IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


"Πετάει" η 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας;
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛ 24.04.17

Αναστάτωση στην Ηλεία για την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας. Επίκεται συγχώνευση πολεμικής μοίρας που έχει έδρα την Ανδραβίδα, με αντίστοιχη της Λάρισας και μεταφορά του στρατιωτικού προσωπικού στην Θεσσαλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με αθηναϊκά site με στρατιωτικό ειδησεογραφικό περιεχόμενο. Το Υπουργείο εξετάζει συγχώνευση υπηρεσιών και μεταφορά προσωπικού και πιλότων σε άλλες περιοχές, γεγονός που υποβαθμίζει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και δημιουργεί ανησυχίες ακόμα και για την παραμονή του στην περιοχή.


Επίσκεψη στη Λευκάδα δημοσιογράφων και τουριστικών παραγόντων από το Ισραήλ
ΛΕΥΚΑΔΑ 24.04.17

     Δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από το Ισραήλ επισκέφτηκαν τη Λευκάδα προκειμένου να ενημερωθούν για την περιοχή μας ενόψει της τουριστικής περιόδου.

   Τους εκπροσώπους του τύπου και του τουρισμού συνάντησε ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, κ. Αθανάσιο Περδικάρη ενημερώνοντάς τους για τις δραστηριότητες, που μπορούν να αναπτύξουν οι συμπατριώτες τους στη Λευκάδα, γευόμενοι όχι μόνο τη θάλασσα και τις παραλίες, αλλά και την ορεινή Λευκάδα, τα ιστορικά μνημεία, την αρχιτεκτονική, τα μουσεία, τη Λευκαδίτικη κουζίνα, τη φιλοξενία μας.

   Οι επισκέπτες από το Ισραήλ δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τα μοναδικά τοπία της Λευκάδας, δημοσίευσαν, ήδη, πληθώρα φωτογραφιών στα social media και τα blogs που δραστηριοποιούνται και με την επιστροφή τους αναμένονται εκτενείς αναφορές  για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών τους.

   Το ενδιαφέρον των κατοίκων του Ισραήλ για τη Λευκάδα είναι πολύ έντονο, δήλωσαν οι Ισραηλινοί επισκέπτες, και αυτό άλλωστε υποδηλώνεται και μέσω των πτήσεων για το ’κτιο, καθώς από τον Ιούνιο θα υπάρχει σύνδεση με το Ισραήλ, αρχικά, δύο φορές την εβδομάδα.   


Σύσκεψη με θέμα την διελευση τρένου στην πόλη της Πάτρας
ΠΑΤΡΑ 24.04.17

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την «πρωτοβουλία» της Δημοτικής Αρχής για  πραγματοποίηση  …σύσκεψης η οποία είχε ως θέμα τη  διέλευση του τρένου από τον ιστό της πόλης.

Αναμφίβολα, όταν πρόκειται για μεγάλα έργα, η υλοποίηση των οποίων καθορίζει το μέλλον της πόλης για πολλές δεκαετίας, είναι υποχρέωση και καθήκον της δημοτικής Αρχής, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ,να ενημερώνει και συγχρόνως να καταγράφει απόψεις ,τόσο των εμπλεκομένων φορέων όσο και των τοπικών κοινωνιών. Αυτό , υπό την προϋπόθεση, πως δεν θα επιχειρείται εκ μέρους της και πρωτίστως του Δημάρχου της πόλης, ο εγκλωβισμός των προσκεκλημένων και η  μετατροπή τους σε μηχανισμό  προώθησης της  «γραμμής» που αυτός επιδιώκει.

Με αφορμή την προσπάθεια του κ. Πελετίδη να  μετατρέψει τη σύσκεψη σε άλλοθι για την δική του στείρα άρνηση στην αποδοχή του αιτήματος της πόλης για υπογοιοποίση του τρένου μπροστά από το θαλάσσιο μέτωπο, στο όνομα των μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών του συμφερόντων, οφείλουμε να του θυμίσουμε, πως ο  πολιτικός, τεχνικός  και οικονομικός ρεαλισμός καθώς και το συμφέρον της Πάτρας επιβάλουν,  να αποδεχτούμε την πρόταση της ΕΡΓΟΣΕ και επιτέλους να προχωρήσει το έργο, προκειμένου να έρθει στην πόλη ένα τρένο σύγχρονο, γρήγορο και ασφαλές .

Μόνο όποιος διέπεται από πολιτικές εμμονές και ιδεοληψίες, που παραπέμπουν σε  άκρατο δογματισμό, δεν μπορεί να αντιληφθεί, πως για την τρίτη πόλη της χώρας και την προσπάθεια που πρέπει να γίνει προκειμένου να  καθιερωθεί ως μητρόπολη του ήδη διαμορφωμένου δυτικού άξονα της χώρας, το τρένο δεν είναι απλώς  Μέσο Μαζικής Μεταφοράς κόσμου,  αλλά είναι συγχρόνως «μοχλός» ανάπτυξης των συνδυασμένων μεταφορών και κατ’ επέκταση  ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και παράγοντας δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, η δημοτική Αρχή επέλεξε να τηρήσει αλλοπρόσαλλη στάση, υποστηρίζοντας ότι το τρένο πρέπει να περάσει περιμετρικά της πόλης , παρουσιάζοντας  ένα πρόχειρο και ΜΗ τεκμηριωμένο   κοστολόγιο,  ζητώντας παράλληλα μια τεχνική πρακτική που δεν εφαρμόζεται σχεδόν σε καμιά σύγχρονη πόλη του κόσμου.

Το δυστύχημα δεν είναι ότι στο θέμα του τρένου η δημοτική Αρχή έχει μείνει μόνη της με μία πρόταση η οποία στερείται λογικής και επιχειρημάτων, με την πλειοψηφία  της κοινωνίας και των φορέων είναι απέναντι της. Το δυστύχημα είναι, ότι με τις εμμονές της υποθηκεύει το μέλλον της πόλης .

Καλούμε τον κ. Πελετίδη , όσο ακόμα είναι καιρός να επιστρέψει στην πραγματικότητα και να εγκαταλείψει τους ανέξοδους πολιτικούς λεονταρισμούς, για τους οποίους ο λογαριασμός θα πέσει στο τέλος στις πλάτες των πολιτών της Πάτρας.

Γίνεται αντιληπτό ,πως κανείς δεν μπορεί να σιωπά μπροστά στα όσα δυσμενή για την Πάτρα προωθεί η Δημοτική Αρχή, αποσκοπώντας σε παραταξιακά και κομματικά οφέλη και γι’ αυτό τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ της λύσης που προτείνει η ΕΡΓΟΣΕ.

Γιώργος Καυκάς /  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων

Ανδρέας Νικολάου /  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων


Επίσκεψη ΤΙΜΗΣ και ΜΝΗΜΗΣ στη Μακρόνησο, Κυριακή 21 Μάη 2017
24.04.17

                       Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το άνοιγμα του στρατοπέδου εξορίστων της Μακρονήσου, την ’νοιξη του 1947, το Μ-Λ ΚΚΕ, οργανώνει επίσκεψη στο μαρτυρικό νησί, στις 21 Μάη, με σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής στους λαϊκούς αγωνιστές που πάλεψαν για τα μεγάλα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Το πρόγραμμα προβλέπει αναχώρηση με πούλμαν από το Μουσείο (Πατησίων) στις 9:00 π.μ., άφιξη στο Λαύριο στις 10:00 και από κει στη Μακρόνησο. Η περιήγηση στο νησί θα διαρκέσει γύρω στις τρεις ώρες, η δε επιστροφή στην Αθήνα θα γίνει στις 15:00-16:00 μ.μ. [Η συμμετοχή είναι 15 ευρώ το άτομο.Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 10 Μάη στα τηλέφωνα 6945892700 (Χρήστος Κάτσικας), 6973778161 (Σήφης Σταυρίδης), 6974438720 (Αγγελική Φατούρου)]

Το 1947, μετά από εργασίες διαμόρφωσης στο δυτικό τμήμα του νησιού (σχετικά ηπιότερη κλίση εδάφους), που χρηματοδοτήθηκαν από το σχέδιο Μάρσαλ, το μεταβαρκιζιανό κράτος ιδρύει το ελληνικό Νταχάου, πάνω στη Μακρόνησο. Η λειτουργία του στρατοπέδου στη Μακρόνησο θα κρατήσει έως και το 1961.

           Ένας από τους υμνητές της Μακρονήσου, ο Έντουαρντ Χάουελ, γράφει για την επιλογή του νησιού: «Ο Μπαϊρακτάρης ηρεύνησε την Ελλάδα προς εύρεσιν καταλλήλου νήσου. Τελικώς επροτίμησεν την Μακρόνησον, μιαν νήσον άγονον, ακατοίκητον και άνυδρον». Κατάλληλος Νήσος... «Όποιος δεν πέρασε από τη Μακρόνησο, δεν μπορεί να φανταστεί τη σατανική συμμαχία των δημίων με τη φύση του νησιού. Η όστρια, ο γρέγος και ο σιρόκος  λυσσομανούν πάνω σε τούτο το βράχο. Γκρεμίζουν τα αντίσκηνα, σηκώνουν το χώμα ψηλά σχηματίζοντας ένα γκρίζο σύννεφο και το χαλίκι εκσφενδονίζεται ορμητικά και μαστιγώνει όποιον βρει στο δρόμο του». Γράφει η Αφροδίτη Μαυροειδή Παντελέσκου, για να συμπληρώσει παρακάτω: «Το καλοκαίρι είναι αβάσταχτο στο Μακρονήσι. Οι  μαύροι βράχοι πυρώνουν, τ' αντίσκηνα βγάζουν φλόγες, η γη καίει σαν πυρωμένο σίδερο και δεν υπάρχει ίσκιος πουθενά. Ούτε ένα δέντρο για να ρίξει τη δροσιά του, ευεργετική και παρήγορη. Ούτε νερό να δροσίσουμε τα μέτωπά μας. Τα «καψόνια» μας απόκαμαν...». 

            Η σημασία της Μακρονήσου για το λαό και τους προοδευτικούς ανθρώπους, ήταν στην εποχή της αλλά είναι και σήμερα, τεράστια.Το μήνυμα που έδινε στα 1950 η Mακρόνησος δεν ήταν η υποταγή μπροστά στη βία, ήταν η αντίσταση.  H μεγάλη επιχείρηση που ανέλαβε ο μοναρχοφασιστικός στρατός στα τέλη του 1949, αμέσως μετά τη «νίκη» του στο Γράμμο - Bίτσι, για να σπάσει τους πολιτικούς εξόριστους της Mακρονήσου, απότυχε. 150 αγωνιστές στο «σύρμα» του A'ETO, 812 αγωνιστές στο «σύρμα» του B'ETO (τον περιβόητο «7ο λόχο»), 150 αγωνιστές - ανάπηροι, γέροι, βαριά χτυπημένοι στον ’η Γιώργη του 4ου τάγματος, ήταν τα πρώτα νούμερα της ανυπόταχτης στάσης των λαϊκών αγωνιστών μπροστά στη μοναρχοφασιστική βία. Για να προστεθούν σ' αυτούς, πολύ γρήγορα, 2.000 «ανακλησίες», που πέταξαν στα μούτρα της αμερικανοκρατίας και της υποτέλειας το OXI. H Mακρόνησος δεν έπεσε.  Ούτε  η συντριπτική πλειοψηφία των «αναμορφωμένων» μετατράπηκε σε «εθνικόφρονες πολίτες», με αντικομμουνιστική ιδεολογία -ταυτότητα.  Ο λαός γνώριζε καλά πως οι ήρωες ήταν στη μεριά των ανυποχώρητων και τους θαύμαζε.

           Η Αντίσταση της εξαιρετικής αυτής γενιάς, στο Μακρονήσι, είναι η δίδυμη αδελφή της Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, στη διάρκεια της Κατοχής, ενάντια στο χιτλεροφασισμό. Συνδέονται με τον ίδιο αιμάτινο λώρο. Είναι μια Αντίσταση που δίκαια απόκτησε εθνική και παγκόσμια εμβέλεια.

      

        Η Μακρόνησος και το ανυπόταχτο μήνυμά της ακουμπάει στο σήμερα. Δείχνει την αξία της προσωπικής αντίστασης και στάσης ζωής, ακόμα και στις πιο μαύρες στιγμές, μιας ιστορικής περιόδου, που φαινομενικά είναι αξεπέραστες και μη αναστρέψιμες. Αυτήν τη στάση ζωής αναγνώρισε σαν τιμητική και την έβαλε σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του ο λαός μας. Φωτίζει τη σημασία και την αξία του ηρωισμού σε συνθήκες που απαιτείται η υπέρβαση και το πέρασμα πάνω από το φόβο και το θάνατο.  Αποδείχνει ότι κανένας αγώνας για τη Λευτεριά, τη Δημοκρατία και την Εθνική Ανεξαρτησία, δεν είναι αναποτελεσματικός. Διατρανώνει το μήνυμα πως στους αγώνες αυτούς, μπροστάρης και οδηγητής είναι οι κομμουνιστές.


Με μιά ματιά...
Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑ 24.04.17

Συνελήφθησαν στην Παλαιά Εθνική Οδό στην Κάτω Αχαΐα, ένας 18χρονος και μια 16χρονη, οι οποίοι είχαν εισβάλει σε σπίτι στην Εγλυκάδα Πατρών και είχαν αφαιρέσει 105 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε δώσει  στην αστυνομία, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος τους.

Η στενή συνεργασία σε θέματα εθελοντισμού που έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, συζητήθηκε στην  συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας. Συζητήθηκαν δράσεις που υλοποιούνται και η διαρκής συνεργασία που έχουν οι δύο φορείς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν συλλογικότητες και φορείς το απόγευμα στην Τρίπολη, την ώρα της συνεδρίασης του ΦΟΔΣΑ, κατά της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων. Διαμαρτύρονται για την πανάκριβη διαχείριση των απορριμμάτων που πορωθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου.

93 μετανάστες εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο τα ξημερώματα της Κυριακής, ανοιχτά της Πάργας. Το πλοίο είχε δρομολόγιο Πάργα – Ιταλία. Εντοπίστηκε από το λιμενικό και συνελήφθησαν ανάμεσα στους μετανάστες και 4 διακινητές.

Διάρρηξη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ανήμερα του εορτασμού του Αγίου. ΟΙ δράστες άρπαξαν 70 ευρώ από το παγκάρι και τους άρτους.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες στις περιοχές Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδία, Λακωνίας, μέχρι τις 12 Ιουνίου 2017.

Βρέθηκε 34χρονος ψαράς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στην περιοχή του Λούρου στο Μεσολόγγι και εντοπίστηκε στις εκβολές του Αχελώου.

40 μετανάστες εντοπίστηκαν σε αγρόκτημα στο Μαράθι Κορώνης. Οι ίδιοι δηλώνουν Σύριοι και Ιρακινοί, ανάμεσα τους και οικογένειες.

Στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης μεταβαίνουν σήμερα οι αγρότες από το Αίγιο και θα συναντηθούν στις 12 το μεσημέρι.

Εκδήλωση για τη ναυμαχία της Μεθώνης διοργανώνει την Κυριακή 30 Απριλίου ο Δήμος Πύλου - Νέστορος.

40 χρυσές λίρες, ήταν η λεία αγνώστων που διέρρηξαν οικία στην οδό Πατρών στον Πύργο.


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Διον. Καλαματιανός: Στόχος η μετατροπή του Κατακόλου σε home port - Ενήμερος για τα τεκταινόμενα στο Λιμενικό Ταμείο
ΗΛΕΙΑ, 21.04.17

Λύση στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου

Το λιμάνι Κατακόλου και το αλιευτικό καταφύγιο στο Παλούκι Αμαλιάδας, απασχόλησαν το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής το προηγούμενο διάστημα. Ο Ηλείος γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Διονύσης Καλαματιανός, ανέφερε στο IONION FM, ότι για το λιμάνι στο Παλούκι έχει κατατεθεί αίτημα από την περιφέρεια για την περιβαλλοντική αδειοδότηση ώστε να προχωρήσουν άμεσα επείγουσες εργασίες που θα το καθιστούν λειτουργικό, απομακρύνοντας από την είσοδο τα φερτά υλικά. Για το λιμάνι του Κατακόλου ανέφερε ότι κατόπιν αιτήματος των Ηλείων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο για να συζητηθεί το master plan ανάπτυξης και τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν. Στόχος είναι να μετατραπεί το λιμάνι σε home port.   Ο κ. Καλαματιανός ανέφερε ακόμα ότι είναι ενήμερος σχετικά με τις υπό εξέλιξη διαδικασίες της δικαιοσύνης για την έρευνα στα πεπραγμένα της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, με αφορμή και την αποστασιοποίηση των τριών από τα έξι μέλη του ΔΣ, από την διαδικασία λήψης αποφάσεων και την απουσία του Λιμενάρχη. Όπως τόνισε τα πεπραγμένα του προέδρου- εκδότη θα κρίνει η δικαιοσύνη, ενώ ευθύνη ελέγχου έχει και ο δήμαρχος Πύργου. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (70)

Σάββας Καλεντερίδης: Μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμικό κράτος & αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επιδιώκει ο Ερντογάν
ΑΘΗΝΑ 21.04.17

Η μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμικό κράτος, είναι στην κρυφή ατζέντα του Ερντογάν, σύμφωνα με τον πρώην στρατιωτικό και συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος μιλώντας στο IONION FM, σχολίασε τις εξελίξεις στην γείτονα χώρα, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο της νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας, επιβάλλοντας δικτατορία, με τον παράλληλο πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι βέβαιο αποτέλεσμα νοθείας, αλλά και πιέσεων και τρομοκρατίας των κυβερνητικών εις βάρος του πληθυσμού της υπαίθρου, σε αντίθεση με τον αστικό πληθυσμό, που είναι δύσκολο να ελεγχθεί.  Ακολουθεί μια εκτρωματική συνταγματική αλλαγή, που θα συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στα χέρια του προέδρου, ο οποίος σκοπεύει να εφαρμόσει σταδιακά ένα νεοθωμανικό όραμα, αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο κ. Καλεντερίδης σχολίασε ακόμα ότι θα ακολουθήσουν γεωπολιτικές εξελίξεις, με βάση και το αποτέλεσμα του πολέμου στην Συρία, που θα δρομολογήσει την σύσταση  Κουρδικού κράτους.


ΑΚΟΥΣΤΕ (53)

Βγάζει καρπούζι από την επόμενη εβδομάδα η Τριφυλία με προγράμματα φυτοπροστασίας και ελαχιστοποίηση φυτοφαρμάκων
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 21.04.17

3.000 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών έχουν αναπτύξει οι αγρότες στην Μεσσηνία. Φέτος καλλιεργήθηκαν 25.000 τόνοι αγγουριού, με το 50% της συγκομιδής να έχει γίνει, καθώς και λοιπά κηπευτικά, τα οποία εξάγονται σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Γερμανία κα. Πρωϊμότερα τα καρπούζια φέτος, με τα θερμοκηπιακά να βγαίνουν στην αγορά την επόμενη εβδομάδα και τα υπαίθρια μέχρι τις 15 Μαΐου.  Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο οποίος είναι συντονιστής σε εθνικό επίπεδο της εφαρμογής προγραμμάτων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας με ελαχιστοποίηση των φυτοφαρμάκων και χρήση ωφέλιμων εντόμων,  ανέφερε στο IONION FM, ότι οι παραγωγοί έχουν αναπτύξει την συγκεκριμένη μέθοδο στην Μεσσηνία, καθώς θα πρέπει να προστατεύσουν τόσο το περιβάλλον, όσο και την υγεία τους, αλλά και να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένα πρότυπα για την εξαγωγή των προϊόντων. Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις για τα κατεστραμμένα θερμοκήπια από την κακοκαιρία το φθινόπωρο του 2016 και κάλεσε την πολιτεία να δείξει ενδιαφέρον.  Τέλος για τους δασικούς χάρτες στην Μεσσηνία, ανέφερε ότι 100.000 περίπου στρέμματα, κυρίως ελαιοκαλλιέργειας, εμφανίζονται ως δασικά και σημείωσε ότι τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα οφείλουν να προσεγγίσουν το θέμα με προσοχή, καθώς επηρεάζεται το 20% της παραγωγής λαδιού και ζήτησε να απλουστευθούν οι διαδικασίες υποβολής αντιρρήσεων από τους αγρότες.


ΑΚΟΥΣΤΕ (83)

Δίβρη: Εγκαινιάζεται, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Κέντρο Πολιτισμού Περιβάλλοντος στο αρχοντικό Πετραλιά
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 21.04.17

Εγκαινιάζεται το Σάββατο στην Δίβρη το Κέντρο Πολιτισμού Περιβάλλοντος στο αρχοντικό Πετραλιά, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο αντιδήμαρχος Δίβρης κ. Αρβανίτης, ανέφερε στο IONION FM, ότι δαπανήθηκε πάνω από 1 εκατ. ευρώ για την δημιουργία του κέντρου πολιτισμού, στο παλιό αρχοντικό της οικογένειας Πετραλιά, που είχε παραχωρηθεί από το 2003 στον πρώην δήμο Δίβρης. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δαπάνησε 20.000 ευρώ για εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου. Στόχος μετά τα εγκαίνια να παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες και τα σχολεία της περιοχής. Ήδη υπάρχει συμφωνία με το ΤΕΙ Πύργου – Τμήμα Μουσειολογίας, να στείλει φοιτητές για πρακτική άσκηση και προωθούνται οι διαδικασίες για μόνιμη στελέχωση με υπάλληλο από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (33)

Νίκος Σαψάλης: Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Αμαλιάδας κατά την περίοδο του Πάσχα
ΑΜΑΛΙΑΔΑ 21.04.17

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Νίκος Σαψάλης, ανέφερε στο IONION FM, ότι τα καταστήματα είχαν αυξημένη κίνηση την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο και από την Τρίτη του Πάσχα, οι καταναλωτές εξαφανίστηκαν, γεγονός που δεν επιτρέπει την συγκέντρωση ικανοποιητικών εσόδων για τις πληρωμές φόρων και εισφορών. Οι καταναλωτές κινήθηκαν περισσότερο στα καταστήματα εστίασης και καφέ, τροφίμων και στα παιδικά ρούχα, ενώ μικρότερος ήταν ο αριθμός και των ετεροδημοτών – επισκεπτών. Ο κ. Σαψάλης αναφέρθηκε και στην παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, εξαιτίας της ημέρας διεξαγωγής της λευκής νύχτας, τον Αύγουστο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου δηλώνει ενοχλημένος από την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, να διοργανώσει την Λευκή Νύχτα με τις εκπτώσεις στα καταστήματα, μια εβδομάδα πριν την ημερομηνία στις 20 Αυγούστου, που είχε ανακοινώσει από πέρυσι. «Το θέμα τέθηκε στην γενική συνέλευση του ΔΣ και λήφθηκε απόφαση από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Δεν είχαμε σκοπό να θίξουμε τους συναδέλφους στον Πύργο. Τον Αύγουστο όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι διοργανώνουν εκπτωτικές μέρες, εμείς το είχαμε καθιερώσει από παλιά από εποχής Πέτρου Παπαδάτου. Δεν έχουμε πρόβλημα να διοργανώσουμε την ίδια ημερομηνία Λευκή Νύχτα με τους συναδέλφους στον Πύργο», ανέφερε στο IONION FM, ο κ. Σαψάλης.


ΑΚΟΥΣΤΕ (31)

Πέτρος Γιαννακόπουλος: ΚΕΠ ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στην Αρχαία Ολυμπία
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 21.04.17

Το κέντρο κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, στο ισόγειο του δημαρχείο Ολυμπίας, με ωράριο λειτουργίας 7πμ-3μμ. Προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ μια κοινωνική λειτουργός και μια νοσηλεύτρια, με ετήσια σύμβαση εργασίας, οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. «Πρόκειται για το ΚΕΠ των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων», ανέφερε στο IONION FM, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας ότι θα εξυπηρετούν άνεργους, άτομα με χαμηλά εισοδήματα, ρομά κα. λαμβάνοντας στήριξη για όλα τα προνοιακά προγράμματα. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει περιοδεία στις δημοτικές ενότητες Ολυμπίας για να ενημερωθούν οι πολίτες για το κέντρο κοινότητας. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (36)

Αναβιώνει το έθιμο της κουλούρας και του τρεξίματος των αλόγων στο αεροδρόμιο του Επιταλίου
ΕΠΙΤΑΛΙΟ 21.04.17

Αναβιώνει την Κυριακή στις 11,30 το πρωί στο αεροδρόμιο του Επιταλίου, το έθιμο της κουλούρας και του τρεξίματος των αλόγων. Ο τοπικός σύμβουλος στο Επιτάλιο Γιώργος Μπάρκας, αναφέρει στο IONION FM, ότι πρόκειται για έθιμο από το 1956, που αναβίωσε το 2003 ύστερα από πολύχρονη διακοπή. Η πασχαλινή κουλούρα που είναι το έπαθλο του νικητή συμβολίζει την ευφορία της γης και δίνει τύχη στο νικητή αναβάτη. Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες με το άλογο τους, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


ΑΚΟΥΣΤΕ (35)

Τι "παίζει" με τα σκουπίδια; Το πρόβλημα εμφανίζεται τώρα στη Ζαχάρω
ΖΑΧΑΡΩ 21.04.17

Στα τυφλά η διαχείριση απορριμμάτων στην Ζαχάρω. Ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, οπότε και θα μεταφέρει τα απορρίμματα στην ήδη κορεσμένη χωματερή στην Αγία Παρασκευή. Ωστόσο για την επόμενη περίοδο του καλοκαιριού, δεν υπάρχει σχέδιο δράσης και η περιοχή κινδυνεύει να γεμίσει σκουπίδια, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι είναι ασύμφορη η μεταφορά σκουπιδιών στην Τριανταφυλλιά, στο σύστημα μηχανικής διαλογής.  Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και  ανέφερε στο IONION FM ότι δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο από την δημοτική αρχή για την διαχείριση των σκουπιδιών και η περιοχή κινδυνεύει να βρεθεί προ τετελεσμένων και χωρίς λύσεις στην μέση του Ιουλίου. Η χωματερή της Αγίας Παρασκευής είναι παράνομη και λειτουργεί με την ανοχή της αστυνομίας. Παράλληλα σχολίασε ότι δεν εφαρμόζεται πρόγραμμα ανακύκλωσης, δεν έχουν τοποθετηθεί οι μπλε κάδοι και η δημοτική αρχή παρακαλά τον Πύργο, να παραλάβει χαρτόνια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά από τις επιχειρήσεις της περιοχής. Ο κ. Αλεξανδρόπουλος έθιξε και άλλες ολιγωρίες της δημοτικής αρχής στο ζήτημα νομιμοποίησης σταβλικών εγκαταστάσεων που επέφερε απώλεια 1,5 εκατ. ευρώ για εξηλεκτρισμό από το Ταμείο Μολυβιάτη, την απώλεια χρηματοδότησης από τα ΕΛΠΕ για την αναβάθμιση του βιολογικού κα. «Η περιοχή έχει πέσει σε τέλμα, τίποτα δεν προχωράει», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.


ΑΚΟΥΣΤΕ (29)

Παραίτηση Ρ. Αντωνοπούλου: Διαψεύστηκα από τον δήμαρχο Ολυμπίας
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 21.04.17

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, η δημοτική σύμβουλος Ρόη Αντωνοπούλου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, αστοχίες και δογματισμοί εμποδίζουν το έργο της δημοτικής αρχής, η οποία έχει πετάξει στα σκουπίδια τις ιδέες και προτάσεις που κατέθεσε για την περιοχή, ενώ μέλη της παράταξης δεν έδειξαν διάθεση για συνεργασία σε ζητήματα του τόπου, αντιθέτως επεδίωξαν να την αποψιλώσουν. Η Κ. Αντωνοπούλου μιλώντας στο IONION FM, ανέφερε ότι είχε πιστέψει στον κ. Κοτζιά και συμμετείχε ως υποψήφια στην παράταξη του, στις εκλογές το 2014. Ωστόσο διαψεύστηκε στην πορεία από τις πράξεις και τις παραλείψεις του δημάρχου Ολυμπίας, σε βασικά θέματα που απασχολούσαν την περιοχή. Παράλληλα δήλωσε την δυσαρέσκεια της, επειδή ο δήμαρχος δεν την αξιοποίησε σε θέματα ολυμπισμού, παρά τα επαγγελματικά εφόδια που διέθετε με μεταπτυχιακό σε θέματα ολυμπιακών σπουδών.


ΑΚΟΥΣΤΕ (36)

Η λάθος μελέτη έχει μετατρέψει σε... καλοκαιρινό το λιμάνι Παλουκίου
Παλούκι Αμαλιάδας 21.04.17

Νέα πρωτοποριακά έργα στην Ηλεία! Καλοκαιρινό είναι το λιμάνι στο Παλούκι Αμαλιάδας. Λάθος μελέτη και κατασκευή στο λιμάνι, έχει μετατρέψει την πρόσβαση εφικτή μόνο 4 μήνες την καλοκαιρινή περίοδο. Το χειμώνα τα φερτά υλικά από την θάλασσα αποκλείουν την είσοδο του λιμανιού και γίνεται απροσπέλαστο για τα σκάφη. Οι ψαράδες αναγκάζονται να αράζουν τα σκάφη στο λιμανάκι Σκαφιδιάς, ενώ και οι υπόλοιποι ιδιώτες αποκλείονται εντός και εκτός του λιμανιού. Ο ψαράς Νίκος Μωραϊτης, αναφέρει στο IONION FM, ότι φτιάχτηκε ένα έργο άχρηστο για την περιοχή, με τους μελετητές να βρίσκονται κλεισμένοι στα γραφεία και να παράγουν έργα μη λειτουργικά. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο λιμάνι του Κατακόλου και στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Παντελεήμονα Λεχαινών, με λάθος σχεδιασμούς μελετών και φερτά υλικά να καλύπτουν τις εισόδους. Το λιμάνι στο Παλούκι παραμένει απροσπέλαστο από τις 20 Οκτωβρίου 2016, οι ψαράδες ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι στην Σκαφιδιά, ενώ υπάρχει κίνδυνος και την ασφάλεια των σκαφών από την έλλειψη επίβλεψης. «Δυστυχώς κανένας δεν φέρει ευθύνη για τα έργα που κατασκευάζονται και είναι μη λειτουργικά», ανέφερε ο κ. Μωραϊτης.


ΑΚΟΥΣΤΕ (55)

Στήριξη από τον αγροτικό σύλλογο στον κτηνοτρόφο από τα ’γναντα που του κατέσφαξαν το κοπάδι
ΗΛΕΙΑ, 21.04.17

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της Πηνείας από την απάνθρωπη πράξη σφαγής 51 προβάτων σε κοπάδι στα ’γναντα Πηνείας. Ο νεαρός κτηνοτρόφος Νίκος Γιαννόπουλος, αντίκρισε την Κυριακή του Πάσχα όλο το κοπάδι σφαγμένο, από άγνωστους δράστες που φέρονται να έδρασαν το βράδυ της Ανάστασης, με εκδικητική μανία. Ο κτηνοτρόφος δηλώνει ότι δεν είχε προστριβές με άλλα άτομα και αδυνατεί να δώσει εξήγηση για την αποτρόπαιη ενέργεια. Ο γραμματέας του αγροτικού συλλόγου Πηνείας και μέλος της ΟΑΣΗ, Δημήτρης Χρέπας, ανέφερε στο IONION FM, ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το ΔΣ του αγροτικού συλλόγου για να στηρίξει τον κτηνοτρόφο ώστε να ανακτήσει το κοπάδι του. Παράλληλα δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό, το οποίο όπως ανέφερε είναι πρωτοφανές, πέρα από τις συνηθισμένες πλέον για τους κτηνοτρόφους ζωοκλοπές. Ο κ. Χρέπας ανέφερε ακόμα ότι η φετινή τιμή πώλησης του αρνιού κατρακύλησε στα 4 ευρώ/ κιλό και έφτασε στον καταναλωτή με καπέλο στην τελική τιμή των 9 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας ότι χαμένοι είναι οι παραγωγοί και οι καταναλωτές και κερδισμένοι οι έμποροι.


ΑΚΟΥΣΤΕ (48)

Έκλεψε τις εντυπώσεις το Πάσχα η ηρωική φιλαρμονική Βαρθολομιού
ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ 21.04.17

Όργανα και στολές κατάφερε να αγοράσει η φιλαρμονική Βαρθολομιού, με δωρεές των κατοίκων και της Μητρόπολης Ηλείας. Το τελευταίο διάστημα η εθελοντική προσφορά δασκάλων μουσικής από το Βαρθολομιό, έχει συμβάλει στην ανασύσταση της Φιλαρμονικής και στην δημιουργία του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας». Ο μαέστρος Γιώργος Βύτανος, ανέφερε στο IONION FM, ότι με δωρεές κατοίκων του Βαρθολομιού αγοράστηκαν όργανα και με την δωρεά της Μητρόπολης Ηλείας, αγοράστηκαν στολές. «Δυστυχώς ο δήμος Πηνειού δεν συνέβαλε οικονομικά στην στήριξη της φιλαρμονικής Βαρθολομιού. Είχαμε ζητήσει 1.000 ευρώ πριν από 6 μήνες και δεν μας απάντησε», δήλωσε απογοητευμένος ο κ. Βύτανος και σημείωσε ότι είναι αναγκαία η συγκέντρωση περισσότερων χρημάτων για την αντικατάσταση των μουσικών οργάνων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συμμετέχουν στην ομάδα 10 νέοι μουσικοί που εκπαιδεύονταν τους τελευταίους μήνες, από εθελοντές δασκάλους, οπότε θα ξεπεράσουν τα 35 άτομα που θα συμμετέχουν στις επίσημες γιορτές που θα παιανίζει η φιλαρμονική. Επιπλέον ο κ. Βύτανος τόνισε ότι επείγει η στέγαση της Φιλαρμονικής Βαρθολομιού και ανακοίνωσε ότι έχει κατατεθεί αίτημα προς τον δήμο Πηνειού για να παραχωρηθεί χώρος στο κτίριο του νέου πολιτιστικού κέντρου Βαρθολομιού. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (45)

"Ανάσανε" το Πάσχα η Ν. Φιγαλεία - Πολλά όμως τα προβλήματα στην περιοχή
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕ 21.04.17

Σημαντική αύξηση του πληθυσμού παρατηρήθηκε στην περιοχή της Νέας Φιγαλείας κατά τις ημέρες του Πάσχα. Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας ΦΙΓΑΛΕΙΑ NEWS Θάνος Χουλιάρας, ανέφερε στο IONION FM, ότι η άφιξη των επισκεπτών αύξησε τα έσοδα στα τοπικά καταστήματα, ωστόσο υπολογίζεται μειωμένος ο αριθμός τους, σε σχέση με πέρυσι. Ο κ. Χουλιάρας αναφέρθηκε και στην εγκατάλειψη του Επικούρειου Απόλλωνα, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός στο δρόμο που οδηγεί στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά ούτε και δίκτυο ύδρευσης, με τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρέστενας να μεταφέρει νερό στον αρχαιολογικό χώρο με βυτίο. Προανήγγειλε και ρεπορτάζ που αφορά στην λειτουργία των νέων εκδοτηρίων εισιτηρίων, τα οποία παραμένουν κλειστά. «Πρόκειται για τη νέα είσοδο του Επικούρειου Απόλλωνα και την ανέγερση των νέων εκδοτηρίων, ένα μεγάλο υπερσύγχρονο κτίριο, το οποίο για άγνωστους λόγους παραμένει κλειστό, παρότι έχει κατασκευαστεί πολύ καιρό. Στείλαμε έγγραφο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, ζητώντας εξηγήσεις και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση», ανέφερε στο ΙΟΝΙΟΝ FΜ, ο κ. Χουλιάρας. Αναφέρθηκε και στην δημοπράτηση 4 έργων που σχετίζονται με τους οδικούς άξονες της περιοχής που θα συνδέσουν τη Νέα Φιγαλεία με Νέδα και Ανδρίτσαινα – Αλιφείρα, τονίζοντας ότι αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες. Τέλος έθιξε και το θέμα του Καλλικρατικού σχήματος του δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας, τονίζοντας ότι η συνένωση ήταν αποτυχημένη και παραμένει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για δημιουργία ορεινού δήμου από την συνένωση Ανδρίτσαινας – Φιγαλείας – Αλιφείρας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (37)

Ετήσια άσκηση πυροσβεστικής στο γηροκομείο Παναγίας Βλαχέρνας
ΚΥΛΛΗΝΗ 19.04.17

Την ετήσια άσκηση πραγματοποιεί την Πέμπτη το πρωί η Πυροσβεστική Λεχαινών, στο γηροκομείο Παναγίας Βλαχέρνας στην Κυλλήνη, με στόχο την προσομοίωση πυρκαγιάς στην κουζίνα του ιδρύματος. Η διοικήτρια της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λεχαινών, Έφη Παπαβραμοπούλου, ανέφερε στο IONION FM, ότι πρόκειται για την ετήσια άσκηση της πυροσβεστικής στην οποία θα παραστεί και η ΕΜΑΚ Πατρών και θα την παρακολουθήσουν ο διοικητής της υπηρεσίας από τον Πύργο και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα συνεχίζονται οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες εν όψει καλοκαιριού, με ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά προετοιμασμένο τον πυροσβεστικό στόλο και έντονα σημείο επιφυλακής στα δάση Κουνουπελίου και Θινών Βαρθολομιού. Τέλος η κ. Παπαβραμοπούλου, με αφορμή την πυρκαγιά σε σπίτι στο Βαρθολομιό ανήμερα το Πάσχα από αναμμένο καντήλι συνέστησε προσοχή στους πολίτες καθώς πρώτες αιτίες για εκδήλωση πυρκαγιάς σε σπίτι είναι αναμμένη κουζίνα, ή καντήλι – κερί. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (57)

Εκδήλωση αφύπνισης για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων της Ελλάδας
ΗΛΕΙΑ, 19.04.17

Εκδήλωση αφύπνισης για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων της Ελλάδας, πραγματοποιεί απόψε στην Γαστούνη, ομάδα νέων από την περιοχή, με στόχο να συσπειρώσει τους δήμους, φορείς και πολίτες στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την διεκδίκηση επιστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Η φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος του πανεπιστημίου Πατρών, Κατερίνα Κοτροκόη, ανέφερε στο IONION FM, ότι σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, με προσκεκλημένους εκπροσώπους από τους δήμους Πηνειού, Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου θα παρουσιαστούν οι κλεμμένες αρχαιότητες της Ελλάδας που βρίσκονται σε διάφορα Μουσεία στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία κα. και θα σχεδιαστεί η ανάληψη δράσεων για την διεκδίκηση επιστροφής στον τόπο καταγωγής.


ΑΚΟΥΣΤΕ (4)

 
Grexit 3+1 σενάρια

Του Νίκου Ιγγλέση 

Το ελληνικό δράμα κορυφώνεται. Μετά επτά χρόνια «μεταρρυθμίσεων»,  το σχέδιο των επικυρίαρχων δανειστών έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο. Το ελλη


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

’ρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ