IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΤΟ ΡΟΖ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
19.02.20

Με ένα ανάποδο σουτ του Olympian της Καλαθοσφαίρισης Δημήτρη Παπανικολάου και ένα εύστοχο σουτ από το κέντρο του γηπέδου ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ένα ακόμη Τουρνουά Μπάσκετ για το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής.  

Πιο αναλυτικά, παρουσία του Δημάρχου Ευρώτα κ. Δημοσθένη Βέρδου , του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννησου κ. Θεόδωρου Βερούτη, του Προέεδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ευρώτα κ. Τάκη Λυμπέρη  και λοιπών τοπικών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη το Τουρνουά Μπάσκετ για το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής στη Λακωνία, το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ευρώτα και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ με την πολύτιμη αρωγή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου προς αρωγή των Καρκινοπαθών παιδιών της Ελπίδας και την συμμετοχή των ομάδων των Ακαδημιών  Άρη Σκάλας. Αστέρας Βλαχιώτη, Άμιλλα Αγίου Ιωάννου και ΑΠΣ Μάνης.

Με την παρουσία του τίμησε το Τουρνουά ο Καθηγητής Αιματολογίας και Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ Ελπίδας κ. Στέλιος Γράφακος, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της παριστάμενης επιστημονικής ομάδας της Ελπίδας που έχρισε περί τους 90 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, οι οποίοι άκουσαν προσεκτικά την ενημέρωσή του σχετικά με το πόσο εύκολο είναι να σώσει κάποιος την ζωή ενός καρκινοπαθούς παιδιού και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του να γίνουν και οι ίδιοι εθελοντές δότες μυελού των οστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το παριστάμενο κοινό (γονείς και συγγενείς των παιδιών των συμμετεχόντων ομάδων), οι πρώτοι που έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών ήταν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου κκ Δημοσθένης Βέρδος και Τάκης Λυμπέρης, ενώ το παράδειγμά τους ακολούθησαν τοπικές ανδρικές ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου της περιοχής!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι νεαροί αθλητές της Λακωνίας επέδειξαν εξαιρετικά αγωνιστικά στοιχεία δίνοντας υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον σε οποιοδήποτε δρόμο ακολουθήσουν στην ζωή τους. Οι αγώνες ήταν όλοι συναρπαστικοί και κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Την 1η θέση κατέκτησε ο Άρης Σκάλας, αλλά η γενική αντίληψη ήταν ότι όλοι ήταν νικητές, δεδομένου και του κοινωνικού σκοπού, που συνόδευε τον αθλητικό τομέα. Κατά την διάρκεια του Τουρνουά, τα παιδιά όλων των ομάδων μαζί, υποδέχτηκαν με «φυσούνα» τον εμβληματικό Ολυμπιονίκη της Καλαθοσφαίρισης και μέλος της ΕΣΟΑ κ. Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος είναι ο μόνος Έλληνας Καλαθοσφαιριστής, ο οποίος έχει κερδίσει το Triple Crown (Euroleague, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας) τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τιμήθηκε από τις τοπικές αρχές για την προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό. Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στον τόπο σας και λαμβάνω αυτό το βραβείο, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Ευρώτα για την τιμή, να ευχηθώ κάθε καλό στους μικρούς μας αθλητές και να κάνουν αυτό που αγαπάνε στη ζωή τους με το ίδιο πάθος που παρουσιάζουν στους σημερινούς αγώνες και να συγχαρώ τους γονείς και τους προπονητές τους για τον υγιή τρόπο ζωής που τους παρουσιάζουν».

  Από τα highlights της εκδήλωσης ήταν η πρόσκληση του Δημάρχου Δημοσθένη Βέρδου στο Δημήτρη Παπανικολάου σε διαγωνισμό 5 βολών, την οποία ο εμβληματικός Ολυμπιονίκης κέρδισε βάζοντας την 4η βολή με ανάποδο σουτ και την 5η με σουτ από το κέντρο του γηπέδου προκαλώντας την έκρηξη θαυμασμού μικρών και μεγάλων.

Στον προβλεπόμενο όμως Διαγωνισμό Βολών BIG SHOES Shooting Stars μετά από ένα συναρπαστικό τελικό, ο Χρήστος Στεργιάδης  του Άρη Σκάλας επικράτησε του συμπαίκτη του Παναγιώτη Κληρονόμου για μία εύστοχη βολή και πήρε πανηγυρικά το σχετικό έπαθλο, ενώ αναδείχτηκε και μέλος της καλύτερης 5άδα του Τουρνουά, που προέκυψε μετά από ομόφωνη άποψη όλων των προπονητών, μαζί με τους Λαμπράκο Κώστα (Αστέρας Βλαχιώτη), Ελευθερία Μπουζούκα (Άμμιλα Αγίου Ιωάννου), Δημήτρη Πούλο (Άρη Σκάλα) και Κωνσταντίνο Γατέα (ΑΠΣ Μάνης).  

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Αντιπύραρχος κ. Κώστας Γραφάκος, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε την έμπνευση να φέρει τα Τουρνουά του Ροζ Φύλλου του Αγώνα της Ζωής στη Λακωνία, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Εθελοντισμός βρίσκεται στο DNA του κάθε πυροσβέστη. Η προάσπιση της ζωής των ανθρώπων αποτελεί την αποστολή μας. Σε αυτό το πλαίσιο βοηθάμε όπου μπορούμε και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε κοντά στην αποστολή του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, του οποίο το θεάρεστο έργο προς τα καρκινοπαθή παιδάκια στηρίζουμε με πολλούς τρόπους και με κάθε αφορμή εδώ και χρόνια. Έτσι σκεφτήκαμε να φέρουμε τα Τουρνουά του «Ροζ Φύλλου του Αγώνα της Ζωής» και στην περιοχή μας, ώστε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της εγγραφής νέων Εθελοντών Δοτών προσφέροντας με μία όμορφη αθλητική εμπειρία για τα παιδιά μας, τους μικρούς αθλητές μας».  

Χορηγός επικοινωνίας του Τουρνουά ήταν το Ionion FM, την φωτογραφική κάλυψη έκανε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτοειδησεογραφών κ. Βασίλης Κουτρουμάνος, ενώ την παρουσίαση έκανε ο επικεφαλής της διοργάνωσης των Τουρνουά του Ροζ Φύλλου του Αγώνα της Ζωής και επικεφαλής του Αθλητικού Τμήματος του Ionion FM κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του Τουρνουά δήλωσε: «Ο στόχος των Τουρνουά για το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής είναι η αναγωγή των γηπέδων του μπάσκετ σε πλατφόρμες έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς, ώστε και οι μικροί αθλητές των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης να λάβουν αγωνιστική εμπειρία που θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο στην πορεία τους και ταυτόχρονα να παροτρύνουμε το  ενήλικο κοινό να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών, ώστε να βοηθηθεί κάποιο καρκινοπαθές παιδάκι να κερδίσει το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής του.  Στο Τουρνουά της Λακωνίας που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ευρώτα και την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο στόχος επετεύχθει απόλυτα καθώς από αγωνιστικής απόψεων πραγματοποιήθηκε ένα από τα ωραιότερα τουρνουά από σύστασης του θεσμού και κυρίως γιατί 90 συμπολίτες μας από την Λακωνία έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών και προστέθηκαν στην παγκόσμια αλυσίδα αλληλεγγύης για όσους χρειάζονται την στήριξή μας»…