IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Η Εκστρατεία για το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής στα Μέγαρα
23.11.19

H Γιάννα Ρήγα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση του Αθλητισμού. Επί σειρά ετών υπήρξε αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών. Έχει κερδίσει οκτώ πρωταθλήματα και εφτά κύπελλα Ελλάδος, καθώς και διακρίσεις σε δύο ευρωπαϊκά Final Four, με την γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε όλες τις βαθμίδες της Το 2004 εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004» σαν Προϊσταμένη Υπηρεσιών Προσωπικού και Εθελοντών και στη συνέχεια προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της, στην Παραολυμπιάδα του ΑΘΗΝΑ 2004. Κατάγεται από τα Μέγαρα και οι συμπολίτες της την εξέλεξαν Δημοτική Σύμβουλο στην πόλη της τα Μέγαρα και είναι η Πρόεδρος του Ηρόδωρου, του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού και με δική της πρωτοβουλία η Εκστρατεία του «Ροζ Φύλλου του Αγώνα της Ζωής» την 1 Δεκεμβρίου έρχεται στα Μέγαρα.

Συνέντευξη: Άρης Καλογεράκης
Materiale Sportivo

AK: Κυρία Ρήγα, καταρχάς σας ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση αυτής της συνέντευξης στο Materiale Sportivo. Θα θέλατε να μας πείτε τί είναι ακριβώς η Εκστρατεία για το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής?

ΓΚ: Nα σας εξηγήσω:… Το Ροζ απόκομμα του Φύλλου που τηρεί η Γραμματεία σε κάθε αγώνα μπάσκετ, με το σκορ και τα στατιστικά του κάθε παίκτη,  παραδίδεται στην νικήτρια ομάδα, ενώ το κίτρινο στην ηττημένη. Ως εκ τούτου, το Ροζ Φύλλο του Αγώνα Μπάσκετ είναι ταυτόσημο με την νίκη. Η Εκστρατεία για το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής εκπονήθηκε το 2016, και έχει σαν στόχο να κερδίσουν τα καρκινοπαθή παιδιά τον αγώνα τους για την ζωή, μέσω Τουρνουά Μπάσκετ, που αναγάγουν το παριστάμενο κοινό των αγώνων σε εθελοντές δότες μυελού των οστών. Και όλα αυτά, με την απλούστατη διαδικασία της εναποθέτησης ελάχιστης ποσότητας από το σάλιο τους σε μία μπατονέτα. Λόγω του υψηλού αισθήματος αλληλεγγύης που διακρίνει την περιοχή μας, σκέφτηκα να ενισχύσουμε κι εμείς την εν λόγω Εκστρατεία και να διοργανώσουμε στα Μέγαρα το 1ο Τουρνουά Παιδικών Ακαδημιών, ώστε οι μικροί αθλητές να λάβουν αγωνιστική εμπειρία, πολύτιμη για την πορεία τους στο μέλλον, και παράλληλα οι γονείς τους να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, στην παριστάμενη επιστημονική ομάδα του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

ΑΚ:  Οπότε οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου σας.

ΓΚ: Όχι μόνο…. Η προσπάθεια αυτή ξεπερνά τα όρια των τοπικών κοινωνιών και θα πρέπει να διεξάγονται σε ευρύτερο κοινωνικά πλαίσιο. Έτσι εκτός από τις τοπικές ομάδες της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος και της Ένωσης Ν. Περάμου, προσκαλέσαμε τις Ακαδημίες Μπάσκετ του Παναθηναϊκού και της Κορίνθου, τις οποίες τις ευχαριστούμε πολύ για την αποδοχή της πρόσκλησης μας. Έτσι με τους φίλους από Αθήνα και Κόρινθο, θα συμβάλλουμε όλοι μαζί στον υπέρτατο σκοπό της έμπρακτης αρωγής των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Επιπλέον θα ήθελα να σημειώσω, ότι το Τουρνουά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να τιμήσουμε την μεγαλύτερη Ελληνίδα Μπασκετμπολίστρια όλων των εποχών  Εβίνα Μάλτση, καθώς και την κορυφαία Coach Ελένη Καπογιάννη, για την πολύτιμη προσφορά τους στο άθλημά μας.

AK: Πολύ ωραίοι οι συμβολισμοί μία κορυφαία του ελληνικού μπάσκετ όπως εσείς, να προκαλεί δράσεις στις οποίες αναγνωρίζεται η προσφορά 2 κορυφαίων συναδέλφων της! Κυρία Ρήγα, δοθείσης της ευκαιρίας της συνομιλίας μας, ποια είναι η γενικότερη πολιτική του Δήμου Μεγάρων σχετικά με τον Αθλητισμό και τι άλλο έχουμε να περιμένουμε στο μέλλον από την πόλη σας; 

ΓΚ: Αρχικός μας στόχος όταν αναλάβαμε σαν διοίκηση ήταν η συντήρηση και η αναβάθμιση των υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς τις παραλάβαμε παρατημένες και απαξιωμένες και σε πολύ κακή κατάσταση. Στη συνέχεια με δικές μας δυνάμεις αλλά και με τη βοήθεια της Περιφέρειας καταφέραμε να δημιουργήσουμε νέους χώρους άθλησης όπως υπαίθρια γυμναστήρια και ανοικτά γήπεδα τόσο στα Μέγαρα όσο και στη Ν. Πέραμο και να εφαρμόσουμε προγράμματα άθλησης και μαζικού αθλητισμου. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε  όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες μας στο αθλητισμό και την φυσική δραστηριότητα τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστασεων και μέσα από αθλητικές διοργανώσεις που ήδη λαμβάνουν χώρα στο Δήμο μας να αυξήσουμε την προσέλευση των επισκεπτών στην περιοχή μας.

ΑΚ: Στο κομμάτι της Αλληλεγγύης μία αίσθηση ήδη την λάβαμε μέσω της αρωγής προς τα καρκινοπαθή παιδιά μέσω ενός τουρνουά μπάσκετ. Γενικά ποιες άλλες δράσεις αλληλεγγύης επιτελείτε μέσω του Νομικού Προσώπου του Δήμου που προεδρεύεται?

ΓΚ: Διοργανώνουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς φιλανθρωπικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση οικογενειών, και ατόμων που χρειάζονται τη βοήθεια μας. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Βύζαντα όπου με τη βοήθεια τους έχουμε καταφέρει να φέρουμε ομάδες παλαιμάχων του Παναθηναικού του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ να αγωνιστούν για αυτούς τους σκοπούς. Επίσης συνδράμουμε στην προσπάθεια του Συλλόγου ΑΜΕΑ Μεγάρων για την εύρεση πόρων, συγκεντρώνουμε τρόφιμα καθόλη τη διαρκεια του έτους για το Χαμόγελο του παιδιού και διαθέτουμε τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Τέλος συμμετέχουμε σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus με σκοπό την κοινωνική ένταξη των παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων και οικονομικά ασθενέστερων έχοντας σαν εργαλείο τον αθλητισμό.

ΑΚ: Κυρία Ρήγα σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στο Τουρνουά της 8ης Δεκεμβρίου.

ΓΚ: Κι εγώ ευχαριστώ εσάς, το Ionion FM και το Materiale Sportivo για όλη την υποστήριξη και την προβολή της προσπάθειας που κάνουμε προς αρωγή των καρκινοπαθών παιδιών και ενηλίκων, μέσω του Τουρνουά Μπάσκετ για το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής.

ΑΚ: Εύχομαι να έχει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Ο Άγιος Βασίλης ξέρω πάντως ότι θα έρθει σίγουρα.

ΓΚ: Σωστά! Θα έρθει κι αυτός, για να γλυκάνει όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν αγωνιστικά στο Τουρνουά και όχι μόνο.