IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
IONION FM 23.07.19

Ψήφο εμπιστοσύνης από τους 158 βουλευτές της, έλαβε η κυβέρνηση, κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί των προγραμματικών δηλώσεών της. Οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25) την καταψήφισαν. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Η κυβέρνηση έλαβε την δεδηλωμένη της Βουλής. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα δουλέψουμε κάθε μέρα με έναν κεντρικό στόχο, να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες». 

Για «ένοχες σιωπές από τον κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του το Σάββατο», οι οποίες «υποκρύπτουν πάρα πολύ επικίνδυνες εξελίξεις» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. «Το βασικό ζήτημα το οποίο απασχολεί εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι το τι θα γίνει με τις συντάξεις. Τι θα γίνει με το ασφαλιστικό. Κι εκεί λοιπόν, και αυτό είναι το μείζον θέμα, δεν ακούσαμε ούτε μια κουβέντα στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη» παρατήρησε ο κ. Χαρίτσης 

Μήνυμα ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση μιας πολιτικής βασισμένης στις σταθερές αρχές της καλής γειτονίας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Όπως είπε «πρέπει να καταστεί σαφές, ότι γνώμονάς μας είναι το Διεθνές Δίκαιο, που δεν ανέχεται προκλητικές ενέργειες, απειλές πολέμου ή μονομερείς διεκδικήσεις. Και αυτό θα καταστεί απολύτως σαφές τόσο στη γείτονα όσο και σε όλα τα διεθνή fora. Στο μέτρο δε, που η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας καθίσταται λιγότερο ορατή, καθίσταται υποχρεωτική η διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψη της τη νέα αυτή πραγματικότητα».  

Κρίσιμος παράγοντας για να ξεπεράσουμε την κρίση είναι ένα ισορροπημένο πρόγραμμα Υποδομών, δημόσιο και ιδιωτικό, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, «το συμφέρον όλων, όχι των λίγων» όπως είπε. Εστιάζοντας συγκεκριμένα στο έργο Πάτρα - Πύργος ο υπουργός είπε ότι «όπως είναι σήμερα, οδηγείται σε αδιέξοδο». «Είναι εκτός πραγματικότητας να συζητάμε απλώς αν θα καθυστερήσει ή αν θα χαθούν χρήματα. Το έργο είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Η προηγούμενη κυβέρνηση εγκαινίασε υποτίθεται εργοτάξιο κι εμείς παραλάβαμε  μία χωματερή με 50.000 τόνους απορρίμματα. Μελετάμε διεξοδικά τις εναλλακτικές και είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση», σημείωσε. 

Αβάσιμη και υποκριτική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την κριτική για πρόθεση συγκέντρωσης αρμοδιοτήτων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι οι αρμοδιότητες επιστρέφουν εκεί που ήταν στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης: Στον αρμόδιο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό που εκτελεί και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Μιλώντας κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «ο χώρος των ΜΜΕ έχει πληγεί από την πολυετή κρίση, σημειώνοντας ότι η νέα ψηφιακή εποχή έχει δημιουργήσει καινούργιες ευκαιρίες και έχει μεταβάλει τον τρόπο που όλοι ενημερωνόμαστε.  

Την εκτίμηση πως η νέα κυβέρνηση έρχεται να «χτίσει» πάνω στο αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης και να σηκώσει ακόμη ψηλότερα το αντιλαϊκό οικοδόμημα εξέφρασε από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Για βαθιά συντηρητική κυβερνητική πολιτική με λίγο από λαϊκή δεξιά εκάνε λόγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας της, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων. 

«Θέλουμε να μάθουμε ποιος και γιατί έκλεισε άρον-άρον το θέμα των Σκοπίων, γιατί ο Κοτζιάς βιάστηκε τόσο με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ζητάμε υπογραφή από 20 επιπλέον βουλευτές για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για το θέμα....» ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. 

«Το Μέρα25 δε θα υπερψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Εμείς δεν μπήκαμε στη Βουλή για να τιμήσουμε τον λαϊκισμό των κυβερνώντων, αλλά για να τον θάψουμε» ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αυτό που προσφέρει στους Έλληνες είναι «πολλά δυσάρεστα θεάματα χωρίς άρτο». 

Η προώθηση ενός σύγχρονου ασφαλιστικού συστήματος, η διεύρυνση των κοινωνικών επιδομάτων, η ψηφιακή σύνταξη μιας ημέρας, το ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και η καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες για τις απεργίες, η κωδικοποίηση της ΕΡΓΑΝΗΣ και η δημιουργία Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, όπως τις περιέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Βρούτσης, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

Μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Κύπρο, έστειλε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι «η ψυχραιμία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως υποχωρητικότητα». 

Σε επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη χθες σε Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές  αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Τα συνολικά τέσσερα τουρκικά F-16 προέβησαν επίσης σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. 

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Πετρίδη, θα έχει σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Σε ένα πακέτο άμεσων παρεμβάσεων για το Μάτι προχωρά η κυβέρνηση, όπως τις εξήγγειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην πυρόπληκτη περιοχή, για το μνημόσυνο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εθνική αυτή τραγωδία, με τους 102 νεκρούς.  

Στον έλεγχο των αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, για το κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις για τις άδειες που έχουν λάβει, θα προχωρήσει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ).  Σχετικά με την ανακοίνωση της 24MEDIA ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός NEWS24/7 μετατρέπεται από ενημερωτικό σε μουσικό, ο κ. Κουτρομάνος επισήμανε ότι «ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει ότι ο σταθμός θα είναι μουσικός και εξελίχθηκε σε ενημερωτικό, κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο». Πρόσθεσε εξάλλου ότι το ΕΣΡ είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών και καταγγελιών ότι κάποιοι σταθμοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί, μη ενημερωτικοί, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος, μεταδίδουν ενημερωτικά προγράμματα. Το Συμβούλιο προχώρησε σε ακρόαση των εκπροσώπων τους και στη συνέχεια η Ολομέλεια θα αποφασίσει για το νομικό θέμα και για το αν θα υπάρξουν συστάσεις ή πρόστιμα. 

Τη συνέχιση της διεκδίκησης με κάθε συνδικαλιστικό τρόπο της καταβολής του 13ου και 14ου μισθού και της επανανομοθέτησής του ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη δημοσίευση των αποφάσεων του ΣτΕ για το 13ο και 14ο μισθό. Παράλληλα, καλεί τη νεοκλεγείσα κυβέρνηση, «όπως είχε καλέσει και την προηγούμενη, με πολιτική της απόφαση να επαναχορηγήσει τον 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους». 

Στη σύλληψη ενός ηγετικού στελέχους του «Ρουβίκωνα», για ηθική αυτουργία στην επίθεση με μπογιές στο κτήριο του ΣΕΒ την Κυριακή, προχώρησε η αστυνομία, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία σε βάρος του και για προτροπή σε παράνομες ενέργειες, μετά από απειλές για «χτυπήματα» σε τουριστικά σημεία της Αθήνας. 

Νεκρός με πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο όπου έκανε διακοπές με τη σύντροφό του βρέθηκε τα ξημερώματα 53χρονος Γάλλος τουρίστας. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν και οι προωθούμενες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών από τη νέα κυβέρνηση δεν θα τους θέσουν υπό αμφισβήτηση, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, βάζοντας την τόνωση της ανάπτυξης στην κορυφή των  προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Σταϊκούρας εξειδίκευσε τη «συνταγή» των μειώσεων του ΕΝΦΙΑ και απαρίθμησε τις αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Φρόντισε όμως να στείλει το μήνυμα στους οφειλέτες ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με ευνοϊκούς όρους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων η οποία θα είναι η μοναδική λύση για όσους δημιουργήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από το εδώ και στο εξής. 

Δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Όπως επισήμανε ο ίδιος, το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, «διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις». 

Ακριβότερα από χθες τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτήν που έχει εκδοθεί η κάρτα τους, καθώς το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ, όπως υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη, τις αναγκάζει να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους. 

ΔΙΕΘΝΗ 

Μία νέα διαδικασία ταχείας απέλασης των μεταναστών, η οποία θα παρακάμπτει τα δικαστήρια, προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση. Βάσει της νέας νομοθεσίας, οποιοσδήποτε μετανάστης χωρίς έγγραφα και άδεια παραμονής, ο οποίος δεν θα μπορεί να αποδείξει ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ επί δύο συναπτά έτη, θα μπορεί να απελαθεί με συνοπτικές διαδικασίες. 

Τη συνδρομή των αρχών της Ισπανίας - με την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών - κυβέρνηση της Πορτογαλίας για να αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγιές που αναζωπυρώθηκαν ξανά χθες το βράδυ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στα κεντρικά της χώρας. 

Σε «ηλεκτρομαγνητική επίθεση» απέδωσε η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τη νέα γενικευμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που πλήττει τη χώρα. Μία ημέρα νωρίτερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε καταγγείλει πως αεροσκάφος Su-30 της Πολεμικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας προσέγγισε με «επιθετικό» και «επικίνδυνο» τρόπο ένα αμερικανικό αεροσκάφος που πετούσε «στον διεθνή εναέριο χώρο» πάνω από την Καραϊβική θάλασσα την Παρασκευή. 

Προειδοποιητική βολή ερρίφθη κατά στρατιωτικού αεροσκάφους της Ρωσίας που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, όπως ανακοίνωσε το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου, είναι η πρώτη φορά που ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας. 

Η στάση της Ιαπωνίας δεν έχει αλλάξει και δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή η χώρα να πάρει αποφάσεις για την ανάπτυξη ιαπωνικών ένοπλων δυνάμεων στην αρμάδα που προτείνουν να σχηματιστεί οι ΗΠΑ για την εξασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ξεκαθάρισε ο Ιάπωνιας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα. 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League αποτελεί το μεγάλο στόχο της ομάδας, όπως παραδέχθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημερινού πρώτου αγώνα με την Βικτόρια Πλζεν. Ο Πορτογάλος επισήμανε αρκετές φορές ότι η ομάδα του είναι πανέτοιμη για το πρώτο ματς με τους Τσέχους, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν επίσημα ματς στα... πόδια τους, ενώ απέφυγε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα. 

Νέα εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε επί ολλανδικού εδάφους ο Παναθηναϊκός. Μετά την Φέγενορντ, οι «πράσινοι» νίκησαν και τον Άγιαξ με 2-1, δείχοντας ότι όχι μόνο βρίσκονται σε καλό δρόμο ενόψει της νέας περιόδου, αλλά ότι με σωστές προσθήκες  μπορούν να παρουσιαστούν άκρως ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα της Super League 1.  

«Καθαρός» βγαίνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την υπόθεση του φερόμενου βιασμού, που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας το καλοκαίρι του 2009 με πρωταγωνίστρια ένα πρώην μοντέλο από τη Νεβάδα, την Κάθριν Μαγιόργκα. Οι κατηγορίες εναντίον του Πορτογάλου σταρ της Γιουβέντους κατέπεσαν, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την εισαγγελία της αμερικανικής μεγαλούπολης. Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα γίνεται λόγος για «έλλειψη σαφών στοιχείων βάσει των πληροφοριών που ελήφθησαν μέχρι στιγμής, προκειμένου να τεκμηριωθεί σαφώς ο βιασμός». 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.  

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 

Καιρός Γενικά αίθριος. Τ

ις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια ορεινά. 

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ 

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.  

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά θα εκδηλωθούν όμβροι και κυρίως στα ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες. 

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 και μετά το μεσημέρι τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. 


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 4 φορές μέχρι τώρα