IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Ελληνική Διοίκηση, η ανάπτυξη και η FARGECO
ΗΛΕΙΑ, 10.06.20

Σε σοβαρότατες καταγγελίες συνοδευόμενες από πληθώρα εγγράφων για υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προέβη  με συνέντευξή του στο Ionion Fm ο εκπρόσωπος της  Fargeco Hellas Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος .

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος εξήγησε λεπτομερώς την αιτία που οι εγκαταστάσεις της  Fargeco Hellas παραμένουν κλειστές το τελευταίο χρονικό διάστημα , κάνοντας ευθέως λόγο για …θέατρο του παραλόγου.   

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της Fargeco είναι η επεξεργασία ζωικών υποπροϊόντων. Η συγκεκριμένη βιομηχανία συλλέγει οργανικά υπολείμματα από σφαγεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering κ.λπ., καθώς και ληγμένα τρόφιμα και τα μεταποιεί σε λίπη και άλευρα για λίπασμα.

Η Fargeco θεωρείται πρότυπη ως προς την εφαρμογή διαδικασιών και προδιαγραφών, καθώς και ως προς τον μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιεί. Εξάγει εκτός ελληνικών συνόρων το 30% των τελικών της προϊόντων και η συνολική επένδυση πίσω από την ίδρυση και λειτουργία της Fargeco είναι της τάξης των 2 εκατ. Ευρώ ενώ απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους και εξυπηρετεί πάνω από 3.000 επιχειρήσεις.

Ο εκπρόσωπος της Fargeco Hellas, παραθέτοντας μια σειρά εγγράφων εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια την πρωτοφανή αντιφατικότητα και την διγλωσσία των αρμοδίων υπηρεσιών καθώς και τις περίεργες αποφάσεις των αρμοδίων που οδήγησαν εκτός λειτουργίας την εταιρεία μη λαμβάνοντας υπόψη τους το ειδικό Πόρισμα που συνέταξε το πιστοποιημένο για αέριους  ρύπους ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος».

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος υπογράμμισε ότι η εταιρεία κινείται ήδη νομικά σε βάρος εκείνων που με τις παραλείψεις , τις αντιφατικές αποφάσεις και τις ενέργειες τους δεν επιτρέπουν σε μια νόμιμη εταιρεία να λειτουργήσει . 

Λίγα λεπτά πριν αρχίσει η ενημερωτική εκπομπή των δημοσιογράφων Μάκη Νοδάρου και Δημήτρη Κολόκα , με τηλεφώνημά της στον σταθμό η βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία Διονυσία Αυγερινοπούλου ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά της από τον κ. Αλεξανδρόπουλο ισχυριζόμενη ότι συκοφαντείται , διαφορετικά – όπως ανέφερε – θα κινηθεί νομικά κατά του σταθμού.

Στην άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία που ακολούθησε on air ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος έκανε λόγο για προληπτική λογοκρισία από την πλευρά της κ. Αυγερινοπούλου και τόνισε ότι τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να ανέχονται την αυστηρή κριτική και όχι να απειλούν με μηνύσεις πριν καν αναφερθεί σε μία εκπομπή το όνομά τους

Προστρέξτε στο ηχητικό της εκπομπής για να ακούσετε την συνέντευξη

http://easyradio.gr/BS5player.php?sid=0&bid=5&RS=ionionfm&rsid=1&pgDate=1591789517&type=showarchive


Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα