IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γυναίκα Μέλισσα

της Μαριάννας Φέξη

Ένα παλιό τραγούδι θέλοντας να υμνήσει τη γυναικεία φύση λέει: «Γυναίκα θα πει δουλειά, προκοπή, τσαχπινιά και ξυράφι μυαλό». Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ομορφιά, το μπρίο και την εργατικότητα συνδυάζονται στο πρόσωπο της Αλεξάνδρας Λυκοκανέλλου.

Η Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου, ως πρόεδρος του χωριού Μέλισσα, εργάζεται σκληρά σαν εργάτρια μέλισσα, νυχθημερόν, ενίοτε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και επιμελώς φροντίζει, ακόμα και με αυταπάρνηση, να ανταπεξέρχεται στα καθήκοντά της. Ανιδιοτελώς προσφέρει στον τόπο της, τον οποίο αγαπά άνευ όρων. Δεν διστάζει να βουτήξει στις λάσπες, ώστε να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο εγκαίρως και να μην αποκοπεί το χωριό, πάντα σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας ...


myEFKAlive: Οι ψηφιακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Στην αύξηση των διαδικασιών και τη γεωγραφική επέκταση του myEFKAlive προχωρούν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επιπλέον, με την προσθήκη τεσσάρων ακόμα διαδικασιών αυξάνονται σε 16 οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της πλατφόρμας και διευκολύνουν σημαντικά τις συναλλαγές των πολιτών με τον e-ΕΦΚΑ.Ειδικότερα, η δυνατότητα εξυπηρέτησης του πολίτη από υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ μέσω βιντεοκλήσης καλύπτει πλέον γεωγραφικά τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου καθώς και τους κατοίκους των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να επεκταθεί σε όλη τη νησιωτική χώρα και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 σε όλη την επικράτεια.

Οι τέσσερις νέες διαδ...


Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ο Δήμος Πηνειού

Το αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος Πηνειού την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος Πηνειού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ,έγινε δεκτό.

Ειδικότερα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου ο Δήμος Πηνειού κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα  που εκδηλώθηκαν στις 14 και 15 Οκτωβρίου  από την επέλαση του «Μπάλλου» σε όλες τις περιοχές του Δήμου.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για 6 μήνες δηλαδή έως τις 14 Απριλίου 2022.

...


Ερευνάται η υπόθεση από τον περασμένο Απρίλιο, αναφέρουν δικαστικές πηγές με αφορμή δημοσιεύματα περί αδράνειας των δικαστικών αρχών.

Η υπόθεση της δαπάνης προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την καμπάνια ενημέρωσης των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού «Μένουμε Σπίτι», ερευνάται στο σκέλος που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων, από την Οικονομική Εισαγγελία από τον περασμένο Απρίλιο, διαμηνύουν δικαστικές πηγές με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «αδράνεια των δικαστικών αρχών».


Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν τον περασμένο Απρίλιο στον Άρειο Πάγο 48 πολίτες.Σύμφωνα με πληροφορίες την διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά την δαπάνη ποσού 31 εκατομμυρίων ευρώ για Μέσα Ενημέρωσης διενεργεί ήδη με εντολή των εισαγγελικών Αρχών η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

...


Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας.

Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας...
 
Δύκολη μέρα για την Ηλεία μας!!
 
Δύσκολη μέρα και για τη γυναίκα αγρότισσα της Ελλαδας!!
 
Η αγρότισσα που έβλεπε τους κόπους της και το βιός της να χάνονται μεσα σε λιγα λεπτά απ την καταιγίδα!!!
 
Η γυναίκα της υπαίθρου,η γυναίκα του χωριού αποτελεί πρότυπο διαχρονικό στο πέρασμα των χρόνων!!
Ειδικά η γυναίκα αγρότισσα μάνα ειναι αυτή που με τα ροζιασμένα δάχτυλα και το ρυτιδωμένο πρόσωπο ήταν και είναι ο στυλοβάτης του νοικοκυριού!!
Η γυναίκα αγρότισσα,είναι αυτή που σήμερα ...


Ολοκληρώθηκε η ημιτελής 10η Συμφωνία του Μπετόβεν με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Σχεδόν 200 χρόνια μετά τον θάνατο του Μπετόβεν, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ολοκληρώθηκε η αριστουργηματική ημιτελής 10η Συμφωνία. Πρόκειται για το έργο “Beethoven X – The AI Project”, μία πρωτοβουλία της Deutsche Telekom, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη. Για την υλοποίησή του, χρησιμοποιήθηκε τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence), ενώ συνέβαλαν και ειδικοί στην τεχνολογία και τη μουσική.

Συγκεκριμένα, συλλέχθηκαν δεδομένα από τις παρτιτούρες της 10ης Συμφωνίας, αλλά και από το σύνολο της καλλιτεχνικής κληρονομιάς του Μπετόβεν (Συμφωνίες, νότες, μουσικά σκίτσα, παρτιτούρες) και αναλύθηκαν μέσω μηχανικής εκμάθησης με αλγορίθμους. Αντίστοιχη ανάλυση έγινε και σε συνθέτες και μουσικούς, από τ...


Νέο πλήγμα για Boeing: Ελαττωματικά εξαρτήματα στο 787 Dreamliner

Εξαρτήματα του αεροσκάφους 787 Dreamliner, που κατασκευάζονται από τιτάνιο, δεν έχουν παραχθεί με το σωστό τρόπο κατά την τελευταία τριετία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Boeing Co.


Η Boeing εργάζεται προκειμένου να εντοπίσει τον αριθμό των αεροσκαφών, για την παραγωγή των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί τα ελαττωματικά εξαρτήματα.Πρόκειται για το τελευταίο μιας σειράς προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί στην κατασκευή του αναφερόμενου τύπου αεροσκάφους ευρείας ατράκτου. Το ζήτημα της ποιότητας των εξαρτημάτων δεν επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια των πτήσεων, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, που πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Τα προβληματικά εξαρτήματα...


ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΑΚΕΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΦΑΥ)

Στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών του, ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει τη δυνατότητα πρόσβασης για όλους τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ στον προσωπικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) για να έχουν ενημέρωση για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει, όπως και για τα στοιχεία που αφορούν χρεώσεις υπηρεσιών υγείας.
Μετά την κατάργηση των έντυπων βιβλιαρίων υγείας (ασθενείας) το 2019 (Νόμος 4603/2019 – ΦΕΚ Τεύχος Α 48/14.03.2019), ο ΕΟΠΥΥ με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, προωθεί την χρήση του προσωπικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ).
 


Νόμπελ Ειρήνης 2021: Απονεμήθηκε σε δύο δημοσιογράφους για την ελευθερία έκφρασης

Η Μαρία Ρέσσα από τις Φιλιππίνες και ο Ντμίτρι Μουράτοφ από τη Ρωσία είναι οι νικητές του Νόμπελ Ειρήνης για το 2021.

Το βραβείο απονεμήθηκε για τις προσπάθειές τους να διαφυλάξουν την ελευθερία της έκφρασης που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δημοκρατία και τη διατήρηση της ειρήνης.

«Η κ. Ρέσα και ο κ. Μουράτοφ βραβεύονται με το Νόμπελ Ειρήνης για τη θαρραλέα μάχη τους υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης στις Φιλιππίνες και τη Ρωσία», δήλωσε η πρόεδρος της Νορβηγικής Επιτροπής, Μπέριτ Ρέις Άντερσεν σε συνέντευξη Τύπου. 

Συμπλήρωσε ότι «οι δύο νικητές εκπροσωπούν όλους τους δημοσιογράφους που αγωνίζονται για αυτό το ιδεώδες σε έναν κόσμο που η δημοκρατία και η ελευθερία του Τύπου αντιμετωπίζουν ολοένα και συχνότερα αντίξοες συν...


Αυτοκίνητο: Aναβάλλεται η Διεθνής Έκθεση της Γενεύης 2022

Οι αρνητικές παρενέργειες από την πανδημία και την παγκόσμια έλλειψη τσιπ καθώς και οι πρόσθετες δυσκολίες που προκύπτουν από την αλματώδη αύξηση των καυσίμων, είναι οι λόγοι που υποχρεώνουν τους διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, να ακυρώσουν την εκδήλωση που είχαν προγραμματίσει για το 2022.

Μέχρι πρόσφατα οι διοργανωτές ήλπιζαν ότι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί η έκθεση το 2022. Είχαν ανακοινώσει και τις ημερομηνίες διαγωγής της έκθεσης που ήταν από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου αλλά στη πλειοψηφία τους οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δήλωσαν ότι αδυνατούν να υποστηρίξουν την έκθεση με την παρουσία τους.

«Λόγω προβλημάτων σε ολόκληρο τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας που σχετίζονται με τ...


Facebook: «Κάντε break από το Instagram»

Τρία νέα εργαλεία θα εισαγάγει το Facebook για να περιορίσει την επιβλαβή χρήση του Instagram από τους εφήβους. Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος Global Affairs του Facebook, Nick Clegg, σε συνέντευξή του. Μιλώντας στην εκπομπή του CNN, State of the Union, ο Clegg δήλωσε πως η εταιρεία θα εισαγάγει το feature “take a break”, παροτρύνοντας τους νέους χρήστες να αποσυνδεθούν από το Instagram εκεί όπου θα υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να το χρησιμοποιούν κατά έναν δυνητικά επιζήμιο τρόπο.

Παράλληλα με αυτό, θα ωθεί τους έφηβους χρήστες που παρακολουθούν το ίδιο περιεχόμενο επανειλημμένα να αναζητήσουν κάτι διαφορετικό, ενώ θα λανσάρει νέα εργαλεία ελέγχου για τους γονείς τους. «Θα παρουσιάσουμε νέα εργαλεία, με προαιρετικές επιλογές ελέγχου προφανώς, έτσι ώστε οι ...


Βαρθολομιό: Τεστ covid 19

Συνεχίζονται στον Δήμο Πηνειού οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) για τον έλεγχο covid-19.  Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου.

Συγκεκριμένα:Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στο Βαρθολομιό στο Πολιτιστικό Κέντρο και από  ώρα 09.30 έως και 14.30

...


Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στη Μέλισσα

Αγαπητες φιλες,

επειδή έχουμε δικαίωμα στη Ζωή να οραματιζόμαστε ένα αισιόδοξο και καλύτερο Μέλλον για τον τόπο μας, σας ενημερώνω οτι όπως πέρυσι έτσι και φέτος στις 21 Οκτωβρίου από τις 7 εως 9:30 το βράδυ στο κοινοτικό γραφείο της Μέλισσας μπορείτε να κάνετε δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ.
Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται σε συνεργασια με το δικτυο Μαιων Κέντρου Υγείας Γαστούνης και το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.
Η Γυναίκα της Μέλισσας, και κάθε γυναίκα, νοικοκυρά, αγρότισσα ,εργαζόμενη αξίζει το καλύτερο!!
Πάντα στη διάθεση σας και αγωνιζόμενη για το καλό του τόπου μας!

Με εκτίμηση

Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου
Πρόεδρος κοινότητας Μέλισσας

...


ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Με   Επισημότητα, Ακαδημαικό Κύρος, Στρατιωτική Μεγαλοπρέπεια  και τηρώντας αυστηρό  υγειονομικό  πρωτόκολλο,  πραγματοποιήθηκε   χθες   2/10,   η  πρωτοποριακή εκδήλωση  <Καλές θάλασσες με υγεία>, από την Επιστημονική επιτροπή της Κρητικής διατροφής και τη Daskalakis  congress - trv.

Kαθηγητές ιατρικής κ.Χανιώτης και  κ.Helstrand, o  c.manager ομίλου Αγγελικούση κ.Μιχελόγκονας, της Eletson κ.Τζήμας,ο Αντιπρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ.Αλεξανδράτος, ο Πρόεδρος Eνωσης διαιτολόγων Ελλάδος κ.Τσιρώνης,ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΠ κ.Μαυρίκος, ο Χρυσός Ολυμιονίκης κ.Ταμπακος o Eθνικός Στρατιωτικός μας Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ  Αντιναύαρχος κ.Παυλόπουλος, μίλησαν για την ψυχική υγεια των ...


Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης

Αποσωληνώθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσηλεύεται από το Σάββατο με κοροναϊό, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Σήμερα 28/9/2021, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παρουσίασε ελαφρά βελτίωση και αποσωληνώθηκε. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή επί του παρόντος» αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του Ευαγγελισμού.

...


Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος: Εντόπισε έξι λογαριασμούς κατά της δημόσιας υγείας στα social media

Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Ύστερα από την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της έρευνάς της, για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέ...


Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα «αδήλωτα» τετραγωνικά

Όσοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την προηγούμενη ευνοϊκή ρύθμιση, έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν σε περίπου 10 ημέρες, οπότε αναμένεται να ανοίξει εκ νέου η σχετική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ και για διάστημα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Δεύτερη ευκαιρία έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δηλώσουν τη σωστή επιφάνεια των ιδιοκτησιών τους στους δήμους και να γλυτώσουν από πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις δημοτικών τελών για τα έτη έως και το 2019 και να πληρώσουν μικρό πρόστιμο για την περίοδο από το 2020 και μετά.


ΜΜΕ και πολυφωνία: Πρόγραμμα παρακολούθησης της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης

Η Επιτροπή εγκαινίασε το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα «Euromedia Ownership Monitor».

 Πρόκειται για ένα παρατηρητήριο που συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Paris Lodron του Σάλτσμπουργκ και το οποίο θα παρέχει μια βάση δεδομένων με πληροφορίες σχετικά με την ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης ανά χώρα, θα αξιολογεί συστηματικά τα σχετικά νομικά πλαίσια και θα εντοπίζει πιθανούς κινδύνους κατά της διαφάνειας στην ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης.

 Η Αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας, κ. Βιέρα Γιούροβα, δήλωσε σχετικά: «Είναι όλο και πιο δύσκολο να καταλάβει κανείς σε ποιον ανήκουν τα μέσα ενημέρωσης στην ΕΕ. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την κατάσταση αυτή, διότι στη δημοκρατία οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γν...


ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Το  Σαββατο    2   Οκτώβρη στο  Μικρολίμανο, Καθηγητές  Ιατρικής,
Προεδροι Επιμελητηρίων,  Ολυμπιονίκες  και διευθυντές  των μεγαλύτερων
ναυτιλιακών θα κανουν εισηγήσεις για τη διαβίωση των ναυτικών σήμερα, 
τη ψυχική και σωματική τους υγεία, τα σύγχρονα φιλικά πλοία, τα θαλάσσια
αθλήματα και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Την Κυριακή  3/10,   δρομικό δρώμενο και φιλικού αγώνες κωπηλασίας και
καγιάκ θα πραγματοποιηθούν με επικεφαλής Ελληνες ΟΛυμπιονίκες.

Η  διήμερη  εκδήωση με θέμα ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ  ΜΕ ΥΓΕΙΑ,  υποστηρίζεται από
την ΕΤΑΝΑΠ-ΣΑΜΑΡΙΑ, την ΑΝΕΚ, το NEW YORK COLLEGE, την  ATHENS DAY
CRUISE, τη  ΜΑΥΡΙΚΟ...


14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τα ζητήματα των Πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας

 Στις 14/09/2021 η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνει  συγκέντρωσή διαμαρτυρίας  έξω από το Διοικητήριο (κτίριο πρώην Νομαρχίας Πύργου Ηλείας ) στις 12:00 π.μ. με σκοπό την δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας-Πύργου σε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Γιαννόπουλο Βασίλειο, και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης,  κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο.

 Η κατάσταση που βιώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, από την πρώτη μέρα της καταστροφικής επέλασης της πυρκαγιάς έως και σήμερα, ήταν τραγική. Η ατελείωτη αγωνία και οδύνη, που ένιωσε κάθε συνδημότης μας βλέποντας τις δασικές εκτάσεις και τις περιουσίες του να τυλίγονται στις φλόγες, μπορούν να χαρακτηρίσουν επακριβώς το γενικότ...


Παρόν το ΙΟΝΙΟΝ FM στο Rally Acropolis

To Rally Acropolis επιστρέφει μετά από 8 χρόνια, με την εκκίνηση να δίνεται σήμερα από την Πλατεία Συντάγματος! Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα για την ανάδειξη της επαννεκίνησής του, διεξήχθει στον εξωτερικό χώρο του Ζάππειον Μέγαρο, επίδειξη απεγλωβισμού τραυματία από κατεστραμένο αμάξι μετά από σφοδρή σύγκρουση! Στην επίδειξη, την οποία παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με τον Πρόεδρο της FIA κ. Jean Todd, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τους λοιπούς επίσημους προσκεκλημένους, συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Τροχαία, το ΕΚΑΒ και ο Σύλλογος Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες ΙΔΟΡΟ με την...


Ηλεκτρονική τιμολόγηση (myData): Αναβάλλεται η υποχρεωτική εφαρμογή για εφέτος

Μετατίθεται για του χρόνου η υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (myData). Αυτό προέκυψε από τις διαβουλεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με τον Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τους λογιστές καθώς υπάρχουν σειρά δυσκολιών στην εφαρμογή τους ενώ και το επιπλέον κόστος που επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις είναι σημαντικό. Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών αναστέλλει την υποχρεωτική εφαρμογή τους και θα παραμείνει η προαιρετική εφαρμογή τους. Στην επικοινωνία που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας με το Οικονομικό Επιμελητήριο (ΟΕΕ) φαίνεται να συμφωνήθηκε ότι μέχρι να επιλυθούν όλα τα προβλήματα τα ηλεκτρονικά βιβλία θα λειτουργούν προαιρετικά.

Ωστόσο, είναι άγνωστο εάν και το 2022 θα έχουν πλήρη εφαρμογή. Σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και ΑΑΔΕ...


ΟΕΕ: Να είναι προαιρετικά για φέτος τα ηλεκτρονικά βιβλία

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΕΕ, «ο χαρακτηρισμός τού έτους 2021 ως έτος προαιρετικής εφαρμογής είναι απαίτηση του επιχειρηματικού κόσμου και των λογιστών- φοροτεχνικών».

Την πιλοτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων από την 1η Ιανουαρίου του 2022, ζητά, με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.


Για τον λόγο αυτό, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας θεωρεί ότι η υποχρεωτική διαβίβαση από 1/10/2021 δεν είναι εφικτή και προτείνει:Όπως αναφέρει, το ΟΕΕ υπήρξε ανέκαθεν αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του επαγγέλματος, οι δυσλειτουργίες, όμως και τα προβλήματα, που έχουν εντοπίσει από την έ...


Χατζηθεοδοσίου: Ζήτησε μείωση ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης λόγω ανατιμήσεων

Υπάρχουν προϊόντα, όπως ο καφές, η τιμή του οποίου επιβαρύνεται και από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Για το κύμα ανατιμήσεων που έρχεται στο ρεύμα αλλά και μία σειρά από είδη πρώτης ανάγκης μίλησε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην ΕΡΤ την Κυριακή (5/9/2021).

«Κάθε μείωση του εισοδήματος των καταναλωτών έχει σαν αποτέλεσμα και τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ.Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη προστασίας των επαγγελματιών αλλά και των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα από τις επερχόμενες αυξήσεις, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση.

Εξήγησε, συγκεκριμένα, ότι ...


Κεραμέως: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ανοιχτά πως η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είναι αρνητική.  

Για τα πρωτόκολλα που θα τεθούν σε ισχύ με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για την λειτουργία των πανεπιστημίων μίλησε στον ΣΚΑΪ η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ανοιχτά πως η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είναι αρνητική.Όπως δήλωσε η Υπουργός, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα σχολεία αλλά και όλες οι εκπαιδευτικές δομές δια ζώσης.

Στην ομαλή λειτουργία του σχολείου θα συμβάλουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ 2 φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους καθηγητές ενώ για τους ανεμβολίαστους μαθητές η διενέργει...


Στο κόκκινο η Ηλεία – Περιοριστικά μέτρα

Με δείκτη θετικότητας 6,51% η Ηλεία βρίσκεται στη δεύτερη θέση πανελλαδικά, πράγμα που την οδηγεί σε περιοριστικά μέτρα. Συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:00 μέχρι τις 06:00
2. Λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος:
• αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο
• φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών
• μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:
- Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
- Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
3. Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως συναυλίες, live πάρτι, εμποροπανήγυρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
4....


Άννα Μπιθικώτση: Με το Μίκη Θεοδωράκη είμαστε μια οικογένεια

Η κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση καλεσμένη  του Δημήτρη Στρουμπάκου στις Ραδιουργίες εκ Προμελέτης θυμάται πως γνωρίστηκαν οι δύο καλλιτέχνες, πως ενώθηκαν σαν μια οικογένεια, μικρές και μεγάλες στιγμές που έζησαν μαζί και ξεδιπλώνει το χαρακτήρα του ανθρώπου-Μίκη όπως τον έζησε από παιδί.

Ακούστηκε 450 φορές μέχρι τώρα


Ιωάννα Κολοβού: 38 χρόνια με το Μίκη Θεοδωράκη

38 χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή. Και όταν τα έχεις ζήσει δίπλα στο Μίκη Θεοδωράκη έχεις πολλά να πεις. Η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού μιλάει με το Δημήτρη Στρουμπάκο στις Ραδιουργίες εκ Προμελέτης και περιγράφει μοναδικές στιγμές που έζησε με τον μεγάλο δημιουργό.

Ακούστηκε 635 φορές μέχρι τώρα


TRAVELLLERS CHOICE του TRIP ADVISOR για το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία

Το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία, παράρτημα του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, τιμήθηκε και φέτος με το βραβείο TRAVELLLERS' CHOICE του TRIP ADVISOR!

 Το Μουσείο Αρχιμήδη διεκδίκησε με αξιώσεις και κέρδισε για μία ακόμη χρονιά την διεθνή διάκριση Travellers' Choice Best of the Best Award 2021.

Το βραβείο Travellers' Choice τιμά τα Μουσεία που προσφέρουν με συνέπεια ποιοτικές εμπειρίες σε ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο και κερδίζουν θετικές κριτικές και υψηλές βαθμολογίες ως επιβράβευση των παρεχόμενων πολιτιστικών υπηρεσιών που προσφέρουν στον επισκέπτη.

Σε αυτήν την ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά το Μουσείο Αρχιμήδη κατάφερε και πάλι να ξεχωρίσει παρέχον...


Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ αιτήματα γιατρών και υπαλλήλων νοσοκομείων για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Το Γ' Θερινό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων, ανά την Ελλάδα, που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα «πάγωνε» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Ειδικότερα, για το θέμα αυτό εκδόθηκαν τέσσερις προσωρινές διαταγές από το ΣτΕ, οι οποίες αφορούν σε 115 συνολικά προσφεύγοντες. Πλέον το Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να εξετάσει, εάν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής για το ίδιο ζήτημα ή όχι.

Εν τω μεταξύ, στην Ολομέλεια ΣτΕ εκκρεμεί ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση, δηλαδή, προσωρινής διαταγής και για αναστολή της απόφασης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εργαζομένων στον χώρο της υγείας.

...


Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου, όπως έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα

ΑΠΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΕΩΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022:

Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας: 1 rapidtest/εβδομάδα, που πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου: 10ευρώ τo test

Εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές: 2 rapidtest/εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου:10ευρώ το test

Μαθητές: δωρεάν 2 self test/εβδομάδα και Φοιτητές: 2 rapidtest/εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλε...


Με 22 αντί για 23 αγώνες θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν το καλεντάρι στο οποίο δεν έχει αποφασιστεί η χώρα που θα γίνει ο αγώνας στις 21 Νοεμβρίου.  Πιθανότατα θα επιλεγεί το Κατάρ. 

Παράλληλα στο αγωνιστικό πρόγραμμα προστέθηκε φέτος η Τουρκία.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το GP Τουρκίας παραμένει επισφαλές. Η χώρα παραμένει στις "κόκκινες" της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά η τελευταία θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του χαρακτηρισμού στις 16 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για το 2021

29 Αυγούστου - GP Βελγίου

5 Σεπτεμβρίου- GP Ολλανδίας

12 Σεπτεμβρίου - GP Ιταλίας

26 Σεπτεμβρίου - GP Ρωσίας

10 Οκτωβρίου - GP Τουρκίας

24 Οκτωβρίου - GP ΗΠΑ (Τέξας)

7 Νοεμβρίου - GP Μεξικού

14 Νοεμβρίου - GP Βραζιλ...


Μελέτη: Έως τρεις καφέδες την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιαγγειακού θανάτου

Η κατανάλωση έως τριών καφέδων τη μέρα σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού και θανατηφόρας καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως, αλλά έως σήμερα λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη μακροπρόθεσμη επίπτωση του στην καρδιαγγειακή υγεία.

 

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Γαλλία και κατέληξε σε καθησυχαστικά συμπεράσματα, ανέλυσε στοιχεία για σχεδόν 468.700 άτομα με μέση ηλικία 56 ετών, εκ των οποίων το 56% ήσαν γυναίκες. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με την ημερήσια κατανάλωση καφέ (καθόλου το 22%, μισός έως τρεις καφέδες το 58% και πάνω από τρεις καφέδες το 20%).

«Πρόκειται, ...


CINE RODON: Κυριακή 22 και Δευτέρα 23 Αυγούστου - ΝΤΕ ΓΚΩΛ

Ώρα έναρξης 10 παρά 10 - Τιμή εισιτηρίου 5 €

1940. Ο Ντε Γκωλ αντιτάσσεται στην προτεινόμενη ανακωχή και πιέζει να συνεχιστεί η στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Χίτλερ. Καθώς η ανακωχή είναι προ των πυλών, ο Ντε Γκωλ διαφεύγει στη Βρετανία, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του η οποία θα αναγκαστεί να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς. Εκεί, με σύμμαχο τον Τσώρτσιλ, και στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τα εκατομμύρια των συμπατριωτών του θα εκφωνήσει ένα πύρινο λόγο στο BBC που θα τον μετατρέψει ...


Physis - Γαία project: Η τέχνη συναντά το περιβάλλον

CINE RODON, Τρίτη 24 Αυγούστου. Είσοδος Ελεύθερη 

Ευριδίκη συναντά την Άντα Αθανασοπούλου “Physis Gaia - The Irmini Project” μαζί με τον διάσημο τρομπονίστα των Pink Martini Αχιλλέα Λιαρμακόπουλο

Η Ευρυδίκη συναντά την Άντα Αθανασοπούλου με την αύρα του διάσημου αμερικάνικου συγκροτήματος Pink Martini. Σολίστ ο γνωστός τρομπονίστας των Pink Martini και μέλος των θρυλικών Canadian Brass, Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος Μαζί τους συμμετέχουν πέντε εξαιρετικοί μουσικοί. 

Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο πλ...


Πανσέληνος με το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, και ώρα 9.00 το βράδυ δείτε με πανσέληνο  το αγαπημένο και βραβευμένο με Tourism Awards οπτικοακουστικό θέαμα «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Τα παραμύθια των Αστεριών και της Αγάπης» με νέα θεματική, μουσικά θέματα και με την χρησιμοποίηση για πρώτη φορά της ψηφιακής τεχνολογίας του Ολογράμματος – 3d Hologram και του Video 3d Mapping.

Οι αγαπημένοι μύθοι και παραμύθια αγάπης του Κάστρου που έχει γράψει η Μαίρη Βούκανου, ερμηνεύονται από την αγαπημένη πλέον στο κοινό της Ηλείας Άντα Αθανασοπούλου στις αφηγήσεις και στην σκηνοθετική επιμέλεια θα είναι ο αγαπημένος  ηθοποιός Αστέριος Πελτέκης και η ταλαντούχα Χρύσα Ρώμα που θα μας οδηγήσουν σε ένα ονειρικό ταξίδι στους Μύθους και τα παραμύθια του Κάστρου.


Νύχτα πανσελήνου στο Μουσείο Αρχιμήδη

Το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία & το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο υμνούν και γιορτάζουν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!

Την Κυριακή 22 Αυγούστου, το Μουσείο Αρχιμήδη  στην Αρχαία Ολυμπία & το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο, συνεχίζοντας την παράδοση γιορτάζουν την Πανσέληνο και παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα!

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για μία ακόμα χρονιά την αυγουστιάτικη πανσέληνο και να ...


"ΕΦΥΓΕ" ο Νίκος Χειλαδάκης - Αναδημοσιεύουμε την τελευταία του συνέντευξη στις 17 Μαίου 21, στο IONION FM

Ο Νίκος Χειλαδάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ Αθηνών και τουρκικά στο ΙΜΧΑ Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολούθησε μαθήματα τουρκολογίας. Έχει διατελέσει ανταποκριτής στην Τουρκία επί πολλά χρόνια και έχει γράψει πολλά άρθρα σε γνωστές εφημερίδες και περιοδικά, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, τις διεθνείς εξελίξεις, και ιδίως με ότι έχει σχέση με την Τουρκία, (πολιτική, οικονομία, στρατός, εξωτερική πολιτική, κοινωνία, θρησκεία, κ.α.), καθώς και με θέματα παγκόσμιας γεωπολιτικής. 

Διετέλεσε επί τέσσερα χρόνια μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Άμυνας, όπου έχει εκδώσει αρκετές μελέτες του γύρω από τα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στην Τουρκία και θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος. Παρακολουθεί σχεδόν επί τριάντα χρόνια ...

Ακούστηκε 793 φορές μέχρι τώρα


CINE RODON: Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Αυγούστου - ΣΠΙΡΙΤ: Ο ΑΤΙΘΑΣΟΣ

Ώρα έναρξης 10 παρά 10 - Τιμή εισιτηρίου 5 € και για τους μικρούς μας φίλους, 3€

Μια επική περιπέτεια που βασίζεται στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά animation. Η ιστορία αφορά μια πεισματάρα κοπέλα που λαχταρά όσο τίποτα ένα μέρος για να ανήκει. Η Λάκι ανακαλύπτει τη δύναμη της φιλίας όταν η ζωή της διασταυρώνεται με ένα άγριο άλογο, τον Σπίριτ. Όλα ξεκίνησαν επιδή η μικρή Λάκι Πρέσκοτ είναι ξεροκέφαλη και δεν αντέχει τους κανόνες και τους περιορισμούς, όπως ήταν και η μαμά της. Η Λάκι μεγάλωνε κάτω...


CINE RODON: Δευτέρα 16 & Τρίτη 17 Αυγούστου- Ψηλό Έδαφος / High Ground (2020)

Τιμή εισιτηρίου 5 €

Στη βόρεια Αυστραλία το 1930, ένας νεαρός Αβορίγινος μεγαλωμένος από λευκούς Αυστραλούς θα βοηθήσει την αστυνομία στην προσπάθεια να πιάσουν τον πιο επικίνδυνο αβορίγινο πολεμιστή, ο οποίος δεν πρόκειται ποτέ να παραδοθεί. Η αποκάλυψη όμως ότι ο πολεμιστής είναι ο θείος του νεαρού και αναζητά δικαιοσύνη για τη σφαγή της οικογένειας του νεαρού μετά από 12 χρόνια, την οποία οι ντόπιες αρχές κάλυψαν, θα ταρακουνήσει τα πάντα

...


Ο Ίων Σταμπουλής δεν είναι πια μαζί μας

Όταν τον γνώρισα μου είπε ότι δουλεύει στην Warner Music. Στην πραγματικότητα ήταν CEO (το έμαθα από άλλον, πολύ καιρό αργότερα) αλλά δεν πουλούσε ποτέ μούρη, γα οτιδήποτε τον αφορούσε. Ξεκίνησε να κάνει εκπομπές στο σταθμό μας με ψευδώνυμο. Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα να μάθει το χειρισμό των μηχανημάτων. Ήξερε από τέτοια…  Ήρεμη φωνή, κορυφαίες επιλογές τραγουδιών, πολλές πληροφορίες, και η εκπομπή «Ο ΙΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ» απέκτησε φανατικούς ακροατές για πάνω από μια δεκαετία.  
Όταν ηχογραφούσε, νύχτες συνήθως, ήμουν πάντα μαζί του. Όχι μόνο για την καλή παρέα αλλά και για να ακούω πρώτος την εκπομπή του!
Πολλές φορές έφερνε ακυκλοφόρητα CD, ακόμα και κασέτες, που του έστελναν απ’ έξω σαν δείγματα. Αγαπημένη φάση ήταν όταν βάζαμε «στοιχή...


ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ από την κ. Ραχήλ Μακρή

 «Ανακαλώ τα όσα ανυπόστατα εν άγνοια μου δημοσιεύματα επικαλέστηκα για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε παρεμβάσεις μου, την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, σε πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Σάμου «2000 FM 99.8» και την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ» του ραδιοφωνικού σταθμού «ΙΟΝΙΟΝ FM». Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα αποπομπής της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών ούτε διατυπώθηκαν μομφές για δήθεν εκτέλεση πολιτικών εντολών από τους Έλληνες Δικαστικούς Λειτουργούς».

Δελτίο Τυπου της 31/07/21

...


31/7 "Εχθροί εξ αίματος" κωμωδία του Αρκά - Υπερφωτισμένοι - ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ

Οι Υπερφωτισμένοι - Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων παρουσιάζουν την κωμωδία του Αρκά "Εχθροί εξ αίματος"

Υπόθεση:
Μεταφερόμαστε στην κοιλιά ενός ασθενή που χαροπαλεύει στο χειρουργείο, μετά από τροχαίο ατύχημα. Ο οργανισμός βρίσκεται σε κώμα. Κι ενώ τα ευγενή όργανα δίνουν τη μάχη της ζωής, το Παχύ και το Λεπτό Έντερο, δυο άσπονδοι φίλοι, προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, από την οποία εξαρτάται άμεσα και η δική τους επιβίωση. Το Δεξί Νεφρό τούς παρέχει πληροφορίες από καρδιάς για το καλό όλων, δεν ξέρουν όμως αν πρέπει να το εμπιστευθούν. Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, όπως και τα σατανικά σχέδια εκδίκησης, πάνω απ’ όλα όμως πλανιέται η μεγάλη απειλή ότι το τέλος μπορεί να μην είναι και μακριά…

Διοργάνωση: Πνευματικό & ...


CINE ROODON: Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουλίου, Raya, ο τελευταίος δράκος

Τιμή εισιτηρίου 5 € και για τους μικρούς μας φίλους, 3€

Πριν πολλά πολλά χρόνια, δράκοι και άνθρωποι ζούσαν αρμονικά μέχρι που οι δράκοι θυσιάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα από τους δαίμονες Drunn. Πεντακόσια χρόνια μετά, οι δαίμονες επανεμφανίστηκαν και η Ράια, μια νέα και γενναία πολεμίστρια, είναι αποφασισμένη να βρει τον τελευταίο δράκο που θα τους σώσει μια και καλή.

...


Για να επιτευχθεί η "Μεγάλη Επανεκκίνηση" χρειάζεται συνεχής βιομετρική παρακολούθηση.

Ο πρώην αρχηγός ΑΤΑ και πρώην ανεξάρτητος βουλευτής κ. Γεώργιος Νταβρής μιλάει στον Δημήτρη Κολόκα για τα τετελεσμένα στην Κύπρο και για την "Μεγάλη Επανεκκίνηση".

Ο κ. Τάσης, παρουσία του κ. Πιερακάκη, λέει συνεχώς ότι, για να επιτευχθεί η "Μεγάλη Επανεκκίνηση" χρειάζεται συνεχής βιομετρική παρακολούθηση.

Στην Κύπρο έγινε ό,τι ήθελαν οι Τούρκοι. Κάποιοι πληρωμένοι θρασύτατοι ασχολούνται με διαδικαστικά ζητήματα και δεν ασχολούνται ποτέ με το γεγονός ότι οι Τούρκοι παίρνουν την μισή Κύπρο.

Η καθεστηκυία τάξη ενδιαφέρεται μόνο για τα οφίτσια της εξουσίας. Η μοναδική λύση είναι στρατιωτική συμμαχία με την Γαλλία.

O κ. Νταβρής συνιστά σε όλους να δουν στο Youtube το βίντεο με τον Χαράρι για την βι...

Ακούστηκε 398 φορές μέχρι τώρα


Η Δεξιά και η Αριστερά μετασχημάτισαν την χούντα επί το ευγενέστερο

Ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ κ. Δημήτρης Καζάκης συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα για τον Covid-19 και για την Κύπρο.

Πρέπει να χτυπήσουμε το κακό στην ρίζα του. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το καθεστώς. Πως θα κάνει το καθήκον του σ' αυτό το καθεστώς των εκβιασμών και των πιέσεων ένας δικαστής;

Πρέπει να κατακτήσουμε την Δημοκρατία, πράγμα που δεν έγινε στην μεταπολίτευση. Εμείς, ως λαός πρέπει να κάνουμε το δημοκρατικό μας καθήκον και να μην περιμένουμε τον δικαστή ή τον αστυνομικό ή τον αξιωματικό ή τον οποιοδήποτε λειτουργό.

 

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν αναμενόμενες. Η τραγωδία της Κύπρου, που επιτελέστηκε από την χούντα ζει ακόμα και επεκτείνεται στο Αιγαίο και την Θράκη. Η Δεξιά και η Αριστερά μετασχημάτι...

Ακούστηκε 717 φορές μέχρι τώρα


Ο κ. Κώστας Νικολούτσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας για το πλαίσιο λειτουργίας και τις εξελίξεις στην κρουαζιέρα

Ο κ. Κώστας Νικολούτσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα για το πλαίσιο λειτουργίας και τις εξελίξεις στην κρουαζιέρα.

Η κρουαζιέρα αποτελούσε πάντα έναν σημαντικό πόρο για την Ηλεία. Οι σχετικές εταιρίες εφάρμοζαν ένα Ιταλικό, πολύ αυστηρό πρωτόκολλο (Bubble) λόγω του κορονοϊού και δεν άφηναν τους τουρίστες να περιηγηθούν στον τόπο προορισμού, αλλά τώρα πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Το Επιμελητήριο Ηλείας προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα, ώστε να αναζωογονηθεί η αγορά.

Η προσπάθεια για την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας της κρουαζιέρας «Bubble» στα πλοία υπό Ιταλική σημαία λειτουργίας έχει ήδη συζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές στην Ιταλία και τις εταιρείες κρουαζιέρας ...

Ακούστηκε 344 φορές μέχρι τώρα


CINE RODON: Τετάρτη 21 Ιουλίου, Η αληθινή απολογία του Σωκράτη

Ο Κώστας Βάρναλης διασκευάζει την πλατωνική Απολογία του Σωκράτη και χρησιμοποιεί την παρηκμασμένη αθηναΐκή δημοκρατία και την καταδίκη του ιδεαλιστή φιλόσοφου ώστε να μιλήσει για τα προβλήματα της εποχής του. Παρά τα 90 χρόνια που πέρασαν , το κείμενο παραμένει επίκαιρο για την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, με αναφορές στις συνταγματικές ελευθερίες του πολίτη, τη διαφθορά στο δημόσιο βίο και την «κοινή γνώμη» του κοπαδιού

Σκηνοθεσία : Γεράσιμος Ντάβαρης
Μουσική : Γιώργος Αθανασακόπουλος

Σωκράτης : Γεράσιμος Ντάβαρης
Φωνή λαού : Χρήστος Γιαχαλής, Γεωργία Μασαρά, Αντριάνα Παπανδρέου

Ωρα έναρξης 9 και μισή. Είσοδος ελεύθερη. Ακατάλληλο για παιδιά κατω των 12 ετών

...


CINE RODON: Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Ιουλίου: Για την Μικρή Σαμα

Τιμή εισητηριου 5€. Ωρα έναρξης 21:50

Ένα συγκλονιστικό προσωπικό video-ημερολόγιο χρονικό της καταστροφής μέσα από τα μάτια μιας νεαρής γυναίκας, της Γουαντ Αλ-Κατέμπ, που θέλει να διαφυλάξει ντοκουμέντα ώστε η Σάμα, η νεογέννητη κόρη της, να καταλάβει στο μέλλον για ποιο λόγο οι γονείς της πήραν συγκεκριμένες αποφάσεις στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.
Το χρονικό μιας απόλυτης καταστροφής μέσα από την ακατανίκητη δύναμη της δίψας για ζωή ενός νέου ζευγαριού.
Σκηνοθεσία: Waad al-Katea...


Ο κ. Γιάννης Κουτσούκος για την πρόταση που αφορά στην μετονομασία του Δήμου Ήλιδας.

Ο κ. Γιάννης Κουτσούκος, πρώην Υπουργός κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα για την πρόταση Λυμπέρη που αφορά στην μετονομασία του Δήμου Ήλιδας.

Η ονομασία του Δήμου Ήλιδας είναι μέρος της ιστορίας μας. Με μία ανιστόρητη προσέγγιση και χωρίς ίχνος ντροπής, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης προτίθεται να ζητήσει την αλλαγή του ονόματος του Δήμου μας, από Δήμος Ήλιδας σε Δήμος Ήλιδας – Αμαλιάδας.

Μάλιστα, για την απόφασή του αυτή επικαλείται το ανεκδιήγητο επιχείρημα ότι, ελάχιστοι στην ΚΕΔΕ γνωρίζουν το όνομα της Ήλιδας, άρα αποδέχεται ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ιστορία του τόπου που ο ίδιος εκπροσωπεί.

-Και ποιός φταίει γι' αυτό Δήμαρχε; Οι συμπολίτες μας ή εσύ που στα 18 χρόνια δημαρχίας σου άφησες ...

Ακούστηκε 365 φορές μέχρι τώρα