IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η βία ξεκινάει από το σπίτι για να φτάσει στον αθλητισμό - Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης Πάλης
ΑΘΗΝΑ 16.03.18

Η Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης Πάλης, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών στις Ραδιουργίες εκ Προμελέτης. Με αφορμή τη βία στα γήπεδα αναπτύσσει τις απόψεις και παρουσιάζει τις δράσεις της που σχετίζονται  με την βία στα σχολεία, την ενδοοικογενειακή βία, τη λεκτική και ψυχολογική βία και ειδικά τη βία κατά των γυναικών για την οποία οργανώνει μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς που εμπλέκονται με το ζήτημα.


ΑΚΟΥΣΤΕ (32)

Γιώργος Αραπάκης: «Η μοναξιά είναι γυναίκα»
ΚΟΡΙΝΘΙΑ 16.03.18

Αυτή η δουλειά είναι 16 τρυφερωτικές, τρυφερές και ερωτικές μπαλάντες με μια ματιά περισσότερο ενδοσκοπική. Είναι εξομολογητικές, είπε ο εξαίρετος καλλιτέχνης Γιώργος Αραπάκης στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ και στο IONION FM για τη νέα του δουλειά «Η μοναξιά είναι γυναίκα». Τους στίχους έχει γράψει η Ιωάννα Κολλινιάτη. Το νέο CD είναι από την εταιρία «Καθρέφτης ήχων αληθινών». Ο Γιώργος Αραπάκης έχει ταυτόχρονα και τις δικές του εκπομπές στο IONION FM τα Σαββατοκύριακα, όπου όμως αποφεύγει να παίζει τα δικά του τραγούδια, παρά τις εκκλήσεις του υπευθύνου Προγράμματος να το κάνει. Είπε ότι θα ήθελε να παίξει για τους ακροατές του σταθμού ζωντανά σε κάποιο μαγαζί της περιοχής, αφού το οργανώσει μαζί με τον σταθμό


ΑΚΟΥΣΤΕ (47)

Ν. Καλάκος: Ο νόμος Κατρούγκαλου θα οδηγήσει σε συσσίτια της εκκλησίας, χιλιάδες συνταξιούχους
ΑΘΗΝΑ 16.03.18

Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Ποια είναι η ώρα της αλήθειας; Εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις χηρείας από το γενικό λογιστήριο δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι είχαν την ατυχία να πεθάνουν μετά την ψήφιση του νέου νόμου 4387 /13-5-16 και βλέπουμε τα εξής αποτελέσματα: Έχουμε μειώσεις της τάξεως του 40 με 47 %.  Ο κ. Καλάκος έφερε παραδείγματα από τα οποία συνάγεται ευθαρσώς ότι υπάρχει μείωση 44%. Αυτά δήλωσε ο  Γεν. Διευθυντής του ΕΤΕΑΕΠ, Νίκος Καλάκος στο IONION FM.

Πρέπει να τον ξαναδεί η πολιτεία αυτόν τον νόμο είπε ο κ. Καλάκος. Αυτός ο νόμος θα φτωχοποιήσει και θα οδηγήσει σε συσσίτια της εκκλησίας, χιλιάδες συνταξιούχους.

Ακούστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη πατώντας πάνω στην εικόνα και στο μεγαφωνάκι στην αρχή της είδησης


ΑΚΟΥΣΤΕ (45)

Εβδομάδα Επιστήμης και Καινοτομίας στο Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας: «Όταν το φως χορεύει μιλάω δίκαια…»
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ 16.03.18

Το Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας διοργανώνει την εβδομάδα Επιστήμης και Καινοτομίας «Όταν το φως χορεύει μιλάω δίκαια…», η οποία ανοίγει τα φτερά της σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου και μας προσκαλεί σε μια ιδιαίτερη πτήση με φαντασία, δημιουργία και καινοτομία. «Οι αφορμές για να γίνει η εκδήλωση είναι πολλές είπε στο IONION FM η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ανδρίτσαινας Σταματία Κοτρέτσου. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο της λειτουργίας του μαθητικού δικτύου «Ατίθασα πινέλα».

Η εβδομάδα αρχίζει από σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου, έχει οργανωθεί ένα κυνήγι θησαυρού με τίτλο «Η κρυφή γοητεία της χημείας», που είναι μια διαθεματική αναζήτηση. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα εμπλακούν σε μια διαθεματική αναζήτηση και είναι προς τιμή του συγγραφέα, του ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ξεχωριστού συγγραφέα κ. Αναστάσιου Βάρβογλη και είναι μια αναζήτηση στην οποία εμπλέκεται η γλώσσα, η λογοτεχνία, η χημεία, η βιολογία, η Αντιγόνη, τα μαθηματικά, η πληροφορική, τα εικαστικά. Υπάρχουν θεατρικά δρώμενα στο θέατρο, θεατρικό δρώμενο στο λαογραφικό μουσείο και θα κλείσει η μέρα με ένα μουσικό δρώμενο στην ιστορική δημόσια βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, την καλλιτεχνική επιμέλεια του οποίου θα έχει ο Γιάννης Τζουανόπουλος.

Ακολούθως μίλησε η φιλόλογος κ. Μαρία Καούκη, η οποία είναι στην οργανωτική επιτροπή και έχει εμπλακεί ενεργά. Η κ. Καούκη όπως είπε, εμπλέκεται στο κομμάτι της Αντιγόνης και είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και δήλωσε ότι είναι τυχερή εκπαιδευτικός. Τα παιδιά συμμετέχουν με χαρά αν και κουράζονται για να ολοκληρώσουν την δράση. Πρόκειται για καινοτόμες δράσεις είπε η κ. Καούκη και ειδικά στην εποχή που ζούμε, η οποία είναι άκρως αντιπνευματική, τα χρειαζόμαστε αυτά.  

Πρόγραμμα

Έναρξη: Παρασκευή 16 Μαρτίου

09:30:  Κυνήγι Θησαυρού «Η κρυφή γοητεία της Χημείας» - Ένα αφιέρωμα στον συγγραφέα Αναστάσιο Βάρβογλη:

Μια διαθεματική αναζήτηση (Γλώσσα, Λογοτεχνία, Χημεία, Βιολογία, «Αντιγόνη», Μαθηματικά, Πληροφορική και Εικαστικά) στο πλαίσιο της δράσης «οι συγγραφείς σε πρώτο πλάνο».

Στους ενδιάμεσους σταθμούς θα παρουσιαστούν θεατρικά και μουσικά δρώμενα:

  • Στο Θέατρο της Ανδρίτσαινας το θεατρικό δρώμενο « Ανεμόεν φρόνημα».
  • Στο Λαογραφικό Μουσείο της Ανδρίτσαινας το θεατρικό δρώμενο «Το φλογερό ένδυμα της Μήδειας».
  • Στην Ιστορική Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας το μουσικό δρώμενο «Το ταξίδι», την καλλιτεχνική επιμέλεια του οποίου θα έχει ο κ. Γιάννης Τζουανόπουλος με τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες: Βασίλη Γισδάκη (τραγούδι), Δημήτρη Παπαγγελίδη (κιθάρα), Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο), Γιάννη Σταματογιάννη (μπουζούκι).

Συντονισμός δράσης: Σταματία Κοτρέτσου - ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Γιάννης Αθανασόπουλος - ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας, Αργυρώ Ασβεστά - ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας, Γκόλφυ Γαβριλιάδη - ΓΕ.Λ. Ανδραβίδας, Μαρία Καούκη ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας, Δημήτρης Κολοκάθης ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας, Ευανθία Κοντογούρη  - 5ο ΓΕ.Λ. Ιλίου, Χρήστος Λαμπρίτσιος - ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας, Νικολέττα Λιανού - ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας, Κων/να Σταυροπούλου – ΓΕ.Λ. Ανδραβίδας. 

Τρίτη 20 Μαρτίου

09:00:  Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας

«Γιατί ο Ποπάυ έτρωγε σπανάκι…»: Μια διαθεματική προσέγγιση (Χημεία, Βιολογία, Αγγλικά, Πληροφορική) στο πλαίσιο της καινοτομίας «ανοιχτή τάξη μικτών ικανοτήτων».

Συντονισμός δράσης: Σταματία Κοτρέτσου  - ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αργυρώ Ασβεστά - ΓΕ.Λ. και Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, Γεωργία Καρβελά – Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, Δημήτρης Κολοκάθης – ΓΕ. Λ. και Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, Βασιλική Συριοπούλου – Δημοτικό Ανδρίτσαινας, Παναγιώτης Φωτιάδης – ΓΕ. Λ., Γυμνάσιο και Δημοτικό Ανδρίτσαινας. 

Πέμπτη 22 Μαρτίου

10:30: Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

«Μια φωτεινή λάμψη…»: Μια Συνεργασία με το ΕΚΦΕ Ηλείας. Υπεύθυνος: Ηλίας Καλογήρου.

 

Παρασκευή 23 Μαρτίου

08:30: Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας

«Από τον Πικάσο στον Μακρυγιάννη»:  Μια εικαστική παρέμβαση. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαρία Kαούκη - ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας, Σταματία Κοτρέτσου - ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας. 

«Χημείες και … Αλχημείες στην τέχνη»:  Εγκαίνια της έκθεσης με κόμικς και ψηφιδωτά στο πλαίσιο της καινοτομίας «η τέχνη στην εκπαίδευση».

Συνεργάτης εικονογράφος: Δημήτρης Κάσδαγλης.

Συντονισμός δράσης: Σταματία Κοτρέτσου  - ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αργυρώ Ασβεστά - ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας, Γκόλφυ Γαβριλιάδη - ΓΕ.Λ. Ανδραβίδας, Εύη Θεοφανίδου – Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου, Πολυτίμη Θεοδωρίδου – 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, Μαρία Καούκη - ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας,  Αναστασία Ματσάγγου -  ΓΕ.Λ. Σχηματαρίου, Κων/να Σταυροπούλου – ΓΕ.Λ. Ανδραβίδας,  Βασιλική Συριοπούλου – Δημοτικό Ανδρίτσαινας, Δήμητρα Τούντα - ΓΕ.Λ. Σχηματαρίου.

11:00:  Λήξη, βραβεύσεις

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΓΕΛ Ανδρίτσαινας, Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, Δημοτικό Ανδρίτσαινας, ΓΕ. Λ. Ανδραβίδας, 5ο ΓΕ. Λ. Ιλίου, 5ο ΓΕ. Λ. Σχηματαρίου, 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ   

ΕΚΦΕ Ηλείας

Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας

Ίδρυμα Κανελλοπούλου

Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Γιάννης Δριμυλής, Γιώργος Κρεστενίτης.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Ηotel  «Αρχοντικό»,  Ανδρίτσαινα Ηλείας, Super market Βασίλης Θεοδωρόπουλος, Ανδρίτσαινα Ηλείας, Εστιατόριο «Συνταγές μαγειρικής του Γιώργη και της Λόπης», Ανδρίτσαινα Ηλείας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (56)

20 εκ ευρώ το διυλιστήριο Πηνειού που έχει κλίση στο ... μαγγάνιο!
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 16.03.18

Συνάντηση με τον μελετητή του διυλιστηρίου του φράγματος Πηνειού προγραμματίζει ο δήμος Ηλιδας προκειμένου να λάβει επίσημες απαντήσεις από αυτόν για τις διάφορες αστοχίες και τα προβλήματα που εμφάνισε το έργο .

« Το έργο κόστισε περίπου 20 εκ ευρώ και θα πρέπει ο αρμόδιος μελετητής και οι τεχνικοί να μας δώσουν εξηγήσεις για τα προβλήματα του έργου. Αν υπάρχουν ευθύνες η παραλείψεις θα πρέπει να αναζητηθούν . Δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση με κανέναν. Λύσεις προσπαθούμε να βρούμε μέσα από τον διάλογο. Όμως δεν θα ανεχθούμε σε καμιά περίπτωση το όλο θέμα να συνεχίζει να υφίσταται σε βάρος των κατοίκων της πεδινής Ηλείας» - ανέφερε στο IONION FM ο Ανδρέας Νικολακόπουλος  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηλιδας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (48)

Παραιτήθηκαν... αλλά παραμένουν στον ΓΟΕΒ
ΗΛΕΙΑ, 16.03.18

Αναγκαστικά παραμένει στην θέση της η διοίκηση του ΓΟΕΒ καθώς παρά τις παραιτήσεις που έχουν κατατεθεί δεν υπάρχουν αρμόδιοι προκειμένου να τους αντικαταστήσουν.

« Είμαστε στην θέση μας αναγκαστικά. Καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες καθημερινά για να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο έργο μας υπολογίζοντας ότι έστω την τελευταία στιγμή οι αρμόδιοι θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα του οργανισμού» - ανάφερε στο IONION FM ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Νίκος Φάμελος


ΑΚΟΥΣΤΕ (35)

Κλιμάκωση του αγώνα κατά των πλειστηριασμών ζητάει ο Θαν. Πετράκος
ΜΕΣΣΗΝΙΑ, 16.03.18

Εκκληση για να κλιμακώσουν τον αγώνα τους κατά των πλειστηριασμών έκανε προς τους πολίτες από το IONION FM ο Θανάσης  Πετράκος στέλεχος της ΛΑΕ.

« Είναι εξωφρενικό οι άνθρωποι που κάποτε είμασταν μαζί συναγωνιστές σήμερα να κάθονται σε υπουργικές καρέκλες και να δίνουν εντολές να χτυπήσουν τα ΜΑΤ πολίτες» - ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πετράκος.

Ακούστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη πατώντας πάνω στην εικόνα και στο μεγαφωνάκι στην αρχή της είδησης


ΑΚΟΥΣΤΕ (35)

Ο δήμαρχος Άργους και Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος για το πανηλειακό συλλαλητήριο
ΠΥΡΓΟΣ 14.03.18

«Έρχομαι στην Ηλεία να πω δυο λόγια ότι η ιστορία δεν παραγράφεται, η ιστορία δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανέναν και για κανέναν μικρό σκοπό», δήλωσε στο IONION FM ο δήμαρχος Άργους και Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. Ο κ. Καμπόσος έρχεται στην Ηλεία και θα είναι ομιλητής στο Πανηλειακό συλλαλητήριο που θα γίνει στον Πύργο την Κυριακή στις 18 Μαρτίου. Όταν επτά αιώνες πριν από την γέννηση του Χριστού δημιουργήθηκε το κράτος των Μακεδόνων, πίστευαν τους ίδιους Θεούς και μιλούσαν την ίδια γλώσσα, είπε ο κ. Καμπόσος. Και επτά αιώνες μετά την γέννηση του Χριστού, εμφανίστηκαν αυτοί, οι οποίοι θέλουν να κλέψουν το όνομα και την ιστορία μας. Αυτά είναι ανέκδοτα που δεν μπορούν να τα αφομοιώσουν ούτε μικρά παιδιά δημοτικού σχολείου.

Και ο κ. Καμπόσος κατέληξε: Μας καταπίεσαν οικονομικά. Δεν αντέδρασε κανένας. Υπέγραφαν μνημόνια, έκοβαν συντάξεις έκοβαν μισθούς, δεν αντέδρασε κανένας. Μόλις ενόχλησαν εθνικό θέμα, ξεσηκώθηκε όλη η Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Αυτό λέει, ότι αλίμονο σε όποιον πειράξει τα ιδανικά και την πατρίδα του Έλληνα.

Από την γη της Ολυμπίας θα δώσουμε ένα μήνυμα προς όλη την οικουμένη, ένα μήνυμα που την Κυριακή θα έχει δυο σκέλη. Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία και να επιστραφούν γρήγορα τα δυο αιχμάλωτα στελέχη του Ελληνικού στρατού. Αυτό θα φωνάξουμε εκεί.

Ακούστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη πατώντας πάνω στην εικόνα και στο μεγαφωνάκι στην αρχή της είδησης


ΑΚΟΥΣΤΕ (8)

Χρήστος Δήμας: Δεν μπορούν να εκπληρώσουν ούτε τη στοιχειώδη αποστολή προκήρυξης δράσεων του ΕΣΠΑ
ΑΘΗΝΑ 14.03.18

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, αναφορικά με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. Χρήστος Δήμας, μέσω του IONION FM

Δεν πρόκειται μόνο για το πρόβλημα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», είναι σχεδόν το σύνολο των προκηρύξεων που έχουν βγάλει από το ΕΣΠΑ, τα οποία είναι εντελώς ανενεργά. Άρα εκτός από το πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», είναι και το αντίστοιχο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2016 και δεν έχει καταλήξει ούτε ένα ευρώ στην αγορά, το πρόγραμμα για τους νέους επιστήμονες το ίδιο, για τις τουριστικές επιχειρήσεις, άρα βλέπουμε στο σύνολο της διαχείρισης του ΕΣΠΑ μια ανικανότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, είπε ο κ. Δήμας.

Όσον αφορά το «εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα γιατί θα χρηματοδοτήσουμε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ, διάφορες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε δεκάδες χιλιάδες κατοικίες. Από τον Μάιο του 2015, διαφορετικοί υπουργοί βγάζουν ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος και επιτέλους φτάσαμε στον Μάρτιο του 2018. Και παρά του ότι αναβλήθηκε τρεις διαφορετικές ημέρες η εργασία υποβολής στο ηλεκτρονικό σύστημα, χθες που επιτέλους άνοιξε, κατέρρευσε το σύστημα με αποτέλεσμα να μη γίνει τίποτα.


ΑΚΟΥΣΤΕ (7)

Νέα Ήττα της Heineken στην Ελλάδα
Κομοτηνή 14.03.18

Απορρίφθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι κατηγορίες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κατά των στελεχών της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης. Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης («ΖΜΘ») εκφράζει την ικανοποίησή της για άλλη μία θετική εξέλιξη στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων, στη μακρόχρονη μάχη της κατά της ολλανδικής Heineken και της ελληνικής θυγατρικής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας («ΑΖ»), όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Δημήτρης Κρις στο IONION FM. Σημειωτέον ότι οι ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές έχουν κινηθεί εναντίον δύο ανώτερων στελεχών της Heineken που παλιότερα διηύθυναν την ελληνική θυγατρική του ομίλου. Τα δύο αυτά στελέχη της Heineken κατηγορούνται για παραβιάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού και αναμένεται να δικαστούν εντός του τρέχοντος μηνός, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές της υπόθεσης που αρχικά είχε οριστεί να εκδικαστεί τον Ιούλιο του 2016. Οι εν λόγω αυτεπάγγελτες ποινικές διώξεις πραγματοποιήθηκαν μετά από τη 12ετή έρευνα που διεξήχθη από την ΕΑ, η οποία το 2015 αποφάνθηκε ότι επί δύο δεκαετίες η ΑΖ προέβαινε σε συστηματική κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατείχε στην αγορά, παραβιάζοντας το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο περί ανταγωνισμού.

Ο κ. Κρις είπε ακόμη ότι οι πολυεθνικές παίρνουν σήματα και ετικέτες ελληνικές – στην προκειμένη περίπτωση – και συγκαλύπτουν το γεγονός ότι είναι η όποια πολυεθνική. Για παράδειγμα οι μπύρες ΜΥΘΟΣ, ΦΙΞ, ΑΛΦΑ, ΑΜΣΤΕΛ, δεν είναι ελληνικές, όπως νομίζαμε, αλλά Ολλανδικές και Δανικές.

Ακούστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη πατώντας πάνω στην εικόνα και στο μεγαφωνάκι στην αρχή της είδησης


ΑΚΟΥΣΤΕ (8)

Φ. Αλεξόπουλος: Μείωση 45% στην αγοραστική δύναμη των Ηλείων Καταναλωτών
ΗΛΕΙΑ, 14.03.18

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ηλείας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς, Φώτης Αλεξόπουλος, σε παλαιότερη έρευνα σε όλη την Ηλεία, μέσω του ΙΝΚΑ Ηλείας, είχε διαπιστώσει ότι είχε ξεκινήσει σιγά – σιγά , μια μικρή  μείωση της κατανάλωσης  σε ποσοστό 20%  σε όλη την Ηλεία από το έτος 2012 και μετά. Στο 2018 που διανύουμε  κλείνει σχεδόν  μια δεκαετία από την αρχή της ύφεσης στην Ελληνική οικονομία και είναι πλέον  ορατό σε όλη την Δυτική Ελλάδα  ότι  έχει  μειωθεί δραματικά   η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Για την περιοχή της Ηλείας οι ενδείξεις  της καθημερινής μου επαφής με τους Πολίτες δείχνει ότι η αγορά  που αφορά και τα καταστήματα ειδών διατροφής είναι του ποσοστού της τάξης άνω  του 45%. Όλο και πιο πολλοί  Ηλείοι καταναλωτές, όχι μόνο ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα, αλλά πάνω από το 80% των Ηλείων καταναλωτών αγοράζει πλέον και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ κυνηγά και τις προσφορές των εταιρειών.


ΑΚΟΥΣΤΕ (55)

Σημαντική νίκη του αγώνα για την προστασία της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 12.03.18

Κοινοποιήθηκε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου, προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων για ανάκληση - ακύρωση των αδειών κατασκευής των 4 μονάδων καύσης βιορευστών και κατάθεση νέων περιβαλλοντικών μελετών για αδειοδότηση. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να οδηγεί σε νίκη του αγώνα των πολιτών που αγωνίζονται καιρό τώρα για την οριστική ακύρωση των αδειών και για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Όπως δήλωσε στο IONION FM, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, αυτή η ιστορία άρχισε από πέρσι τέτοια εποχή περίπου, όταν τυχαία ανακάλυψαν το θέμα της αδειοδότησης. Αμέσως έγινε μια προσπάθεια κινητοποίησης και ενημέρωσης Υπήρξε μια πολύ σοβαρή στάση και αντίδραση από έναν σύλλογο πολιτών στην περιοχή, τον σύλλογο ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ, ο οποίος πήρε πάνω του την υπόθεση αυτή. Έγιναν κινητοποιήσεις, έγιναν ψηφίσματα, το θέμα με πρωτοβουλία του συλλόγου αυτού έφτασε μέχρι και το Ευρωκοινοβούλιο, ενημερώθηκαν όλοι οι τοπικοί βουλευτές. Είχε μια θετική στάση για το ζήτημα αυτό η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Τριανταφύλλου και τελικά μετά απ’ όλα αυτά, είχαμε πριν από μερικές μέρες την θέση του υπουργού, σύμφωνα με τον οποίο ήταν λανθασμένη αυτή η αδειοδότηση. Επίσης ευαισθησία στο θέμα αυτό είχε δείξει η κ. Σοφία Σακοράφα, η οποία είχε έρθει εδώ, αγωνίστηκε και αυτή όσο μπορούσε και ήταν εκείνη η οποία προώθησε μέσω και του Συλλόγου «ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ», το θέμα αυτό στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε ο κ. Κατσούλης.


ΑΚΟΥΣΤΕ (55)

Κ. Αλεξανδρόπουλος: Επιχειρείται για μια ακόμη φορά μια μη νόμιμη ενέργεια όσον αφορά την διαχείριση των σκουπιδιών
ΖΑΧΑΡΩ 12.03.18

Σε ιδιωτική εταιρεία επιχειρεί ο δήμος Ζαχάρως να δώσει με αδιαφανείς διαδικασίες ένα  μέρος της διαχείρισης των απορριμμάτων ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από εργαζόμενους και την αντιπολίτευση.

« Ρωτήσαμε για τα στοιχεία της εταιρείας και κανείς δεν μας έδωσε πληροφορίες. Μας ανάφεραν το όνομα δικηγόρου ότι δήθεν μεσολαβεί ανάμεσα στον δήμο και την εταιρεία για το θέμα αυτό αλλά ο δικηγόρος που ρωτήσαμε το διέυψευσε κατηγορηματικά . Είναι προφανές ότι επιχειρείται για μια ακόμη φορά μια μη νόμιμη ενέργεια που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στους δημότες και στους εργαζό,μενους» - ανάφερε στο IONION FM ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος.


ΑΚΟΥΣΤΕ (42)

24ωρη προειδοποιητική απεργία στην καθαριότητα σε Ζαχάρω, Πύργο και Ολυμπία
ΠΥΡΓΟΣ 12.03.18

Τις …άρπαξαν οι αστυνομικοί στο Λευκοχώρι
ΓΑΣΤΟΥΝΗ 12.03.18

Τις …άρπαξαν οι αστυνομικοί στο Λευκοχώρι Γαστούνης στην προσπάθειά τους να ελέγξουν δίκυκλο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας .« Επιτέθηκαν στους συναδέλφους μου με σιδηροσωλήνα και τους τραυμάτισαν στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο . Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτά και συγχαίρω δημόσια τους αστυνομικούς για το θάρρος και την ψυχραιμία τους . Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν είναι υπεράνω των νόμων και ότι θα πρέπει να δέχονται τον έλεγχο από τα αστυνομικά οργανα» - ανάφερε στο ΙΟΝΙΟΝ FM ο  Ηλίας Παναγούλης προεδρος της Ενωσης ΑΣστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας


ΑΚΟΥΣΤΕ (37)

 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ