IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
IONION FM 06.02.20

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020 Καλημέρα 
Όλοι καταλαβαίνουν σήμερα αυτόν τον εφιάλτη των λάθρο που ζει η Ελλάδα. Νομίζω πως αρκετά, δεν πρέπει να μασάμε άλλο τα λόγια μας, δεν πρέπει να κάνουμε αυτολογοκρισία, την χειρότερη μορφή φασισμού που δύναται να υπάρξει. Και πρέπει, έστω την τελευταία στιγμή, να αρθρώσουμε έστω ένα λόγο. Σ’ αυτή την ιστορία είναι όλοι θύματα και οι λαθροεισβολείς και οι Έλληνες. 
Γιατί αυτοί που κατασκεύασαν όλη αυτή την κατάσταση, πετυχαίνουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Και βρίσκουν φτηνά εργατικά χέρια όταν θα χρειαστούν (θα τα αντλήσουν από τις αποθήκες ψυχών της Ελλάδας) και διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα, κατ’ αρχάς των Ελλήνων αλλά και όπου αλλού καταλήξουν όταν τους χρειαστούν όλους αυτούς τους εξαθλιωμένους. Αλλά ακόμη διαλύουν μια ιστορική χώρα. 
Γιατί σ’ αυτό το νταραβέρι, δεν είναι τα μόνα κέρδη αυτά. Είναι τα κέρδη των μεσαζόντων των ΜΚΟ και φυσικά τα εθνικά κέρδη των εξ’ ανατολών γειτόνων μας από αυτό το μπάχαλο της Ελλάδας. 
Αυτά οι πολίτες τα γνωρίζουν πολύ καλά, τα συζητούν στα καφενεία, στις παρέες, στις γειτονιές.  
Παραδόξως όμως οι μόνοι που δεν έχουν ιδέα του τι γίνεται, είναι αυτά τα ξεφτέρια οι πολιτικοί και ιδιαίτερα αυτοί της αριστερής πλευράς. Φαντάζει παράδοξο αν το καλοσκεφτείς, αλλά δεν είναι. Η αριστερά να είναι υπέρ της νέας δουλείας που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πάει να εξαπλωθεί σε όλον τον πλανήτη. Και δεν είναι παράδοξο ακριβώς γιατί μέσα στο καινούργιο αυτό πλαίσιο, δεν υπάρχουν πια οι έννοιες της αριστεράς, της δεξιάς, του κέντρου και του φάσματος ολόκληρου όπως το ξέραμε. Αυτές φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα, λόγω κεκτημένης ταχύτητας… 
Πλέον έχει επικρατήσει η έννοια της παγκοσμιοποίησης! Αυτής, που άμα τη εμφάνισή της, μετά ήρθαν κι όλα τα υπόλοιπα δεινά που βιώνει ο κόσμος. Άλλοι περισσότερο (όπως εμείς) και άλλοι λιγότερο (προς το παρόν).  
Παγκόσμια διακυβέρνηση! Τον θυμόσαστε τον Γιωργάκη που μας τα έλεγε πριν χρόνια; Ε αφού το κατάλαβε το γιωργάκι (που όλοι ξέρουμε πόσο μυαλό ξουράφι έχει), σκεφτείτε τους άλλους με τα γερακίσια μάτια….   
Οι παμπόνηροι πολιτικοί το έχουν αντιληφθεί λοιπόν και το υπηρετούν πιστά, προκειμένου δια της συμμετοχής τους στις τοπικές κυβερνήσεις ανδρεικέλων, να έχουν τεράστιες οικονομικές απολαβές και να περνάνε καλά.  
Η παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται, τους απαλύνει κι από εθνικές σκέψεις (αφού όλα είναι προδιαγεγραμμένα), γι’ αυτό και είναι τόσο ξεπουλητάρια. Αυτό για να μην απορείτε δηλαδή, γιατί όλοι όταν ενδύονται τον μανδύα του κυβερνήτη, ακολουθούν την ίδια ακριβώς πολιτική. Γιατί είναι όλοι τους ενάντια στην ιστορία, στις παρελάσεις, γιατί προβάλλουν το απρόσωπο, το ασαφές, γιατί ακόμη και τα τραγούδια, που υπακούν σ’ αυτή τη λογική, είναι πλέον τόσο θορυβώδη χωρίς αρχή, 
χωρίς μέση, χωρίς τέλος και συμπέρασμα. Γιατί διαλύθηκαν οι δισκογραφικές εταιρίες νωρίτερα…  
Και αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις διαφοροποιούνται μέσα σ’ αυτό, διαφοροποιούνται όντας στην αντιπολίτευση, οπότε είναι και χρήσιμη η διαφοροποίησή τους μέσα στα πλαίσια της δήθεν δημοκρατίας. Αλλά αν κατά λάθος γίνουν κυβέρνηση…. υπακούν στον παγκόσμιο εντολέα τους. Πολλά τα παραδείγματα… Και τα πρόσφατα… Και τώρα τους έχουν πάει στον ράφτη για να ράψουν το καινούργιο τους κουστούμι και κονταροχτυπιούνται δήθεν μεταξύ τους…   
Η παλιά αριστερά έχει βρει τον δρόμο της μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον και  αποτελεί την εμπροσθοφυλακή αυτών των νέων πλανητικών στρατηγικών: Της παραγωγής δηλαδή της νέας δουλείας, και της ΓΕΝΙΚΗΣ Κοινωνικής, Εθνικής, Πολιτικής και Πολιτιστικής Ισοπέδωσης…  
Αλλά τους έχει αντιληφθεί πλέον ο ελληνικός λαός. Τα τελευταία γεγονότα στη Λέσβο αποτελούν την απόδειξη αυτής της εφιαλτικής στρατηγικής: Αυτήν, της δήθεν «απελευθερωτικής επανάστασης» των λαθρο-μεταναστών!!! Των λαθραίων δούλων. Δηλαδή των δούλων. Δηλαδή όλων μας! 
Καπιταλιστική αριστερά – δεξιός κομμουνιστής κι αριστερός φασίστας! Όλα ένα τουρλουμπούκι!    Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ.   
Δεν μας ψεκάζουν,  έχουν τον έλεγχο των πιο κρυφών κυττάρων μας, του οργασμού, της πείνας μας, της μάρκας των τσιγάρων μας.  
Αντίσταση κατ’ ιδίαν και κατά μόνας προς το παρόν ή μια νέα Φιλική Εταιρία! 
ΑΡΑΠΑΚΗΣ - ΑΔΙΑΦΟΡΩ 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ 
Την ώρα που οι κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας για τις προκλήσεις της στην ΑΟΖ είναι μηδαμινές, την ώρα που η Άγκυρα προκαλεί στο Αιγαίο, οι ''φίλοι'' μας οι Ευρωπαίοι για άλλη μια φορά κάνουν τα ''στραβά'' μάτια. Λίγο πριν την συνάντησή τους με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, όπου θα συζητούσαν για τις κυρώσεις της ΕΕ εξαιτίας των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, οι Πρέσβεις, όρθιοι τραγούδησαν «Happy Birthday» στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Του παρέδωσαν και ένα συμβολικό δώρο, ένα μικρό κάδρο με το οθωμανικό έμβλημα της ευμάρειας.  Ευρωπαϊκή κατάντια 
Μήνυμα πως η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό έχει αλλάξει, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Σώματος. «Η πολιτική της κυβέρνηση έχει αλλάξει. Ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων έχει ενταθεί, η διαδικασία ασύλου επιταχύνεται και διαθέτουμε ήδη ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «ενεργοποιήθηκε η διπλωματική μας δραστηριότητα όχι μόνο προς την Ευρώπη αλλά και προς την Τουρκία» ενώ τόνισε ότι «παρά τις διαφορές μας σε άλλα ζητήματα προσδοκώ στη συνεργασία της γείτονος για την αντιμετώπιση του προβλήματος». 
«Η κυβέρνηση επείγει σήμερα να αναθεωρήσει την απόφασή της. Το οφείλει στην Ελλάδα. Υπέβαλα εκ νέου το αίτημα να κηρύξει τις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο σε έκτακτη ανάγκη» δήλωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. Σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνει πως «η κυβέρνηση έσφαλε» απορρίπτοντας χθες το αρχικό αίτημά του και διερωτάται: «Αν η παρούσα κατάσταση δεν είναι έκτακτη ανάγκη, τότε ποια είναι; Μόνο η πτώση ενός τοιχίου σε παραλιακή οδό λόγω θαλασσοταραχής;». «Είμαι εξοργισμένος που η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» τόνισε ο περιφερειάρχης 
Συνάντηση με θέμα τις εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα θα έχουν σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας. 
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε χθες ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, εν όψει και της συνέχισης του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που, σύμφωνα με το ΥΕΘΑ, θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 17-21 Φεβρουαρίου 2020. 
Ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού και πρώην διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν την έκανε δεκτή. Οι διευκρινίσεις στις οποίες προέβη σχετικά με τη δήλωσή του στον κυπριακό Τύπο περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίου, κρίθηκαν επαρκείς. Κατά πληροφορίες, έγιναν συστάσεις στον κ. Ντόκο να περιορίσει τις δημόσιες δηλώσεις, με το επιχείρημα ότι η δουλειά του συμβούλου και μάλιστα σε τόσο κρίσιμα και ευαίσθητα θέματα δεν είναι να μιλά δημοσίως. 
Οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται αυτήν την ώρα και προεδρεύει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 11:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. 
Την πρωτοβουλία να απευθυνθεί με τα «δίκαια και ώριμα» αιτήματά της στα κόμματα της Βουλής ώστε να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις για αυτά πήρε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ) αγροτών και κτηνοτρόφων. Ήδη έγινε τηλεφωνική επικοινωνία της Γραμματείας της με το γραφείο του προέδρου της Βουλής και απεστάλησαν εγγράφως η σχετική αίτηση και τα αιτήματα. Σύμφωνα με την Επιτροπή, από το γραφείο του Κ. Τασούλα δεσμεύτηκαν ότι θα απαντήσουν σύντομα στο σχετικό αίτημα και ίσως την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρόεδρο κι όλα τα πολιτικά κόμματα με αντιπροσωπεία της, που θα επισκεφτεί τη Βουλή. 
Να πάρει ξεκάθαρη θέση ο πρωθυπουργός, «που προεκλογικά έταζε "πολλές και καλές δουλειές" και δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης» και να απαντήσει αν «θα στηρίξει έστω και μια φορά τους εργαζόμενους 
ή θα συνεχίσει όπως ξέρει να στηρίζει μονάχα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα», ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή και την πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Χαρακτηριστικά γενικευμένης σύγκρουσης λαμβάνει η αντιπαράθεση μεταξύ «προεδρικών» και εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς το συνέδριο. Η επιστολή 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κουμουνδούρου και συγκεκριμένα προς το Οργανωτικό, με την οποία ζητούν να τους κοινοποιηθεί η καταγραφή όλων των κομματικών εκδηλώσεων που έχουν γίνει από τις εκλογές ως σήμερα ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο διάστημα, βάζοντας εμμέσως πλην σαφώς θέμα αποκλεισμού τους από την κομματική δραστηριότητα, είναι σαφής ένδειξη ότι η ένταση ανεβαίνει επικίνδυνα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Την επιστολή των 21 βουλευτών αποκάλυψε το documentο.gr και καταγράφεται ως η τελευταία ενέργεια του υπόγειου πολέμου που μαίνεται ανάμεσα στις δυνάμεις που στηρίζουν τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό που έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας και τους «53+» και όσους έχουν συμμαχήσει μαζί τους. 
Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Πρωτέως και Μουσών στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για το περιστατικό στις 7.39 το πρωί και στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες έλεγξαν το κτήριο και απομάκρυναν για λόγους ασφαλείας τους ενοίκους, ενώ απεγκλώβισαν μία γυναίκα από τον 5ο όροφο του κτηρίου. Παράλληλα με την επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τυχόν άλλους εγκλωβισμένους. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Η αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού άρχισε. Το τελευταίο 10ήμερο του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία αναπροσαρμογής, η οποία βάσει του ισχύοντος πλαισίου, θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου. Η προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. έκανε λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία. 
Προχωρά η διαδικασία ψηφιοποίησης για την καταχώρηση των συναλλαγών όχι μόνο μεταξύ επιχειρήσεων αλλά και στην λιανική σε μια προσπάθεια αποκατάστασης του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. To επόμενο χρονικό διάστημα η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην οριστικοποίηση των τεχνολογιών ελέγχου των παραστατικών αυτών. 
ΔΙΕΘΝΗ 
Διορία ενός μηνός να αποσυρθούν από τις τουρκικές θέσεις επιτήρησης στην Ιντλίμπ έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις συριακές δυνάμεις, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι σε αντίθετη περίπτωση η Τουρκία θα είναι υποχρεωμένη να τις ωθήσει προς τα πίσω.   
Διάγγελμα προς το έθνος θα απευθύνει το μεσημέρι (τοπική ώρα· 20:00 ώρα Ελλάδας) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά την αθώωσή του από την αμερικανική Γερουσία στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του. 
Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Ιερουσαλήμ τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όπως γνωστοποίησαν η υπηρεσία πρώτων βοηθειών και ο στρατός του Ισραήλ. Το κέντρο άμεσης βοήθειας ανέφερε ότι στελέχη του προσέφεραν φροντίδες και μετέφεραν σε νοσοκομεία κάποια από τα 14 πρόσωπα που τραυματίστηκαν σε ένα από τα κέντρα της νυχτερινής ζωής της ιερής πόλης, ενώ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε πως ενημερώθηκε για πιθανή επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου ως όπλου. 
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τον στρατό του Ισραήλ νωρίς το πρωί σήμερα στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα επεισόδια, ξέσπασαν όταν δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν στην πόλη για να καταστρέψουν μια κατοικία. 
Άλλοι 73 άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα έχασαν χθες τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, εξέλιξη που αυξάνει τον συνολικό απολογισμό σε 563 θανάτους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας σήμερα. 
Πολύ κοντά στην ανακάλυψη εμβολίου για την αντιμετώπιση του κοροναϊού φέρεται να βρίσκονται οι επιστήμονες. Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο κινεζική εφημερίδα, ομάδα πανεπιστημιακών ερευνητών βρήκε δύο νέα φάρμακα που μπορούν να «εμποδίσουν αποτελεσματικά» τον κοροναϊό. 
Μια αμαξοστοιχία εκτροχιάσθηκε κοντά στο Μιλάνο, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης τα οποία κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και για τραυματίες. 
Tρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 179 ακόμη τραυματίστηκαν από το αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη χθες σε αεροδρόμιο, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όταν αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν πάνω από 180 άνθρωποι βγήκε από τον βρεγμένο και ολισθηρό διάδρομο προσγείωσης και έγινε τρία κομμάτια. 
Στους 23 έχει φθάσει ο αριθμός των θυμάτων στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας, από χιονοστιβάδα που επέπεσε στο σημείο όπου χθες είχε πέσει η πρώτη χιονοστιβάδα κι όπου είχαν συρρεύσει δεκάδες διασώστες, αναζητώντας επιζώντες. 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ 
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου έκανε χθες η ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Η Ένωση μπορεί να μην κατάφερε να «καθαρίσει» από το πρώτο ματς των προημιτελικών την πρόκριση, μετά το 1-1 απέναντι στον Παναιτωλικό, ωστόσο, ακόμη και με αυτό το αποτέλεσμα διατηρεί το προβάδισμα για να τελειώσει τη δουλειά στο Ολυμπιακό Στάδιο την ερχόμενη Τετάρτη 
Με γκολ των Βιεϊρίνια με πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο και του Βαρέλα στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα Τετάρτη) στο Ολυμπιακό Στάδιο. 
Αφαίρεση βαθμών σε υποθέσεις πολυϊδιοκτησίας προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε. Αφού έκανε λόγο για άκρως εποικοδομητικές συζητήσεις που είχε στην Ελβετία με τους αξιωματούχους των FIFA/UEFA, ο κυβερνητικός παράγοντας στάθηκε ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που θα διαπιστώνεται πολυϊδιοκτησία μεταξύ ομάδων. Για πρώτη φορά έβαλε ένα νέο δεδομένο στην ατζέντα, υπογραμμίζοντας ότι όσο υφίσταται πολυϊδιοκτησία, σε κάθε αγώνα των εμπλεκόμενων θα υποβάλλονται ποινές, με αποτέλεσμα η ομάδα που τιμωρείται θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία και θα υποβιβάζεται 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 
Τοπικές βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.  
Τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.  
Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.  
Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά 8, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ.  
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. 
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.  
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.  
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ 
Στη δυτική χώρα και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής χώρας και από το απόγευμα της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας.  
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός. 


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 5 φορές μέχρι τώρα