IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα κάθετη πτώση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα
20.01.23


Συνεχίζεται η κάθετη πτώση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας. Για σήμερα Πέμπτη η τιμή στη χονδρεμπορική αγορά διαμορφώθηκε σε 58,44 ευρώ, μειωμένη κατά 33% σε σχέση με τη προηγούμενη ημέρα. Η πτώση της τιμής είναι κάθετη τις τελευταίες ημέρες. Από το περασμένο Σάββατο, η τιμή έχει μειωθεί 75 % (από τα 233,81 στα 58,44 ευρώ). Σημειώνεται ότι την κορύφωση της κρίσης, το περασμένο καλοκαίρι, η τιμή του ρεύματος είχε φθάσει στα 697 ευρώ με τη μέγιστη τιμή να ξεπερνά ενδοημερήσια τα 930 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η πτώση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην κάλυψη του φορτίου (70 %) σε συνδυασμό με τη χαμηλή για την εποχή ζήτηση.

Η σημερινή τιμή είναι από τις χαμηλότερες στην ΕΕ καθώς στην πλε...


Ανοίγει ο δρόμος προς την ελεύθερη τηλεόραση για τις συνδρομητικές πλατφόρμες
20.01.23


Τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Τετάρτης, που επιτρέπει στα συνδρομητικά κανάλια και στους μετόχους τους να κατέχουν υπό προϋποθέσεις, άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελέυθερης λήψης ή να μετέχουν σε εταιρεία που κατέχει τέτοια άδεια.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργεόυ Μεταφορών και Υποδομών που φέρει τον τίτλο: «Θεσμικό πλαίσιο για τη διερεύνηση αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων και την ασφάλεια των μεταφορών».

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος στις εταιρείες και στου μετόχους, που διαθέτουν συνδρομητικά κανάλια (π.χ. NOVA, Cosmote) να κατέχουν ή να μετέχουν σε εταιρεία και έχει άδεια λειτουργίας ραδιοψωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης.

Στην εισηγητική έκθεση αναφέρονται...


«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Στήριξε 72.501 παιδιά και τις οικογένειές τους το 2022
20.01.23


Μια χρονιά γεμάτη δράσεις ήταν το 2022 για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που με τη βοήθεια της εξειδικευμένη ομάδας των 464 επαγγελματιών επιστημόνων εργαζομένων του κατάφερε να στηρίξει σε όλη την Ελλάδα 72.501 παιδιά και τις οικογένειές τους, σημειώνοντας αύξηση των δράσεων 41% σε σχέση με το 2021.

Τα πραγματικά εντυπωσιακά αυτά νούμερα παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2023, στο επιχειρησιακό κέντρο στην Αγία Παρασκευή, όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος μαζί με 12 στελέχη του επιστημονικού προσωπικού που βρίσκονται στην «πρώτη γραμ...


«Μύλος» με τις επιδοτήσεις μικρών επιχειρήσεων για το ρεύμα
17.01.23


Αλαλούμ αντί για «ανάσες» προκαλεί στην αγορά η πολυαναμενόμενη ΚΥΑ για τις αναδρομικές ενεργειακές επιδοτήσεις σε πάνω από 1 εκατ. επιχειρήσεις. Με υπεύθυνη δήλωση-σταυρόλεξο.

Θέλεις επιδότηση για το ρεύμα; Υπόγραψε... υπεύθυνη δήλωση. 

Όχι, δεν πρόκειται για ευφυολόγημα. Με αυτή την απαίτηση καλούνται να συμμορφωθούν μικρές επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες, στους οποίους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποσχέθηκε πέρσι την Άνοιξη πρόσθετες επιδοτήσεις για την ανακούφιση του ενεργειακού κόστους. Πρόκειται συνολικά για 1.250.000 επιχειρήσεις με παροχή ισχύος έως 35 kVA (εστιατόρια, κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κ.λπ.), όλα τα αρτοποιεία χωρίς όριο ι...


Βαξεβάνης στο IONION FM για Φλώρο: «Είναι δυνατόν να μην έχει την υπερηφάνεια να σταθεί απέναντι σε όσους τον παρακολουθούν»;
16.01.23


Σαφέστατο μήνυμα προς τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταντίνο Φλώρο που βρισκόταν – όπως αποκάλυψε χθες το Documento – υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, έστειλε σήμερα από το ραδιόφωνο του IONION FM Δυτικής Ελλάδας, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης, υπογραμμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα αποκάλυψε και αποκαλύπτει η εφημερίδα για το πρόσωπό του.
Όπως ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο:
«Ο κ. Φλώρος, ο στρατηγός των στρατηγών , μετά τις αποκαλύψεις του Document...


Τρία χρόνια Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Τρία χρόνια αποτελεσματική διαχείριση της Μεταναστευτικής Κρίσης
16.01.23


Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, σας προσκαλεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την ίδρυση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και άλλα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί, επίσης, παρουσίαση των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. Τα ΤΑΜΕΥ χρηματοδοτούν μέτρα για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την πάταξη κυκλωμάτων λαθροδιακινητών, ενώ, παράλληλα, δίνουν έμφαση στην προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης και σε δ...


Πήραμε δάνεια απο εξωγήινους? Χρέος 300 τρισ. δολάρια απειλεί την παγκόσμια οικονομία
14.01.23


Ο πλανήτης κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με νέα οικονομική κρίση καθώς κυβερνήσεις, νοικοκυριά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συσσωρεύουν ασταμάτητα χρέη, μια συνήθεια που η S&P Global Ratings προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να ωθήσει τη συνολική μόχλευση στο 366% του παγκόσμιου ΑΕΠ έως το 2030.

 

Αυτό θα σήμαινε μια απότομη αύξηση από το επίπεδο του 349% στο οποίο βρισκόταν ο λόγος του παγκόσμιου χρέους προς το ΑΕΠ τον Ιούνιο του 2022, όταν το συνολικό χρέος σε όλη την υφήλιο ανερχόταν στα $300 τρισ.

Σε έκθεση του οίκου αξιολόγησης που υπογράφο...


Πυρ ομαδόν κατά Ντογιάκου και από ΔΣΑ
14.01.23


Μετά την κοινή ανακοίνωση των 16 καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει την απόλυτη και κατηγορηματική αντίθεσή του τόσο για την έκδοση όσο και για το περιεχόμενο της 


MyProperty: Ηλεκτρονικά όλες οι κληρονομιές - Οδηγός της ΑΑΔΕ δίνει απαντήσεις - Οι εξαιρέσεις
14.01.23


Υποχρεωτική είναι πλέον η υποβολή μέσω διαδικτύου των δηλώσεων αποδοχής κληρονομιάς, στην πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ, η οποία εξέδωσε αναλυτικό οδηγό 78 ερωτήσεων για τις υποχρεώσεις των κληρονόμων.

 

Για παράδειγμα ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι αν έχει υποβληθεί δήλωση φόρου κληρονομιάς από συμβολαιογράφο για ακίνητα, αλλά ο κληρονόμος διαπιστώσει ότι δεν έχει συμπεριληφθεί κάποιο κινητό περιουσιακό στοιχείο, τότε οφείλει ο ίδιος να υποβάλει τροποποιητική δήλωση στο MyProperty.

Θα μπει ο ίδιος με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και θα προσ...


Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Είναι λυπηρό αυτοί οι οποίοι κάνουν ότι λυπούνται να χρησιμοποιούν τέτοια ζητήματα για ψηφοθηρία
13.01.23


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,  κος Κώστας Ζαχαριάδης , μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο. 

Αναφορικά με την επιθυμία στελεχών της ΝΔ να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Φαίνεται ότι σήμερα στη ΝΔ και ενόψει των εκλογών γιατί δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά είναι προεκλογικά, είναι λυπηρό αυτοί οι οποίοι κάνουν ότι λυπούνται να χρησιμοποιούν τέτοια ζητήματα για ψηφοθηρία. Ανακινούν ζητήματα που πίστευα και νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία και του συντηρητικού κόσμου  στη χώρα  τα είχαμε αφήσει πίσω.  

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Μου έκανε τρομακτική εντύπωση η ανάρ...


Μιλτιάδης Χρυσομάλλης βουλευτής της ΝΔ: Θα πάω στην κηδεία. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα μπορούσε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους
13.01.23


Ο βουλευτής της ΝΔ,  κος Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή  και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Με αφορμή την πρόθεσή του να παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ:  Θα πάω να ανάψω ένα κερί σε έναν άνθρωπο που έχει φέρει ένα μετάλλιο για τη χώρα και κάποτε υπήρξε αρχηγός του κράτους.

Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Θεωρώ ότι θα μπορούσε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους όπως είπε ο κ. Σαμαράς και όπως είπε και ο κ. Κούβελος.

Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Υπήρξε ένας άνθρωπος που κρίθηκε από τον ελληνικό λαό, δεν νομίζω ότι κανείς αυτή τη στιγμή θέλει να μιλήσει για βασιλεία και αυτή η συζήτηση που...


Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Ντογιάκος έχει ευθύνη να αναδείξει την αλήθεια, όχι να αποκρύψει την αλήθεια. Eνορχηστρωτής της γνωμοδότησης Ντογιάκου το Μέγαρο Μαξίμου
13.01.23


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, κος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Ερωτηθείς αν θα παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να ευχηθώ συλλυπητήρια στην οικογένεια γιατί έχασαν τον πατέρα τους, τον σύζυγο, ένα δικό τους άνθρωπο η υπόλοιπη συζήτηση που γίνεται δεν με αφορά.

Ερωτηθείς πως κρίνει την επιθυμία βουλευτών της ΝΔ να παραστούν στην κηδεία

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι εσωκομματικό θέμα της ΝΔ ας το λύσουν μόνοι τους, δεν νομίζω ότι απασχολεί τον κόσμο αυτό το θέμα. Όλα αυτά τα ζητήματα που τίθενται σήμερα...


ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
12.01.23


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΑ 7 Μ.Μ ΣΤΟ ΚΟΥΡΒΙΣΙΑΝΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΞΗΣ  ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

-ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΤ. ΛΙΑΡΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

-Δήμαρχος Α. Μαρίνος: «Σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο για την πόλη»

Η ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ του νέου Σχεδίου Πόλης Γαστούνης είναι το θέμα της ενημέρωσης που θα γίνει αύριο  Παρασκευή 13  Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19.00 στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο από το υπεύθυνο γραφείο του κ. Σωτ. Λιάρου &  συνεργατών. Επειδή το θέμα αφορά τον αναδασμό όλων των ιδιοκτησιών παρακαλούνται ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΟΛΟΙ οι Δημότες ώστε να ενημερωθούν.

...


Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κος Ευάγγελος Βενιζέλος για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου
12.01.23


Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κος Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη

Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Διατυπώνω την επιστημονική κριτική μου για τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα ο οποίος πράγματι υπερέβη το όριο που θέτει ο νόμος για τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα αλλά και την πάγια μακροχρόνια πρακτική της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Διερεύνησα εκατοντάδες γνωμοδοτήσεων των τελευταίων δεκαετιών δεν υπάρχει καμία που να μην δέχεται ότι όταν υπάρχει εκκρεμής δίκη ή μπορεί να υπάρξει εκκρεμής δικαστική διαδικασία δεν γνωμοδοτεί ο εισαγγελέας επίσης δεν γνωμοδοτεί απαντώντας σε ιδιώτες. Δεν έχει απαντήσει ποτέ σε μια ιδιωτική εταιρεία όπως ο ΟΤΕ και εδώ έχουμε και εκκρεμή ποινική προκαταρκτική εξέταση για τις ...


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Τρύφων Αλεξιάδης για την ΑΔΑΕ και τις παρακολουθήσεις
11.01.23


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  κος Τρύφων Αλεξιάδης , μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή

Κληθείς να σχολιάσει τη γνωμοδότηση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά βάζει φρένο στην ενημέρωση των πολιτών από την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις

Τ.ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: Είναι ένα κορυφαίο θέμα όσο και αν προσπαθήσει η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν επικοινωνιακά θα κυριαρχήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στην πολιτική ζωή του τόπου διότι δεν είναι στην ουσία μια σύγκρουση ενός κόμματος με κάποιο άλλο ή ενός φορέα με κάποιον άλλο , είναι η προσπάθεια ενός καθεστώτος που έχουμε στη χώρα να επιβάλει την λειτουργία του και τη λογική ...


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κος Θεόδωρος Σκυλακάκης για τις αυξήσεις των μισθών και τις τιμές στην ενέργεια
11.01.23


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κος Θεόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τις αυξήσεις των μισθών στο δημόσιο

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Καθώς θα τελειώνει η περίοδος θα αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός, αυτό ήδη έχει κάπως ξεκινήσει πιστεύω ότι θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα, θα μπορέσουμε να έρθουμε και να ξαναδούμε τους μισθούς στο δημόσιο. Η ανάγκη εκεί υπάρχει και γιατί δεν μπορούμε να προσελκύσουμε ικανά στελέχη  και γιατι πρέπει να αποκαταστήσουμε και εκεί απώλειες εισοδήματος. Αυτό θα εφαρμοστεί από τις αρχές του ’24 αλλά θα μελετηθεί μέσα στη διάρκεια του ’23 έτσι ώστε να υπ...


Ηλεκτρικό ρεύμα: 18 φορές ακριβότερη από τη Γερμανία η Ελλάδα του Μητσοτάκη
30.12.22


Το «ηλεκτροσόκ» που θα υποστούν οι καταναλωτές από τους λογαριασμούς ρεύματος το προσεχές διάστημα αποτυπώνει η χονδρική τιμή ρεύματος για την Ελλάδα καθώς η Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν κατακτά απλώς μία ακόμα αρνητική πρωτιά ως «πρωταθλήτρια» Ευρώπης με το πιο ακριβό ρεύμα. Αυτό που τρομάζει πλέον, αποτυπώνοντας την ωμή πραγματικότητα που σίγουρα θα ήθελε να αποσιωπήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η διαφορά στην τιμή εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε επίσης: Για όγδοη συνε...


ΕΠΑΜ για την δίωξη της ΜΚΟ "Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι", ως εγκληματικής οργάνωσης
26.12.22


Η Εισαγγελία της Κω μετά από σχετική αναφορά του Λιμενικού Σώματος άσκησε ποινική δίωξη κατά του Παναγιώτη Δημητρά, ιδρυτή της περιβόητης Μ.Κ.Ο. "Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι" και του συνεργού του, Νορβηγού, Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της ΜΚΟ "Aegean Boat Report" για "συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης (ΜΚΟ) με σκοπό να διευκολύνει υπηκόους τρίτων χωρών για την παράνομη είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα, και μάλιστα "κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της ΜΚΟ του Π. Δημητρά "Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι") προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξ...


Σοκάρουν τα στοιχεία για την ανεργία – Ο χειρότερος Νοέμβριος της εικοσαετίας
23.12.22


Ο χειρότερος των τελευταίων 21 ετών είναι ο φετινός Νοέμβριος σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», γεγονός που διαψεύδει πανηγυρικά τη μαγική εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την κατάσταση της εργασιακής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία χάθηκαν 83.627 θέσεις εργασίας, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το 2021, όταν χάθηκαν 79.129 θέσεις εργασίας. Παράλληλα, με βάση σύγκρισης το τελευταίο προ πανδημίας έτος ο αριθμός είναι υπερδιπλάσιος, αφού το 2019 χάθηκαν 30.559 θέσεις εργασίας.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο φετινός Νοέμβριος είναι χειρότερος ακόμη και από αυτόν του 2020 και του 2021, χρονιές που επιβλήθηκε lockdown λόγω της πανδημίας...


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θάβει το market pass.
21.12.22


Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Πάνος Σκουρλέτης,  μίλησε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με την εξαγγελία του market pass

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Μετά από ένα πάρα πολύ μεγάλο διάστημα αφαίμαξης των πολιτών μέσω της ακρίβειας, της ηλεκτρικής ενέργειας, των καύσιμων και των τροφίμων αυτή η κίνηση πραγματικά είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Είναι μια κίνηση η οποία ελάχιστα θα συμβάλει στο να καλυφτούν απώλειες και στο να ανακουφίσει σε σχέση με τις ανάγκες που καλείται ο κόσμος να καλύψει και δεν μπορεί. Αντιλαμβάνεστε όλοι ότι το ποσό είναι πάρα πολύ μικρ...


Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Τα pass, ο πολίτης-πελάτης και τα ψίχουλα
21.12.22


Ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, μίλησε στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Ο Άγιος Βασίλης όχι απλώς υπάρχει αλλά από ότι φαίνεται έχουμε και έναν κατάλληλο υπουργό να μας το αποδεικνύει κάθε φορά, τον κ Γεωργιαδη, με τις επικοινωνιακού τύπου καμπάνιες και εμφανίσεις του. Θα πείσει και τους ενήλικες, όχι μόνο τους ανηλίκους, ότι υπάρχει.

Για τα μέτρα στήριξης

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Όταν τα προβλήματα είναι τόσο βαριά, σοβαρά και πιέζουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι σαφές ότι πρέπει κάθε μέτρο το οποίο ανακουφίζει έστω και λίγο τα νοικοκυριά να αντιμετωπίζεται θετικά  και σας θυμίζω ότι εκπροσωπώ ένα κόμμα το οποίο για το καλάθι του...


Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος για τις συνομιλίες του Βερολίνου
20.12.22


Ο  Υφυπουργός Παιδείας, κος Άγγελος Συρίγος ,  μίλησε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με τη συνάντηση ανώτατων διπλωματικών αξιωματούχων από την Ελλάδα και την Τουρκία μετά από  πρωτοβουλία του Βερολίνου

Α.ΣΥΡΙΓΟΣ: Με την Τουρκία είναι απαραίτητο να υπάρχουν διαρκώς δίαυλοι επικοινωνίας, αυτό είναι κάτι το οποίο διαπιστώσαμε με σκληρό τρόπο  τη δεκαετία του 1980. Το 1987 φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία γιατί δεν υπήρχαν δίαυλοι επικοινωνίας να περνάνε τα σωστά μηνύματα εκ τότε το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει καταλήξει ότι με την Τουρκία πρέπει να υπάρχει τρόπος επικοινωνί...


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης για το Market Pass
20.12.22


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κος Θεόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε  στην εκπομπή «Secret» με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Με αφορμή για τις παρατάσεις των πληρωμών

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Παρατάσεις είχαν δοθεί και πέρυσι και πρόπερσι  συνεπώς δεν έχουμε κάτι προεκλογικό, έχουν μάλλον κάτι  να κάνουν με τον τρόπο που εμείς οι έλληνες πληρώνουμε πάντα την τελευταία στιγμή. Είναι μάλλον ιδιάζων χαρακτηριστικό μας.

Αναφορικά με το market pass

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Το market pass προέρχεται από μια έκτακτη φορολόγηση η οποία δεν είχε προβλεφθεί όταν καταρτίζαμε τον προϋπολογισμό διότι δεν είχαμε εικόνα...


Αποκάλυψη Euroactiv: Κύρτσος και Τέλλογλου παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ - Ο εισαγγελέας προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο
17.12.22


Η ΑΔΑΕ επισκέφθηκε την Πέμπτη (15 Δεκεμβρίου) την Cosmote η οποία επιβεβαίωσε τις υποκλοπές σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος (του Renew Europe) και ο ερευνητής δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου είναι τα τελευταία θύματα του «ελληνικού Watergate», ενός σκανδάλου υποκλοπών που συγκλονίζει την Αθήνα εδώ και μήνες. Αυτό την αποκάληψη κάνει το Euroactiv.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πηγές κοντά στο θέμα ανέφεραν ότι ομάδα της Ελληνικής Αρχής για την Ασφάλεια και το Απόρρητο των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέφθηκε την Πέμπτη (15 Δεκεμβρίου) την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cosmote. Η ΑΔΑΕ, μια ανεξάρτητη αρχή της οποίας η λειτουργία προβλέπεται στο ελληνικό σύνταγμα, θέλησε να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο ευρωβο...


Δήμος Ερυμάνθου: Χαρακτηρίστηκε ως Ορεινός
15.12.22


Δικαιώθηκε ο αγώνας της δημοτικής Αρχής Ερυμάνθου για τον χαρακτηρισμό του Δήμου ως ορεινού. Μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, ο Ερύμανθος συγκαταλέγεται και επίσημα στον κατάλογο των «ορεινών» Δήμων της χώρας αποκομίζοντας επιπλέον οφέλη και πλεονεκτήματα, όπως η εξασφάλιση εξειδικευμένων πιστώσεων και προγραμμάτων τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το επισφράγισμα των επίπονων και επίμονων ενεργειών της δημοτικής Αρχής, η οποία από την πρώτη κιόλας, ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, είχε θέσει προτεραιότητά της τον χαρακτηρισμό του Δήμου ως «ορεινό». Θυμίζουμε ότι η αρχή είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες, όταν και επετεύχθη η χρηματοδότηση του Δήμου Ερυμάνθου από τους ΚΑΠ με τα κρι...