IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χρ. Χριστοδουλόπουλος: Η εμμονή σε συνεδριάσεις δια περιφοράς, μας αναγκάζει να απέχουμε
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 02.02.21

Ο επικεφλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μιλώντας στο IONION FM, στηλίτευσε τη στάση του προέδρου του ΔΣ Ήλιδας, που όπως είπε "μας αναγκάζει να απέχουμε και από τη νέα συνεδρίαση, με την ελπίδα ότι θα περάσουμε στο επιτυχημένο μοντέλο των τηλεδιασκέψεων που ήδη χρησιμοποιήθηκε μία φορά τον περασμένο Νοέμβριο χωρίς προβλήματα". Ο κ. Χριστοδουλόπουλος κατήγγειλε και πάλι τη δημοτική αρχή, που όπως είπε, επιλέγει προκλητικά και ακατανόητα να συνεχίζει την πρακτική των δια περιφοράς συνεδριάσεων, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα υπόλοιπα συλλογικά όργανα, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό το διάλογο πάνω σε κρίσιμα και ουσιαστικά θέματα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ:

Προς: Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου

Υπ' όψιν: Πατρινού Αντωνίου – Πρόεδρο Δ.Σ. Ήλιδας

Κύριε Πρόεδρε,

Αφού επιδεικτικά αγνοήσατε την προηγούμενη επιστολή μας, με την οποία σας κάναμε γνωστό ότι δεν θα συμμετέχουμε πλέον σε δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, αποφασίσατε να αποστείλετε νέα πρόσκληση για δια περιφοράς συνεδρίαση του σώματος, την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Οφείλω να σας αναφέρω ότι, με λυπεί βαθύτατα το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ο πρόεδρος λειτουργεί ως εντολοδόχος της παράταξής του και όχι ως άνθρωπος που σέβεται την ύψιστη θέση του και τους δημοκρατικούς θεσμούς που καλείται να διαφυλάξει. Εμείς για ακόμα μια φορά σας ενημερώνουμε ότι, τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης θα απέχουν από την προγραμματισμένη -διά περιφοράς- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Επαναλαμβάνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, ο Δήμος μας διαθέτει τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό, προκειμένου να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως άλλωστε συνέβη σε μία και μοναδική συνεδρίαση πριν από δύο μήνες, η οποία κατά κοινή ομολογία στέφθηκε από επιτυχία.

Τότε μας διαβεβαιώσατε ότι αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί και θα βελτιωθεί. Τί άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα και περάσαμε σε απανωτές διά περιφοράς συνεδριάσεις; Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής, τόσο για το Συμβούλιο, όσο και για τα υπόλοιπα συλλογικά όργανα.

Δική μας πολιτική επιλογή είναι να μην συμμετέχουμε σε αυτή την άχαρη διαδικασία, ως οι μαριονέτες του Δημάρχου που χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για την απαραίτητη απαρτία. Η πολιτική -επαναλαμβάνουμε- απόφαση και στάση σας, παραμένει ακατανόητη και κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει τους σκοπούς που εξυπηρετεί.

Σας ξεκαθαρίζουμε ότι, εμείς αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μία διαδικασία που υποβαθμίζει την δημοκρατία στα συλλογικά μας όργανα, φιμώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους και την αντίθετη άποψη. Η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και ο ρόλος για τον οποίο σας έχει εκλέξει το Σώμα, δεν χωρούν εμμονές και πείσματα.

Με τιμή,

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ»


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 492 φορές μέχρι τώρα