IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


Ανακοίνωση από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου σχετικά με το ωράριο λειτουργίας
ΠΥΡΓΟΣ 17.11.17

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των νοσοκομειακών γιατρών και γιατρών του ΕΣΥ. Ζητούν την άμεση απόσυρση του νόμου4498, που ψηφίσθηκε με εκπληκτική ταχύτητα όπως αναφέρουν και ζητούν την πραγματική αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας, συλλογική σύμβαση εργασίας για πραγματικό 48ωρο, μαζικές προσλήψεις ιατρών.


Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας
ΗΛΕΙΑ, 17.11.17

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (20-11-2017 έως 26-11-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

Την Δευτέρα 20-11-2017  και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα - Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
Την Τρίτη 21-11-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Μάτεσι – Ροβιά – Θησόα – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
Την Τέταρτη 22-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και  Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – ‘Ολγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
Την Πέμπτη 23-11-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.  
Την Παρασκευή 24-11-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα - Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
Το Σάββατο 25-11-2017 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και  Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – ‘Ολγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
Την Κυριακή 26-11-2017 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.


Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 17.11.17

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στο Αγρίνιο,  η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας οργανώθηκε  από την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας , την  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τη στήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Από 7 έως και  16 Νοεμβρίου  2017 υλοποιήθηκε πλήθος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε Αίγιο, Πύργο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο  για τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας.

 Στελέχη του ΙΟΑΣ  και Αξιωματικοί  της ΕΛ.Α.Σ ενημέρωσαν τους νέους  για τις δραματικές συνέπειες των τροχαίων, καθώς αποτελούν  πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 έως 29 ετών, δεύτερη για τις ηλικίες 5 έως 4 και τρίτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 35-44.

Συνολικά τις δράσεις σε Αίγιο, Πύργο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο παρακολούθησαν

 2.300 φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Α΄ Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου) από γενικά, επαγγελματικά και εσπερινά σχολεία των περιοχών
541 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Γ και Δ Δημοτικού)
160 εκπαιδευτικοί
100 αστυνομικοί υπάλληλοι

 

Μαθητές και φοιτητές είχαν   βιωματική εμπειρία μέσω μηχανημάτων ανατροπής, σύγκρουσης και μέθης, αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα της τήρησης  των κανόνων Κυκλοφοριακής Αγωγής και της αποφυγής χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών π.χ. αλκοόλ. προκειμένου μακροπρόθεσμα να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

 Με κεντρικό μήνυμα «Εκπαιδεύουμε μαθητές και φοιτητές. Κερδίζουμε σωστούς οδηγούς-υπευθύνους πολίτες», η φετινή διοργάνωση έδωσε προτεραιότητα στην υπεύθυνη και ασφαλή  οδήγηση.


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΗΛΕΙΑ, 17.11.17

  Με έκπληξη και αγανάκτηση ο  Ιατρικός  Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας  όπως και οι υπόλοιποι Ιατρικοί Σύλλογοι αλλά και όλη η Ιατρική κοινότητα της χώρας  βλέπει την κατεπείγουσα ψήφιση από την Βουλή, έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, νομοσχεδίου που ανατρέπει τα πάντα προς το χειρότερο όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Είναι απαράδεκτη τόσο η διαδικασία ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου με τη μορφή του κατεπείγοντος, χωρίς να προηγηθεί καμία  διαβούλευση με τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς τους οποίους το νομοσχέδιο άμεσα αφορά, όσο και η ουσία των προβλεπόμενων σε αυτό, με τις ελαστικές και προβληματικές σχέσεις εργασίας που εισάγει.  Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση του μεγίστου εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησης από 48 σε 60 ώρες και τον μη συνυπολογισμό των ωρών εφημερίας ετοιμότητας στις ώρες εργασίας, εκτός αν ο ιατρός κληθεί να παράσχει τις υπηρεσίες του. Ωστόσο ακόμα και στην τελευταία περίπτωση το μέγιστο όριο αναγνωρίσιμης άρα και αμειβόμενης απασχόλησης δεν θα υπερβαίνει  τις 12 ώρες. ΄Ολα τα παραπάνω προσβάλουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών ιατρών, απαξιώνουν το έργο τους, καταργούν βίαια τα όποια ψήγματα ομαλής καθημερινής οικογενειακής ζωής τους είχαν αφήσει οι ήδη υπάρχουσες  εξαντλητικές συνθήκες εργασίας τους και προσφέρουν ένα ακόμη κίνητρο στους νέους συναδέλφους για μετανάστευση.   

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώνοντας την φωνή μας με την υπόλοιπη ιατρική κοινότητα, να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του μόλις ψηφισθέντος νόμου, να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με την ιατρική κοινότητα, ιδίως τους νοσοκομειακούς ιατρούς, ώστε να καθορισθούν όροι και ωράριο εργασίας που θα είναι συμβατά τόσο με την αξιοπρεπή και με ανθρώπινες συνθήκες εργασία των συναδέλφων, στις πλάτες των οποίων στηρίζεται το  Εθνικό Σύστημα Υγείας, όσο και με την προάσπιση της δημόσιας υγείας γενικά.

Αυτονόητο ας θεωρείται επίσης πως ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας  στέκεται στο πλευρό των νοσοκομειακών συνάδελφων και θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει με κάθε τρόπο

 

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας για τις πλημμύρες στην Αττική

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας  εκφράζει την θλίψη του για τον άδικο χαμό δεκαέξι τουλάχιστον συμπολιτών μας κατά τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική και συμπαραστέκεται  στον πόνο των  οικείων τους.

Συγχρόνως καλούμε την συντεταγμένη Πολιτεία να πράξει παν δυνατό ώστε να αποδοθούν οι αρμόζουσες ευθύνες στους διαχρονικά υπαιτίους και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν, υπό ανάλογες συνθήκες στο μέλλον,  παρόμοιες καταστροφές.


Άμεση ενημέρωση του Περιφερειάρχη για τις καταστροφές από την χαλαζόπτωση
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ 17.11.17

Αμεση ενημέρωση για τις ζημιές που προκάλεσε στις καλλιέργειες της Δυτικής Ελλάδας η έντονη χαλαζόπτωση της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου , είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΕΛΓΑ Γιώργο Κεχαγιά , από τον οποίο ζήτησε ενεργοποίηση της υπηρεσίας, ούτως ώστε έγκαιρα να γίνει καταγραφή των ζημιών και ενεργοποίηση του μηχανισμού των αποζημιώσεων των καλλιεργητών.

Παράλληλα είχε συνεργασία με τον  Γενικό Διευθυντή  Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρο Βέρρα που τον πληροφόρησε για τις περιοχές που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ για να επισημάνει την αναγκαιότητα της γρήγορης καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες.

Να σημειωθεί δεκάδες περιοχές και των τριών νομών της Περιφέρειας επλήγησαν από το χαλάζι.  


Δενδροφύτευση στον Ομπλό
ΠΑΤΡΑ 17.11.17

Στα πλαίσια του ετήσιου σχεδίου δράσης, πρόληψης, προαγωγής της υγείας, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με φορείς διοργανώνει δεντροφύτευση στην περιοχή του Ομπλού- Κεφαλοβρύσου στην Πάτρα, με την συμμετοχή πολιτών και παιδιών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, ώρα 10:30 το πρωί.

Στην πραγματοποίηση της δράσης συμμετέχουν:

·        Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου- Δασαρχείο Πατρών

·        Το Ιατρείο Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη του Γ.Ν.Π.Π. «Καραμανδάνειο»

·        Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου

·        Η Ένωση Συλλόγου Γονέων Δήμου Πατρέων

·        Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας

·        Η Λέσχη Αλεξίπτωτου Πλαγιάς Πάτρας

 

Την δράση στηρίζουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Ιερά Μονή Ομπλού.

 

Παράλληλα με την δεντροφύτευση, εξειδικευμένοι επιστήμονες του Καραμανδάνειου θα οργανώσουν εκπαιδευτικές ομάδες παιδιών με σκοπό μέσω βιωματικών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων να αποκτήσουν τα παιδιά γνώσεις και δεξιότητες για την ισορροπημένη διατροφή και άσκηση παράλληλα με την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης για την προστασία του περιβάλλοντος. 

 

Επιπλέον, στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού Αγίου Κωνσταντίνου θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες αναψυκτικά. 


Με μια ματια...
Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑ 17.11.17

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Νομού Ηλείας, καλεί τους πολίτες να στηρίξουν το δράμα των πληγέντων πλημμυροπαθών στην Αττική. Πραγματοποιεί συλλογή τροφίμων την Δευτέρα ώρα 10-1 στο ΚΕΦΙΑΠ στην είσοδο του Πύργου και καλεί όσους πολίτες μπορούν να συνεισφέρουν.

Η 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας ανακοίνωσε ότι θα εκτελεσθεί από την πολεμική αεροπορία, αντιαεροπορική βολή, με πραγματικά πυρά, στο πεδίο βολής Παλαιοχωρίου, του δήμου Πηνειού, από Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, έως την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρες 9,30-13,30, με εναλλακτική ημερομηνία 11-15 Δεκεμβρίου.

Ένα άτομο από την Αχαΐα, είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους που αναζητούνται στην Αττική, στα σημεία που εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται για τον Χρήστο Γεωργακόπουλο που κατάγεται από το Σανταμέρι Αχαΐας, αλλά μένει μόνιμα στην Αττική.

Στάβλος κάηκε ολοσχερώς στην περιοχή Καταραχίου Σπιάτζας, στον Πύργο, από φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη το βράδυ. Οι κτηνοτρόφοι απομάκρυναν μέρος του κοπαδιού, ωστόσο πολλά ζώα κάηκαν ζωντανά.

Τη διαμαρτυρία τους για τον νέο σωφρονιστικό κώδικα, τον οποίο χαρακτηρίζουν ακροδεξιό νομοθέτημα, εκφράζουν κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πάτρας, σε επιστολή που απέστειλαν στο  athens.indymedia

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται μια ηλικιωμένη από την Πάτρα, η οποία ξυλοκοπήθηκε από ληστές που εισέβαλλαν στο σπίτι που διέμενε μαζί με μια ακόμα ηλικιωμένη, στην οδό Νοταρά. Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι και άρχισαν να χτυπούν την γυναίκα για να τους αποκαλύψει το σημείο που έκρυβε τα χρήματα. Τελικά αποχώρησαν αρπάζοντας χρυσαφικά.

Ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων πραγματοποίησε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, παρουσία πολιτών και δημοτικών συμβούλων.

Συνελήφθη, στην Αμαλιάδα 55χρονος διότι εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με ποινή φυλάκισης  δύο ετών για ενδοοικογενειακή βία.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ηλείας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 12584/14-11-2017 απόφασης του Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η νέα καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτημάτων πληρωμής Σχεδίων Βελτίωσης (Μέτρο 121 ΠΑΑ) είναι η 28/2/2018.


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η «Ηλεία» του ΣΥΡΙΖΑ! Η φύση εκδικείται τους πολιτικάντηδες της δεκάρας, μια ανάσα μετά το «κοινωνικό μέρισμα»
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 16.11.17

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 καλημέρα Έλληνες!

Στις 6 Νοεμβρίου είχε γίνει λέει, μεγάλη σύσκεψη στην περιφέρεια Αττικής (της Δούρου) και "διαπιστώθηκε" πως όλα ήταν έτοιμα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών και ουδείς έπρεπε να ανησυχεί.

Χθες, 15 Νοεμβρίου, οι νεκροί έφθασαν τους 15 (ως τώρα) από τις πλημμύρες. Τι είναι οι νεκροί; Φασόλια; Τι νούμερα είναι αυτά από μια νεροποντή; 15 νεκροί; Έχουμε χάσει τη μπάλα; Σκεφτείτε και να μην ήταν "όλα έτοιμα"..

Φταίει κάποιος για όλα αυτά; Υπάρχει κράτος; Όχι, δεν υπάρχει!

Όσο για παραιτήσεις; Θα αστειεύομαι μάλλον.

Αυτό που έγινε στην Δυτική Αττική είναι μια ασύλληπτη τραγωδία: Μισής ώρας βροχή και έπνιξε τα πάντα! Θρήνος παντού. Θρήνος για τους χαμένους ανθρώπους, θρήνος και για τις χαμένες περιουσίες. Τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους (10 άντρες και πέντε γυναίκες) από την κακοκαιρία που έπληξε την Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Ταυτόχρονα, οι τραυματίες που νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο ανέρχονται, στους δεκαεπτά (έντεκα είναι άντρες και οι έξι γυναίκες), με μια 85χρονη γυναίκα να είναι διασωληνωμένη.

Οι ζημιές που άφησε πίσω της η βροχή στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με στόχο τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σπίτια, καταστήματα και οχήματα θάφτηκαν κάτω από την λάσπη, με τους απελπισμένους ιδιοκτήτες να μην πιστεύουν τα όσα βλέπουν να διαδραματίζονται μπροστά τους.

Εθνικό πένθος κήρυξε - λέει - για τους νεκρούς ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια νέου διαγγέλματος που πραγματοποίησε λίγο μετά τις 18.30. «Η κήρυξη εθνικού πένθους αυτή την ώρα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» «Εκφράζω βαθιά θλίψη και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων». Τάδε έφη Τσίπας, Τσίπρας συγγνώμη.

Εμείς εδώ στην Ηλεία το έχουμε ξαναζήσει εθνικό πένθος με πολλαπλάσιους νεκρούς, πολλά συλλυπητήρια, κλάματα, αμέτρητες επισκέψεις, δηλώσεις επί δηλώσεων, μεγάλη οικονομική βοήθεια από τον κόσμο και από άλλα κράτη και στο τέλος … μια τρύπα στο νερό! Γιατί είναι όλοι υποκριτές! Γιατί είναι ψεύτες! Ειδικά οι φταίχτες! Αυτοί είναι που κάνουν και τον μεγαλύτερο σαματά, κλαίγοντας γοερά για να τους πιάνουν καλά τα μικρόφωνα…

Κι αφού φίλοι μου πέσει το ανάλογο κλάμα, κι αφού εξαγγείλουμε και κάποια βοήθεια, θα, θα, θα, αφού εξαγγείλουμε και μέτρα υποστήριξης (με το ανάλογο ύφος σαν τεθλιμμένοι Μαυρογιαλούροι μπροστά στις κάμερες), μόλις οι κάμερες και τα μικρόφωνα κλείσουν, (θ’ ακούσετε σε λίγο στο δελτίο ειδήσεων την επικοινωνιακή συμπόνοια σε όλο της το μεγαλείο), τότε θα καταλάβει ο κάθε εξαθλιωμένος - προ και μετά κακοκαιρίας - πόσο πραγματικά μόνος είναι! Τότε θα αρχίσει να ψάχνει τη βοήθεια, που δεν θα φτάνει ποτέ σε αυτόν, τότε θα αναζητά τον Μολυβιάτη ή όπως αλλιώς θα λένε τον καινούργιο Μολυβιάτη και δεν θα τον βρίσκει, και τότε σιγά-σιγά θ’ αρχίζει να συνηθίζει την ιδέα ότι όλοι αυτοί που κόπτονται για το καλό του, θέλουν να βάλουν στο χέρι ότι ποσό μαζευτεί ή να αναλάβουν έργα αποκατάστασης για να μην ξανά πνιγούν, μέχρι… να ξαναπνιγούν!

Κι αν βρεθεί και κανένας υπεύθυνος για τους θανάτους, ο κάθε δυστυχής που έχασε συγγενικά του πρόσωπα θα τρέχει στη δικαιοσύνη (που καμιά φορά την πιάνει κριθαράκι στο ένα μάτι της και δεν βλέπει καλά), για να την ενεργοποιήσει να του βρει το δίκιο του μετά από χρόνια – αν του το βρει ποτέ….  Θα τρέχει σε δικηγόρους, θα αγωνιά, θα πληρώνει (μη ξεχνάμε και τις συνήθειες μας) και θα περιμένει στο τέλος να δικαιωθεί από την δικαιοσύνη της Κολομβίας των Βαλκανίων!.. Πώς νάναι στην κόλαση άραγε; 

Για όλα αυτά ας ρωτήσουνε εμάς εδώ στην Ηλεία που τα φάγαμε στη μάπα σε πολύ μεγαλύτερη παραγωγή, υπερπαραγωγή ήταν τότε! Να ρωτήσουν κι εμάς εδώ στο ραδιόφωνο, που ακόμα πληρώνουμε τα πρόστιμα που μας έχωναν, στην προσπάθειά μας να προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των συμπατριωτών μας. Τα ξέρετε…Τα θυμόσαστε, ξεχνιούνται αυτά; Ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με τα δικαστήρια άλλωστε..  

Θυμηθείτε πόσοι παρέλασαν από εδώ εκείνον τον μοιραίο Αύγουστο του 2007. Θυμηθείτε τις δηλώσεις τους. Θυμηθείτε τα μαχαίρια στα κόκκαλα. Θυμηθείτε την προσπάθεια του Εισαγγελέα να μην μπει στο αρχείο η υπόθεση.

Τι να μας λέει τώρα ο Τσίπρας με τα διαγγέλματα; Σάμπως κανένας απ’ τους πληγέντες βλέπει τηλεόραση; Για ποιους έκανε τα νέα διαγγέλματα; Για τους άλλους, τους καναπεδάτους; Ότι είναι να κάνει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός, ας το κάνει. Θα το καταλάβουν οι πληγέντες. Έχετε δει όμως εσείς ποτέ πληγέντα που -λίγο αργότερα- να μην παραπονιέται; Που να του δίνουνε τριχίλιαρα και πεντοχίλιαρα βοήθεια και να μην του τα ζητάνε πίσω μετά; Έχετε δει; Αλήθεια πείτε μου. Ευχή και κατάρα να δώσουν οι Ηλείοι στους πληγέντες της Μάνδρας, να μην ακουμπήσουν τριχίλιαρο, ούτε καν λοξά να το κοιτάξουν αν θέλουν να γλιτώσουν κι από άλλες περιπέτειες…

Δυστυχώς αγαπητοί μου φίλοι, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Είμαστε πολίτες ενός κράτους στο τελευταίο στάδιο της παρακμής. Το πτώμα βρωμάει. Δεν είμαστε αμέτοχοι ούτε κι εμείς. Το αφήσαμε και σάπισε, δεν κάναμε κάτι. Και τώρα είμαστε στη εποχή που κάνουμε ταμείο.

Και να σκεφτείτε ότι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της Κόλασης…  Θα πληρώσουμε με την πατρίδα μας και τις ζωές μας δυστυχώς. Γιατί κανένας δεν θα γλιτώσει κατ’ ιδίαν και κατά μόνας, όπως το προσπαθούμε... Ποτέ κανένας δεν γλίτωσε έτσι..

Ακολουθεί το "ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ"  του Θάνου Μικρούτσικου (στο ηχητικό μέρος)


ΑΚΟΥΣΤΕ (87)

Επίθεση σε Δούρου & ευθύνες σε 5 συναρμόδια υπουργεία από την Ραχήλ Μακρή - Κάλεσε την Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της
ΑΘΗΝΑ 16.11.17

Σοβαρές ευθύνες στη Ρένα Δούρου καταλόγισε σήμερα μέσω του IONION FM, η Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης Ραχήλ Μακρή: «Η Περιφερειάρχης Αττικής, να απαντήσει για τις ενέργειες της στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και την διευθέτηση των μπαζωμένων ρεμάτων στην Αττική» είπε η κ. Μακρή. Ανέφερε ακόμη ότι για τις περιπτώσεις αντιπλημμυρικής προστασίας εμπλέκονται τουλάχιστον 5 συναρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια Αττικής. Κάλεσε την Δικαιοσύνη, να πράξει το καθήκον της και αποδώσει ευθύνες σε όσους επί χρόνια, διακομματικά, συγκαλύπτουν λόγω συμφερόντων το έγκλημα που συντελείται, οδηγώντας συμπολίτες μας στο θάνατο ελπίζοντας, όπως είπε, ότι αυτή η έρευνα δεν θα μπλέξει στον κυκεώνα της επίρριψης ευθυνών από τον έναν στον άλλον. Η κ. Μακρή εξέφρασε την βαθιά θλίψη της, όπως και του «Μετώπου Νίκης», για την απώλεια των συνανθρώπων μας εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.


ΑΚΟΥΣΤΕ (55)

Κρις Σπύρου: «Η έδρα της ορθοδοξίας, βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί»
Νιού Χάμσαιρ 16.11.17

Ο Κρις Σπύρου, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στο IONION FM και στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος». Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη το βράδυ στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, με αίτημα την επαναλειτουργία της ορθόδοξης εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Σπύρου αποκάλυψε τα σχέδια του για την προώθηση του σκοπού. Συγκεκριμένα εντός τους έτους δικηγόροι της παγκόσμιας ενορίας θα στείλουν επίσημο αίτημα στην Τουρκία για να λειτουργήσει ο ορθόδοξος ναός. Αν απορριφθεί θα γίνει προσφυγή στα τουρκικά δικαστήρια και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. «Η έδρα της ορθοδοξίας, βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Η Αγία Σοφία είναι χριστιανική εκκλησία, η κατοχή δεν συνιστά ιδιοκτησία και κανένας ηγέτης δεν έχει δικαίωμα να προσδιορίζει την χρήση ιερών χώρων. Ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί», αναφέρει ο κ. Σπύρου, τονίζοντας ότι θα ήταν αδιανόητο η Μέκκα να μην ανήκει στους Μουσουλμάνους και ο Άγιος Πέτρος στο Βατικανό, στους καθολικούς. Η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας, έχει έδρα στις ΗΠΑ, πρόκειται για μη κερδοσκοπικό θρησκευτικό ίδρυμα, με υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προωθεί το αίτημα των ορθόδοξων Χριστιανών για να επανέλθει ως ορθόδοξη εκκλησία η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Τηλ. Επικοινωνίας 210-3680042


ΑΚΟΥΣΤΕ (86)

Τα ρομπότ του Καστρινού εντέλλονται να ψηφίσουν αυξήσεις 600% εν μέσω πτώχευσης και το κάνουν χωρίς καμία αναστολή!
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ 16.11.17

Αυξήσεις σοκ έως και 600% στα τέλη ύδρευσης και 20% στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πηνειού με τις ψήφους και μερικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην Γαστούνη. Τις αυξήσεις - φωτιά στα τέλη ύδρευσης, ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καστρινού καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Κολοκατίνης, ενώ τις αυξήσεις στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας, ψήφισαν όλοι οι σύμβουλοι του δημάρχου καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιώργος Κολοκατίνης και Σοφία Σπεντζάρη.  Να σημειωθεί ότι δεν είχε προηγηθεί διάλογος με κοινωνικούς φορείς και οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα χαράτσια από 1/1/18. Η δημοτική αρχή επικαλέστηκε περικοπές εσόδων από τα υπουργεία και αυξήσεις εξόδων, για να δικαιολογήσει τις υπέρογκες αυξήσεις, που θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά του δήμου Πηνειού. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την δημοτική αρχή για αποτυχημένη πολιτική που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο και ζήτησε αναβολή της συζήτησης μέχρι να νοικοκυρευτεί ο δήμος. «Υδρόμετρα δεν υπάρχουν, τα τετραγωνικά των κτιρίων των κατοικιών είναι ελλιπή, σε πολλές περιοχές του δήμου. Η δημοτική αρχή τα γνώριζε και δεν έκανε τίποτα, ασκώντας μικροπολιτική. Τώρα τιμωρεί τους νομοταγείς πολίτες και όσους πλήρωναν μέχρι σήμερα, αυξάνοντας υπέρογκα τα δημοτικά τέλη», σχολιάζει στο IONION FM, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Μένιος Πατσός και καταγγέλλει ότι δεν είχε προηγηθεί διάλογος του δημάρχου με φορείς και πολίτες. Παράλληλα σημειώνει ότι παρότι οι αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης θα φτάσουν έως και 600%, το πόσιμο νερό  είναι ακατάλληλο, καθώς το    δίκτυο ύδρευσης σε Γαστούνη και Βαρθολομιό, περιέχει αμίαντο, σκουριά και λάσπες. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (56)

Σαράντος Αλεξανδρής: "Η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , ξεπουλά σε ιδιώτες το 40% του υπεδάφους της χώρας"
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 16.11.17

Κατάληψη των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Τρίπολη πραγματοποίησαν την Τετάρτη το μεσημέρι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ και μέλη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, ως διαμαρτυρία για την πώληση της 3ης και 4ης μονάδας της ΔΕΗ στη  Μεγαλόπολη. Ο Σαράντος Αλεξανδρής, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, ανέφερε στο IONION FM, ότι η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , ξεπουλά σε ιδιώτες το 40% του υπεδάφους της χώρας με τα λιγνιτικά αποθέματα, σε 2 μονάδες στην Μεγαλόπολη και 2 μονάδες στην Φλώρινα. «Πουλάμε τον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας. Μετά την πώληση του 25% του ΑΔΜΗΕ, των πυλώνων που μεταφέρουν υψηλή τάση ρεύματος, σε εταιρεία κινεζικών συμφερόντων, ακολουθούν τα λιγνιτικά αποθέματα. Η ΔΕΗ οδηγείται σε διάλυση, με επιπτώσεις στους Έλληνες καταναλωτές και τους εργαζόμενους», αναφέρει ο κ. Αλεξανδρής.


ΑΚΟΥΣΤΕ (28)

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στο IONION FM, για τις δράσεις στήριξης φτωχών πολιτών
ΠΑΤΡΑ 15.11.17

1,5 εκατ. ευρώ ξοδεύει ετησίως η Μητρόπολη Πατρών για το Φιλανθρωπικό της έργο, χρήματα που προέρχονται από τους πιστούς  για την ενίσχυση άπορων πολιτών και πολύτεκνων οικογενειών. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, σε μια συνέντευξη στο IONION FM, για τις δράσεις στήριξης φτωχών πολιτών στην Πάτρα και τις εκδηλώσεις εν όψει εορτασμού των Πρωτοκλήτειων. Απόψε στις 7 στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γεώργιου Ανδρουτσόπουλου, για την ιστορική παρουσία της εκκλησίας της Πάτρας τον 19ο και 20ο αιώνα. Την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα μεταφέρονται για πρώτη φορά στην Πάτρα,  μέσω του αεροδρομίου Αράξου, στο ναό του Αποστόλου Ανδρέα, τα λείψανα του Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ, που έζησε στην Ρωσία. Θα παραμείνουν στην πόλη έως τις 26 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή ξεκινά το ορθόδοξο συνέδριο στο συνεδριακό κέντρο του πανεπιστημίου Πατρών, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με θέμα «την φωνή του αποστόλου Ανδρέα στον σύγχρονο κόσμο» και την συμμετοχή εκπροσώπων της ορθοδόξου εκκλησίας από Κωνσταντινούπολη, Αντιόχεια, Ιεροσόλυμα, Αλεξάνδρεια, Ρωσία, Βουλγαρία κα. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, αναφέρθηκε και στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, με την παροχή συσσιτίου σε 2.000 άτομα ημερησίως, την στήριξη μοναχικών και κατάκοιτων ατόμων στην Πάτρα, την χρηματοδότηση 18 υπότροφων φοιτητών και την παρχοή ειδών πρώτης ανάγκης σε χιλιάδες οικογένειες της Πάτρας, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. «Τα έσοδα προέρχονται από το λαό και η εκκλησία τα διαχέει στον λαό, που έχει ανάγκη, στέλνοντας μήνυμα αγάπης. Η κοινωνία έχει ανάγκη από την ενότητα των τοπικών αρχόντων, καθώς διανύει μια πολύ δύσκολη συγκυρία», ανέφερε στο IONION FM, ο Μητροπολίτης Πατρών. Στις 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα Πατρών, συναυλία για τα 95 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, με την συμμετοχή της Γλυκερίας, του Δημήτρη Μπάση και της Αρετής Κετιμέ. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς της Μητρόπολης Πατρών.  


ΑΚΟΥΣΤΕ (25)

Καταγγέλλει την δημοτική αρχή Λιατσή, ως καταστροφική για την πόλη
ΠΥΡΓΟΣ 15.11.17

Στο στούντιο του IONION FM, βρέθηκε το πρωί, στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος», ο Τάκης Αντωνακόπουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, στον δήμο Πύργου, καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή Λιατσή, ως καταστροφική για την πόλη. Όπως ανέφερε ο υπόδικος δήμαρχος για κακούργημα, μοιράζει pay roll σε δημοσιογράφους για να τον λιβανίζουν και να προδιαγράφουν την αθωότητα του, ενώ το δικαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εφετείο Πάτρας και όρισε πραγματογνώμονες για να φέρουν νέα στοιχεία, μετά τον καταλογισμό του ποσού των 650.000 ευρώ για την ζημία που φέρεται να προκάλεσε ο κ. Λιατσής στον δήμο Πύργου, από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Παράλληλα τόνισε ότι πολλοί αντιδήμαρχοι και στελέχη της παράταξης του δημάρχου έχουν αποχωρήσει και δεν προσέρχονται ούτε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, εξαιτίας της πλήρους αδιαφάνειας και αυταρχικότητας, της δημοτικής αρχής.  Ο κ. Αντωνακόπουλος κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι δεν εφαρμόζει κοινωνικό πρόσωπο για τους πολίτες του δήμου, καθώς παρότι τα δημοτικά τέλη παρέμειναν σταθερά, εντούτοις αρνείται να αφαιρέσει τα δημοτικά τέλη από μη ηλεκτροδοτούμενα και μη χρησιμοποιούμενα ακίνητα, όπως έκαναν άλλοι δήμοι και πρότειναν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να εφαρμοστεί σε πανελλαδικό επίπεδο. Για την εγκατάλειψη των χωριών που συνενώθηκαν με τον Πύργο, ελέω Καλλικράτη, ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι ο δήμαρχος πήρε τα χρήματα από την ΣΑΤΑ, που προορίζονταν για τα χωριά  και τα έκανε εργολαβίες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για να μεταφέρει τα σκουπίδια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για την ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά, τόνισε ότι μετέτρεψε τον ΧΥΤΥ σε ΧΥΤΑ, ενώ κατήγγειλε ότι η ανακύκλωση καταλήγει στον ίδιο χώρο. Χαμένες ευκαιρίες για τον Πύργο, η αποκατάσταση του Μανωλοπούλειου και τα υπνωτήρια, καθώς και η ανάπλαση Ξυστρή έργα παρατημένα, χαμένα κονδύλια από το Ταμείο Μολυβιάτη και το LEADER, είναι η εικόνα του έργου της παρούσας δημοτικής αρχής. Τέλος ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε και στο Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Πύργου, τονίζοντας ότι για την Κοινωφελή Επιχείρηση δεν έχει περάσει από δημοτικό συμβούλιο η έγκριση της παραίτησης του κ. Δουφεξή, παρότι ανακοινώθηκε ως νέος πρόεδρος ο Αντώνης Βαγγόπουλος. Τέλος για το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου τόνισε ότι ο ίδιος είχε αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα στη νομιμότητα ενεργειών όπως ο διορισμός ταμία και υπευθύνου ασφαλείας στο λιμάνι, υποθέσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση από την Εισαγγελία στον Πύργο, ενώ η υπόθεση με το πρόστιμο 40.000 ευρώ από το Λιμεναρχείο προς το Λιμενικό Ταμείο, έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.


ΑΚΟΥΣΤΕ (37)

Θ. Πετράκος για ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων: "Δεν έχει ξαναγίνει μεγαλύτερη εκχώρηση δημόσιας γης, θα τιμωρηθούν όσοι υπογράψουν"
ΜΕΣΣΗΝΙΑ, 15.11.17

Αντίθετη η ΛΑΕ στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Το μέλος της ΛΑΕ και πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος με παρέμβασή του σήμερα στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ και στο IONION FM, δήλωσε ότι πωλούνται μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και δυο μονάδες της Φλώρινας, μαζί με τα ορυχεία και ότι συνοδεύει τα ορυχεία, μαζί με τα νερά. «Έχουμε πώληση 100.000 στρεμμάτων δημόσιας γης σε ιδιώτες. Δεν έχει ξαναγίνει μεγαλύτερη εκχώρηση δημόσιας γης ποτέ στο παρελθόν σε ιδιώτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκος. Ο κ. Πετράκος μίλησε για τιμωρία όσων υπογράψουν αυτό το έγκλημα, στο μέλλον. Για το κοινωνικό μέρισμα είπε ότι «Η κυβέρνηση κόβει το ΕΚΑΣ των φτωχών και δίνει μετά το μέρισμα» δηλώνοντας ότι αυτό είναι απάτη.


ΑΚΟΥΣΤΕ (71)

Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη συζητούνται απόψε στο δημοτικό συμβούλιο Πηνειού
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ 15.11.17

  Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί στις 8,30 το βράδυ στην δημοτική βιβλιοθήκη Γαστούνης και αναμένεται η απόφαση των δημοτικών συμβούλων στην πρόταση που θα καταθέσει η δημοτική αρχή. Σημειώνεται ότι ο δήμος Πηνειού είναι ο μοναδικός δήμος στην Ηλεία, ίσως και πανελλαδικά που προχωρά σε καιρό μνημονίου σε αυξήσεις δημοτικών τελών, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο, τους ήδη γονατισμένους οικονομικά πολίτες και επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ηλείας, Φώτης Αλεξόπουλος τονίζει στο IONION FM, ότι οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη θα έχουν επιπτώσεις στην εμπορική κίνηση των καταστημάτων, καθώς οι πολίτες θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο την κατανάλωση. Κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν την πρόταση του δημάρχου Αλέξη Καστρινού, για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. «Θα πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν. Επιπλέον να παρέμβουν εμπορικοί σύλλογοι και επιμελητήριο. Θα καταρρεύσει η αγορά σε Βαρθολομιό – Γαστούνη – Τραγανό. Δεν βλέπουν στο δήμο Πηνειού την οικονομική ανέχεια των πολιτών;», αναρωτιέται ο κ. Αλεξόπουλος και συμπληρώνει ότι όλοι οι δήμοι πανελλαδικά μειώνουν τα δημοτικά τέλη για να στηρίξουν τους πολίτες. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Σε όλους τους Δήμους πανελλαδικά πραγματοποιείται μείωση των δημοτικών  τελών από τα δημοτικά συμβούλια.

Τα Δημοτικά συμβούλια και οι Δήμαρχοι  αναγνωρίζουν στην πράξη   την οικονομική στενότητα των Νοικοκυριών του Δήμου τους  .

Σε αντίθεση βέβαια με τον  Δήμο Πηνειού που όπως φαίνεται  ο Δήμαρχος έχει μια  άλλη άποψη.

 Για αυτό στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο καταθέτει ως θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .

 Να είναι σίγουρος ότι θα βρει όλους τους Καταναλωτές ενωμένους ΕΝΑΝΤΙΑ στην οποιαδήποτε αύξηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίσουν την ΑΜΕΣΗ απόσυρση του θέματος  . 

Φώτης Αλεξόπουλος 

Μέλος Εθνικού  Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς

Εκπρόσωπος  ΙΝΚΑ Ηλείας   


ΑΚΟΥΣΤΕ (81)

Χρήστος Γεωργακόπουλος: Ποια η σκοπιμότητα της ενέργειας του δημάρχου Πύργου στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της πολεοδομίας;
ΠΥΡΓΟΣ 15.11.17

Νέα αναστάτωση στον δήμο Πύργου, από την απόφαση του δημάρχου να κλείσει αιφνιδιαστικά την πολεοδομία, αθετώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στο ΤΕΕ. Οι υπάλληλοι στην πολεοδομία έλαβαν εντολή να κλείσουν την υπηρεσία και να μεταφέρουν τους φακέλους στο πολύκεντρο, χωρίς να έχει προηγηθεί μεταβατική περίοδος προσαρμογής, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον του αρχείου, που παραμένει στο υπόγειο της περιφερειακής ενότητας Ηλείας. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας, Χρήστος Γεωργακόπουλος, ανέφερε στο IONION FM, ότι η  νέα ενέργεια του δημάρχου ακύρωσε την αρχική συμφωνία, για ομαλή μεταφορά της πολεοδομίας, προκαλώντας αναστάτωση σε υπαλλήλους, μηχανικούς και πολίτες. Οι μηχανικοί της πολεοδομίας αδυνατούν να μεταφέρουν το τεράστιο αρχείο με τους χιλιάδες φακέλους από την περιφέρεια στο πολύκεντρο του δήμου, ενώ ούτε ο χώρος εγκατάστασης των γραφείων έχει προετοιμαστεί, καθώς δεν υπάρχουν ερμάρια και αναρωτήθηκε για την σκοπιμότητα της ενέργειας του δημάρχου Πύργου.


ΑΚΟΥΣΤΕ (37)

Αυγερινοπούλου: "Αντί παροχολογίας, να ζητήσει συγγνώμη ο πρωθυπουργός για τα χρήματα των συνταξιούχων που παρακράτησε"
ΗΛΕΙΑ, 14.11.17

«Αντί να ζητήσει συγνώμη ο πρωθυπουργός για τα χρήματα που κράτησε από τους συνταξιούχους, προχωρεί σε μια παροχολογία άνευ προηγουμένου. 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι, δεν έχουν πάρει πίσω τα χρήματα τα οποία δικαιούνται, ένα πολύ μικρό ποσοστό παίρνει αυτά τα χρήματα – γύρω στα 700 εκατομμύρια – ενώ η κυβέρνηση έχει παρακρατήσει 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ» δήλωσε η πρώην βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Διονυσία Αυγερινοπούλου στο IONION FM, σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος ο πρωθυπουργός. Η κ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε και στα προσυνέδρια της ΝΔ που πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό, λέγοντας πως σε αυτά έχουν τεθεί οι άξονες για την πλειονότητα των πολιτικών που θα ακολουθήσει το κόμμα, όπως η μείωση του φόρου που έχει εξαγγελθεί από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, από 29 σε 20% στα δυο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης, η εφορία μερίσματος μόλις 5% για να σταματήσει πλέον η αφαίμαξη του κόσμου, καθώς και η σοβαρή μείωση των εισφορών.


ΑΚΟΥΣΤΕ (546)

Κινηματογραφική διάρρηξη τα ξημερώματα στην Γαστούνη
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ 14.11.17

 Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν με αγροτικό όχημα σε κοσμηματοπωλείο, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα, στο κέντρο της Γαστούνης και αφού έσπασαν τα σιδερένια κιγκλιδώματα ασφαλείας και την τζαμαρία, άρπαξαν κοσμήματα απροσδιορίστου αξίας και εξαφανίστηκαν. Οι δράστες νωρίτερα είχαν κλέψει το αυτοκίνητο από τον δημοτικό σύμβουλο Πηνειού, Γιώργο Κολοκατίνη, το οποίο βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κοσμηματοπωλείο, όπου εισέβαλαν σπάζοντας την τζαμαρία. Προβληματισμός και ανησυχία στους κατοίκους της Γαστούνης και της ευρύτερης περιοχής, από τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας. Ο πρώην πρόεδρος στο Λευκοχώρι, Σάκης Παπαδόπουλος, ανέφερε στο IONION FM, ότι οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να αναθέσουν την φύλαξη του χωριού σε ιδιωτική εταιρεία security, καταβάλλοντας 10 ευρώ ανά οικογένεια, προκειμένου να σταματήσει το πλιάτσικο στις κατοικίες. «Δυστυχώς οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν επαρκούν. Είχαμε συνεχείς διαρρήξεις κατοικιών, όπου γινόταν πλιάτσικο, αφαιρούσαν ακόμα και τα πορτοπαράθυρα. Αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμα και την εκκλησία. Η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης κάνει περιπολίες από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί και αισθανόμαστε ασφαλείς», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.


ΑΚΟΥΣΤΕ (82)

Καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου από κεντρικό σημείο της Αμαλιάδας
ΑΜΑΛΙΑΔΑ 14.11.17

Καταγγελία για κλοπή οχήματος, πραγματοποίησε συνταξιούχος από την Αμαλιάδα. Με παρέμβαση στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος», ανέφερε ότι την Δευτέρα το βράδυ μερικές ώρες πριν την διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Γαστούνη, άγνωστοι αφαίρεσαν το επιβατηγό όχημα που είχε παρκάρει κάτω από το σπίτι του, σε κεντρικό σημείο της Αμαλιάδας, στην συμβολή των οδών Καλαβρύτων και Μακεδονίας, μάρκας TOYOTA, χρώματος γκρι, μοντέλου 1993. «Θεώρησα σωστό να γνωστοποιήσω το περιστατικό, σε περίπτωση που σχετίζεται με την υπόθεση διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο στην Γαστούνη. Το έχω καταγγείλει και στην αστυνομία», ανέφερε στο IONION FM, ο κ. Μάργαρης και δήλωσε προβληματισμένος από την αποθράσυνση των παραβατών.


ΑΚΟΥΣΤΕ (31)

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης με θέμα την μόλυνση του περιβάλλοντος
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛ 14.11.17

Συνεδρίασε την Δευτέρα το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με κυρίαρχα θέματα την μόλυνση στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών και τον βιολογικό στην Βάρδα. Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, ανέφερε στο IONION FM, ότι για το φλέγον ζήτημα με την μόλυνση στους Αγίους Θεοδώρους από εταιρείες επεξεργασίας κρέατος και μετά τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ στην Βουλή, έχουν προκύψει εξελίξεις.  Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε η διεύρυνση της επιτροπής του δήμου που έχει αναλάβει την διαχείριση του θέματος, ώστε να συμμετέχει και ο δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση κ. Παπαθεοδώρου.  Συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  κατέγραψε 4 αγωγούς που κατέληγαν σε ρέμα. Με παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος δόθηκε εντολή στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης να καταστρέψει τον ένα αγωγό, διότι απέβαλλε λύματα επικίνδυνα. Στις 7 Σεπτεμβρίου οι υπηρεσίες του δήμου προέβησαν στην αποξήλωση. Νέο έγγραφο από την Εισαγγελία Αμαλιάδας, ζήτησε έλεγχο και για τους υπόλοιπους τρεις αγωγούς. Παράλληλα για τις αέριες οσμές χρειάζεται έγκριση κονδυλίου 12.000 ευρώ από την περιφέρεια για την προμήθεια ειδικού μηχανήματος, από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, που θα καταγράψει την μόλυνση, καθώς το μηχάνημα που προμήθευσε η περιφέρεια τον δήμο, καταγράφει μόνο τις μολυσματικές εκκρίσεις αερίων και όχι την δυσοσμία. Ο κ. Μίγκος αναφέρθηκε και σε ειδικό συνεργάτη του δημάρχου, που παράλληλα έχει εργασιακή σχέση με μια από τις δύο επίμαχες εταιρείες, αναφέροντας ότι δεν επηρεάζει την εξέλιξη της υπόθεσης και την θέση του δήμου. Ο κ. Μίγκος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού Βάρδας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι λειτουργικός μέχρι το τέλος του 2018 και ότι η ανακοίνωση της περιφέρειας αφορούσε τους βιολογικούς σε Γαστούνη – Βαρθολομιό και Ξηρόμερο. «Θα είναι επιτυχία αν καταφέρουμε να δημοπρατήσουμε το έργο και να το εντάξουμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Μίγκος. Τέλος ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 6 άτομα, 3 φιλόλογοι και 3 κοινωνικοί λειτουργοί για το Κέντρο Κοινότητας , κοινωνικό φροντιστήριο και σχολείο μεταναστών, που θα απασχοληθούν ανά δύο ετησίως, ως ωρομίσθιοι, επί 600 ώρες ανά έτος. Τέλος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα λειτουργήσει στην Βάρδα τον Φεβρουάριο.  


ΑΚΟΥΣΤΕ (70)

Κραυγή αγωνίας των αγροτών του δήμου Πύργου: "Τα χωριά της Ωλένης από το Μουζάκι και πάνω είναι ξεχασμένα, δεν υπάρχει αγροτικό δίκτυο"
ΠΥΡΓΟΣ 14.11.17

Επιστολή απόγνωσης έστειλαν στον δήμο Πύργου, πέντε πρόεδροι ορεινών χωριών του πρώην δήμου Ωλένης, (Γούμερο, Πεύκη, Αγία Άννα, Κλεινδιά, Καρυά) ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις στο αγροτικό δίκτυο, για την πρόσβαση των αγροτών σε καλλιέργειες και ελιές. Ο πρόεδρος στην Πεύκη, Γιώργος Μπλόσκας, ανέφερε στο IONION FM, ότι τα μηχανήματα του πρώην δήμου Ωλένης που επισκεύαζαν τους δρόμους, βρίσκονται κλειδωμένα σε χώρο δίπλα στο νοσοκομείο Πύργου και οι μόνιμοι οδηγοί που τα χειρίζονταν έχουν μετακινηθεί στην έδρα του δήμου. «Τα χωριά της Ωλένης από το Μουζάκι και πάνω είναι ξεχασμένα. Ο δήμος Πύργου έστειλε μια τσάπα, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης. Ευτυχώς το Δασαρχείο έστειλε ένα γκρεϊντερ και βελτιώσαμε μερικώς το αγροτικό δίκτυο», ανέφερε ο κ. Μπλόσκας  και ζήτησε από την δημοτική αρχή, να στείλει άμεσα μηχανήματα.


ΑΚΟΥΣΤΕ (46)

 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ