IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ετοιμότητα ενόψει κακοκαιρίας στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Σε κατάσταση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν από την αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών μέσα στο επόμενο 48ωρο βρίσκεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης επικοινώνησε με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ και τους...Μαρίνος: «Κοινή δράση των Δήμων του Κάμπου»

 

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο Πηνειού με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου,  του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου και συνεργατών τους κατά την  οποία έγινε αποτύπωση των ζημιών που προκάλεσε η πρωτοφανής κακοκαιρία χθες στον Ηλειακό Κάμπο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε την διαβεβαίωση και του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ότι βρίσκεται στο πλ...


ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Ο Δήμος Πηνειού στέκεται αρωγός στους κατοίκους που επλήγησαν από την θεομηνία η οποία συνοδεύτηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στον Δήμο μας από τα ξημερώματα της Παρασκευής 26/11/2021 έως και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Με απόφαση Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου, συγκροτήθηκε τριμελής Επιτροπή η οποία θα έχει ως αρμοδιότητα την εξέταση των αιτημάτων  για την ένταξη ή μη των οικογενειών ή των μεμονωμένων ατόμων στο πρόγραμμα ενίσχυσης τόσο όσον αφορά στην χορήγηση...


ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Ο Δήμος Πηνειού, ενημερώνει τους δημότες του ότι από το πρωί του Σαββάτου 27/11/21 ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή θεομηνία της 26ης Νοεμβρίου 2021, σε πληγείσες κατοικίες ανά Τοπική Κοινότητα του Δήμου.

Ο Δήμος έχει συστήσει δύο τριμελείς επιτροπές για τις ανάγκες καταγραφής και αποτίμησης ζημιών σε οικοσυσκευές.

Επίσης ο Δήμος Πηνειού κατέθεσε αίτημα ώστε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

...


Αντικριστή Βιβλιοπαρουσίαση

Ο Νίκος Θεοδοσίου και ο Δημήτρης Α. Παπαδόπουλος συζητούν για τις περιπέτειες του κινηματογράφου από τις αρχές του περασμένου αιώνα και προς το αύριο, μέσα κι έξω απ’ τα σχολεία, στην Ελλάδα και αλλού. Τον διάλογο, που θα φιλοξενηθεί στον χώρο του φουαγιέ της Π.Ε Ηλείας και θα μεταδοθεί ζωντανά αύριο Κυριακή από τα διαδικτυακά μέσα του Φεστιβάλ στις 11.00, συντονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας, σκηνοθέτης Δημήτρης Σπύρου.

Οι μεταδόσεις θα γίνουν από το πρ...


Το Εργοστάσιο των Κινούμενων Εικόνων

Αύριο Κυριακή, στις 16:00 πραγματοποιείται η πρώτη παρουσίαση του εν εξελίξει διαδραστικού Ψηφιακού Χώρου για τις Τεχνολογίες και τη Γλώσσα του Κινηματογράφου που αναπτύσσει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Νεανικό Πλάνο” σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας του ΕΚΠΑ και της Ερευνητικής Ομάδας Απεικόνισης Πληροφορίας και Εικονικής Πραγματικότητας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η παρουσίαση θα ...


Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες!

Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης, της πιο όμορφης και σοφής νέας, που έζησε την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, Μαξιμιανού.

Ο Μαξιμιανός ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι η Αικατερίνη κατάφερε να προσηλυτίσει τη σύζυγό του Φαυστίνα και το σωματοφύλακά της, καθώς και 200 ακόμα στρατιώτες και την εξόρισε.

Η επιμονή της να μην αρνείται τον Χριστιανισμό, είχε σαν αποτέλεσμα την δέσμευση της περιουσίας της, καθώς και τον βασανισμό της. Καταδικάστηκ...


Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών!

της Μαριάννας Φέξη

Στις 25 Νοεμβρίου του 1960 οι αδελφές Μιραμπάλ, βασανίζονται  απάνθρωπα, και δολοφονούνται από τους στρατιωτικούς του δικτάτορα Τρουχίλο. Για την ιστορία, ο Τρουχίλο ήταν, ο επί τριάντα συναπτά έτη, δικτάτορας της Δομινικανής Δημοκρατίας, ο οποίος απέκτησε δύναμη, αφού πρώτα κρατικοποίησε τις περιουσίες των εύπορων οικογενειών και μετά τις ιδιοποιήθηκε ως προσωπική του περιουσία.

Οι αδερφές Μιραμπάλ, γόνοι πλούσιας οικογένε...


Ατομικές συνεδρίες πρώιμης ανίχνευσης Άνοιας και Alzheimer

Η ψυχολόγος του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ροΐδη Ελένη, σε συνεργασία με το ΚΑ.ΠΗ. Λεχαινών θα πραγματοποιήσει ατομικές συνεδρίες πρώιμης ανίχνευσης Άνοιας και Alzheimer σε μέλη του ΚΑ.ΠΗ. που διανύουν την τρίτη ηλικία.
Η ανίχνευση θα πραγματοποιηθεί με ειδικά τεστ ανίχνευσης και ειδικά ερωτηματολόγια .
Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στις 07, 08, 09 και 10 Δεκεμ...


ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΑΝ ΗΛΕΙΑΣ Μαρίνος: «Τιμούμε τις ένδοξες σελίδες της Ιστορίας μας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6 Δεκεμβρίου: Εορτή Αγ. Νικολάου και επέτειος μνήμης νικηφόρων Ναυμαχιών 1912-1913

Ο Δήμος Πηνειού τιμά τις λαμπρές και ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας και συνεορτάζει με το παράρτημα ΕΑΑΝ Ηλείας τον προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και τις νικηφόρες Ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου.

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Πλοίαρχος (Ε) ε....


Είδη από δωρεές υπέρ των πυρόπληκτων στα σχολεία του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προώθησης προς όλα τα σχολεία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σχολικών ειδών, υλικών καθαρισμού και ειδών ατομικής προστασίας που είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές για τους πυρόπληκτους.

Τη διαδικασία διανομής των ειδών προς τις σχολικές μονάδες επιμελήθηκε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου, η οποία σε δηλώσε...


Ράπιντ τεστ Covid-19 την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου θα διενεργηθούν νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας από τις 9 το πρωί έως τις 14:30μμ.

Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Εκτός από τους κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας, μπορούν...


Δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας! Αγοράζουμε από τον τόπο μας!

της Μαριάννας Φέξη

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο καταναλωτική εποχή του χρόνου σύμφωνα με έρευνες. Τα δώρα είναι η χειρονομία που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη μας στην οικογένεια, στους φίλους, στη σύντροφο, στο σύντροφο. Όλοι μας κάθε χρόνο τέτοια εποχή, επιδιδόμαστε σε ένα κυνήγι αναζήτησης των δώρων που θα χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δώρα τυλιγμένα σε υπέροχα αμπαλάζ, με φιόγκους και χρυσόσκονη και καρτούλες με ευχές για "Χρόνια Πολλά"...


Πεντακόσιοι απογραφείς παραιτήθηκαν στην Πάτρα

O ένας μετά τον άλλον παραιτούνται οι απογραφείς στην Πάτρα, εξαιτίας των κακών συμπεριφορών που αντιμετωπίζουν από πολίτες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Στατιστικής Υπηρεσίας Αχαΐας, Νίκο Μουρτζούχο.

«Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες, ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί αρνείται να δεχθεί τους...