IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Όλα στον αυτόματο... Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και σχολεία χωρίς δασκάλους!
ΗΛΕΙΑ, 11.01.18

Κατάληψη στο δημοτικό σχολείο Χαβαρίου κάνουν οι γονείς των μαθητών διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη δασκάλου στην Τρίτη Τάξη .

« Ηρθαν δύο δασκάλες στην αρχή της σχολικής χρονιάς και στην συνέχεια ένας δάσκαλος μόνο για δύο ημέρες.  Η κατάσταση είναι τραγική για τα παιδιά και τους γονείς και δεν πάει άλλο . Αν δεν λυθεί το θέμα θα παραμείνουμε εδώ στο σχολείο …» - ανέφερε μεταξύ άλλων στο IONION FM η πρόεδρος του συλλόγου γονέων κ κηδεμόνων Βάσω Παπαδημητρίου


ΑΚΟΥΣΤΕ (79)

Ναμπιλ Μοράντ: Οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών είναι απόλυτα διασφαλισμένες
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛ 11.01.18

Την διαβεβαίωση ότι οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών είναι απόλυτα διασφαλισμένες εξέφρασε στο IONION FM ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπιλ Μοράντ με αφορμή τις ριζικές αλλαγές που ανακοίνωσε για το Ιδρυμα το υπουργείο.

« Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους παρά τις αλλαγές. Είναι απόλυτα διασφαλισμένο αυτό και υπάρχουν σχετικές εγγυήσεις από τους αρμόδιους. Οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι προς το καλύτερο των ανθρώπων που περιθάλπονται εκεί …» - τόνισε ο κ. Μαμπίλ.


ΑΚΟΥΣΤΕ (481)

Κώστας Αλεξανδρόπουλος για κλείσιμο ΔΕΥΑΖ: Αν η ΔΕΥΑΖ απέτυχε, την ευθύνη την έχει η δημοτική αρχή
ΖΑΧΑΡΩ 11.01.18

Το βιαστικό κλείσιμο της ΔΕΥΑ Ζαχάρως εκ μέρους της δημοτικής αρχής σχολίασε στο IONION FM ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Κώστας Αλεξανδρόπουλος εκφράζοντας τις απορίες και τον προβληματισμό του :

« Δείχνει  μεγάλη βιασύνη η δημοτική αρχή  να  κλείσει την ΔΕΥΑΖ … γιατί άραγε; Παράλληλα ισχυρίζεται ότι πρέπει να κλείσει η ΔΕΥΑΖ για να σταματήσει και η επιβολή του Ειδικού Τέλους που επιβαρύνει με 80% τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΖ. Ο δήμαρχος Ζαχάρως οφείλει να βγει και να δηλώσει ότι το χαράτσι αυτό μπήκε με απόφαση της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΖ. Και οφείλει να δηλώσει ότι αν η ΔΕΥΑΖ απέτυχε την ευθύνη την έχει η δημοτική αρχή η οποία τα τελευταία 15 χρόνια διορίζει στο διοικητικό συμβούλιο δικούς της ανθρώπους και μάλιστα για τρία περίπου χρόνια, πρόεδρος του ΔΣ ήταν ο τότε δήμαρχος Γ.  Μπάμης. Για κάποιους σοβαρούς λόγους που σύντομα θα μάθουμε θέλουν να απαλλαγούν από τη ΔΕΥΑΖ άμεσα. Αλλά θέλουν δεν θέλουν θα δώσουν εξηγήσεις και θα αναλάβουν τις πολιτικές και τις οικονομικές ευθύνες τους» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξανδρόπουλος .


ΑΚΟΥΣΤΕ (40)

Αντώνης Ρέλας: φασιστικές οι αντιλήψεις της Χ.Α. για τους ανάπηρους
ΑΘΗΝΑ 11.01.18

Στην  δίκη της Χρυσής Αυγής που έχει ξεκινήσει από την Άνοιξη του 2015 και συνεχίζεται ακόμη στα δικαστήρια της Αθήνας , κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Αντώνης Ρέλας άτομο με αναπηρία και μέλος της ομάδας που ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών .

« Πήγα εκεί και κατέθεσα για να επισημάνω τις φασιστικές αντιλήψεις που έχει αυτό το φασιστικό μόρφωμα κατά των αναπήρων τους οποίους όχι μόνο απαξιώνουν στις τοποθετήσεις τους αλλά υιοθετούν σε βάρος τους χιτλερικές αντιλήψεις του τύπου …στειρώστε τους κλπ»   - ανέφερε στο IONION FM ο Αντώνης Ρέλας . 


ΑΚΟΥΣΤΕ (22)

Γιώργος Δούνιας για πλειστηριασμούς: Η τροπολογία αποδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης
ΗΛΕΙΑ, 20.12.17

Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Μιλώντας για το θέμα αυτό στο IONION FM ο Γιώργος Δούνιας, μέλος της επιτροπής ενάντια στους πλειστηριασμούς, είπε ότι αυτά τα μέτρα αποδεικνύουν τον πανικό της κυβέρνησης, αποδεικνύουν και την δύναμη που έχει το κίνημα να υπερασπίσει τα σπίτια των πολιτών και φέρει αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση σε αυτή την πολύ δύσκολη θέση. Σε ερώτηση πώς θα αντιδράσουν στις ποινές που προβλέπονται, είπε πως ότι και να κάνουν, οι πλειστηριασμοί θα είναι ο τάφος της κυβέρνησης ελπίζοντας να γίνει και η αφορμή για την απελευθέρωση της χώρας. Ο κ. Δούνιας επεκτάθηκε και στις κατασχέσεις λογαριασμών. Μιλάμε για 1000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ημερησίως, είπε ο κ. Δούνιας. Έχει ξεκινήσει μια κλοπή, μια ληστεία τους πολίτες που έχουν καταθέσεις. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που πέρα απ’ τους πλειστηριασμούς, πρέπει να αναδειχτεί. Βιώνουμε κάτι πρωτοφανές, μιλάμε για μια τρομακτική καταλήστευση της περιουσίας των πολιτών και της ίδιας της χώρας. Η χώρα βρίσκεται υπό οικονομική και πολιτική κατοχή, οπότε οι πολίτες πρέπει να κάνουν οικονομική και πολιτική αντίσταση.


ΑΚΟΥΣΤΕ (30)

Δημ. Θεοδωρόπουλος: Η κυβέρνηση εξοφλεί μνημονιακά γραμμάτια για να μην συμφέρει να έχεις φαρμακείο
ΗΛΕΙΑ, 20.12.17

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εξοφλεί μνημονιακά γραμμάτια  είπε στο ΙΟΝΙΟΝ FM ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, σχετικά με την τροπολογία για την ίδρυση φαρμακείων. Και ο κ. Θεοδωρόπουλος συνέχισε: Πρακτικά η κυβέρνηση θέλει, το φαρμακείο να περάσει σε άλλα χέρια, με άλλο τρόπο και να έχει μια τελείως διαφορετική διασπορά, επί το μονοπωλιακότερο. Η κυβέρνηση επιθυμεί, τα φαρμακεία στην Ελλάδα να μην είναι 10.000 που είναι αυτή τη στιγμή, αλλά να είναι 5.000. Το πρόβλημα είναι αν οικονομικά συμφέρει να έχεις φαρμακείο σήμερα. Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει αντίσταση και τρόποι αντίδρασης από τους φαρμακοποιούς, ο κ. Θεοδωρόπουλος απάντησε: «Για να είμαστε ειλικρινείς, ένας κλάδος τον οποίο έχουν καταφέρει να διασπάσουν, λόγω του ότι έχουν δημιουργηθεί  διαφορετικής οικονομικής δυνατότητας φαρμακεία, δύσκολα μπορεί να αντιδράσει. Ο κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε ότι οι φαρμακοποιοί θα προσφύγουν δικαστικά, αλλά δήλωσε απαισιόδοξος για το αποτέλεσμα γιατί στην Ελλάδα σήμερα τίποτε δεν λειτουργεί σωστά, υπονοώντας ότι αν κερδίσουν δικαστικά, η κυβέρνηση θα φέρει νέο νόμο για να εξουδετερώσει την απόφαση.


ΑΚΟΥΣΤΕ (52)

Ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος μιλά στο IONION FM, για τους δύο νέους πλανήτες γύρω από το αστέρι Kepler-90
ΑΘΗΝΑ 20.12.17

Ηλιακό σύστημα με πλανήτες σαν την γη, ανακάλυψε η ΝΑΣΑ, με το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος ανακαλύφθηκαν δύο νέοι πλανήτες γύρω από το αστέρι Kepler-90, που μοιάζει με τον Ήλιο. Χρησιμοποιήθηκε πρόγραμμα της Google, που ανέπτυξε τεχνητή νοημοσύνη και κατάφερε να αξιολογήσει χιλιάδες δεδομένα που είχε συλλέξει το διαστημικό τηλεσκόπιο, ανάμεσα τους και τους νέους πλανήτες. «Είναι πολύ δύσκολο να ταξιδέψουμε μέχρι εκεί. Το ηλιακό σύστημα απέχει 2.500 έτη φωτός και ακόμα και αν ταξιδεύαμε με ταχύτητα 300.000 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, θα χρειαζόμασταν 2.500 χρόνια», αναφέρει στο IONION FM, ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος. Παράλληλα συμπληρώνει ότι οι 8 πλανήτες που συνυπάρχουν στο συγκεκριμένο ηλιακό σύστημα είναι «στριμωγμένοι» σε μια απόσταση που δεν ξεπερνά τα 200 εκατ. χλμ. Οι  θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην επιφάνεια των πλανητών που μοιάζουν με την γη, ξεπερνούν τους 425 C γεγονός που αποκλείει την ύπαρξη ζωής. Ωστόσο ο κ. Σιμόπουλος σχολίασε ότι το πιο σημαντικό δεν είναι η ανακάλυψη των πλανητών, αλλά το λογισμικό της εταιρείας Google, που αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη και επεξεργάζεται τεράστιες τράπεζες πληροφοριών, βρίσκοντας κρυμμένα στοιχεία. «Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler συλλέγει εκατομμύρια πληροφορίες που είναι αδύνατο να επεξεργαστούν, όμως με το λογισμικό θα έχουμε συγκλονιστικές ανακαλύψεις. Επιπλέον το πρόγραμμα καθώς ψάχνει μαθαίνει κιόλας», σχολιάζει ο κ. Σιμόπουλος. Ως επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδιειου Πλανητάριου στην Αθήνα, ανακοίνωσε ότι κατά την εορταστική περίοδο θα προβάλλονται 8 παραστάσεις, ανάμεσα τους και το «Άστρο της Βηθλεέμ», που προσπαθεί να εξηγήσει τι ήταν το άστρο κατά την γέννηση του Ιησού, που έχει εξάψει την φαντασία των ερευνητών.  Σημειώνεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέου βιβλίο του διακεκριμένου αστροφυσικού, με τίτλο «Είμαστε Αστρόσκονη», από τις Εκδόσερις Μεταίχμιο, που αφηγείται τη μαγική και συναρπαστική ιστορία της ζωής των αστεριών από τη γέννησή τους ως την καταστροφή τους.


ΑΚΟΥΣΤΕ (61)

Δ. Πηνειού: 393.000 ευρώ παραπάνω δημοτικά τέλη το 2018 και γερή "καμπάνα" για τα σκουπίδια στις Θίνες
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ 20.12.17

393.000 ευρώ παραπάνω δημοτικά τέλη, θα πληρώσουν το 2018, οι κάτοικοι στο δήμο Πηνειού, σύμφωνα με το πρόγραμμα του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε την Δευτέρα το βράδυ, κατά πλειοψηφία,  στο δημοτικό συμβούλιο. Είχε προηγηθεί απόφαση του σώματος πριν από μερικές εβδομάδες, για αυξήσεις φωτιά στα ανταποδοτικά τέλη και στην ύδρευση. Ωστόσο το προσχέδιο του προϋπολογισμού που έστειλε ο δήμος Πηνειού στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, δεν έλαβε έγκριση, καθώς εμφανίζονται υποθετικά έσοδα, ενώ την ίδια ώρα οι πολίτες βρίσκονται σε οικονομική κατάρρευση. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μένιος Πατσός, σχολίασε στο IONION FM, ότι ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με 393.000 ευρώ από τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Ο κ. Πατσός ανέφερε ακόμα ότι ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το λουκέτο και στο Υποθηκοφυλάκειο Βαρθολομιού, το οποίο υποτίθεται ότι θα παρέμενε ανοικτό, μετά το λουκέτο στην Γαστούνη. Παράλληλα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ανακοινώθηκαν από την δημοτική αρχή έργα ανάπλασης στην συνοικία Καθολικής Γαστούνης, 2.257.000 ευρώ, συν 180.000 ευρώ για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης. 384.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο Παλαιοχώρι και μόλις 227.000 ευρώ για κατασκευή πλατείας στο Βαρθολομιό, στο οικόπεδο παρκινγκ, απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Βαρθολομιού. Σοβαρό ηθικό πρόβλημα για την δημοτική αρχή Πηνειού, καταλογίζει ο κ. Πατσός, μετά την απόφαση καταπέλτη που εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αμαλιάδας και καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα εργολάβο και οδηγό φορτηγού που μετέφεραν σκουπίδια από το Αίγιο στην χωματερή των Θινών Βαρθολομιού, μέσα στο δάσος. Το περιστατικό είχε καταγραφεί το 2011 και η δημοτική αρχή Πηνειού όχι μόνο δήλωνε άγνοια για το συμβάν, αλλά έστειλε και ως μάρτυρα υπεράσπισης στο δικαστήριο δημοτικό σύμβουλο, για να βεβαιώσει ότι ο εργολάβος δεν μετέφερε σκουπίδια από το Αίγιο, αλλά έπαιρνε αγροτικά νάιλον για ανακύκλωση! «Έφριξε ο εισαγγελέας και ο πρόεδρος με αυτά που ακούστηκαν στο δικαστήριο και αποφάσισαν την καταδίκη των εμπλεκόμενων. Στην χωματερή των Θινών γινόταν πάρτι και μεταφέρονταν σκουπίδια από όλη την Πελοπόννησο. Η δημοτική αρχή είναι έκθετη, από την απόφαση καταπέλτη του δικαστηρίου», σχολίασε ο κ. Πατσός.        


ΑΚΟΥΣΤΕ (87)

Νεκρά ψάρια στο ποτάμι - σήμα κατατεθέν του δήμου Πηνειού
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ 20.12.17

Οικολογικό έγκλημα στον ποταμό Πηνειό. Νεκρά ψάρια και μαύρα νερά εντοπίστηκαν στο ποτάμι στο ύψος που συναντά το Λευκοχώρι και τα Καβάσιλα, παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Πύργου – Πάτρας. Όπως καταγγέλλει στο IONION FM, ο πρώην πρόεδρος Λευκοχωρίου, Σάκης Παπαδόπουλος, τις τελευταίες ημέρες διαπίστωσε ότι τα νερά του ποταμού είχαν έντονο σκούρο χρώμα, γεγονός που δεν δικαιολογείται και από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Σήμερα το πρωί διαπίστωσε ότι κατά μήκος του ποταμού μέσα στα νερά και στην όχθη υπήρχαν δεκάδες νεκρά ψάρια. Κάθε χρόνο την ίδια περίοδο παρατηρείται ανάλογο φαινόμενο, ενώ αναρωτήθηκε αν υπάρχουν μονάδες που ρίχνουν λύματα στο ποτάμι. «Κάνουμε έκκληση στην Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να ερευνήσει το περιστατικό. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Νεκρά ψάρια και μαύρα νερά σαν πίσσα στον Πηνειό, που καταλήγει στην θάλασσα», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.


ΑΚΟΥΣΤΕ (108)

Παρέμβαση 5 δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
ΠΑΤΡΑ 20.12.17

Παρέμβαση των 5 δημάρχων με το ψηφοδέλτιο της  Λαϊκής Συσπείρωσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τραπεζών, κράτους και Δήμων

Μεταξύ των 5 δημάρχων με το ψηφοδέλτιο της  Λαϊκής Συσπείρωσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τραπεζών, κράτους και Δήμων, είναι και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Για το θέμα μίλησε στο IONION FM ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Πατρέων Ανδρέας Αντωνόπουλος, ο οποίος είπε ότι «Η  κυβέρνηση έχει  βάλει μπροστά  τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς,  με στόχο το βιός και  την κατοικία των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών  που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κυνήγι τραπεζών και κράτους. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα εντείνει την πάλη του ενάντια στους πλειστηριασμούς και η κυβέρνηση απαντά με την ποινικοποίηση της. Την ίδια ώρα, όχι  τυχαία, πολλαπλασιάζονται και οι δήθεν πρωτοβουλίες για “την  σωτηρία  της πρώτης   κατοικίας”»

Και ο κ. Αντωνόπουλος συνέχισε: «Δυστυχώς, σε αυτό το σκηνικό παραπλάνησης του λαού, συμπαραστέκεται με τον τρόπο της  και  η   ΚΕΔΕ. Για  ποιον πραγματικά νοιάζεται η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ,  το αποκαλύπτει η στάση της στο ζήτημα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, με αφετηρία τα οφειλόμενα των νοικοκυριών στους Δήμους. Δεν διανοείται να πει κουβέντα για  τη διαγραφή των μικροχρεών στους Δήμους, για αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε  μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν. Η εφορία  να κάνει την βρώμικη δουλειά και οι Δήμαρχοι σε ρόλο  Πόντιου Πιλάτου!!» είπε με νόημα ο κ. Αντωνόπουλος


ΑΚΟΥΣΤΕ (54)

Η πλήρης επαναλειτουργία του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, στα άμεσα σχέδια του νέου προέδρου Γιάννη Κούγια
ΠΥΡΓΟΣ 20.12.17

Η πλήρης επαναλειτουργία του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο στο ΤΕΙ Πύργου, λόγω του σχεδίου Αθηνά, είναι στα άμεσα σχέδια του νέου προέδρου του τμήματος στον Πύργο, Γιάννη Κούγια. Όπως ανέφερε στο IONION FM, υπάρχει σύμφωνη γνώμη και του Ηλείου υφυπουργού παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ενώ σε πρόσφατη συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου, ο κ. Κούγιας, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι θα στηριχθεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα με την σίτιση των φοιτητών, δεδομένης της κατάστασης στην πανεπιστημιακή λέσχη στην Πάτρα, όπου έκλεισε λόγω έλλειψης τροφίμων. Τέλος συμπλήρωσε ότι το ίδρυμα έχει δύο μόνιμους υπαλλήλους για την γραμματειακή εξυπηρέτηση των φοιτητών, σε καθημερινή βάση. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (59)

Η «Ηλειακή Πρωτοχρονιά – Ηλειακό Πανόραμα 18 και φέτος από τις εκδόσεις Βιβλιοπανόραμα
ΑΜΑΛΙΑΔΑ 20.12.17

Η «ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 18», κυκλοφόρησε και φέτος για 16η συνεχή χρονιά, από τις εκδόσεις Βιβλιοπανόραμα στην Αμαλιάδα. Περιλαμβάνει 496 σελίδες με θέματα από την τοπική ιστορία, λαογραφία, λογοτεχνία και ποίηση. Ο Λεωνίδας Καρνάρος, διευθυντής έκδοσης και ιστορικός ερευνητής, σχολίασε στο IONION FM, ότι τα κείμενα αποπνέουν άρωμα Ηλείας και είναι γραμμένα από 68 εκλεκτούς εκπροσώπους της Ηλειακής διανόησης . Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου: Όπως κάθε Δεκέμβριο, τα τελευταία 16 χρόνια, έτσι και φέτος είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας με την έκδοση του νέου τόμου της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 18», που καλύπτει ολόκληρο τον γεωγραφικό χώρο της Ηλείας. Ογκώδης και ο φετινός τόμος, με 496 σελίδες, περιέχει θέματα που ποικίλουν σε τρόπο ώστε να ενδιαφέρουν κάθε Ηλείο και όχι μόνο. Ο αναγνώστης μπορεί να βρει κείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αλλά και ιστορικά, εκκλησιαστικά, λαογραφικά, λογοτεχνικά και μας ενημερώνει για την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή των Ηλείων συγγραφέων, που θα του κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Τα κείμενα αποπνέουν άρωμα Ηλείας και είναι γραμμένα από 68 εκλεκτούς εκπροσώπους της Ηλειακής διανόησης.

Ξεκινώντας από το εξώφυλλο που το κοσμεί η θεά Αθηνά, από μετόπη του ναού του Δία και το οπισθόφυλλο ένα χάλκινο χυτό αγαλμάτιο Σφίγγας, έργο του 6ου π.Χ. αιώνα (και τα δύο από το αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας), όπως κάθε χρόνο την έκδοσή μας τιμούν με κείμενά τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Γερμανός και οι Διευθύντριες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφίλη Κόλια και Αχαΐας κα Αναστασία Κουμούση καθώς και καταξιωμένοι αρχαιολόγοι των ανωτέρω Εφορειών.

Ακολουθούν 24 κείμενα διαφόρων περιόδων της Ηλειακής ιστορίας, 5 εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, 4 λαογραφικού, 11 ποιήματα, 15 διηγήματα, θεατρικά κ.ά. με την έκδοση να κλείνει η βιβλιογραφική παραγωγή του 2017 και η μνημόνευση των αείμνηστων λογοτεχνών που με τη γραφίδα τους συνέβαλαν στην πρόοδο των γραμμάτων.

Αναλυτικά τα περιεχόμενα του τόμου αυτού, αλλά και ΟΛΩΝ των τόμων της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» (2003-2018) με τους συγγραφείς και τα κείμενά τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας www.bibliopanorama.gr – περιοδικές εκδόσεις – ευρετήριο & περιεχόμενα 2003-2018 – PDF προϊόντος.

Τον τόμο της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 18» μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τον προμηθευτούν από το βιβλιοπωλείο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στην Αμαλιάδα, αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Αποστέλλεται ταχυδρομικά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με τις εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ στα τηλέφωνα 2622021221 & 2622029638 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@bibliopanorama.gr


ΑΚΟΥΣΤΕ (46)

Φωτιά έκαψε το σπίτι οικογένειας με τρία παιδιά στη Μανωλάδα - Έκκληση για βοήθεια
Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑ 20.12.17

37.000 νοικοκυριά θα είναι στο σκοτάδι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
ΜΕΣΣΗΝΙΑ, 19.12.17

Η  απάντηση  του  ΔΕΔΔΗΕ  στην   επιστολή στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, εξ ονόματος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας και της ΛΑΕ Μεσσηνίας, δείχνει το  μέγεθος  της  τραγωδίας  που  βιώνουν  οι  πολίτες  στην Ελλάδα  των  μνημονίων. Όπως είπε στο IONION FM ο Υπεύθυνος Ενεργειακής Πολιτικής της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε.  Θανάσης Πετράκος, τον  ξέρουμε  τον ένοχο  και  είναι γνωστή  η  αιτία: Είναι η  κατάργηση ουσιαστικά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και η  μετατροπή του ηλεκτρικού ρεύματος από κοινωνικό αγαθό σε αγοραίο εμπόρευμα και είδος πολυτελείας. Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος  για τα νοικοκυριά τα χρόνια των μνημονίων 2009-2016 έχει αυξηθεί κατά  74,61%!!! λόγω κυρίως  της  αύξησης  των  τελών  και  των  φόρων κατά  497,78%!!! .

Η ΛΑΕ προτείνει άμεσα μέτρα στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης της Ελληνικής κοινωνίας όπως:

-Άμεση ηλεκτροδότηση όλων των κομμένων για χρέη νοικοκυριών.

-Επαναφορά του  νόμου Λαφαζάνη, για 1200 κιλοβατώρες το τετράμηνο δωρεάν για όσους ήταν κάτω από τα όρια της φτώχειας

-Επαναφορά της κλιμακωτής χρέωσης

-Άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης

-Ενιαία Καθετοποιημένη ΔΕΗ σε Παραγωγή - Μεταφορά - Διανομή - Προμήθεια και άρα ενιαία τιμή, χρέωση και ενιαίος λογαριασμός ρεύματος.

-Άμεση μείωση του ΦΠΑ, καταρχήν στα επίπεδα προ κρίσης (9%).

-Κατάργηση του ΕΤΜΕΑΡ.

Και ο κ. Πετράκος κατέληξε: Το μέλλον προδιαγράφεται πολύ χειρότερο διότι το τρίτο μνημόνιο οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση. μέσω των ΝΟΜΕ, της  πώλησης του  17% των μετοχών του  Δημόσιου  και της  πώλησης  του  40% των λιγνιτικών  μονάδων  και των  ορυχείων. Όλα, αυτά αν υλοποιηθούν και  δεν ανατραπούν  θα έχουν  ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της τιμής του ρεύματος και κατάρρευση της Δ.Ε.Η.


ΑΚΟΥΣΤΕ (47)

Ικανοποίηση από τον νικητή των εκλογών
ΗΛΕΙΑ, 19.12.17

Ικανοποιημένος από την εκλογική διαδικασία και τη νίκη που απέσπασε για την διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας, δήλωσε στο ΙΟΝΙΟΝ FM, ο επανεκλεγείς πρόεδρος, Κώστας Νικολούτσος. Συγκεκριμένα κάλεσε τους επαγγελματίες να καταθέτουν προτάσεις και προβλήματα προς επίλυση και να υπάρχει συνεργασία με το ανώτερο θεσμικό όργανο των επαγγελματιών, σε επίπεδο νομού. Η συμμετοχή στις εκλογές των ταμειακά ενήμερων μελών άγγιξε το 47% και ο κ. Νικολούτσος ανέφερε ότι ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν οι λόγοι της αποχής. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (43)

 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ