IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΤΟ ΓΕΛ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ στο μουσείο σχολικής ζωής & εκπαίδευσης, στο πλαίσιο λειτουργίας του μαθητικού δικτύου «ΑΤΊΘΑΣΑ ΠΙΝΈΛΑ»
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ 04.04.19

Το Μαθητικό Δίκτυο «Ατίθασα Πινέλα» σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης παρουσιάζει το διαθεματικό/διεπιστημονικό διδακτικό σενάριο «Αποστάζοντας τον περιοδικό πίνακα…», το οποίο υλοποιείται τα δυο τελευταία χρόνια και στηρίζεται στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο STREAM, από 5 Απριλίου έως 13 Μαΐου 2019. Μια ιδιαίτερη, δυνατή πτήση με φαντασία, δημιουργία και καινοτομία. Όπως είπε στο IONION FM η συντονίστρια του δικτύου - Δ/ντρια ΓΕ. Λ. Ανδρίτσαινας κ. Σταματία Κοτρέτσου, οι εκδηλώσεις ανοίγουν τα φτερά τους την Παρασκευή 5 Απριλίου και συμμετέχουν σχολεία του μαθητικού Δικτύου «Ατίθασα πινέλα»: ΓΕ.Λ. Ανδρίτσαινας (συντονίστρια σχολική μονάδα), ΓΕ.Λ. Ιδαλίου Κύπρου, ΓΕ.Λ. Ανδραβίδας, 5ο ΓΕ.Λ. Ιλίου, 8ο ΓΕ.Λ. Περιστερίου, 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

Το Μαθητικό  Δίκτυο «ΑΤΙΘΑΣΑ ΠΙΝΕΛΑ» ξεκίνησε πιλοτικά κατά τη σχολική χρονιά 2007-2008, το οποίο και συντόνιζε το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης της Δ/νσης Β/ θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας, τα επόμενα δυο χρόνια συνέχισε να λειτουργεί με την ευθύνη του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων με υπεύθυνη την κ. Σταματία Κοτρέτσου. Μέχρι και σήμερα 2019, μετρά εκπαιδευτική δράση  12 ολόκληρων χρόνων. Με σύνθημα «Όλοι διαφορετικοί, Όλοι ίσοι» το Δίκτυο έχει ως βασικό σκοπό την επικοινωνία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων μέσα από συνεργασίες, πρωτοβουλίες, κοινές δράσεις, καινοτομίες που δυναμιτίζουν με  χρώμα, ζωντάνια και προοπτική το μονότονο και άχαρο σχολείο του σήμερα.

Βασικοί στόχοι είναι η καλλιέργεια των κλίσεων και των ταλέντων των μαθητών, η απόκτηση δεξιοτήτων του 21ου αιώνα εφαρμόζοντας τις αρχές της υπεύθυνης έρευνας και της καινοτομίας, η ενεργή συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία, η ενδυνάμωση της συνεργασίας,η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των σχολείων και τέλος, το δυναμικό άνοιγμα των σχολείων στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και στις τοπικές κοινωνίες. Μέσα από ποίκιλλες διαδρομές προβάλλει μια άλλη διάσταση στο σύγχρονο σχολείο, όπου η ελεύθερη έκφραση συνυπάρχει με τη  δημιουργικότητα  και τον  ενθουσιασμό. Επομένως η βιωματική εκπαίδευση, η ψυχαγωγία, η πολιτιστική καλλιέργεια και η διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου είναι οι άξονες στους οποίους βασίζεται το πρόγραμμα του Δικτύου «ΑΤΙΘΑΣΑ ΠΙΝΕΛΑ».

Πρόγραμμα

Έναρξη: Παρασκευή 5 Απριλίου

12.00: Κυνήγι Θησαυρού «Αναζητώντας τον γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον». Μια διαθεματική αναζήτηση (Γλώσσα, Λογοτεχνία, Χημεία, Βιολογία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Πληροφορική, Ρομποτική και Εικαστικά).

12.40: Οι συγγραφείς σε πρώτο πλάνο - Ομιλία του Ομότιμου καθηγητή Οργανικής Χημείας του Α.Π.Θ. κ. Αναστασίου Βάρβογλη με θέμα «Ο Περιοδικός πίνακας».

17.30: Εγκαίνια της έκθεσης «Wild  STREAM  Paintbrushes»:

Βίντεο, ζωγραφική, κόμικς, μάσκες, ψηφιδωτά.

18.00: Μουσικό δρώμενο «Δώδεκα χρόνια κοινές πτήσεις σε ατίθασες διαδρομές», την καλλιτεχνική επιμέλεια και την παρουσίαση του οποίου θα έχει ο κ. Γιάννης Τζουανόπουλος. Θα λάβουν μέρος οι εκλεκτοί  καλλιτέχνες: Μ. Σουλτάτου (τραγούδι), Β. Γισδάκης (τραγούδι και κιθάρα), Μ. Γράμψα (τραγούδι), Α. Τσαπράζης (τραγούδι και κιθάρα) και Γ. Σταματογιάννης (μπουζούκι).

Σε μια κοινή συνάντηση μελών του μαθητικού Δικτύου, μαθητών, εκπαιδευτικών, φορέων και λοιπών συντελεστών των δράσεων επί 12 ολόκληρα χρόνια καλούμαστε να θυμηθούμε κοινές πορείες και δράσεις σε κοινούς τόπους όλοι μαζί, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά το σεβασμό στη διαφορετικότητα, μέσα από τη συνύπαρξη, τη συνεργασία και την προσωπική έκφραση. Θα είναι μεγάλη χαρά για όλους μας να σμίξουμε και να θυμηθούμε στιγμές από τις ατίθασες διαδρομές μας!

Δευτέρα 8 Απριλίου, Τρίτη 16 Απριλίου, Δευτέρα 6 Μαΐου, Δευτέρα 13 Μαΐου

12:00: Κυνήγι θησαυρού - Workshops «Αποστάζοντας τον περιοδικό πίνακα εικαστικά και γλωσσικά».

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου:

Τρίτη-Παρασκευή 10:00-18:00, Σάββατο-Κυριακή 11:00-19:00


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 496 φορές μέχρι τώρα