IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ: Η ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ OLYMPIANS
10.05.20

Ομολογώ ότι η σημερινή συνέντευξη εμπεριέχει μία διαφορετική συναισθηματική χροιά καθώς υπάρχουν ιδιαίτεροι συμβολισμοί από ό,τι συνήθως.

Βλέπετε, σήμερα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας έχω την ιδιαίτερη να τιμή να συνομιλώ με την κυρία Ειρήνη Κοζομπόλη επ’ αφορμής των εκδηλώσεων τιμής για τις μητέρες των Olympians που οργανώνει η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (όπου Προεδρεύει η κόρη της Boύλα) και η οποία γέννησε τα 3 της παιδιά στο Μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ (στο οποίο εργάστηκα επί σειρά ετών), με ιατρό τον μαιευτήρα γυναικολόγο Ανδρέα Σταθόπουλο…

Συνέντευξη στον Γιάννη Σταθόπουλο

Γιάννης Σταθόπουλος: «Κυρία Kοζομπόλη καταρχάς σας ευχαριστώ θερμά που δεχτήκατε να τα πούμε την συμβολική αυτή ημέρα της μητέρας για το Materiale Sportivo. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να συνομιλώ μαζί σας».

Ειρήνη Κοζομπόλη: «Και δική μου χαρά Γιάννη μου. Για να είμαι ειλικρινής δεν θα φανταζόμουν ποτέ, ότι ο γιος του γυναικολόγου μου στο ΜΗΤΕΡΑ, θα μου έπαιρνε συνέντευξη ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μητέρας».

Γ.Σ: «Και επ’ αφορμής αυτής ζήτησα να επικοινωνήσουμε, καθώς η Ένωση σε Ολυμπιακούς Αγώνες όπου προεδρεύει η κόρη σας η Βούλα, οργανώνει σήμερα δράσεις τιμής για τις μητέρες των Olympians»…

Ε.Κ: «… και τους ευχαριστούμε πολύ, αλλά ό,τι και να κάνουν, όσο σπουδαίοι και αν έγιναν,  για εμάς τις μανάδες τους θα είναι πάντα τα παιδάκια μας, που θα τα αγαπάμε όπως και να’ χει» (γέλια)

Γ.Σ:  «Μεγαλώσατε 3 παιδιά και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι τα μεγαλώσατε καλά, δεδομένου ότι παράλληλα εργαζόσασταν ως Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης! Ποιες ήταν οι βασικές αρχές της διαπαιδαγώγησης των παιδιών σας?»

Ε.Κ: «To πρώτο και σημαντικότερο είναι η αγάπη! Χωρίς αγάπη τίποτα δεν μεγαλώνει, τίποτα δεν αναπτύσσεται. Από εκεί και πέρα, εγώ μεγάλωσα τα 3 μου παιδιά, τον Βαγγέλη, την Βούλα και την Χρυσάνθη με βασική αρχή να είναι ενωμένα και να έχουν πίστη στον εαυτό τους, ώστε να είναι έτοιμοι να βγουν και να αντιμετωπίσουν την ζωή. Με έκαναν και οι 3 πολύ περήφανη, γιατί πέρα από όσα κατάφεραν στη ζωή τους, δημιούργησαν τις δικές τους όμορφες οικογένειες και έγιναν εξαιρετικοί γονείς των 6 υπέροχων εγγονών μου. Η δική μας γενιά μαμάδων ήταν ως επί το πλείστων αφοσιωμένη στο σπίτι και την οικογένεια. Εγώ επειδή ήμουν Καθηγήτρια Φυσικής στο Γυμνάσιο, έπρεπε να μπορέσω να ισορροπήσω εργασία και οικογένεια. Έδωσα όλη την ενεργητικότητά μου  και θεωρώ κι εγώ ότι το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Οι εποχές άλλαξαν, όπως και οι ρυθμοί της ζωής. Ως εκ τούτου θαυμάζω τις σημερινές γυναίκες, που εκτός από όλο τον φόρτο των οικογενειακών βαρών, έχουν επιπλέον πολύ πιο απαιτητικές εργασίες, σε απίστευτα γρήγορες ταχύτητες καθώς και όλη την υπόλοιπη κοινωνική τους δραστηριότητα. Οι κόρες μου δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα και έτσι συνεχίζω να είμαι δίπλα τους, να τις βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Γ.Σ: «Το γιο σας τον Βαγγέλη τον γνωρίζω προσωπικά και είναι ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της προπονητικής στην Κολύμβηση! Την κόρη σας την Χρυσάνθη δεν είχα την χαρά να την γνωρίσω ακόμη, αλλά γνωρίζω ότι ασχολείται με τον χώρο της γραφιστικής. Θα μου επιτρέψετε όμως να σας ρωτήσω για την κόρη σας την Βούλα, η Ένωση της οποίας προεδρεύει, περιποιεί τιμή σήμερα για τις μητέρες των Olympians”…

E.K: «Η Βούλα ήταν ανέκαθεν ένα δυνατό και αποφασιστικό κορίτσι. Έβαζε πάντα στόχους και τους πετύχαινε. Η πορεία της στην υδατοσφαίριση αξιοθαύμαστη, ως αποκορύφωμα αυτής έφερε στην οικογένεια ένα Ολυμπιακό Μετάλλιο, το οποίο μας γέμισε όλους με τιμή και υπερηφάνεια. Εγώ πάντως κατάλαβα πολλά για την δύναμη του χαρακτήρα της, όταν αποφάσισε να πάει να παίξει στην Ιταλία. Όχι μόνο τα κατάφερε κι εκεί αθλητικά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έμαθε τάχιστα την γλώσσα, εντάχθηκε στην τοπική κοινωνία και διατηρεί τις επαφές της με όλους τους Ιταλούς συμπαίκτες και συνεργάτες, λες και είναι οι φίλοι της καθημερινότητάς της, μου προξενούν μεγάλο θαυμασμό. Όπως επίσης θαυμασμό μου προξενεί ο τρόπος που διαχειρίζεται όλες τις υποχρεώσεις της σε δουλειά, οικογένεια και κοινωνικό έργο ως Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γ.Σ: «Για να χρησιμοποιήσω ένα Ιταλικό όρο που όπως είπατε είναι πολύ προσφιλής στη Βούλα, αλλά και αποτελεί τον τίτλο της εκπομπής μας, ποιο είναι το “Materiale Sportivo”, το αθλητικό υλικό δηλαδή με το οποίο είναι δομημένη η Βούλα»?

Ε.Κ: «Το πνεύμα του νικητή! Η Βούλα πάντα το είχε αυτό!  Πρόσεξε όμως, όποιος έχει το πνεύμα του νικητή δεν σημαίνει ότι θα νικάει πάντα, αλλά θα μπορεί να πορεύεται στη ζωή με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια».

Γ.Σ:  «Ένα πνεύμα λοιπόν που φαντάζομαι θα προσπαθήσετε να εμφυσήσετε και στα 6 σας εγγόνια»…

Ε.Κ: «Θα προσπαθήσω, και φυσικά πάντα σε συνεργασία με τους γονείς τους»…

Γ.Σ: «Βλέπω ότι είστε πάρα πολύ κοντά και με τα εγγόνια σας, όχι μόνο για να αποφορτίσετε τα παιδιά σας, αλλά και επειδή το αισθάνεστε απόλυτα. Ιδιαίτερη σχέση αυτή με τα εγγόνια κυρία Ειρήνη. Σωστά?»

Ε.Κ: “Όπως λένε, του παιδιού μου το παιδί, είναι 2 φορές παιδί μου»…

Γ.Σ: “Kυρία Ειρήνη, σας ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα και Χρόνια σας Πολλά για την Ημέρα»…

Ε.Κ: “ Σε ευχαριστώ πολύ κι εγώ Γιάννη μου»…