IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Μαρία Αλεβίζου: H Olympian Πρόεδρος του 1ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων για την Εθελοντική Αιμοδοσία
ΑΘΗΝΑ 03.04.20

Η Μαρία Αλεβίζου γεννήθηκε στην Καλαμάτα, σε ηλικία 14 ετών ήρθε στην Αθήνα, ακολουθώντας το όνειρο της στον αθλητισμό. Κατέκτησε 5 πανελλήνια πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Ελλάδος στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής. Ως μέλος της Εθνικής ομάδας έλαβε μέρος σε παγκόσμια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αναδείχτηκε βαλκανιονίκης και εκπροσώπησε την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Ανακηρύχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΣΑΤ για την εμφάνιση της στην Ολυμπιάδα καθώς και για την προσφορά της στο άθλημα .Εργάστηκε ως ομοσπονδιακή προπονήτρια, συμβάλλοντας σε μεγαλύτερες επιτυχίες ( 1η, 3η πανευρωπαϊκή νίκη ανσάμπλ νεανίδων, 5η, 6η, 8η παγκόσμια νίκη ανσάμπλ γυναικών). Ως διορισμένη εκπαιδευτικός εργάστηκε σε αθλητικά σχολεία ως προπονήτρια αθλητικής απασχόληση και στο Κολλέγιο Αθηνών. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα yoga, μέλος τόσο της World Olympians Association, όσο και της Olympians Association.

Toν Μάιο του 2019 εξελέγη Πρόεδρος στην 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων και με αυτήν της την ιδιότητα ενεργοποιήθηκε σε συνεργασία με τους συναδέλφους της στην Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) για δράσεις υπέρ της κοινωνίας των Αθηνών, παρακινώντας τους αρχικά σε Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων το προσεχές χρονικό διάστημα.  

Συνέντευξη στον Γιάννη Σταθόπουλο

ΓΣ: Κυρία Αλεβίζου, είστε η μία από τις 2 αθλήτριες που εκπροσώπησαν για πρώτη φορά την ελληνική ρυθμική γυμναστική σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Η ιδιαίτερη  πατρίδα σας, ο Δήμος Καλαμάτας σας επιφύλαξε μία ιδιαίτερη τιμή, γ στο το περιθώριο της άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Η Λαμπαδηδρομία όμως ακυρώθηκε, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν για του χρόνου. Τι συναισθήματα σας προκαλεί αυτό το γεγονός;

ΜΑ: Καταρχάς να πω ότι είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να σε τιμάει κατά αυτόν τον τρόπο η ιδιαίτερή σου πατρίδα παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και του  Πρόεδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας! Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμο Καλαμάτας για την τιμή. Όσον αφορά για την ακύρωση της Λαμπαδηδρομίας και την μετάθεση των Ολυμπιακών θέλω να πω ότι είναι πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα στενάχωρες εξελίξεις, αλλά αποτελούν και τις σωστές αποφάσεις. Η υγεία των αθλητών και όλων των παρισταμένων είναι πάνω απ’ όλα.

ΓΣ: Η συνεργασία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) ως προέκυψε;

ΜΑ: Η αποστολή μου ως Πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας  του Δήμου Αθηναίων είναι να υπηρετώ τους συμπολίτες μου και να δρω προς όφελός τους αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχω στη διάθεσή μου και προκαλώντας δυναμικές μέσω των φορέων που μπορούν να λειτουργήσουν ως προς επίτευξη αυτού του στόχου. Η ιδιαίτερη σχέση μου με τον αθλητισμό και η ιδιότητά μου ως μέλος της ΕΣΟΑ προσφέρουν μία ιδανική συνθήκη για την δημιουργία προγραμμάτων προς όφελος της κοινωνίας του 1ου διαμερίσματος και κυρίως της νεολαίας της. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε συζητήσει με την Πρόεδρο της ΕΣΟΑ και Ολυμπιονίκη της Υδατοσφαίρισης κα Βούλα Κοζομπόλη, για την εκπόνηση ενός πλέγματος ενεργειών και δράσεων, αλλά δυστυχώς μας πρόλαβε ο κορωνοϊός. Την κατάσταση που βιώνουμε άπαντες την γνωρίζετε, δεν χρειάζεται να σας την πω εγώ, όλοι στον Δήμο έχουμε ως αποκλειστική μέριμνα την αρωγή των συμπολιτών μας μέσα σε αυτή την πανδημία, ενώ αναφορικά με τον προγραμματισμό μας με την ΕΣΟΑ θα επανέλθουμε όταν επανέλθει και η κανονικότητα.

ΓΣ: Παρόλα αυτά βλέπουμε κυρία Αλεβίζου ότι η συνεργασία σας με την ΕΣΟΑ έχει ήδη ξεκινήσει. Κάνω λάθος?

ΜΑ: Έχετε δίκιο! Μέσα σε όλο αυτό το πιεστικό περιβάλλον που όλοι μας αναπάντεχα και πολύ βίαια βρεθήκαμε, όλοι μας στο Δήμο Αθηναίων ενεργοποιηθήκαμε μεταξύ πολλών άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών και ως προς την Εθελοντική αιμοδοσία με σκοπό την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας που δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι ο Δήμος Αθηναίων οργανώνει δράσεις εθελοντικές αιμοδοσίας σε 3 διαφορετικούς περιόδους, σε 3 διαφορετικές περιοχές της μεγάλης μας πόλης, όπου με την συνεργασία της ΕΣΟΑ, ενεργοποιούμε τους Olympians της Ελλάδος και μέσω αυτών, τον κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας να συνδράμει.

ΓΣ: Που ακριβώς θα γίνουν οι αιμοδοσίες?

ΜΑ: Η 1η περίδος ξεκινάε στις 3 Απριλίου και διαρκεί μέχρι τις 5 Απριλίου. Θα λάβει χώρα στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο, στην οδό Σόλωνος 78. Η 2η περίοδος διαρκείι από 13 εώς 14 Απριλίου και θα πραγματοποιηθεί στο 4ο Δυμοτικό Ιατρείο Κολωνού, στην οδό Αγίας Σοφίας και Προποντίδος και ολοκληρώνουμε  με την 3η περίοδο από 23 εώς 24 Απριλίου στο 2ο Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου, δστην οδοό Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ. Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με μήνυμα στα social Media της ΕΣΟΑ  ή να στείλει email στο proedros.dk1@athens.gr