IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναλυτική παρουσίαση Σχολών & Τμημάτων του Ελληνικού Ωδείου - Παράρτημα Πύργου
04.12.22


Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου προσφέρει με επιτυχία για 90 χρόνια ποιοτική μουσική εκπαίδευση σε σπουδαστές όλων των ηλικιών που αγαπούν τη μουσική και αναζητούν μέσα από αυτήν, την έκφραση, τη δημιουργία και την επικοινωνία.

Για το 2022-2023 λειτουργούν οι Αναγνωρισμένες από το Κράτος Μουσικές Σχολές:

 

Σχολή Πιάνου

Διδάσκουν οι καθηγήτριες πιάνου: Κωνσταντίνα Αναστοπούλου, Μαρία Ασημακοπούλου, Μαρία Κορομηλά, Τζένη Λάγιου, Φωτεινή Νικολοπούλου, Δώρα Ξένου, Διονυσία Πασσά.

Στο Ωδείο μας η διδασκαλία του πιάνου ξεκινά από την προσχολική ηλικία με την προπαιδεία στο πιάνο (για παιδιά 4-6 ετών), μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη προσέγγ...


Η εποχή του αλεξανδρινού έφτασε! Οδηγίες και tips για να αγοράσετε το κατάλληλο φυτό τις φετινές γιορτές
04.12.22


Με το πλούσιο πράσινο φύλλωμα και τα έντονα χρωματιστά τους φύλλα, τα αλεξανδρινά αποτελούν το πιο ελκυστικό θέαμα σε κάθε χώρο τον χειμώνα. Με την κατάλληλη φροντίδα αυτό το υπέροχο χειμωνιάτικο φυτό θα κρατήσει καθ΄όλη τη διάρκεια των γιορτών, και ακόμη περισσότερο, αρκεί να επιλέξετε το κατάλληλο κατά την επίσκεψή σας στο ανθοπωλείο ή το φυτώριο. Οι ειδικοί του Stars for Europe μας εξηγούν πως θα αναγνωρίσουμε τα φρέσκα και υγιή αλεξανδρινά και τι πρέπει να προσέξουμε πριν την αγορά του. 

Πυκνό φύλλωμα και πλούσια άνθη

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα φρέσκα και υγιή αλεξανδρινά από τα πλούσια άνθη, το έντονο, χωρίς σημάδια, φύλλωμά τους, που δεν έχει αποχρωματισμούς ή παραμορφωμένα φύλλα. Εάν ...


Κώστας Ζαχαριάδης: προστασία πρώτης κατοικίας
03.12.22


Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης,  μίλησε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για τις εκλογές

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Να τις προκηρύξουν το ταχύτερο δυνατό να γλιτώσουμε τη μεγάλη κοινωνική αποδιάρθρωση που φέρνουν οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές την περίπτωση που γινόντουσαν αυτή την Κυριακή  

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Πιστεύω ότι θα κερδίζαμε τις εκλογές. Οι εκλογές είναι δύσκολες θα είναι ντέρμπι, θα ειναι μεγάλη μάχη και η εκτίμησή μου είναι ότι τα ποσοστά των κομμάτων θα κινηθούν περίπου...


Ματίνα Παγώνη: Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία!
03.12.22


Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κα Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή την παρουσία της στη συγκέντρωση των γιατρών έξω από τη Βουλή

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Η κα Παγώνη γεννήθηκε στη ΝΔ όταν άλλοι ήρθαν εκ των υστέρων επομένως η κα Παγώνη έχει άποψη, έχει στηρίξει αυτή την παράταξη και στη ΝΔ ο πρόεδρος μας έχει δώσει το δικαίωμα να εκφραζόμαστε και να λέμε τις απόψεις μας γιατί όταν κάνεις κριτική πάει και καλύτερα δηλαδή ακούγεσαι, λες το γιατί και γίνονται και διορθώσεις λαθών.

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Διαφωνούμε με το νομοσχέδιο γιατί εμείς δουλεύουμε ως ομάδες εδώ δεν έχουμε πελάτες, όταν οι γιατροί ...


Ο σεισμολόγος, κος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τη σεισμική ακολουθία
02.12.22


Ο σεισμολόγος, κος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Με αφορμή τη χθεσινή σεισμική ακολουθία

Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εκείνο το οποίο είδαμε χθες το βράδυ ήταν ένας σεισμός μεγέθους 5 ο οποίο ήταν ο μεγαλύτερος όλης της σειράς, μεγαλύτερος κι από τον 4,7 που είχαμε χθες το πρωί και ο μεγαλύτερος όλης της σειράς που ξεκίνησε όπως έχω πει στις 25 Οκτώβριου στη συγκεκριμένη περιοχή, με μικρότερα μεγέθη από τις 25 Οκτώβριου αλλά συνεχιστήκαν οι σεισμοί εκεί κι αυτό έχει διαφύγει της προσοχής πολλών συναδέλφων.

Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι βέβαιο εάν ο χθεσινοβραδινός σεισμός, ο 5 δηλαδή, ήταν ο κύριος. Εί...


Ο ομότιμος καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών, κος Παναγιώτης Καρύδης για την κατάσταση των κτηρίων.
02.12.22


Ο ομότιμος καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών, κος Παναγιώτης Καρύδης, μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Ερωτηθείς αν ισχύει ότι έχει ελεγχθεί μόνο το 30% των δημόσιων κτηρίων

Π.ΚΑΡΥΔΗΣ: Ναι, το κακό είναι ότι πολλά από τα δημόσια κτήρια είναι ανενεργά. Έχω κάνει μια έρευνα και δεν είναι μόνο τα δημόσια κτήρια είναι και των διαφόρων οργανισμών. Είναι εγκαταλελειμμένα δεν τα εκμεταλλεύονται καθ’ οιοδήποτε τρόπο, θα μπορούσαν να τα έχουν από αποθήκες μέχρι φιλοξενία κοκ και είναι κρίμα γιατί πρόκειται για πολύ μεγάλα κτήρια.

Π.ΚΑΡΥΔΗΣ: Κατά την άποψή μου πιο επικίνδυνες είναι οι περιοχές που δεν κάνει συχνούς σ...


ΓΑΣΤΟΥΝΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΚΟΥΡΒΙΣΙΑΝΕΙΟ Ο Μαρίνος παρουσιάζει το μεγάλο έργο του οδοφωτισμού
02.12.22


Ολοκληρώθηκε ένα ακόμη σημαντικό έργο για τον Δήμο Πηνειού, αποτέλεσμα προσωπικού αγώνα και επιμονής του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου.

Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοματοποίησης συστημάτων οδοφωτισµού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες οι οποίες διαθέτουν άπλετο φως στους κοινόχρηστους χώρους. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.228.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος τη ∆ευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:00 στο  Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, παρουσιάζει  το μεγάλο έργο εξοικονόμησης ενέργειας   και πολλαπλής ωφέλειας. Για το έργο υποδομής θα προβληθεί από την ανάδοχο εταιρεία  SirecEne...


Ξεκινάμε!
02.12.22


Από την Παρασκευή ξεκινούν οι προβολές της Camera Zizanio, ενώ το Σάββατο το βράδυ ξεκινά και επίσημα το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με την καθιερωμένη τελετή έναρξης στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων του Πύργου.

Φέτος αναμένονται εκατοντάδες επισκέπτες-περισσότεροι από 300- απ' την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ τουλάχιστον 10.000 παιδιά θα παρακολουθήσουν ταινίες μόνο στην Ηλεία. Ένα πολύβουο μελίσσι φτιάχνει το μέλι του αυτές τις μέρες στο Νομό - και θα 'ναι γλυκό όπως πάντα!

...


ΑΑΔΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
01.12.22


Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

1 ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

2 ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

3 Διαγρ...


Νίκος Φίλης: για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ
30.11.22


Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μίλησε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με την απόφαση επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ 

Ν.ΦΙΛΗΣ: Θα έπρεπε να έχει γίνει πριν την απόφαση του ΣτΕ, είναι στοιχειώδης νομιμότητα αυτό.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την υγεία

Ν.ΦΙΛΗΣ: Ένα νομοσχέδιο έχει έρθει στις επιτροπές της Βουλής που διαλύει το σύστημα υγείας, το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Άκουσα όλους τους φορείς που μιλήσανε τον εκπρόσωπο  του Πανελληνίου ιατρικού συλλόγου, την εκπρόσωπο της ΕΙΝΑΠ, τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ, τον εκπρόσωπο των Φαρμακουπαλλήλων, όλων οι οποί...


Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
29.11.22


Ερωτηθείς αν έχει τη δυνατότητα η επιτροπή Θεσμών να ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή κάποιου που καλεί και δεν προσέρχεται

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Δεν ξέρω αν η Θεσμών έχει αυτό το δικαίωμα, πρέπει να μετατραπεί για να αποκτήσει αυτό το δικαίωμα η Θεσμών σε εξεταστική. Η εξεταστική έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, η Θεσμών όμως ως Θεσμών νομίζω πως όχι.

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Μην συγχέουμε τις διαδικασίες, η Θεσμών είναι μια επιτροπή η οποία κάνει αυτή τη στιγμή έναν έλεγχο, μια συζήτηση και καλεί πρόσωπα ενώπιον της όχι σαν μια ιδιότητα μαρτυρική, δεν έχουμε ποινική διαδικασία εδώ, ακούει ανθρώπους και τις απόψεις τους για ένα συγκεκριμένο ζήτημα που ενδιαφέρει την Θεσμών επομένως εδώ δεν έχουμε μια φάση στην οποία ...


12 ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ- ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ
29.11.22


Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα απεξάρτησης

Ο Δήμος Πηνειού φιλοξενεί στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο το δωρεάν και χωρίς υποκατάστατα θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ που απευθύνεται σε άτομα που έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά,  το αλκοόλ, το τζόγο και το διαδίκτυο. Στους 12 μήνες λειτουργίας του προγράμματος τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Η κ. Αθανασία Αναγνωστοπούλου θεραπευτικό  προσωπικό  στο ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ δήλωσε: «Το δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικών συναντήσεων, χωρίς υποκατάστατα, έχει ξεκινήσει στο Δήμο Πηνειού εδώ και ένα χρόνο.  Ο Δήμος, μας έχει παραχωρήσει χώρο στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο  στη Γαστούνη όπου με αυστηρή τήρηση του απορρήτου γίνονται ατομικές και ομαδικές συναντήσει...


Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή «Secret» με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.
29.11.22


Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των ανεμβολίαστων  υγειονομικών στην εργασία τους

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το μέτρο, το Γ τμήμα έκρινε ότι η τελευταία παράταση που έχει δοθεί δεν έχει επαρκή αιτιολογία και υπ’ αυτή την έννοια δεν συντρέχουν πλέον οι όροι  και δεν είναι αναλογικό το μέτρο. Το ΣτΕ κάνει δύο επίπεδα σκέψεων, το ένα επίπεδο είναι ότι είναι μεγάλη διάρκεια του μέτρου και δεν είχαμε την ανάλογη τεκμηρίωση και το δεύτερο είναι ότι τα στοιχεία τα οποία τους προσκομίσαμε σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογούν την παράταση του μέτρου. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης προφανέστατα γίνονται σεβαστές, εγώ σας λεω ότι πράγματι είναι μια απόφαση που είναι ένας γρίφος για εμ...


Ο Άκης Τσελέντης «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.
29.11.22


Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και καθηγητής Σεισμολογίας, κος Άκης Τσελέντης,  μίλησε στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Με αφορμή τον πρωινό σεισμό στη Νότια Εύβοια

Α.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Μέχρι τώρα έχουμε γράψει ένα μεγάλο αριθμό μετασεισμών πολλοί από τους οποίους ήταν και της τάξης του 4 γεγονός το οποίο δείχνει ότι η ακολουθία είναι απόλυτα φυσιολογική άρα κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός.

Α.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην Αθήνα γιατί είναι ένα ρήγμα άγνωστο,  υποθαλάσσιο το οποίο φάνηκε τώρα από την κατανομή των μετασεισμών με διεύθυνση σχεδόν βορειοανατολικά, νοτιοδυτικά κοιτώντας προς την Αθήνα για αυ...


Έκτακτη ενίσχυση 250 ευρώ: Ποιοι θα λάβουν τελικά το Χριστουγεννιάτικο επίδομα
28.11.22


Διευκρινίσεις για την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ που θα δοθεί προ των Χριστουγέννων έδωσε το υπουργείο Εργασίας, στο ενημερωτικό σημείωμα για το μίνι ασφαλιστικό που ψηφίστηκε από τη Βουλή., όπου γίνεται εκτενής αναφορά στους τρόπους με τους οποίους θα στηριχθούν οικονομικά οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ειδικότερα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί στους ευάλωτους συνταξιούχους, τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τους δικαιούχους Επιδόματος Παιδιού έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Το ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους χαμηλοσυνταξιούχους αυξάνεται στα 250 ευρώ (από 200 ευρώ προηγουμένως), ενώ διευρύνονται τα εισοδηματικά ...


Spec 250.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
28.11.22


Διαγωνισμό για την Παροχή Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Δημοσιότητας και Εκπόνησης Μελέτης Αποτίμησης της επίδρασης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 20214-2020 στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας-Αιτωλοακαρνανίας-Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκήρυξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 246.140,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α (198.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και προσφορές μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης και δημοσιότητας στο γενικό κοινό αναφορικά με την υλοποίηση και την εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–2020 καθώς και η σύνταξη μελέτης αναφορικά με την αποτίμηση της επί...


Eπίδομα θέρμανσης: Πάνω από 800 χιλιάδες οι αιτήσεις έως τώρα - Νέος οδηγός με 21 ερωτήσεις απαντήσεις
28.11.22


Πάνω από 800.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα για το επίδομα θέρμανσης Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 9 Δεκεμβρίου 2022 με τη πρώτη πληρωμή του επιδόματος να πραγματοποιείται στις 21 Δεκεμβρίου 2022 και να αφορά την προκαταβολή για τους παλαιούς δικαιούχους για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 με την προϋπόθεση να έχουν καταχωρήσει τα απαιτούμενα στοιχεία έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.

Το ποσό του επιδόματος ξεκινάει από 100 ευρώ και φθάνει τα 800 ευρώ ενώ ειδικά για τα νοικοκυριά που κατοικούν σε περιοχές με πολύ κρύο το επίδομα ανεβαίνει έως τα 1.000 ευρώ. Διπλάσιο επίδομα έως 1.600 ευρώ θα λάβουν όσοι υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση και δεν θα χρησιμοποιήσουν το φ...


1,9 δισ. € για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων
28.11.22


Πολύτιμη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 1,9 δισ.€ για τη θωράκιση των ελληνικών συνόρων και την αποτελεσματική διαχείριση της παράνομης και της νόμιμης μετανάστευσης στη χώρα μας εξασφάλισε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια της επιτυχημένης απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, ενέκρινε τη χρηματοδότηση για τα εθνικά προγράμματα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων (BMVI). Οι πόροι αυτοί θα αξιοποιηθούν μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων  (ΕΥΣ...


25ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ
28.11.22


Τα 25 του χρόνια κλείνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και τα γιορτάζει στις 3-10 Δεκεμβρίου 2022  με επίκεντρο τον Πύργο και την Αμαλιάδα κι ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών για παιδιά, εφήβους και όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο.
 
Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο θα προβληθούν φέτος σε 12 πόλεις, ενώ στις 10-18 Δεκεμβρίου, η ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ online.olympiafestival.gr θα φιλοξενήσει μέρος των διαγωνιστικών προγραμμάτων.<...


Spec προβολής 550.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
26.11.22


Διαγωνισμό για την υλοποίηση του προγράμματος «Προώθηση/Προβολή Αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εσωτερική αγορά και Τρίτες χώρες» προκήρυξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης θα ανέλθει στο ποσό των 549.987,10 ευρώ (681.984,00 ευρώ με ΦΠΑ) και η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59

Συγκεκριμένα απαιτείται η υλοποίηση δράσεων προώθησης και ανάδειξης καλαθιού αλιευμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις αγορές-στόχους ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία.

Ο γενικός στόχος του προτεινόμενου προγράμματος είναι η ενημέρωση των ομάδων - στόχων για την εξαιρετική ποιότητα των προωθούμενων αλιευμάτων που παράγονται από τις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, και συγκε...


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για τους πλειστηριασμούς
23.11.22


Ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Άδωνις Γεωργιάδης,  μίλησε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα

Με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Στο θέμα του λαϊκισμού νομίζω ότι χθες ο κ. Τσίπρας, που είναι πρωταθλητής, το τερμάτισε. Δηλαδή ο πρωθυπουργός με νόμο του οποίου δόθηκαν τα δάνεια της κας Κολοβού στα Funds, γιατί η εταιρεία που έκανε τον πλειστηριασμό κατά της κας Κολοβού, το δάνειο και της κας Κολοβού το πήρε με νόμο του κ.Τσίπρα και του κ.Τσακαλώτου.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας...


Πανηγυρίζει ο Έλον Μασκ: Η επισκεψιμότητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο έφτασε σχεδόν τα 20.000 tweets το δευτερόλεπτο
23.11.22


Μετά από πολλά πέναλτι, φάουλ και "κόκκινες κάρτες" που δέχθηκε το Twitter επί των ημερών του, ο Έλον Μασκ αναφέρθηκε και σε μια θετική είδηση, που είχε να κάνει με το Μουντιάλ...

 Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας πανηγύρισε, δηλώνοντας ότι η επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σπάει τα ρεκόρ, με σ...


Εμπρησμός στη Real News: Ποινική δίωξη στον δράστη - Επτά κατηγορίες εις βάρος του
23.11.22


Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων ασκήθηκε σε βάρους του 27χρονου που φερόμενου μέλους της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας» η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις που σημειώθηκαν από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2022 στα γραφεία της Real group, σε 3 τραπεζες, στα γραφεία της ΝΔ στην Πεύκη και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Σε βάρος του νεαρού συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, έκρηξη κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για πρόσωπα και πράγματα κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, και σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος, κατα...


Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση: Μετωπική Μητσοτάκη - Τσίπρα για εκλογές και υποκλοπές
23.11.22


Περιοδείες στην περιφέρεια πραγματοποιούν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το πολιτικό θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη

Φουντώνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική σύγκρουση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσιπρα με φόντο τον χρόνο των εκλογών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει τον χρόνο των εκλογών και χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» και σενάρια επιστημονικής φαντασίας τις καταγγελίες για ανάμειξη του Predator στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016.

«Δεν βλέπω δύο εκλογές. Σκέφτομαι τις εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Μη με ρωτήσετε για την ημερομηνία γιατί ούτε ...


Επιστροφή-πρόκληση Κοντογιαννόπουλου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας
17.11.22


Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος που διεγράφει το 1998 από τη Νέα Δημοκρατία και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, αποχώρησε για τη Δράση του Στέφανου Μάνου και «έμεινε στην άκρη», στα 80 επανέρχεται στα γαλάζια ψηφοδέλτια με πολλαπλούς συμβολισμούς.

Ως «επιστροφή-έκπληξη» διαφημίζει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος την επανένταξη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του υπουργού Παιδείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου έπεσε νεκρός ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας από τα χέρια του δολοφόνου Ι.Καλαμπόκα. Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος που διεγράφει το 1998 από τη Νέα Δημοκρατία και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, αποχώρησε για τη Δράση του Στέφανου Μάνου και «έμεινε στην άκρη», στα 80 επανέρχεται στα γαλάζια ψηφ...