοινότητας. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (35)

Αναβιώνει το έθιμο της κουλούρας και του τρεξίματος των αλόγων στο αεροδρόμιο του Επιταλίου
ΕΠΙΤΑΛΙΟ 21.04.17

Αναβιώνει την Κυριακή στις 11,30 το πρωί στο αεροδρόμιο του Επιταλίου, το έθιμο της κουλούρας και του τρεξίματος των αλόγων. Ο τοπικός σύμβουλος στο Επιτάλιο Γιώργος Μπάρκας, αναφέρει στο IONION FM, ότι πρόκειται για έθιμο από το 1956, που αναβίωσε το 2003 ύστερα από πολύχρονη διακοπή. Η πασχαλινή κουλούρα που είναι το έπαθλο του νικητή συμβολίζει την ευφορία της γης και δίνει τύχη στο νικητή αναβάτη. Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες με το άλογο τους, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


ΑΚΟΥΣΤΕ (34)

Τι "παίζει" με τα σκουπίδια; Το πρόβλημα εμφανίζεται τώρα στη Ζαχάρω
ΖΑΧΑΡΩ 21.04.17

Στα τυφλά η διαχείριση απορριμμάτων στην Ζαχάρω. Ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, οπότε και θα μεταφέρει τα απορρίμματα στην ήδη κορεσμένη χωματερή στην Αγία Παρασκευή. Ωστόσο για την επόμενη περίοδο του καλοκαιριού, δεν υπάρχει σχέδιο δράσης και η περιοχή κινδυνεύει να γεμίσει σκουπίδια, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι είναι ασύμφορη η μεταφορά σκουπιδιών στην Τριανταφυλλιά, στο σύστημα μηχανικής διαλογής.  Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και  ανέφερε στο IONION FM ότι δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο από την δημοτική αρχή για την διαχείριση των σκουπιδιών και η περιοχή κινδυνεύει να βρεθεί προ τετελεσμένων και χωρίς λύσεις στην μέση του Ιουλίου. Η χωματερή της Αγίας Παρασκευής είναι παράνομη και λειτουργεί με την ανοχή της αστυνομίας. Παράλληλα σχολίασε ότι δεν εφαρμόζεται πρόγραμμα ανακύκλωσης, δεν έχουν τοποθετηθεί οι μπλε κάδοι και η δημοτική αρχή παρακαλά τον Πύργο, να παραλάβει χαρτόνια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά από τις επιχειρήσεις της περιοχής. Ο κ. Αλεξανδρόπουλος έθιξε και άλλες ολιγωρίες της δημοτικής αρχής στο ζήτημα νομιμοποίησης σταβλικών εγκαταστάσεων που επέφερε απώλεια 1,5 εκατ. ευρώ για εξηλεκτρισμό από το Ταμείο Μολυβιάτη, την απώλεια χρηματοδότησης από τα ΕΛΠΕ για την αναβάθμιση του βιολογικού κα. «Η περιοχή έχει πέσει σε τέλμα, τίποτα δεν προχωράει», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.


ΑΚΟΥΣΤΕ (27)

Παραίτηση Ρ. Αντωνοπούλου: Διαψεύστηκα από τον δήμαρχο Ολυμπίας
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 21.04.17

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, η δημοτική σύμβουλος Ρόη Αντωνοπούλου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, αστοχίες και δογματισμοί εμποδίζουν το έργο της δημοτικής αρχής, η οποία έχει πετάξει στα σκουπίδια τις ιδέες και προτάσεις που κατέθεσε για την περιοχή, ενώ μέλη της παράταξης δεν έδειξαν διάθεση για συνεργασία σε ζητήματα του τόπου, αντιθέτως επεδίωξαν να την αποψιλώσουν. Η Κ. Αντωνοπούλου μιλώντας στο IONION FM, ανέφερε ότι είχε πιστέψει στον κ. Κοτζιά και συμμετείχε ως υποψήφια στην παράταξη του, στις εκλογές το 2014. Ωστόσο διαψεύστηκε στην πορεία από τις πράξεις και τις παραλείψεις του δημάρχου Ολυμπίας, σε βασικά θέματα που απασχολούσαν την περιοχή. Παράλληλα δήλωσε την δυσαρέσκεια της, επειδή ο δήμαρχος δεν την αξιοποίησε σε θέματα ολυμπισμού, παρά τα επαγγελματικά εφόδια που διέθετε με μεταπτυχιακό σε θέματα ολυμπιακών σπουδών.


ΑΚΟΥΣΤΕ (35)

Η λάθος μελέτη έχει μετατρέψει σε... καλοκαιρινό το λιμάνι Παλουκίου
Παλούκι Αμαλιάδας 21.04.17

Νέα πρωτοποριακά έργα στην Ηλεία! Καλοκαιρινό είναι το λιμάνι στο Παλούκι Αμαλιάδας. Λάθος μελέτη και κατασκευή στο λιμάνι, έχει μετατρέψει την πρόσβαση εφικτή μόνο 4 μήνες την καλοκαιρινή περίοδο. Το χειμώνα τα φερτά υλικά από την θάλασσα αποκλείουν την είσοδο του λιμανιού και γίνεται απροσπέλαστο για τα σκάφη. Οι ψαράδες αναγκάζονται να αράζουν τα σκάφη στο λιμανάκι Σκαφιδιάς, ενώ και οι υπόλοιποι ιδιώτες αποκλείονται εντός και εκτός του λιμανιού. Ο ψαράς Νίκος Μωραϊτης, αναφέρει στο IONION FM, ότι φτιάχτηκε ένα έργο άχρηστο για την περιοχή, με τους μελετητές να βρίσκονται κλεισμένοι στα γραφεία και να παράγουν έργα μη λειτουργικά. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο λιμάνι του Κατακόλου και στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Παντελεήμονα Λεχαινών, με λάθος σχεδιασμούς μελετών και φερτά υλικά να καλύπτουν τις εισόδους. Το λιμάνι στο Παλούκι παραμένει απροσπέλαστο από τις 20 Οκτωβρίου 2016, οι ψαράδες ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι στην Σκαφιδιά, ενώ υπάρχει κίνδυνος και την ασφάλεια των σκαφών από την έλλειψη επίβλεψης. «Δυστυχώς κανένας δεν φέρει ευθύνη για τα έργα που κατασκευάζονται και είναι μη λειτουργικά», ανέφερε ο κ. Μωραϊτης.


ΑΚΟΥΣΤΕ (54)

Στήριξη από τον αγροτικό σύλλογο στον κτηνοτρόφο από τα Άγναντα που του κατέσφαξαν το κοπάδι
ΗΛΕΙΑ, 21.04.17

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της Πηνείας από την απάνθρωπη πράξη σφαγής 51 προβάτων σε κοπάδι στα Άγναντα Πηνείας. Ο νεαρός κτηνοτρόφος Νίκος Γιαννόπουλος, αντίκρισε την Κυριακή του Πάσχα όλο το κοπάδι σφαγμένο, από άγνωστους δράστες που φέρονται να έδρασαν το βράδυ της Ανάστασης, με εκδικητική μανία. Ο κτηνοτρόφος δηλώνει ότι δεν είχε προστριβές με άλλα άτομα και αδυνατεί να δώσει εξήγηση για την αποτρόπαιη ενέργεια. Ο γραμματέας του αγροτικού συλλόγου Πηνείας και μέλος της ΟΑΣΗ, Δημήτρης Χρέπας, ανέφερε στο IONION FM, ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το ΔΣ του αγροτικού συλλόγου για να στηρίξει τον κτηνοτρόφο ώστε να ανακτήσει το κοπάδι του. Παράλληλα δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό, το οποίο όπως ανέφερε είναι πρωτοφανές, πέρα από τις συνηθισμένες πλέον για τους κτηνοτρόφους ζωοκλοπές. Ο κ. Χρέπας ανέφερε ακόμα ότι η φετινή τιμή πώλησης του αρνιού κατρακύλησε στα 4 ευρώ/ κιλό και έφτασε στον καταναλωτή με καπέλο στην τελική τιμή των 9 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας ότι χαμένοι είναι οι παραγωγοί και οι καταναλωτές και κερδισμένοι οι έμποροι.


ΑΚΟΥΣΤΕ (47)

Έκλεψε τις εντυπώσεις το Πάσχα η ηρωική φιλαρμονική Βαρθολομιού
ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ 21.04.17

Όργανα και στολές κατάφερε να αγοράσει η φιλαρμονική Βαρθολομιού, με δωρεές των κατοίκων και της Μητρόπολης Ηλείας. Το τελευταίο διάστημα η εθελοντική προσφορά δασκάλων μουσικής από το Βαρθολομιό, έχει συμβάλει στην ανασύσταση της Φιλαρμονικής και στην δημιουργία του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας». Ο μαέστρος Γιώργος Βύτανος, ανέφερε στο IONION FM, ότι με δωρεές κατοίκων του Βαρθολομιού αγοράστηκαν όργανα και με την δωρεά της Μητρόπολης Ηλείας, αγοράστηκαν στολές. «Δυστυχώς ο δήμος Πηνειού δεν συνέβαλε οικονομικά στην στήριξη της φιλαρμονικής Βαρθολομιού. Είχαμε ζητήσει 1.000 ευρώ πριν από 6 μήνες και δεν μας απάντησε», δήλωσε απογοητευμένος ο κ. Βύτανος και σημείωσε ότι είναι αναγκαία η συγκέντρωση περισσότερων χρημάτων για την αντικατάσταση των μουσικών οργάνων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συμμετέχουν στην ομάδα 10 νέοι μουσικοί που εκπαιδεύονταν τους τελευταίους μήνες, από εθελοντές δασκάλους, οπότε θα ξεπεράσουν τα 35 άτομα που θα συμμετέχουν στις επίσημες γιορτές που θα παιανίζει η φιλαρμονική. Επιπλέον ο κ. Βύτανος τόνισε ότι επείγει η στέγαση της Φιλαρμονικής Βαρθολομιού και ανακοίνωσε ότι έχει κατατεθεί αίτημα προς τον δήμο Πηνειού για να παραχωρηθεί χώρος στο κτίριο του νέου πολιτιστικού κέντρου Βαρθολομιού. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (44)

"Ανάσανε" το Πάσχα η Ν. Φιγαλεία - Πολλά όμως τα προβλήματα στην περιοχή
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕ 21.04.17

Σημαντική αύξηση του πληθυσμού παρατηρήθηκε στην περιοχή της Νέας Φιγαλείας κατά τις ημέρες του Πάσχα. Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας ΦΙΓΑΛΕΙΑ NEWS Θάνος Χουλιάρας, ανέφερε στο IONION FM, ότι η άφιξη των επισκεπτών αύξησε τα έσοδα στα τοπικά καταστήματα, ωστόσο υπολογίζεται μειωμένος ο αριθμός τους, σε σχέση με πέρυσι. Ο κ. Χουλιάρας αναφέρθηκε και στην εγκατάλειψη του Επικούρειου Απόλλωνα, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός στο δρόμο που οδηγεί στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά ούτε και δίκτυο ύδρευσης, με τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρέστενας να μεταφέρει νερό στον αρχαιολογικό χώρο με βυτίο. Προανήγγειλε και ρεπορτάζ που αφορά στην λειτουργία των νέων εκδοτηρίων εισιτηρίων, τα οποία παραμένουν κλειστά. «Πρόκειται για τη νέα είσοδο του Επικούρειου Απόλλωνα και την ανέγερση των νέων εκδοτηρίων, ένα μεγάλο υπερσύγχρονο κτίριο, το οποίο για άγνωστους λόγους παραμένει κλειστό, παρότι έχει κατασκευαστεί πολύ καιρό. Στείλαμε έγγραφο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, ζητώντας εξηγήσεις και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση», ανέφερε στο ΙΟΝΙΟΝ FΜ, ο κ. Χουλιάρας. Αναφέρθηκε και στην δημοπράτηση 4 έργων που σχετίζονται με τους οδικούς άξονες της περιοχής που θα συνδέσουν τη Νέα Φιγαλεία με Νέδα και Ανδρίτσαινα – Αλιφείρα, τονίζοντας ότι αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες. Τέλος έθιξε και το θέμα του Καλλικρατικού σχήματος του δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας, τονίζοντας ότι η συνένωση ήταν αποτυχημένη και παραμένει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για δημιουργία ορεινού δήμου από την συνένωση Ανδρίτσαινας – Φιγαλείας – Αλιφείρας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (36)

Προσοχή στις πληρωμές με κάρτες. Ποια είναι η παγίδα με τα τεκμήρια.
21.04.17

Αντιμέτωποι με μια πολύ επικίνδυνη φορολογική παγίδα είναι εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι λόγω της υποχρέωσης να πραγματοποιούν δαπάνες με πλαστικό χρήμα προκειμένου να χτίσουν το αφορολόγητο όριο. Είναι η πραγματοποίηση δαπάνη υψηλότερης από την ελάχιστη απαιτούμενη. Πρόκειται για δαπάνη που τελικά ροκανίζει τη φορολογική τους αποταμίευση, τη λεγόμενη δυνατότητα ανάλωσης κεφαλαίου, με την οποία καλύπτονται τεκμήρια.

Με βάση όσα ισχύουν από φέτος, για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δαπανήσουν ένα ελάχιστο μέρος του εισοδήματός τους με πλαστικό χρήμα, δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Συγκεκριμένα τα απαιτούμενα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα ανέρχονται σε:

- 10% του ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
- 15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
- 20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα.

Τα ποσοστά αυτά ισχύουν ανά κλιμάκιο εισοδήματος και εφόσον ο μισθωτός δεν έχει δαπανήσει το απαιτούμενο ποσό με κάρτα τότε θα του επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 22% επί της δαπάνης με κάρτα που υπολείπεται της ελάχιστης απαιτούμενης.

Παράδειγμα

Μισθωτός έχει ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ. Για να λάβει την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο θα πρέπει να δαπανήσει εντός του 2017 με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τουλάχιστον το ποσό των 1.750 ευρώ. Αν δαπανήσει λιγότερα, όπως για παράδειγμα 750 ευρώ τότε για τα 1.000 ευρώ δαπάνης με κάρτα που του λείπουν θα χρεωθεί με πρόσθετο φόρο 22%, δηλαδή επιπλέον 220 ευρώ.

Με βάση πρόσφατη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να διακρατούν τις αποδείξεις των δαπανών με πλαστικό χρήμα. Εφόσον τους ζητηθεί κατά τον έλεγχο από την εφορία θα πρέπει να προσκομίσουν την κίνηση του λογαριασμού της κάρτας τους από τη οποία προκύπτει η δαπάνη με πλαστικό χρήμα.

Ο φορολογούμενος, όμως, δεν είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην εφορία μόνο την ελάχιστη απαιτούμενη δαπάνη με πλαστικό χρήμα αλλά το σύνολό της, όπως αυτό προκύπτει από το σχετικό αποδεικτικό κίνησης της κάρτας. Στο παραπάνω παράδειγμα ο φορολογούμενος έχει ξοδέψει με κάρτα το ποσό των 4.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι πραγματική δαπάνη για τον φορολογούμενο η οποία του ροκανίζει το ποσό που μπορεί να επικαλεστεί ως δυνατότητα ανάλωσης κεφαλαίου το οποίο έχει φορολογηθεί. Κοινώς το ποσό που του δικαιολογεί η εφορία ως αποταμίευση. Έτσι, όταν ο μισθωτός θα θελήσει να καλύψει τη δαπάνη διαβίωσης, όπως εξυπηρέτηση δανείου, ελάχιστη δαπάνη κατοικίας και χρήσης ΙΧ τότε το ποσό των 4.000 ευρώ που δαπάνησε μέσω της κάρτας δεν θα μπορέσει να το επικαλεστεί. 

Πηγή: capital.gr


Ημερίδα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων
ΗΛΕΙΑ, 21.04.17

Ενημερωτική ημερίδα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών των επιχειρήσεων, πραγματοποιεί την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 7 το βράδυ, το Επιμελητήριο Ηλείας, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους και ομιλητή τον ειδικό γραμματέα Φώτη Κουρμούση.


Τροχαίο για τη σύζυγο του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ
ΠΑΤΡΑ 21.04.17

Τροχαίο την Πέμπτη το βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, με την γυναίκα του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ να εγκλωβίζεται μέσα στο όχημα της. Η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, πιθανότατα από μηχανική βλάβη,  το οποίο ανετράπη και την εγκλώβισε στο εσωτερικό. Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής, για να διαπιστωθεί ότι η οδηγός βγήκε σώα.


Νέο κρούσμα θανάτωσης ζώου στην ορεινή Ηλεία
ΗΛΕΙΑ, 21.04.17

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας, σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές το πρωί στα Τσίπιανα Ηλείας, σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού, προέβη στη θανάτωση ενός αδέσποτου θηλαστικού ζώου γαϊδουριού, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου.


Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στον Πύργο για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου
ΠΥΡΓΟΣ 21.04.17

Οι δράστιδες ενεργώντας από κοινού με έξι ακόμα συνεργούς τους αφαίρεσαν με την άσκηση σωματικής βίας (750) ευρώ από τον παθόντα

Συνελήφθησαν, την Τετάρτη (19-4-2017) το απόγευμα, στον Πύργο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 42 και 27 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει ακόμη πέντε γυναίκες και έναν άνδρα, συνεργούς των δύο συλληφθέντων δράστιδων, οι  οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, οι οκτώ δράστες ενεργώντας από κοινού, χθες το μεσημέρι στον Πύργο, πλησίασαν ένα ηλικιωμένο ημεδαπό που κινούνταν πεζή και με την άσκηση σωματικής βίας τον οδήγησαν σε ακατοίκητο οίκημα, όπου ασκώντας του εκ νέου σωματική βία του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (750) ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τις δύο δράστιδες.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


Μετανάστες με ψώρα στην Μεσσηνία
ΜΕΣΣΗΝΙΑ, 21.04.17

Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας παρέδωσε ο δήμος Καλαμάτας τα στρώματα και τα κλινοσκεπάσματα, από την κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, όπου είχαν φιλοξενηθεί μετανάστες, οι οποίο έπασχαν από τη νόσο της ψώρας. Ο δήμος πραγματοποιεί απολύμανση στην κατασκήνωση για να ανοίξει το καλοκαίρι.


Συντονισμένες ενέργειες για την πάταξη του παραεμπορίου
ΠΑΤΡΑ 21.04.17

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας, προ ημερών κατασχέθηκαν 93 ζεύγη γυαλιών ηλίου και 21 εξαρτήματα κινητών τα οποία πωλούσε ένας άνδρας στην οδό Ρήγα Φερραίου. Σε άλλη επιχείρηση στο κέντρο της Πάτρας εντοπίστηκε 41χρονος Νιγηριανός ο οποίος πωλούσε 95 υφασμάτινα βραχιόλια φυσικά χωρίς άδεια.

Τα κρούσματα του παραεμπορίου είναι ιδιαίτερα έντονα και οι επιπτώσεις ανησυχητικές για την οικονομία μας. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που το υγιές στεγασμένο εμπόριο δίνει την μάχη της επιβίωσης, με σειρά σκληρών μέτρων που εφαρμόζονται εξαιτίας των μνημονίων και της ύφεσης που επικρατεί στην αγορά.

Η προσπάθεια της πολιτείας και ιδιαίτερα των ελεγκτικών μηχανισμών της Αστυνομίας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονη. Η καλή συνεργασία όπως διεφάνη από την πρόσφατη συνάντηση με τον Ταξίαρχο κ. Κοτρωνιά αποτελεί εγγύηση για να παταχθεί το φαινόμενο του παραεμπορίου του οποίου το τίμημα πληρώνει ο ελληνικός λαός. 26 δισεκατομμύρια διακινούνται στο παραεμπόριο με 6-7 δις να είναι ο ΦΠΑ που χάνεται και βεβαίως πληρώνουμε όλοι μας.


Συνεχίζεται το Κοινωνικό Ιατρείο Μαστού στο "Άλμα Ζωής"
ΠΑΤΡΑ 21.04.17

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, έχει οριστεί για την Τετάρτη 26 Απριλίου  2017.

Το κοινωνικό ιατρείο μαστού λειτουργεί μία με δύο φορές κάθε μήνα ,ανάλογα με την ζήτηση και τις ανάγκες, και οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε κλινική εξέταση μαστών (ψηλάφηση) από τους πλέον εξειδικευμένους χειρουργούς της περιοχής, που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Με αυτήν τη δράση ο Σύλλογος επιθυμεί, με την πολύτιμη βοήθεια γιατρών και διαγνωστικών κέντρων της πόλης, να συνεισφέρει στην αποδόμηση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει καταβάλει την χώρα μας και τους πολίτες της, τόσο άδικα.

Ο σκοπός του είναι να συνεχίσει να ευαισθητοποιεί τον γυναικείο πληθυσμό στο ζήτημα της φροντίδας του στήθους αλλά και να μεριμνήσει για εκείνες τις γυναίκες που, κάθε μέρα γίνονται περισσότερες και πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις περιοδικές τους εξετάσεις, αφού η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, τις έχει οδηγήσει έξω από το ασφαλιστικό σύστημα.

Οι ανασφάλιστες, λοιπόν, γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας και εθνικότητας μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου, τηλ. 2610- 222274, (από τις 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ) για να κλείνουν το ραντεβού τους


Σύσκεψη για τα κουνούπια στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛ 21.04.17

Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιηθηκε την Τεταρτη στο Δημαρχειο του Δημου Ανδραβίδας –Κυλληνης στα Λεχαινα , με αντικείμενο την αντιμετώπιση του ζητήματος των κουνουπιων  , το οποιο ταλαιπωρησε πολύ την περιοχη την περασμενη χρονιά και δημιουργησε πολλά προβλήματα στους κατοικους όχι μόνο με την όχληση αλλά και με κρούσμα ελονοσίας που καταγράφηκε καθως και  θεματα με τα ξενοδοχεια που φιλοξενουν αλλοδαπους τουριστες

Στη συσκεψη έλαβαν μερος εκπροσωποι της Περιφερειας Δυτικής Ελλάδας , εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ και από το Δημο Ανδραβίδας Κυλλήνης ο Δήμαρχος Ναμπιλ Ιωσηφ Μοραντ , οι Αντιδημαρχοι Ανδρεας Μιγκος και Ανδρέας Χαμουζας , ο Πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου Δημήτρης Χαρδας και ο Προεδρος της τοπικης κοινοτητας λεχαινων Γιωργος Γαλατης

Παρόντες επίσης ήταν εκπρόσωποι πολλών ξενοδοχείων της περιοχής και εκπρόσωποι παραγωγων  για να ενημερωθουν για το ζητημα

Οι εκπροσωποι της Περιφερειας ανεφεραν ότι ο πρωτος διαγωνισμός   για τους ψεκασμούς απέβη αγονος και  θα γίνει στις  5 Μαιου ο επόμενος ,  ο οποιος  θα είναι για 2 χρονια   για να μην υπαρξει και του χρόνου ζήτημα καθυστερησεων , ενστασεων κλπ

Μεχρι να ξεκινησουν οι ψεκασμοί από την Περιφερεια , εχει δοθει ένα ποσον  της ταξεως των 10  χιλιάδων ευρω  προς το Δημο Ανδραβίδας Κυλλήνης για να ξεκινησουν άμεσα οι ψεκασμοί και να περιοριστει το φαινόμενο που έχει συνέπειες και στην υγεία αλλά και στην τοπικη οικονομια

Οι εκπροσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ  ενημέρωσαν  για τις ενέργειες που πρεπει να  κάνουν κυρίως οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και οι παραγωγοί και τα  , ετσι ώστε σε συνδυασμό με τους ψεκασμούς από Δήμο και Περιφέρεια να  αντιμετωπιστει με τον καλυτερο τρόπο το ζήτημα      

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης , ανακοίνωσε  ότι ο Δημος πριν από ένα μηνα εχει προχωρήσει στην αναμόρφωση του προυπολογισμου για τη διαθεση ποσου 10000  ευρώ (ανεξάρτητα από την Περιφέρεια ) ΄και μάλιστα θα ξεκινησουν την επομενη εβδομάδα οι ψεκασμοί από το Δήμο για την πρόληψη και την αποτροπη των δυσάρεστων καταστάσεων του παρελθόντος.

Τις προσεχεις ημέρες θα γινει συσκεψη με συμμετοχή και φραουλοπαραγωγων , πιθανον στη Νεα Μανωλάδα για την πλήρη ενημέρωσή τους


Μέχρι 6 Ιουνίου η αδειοδότηση μεταποιητικών δραστηριοτήτων με εγκατεστημένη κινητήρια ισχύ μέχρι 10 KW
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ 21.04.17

Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 52 του νόμου 4442/2016 (ΦΕΚ 230/Α΄/7-12-2016), επανεντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του Ν. 3982/2011 όσες μεταποιητικές δραστηριότητες έχουν εγκατεστημένη κινητήρια ισχύ μικρότερη των 10ΚW.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, όσες μεταποιητικές και συναφείς προς αυτές δραστηριότητες με εγκατεστημένη κινητήρια ισχύ, μέχρι 10 ΚW που ήδη λειτουργούν, αλλά λόγω των διατάξεων του άρθρου 44 παρ. 2 και 3 του Ν.4145/2013 είχαν τεθεί εκτός του πεδίου εφαρμογής του Ν. 3982/2011, υποχρεούνται εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του νόμου 4442/2016, ήτοι έως 6 Ιουνίου 2017, να συμμορφωθούν με τις σχετικές διατυπώσεις λειτουργίας τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αδειοδότησης μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθείτε στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και συγκεκριμένα:

Π.Ε. Αχαΐας: Πανεπιστημίου 254 (κτίριο Β), 26443, Πάτρα, τηλ. 2613-620110,

Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Κύπρου 30 (Διοικητήριο), 30200, Μεσολόγγι, 26313-61140,

Π.Ε. Ηλείας: Μανωλοπούλου 47 (Διοικητήριο), 27100, Πύργος, 26213-60510.


Να σώσουμε τα μεγάλα πτηνά! Δύο νεκρά Όρνια, από τον τελευταίο πληθυσμό της Δυτικής Ελλάδας
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ 21.04.17

Δύο νεκρά Όρνια, από τον τελευταίο πληθυσμό της Δυτικής Ελλάδας, έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του χωριού Χρυσοβέργι, κοντά στο φαράγγι της Κλεισούρας του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν περισσότερα νεκρά πουλιά.

Το τραγικό αυτό περιστατικό συμβαίνει μέσα στην αναπαραγωγική περίοδο, οπότε πιθανά ο θάνατος αυτών των πουλιών να σημαίνει και αργό θάνατο των νεοσσών στη φωλιά των πουλιών.
Καθώς πρόκειται πιθανότατα για δηλητηρίαση, ο κίνδυνος για τα υπόλοιπα Όρνια στο φαράγγι της Κλεισούρας αλλά και στη δεύτερη αποικία στα Ακαρνανικά, τη μεγαλύτερη εναπομείνασα αποικία Όρνιων της Ηπειρωτικής Ελλάδας είναι πολύ μεγάλος!

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα κάνει έκκληση προς τις υπηρεσίες της περιφέρειας και της αστυνομίας και τους κατοίκους της περιοχής: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να βάζει κάποιος δηλητηριασμένα δολώματα. Η τιμωρία για όποιον προέβη σε αυτή την εγκληματική πράξη πρέπει να είναι αμείλικτη.

Χρειάζονται εντατικές προσπάθειες για τη σωτηρία του τελευταίου πληθυσμού των μεγαλόπρεπων αυτών πουλιών. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η λειτουργία ειδικού χώρου ("ταΐστρας") ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος δηλητηρίασης. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ τους τοπικούς κατοίκους:
Σε περίπτωση εντοπισμού νεκρών Όρνιων ή οποιονδήποτε άλλων νεκρών ζώων, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ένδειξη δηλητηρίασης (π.χ. ανεξήγητη εξαφάνιση ποιμενικών ή άλλων σκυλιών)  πρέπει να ενημερώνεται άμεσα ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στο τηλ. 26320 55094 και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία στα τηλ. 210 8228704 & 210 8227937 και στο 6936 615842.

Τα άγρια ζώα και πουλιά είναι φυσικός πλούτος και στολίδι του τόπου μας. Η εξόντωσή τους με οποιοδήποτε τρόπο, και ιδίως με δηλητήριο είναι πράξη βαθιά αντικοινωνική!

Γιώργος Κανέλλης

Περιφερειακός σύμβουλος - Επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας


Πρόσκληση για Σ.Ο.Π.Π (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας) 2017
ΠΥΡΓΟΣ 21.04.17

Σας προσκαλούμε  την Παρασκευή 28 - 04 - 2017 και ώρα 10:00 στην μικρή αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση Σ.Ο.Π.Π. με θέματα:

α. «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2017».

β. «Σύγκληση Συντονιστικών Οργάνων για Σεισμό, προσεισμικά & μετασεισμικά σε ετήσια βάση» 

                                          O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

                                      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ  


ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλη μια εκδήλωση της Τοπικής Κοινότητας
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕ 21.04.17

Μια ακόμα σημαντική εκδήλωση για την περιοχή της Δ.Ε. Φιγαλείας και όχι μόνο διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας και η Πρόεδρος της Ολυμπία Κατσάμπουλα με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες. Η Εκδήλωση ήταν ιατρικού περιεχομένου και αφορούσε 3 σημαντικά θέματα υγείας που ταλανίζουν την εποχή μας όπως η άνοια, η κατάθλιψη και η Νόσος Αλτσχάιμερ. Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο γνωστός Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος της ένωσης Ελλήνων ψυχιάτρων και πρόεδρος του ινστιτούτου επιστημονικών ερευνών του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου. Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του την σημαντική αυτή εκδήλωση, άλλοι από τη Ζαχάρω, άλλοι από την Αθήνα(ετεροδημότες)και άλλοι από την Καλλιθέα Ολυμπίας και τα περίχωρα. Η ενημερωτική ημερίδα ήταν εξαιρετική και κράτησε το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων ενώ στο τέλος αυτής υπήρξε και διάλογος μεταξύ πολιτών και του ιατρού-ομιλητή. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιγαλείας το οποίο παραχώρησε το ΔΣ και είναι η αρχή ανάλογων εκδηλώσεων ιατρικού περιεχομένου που θα πραγματοποιηθούν στη πόλη της Νέας Φιγαλείας τους επόμενους μήνες. Τέτοιες εκδηλώσεις τιμούν τη κωμόπολη όταν αφορούν το κοινό καλό όλων των κατοίκων και όχι μόνο.


Νίκος Νικολόπουλος: «Μόνο η Ελλάδα παρέχει “άσυλο” σε εγκληματίες του ποινικού δικαίου»!
ΑΧΑΪΑ, 21.04.17

Το Πανεπιστημιακό άσυλο, μέσω του οποίου προστατεύεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία αντικοινωνικών στοιχείων, πραγματικών η δήθεν αναρχικών και αντιεξουσιαστών, ακόμη και κοινών κακοποιών, πρέπει επιτέλους να τεθεί σε άλλες βάσεις.

Τα ανωτέρω αποτελούν το περίγραμμα ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ειδικότερα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισημαίνει ότι η χώρα μας διασύρεται και δυσφημείται διεθνώς από την εξοργιστική ανοχή ης Ελληνικής Πολιτείας σ’ ένα κακώς εννοούμενο «Πανεπιστημιακό άσυλο».

Σε μια αποστροφή της ερώτησής του ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζει:

Εδώ και πολλά χρόνια καμία απολύτως κρατική εξουσία δεν εμποδίζει την επιστημονική έρευνα, την ελεύθερη ακαδημαϊκή διδασκαλία την έκφραση και τη διακίνηση ιδεών στα ελληνικά πανεπιστήμια. Παρ’ όλα αυτά, συμβαίνει κατά διεθνή πρωτοτυπία να ισχύει στη Ελλάδα, με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων, κάτι το φρικτό:

Να καλύπτονται από «πανεπιστημιακό άσυλο», ακόμα και να κατοικούν (!) μέσα σε πανεπιστημιακά κτίρια, ποικίλων κατηγοριών ομάδες αντικοινωνικών στοιχείων, δήθεν «αναρχικών» και «αντεξουσιαστών», ακόμα και κοινών κακοποιών. Τα άτομα αυτά, με την ανοχή ή και τη συνεργασία τους με ακραία στοιχεία κάποιων κομματικών Νεολαιών, τρομοκρατούν ή και δέρνουν καθηγητές -όπως και προ ολίγων ημερών συνέβη αυτό στο Πάντειο, καταστρέφουν γραφεία και τεχνικό εξοπλισμό και, επιπλέον, εξορμούν από πανεπιστημιακούς χώρους για να στήσουν μάχες» με την Αστυνομία και να προκαλέσουν φθορές σε δρόμους, καταστήματα και αυτοκίνητα, φτάνοντας έως και σε πυρπολήσεις λεωφορείων της γραμμής τελευταίως! Κι όταν αυτές οι εξορμήσεις τους λήξουν, οι ταραχοποιοί επιστρέφουν ανεμπόδιστα στην ασφάλεια των χώρων του «πανεπιστημιακού ασύλου»!

Τα ερωτήματα που έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής στον Υπουργό Παιδείας είναι τα ακόλουθα:

1ον Για πόσον καιρό ακόμα θα περιμένει η Κυβέρνηση της χώρας να δώσει ένα τέλος σε αυτή την αθλιότητα;

2ον Για πόσον καιρό θα διατηρείται με παιδαριώδη, ασυνάρτητα ή και δόλια επιχειρήματα, ως «δημοκρατική κατάκτηση», αυτό το αίσχος, που φέρνει απελπισία σε δάσκαλους και σπουδαστές και, επιπλέον, διασύρει την πανεπιστημιακή κοινότητα της Ελλάδας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όπου αυτό το «άσυλο» θεωρείται, αν μη τι άλλο, αδιανόητο;


Με μιά ματιά...
Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑ 21.04.17

Ο μαστογράφος του νοσοκομείου Πύργου, τίθεται ξανά σε λειτουργία την ερχόμενη Πέμπτη 26 Απριλίου, μετά από 4 χρόνια απραξίας, καθώς προσελήφθησαν δύο επικουρικοί ακτινολόγοι. Παράλληλα λειτουργεί μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Χωρίς νερό άρδευσής παρέμειναν την Πέμπτη οι καλλιέργειες στον τομέα 12 του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων , καθώς έσπασε ο κεντρικός αγωγός, με κόστος αποκατάστασης που εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Φασιανοί απελευθερώθηκαν στον Αλφειό, με πρωτοβουλία του Δασαρχείου Ολυμπίας, του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων και της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.

Ο Σύνδεσμός των Εν Ηλεία Γορτυνίων πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής του εθνομάρτυρα Αγίου Γρηγορίου του Ε την Κυριακή το πρωί στον Πύργο, με θεία λειτουργία στο Ναό Αγίου Παντελεήμωνος Πύργου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στον παλιό σκουπιδότοπο της Πύλου. Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του δήμου, πρόκειται για αναζοπύρωση της φωτιάς που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι και σιγόκαιγε στα σκουπίδια της περιοχής.

Επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η άσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λεχαινών την Πέμπτη το πρωί στο γηροκομείο Παναγία Βλαχέρνα στην Κυλλήνη. Πυροσβέστες παρουσία και της 6η ΕΜΑΚ Πατρών πραγματοποίησαν σενάριο κατάσβεσης πυρκαγιάς, για να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας.

Συνελήφθησαν δύο  άτομα στο Κατάκολο που εξωθούσαν τα ανήλικα παιδιά τους  στην επαιτεία. Αναζητούνται τρία ακόμα άτομα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Ειδικότερα, οι πέντε δράστες εξωθούσαν στην επαιτεία δυο κορίτσια και δυο αγόρια, ηλικίας 7,8, 13 και 16 ετών, τα οποία κινούμενα ανάμεσα στα οχήματα, στο Κατάκολο, ζητούσαν χρήματα από τους διερχόμενους οδηγούς.

Εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, η δέσμευση ποσού 2.376.447,39 € από τον κρατικό Προϋπολογισμό (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) προς το Δήμο Ήλιδας για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση – Κατασκευή οδών πρόσβασης στον Χ.Υ.Τ.Υ. Νομού Ηλείας»​. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει με ανοικτό διαγωνισμό.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει το αρχοντικό Πετραλιά στην Δίβρη, το ερχόμενο Σάββατο στις 12,30 το μεσημέρι. Το πέτρινο οίκημα που παραχωρήθηκε από την οικογένεια Πετραλιά στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και αφού χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος στην Δίβρη.

Νέο κανονιστικό σχέδιο για τους κοινόχρηστους χώρους εκπόνησε ο δήμος Πύργου. Αφορά τις χρήσεις των κοινόχρηστων χώρων σε σχέση με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την διευκόλυνση των ΑΜΕΑ. Θα αναρτηθεί το προσχέδιο στην ιστοσελίδα του δήμου και θα ακολουθήσει 10ημερη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους, πριν κατατεθεί προς έγκριση στην επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Πύργου.

Εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, η δέσμευση ποσού 2.376.447,39 € από τον κρατικό Προϋπολογισμό (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) προς το Δήμο Ήλιδας για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση – Κατασκευή οδών πρόσβασης στον Χ.Υ.Τ.Υ. Νομού Ηλείας». Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει με ανοικτό διαγωνισμό.

Πιθανές εξελίξεις στον χάρτη των στρατιωτικών υποδομών της περιοχής να προδικάζει η σημερινή επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στην ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο. Θα συναντηθεί με το προσωπικό της μονάδας και θα συζητήσουν ζητήματα λειτουργίας.

Την 3η θέση πανελλαδικά, με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, καταλαμβάνει η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ τον Μάρτιο του 2017, καταγράφονται 70.592 άνεργοι. Μικρότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζουν τα Ιόνια Νησιά, το Βόρειο και το νότιο Αιγαίο.

Ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει την λειτουργία πάρκινγκ Νέδοντα στην Καλαμάτα. Ο δήμος Καλαμάτας, θα πραγματοποιήσει διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό με προϋπολογισμό έργου 495.000 ευρώ με ΦΠΑ για 5 χρόνια.

Νεκρός γύπας βρέθηκε στο φαράγγι του Αιτωλικού, στην περιοχή Μαγούλες. Το αρπακτικό πτηνό εντόπισε αγρότης και πιθανολογείται ότι ο θάνατος επήλθε από δηλητηρίαση, καθώς πιθανότατα έφαγε ζώο που είχε πεθάνει από φόλα.

Πατέρας τριών παιδιών αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί στα Καλάβρυτα. Πρόκειται για 46χρονο που αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα. Διερευνώνται τα αίτια της πράξης.

Πέτρες δέχθηκε το πούλμαν που μετέφερε στελέχη του Πανηλειακού στην Καλαμάτα. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο λεωφορείο, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός επιβάτη.

20 θέσεις εργασίας προκηρύχθηκαν από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα.

Στον «αέρα» επιδοτήσεις χιλιάδων στρεμμάτων στην Μεσσηνία εξαιτίας των δασικών χαρτών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής 139.863 στρέμματα που καλλιεργούνται εμφανίζονται ως δασικά στους δασικούς χάρτες


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
20-04-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
20-04-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
19-04-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
19-04-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
19-04-17  Ετήσια άσκηση πυροσβεστικής στο γηροκομείο Παναγίας Βλαχέρνας
19-04-17  Εκδήλωση αφύπνισης για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων της Ελλάδας
18-04-17  ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18-04-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
18-04-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
18-04-17  Στον «αέρα» παραμένει η ΜΕΘ Πύργου - Τάκης Μυλωνόπουλος: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση του προβλήματος
18-04-17  Κοροϊδία! Τα τελευταία δυο χρόνια συζητάμε, χωρίς ντροπή, για εγκατάσταση SEATRAC στην Ηλεία
18-04-17  Φρικαλεότητα στα Άγναντα! Μανιακός, που δεν είχε σκοπό το κέρδος, έσφαξε ολόκληρο κοπάδι
18-04-17  Μειωμένα κατά 20% τα φετινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ηλείας την περίοδο του Πάσχα
18-04-17  Μικροδορυφόροι των πανεπιστημίων Πάτρας και Θράκης στο διάστημα από το Κανάβεραλ
18-04-17  Συνελήφθη στη στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών
18-04-17  Επιστροφή εκδρομέων του Πάσχα στις Νέες Εθνικές Οδούς των εκατομμυρίων! Αλλάζει ο γύφτος τη γενιά του;
18-04-17  Νίκος Νικολόπουλος: "Φαρμάκι" τα μαντάτα για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες
18-04-17  Φιλικό με Παναχαΐκή η εθνική ομάδα του EURO 2004
18-04-17  Στενότερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αχαΐας
18-04-17  Συνελήφθη 29χρονος στην Γαστούνη Ηλείας για διακεκριμένες κλοπές
18-04-17  Πρόγραμμα για την προώθηση Διεθνικών Ερευνητικών Έργων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
18-04-17  Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020
18-04-17  Με μιά ματιά...
13-04-17  ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13-04-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
13-04-17  ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
13-04-17  Το αεικίνητο της Ανάπτυξης: Τους δανείσαμε χρήματα για να μας πάρουν τα αεροδρόμια!!!
13-04-17  Στην εντατική η... εντατική του Νοσοκομείου Πύργου!
13-04-17  Θεοδωράκης και μελοποιημένη ποίηση Σεφέρη από τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο
13-04-17  Εκδήλωση αφύπνισης για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων της Ελλάδας
13-04-17  Οδηγίες για την ασφάλεια των πολιτών εν όψει Πάσχα από τον εκπρόσωπο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας
13-04-17  Νίκος Νικολόπουλος: Ευκαιρία να συνετιστούν τα Σκόπια στο θέμα του ονόματος
13-04-17  Η Λακωνική Μάνη ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών
13-04-17  Παράδοση σε κυκλοφορία της σήραγγας της Κλόκοβας από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη
13-04-17  Συγχαρητήρια Δήλωση Αυγερινοπούλου για Κόροιβο
 
Grexit 3+1 σενάρια

Του Νίκου Ιγγλέση 

Το ελληνικό δράμα κορυφώνεται. Μετά επτά χρόνια «μεταρρυθμίσεων»,  το σχέδιο των επικυρίαρχων δανειστών έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο. Το ελλη


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ