IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης
05.03.19

Ο Θανάσης Πετράκος στο IONION FM για την υποψηφιότητά του
04.03.19

 

Οι Προγραμματικές Δηλώσεις του Θανάση Πετράκου

Πολίτες της Πελοποννήσου

Απευθυνόμαστε σήμερα σε όλους τους δημοκράτες πολίτες της Πελοποννήσου και τονίζουμε ότι, η παράταξη μας η «Αγωνιστική Συνεργασία»:

-συγκροτήθηκε μέσα από δημόσιες , μαζικές  και  δημοκρατικές διαδικασίες.
- είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη ,ανεξαρτήτως κόμματος και «χρώματος» που έχει τη γνώμη ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην Πελοπόννησο και όχι απλά να αλλάξει ο διαχειριστής της ίδιας σε γενικές γραμμές νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής, αντιλαϊκής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής.
- με επέλεξε και μου ανέθεσε την ευθύνη να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της  ως Υποψήφιος Περιφερειάρχης.    

Διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών  γιατί είχαμε και έχουμε διαρκή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα αλλά και στα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της με συνέπεια, σταθερότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική στάση.

 

Δεσμευόμαστε: Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως μέχρι σήμερα στον δημόσιο βίο. Με συνέπεια, με σταθερότητα  χωρίς ταλαντεύσεις , με ειλικρίνεια, με  αγωνιστικότητα. Γιατί εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι στις «κάθε λογής» εξουσίες.

Να είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους.

Να είμαστε η φωνή των κινημάτων των αγωνιζόμενων πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 • Να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό, ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες.
 • Να ακυρώσουμε  το μνημονιακό Μεσοπρόθεσμο 2019-2023, το οποίο προβλέπει παγωμένους τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση μέχρι το 2023, διότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις επιβάλλουν να δίνει η χώρα το 1/3 των εσόδων της για τοκοχρεολύσια.
 • Να προωθήσουμε μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 •  
 • Δεσμευόμαστε: Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες. (Μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, διαχείριση απορριμμάτων, Αεροδρόμιο Καλαμάτας κ.λπ.).  (??????????)
 • Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
 • Να συμβάλλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της.
 •  
 • Δεσμευόμαστε: Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των «φιλέτων» που είναι ενταγμένα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Να υπερασπίσουμε τα λαϊκά εισοδήματα, τη λαϊκή κατοικία και τη λαϊκή περιουσία. Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το ΠΔΕ, το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και φυσικά να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Περιφέρεια μας.
 •  
 • Υπόβαθρο κάθε δράσης  μας  ο Δημοκρατικός, Αναπτυξιακός Προγραμματισμός ώστε να υλοποιηθούν με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα τα βασικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν σε μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του, στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, και στον Αθλητισμό. Ιδιαίτερη στόχευση στην ικανοποίηση των  αναγκών της νεολαίας και στην προστασία των ηλικιωμένων.
 • Προτεραιότητά μας έργα και υποδομές που θα στηρίζουν την αγροτική παραγωγή, τον δευτερογενή τομέα και τον τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον με ιδιαίτερη στόχευση τον ποιοτικό, τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό. Βασικές στοχεύσεις  μας: Η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας  για να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας  και η προστασία του περιβάλλοντος .
 •  

Ένα τέτοιο φιλόδοξο και ριζοσπαστικό σχέδιο δεν μπορεί να σχεδιαστεί και πολύ περισσότερο να προωθηθεί και να υλοποιηθεί χωρίς την άμεση εμπλοκή των εργαζομένων, των νέων, του επιστημονικού δυναμικού, των παραγωγικών φορέων, του λαού της Πελοποννήσου.

 Αυτό προϋποθέτει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί ως ένα «μικρό κοινοβούλιο» και για τα θέματα της περιφερειακής πολιτικής, αλλά και για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους άνεργους και τη νεολαία.

Συνεπώς επιδιώκουμε να γίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ένας θεσμός ανοιχτός και ανατροφοδοτούμενος από την κοινωνία, εγγυητής των κοινωνικών αγαθών και της δημοκρατικής έκφρασης, υποκινητής της κοινωνικής διεκδίκησης, αντίστασης και συμμετοχής, συντονιστής της ανάπτυξης, όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής ευημερίας, της προόδου και του πολιτισμού.

Για αυτό δεσμευόμαστε:

Για την αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Για τη διεύρυνση της δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Για τη θεσμοθέτηση συλλογικού οργάνου κατά νομό.

 

Πολίτες της Πελοποννήσου,

Η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι η Πελοπόννησος είναι στις τελευταίες θέσεις και στον Τουρισμό και στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας. Από  τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει επίσης, ότι με κριτήριο το ΑΕΠ είναι στις τελευταίες θέσεις   των ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κύριοι Δέδες, Μπουντρούκας, Νίκας και Τατούλης , είναι φορείς και υποστηρικτές των φιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και προτείνουν επί της ουσίας την ίδια νεοφιλελεύθερη διαχείριση στην Περιφέρεια .Εκφράζουν παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την ίδια αντίληψη με μικρές παραλλαγές ,για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έχουν δώσει οι περισσότεροι  δείγματα γραφής, όντας πολλές τετραετίες στη διοίκηση των τοπικών, περιφερειακών αλλά και κρατικών υποθέσεων. Συνεπώς ευθύνονται και οι ίδιοι όπως και τα κόμματα που τους στηρίζουν για τη σημερινή τραγική κατάσταση της Πελοποννήσου και της χώρας.

Συμφωνούν στα βασικά ζητήματα περιφερειακής πολιτικής, όπως είναι η αντιπεριβαλλοντική και αντιοικονομική διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, οι «λεόντιες» συμβάσεις παραχώρησης υπέρ των μεγαλοεργολάβων και κατά των πολιτών, η υλοποίηση όλων των υποδομών με ΣΔΙΤ, η ιδιωτικοποίηση  των Μονάδων της ΔΕΗ και συνολικά της ενέργειας όπως   και των βασικών δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, η άναρχη και χωρίς σχέδιο χωροθέτηση ανεμογεννητριών ιδιωτών  σε βάρος του περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας ,   το χωροταξικό κ.ά.

Συμφωνούν και έχουν στηρίξει την περίφημη Ελληνογερμανική συνέλευση του κ. Φούχτελ, καθώς και την Περιφερειακή αλλά στην ουσία την Γερμανική Τράπεζα.

Δεν αντιδρούν στη λιτότητα που επιβάλει ο προϋπολογισμός και το Μεσοπρόθεσμο και στις Περιφέρειες γιατί αποδέχονται ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος για την εξυπηρέτηση ενός άδικου, μη βιώσιμου ,απεχθούς  και εν πολλοίς παράνομου Δημόσιου Χρέους.

Συνεπώς το βασικό δίλημμα για τις περιφερειακές εκλογές είναι ή με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», για μια ανάπτυξη με επίκεντρό τον  Πολίτη  και τις ανάγκες του ή με τους εκφραστές της αντιλαϊκής   νεοφιλελεύθερης διαχείρισης με τις επιμέρους  παραλλαγές  της.

Επιπλέον εμείς δεν διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών ούτε με ΘΑ που ξεχνιούνται την επόμενη των εκλογών ή των Αναπτυξιακών Συνεδρίων, ούτε με προεκλογικά παραμύθια,  ούτε με ωραία λόγια.

Η αξιοπιστία όμως των προεκλογικών «πυροτεχνημάτων» είναι τόση όση είναι η αξιοπιστία και του κ. Τσίπρα και του κ. Τατούλη, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα πράξη απ’ όσα υποσχέθηκαν πριν ένα χρόνο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου. Όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί καμία  απ’ τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις τους  αλλά ούτε καν έχει δημοπρατηθεί.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι  ήταν πριν ένα χρόνο  μαζί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου και χειροκροτούσαν τον κ. Τσίπρα όπως ήταν επίσης στο Ναύπλιο το  Νοέμβρη του 2016 στην Ελληνογερμανική Συνέλευση   με τον κ. Φούχτελ.   

Εμείς ήμασταν απ’ έξω   με τους αγωνιζόμενους πολίτες  και «τρώγαμε» χημικά γιατί καταγγέλλαμε τις μνημονιακές, αντιλαϊκές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές που υλοποιούσαν και υλοποιούν και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Συνεπώς εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη, αν έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή.

Γιατί εμείς δεν διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών όπως έχουμε αποδείξει για να καθίσουμε σε καρέκλες, αλλά για να προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια στους πολίτες και στην κοινωνία  μαζί με τους πολίτες.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και συναγωνιστές της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» που με επέλεξαν για υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη για εμένα ώστε να αποδειχτώ αντάξιος της ομόφωνης εμπιστοσύνης τους.

Κυρίως όμως δεσμεύομαι να  αποδειχτώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των πολιτών της Πελοποννήσου.

 Να  συνεχίσω να πορεύομαι στο δημόσιο βίο με τις ίδιες αρχές και αξίες . Με την ίδια αγωνιστικότητα και συνέπεια. Να συνεχίσω να θέτω πάνω από το στενό προσωπικό μου συμφέρον τα συμφέροντα του λαού του τόπου μας και της πατρίδας μας.    


ΑΚΟΥΣΤΕ (33)

Ο Γ. Καραμπελιάς για το όψιμο θέμα των μειονοτήτων στην Ελλάδα
03.03.19

Διον. Αυγερινοπούλου για το πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ: Προτεραιότητα στην πρόληψη
01.03.19

Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την υγεία αναφέρθηκε στο IONION FM η τέως βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Ηλείας Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Όπως είπε, η ΝΔ είχε αρχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της για την Υγεία αλλά δεν το ολοκλήρωσε λόγω των πρόωρων εκλογών. Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που έχει στο πρόγραμμά της η ΝΔ, έχει να κάνει με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται 3 με 4 τοις εκατό παραπάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο στο θέμα αυτό. Ιδιαίτερη μνεία έκανε η κα Αυγερινοπούλου για τα μέτρα βελτίωσης στα Δημόσια Νοσοκομεία, αβαφέροντας μεταξύ άλλων τον ελάχιστο χρόνο αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ και παράλληλα την λειτουργία όλων των Κλινικών εντατικής θεραπείας, την λειτουργία περισσότερων Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, την διευθέτηση θεμάτων εφημερίας που είναι σήμερα προβληματικές σε αρκετά ακόμη Νοσηλευτικές Μονάδες ,ο περιορισμός χρόνου αναμονής για να γίνουν χειρουργεία κ.λπ. Όπως είπε θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη γενικότερα και αναφέρθηκε στον περιορισμό του καπνίσματος. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (37)

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Η Πατρών - Πύργου θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί
01.03.19

Πρόκειται για μια εκκρεμότητα η οποία στοιχίζει είπε στο IONION FM, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης για το κομμάτι του δρόμου Πάτρας – Πύργος (πρώην τμήμα της Ολυμπίας Οδού. «Ο υπουργός ενημέρωσε την επιτροπή παραγωγής και εμπορίου για τις έξι από τις οκτώ συμβάσεις για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί και το τελευταίο στάδιο - ο έλεγχος δηλαδή από το ελεγκτικό συνέδριο - και είμαστε έτοιμοι για την υπογραφή των συμβάσεων» είπε ο κ. Μπαξεβανάκης. «Το έργο ξεκινά. Και όλοι ξέρουμε ότι θα ολοκληρωθεί. Όπως ολοκληρώθηκε η Κορίνθου – Πατρών σε δύο μόλις χρόνια. Εμείς οι Ηλείοι έχουμε πικρή εμπειρία αναμονής και ταλαιπωρίας από τον δρόμο Κορίνθου - Πατρών, αυτή την καρμανιόλα που επί δεκαετίες ταλαιπωρούσε και τους Αχαιούς και όλη τη Δυτική Ελλάδα» συνέχισε ο κ. Μπαξεβανάκης. Όπως είπε, ξεπεράστηκαν πολλές δυσκολίες και χρονοβόρες διαδικασίες, όπως:

-       Επανυπολογισμός των απαιτούμενων ποσοτήτων υλικών, που αποδείχτηκαν διπλάσιες από τις αρχικά υπολογισμένες

-       Επανεκτίμηση των κυκλοφοριακών φόρτων στις νέες συνθήκες

-       Σύνταξη της μελέτης κόστους – οφέλους          

-       Υποβολή και έγκριση του φακέλου «μεγάλου έργου» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

-       Ένταξη του έργου για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ

-       Έλεγχο των συμβάσεων από το ελεγκτικό συνέδριο


ΑΚΟΥΣΤΕ (45)

Βιολογικός Καθαρισμός Βουπρασίας! Ένα έργο που το περιμένουν από το 1991. Μήπως ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί;
27.02.19

Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο IONION FM ο Αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης  Ανδρέας Μίγκος, " Το έργο αυτό αφορά τον βιολογικό καθαρισμό Βάρδας, Παλιάς Μανωλάδας, Νέας Μανωλάδας και Ψάρι. Αυτό είχε ξεκινήσει από το 1991-92 είχαν γίνει μελέτες και τελικά το 2007 είχε ενταχθεί στο 3ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και ξεκίνησαν έργα επί δημαρχίας Αντώνη Σερέτη το 2007. Τότε ολοκληρώθηκε ένα κομμάτι και στη συνέχεια λόγω προσφυγής κατοίκων στο ΣτΕ για λόγους περιβαλλοντικούς, το έργο σταμάτησε. Όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή του Ναμπίλ Μοράντ ήταν προσωπικό στοίχημα του δημάρχου αλλά και όλης της δημοτικής αρχής να χρηματοδοτηθεί εκ νέου το έργο. Από την αρχή του 2015 ξεκινήσαμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, χρηματοδότησε ο δήμος όλες τις μελέτες και φτάσαμε τώρα στο σημείο να έχουμε ολοκληρωμένη τη μελέτη και να κάνουμε και την πρόταση για ένταξη σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο εκδόθηκε για τον δικό μας βιολογικό και για άλλους δυο σε όλη την Ελλάδα". 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο εν λόγω πρόγραμμα του Υπουργείου άνοιξε μόλις τον Δεκέμβριο του 2018.  

ΤΟ ΕΡΓΟ        

Το έργο Αποχέτευσης οικισμού Βάρδας και ευρύτερης περιοχής Βουπρασίας αποτελείται από δυο επιμέρους έργα:

(1) Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων των οικισμών Βάρδας και Ψαρίου,

(2) Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) και αγωγού διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων οικισμών πρώην Δήμου Βουπρασίας.

Προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης 17.000 μ. που αφορά στους οικισμούς Βάρδας και Ψαρίου και δύο αντλιοστάσια ένα για κάθε οικισμό. Στο χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου προβλέπεται και η ολοκλήρωση των μελετών για τα δίκτυα αποχέτευσης στους οικισμούς Μανωλάδας και Νέας Μανωλάδας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των έργων προσαγωγής τα λύματα από το κεντρικό αντλιοστάσιο της Βάρδας οδηγούνται στο χώρο της Ε.Ε.Λ. διά μέσου καταθλιπτικού αγωγού, μήκους 570 μ. και στη συνέχεια μέσω βαρυτικού αγωγού μήκους 1480μ. που είναι ήδη κατασκευασμένος.

Στην Ε.Ε.Λ θα καταλήγουν τα αστικά λύματα της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα έχει σχεδιαστεί να δέχεται τα λύματα των οικισμών Βάρδας, Ψαρίου, Μανωλάδας και Νέας Μανωλάδας, καθώς και τα υγρά απόβλητα των βιοτεχνικών μονάδων της περιοχής που είναι ομοειδή ως προς τη σύστασή τους με τα αστικά λύματα. Ο αγωγός διάθεσης θα οδηγεί τα επεξεργασμένα λύματα στον αποδέκτη και συγκεκριμένα  στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Κυλλήνης.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία τον προϋπολογισμό των κυρίων υποέργων είναι ως ακολούθως: 1) Δίκτυα αποχέτευσης (6.138.000 με Φ.Π.Α) 2) Εργο Ε.Ε.Λ και διάθεσης (7.564.000 με Φ.Π.Α) 3) Δαπάνες αρχαιολογίας (150.000με Φ.Π.Α) 4) Δαπάνες κατασκευής 300 ιδιωτικών συνδέσεων (150.000 με Φ.Π.Α) 5) Υπηρεσίες τεχνικού συμβουλίου διάρκειας 42 μηνών (434.000 με Φ.Π.Α)


ΑΚΟΥΣΤΕ (80)

Bίαια επεισόδια στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος
27.02.19

Θέσεις και απόψεις για τον Ευρωσκεπτικισμό από την Κοινωνιολόγο - blogger Αθηνά Αντωνιάδου
26.02.19

Εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών ολοένα και φουντώνουν οι συζητήσεις των λεγόμενων συστημικών εκπροσώπων που παρεμβαίνουν στα ΜΜΕ, σε μια επιχειρούμενη προσπάθεια από μέρους τους, προκειμένου να πείσουν το ακροατήριό τους  πως Ευρωσκεπτικισμός σημαίνει απομόνωση της ίδιας της Χώρας, αλλά και απομάκρυνση από τα ιδεώδη της Ευρώπης της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών για όλους, στροφή προς τα άκρα της δεξιάς ή της αριστεράς, κάτι που όπως λένε θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση της οικονομικής ζωής των πολιτών και όχι μόνο.

Οι λιγότεροι πολέμιοι του Ευρωσκεπτικισμού αναφέρονται απλώς σε μια τάση που λειτουργεί ως τροχοπέδη σε κάθε κεντρική προσπάθεια που γίνεται ώστε να ξεπεραστεί η οποιαδήποτε κρίση.

Στον αντίποδα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να επιβάλλεται μια ψυχρή, αντικοινωνική λιτότητα στις χώρες του Νότου σε μια προσπάθεια, όπως ισχυρίζονται, δημοσιονομικής σταθερότητας και ανάκαμψης των χωρών αυτών.

Ευρωσκεπτικισμός σημαίνει κλειστά σύνορα, ρατσισμός, ξενοφοβία και διάλυση της Ε.Ε (?)

 Αρχικά ας πάρουμε ως δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια χώρες του Νότου όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, καλούνται να αντιμετωπίσουν ισχυρές μεταναστευτικές πιέσεις που δέχονται κυρίως από την Ανατολή, ενώ το στρατηγείο της Ε.Ε και οι Γερμανικές δυνάμεις, φλερτάρουν με την Τουρκία (σ.σ έχει αποδειχτεί ένας αναξιόπιστος συνομιλητής ο οποίος εργαλειοποιεί κάθε σχετική συμφωνία που συνάπτει), προσφέροντάς της μάλιστα και μεγάλα χρηματικά πακέτα (δις ευρώ), ώστε να ανοιγοκλείνει ο αναξιόπιστος Ερντογαν την κάνουλα των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή οι χώρες του Νότου και ειδικότερα η χώρα μας διαμαρτύρονται για έλλειψη πόρων, υλικοτεχνικών υποδομών, για μη ικανό αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού (expert), ενώ, κάνουν λόγο για μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση για την οποία απαιτείται επιμερισμός βάρους από τους εταίρους –χωρίς όμως ουσιαστική ανταπόκριση-.  Ταυτόχρονα, οι χώρες του Νότου, καλούνται να διαχειριστούν μεταξύ άλλων και Μ.Κ.Ο «ισχυρών συμφερόντων» με ξένο registry βόρειων χωρών, που ενώ χρηματοδοτούνται με σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια, φαίνονται να μην ανταποκρίνονται στις απαιτούμενες προσδοκίες.

 

Στα πλαίσια αυτά το ίδιο στρατηγείο της Δύσης  φέρεται να ενισχύει τη δογματική άποψη, μέσω άγνωστων κέντρων εξουσίας, πως η άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού θα οδηγήσει σε κλειστά σύνορα, ρατσισμό, ξενοφοβία και διάλυση της Ε.Ε, μη παραδεχόμενη ως είναι φυσικό την λανθασμένη συνταγή που τυχόν ακολούθησαν.

  Είναι όμως έτσι, ή απλώς διαρρέονται από άγνωστα κέντρα εξουσίας σενάρια καταστροφής, φόβου για διάλυση της Ε.Ε ?

 Αυτός είναι ένας προβληματισμός στον οποίο τα Δυτικά κυβερνεία σπεύδουν να δώσουν ως δεδομένη την δική τους απάντηση χωρίς να υπολογίζουν (?) τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα φέρει η στάση τους αυτή.

Η αντίδραση ;

Ολοένα φαίνεται να δυναμώνει στις χώρες αυτές (σ.σ όπως στην Ελλάδα) και να εδραιώνεται η πολιτική ιδέα για μια Ευρώπη των Εθνών – Κρατών με Εθνική κυριαρχία που θα απέχει από κάθε προσπάθεια επιβολής των Γερμανικών συμφερόντων και όχι μόνο.

Το σίγουρο είναι πως ενώ δημιουργούνται διλλήματα, χωρίς ωστόσο αυτά να απαντώνται, σχετικά με το τι πραγματικά ισχύει και τι όχι αυτό που θα μείνει τελικά χαραγμένο στο μυαλό των πολιτών είναι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και ακόμη εφαρμόζονται, οι οποίες αποδεικνύεται με την πάροδο του χρόνου πως όχι μόνο  δεν λειτουργούν υπέρ της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά στον αντίποδα θαρρείς πως δίνεται τροφή (?) ώστε να ενισχύονται πραγματικά ακραίες και λαϊκίστικες φωνές που δημιουργούν ένα συνονθύλευμα στερεότυπων μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Πλέον είναι ορατός ο δρόμος  που θα ακολουθηθεί στις επερχόμενες Ευρωεκλογές από τις πολιτικές δυνάμεις (σ.σ εάν αφουγκραστούν σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας) και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε ένα νέο Ευρωκοινοβούλιο όπου ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών θα έχει ισχυρή αντιευρωπαϊκή κριτική και διάθεση.


ΑΚΟΥΣΤΕ (42)

Δικαίωση για την ανανέωση των αδειών των επαγγελματιών στο υπαίθριο εμπόριο!
25.02.19

Μας ενημερώνει αναλυτικά για το θέμα ο Πρόεδρος Συλλόγου Βιομηχανικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών Ηλείας «Άγιος Χαράλαμπος» Στέφανος Τομαρόπουλος

Ο Σύλλογος Μικροπωλητών Λαικών Αγορών Νόμου Ηλείας διά μέσου του Προέδρου Τομαρόπουλου Στέφανου, κατάθεσε στον Δήμο 'Ηλιδας στις 15-2-2019 με αριθ.πρωτ.3547,την αίτηση ενώπιον του Σύμβουλίου Επικρατείας (Δ΄Τμήμα), Μέλους της Εννιαμελούς Επιτροπής,του Άρθρου 28 του νόμου 4497/2017 της Περιφέρειας Δυτ.Ελλάδας,ως εκπροσώπου των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών του Νομού Ηλείας.

 1)Για την ακύρωση της με αριθμό 426/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας(ΑΔΑ:ΩΝΗ9ΩΡΘΗΩΗ),με θέμα<<έγκριση κανονισμού λειτουργίας λαικής αγοράς Αμαλιάδας>>. Και κατά του αυτοδιοικούμενου Ν.Π.Δ.Δ-Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΟΤΑ), με την επωνυμία <<ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ>>, που εδρεύει στην πόλη της Αμαλιάδας και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δήμαρχό του Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, για να λάβει γνώση, για δικές του ενέργειες, και για τις νόμιμες συνέπειες που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης κατατέθηκε στις 15-2-2019 με αριθμό πρωτ.3546,στον Δήμαρχο Ήλιδας,κ Χρήστο Χριστοδουλόπουλο,στην Αντιδήμαρχο Ήλιδας,κ Ρούλα Γκουβίτσα,και στο αρμόδιο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας, από τον Τομαρόπουλο Στέφανο, Πρόεδρο του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαικών Αγορών Νομού Ηλείας,Μέλους της Εννιαμελούς Επιτροπής του Άρθρου 28 του νόμου 4497/2017 της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ως Εκπροσώπου των Επαγγελματιών Πωλητών Λαικών Αγορών του Νομού Ηλείας.

 2)Προσφυγή ενώπιον του αρμοδίου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου, κατά των εγγραφών στους χρηματικούς καταλόγους,της Δ/νσης οικονομικών του Δήμου Ήλιδας,που αφορά τέλη λαικής αγοράς Αμαλιάδας . και Κατά του αυτοδιοικούμενου Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία ,<<ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ>> που εδρεύει στην πόλη της Αμαλιάδας,και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δήμαρχό του χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

3)Επίσης κατατέθηκε ,στις 14-2-2019 με αριθμό πρωτ.3433 στις 14-2-2019, στο Δήμο Ήλιδας και στο Τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης, Αρμόδια υπηρεσία για την ανανεώση των επαγγελματικών Αδειών, και η Απόφαση από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου , όπου ακυρώνει την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας που είχε ανακαλέσει την Επαγγελματική Άδεια του Προέδρου Τομαρόπουλου Στέφανου στις 12-12-2018, μαζί κατατέθηκε και η αναστολή που υπήρχε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου,όπου υπήρχε ο όρος ότι μέχρι και την εκδίκαση της κύριας προσφυγής,ο αδειούχος πωλητής κάτοχος επαγγελματικής άδειας υπαιθρίου εμπορίου,μπορεί να δραστηριοπείται στης λαικές αγορές του νομού Ηλείας.-Ζητώντας να ανανεωθεί η επαγγελματική άδεια , όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία,άμεσα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας. Σε δηλωσή του μας ανέφερε ότι η κανονιστική ρυθμίζει αφηρημένα για το μέλλων ,και δεν έχει αναδρομική ισχύ, όμως ο Δήμος Ήλιδας, παρά το νόμο 4497/2017, με την κανονιστική επιχειρεί να νομιμοποιήσει με το άρθρο 7, τις θέσης που δόθηκαν πριν την ψήφηση του, και του προηγούμενου απο αυτόν της 15-6-2017, από τον Αντιδήμαρχο με τους κανονισμούς αυτούς,και να καλύψει τυχόν πειθαρχικές και ποινικές του ευθύνες ,για παράνομη απόδοση θέσεων ,με σκοπό τον έλεγχο της λαικής και την εργαλειοποιήση της για πολιτική επιρροή στους πωλητές και την διάσπαση και διάλυση του συνδικαλισμού στην Ηλεία. Τελός σύντομα θα δοθεί συνεντεύξη όπου αναλυτικά θα δοθούν απαντήσης για όλους και για όλα.

 

 


ΑΚΟΥΣΤΕ (58)

Κεφαλονιά: Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία
25.02.19

Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας στο IONION FM: « Ισχυροί Άνεμοι, Διακοπή Ρεύματος και Χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό της Κεφαλλονιάς των τελευταίων ωρών»

Δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία στην Κεφαλονιά, μετά από απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Όπως ανακοίνωσε, «σύμφωνα με τα σχετικά προγνωστικά στοιχεία προκύπτει πως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου σε όλο το ορεινό και ημιορεινό Ε.Ο. δίκτυο του νησιού. Επειδή οι πιθανότητες για δημιουργία παγετού είναι αυξημένες και με γνώμονα την απόλυτα ασφαλή μεταφορά των μαθητών, αποφασίζουμε να παραμείνουν κλειστά, όλα τα σχολεία της Α΄/βαθμιας και Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης, στα όρια του Δήμου Κεφαλονιάς».


ΑΚΟΥΣΤΕ (14)

Στρατηγικές επιβίωσης του Ελληνισμού - Νίκος Ιγγλέσης, Κώστας Γρίβας καλεσμένοι της Κίνησης Πολιτών Ηλείας την Κυριακή στην Αμαλιάδα
22.02.19

Λαϊκισμός, Ευρωσκεπτικισμός, Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του δήμου Ήλιδας
22.02.19

Εκδήλωση  στις  6 το απόγευμα του Σαββάτου στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του δήμου Ήλιδας, διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, με θέμα «Λαϊκισμός, Ευρωσκεπτικισμός Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση». Ομιλητές… μια βουλευτής και ένας ευρωβουλευτής. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Συντονιστές .. ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και η δικηγόρος Ζωή Αναστασοπούλου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης. Ο κ. Θεοδόσης μιλώντας στο IONION FM, είπε η Ευρώπη μάλλον στραβά αρμενίζει. Βλέπε, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία. Η ανισοκατανομή αν θέλετε, η διαφορά μεταξύ Βορά Νότου, ο έντονος επικοισμός που αναπτύσσεται, τα μεταναστευτικά ρεύματα, όλα αυτά φαίνεται ότι δημιουργούν κάποιους προβληματισμούς και υπάρχουν και μερικοί που βάζουν ερωτηματικό όσον αφορά την συνέχισή της ή και την ίδια την ύπαρξή της. Ο κ. Θεοδόσης μίλησε ακόμη για τον ένα χρόνο στο προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και για τις εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει στο διάστημα αυτό.


ΑΚΟΥΣΤΕ (43)

Κόκκινη κάρτα από τον πρόεδρο της Βροχίτσας στον δήμο Πύργου για τα σκουπίδια
22.02.19

Παρέμβαση στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βροχίτσς του δήμου Πύργου, Δημήτρη Δημητρουλόπουλο. Ο κ. Δημητρουλόπουλος ζήτησε μέσω της εκπομπής, να ακουστεί η αγωνία του και η αγωνία των συμπολιτών του για την αδιαφορία και την ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής σε σχέση με τα απορρίμματα. Όπως είπε, στην Βροχίτσα και στα γύρω χωριά ζούνε τον εφιάλτη των σκουπιδιών των προηγούμενων χρόνων. Τα σκουπίδια έχουν γεμίσει τους κάδους και πλέον ταξιδεύουν σε κήπους, χωράφια και καλλιέργειες. Όπως είπε επικοινώνησε με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Σεϊντή, ο οποίους του απάντησε ότι παλεύει μόνος και όταν θα μπορέσουν να φτάσουν και στην Βροχίτσα, θα πάνε. Τα σκουπίδια όμως είναι 25 μέρες έτσι και απ’ ότι ξέρει δεν υπάρχουν απορριμματοφόρα για να εξυπηρετήσουν την περιοχή. Είπε μάλιστα ότι πάντα υπήρχε μια καθυστέρηση 10 ημερών περίπου αλλά τώρα το πρόβλημα έχει παραγίνει και ζήτησε την βοήθεια του σταθμού προκειμένου να κοινοποιηθεί το πρόβλημα.    


ΑΚΟΥΣΤΕ (54)

ΕΝΕΡΓΕΙΑ & Ενεργειακές Κοινότητες
18.02.19

«Η ικανότητα της διαχείρισης της ενέργειάς μας εκδημοκρατίζει την κοινωνία μας».

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαηλίδης μας ενημερώνει για την Ενέργεια και Ενεργειακές Κοινότητες!

Με πολύ ενδιαφέρον εντοπίσαμε την εισήγηση του κ Βασίλη Τακτικού στην ημερίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών-ΕΚΠΑ με αντικείμενο την «Ενέργεια και τις ενεργειακές Κοινότητες» από την οπτική των θεσμών και εφαρμογών της κοινωνικής οικονομίας.

Μερικά σημαντικά αποσπάσματα από την ενδιαφέρουσα εισήγηση παραθέτουμε παρακάτω:

«Ενώ οι νέες τεχνολογίες καλπάζουν από άποψη νέων δυνατοτήτων στην ενέργεια και στην πράσινη οικονομία, οι θεσμοί και οι εφαρμογές βραδυπορούν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και ανεργίας. Η πρόκληση επομένως είναι μεγάλη για τους δήμους και τους δημότες οι οποίοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν άμεσα ενεργειακές κοινότητες.

Τι είναι αυτό που εμποδίζει την γρήγορη μετάβαση από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα, το πετρέλαιο και τον άνθρακα, στις ήπιες μορφές ενέργειας, εάν λάβουμε υπόψη τις νέες τεχνολογίες αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας που επιτρέπουν την απεριόριστη χρήση της σε αποκεντρωμένο επίπεδο.

Αν ρίξουμε μια ματιά στα οικονομικά μεγέθη που επενδύονται από τις μεγάλες εταιρείες και κράτη στα ορυκτά καύσιμα θα διαπιστώσουμε ότι οι επενδύσεις στις ήπιες μορφές υστερούν κατά κράτος με μικρές εξαιρέσεις. Υπάρχουν Χώρες με ανεπτυγμένες ΑΠΕ, όπως ο Καναδάς που  παράγει το 66% της ηλεκτρικής του ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Άλλες χώρες που παράγουν ανάλογο ποσό ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι η Νορβηγία και η Δανία, ενώ στη Σουηδία το ποσοστό φθάνει το 53,9%, τη Φινλανδία το 39,3%, τη Λετονία το 37,6% και την Αυστρία το 32,1%.

Σε παγκόσμιο όμως  επίπεδο μολονότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας «γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικές από πλευράς κόστους» και συμβάλλουν στις  χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το ποσοστό ΑΠΕ πλησιάζει το 15% στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εurostat.

Βλέπουμε έτσι, μια υστέρηση σε σχέση με τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα που είναι η ηλιοφάνεια και η νησιώτικη διάρθρωση της χώρας καθώς το πολιτικό μας σύστημα είναι προσανατολισμένο, περισσότερο στα πετρέλαια. Τα πετρέλαια απαιτούν μεγάλο κόστος και περίπλοκες διαδικασίες για να αντληθούν, πέραν από το περιβαλλοντικό κόστος.

Τι είναι εκείνο που καθυστερεί τις επενδύσεις, σε τομείς που η κοινωνία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί κατανεμημένα να επενδύσει με μικρά μερίδια των πολιτών καταναλωτών μέσα από ενεργειακές κοινότητες και ενεργειακούς συνεταιρισμούς;

Είναι ζήτημα μόνο νομοθεσίας, που αντιμετωπίζεται με το νέο νόμο για τις «ενεργειακές κοινότητες» ή κάτι πιο περίπλοκο σε σχέση με τους θεσμούς που επικρατούν και ευνοούν ακόμη τις συγκεντρωτικές και ρυπογόνους τεχνολογίες στη χρήση τους όπως είναι τα ορυκτά καύσιμα;

Ένα άλλο ερώτημα είναι ποιος επιλέγει την πολιτική των μεγάλων εταιρειών που προτιμούν να επενδύσουν στα ορυκτά καύσιμα και όχι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που λειτουργούν αποκεντρωμένα και κατανεμημένα στην κοινωνία.

Η απάντηση είναι προφανής. Οι εταιρείες που συγκεντρώνουν την παραγωγή ενέργειας σε λίγα χέρια και υπεραμύνονται έναντι της παραγωγικής διάχυσης στις τοπικές κοινωνίες.

Μαζί τους ολόκληρο το συγκεντρωτικό θεσμικό σύστημα της δεύτερης βιομηχανικής επανάστασης που στηρίζεται στην εξειδίκευση, συγκεντροποίηση και διαμεσολάβηση της οικονομίας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή εν προκειμένω της ενέργειας αλλά και άλλων υπηρεσιών.

Η δυνατότητα Παραγω-κατανάλωσης από τους ίδιους τους καταναλωτές οι οποίοι με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα μπορούν να είναι μέτοχοι σε ενεργειακούς και καταναλωτικούς συνεταιρισμούς δύσκολα βρίσκει υποστηρικτές στην κρατική γραφειοκρατία και στις δημόσιες συντεχνίες που έχουν υψηλά προνόμια από τον συγκεντρωτικό και μονοπωλιακό σύστημα της ενέργειας.

Η έλευση της τρίτης βιομηχανικής επανάστασης που ευνοεί τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς και κοινότητες είναι προφανές ότι βρίσκει απέναντί της όλα αυτά τα λόμπυ και τα συμφέροντα που έχουν ακόμη πολύ μεγάλη επικοινωνιακή και πολιτική δύναμη.

Η πράσινη αποκεντρωμένη ανάπτυξη δεν έχει ακόμη περάσει στα οικονομικά των θεσμών.

Ο νέος νόμος που ετοιμάζεται για τις «ενεργειακές κοινότητες» και ενεργειακούς συνεταιρισμούς είναι ένα σημαντικό βήμα. Αλλά δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση που θα αλλάξει τα θεσμικά δεδομένα. Και με το νόμο 1667/86 θα μπορούσε να γίνει, και έχουν γίνει δύο τέτοιοι ενεργειακοί συνεταιρισμοί στην χώρα μας. Το θέμα είναι τα κίνητρα για να εμπλακούν σε αυτή την υπόθεση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και εν γένει οι πολίτες καταναλωτές.

Πρόκειται για το νέο επιχειρηματικό υποκείμενο στο χώρο της ενέργειας, της ανακύκλωσης και της διαχείρισης περιβάλλοντος.». Βασίλης Τακτικός.

Και για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα

 


ΑΚΟΥΣΤΕ (42)

Εθνικό και εθνικιστικό έννοιες ταυτόσημες κατά την πρόεδρο του ΕΚ Αμαλιάδας Α. Παναγιωτάρα
15.02.19

 «Δεν κρίνει κανείς κάποιον για τις απόψεις του. Το Ε.Κ. παραχωρεί την αίθουσα γενικότερα σε σωματεία και όχι σε συλλόγους, παρ’ όλα αυτά παραχωρεί την αίθουσα και σε συλλόγους», είπε στο IONION FM η πρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας Αναστασία Παναγιωτάρα. Η κ. Παναγιωτάρα έδειξε να ενοχλείται όμως όταν είδε την αφίσα που διαφήμιζε την εκδήλωση με θέμα την επιβίωση του ελληνισμού η οποία είχε ως φόντο την Ελληνική σημαία(!)  Δήλωσε επίσης πως το ΕΚ δεν δίνει την αίθουσα τονίζοντας με νόημα πως αν κάνουν την εκδήλωση έξω από το ΕΚ «θα τους περιμένουμε με χαρά». Η κ. Παναγιωτάρα χαρακτήρισε συλλήβδην οργανωτές και ομιλητές ως εθνικιστές και στην ερώτηση του δημοσιογράφου όσον αφορά στην διαφορά στις έννοιες μεταξύ εθνικού και εθνικιστικού, είπε ότι οι εθνικιστές έχουν προεκτάσεις φασισμού. Στο τέλος χαρακτήρισε συστηματικό προβοκάτορα τον δημοσιογράφο και του έκλεισε το τηλέφωνο κατάμουτρα.


ΑΚΟΥΣΤΕ (184)

 
ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΕΚ & ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ… Ελληνικό Μπάσκετ 2 Ηπείρων


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ