IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


Έκλεβαν καλώδια χαλκού και συνελήφθησαν
ΑΓΡΙΝΙΟ 01.03.17

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο από αστυνομικούς, της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ανήλικα αγόρια ηλικίας 16 και 17 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού εισήλθαν εντός εγκαταλελειμμένων καπναποθηκών, όπου  αφήρεσαν καλώδια χαλκού συνολικού βάρους τριάντα κιλών, οκτώ τεμάχια μολύβδου και δώδεκα μπρούτζινες κλειδαριές, καθώς και αποξηραμένο καπνό συνολικού βάρους δέκα κιλών. Στη κατοχή των ανωτέρω δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ χθες το βράδυ, συνελήφθη και η μητέρα του 16χρονου για παραμέληση της εποπτείας του ανηλίκου υιού της.


Εγκρίσεις έργων από την οικονομική επιτροπή της ΠΔΕ
ΠΑΤΡΑ 01.03.17

Δύο σημαντικά έργα για την Ηλεία ενέκρινε προς χρηματοδότηση στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έγκριση φακέλου έργου, τευχών δημοπράτησης ανάθεσης  με συνοπτικό διαγωνισμό της μελέτης: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΡΟΥΣΚΟΥΛΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ», ποσού 42.160€. 

2) Έγκριση φακέλου έργου,: «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠ. ΟΔΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ- Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ» ποσού 91.000€


Ημερίδα με θέμα τις Κοινωνικές Δομές
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 01.03.17

Ημερίδα με θέμα τις Κοινωνικές Δομές στον δήμο Ήλιδας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων: κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, παροχή συσσιτίου, που εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020.


Συνάντηση διαμαρτυρίας για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα παραδοσιακά μας ποτά
ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ 01.03.17

Με ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής των Πατρών με σκοπό την έγκριση κοινού ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την επικείμενη φορολογία (ειδικός φόρος κατανάλωσης) στα παραδοσιακά μας ποτά, στο τσίπουρο και στην τσικουδιά.

            Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας συγκεντρώθηκαν 35 και πλέον Πολιτιστικοί Σύλλογοι στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Οβρυάς, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Μετά τα όσα εισαγωγικά ακούστηκαν από το προεδρείο του Συλλόγου ανεγνώσθη το σχετικό ψήφισμα και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση.

            Το ψήφισμα ενεκρίθη από το σύνολο των εκπροσώπων των παρισταμένων Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι  με την απόφασή τους αυτή αντετίθετο στις παράλογες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για τα εθνικά μας προϊόντα τσίπουρο και τσικουδιά. Απαιτήσεις που πλήττουν καίρια τους μικρούς (διήμερους) οικιακούς παραγωγούς τσίπουρου και τους μικρούς επαγγελματίες. Διατάξεις που ζημιώνουν την τοπική κοινωνία οικονομικά αλλά και τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας.

            Οι Σύλλογοι ζητούν το όλο θέμα να απασχολήσει άμεσα τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια των περιοχών που παράγουν τσίπουρο και τσικουδιά και να σταθούν ενάντια στις απαιτήσεις της Ε.Ε. αλλά και αλληλέγγυοι στους απειλούμενους παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου. Παράλληλα δε να απασχολήσουν επίσης τις αντίστοιχες περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Περιφερειών της χώρας μας, καθώς και τα κατά τόπους εμπορικά Επιμελητήρια για να αποτραπεί η επερχόμενη φορολογική λαίλαπα με καταστροφικά αποτελέσματα γι’ αυτόν τον τομέα.

            Τέλος στη σημαντική συνάντηση των πολιτιστικών Συλλόγων απεφασίσθη να προσκληθούν στις 16 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σταροχωρίου όσοι αποστάζουν τσίπουρο, είτε διαθέτουν, είτε δεν διαθέτουν αποστακτική μονάδα, για ενημέρωσή τους και συστράτευσή τους.      

           

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Δράσεις Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία για την εθελοντική αιμοδοσία
ΠΑΤΡΑ 01.03.17

Συνεχίζονται οι ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας, με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αυτή τη φορά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την έγκριση που δόθηκε με το υπ’ αριθ. Φ15/1493/126750/Δ1/01-08-2016 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, ξεκινάει από την Π.Ε. Αχαΐας πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

Οι ενημερώσεις θα γίνουν σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ): ΣΕΑ Νομού Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», ΣΕΑ Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων «Ο Άγιος Στυλιανός», ΣΕΑ Κ.Υ. Χαλανδρίτσας «Ο Άγιος Χαράλαμπος» και ΣΕΑ Ακράτας «Ο Δεσμός», και το πρόγραμμα επισκέψεων στα σχολεία έχει ως εξής:

 * 01-03-2017 στο Δημοτικό Σχολείο Ρίου

 * 03-03-2017 στο 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών

 * 08-03-2017 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 * 09-03-2017 στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού και στο Νηπιαγωγείο Λουσικών

 * 13-03-2017 στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 * 15-03-2017 στο 15ο κ΄ 21ο Δημοτικά Σχολεία Πατρών

 * 17-03-2017 στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 * 20-03-2017 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

 * 22-03-2017στο  8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 * 28-03-2017 στο 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.


Ημερίδα & 3ημερο σεμινάριο εργασίας
ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ 01.03.17
Με το Πρόγραμμα «Μέντορες για την Κοινωνική Οικονομία»
3 – 5 Μαρτίου 2017, Φαρές Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας
 
Το επιμορφωτικό γεγονός συνδιοργανώνουν, ο Δήμος Ερυμάνθου Αχαΐας με τη ΠΕΣΚΟ «Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας», με την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Στην ημερίδα θα είναι παρών και θα μιλήσει ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
 
Το πρόγραμμα «Μέντορες για την κοινωνική οικονομία» είναι ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για την επιμόρφωση στελεχών, σε  θεσμούς και εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας, σε συνεργασία τόσο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και με συνέργειες μεταξύ των κοινωνικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο διευκολύνεται η ανάπτυξης τους. Στη παρούσα φάση και σύμφωνα με το νέο θεσμικό – νομικό πλαίσιο το πρόγραμμα συμβάλει στη διαβούλευση και δικτύωση για την δημιουργία «τοπικών Ενώσεων Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» και στη μεταφορά οργανωτικής τεχνογνωσίας για τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Είναι κατά βάση ένα εθελοντικό πρόγραμμα με επίλεκτους Μέντορες εκπαιδευτές από όλη την Ελλάδα.
Στο Δήμο Ερυμάνθου το τριήμερο θα συναντηθούν και θα λάβουν μέρος 45 κοινωνικές επιχειρήσεις και στελέχη Τ.Α. από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πέραν του Δήμου που φιλοξενεί τους συμμετέχοντες.
Βασικός στόχος είναι, η συγκρότηση του κοινωνικού κεφαλαίου και η ανάδυση ικανών στελεχών στο πεδίο μέσα από μια διαδικασία διαρκούς δια βίου μάθησης και αλληλέγγυας κοινωνικοποίησης της γνώσης. Δεν πρόκειται για επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση με τη στενή έννοια του όρου, δεδομένου ότι το έλλειμμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης στο χώρο δεν εντοπίζεται στην επαγγελματική εξειδίκευση, αλλά κυρίως στις οργανωτικές και καθοδηγητικές ικανότητες και στην ανάγκη μετασχηματισμού των ομάδων και πρωτοβουλιών σε επιχειρηματικό υποκείμενο ώστε, να αξιοποιηθούν ανενεργοί υλικοί και ανθρώπινοι πόροι στην Τοπική Κοινωνία.
Το «Μέντορες» ως επιμορφωτικό μοντέλο και μαθησιακή διαδικασία επιλέχθηκε για την ουσιαστική μεταβίβαση γνώσης και τεχνογνωσίας, καθώς και για την αποτελεσματική καθοδήγηση στελεχών του πεδίου ώστε, να ενισχύσουν τις ικανότητες τους στην οργάνωση και την ηγεσία εγχειρημάτων. Το πλεονέκτημα του mentoring είναι ένας προσωποκεντρικός μαθησιακός διάλογος, που στοχεύει περισσότερο στην ανάπτυξη οργανωτικής κουλτούρας και σοφίας, μέσω αναστοχαστικής πρακτικής, παρά στην απλή μεταβίβαση γνώσης. 
Το mentoring επιμορφωτικό μοντέλο άτυπης μάθησης στοχεύει στην επιμόρφωση κυρίως επί του υποκειμένου της επιχειρηματικότητας, καθώς η εκπαίδευση σχετικά με το αντικείμενο της επαγγελματικής κατάρτισης δεν είναι το πρόβλημα της απασχόλησης, αλλά το έλλειμμα σχετικής οργανωτικής κουλτούρας και τεχνογνωσίας. Ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό αυτή η διαφοροποίηση είναι: Ο τρόπος ηγεσίας και συγκέντρωσης κεφαλαίου στην ίδρυση και λειτουργία ενός σούπερ-μάρκετ είναι εντελώς διαφορετικός στην οργάνωση ενός καταναλωτικού συνεταιρισμού. Στη πρώτη περίπτωση η συγκέντρωση κεφαλαίου γίνεται από τις τράπεζες και την αγορά και στην δεύτερη πρέπει να πειστούν και να συμμετέχουν ως εταίροι και να συμβάλουν ως μέτοχοι εκατοντάδες ή και χιλιάδες καταναλωτές. Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις μορφές κοινωνικών επιχειρήσεων. Αυτό διαφοροποιεί την οργανωτική τεχνογνωσία που είναι απαραίτητη το Management και marketing των κοινωνικών επιχειρήσεων.
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ
• «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Θεσμοί κοινωνικής οικονομίας»  
• «Ανάπτυξη της απασχόλησης μέσω τοπικών εταιρικών συμπράξεων για την ανόρθωση του αγροτικού χώρου. Ευρωπαϊκές πρακτικές και ελληνικές προοπτικές. 
• Αγροδιατροφή και κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία» 
• «Κοινωνική Οικονομία και Ανακύκλωση» 
• «Το νέο εργασιακό περιβάλλον πέραν της μισθωτής εργασίας» 
• «Τοπικές ενώσεις και κοινωνικό κεφάλαιο», «Κοινωνικές επιχειρήσεις στον χώρο της υγείας», «Στήριξη πρωτογενούς παραγωγής – ανάπτυξη υπαίθρου – βοήθεια στο σπίτι. Μια πρόταση» 
• «Η κοινωνική επιχειρηματικότητα στην διαχείριση αποβλήτων» 
• «Το καταναλωτικό κίνημα και η κοινωνική οικονομία» 
• «Η Κοινωνική επιχειρηματικότητα ως θεσμικό πλαίσιο εργασιακής ένταξης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» «ΚΟΙΝΣΕΠ και Ομάδες Παραγωγών: Κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Αγροτική οικονομία» 
• «Προτάσεις Δράσεων για την Ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» 
• «Οι πολιτιστικές διαδρομές ως εργαλεία ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού και οι κοινωνικές επιχειρήσεις» «Ο ρόλος των ομοσπονδιών και των δικτύων στην δημιουργία κοινωνικού κεφαλαίου» 
• «Επικοινωνία και επιμόρφωση συνεργατικών σχημάτων» «Κίνηση Πρόταση για έναν άλλο τρόπο ζωής» 
• «ΚΟΙΝΣΕΠ Ανακυκλώνω στην πηγή.
Η μαθησιακή καινοτομία και οι γέφυρες συνεργασίας που εξασφαλίζει, με τον χώρο των κοινωνικών επιχειρήσεων και της τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον για την εφαρμογή του σε μια σειρά από φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ιδέα και μοντέλο προέκυψε από το πρώτο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την Κοινωνική Οικονομία που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 10-12 Ιουνίου 2016, έθεσε τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της κοινωνικής οικονομίας, με στόχο την κάλυψη του θεσμικού ελλείμματος στην χώρα μας.
Επόμενοι σταθμοί στο Πρόγραμμα είναι ο Δήμος Λάρισας, στην Τρίπολη και τα Ιωάννινα.
Περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα Μέντορες:
http://socialactivism.gr/index.php/koinoniki-oikonomia/1292-%
Επικοινωνία:
ΠΕΣΚΟ τηλ.: 2108813760  κιν. 6978 022875    -    Δήμος Ερυμάνθου: 2694360312
*Τόπος διεξαγωγής: Φαρές – Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα, 18ο χλμ. Νότια της Πάτρας, επί της Πατρών - Τριπόλεως.
Εκ του Δήμου

Με μια ματιά...
Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑ 01.03.17

Συνελήφθησαν, την Τρίτη το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαπά αγόρια ηλικίας 16 και 12 ετών, τα οποία στις 27/02/2017, το πρωί, παραβίασαν πόρτα ιδιωτικής χρήσης φορτηγού, ιδιοκτησίας εταιρείας και  αφαίρεσαν  διάφορα ζαχαρώδη προϊόντα, συνολικής χρηματικής αξίας (1.850) ευρώ.

Σεισμική δόνηση 4,5 R σημειώθηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς κοντά στο Αργοστόλι.

Δημοπρατείται στις 4 Απριλίου το 5ο τμήμα της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Σαγεϊκα – Βάρδα, μήκους 14,4 χλμ. και προϋπολογισμού 74,3 εκατ. ευρώ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 ετών ο πατέρας του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μητρόπουλου. Κηδεύεται στις 3 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιανιτσοχωρίου. Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών και η μητέρα της διευθύντριας της ΔΟΥ Πύργου, Ρουμπίνης Στυλιανοπούλου.

Στην Πάτρα θα βρεθεί το απόγευμα η σύζυγος του πρόεδρου της δημοκρατίας Σίσυ Παυλοπούλου, σε εκδήλωση που διοργανώνει στις 7 το απόγευμα ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, στο θέατρο Απόλλων, για να τιμηθεί η ημέρα της γυναίκας.

Συνελήφθη, σήμερα νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης, στερούμενος άδειας οδηγήσεως και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Η Άννα Καλαμπρέζου αναλαμβάνει άμισθη σύμβουλος δημάρχου Πύργου στην Αθήνα για επαφές σε υπουργεία και φορείς και διοργάνωση εκδηλώσεων.

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο 76χρονος Αναστάσης Αναστασόπουλος, από τον Πύργο, μέσα στο αυτοκίνητο του στην οδό Κατακόλου, όταν αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και έγινε αντιληπτός από περίοικους.

Αρχαιρεσίες στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην Πάτρα. Θα εκλεγεί νέο προεδρείο, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να «φιγουράρει» με έναν υπόδικο δήμαρχο;
IONION FM 28.02.17

Ερωτηματικά προκύπτουν από την στάση του υπουργού δικαιοσύνης και Ζακυνθινού βουλευτή, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος στις 10 Φεβρουαρίου ανήμερα του εορτασμού του πολιούχου Πύργου, Αγίου Χαραλάμπους, εμφανίστηκε να «φιγουράρει» δίπλα στον υπόδικο δήμαρχο, μερικές μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, κακουργηματικού χαρακτήρα στα δικαστήρια της Πάτρας. Συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, η υπόθεση με κατηγορούμενο τον δήμαρχο Πύργου, Γαβριήλ Λιατσή. Ο δήμαρχος παραπέμπεται για κακούργημα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πάτρας, για υπεράριθμες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού το 2016, σε προεκλογική περίοδο, για έργα που εκτέλεσε ο δήμος με την μέθοδο της αυτεπιστασίας και ζημίωσαν τους δημότες κατά 754.000 ευρώ. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάκης Αντωνακόπουλος κατήγγειλε στο IONION FM, ότι η δημοτική αρχή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του, δεν έχει ορίσει ακόμα παράσταση πολιτικής αγωγής, ταυτίζοντας τα ιδιωτικά συμφέροντα του δημάρχου με τα συμφέροντα των δημοτών. Παράλληλα ανέφερε ότι ερωτηματικά προκύπτουν από την παρουσία του υπουργού δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμού του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους. «Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός δικαιοσύνης να «φιγουράρει» με έναν υπόδικο δήμαρχο; Γνωρίζω ότι είχε ενημερωθεί για το θέμα από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και παρόλα αυτά ήρθε. Επίσης γνωρίζω ότι δικαστίνα που υπηρετούσε στον Πύργο και είναι στο πολύ κοντινό περιβάλλον του κ. Κοντονή, αρχικά είχε θέσει την υπόθεση  του κ. Λιατσή στο αρχείο και ανασύρθηκε με παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών στην Πάτρα», κατήγγειλε ο κ. Αντωνακόπουλος συμπληρώνοντας ότι όλες αυτές οι συμπτώσεις προκαλούν εύλογα ερωτηματικά στην κοινή γνώμη.


ΑΚΟΥΣΤΕ (64)

Φέραμε τους Τούρκους στα... νερά μας!.. Τουρκικό αλιευτικό έξω από το Κουνουπέλι - Εξεδιώχθη από το λιμενικό
ΗΛΕΙΑ, 28.02.17

Μέχρι το Κουνουπέλι έχουν φτάσει το Τουρκικά πλοία. Μεγάλο τουρκικό αλιευτικό μήκους 55 μέτρων, έφτασε την Καθαρά Δευτέρα το πρωί στο Κουνουπέλι και αποπειράθηκε να αλιεύσει με γρι – γρι. Το Λιμενικό έφτασε στο σημείο με πλωτά μέσα, τόσο από Πάτρα, όσο και από Κυλλήνη, μετά από καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων και απομάκρυνε το Τουρκικό στα διεθνή ύδατα. Το Τουρκικό αλιευτικό πιθανότατα ξεκίνησε το ταξίδι του από την Αττάλεια της Μικράς Ασίας και μέσω του Ισθμού της Κορίνθου, έφτασε μέχρι το Κουνουπέλι, με στόχο να ψαρέψει τόνο. Ωστόσο το ψάρεμα με γρι – γρι (μεγάλα δίχτυα που εγκλωβίζουν τεράστιες ποσότητες ψαριών) απαγορεύεται στην Ε.Ε και το Λιμενικό επενέβη άμεσα. « Τον είδαμε στο Κουνουπέλι, ειδοποιήσαμε το λιμεναρχείο και έσπευσαν αμέσως. Αν τον έπιαναν να ψαρεύει θα γινόταν κατάσχεση στο σκάφος. Απαγορεύεται το ψάρεμα με γρι – γρι στις ευρωμεσογειακές χώρες. Πέρυσι είχαμε το ίδιο πρόβλημα με Τούρκους ψαράδες στην Πύλο», ανέφερε στο IONION FM, ο καπετάνιος καϊκιού από την Κυλλήνη, Αρίστος Χατζήπαπας και συμπλήρωσε ότι ο Τούρκος καπετάνιος παραμένει ανοιχτά της Ζακύνθου στα διεθνή ύδατα, αναμένοντας ευκαιρία για να ψαρέψει τόνους.


ΑΚΟΥΣΤΕ (93)

"Οκταμηνίτες κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Πύργου, κάνουν δουλειά εργολάβων κόντρα στην εργατική νομοθεσία"
ΠΥΡΓΟΣ 28.02.17

«Οκταμηνίτες των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας πληρώνουν τα σπασμένα των εργολάβων στον δήμο Πύργου». Τα παραπάνω ανέφερε στο ΙΟΝΙΟΝ FΜ, ο έφορος του Εργατικού Κέντρου Πύργου, και πρόεδρος του Σωματείου Πλακάδων, Παναγιώτης Σταθάς, καταγγέλλοντας ότι ο δήμος Πύργου, βρήκε τους άνεργους που προσλαμβάνει μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, για να τους αναθέσει ακόμα και οικοδομικές εργασίες, οι οποίες έχουν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.  Όπως ανέφερε έργα που έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες από εργολάβους και έχουν ήδη φθορές, αναλαμβάνουν να επιδιορθώσουν οι οκταμηνίτες, ενώ τις περασμένες ημέρες ορισμένοι υπάλληλοι που βαπτίστηκαν γενικών καθηκόντων ανέλαβαν ακόμα και να βάψουν το δημαρχείο επάνω σε σκάλες, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, όπως δήλωσε ο κ. Σταθάς. Τέλος αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη περίοδο. Σχολιάζοντας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία ανέφερε ότι θα πρέπει να ελέγξουν τα του οίκου τους για νοθείες και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ κομματικός συνδικαλιστής.


ΑΚΟΥΣΤΕ (46)

Έστειλε το αίτημα για 6μηνη παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Πηνειού
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ 28.02.17

Αίτημα για 6μηνη παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης απέστειλε στις 24 Φεβρουαρίου ο δήμος Πηνειού, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, με σκοπό να ανακουφίσει τους πληγέντες αγρότες και επαγγελματίες, που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία του περασμένου φθινοπώρου. Ο αντιδήμαρχος Πηνειού, Βασίλης Κασσιανός, ανέφερε στο IONION FM, ότι το δημοτικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε η παράταξη της κ. Μαρινοπούλου και υπερψήφισε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, για να δώσει μια μικρή ανάσα μερικών μηνών στους πληγέντες. Αναμένεται η έγκριση από τις  αρμόδιες υπηρεσίες. Ο κ. Κασσιανός ανέφερε ακόμα ότι ο δήμος Πηνειού δεν έχει λάβει χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών και συμπλήρωσε ότι σχεδιάζει μια μεγάλη μελέτη  για αποκαταστάσεις σε ολόκληρο τον δήμο. Σε ερώτημα για την προώθηση αποκαταστάσεων στην περιοχή του Βαρθολομιού, η οποία υπέστη και τις μεγαλύτερες ζημιές ο κ. Κασσιανός, είπε ότι τα χρήματα θα διατεθούν σε όλο τον δήμο χωρίς να γίνουν αδικίες εις βάρος των πληγέντων.  


ΑΚΟΥΣΤΕ (48)

24ο Καρναβάλι της Κρέστενας
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-Κ 24.02.17

22ο Τραγανεϊκο Καρναβάλι την Κυριακή - Απόψε η ποδαράτη
ΤΡΑΓΑΝΟ 24.02.17

22ο Τραγανεϊκο Καρναβάλι την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στο Τραγανό. Απόψε στις 8,15 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η ποδαράτη παρέλαση, με αφετηρία το δημαρχείο Τραγανού. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τραγανού Νίκος Τσάκωνας, ανέφερε στο IONION FM,ότι 22 χρόνια ανελλιπώς διοργανώνεται το τοπικό καρναβάλι. Φέτος συμμετέχουν άρματα και γκρουπ από όλο τον δήμο Πηνειού και κάλεσε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να χαρούν.


ΑΚΟΥΣΤΕ (28)

Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις των Μακρισίων
ΜΑΚΡΙΣΙΑ 24.02.17

Καρναβαλικές εκδηλώσεις την Κυριακή στα Μακρίσια. Ο πολιτιστικός σύλλογος Μακρισίων διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το καρναβάλι την ερχόμενη Κυριακή στις 3 το μεσημέρι. Το μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Αντώνης Γριβάκης, ανέφερε στο IONION FM, ότι φέτος έχουν αυξηθεί τα θέματα της καρναβαλικής παρέλασης σε 22, από 13 που ήταν πέρυσι. Γκρουπ,  άρματα, κατασκευές από την Πάτρα, σχολές χορού, μαθητές και άτομα από γειτονικά χωριά συμμετέχουν στο καρναβάλι. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η καύση του βασιλιά καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία Μακρισίων. Την Καθαρά Δευτέρα το μεσημέρι διοργανώνονται τα κούλουμα στην πλατεία, με λαϊκοχορευτικό πρόγραμμα.


ΑΚΟΥΣΤΕ (45)

Λεχαινίτικο καρναβάλι: 43 χρόνια παράδοσης με τριήμερο εκδηλώσεων σε όλες στις δημοτικές ενότητες
ΛΕΧΑΙΝΑ 24.02.17

43 χρόνια παράδοσης για το καρναβάλι Λεχαινών, το παλιότερο καρναβάλι του Ηλειακού κάμπου. Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Άννα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργα, ανέφερε στο ΙΟΝΙΟΝ FΜ, ότι ο δήμος έχει διοργανώσει τριήμερο εκδηλώσεων σε όλες στις δημοτικές ενότητες. Το Σάββατο το πρωί θα στηθεί παιχνιδούπολη στην Βάρδα και στις 3,30 το μεσημέρι καρναβάλι στο Νεοχώρι. Στις 8 το βράδυ στα Λεχαινά, παραδοσιακό δρώμενο, με το αντάμωμα από 8 γκοτσαριές, έθιμο προερχόμενο από την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Κυριακή από το πρωί δράσεις για παιδιά με παιχνιδούπολη στην κεντρική πλατεία Λεχαινών, τραινάκι, φουσκωτά, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ. Στις 3 το μεσημέρι στα Λεχαινά, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και γκρουπ από όλες τις δημοτικές ενότητες και το απόγευμα, συναυλία με το συγκρότημα Πασπαρτού. Καθαρά Δευτέρα, κούλουμα στο Κάστρο από το πρωί με πρόγραμμα για παιδιά με κλόουν και κεράσματα και στις 3 το μεσημέρι Καστρινό καρναβάλι.


ΑΚΟΥΣΤΕ (132)

Παν. Παναγιωτάρας: Ήθελα να παραιτηθώ πέρσι και δεν ήθελαν αλλά με παραιτούν φέτος που... δεν θέλω!
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 24.02.17

Πλαστό χαρακτηρίζει το έγγραφο που εμφανίζει ο δήμος Ήλιδας με την παραίτηση του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χριστοδουλόπουλου, Παναγιώτης Παναγιωτάρας. Όπως αναφέρει στο IONION FM, το έγγραφο που παρουσιάζει ο δήμος να έχει υπογράψει στις 23 Φεβρουαρίου του 2017, δεν είναι υπογεγραμμένο από τον ίδιο. «Είχα υποβάλει την παραίτηση μου τον Φεβρουάριο του 2016 για προσωπικούς Λόγους. Ωστόσο ο δήμαρχος Ήλιδας δεν την αποδέχτηκε και με παρακάλεσε να μην δώσω τροφή στον Λυμπέρη για κριτική και να παραμείνω στην θέση μου. Μέχρι και το Νοέμβριο που ζητούσε να αναλάβω αντιδήμαρχος, οπότε και αποδέχτηκα. Μετά άλλαξε στάση και εμφανιζόταν ο κ. Βαλιανάτος, συνυποψήφιος που ισοβαθμήσαμε στις εκλογές να διαδίδει για ανάληψη αξιωμάτων στο δήμο. Το έγγραφο παραίτησης δεν το έχω υπογράψει εγώ», ανέφερε ο κ. Παναγιωτάρας. Να σημειωθεί ότι ο δήμος Ήλιδας ανήρτησε στην Διαύγεια έγγραφο που φέρεται να υπογράφει ο κ. Παναγιωτάρας με την παραίτηση του και απόφαση του δημάρχου στην οποία αναφέρεται η αποδοχή της. Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Ήλιδας: Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αποδέχθηκε την υποβληθείσα παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Παναγιώτη Παναγιωτάρα, τον οποίο ευχαριστεί για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Δήμο Ήλιδας και στην παράταξη μέχρι σήμερα και τον θεωρεί πάντα μέλος της παράταξής του «Ήλιδα Νέα Μέρα».  Επίσης, καλωσορίζει τον υπεισελθόντα στην θέση του νέο Δημοτικό Σύμβουλο Ήλιδας κ. Χρήστο Βαλιανάτο, οποίος σημειωτέον ισοψήφησε στις δημοτικές εκλογές του 2014 με τον απερχόμενο Δημοτικό Σύμβουλό και του εύχεται καλή θητεία. Όπως τονίζει ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Όλοι μαζί ενωτικά μπορούμε να εργαστούμε για το καλό του Δήμου Ήλιδας και για την πρόοδο του τόπου μας.»


ΑΚΟΥΣΤΕ (64)

Δήμος Ήλιδας – Μικροπωλητές σε αγώνες Κατς… Συλλήψεις, αυτόφωρα, αναβολές, άκαρπα ραντεβού και… αυγά!
ΑΜΑΛΙΑΔΑ 24.02.17

Το θέμα της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας επρόκειτο να συζητηθεί το μεσημέρι στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα, μετά από πρόσκληση του γενικού γραμματέα, τόσο προς τα σωματεία, όσο και προς τον δήμο Ήλιδας. Ωστόσο παρότι τα σωματεία βρίσκονταν καθοδόν προς την συνάντηση ο αντιδήμαρχος Ήλιδας, Νώντας Παναγιωτόπουλος, ανακοίνωσε μιλώντας στο IONION FM, ότι δεν πρόκειται να παραστεί. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη εκδικαζόταν στα δικαστήρια Αμαλιάδας το αυτόφωρο με την σύλληψη των τριών προέδρων των σωματείων το περασμένο Σάββατο έξω από το χώρο που έχει υποδείξει ο δήμος στο πάρκινγκ. Ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα του δήμου, λόγω κωλύματος της συνηγόρου κ. Γκουβίτσα και οι μικροπωλητές εξαγριώθηκαν, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη στάση του δήμου που έχει στόχο να τους κρατήσει σε ομηρία.  «Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο, ούτε θέλουμε να αντιδικούμε. Τα σωματεία των μικροπωλητών έχουν άδικο. Δεν αφήνουν τους συναδέλφους τους να μπουν στο παρκινγκ για την λαϊκή αγορά. Δεν έχουν δικαίωμα να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Την Πέμπτη έφτασαν στο σημείο να τραμπουκίσουν τόσο στα δικαστήρια, όσο και προς το αυτοκίνητο μου που είχα παρκάρει έξω από το σπίτι μου και του έριξαν αυγά», ανέφερε στο IONION FM, ο κ. Παναγιωτόπουλος. Από την πλευρά του ο δικηγόρος των μικροπωλητών Γιώργος Φωτόπουλος, ανέφερε ότι ο αντιδήμαρχος έδειξε ασέβεια προς τους συνομιλητές, αρνούμενος να παραστεί σήμερα στην συνάντηση στην Πάτρα και χωρίς να ενημερώσει για την απουσία του και τόνισε ότι θα ζητήσει να του επιβληθούν κυρώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 231. Τέλος ανέφερε ότι ο αντιδήμαρχος τορπιλίζει τον διάλογο, ενώ οι μικροπωλητές προσέρχονται με προτάσεις , ζητώντας να τηρηθεί η νομιμότητα.


ΑΚΟΥΣΤΕ (85)

Ο δήμος ζητά τις Ιαματικές Πηγές των Λουτρών - Θετικά το βλέπει η Grecotel
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛ 24.02.17

Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύεται ο 29χρονος Νίκος Μουρούτης, ο οποίος τραυματίστηκε την Τρίτη το βράδυ κατά την σύγκρουση της μηχανής που οδηγούσε  με όχημα της 117 ΠΜ Ανδραβίδας που επιχειρούσε να εισέλθει στην Διασπορά στην Κυλλήνη. Ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ανδρέας Μίγκος  ανέφερε στο IONION FM ότι χρειάζεται αίμα για το χειρουργείο.

Ο κ. Μίγκος αναφέρθηκε ακόμα και στην συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, στην οποία παρέστη και παραβρέθηκαν ακόμα οι γενικοί γραμματείς από τα υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών. Θέμα η διάθεση 25 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση ιαματικών πηγών, σε όσους δήμους έχουν στην κατοχή τους ιαματικές πηγές. Ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης έχει ξεκινήσει επαφές με την εταιρεία GRecotel, που διαχειρίζεται τις Ιαματικέ ς Πηγές στα Λουτρά της Κυλλήνης, ζητώντας να του παραχωρηθούν. Όπως ανέφερε υπάρχει θετική προδιάθεση. Παράλληλα ζητά από την ΕΤΑΔ να του παραχωρηθούν οι ιαματικές πηγές στο Κουνουπέλι, ώστε μέχρι τις αρχές Ιουνίου να έχει συντάξει πρόταση χρηματοδότησης διεκδικώντας κονδύλια από τα 25 εκατ. ευρώ, που θα διαθέσει για την αναβάθμιση των πηγών.


ΑΚΟΥΣΤΕ (188)

"Το τμήμα της Πάτρας δεν θα επηρεάσει την λειτουργία στο Τμήμα ΤΕΙ Πύργου"
ΠΥΡΓΟΣ 24.02.17

Για το μέλλον του ΤΕΙ Πύργου, μίλησε στο IONION FM και στην «Πρωινή Περίπολο», ο υφυπουργός παιδείας και Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις μετά την συνάντηση του υπουργού παιδείας και των προέδρων των ΤΕΙ όλης της χώρας. Να σημειωθεί ότι κατά την συνάντηση όχι μόνο δεν βγήκε από την μεταβατικότητα που οδηγεί στο λουκέτο το παλιό τμήμα ΤΕΙ Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο, αλλά ξανάνοιξε και το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα, που έχει παρεμφερές γνωστικό αντικείμενο με το αντίστοιχο τμήμα του Πύργου, Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων. Ο κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε στο IONION FM, ότι δεν μπορούσε να παρέμβει ως υφυπουργός για να μην ξανανοίξει το τμήμα της Πάτρας, ωστόσο σημείωσε ότι δεν θα επηρεάσει η λειτουργία του το Τμήμα ΤΕΙ Πύργου. Για το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του Πύργου, επιτυχημένο κατά κοινή ομολογία που προσέλκυε εκατοντάδες φοιτητές και βρίσκεται σε στάδιο μεταβατικότητας από το σχέδιο Αθηνά και αναμένεται να κλείσει το επόμενο έτος, ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός ώστε να αλλάξει γνωστικό αντικείμενο και να δημιουργηθεί νέο τμήμα μελλοντικά, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα.  Ο κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε ότι δεν είχε την δυνατότητα να παρέμεβι ως υφυπουργός παιδείας, διότι οι αποφάσεις για τα τμήματα ΤΕΙ, υποβάλλονται από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων και το υπουργείο παιδείας επικυρώνει.


ΑΚΟΥΣΤΕ (40)

Επαναλαμβανόμενα τραγικά περιστατικά με θανάτους στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης - Νεκρός σε αποστραγγιστικό κανάλι 60χρονος
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛ 24.02.17

Ο 60χρονος Ιωακείμ Φωτόπουλος, πατέρας 4 παιδιών, εντοπίστηκε νεκρός σε αποστραγγιστικό κανάλι στην Αρετή Λεχαινών. Ο άνδρας εντοπίστηκε μέσα στο κανάλι μαζί με το μηχανάκι που οδηγούσε, από διερχόμενους αγρότες. Το κανάλι βρίσκεται κατά μήκος χωματόδρομου και άγνωστο για ποια αιτία ο 60χρονος φέρεται να έχασε τον έλεγχο. Περισσότερα στοιχεία θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση. Ο 60χρονος πωλούσε αγροτικά προϊόντα σε ξύλινη καλύβα στην Εθνική Οδό. Ο Θανάσης Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίων Θεοδώρων , από όπου καταγόταν ο άτυχος άνδρας, ανέφερε στο IONION FM, ότι το δυστύχημα συνέβη όταν ο άνδρας πήγαινε στην καλύβα με τα αγροτικά προϊόντα και προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία. Ανέφερε ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα είναι επαναλαμβανόμενα τα περιστατικά με θανάτους από τροχαία στο δήμο Ανδραβίδα ς- Κυλλήνης.


ΑΚΟΥΣΤΕ (30)

Δήλωσε δικαιωμένος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας
ΗΛΕΙΑ, 24.02.17

 «Η υπευθυνότητα, η έλλειψη αλαζονείας και η εργατικότητα, απέναντι στα ποδοσφαιρικά σωματεία, συνετέλεσαν στην επανεκλογή μας στην ΕΠΣ Ηλείας», ανέφερε στο IONION FM, ο πρόεδρος Άρης Κουλούρης, ο οποίος εκλέχθηκε την 1η Φεβρουαρίου, για 3η συνεχόμενη θητεία.   Όπως ανέφερε αισθάνεται ηθική ικανοποίηση για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, το γεγονός ότι έλαβε την θετική ψήφο των 62 από τα 66 σωματεία. Προέβλεψε ότι στις ερχόμενες εκλογές σε 4 χρόνια δεν θα υπάρχει κανένας αντίπαλος, διότι θα ακολουθήσει την ίδια επιτυχημένη συνταγή και χαρακτήρισε «μαϊντανούς ουρανοκατέβατους» ορισμένους υποψήφιους που εμφανίζονται την τελευταία στιγμή και ζητούν να συμμετέχουν στις εκλογές. «Προκηρύξαμε εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό. Δεν θα επιτρέψουμε σε ορισμένους να μετατρέψουν την ΕΠΣ Ηλείας σε δεξαμενή εξασφάλισης ψήφων, δεδομένου ότι θέτουν υποψηφιότητα για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες», ανέφερε ο κ. Κουλούρης. Τέλος για την υπόθεση στην οποία κατηγορείται για δωροδοκία, μετά την μαρτυρία προέδρου σωματείου, ο κ. Κουλούρης κάλεσε τα σωματεία στις 2 Ιουνίου στο δικαστήριο στον Πύργο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, για να γελάσουν με το θέαμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (56)

Τα Γαλλικά Ανθρωπιστικά Φαρμακεία βοηθούν με υγειονομικό υλικό την Ηλεία
ΛΕΧΑΙΝΑ 24.02.17

Φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό  θα σταλεί με φορτηγό το ερχόμενο Σάββατο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, προσφορά της οργάνωσης Γαλλικά Ανθρωπιστικά Φαρμακεία. Το υλικό στέλνεται ως δωρεά από την Γαλλία, για να διατεθεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, το Κέντρο υγείας Γαστούνης και Βάρδας και το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λεχαινών, Γιώργος Γαλάτης, ευχαρίστησε μέσω του IONION FM, την κάτοικο του Κάστρου Χριστίνα Καραγιάννη, με τον Γάλλο σύζυγό της, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία της επαφής στην Γαλλία και τα τελευταία 3 χρόνια γίνονται συνεχείς αποστολές υλικών, για τους πάσχοντες συμπολίτες.


ΑΚΟΥΣΤΕ (36)

 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας
Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου χρόνια:

ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ