IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
IONION FM 07.02.20

Καλημέρα φίλοι μου. Έτσι που το πάμε, να βγαίνει ο Ερντογάν κάθε μέρα και να ανακοινώνει κάτι εναντίον της Ελλάδας κι εμείς να πέφτουμε επάνω του και να αναλύουμε (γιατί η κυβέρνηση μόνο αναλύει μέχρι στιγμής, δεν πράττει σαν τον Άσσαντ στη Συρία που τον βάζει στη θέση του), μένει πίσω όλη αυτή η άθλια καθημερινότητα που κατατρώει τους πολίτες, οι οποίοι και θα κληθούν από τους πάνω κάποια στιγμή, και να πολεμήσουν! Τα παιδιά για όλες τις δουλειές. Εμ δεν πάει έτσι μπροστά ένα κράτος, το ξέρουμε από την ιστορία αυτό. 
Έτσι… 
Την διάθεσή της να προχωρήσει σε σειρά ενεργειών για την προστασία της πρώτης κατοικίας γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών σημειώνοντας ότι “σε κάθε περίπτωση προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα και αποτελεί ύψιστο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών”. Μάλιστα χαρακτηρίζει φαιδρές τις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, ενώ σημειώνει ότι 265.000 σπίτια θα εκλείψουν από την ελληνική αγορά με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Έλληνες πολίτες. 
Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: 
Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών εκφράζει την κατάπληξη της, για τα όσα ακούγονται αλλά και διαρρέονται εντέχνως στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες όσο αναφορά την διενέργεια Πλειστηριασμών 1ης και κύριας κατοικίας. 
Δυστυχώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εισερχόμαστε στην τελευταία πράξη του δράματος, με την πλήρη απελευθέρωση σε βαθμό ασυδοσίας των πλειστηριασμών από 1ης Μάιου 2020. Τίθεται πλέον σε εφαρμογή και στην χώρα μας το ισπανικό μοντέλο. 
Επομένως τις σκηνές που όλοι βλέπαμε κατά τα προηγούμενα έτη στους δέκτες των τηλεοράσεων και στα δελτία ειδήσεων να διαμείβονται στις ισπανικές πόλεις με τις βίαιες εξώσεις Ισπανών δανειοληπτών που είχαν χάσει τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς με την συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών δυνάμεων, δυστυχώς θα τις δούμε και θα τις βιώσουμε και στην Χώρα μας . 
Δυστυχώς τα όσα ακούγονται από πλευράς αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων αγγίζουν τα όρια της φαιδρότητας. 
Πλέον, συγκεκριμένα αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης καλούν τους δανειολήπτες να ενταχθούν στις διατάξεις του Ν. 4605/2019 περί προστασίας της κύριας κατοικίας ενσπείροντας τον πανικό. Αποσιωπούν όμως την οικτρή αποτυχία της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης , όπου περίπου στον 1 χρόνο υπάρξεως και λειτουργίας της εξεδήλωσαν ενδιαφέρον περίπου 70.000 δανειολήπτες.  Κατόρθωσαν όμως να ολοκληρώσουν την ένταξη των στοιχείων τους περίπου 2.000 δανειολήπτες και τελικά εντάχθηκαν και ρύθμισαν περίπου 350. 
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις  όσοι δανειολήπτες χάνουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς και από αυτούς όσοι κρίνεται ότι ανήκουν στις πλέον 
ευάλωτες ομάδες ( άραγε με ποια κριτήρια;), θα επιδοτούνται με ένα ποσό της τάξεως των 150  με 200 ευρώ μηνιαίως. Πρόκειται περί αστειοτήτων. 
Ως γνωστόν αυτή την στιγμή το ενοίκιο ενός μέσου σπιτιού από 60 έως 80 τμ, προκειμένου να στεγαστεί μία 3μελής ή 4μελής οικογένεια κοστίζει από 500€ έως 700€. Εκτός αυτού προκαταβάλλονται 2 ενοίκια έως εγγύηση. 
Διατυπώνεται λοιπόν το ερώτημα, πώς μια οικογένεια που εργάζεται ο ένας από 2 γονείς, λόγω της τεραστίας υπαρκτής ανεργίας )(που αποκρύβεται τεχνηέντως), και λαμβάνει μηνιαίες απόλαβες της τάξεως των 800 έως 1.100 ευρώ θα επιβιώνει; 
Στην πράξη γίνεται πλέον εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσης για τη διενέργεια  140.000 πλειστηριασμών 1ης και κύριας κατοικίας έως το 2022. 
Σήμερα, 
100.000 κατοικίες βρίσκονται ήδη στα χέρια τραπεζών 
20.000 κατοικίες στεγάζουν μετανάστες 
25.000 κατοικίες προσφέρονται στο airbnb 
Εάν στα ανωτέρω νούμερα προστεθούν και 120.000 κατοικίες που θα περιέλθουν εις χείρας των τραπεζών και κάθε λογής funds στα επόμενα χρόνια τότε συνολικά 265.000 κατοικίες θα εκλείψουν  από τη  ελληνική αγορά. 
Στα ανωτέρω πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι πλέον καινούργια αποθέματα κατοικιών δεν δημιουργούνται και ούτε πρόκειται να δημιουργηθούν στα  αμέσως προσεχή χρόνια . ( Τα όσα διαφημίζονται στους τηλεοπτικούς δέκτες από τραπεζικά ιδρύματα περί δήθεν εκδόσεως στεγαστικών δανείων αποτελούν όχι απλά φαιδρότητες αλλά εμπίπτουν και στις διατάξεις του νόμου περί παραπλανητικής διαφήμισης) 
Όλα όσα προαναφέραμε συνηγορούν ότι κατά τα επόμενα έτη στην Χώρα μας θα βιώσουμε μία οξεία κοινωνική κρίση και δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες θα αντιμετωπίσουν οξύτατο πρόβλημα στέγασης κατά το παράδειγμα της Ισπανίας όπου δεκάδες χιλιάδες ισπανικές οικογένειες που εξώστηκαν από τα σπίτια τους διαβιούν σε παραπήγματα και σε παραγκουπόλεις που έχουν δημιουργηθεί έξω από τα μεγάλά αστικά ισπανικά κέντρα. 
Όσον αναφορά τον καινούργιο πτωχευτικό νόμο περί πτώχευσης ιδιωτών που θα ισχύσει 01/05/2020 όπου όποιος προσφεύγει θα απαλλάσσεται των οφειλών του αλλά με τον πλήρη εκπλειστηριασμό της κινητής και ακίνητης της του περιουσίας αποτελεί απτή απόδειξη ότι η ιδιωτική περιουσία της χώρας έχει ήδη παραδοθεί στις άνομες ορέξεις διεθνών κερδοσκόπων και καιροσκόπων. 
ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ 
Σε γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο προχωράει η Τουρκία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν. Ο Καλίν τόνισε πως οι έρευνες εκτός από την ανατολική Μεσόγειο θα 
πραγματοποιηθούν και στην περιοχή που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψε τη Λιβύη. «Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας. 
Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών ζήτησε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που με επικεφαλής τη γραμματέα της Κ.Ο., Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κουμουτσάκο, με θέμα τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. «Γελοία η ιστορία με το θαλάσσιο φράγμα κι επικίνδυνη» είπε ο κ. Βίτσας. 
Σε 14 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη χθες σε Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Τα τέσσερα τουρκικά F-16 προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τέσσερα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. 
Η αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία δεν θα έχει αρνητική επίπτωση στην αντιαεροπορική κάλυψη της χώρας και επιπρόσθετα θα προβάλλει διεθνώς την αεροπορική ισχύ της πατρίδας, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 
Tα διαπιστευτήρια από τη νέα πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, δέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο γραφείο του στο Λευκό Οίκο. Η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα. 
Συνάντηση με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζέφρι Πάιατ, είχε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες ενεργειακές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και η πορεία των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή, όπως ο Διασυνδετήριος Αγωγός ΕλλάδαςΒουλγαρίας, ο Τερματικός Σταθμός στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και ο στρατηγικής σημασίας αγωγός EastMed. 
Την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει τη συνεργασία του κράτους με ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της υγείας και να ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να μην καθυστερήσουν έργα προς όφελος του πολίτη, σηματοδοτεί -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- η παρουσία του στην εκδήλωση «Πρωτοβουλία για την Υγεία», του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η επιλογή αφορά στην παράλληλη και συμπληρωματική λειτουργία κράτους και ιδιωτικών φορέων για την ανταπόκριση σε μεγάλα κοινωνικά ζητούμενα και η αποτελεσματικότητα στο ότι η κυβέρνηση «ξεκλειδώνει» τις δωρεές, προχωρώντας με fast track διαδικασίες για την άρση των γραφειοκρατικών κωλυμάτων. 
Με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Αντ' αυτού, όμως, γινόμαστε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών που αποτελούν στίγμα για τη χώρα, όπως η λιποθυμία από την πείνα μιας μικρής μαθήτριας στο σχολείο της στην Ηλεία» επισημαίνει, μέσω Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας. 
Μετά τη σημερινή κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι η κατάθεση της εισαγγελικής λειτουργού είναι ψευδής και προσθέτει πως η πρώην εισαγγελέας Εφετών δεν είχε σχέση με την υπόθεση της Novartis, αλλά με το ζήτημα της υπόθεσης του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. 
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή, το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις». Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. «Παρών», δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. «Το νομοσχέδιο έρχεται να διορθώσει τα κακώς κείμενα του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ», είπε νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, για τα υδατοδρόμια, σημειώνοντας ότι «το κράτος έχει ρόλο εποπτικό και όχι ρόλο πατερούλη». 
 
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να συζητηθούν σήμερα οι αιτήσεις της Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου και τριών άλλων μελών από την παλαιά διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθούν τόσο οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν, όσο και αυτές με τις οποίες τοποθετήθηκαν νέα πρόσωπα στις θέσεις τους. Αναλυτικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Άννα Νάκου, αλλά και οι δυο μέλη της, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς. 
Επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε, πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», όπως κοινοποίησε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter. Συγκεκριμένα πέταξαν τρικάκια περνώντας έξω από την οικία τα οποία ανέγραφαν συνθήματα, ενώ λίγη ώρα αργότερα αναρτήθηκε κείμενο του «Ρουβίκωνα» στην ιστοσελίδα της συλλογικότητας όπου αναφέρονται οι λόγοι της συγκεκριμένης ενέργειας. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο «τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο...» 
Νέα ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν από τις 7.00 το πρωί, σε περιοχές της Αχαΐας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 15 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της πόλης των Καλαβρύτων, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.  Ασθενής σεισμική δόνηση είχε καταγραφεί και χθες το βράδυ με επίκεντρο την ίδια περιοχή 
Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες μεταξύ της Κρήτης και της Κάσου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 5.11 στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νησιών της Κρήτης και της Κάσου, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων ανατολικά της Ζάκρου.  
Στις 4.24 είχε καταγραφεί σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε υποθαλάσσια περιοχή σε απόσταση 32 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Ο υπολογισμός των οικονομικών πληγών που θα αφήσει πίσω του ο νέος κοροναϊός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο οικονομικά επιτελεία κυβερνήσεων, επενδυτικοί οίκοι και επιχειρήσεις επιδίδονται από τώρα σε προβλέψεις. Είναι όμως καταδικασμένοι να τις αναθεωρούν συνεχώς όσο η ιατρική κοινότητα θα δίνει περισσότερες απαντήσεις για την ταχύτητα της μεταδόσής του και τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς. Αν και οι οικονομολόγοι δεν μπορούν ακόμη να είναι σίγουροι για την έκταση της ζημιάς στην οικονομία, γνωρίζουν πολύ καλά πώς πρέπει να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και τι ακριβώς να προσέχουν. Και τούτο γιατί έχουν την εμπειρία του SARS και άλλων επιδημιών. 
Θετικός ως προς το άνοιγμα της συζήτησης για χαμηλότερους στόχους στα πρωτογενή πλεονάσματα, αποφάσεις για την αλλαγή της χρήσης των κερδών από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων για επενδύσεις στο Eurogroup του Ιουνίου αλλά και ικανοποιημένος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια επαφών του στην Αθήνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. 
Η Ελλάδα κατατάσσεται σε υψηλότερα επίπεδα συνολικής ανισότητας και στέρησης σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυρίως χώρες.  Συγκεκριμένα, το πλουσιότερο 10% του ελληνικού πληθυσμού κατέχει το 42% του καθαρού πλούτου, όπως επισημαίνει ο ΣΕΒ σε έρευνα σχετικά με τις ανισότητες και την παροχή ευκαιριών. Σύμφωνα με την έρευνα, το 55,4% του πληθυσμού είναι «οικονομικά ευάλωτο», ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο σε σύγκριση με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ. 
ΔΙΕΘΝΗ 
Η Τουρκία ακολουθεί το δρόμο της Ευρώπης κατόπιν εντολών της δύσης και αρνείται το ρωσικό αέριο, δηλώνει η ρωσική πλευρά. Το 2019, οι παραδόσεις της Gazprom στην τουρκική αγορά μειώθηκαν καταστροφικά, κατά 8 δισ. κυβικά μέτρα. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία του τουρκικού ρυθμιστικού συμβουλίου για την αγορά ενέργειας. Υπενθυμίζουμε ότι ο αγωγός TAP εμπόδισε μαζί με την ΕΕ την Gazprom να κατασκευάσει το αγωγό South Stream. 
Κατεπείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της στρατιωτικής βάσης Χμάιμιμ, που ελέγχει η Ρωσία, αναγκάστηκε να κάνει επιβατικό αεροσκάφος Airbus A320 με 172 επιβαίνοντες χθες, λίγη ώρα αφού παραλίγο να χτυπηθεί από συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. 
Τη βεβαιότητα ότι η Κίνα «θα νικήσει» τον νέο κοροναϊό, εξέφρασε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, καλώντας παράλληλα τις ΗΠΑ να αντιδράσουν με «ορθολογικό τρόπο» στην επιδημία. 
Σε 636 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς άλλοι 73 ασθενείς υπέκυψαν, όπως ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα. 
Διχασμένη εμφανίζεται η αμερικανική κοινή γνώμη ως προς την απόφαση της Γερουσίας να αθωώσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη του για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters 
Η Παγκόσμια Τράπεζα κάλεσε τις φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με την παχυσαρκία, να φορολογήσουν τα τρόφιμα που θεωρούνται πιο επιβλαβή για την υγεία επειδή περιέχουν υπερβολικά πολλά λίπη, ζάχαρη ή αλάτι. 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ 
Χωρίς γκολ και κατ΄ επέκταση νικητή (0-0), ολοκληρώθηκε ο πρώτος προημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Άρη και στον Ατρόμητο, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ως εκ τούτου τα πάντα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα (13/02, 20:00) στο γήπεδο του Περιστερίου. 
Με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό (0-0). Η πειθαρχική επιτροπή της Super League επέβαλλε την ανωτέρω τιμωρία στους «κιτρινόμαυρους», που θα δώσουν χωρίς την παρουσία των οπαδών τους τα εντός έδρας ματς με Παναιτωλικό (κύπελλο) και ΟΦΗ. 
Την προσεχή Τετάρτη τελικά θα διεξαχθεί η ρεβάνς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ, για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Σύμφωνα με την ΕΠΟ η σέντρα του αγώνα θα γίνει στις 20:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ  
Ο παγετός, οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Ειδικότερα, στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής χώρας και από το απόγευμα της Θράκης. Στα δυτικά και στη Μακεδονία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός. 
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 
Καιρός γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς Κελσίου. 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ 
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και τις πρωινές ώρες της βόρειας χώρας. Τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. 
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 103 φορές μέχρι τώρα