IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60 ετών και πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός ο εμβολιασμός ατόμων άνω των 60 ετών γίνεται υποχρεωτικός με επιβολή προστίμου 100 ευρώ το μήνα που θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ.

Το ραντεβού θα πρέπει να έχει κλειστεί μέχρι 16 Ιανουαρίου αλλιώς θα επιβάλλεται το πρόστιμο που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Επιπλέον θα διατεθεί ένα δωρεάν self test σε όλους, από τις 6 έως 12 Δεκεμβρίου, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

 

...


Ανδρέας Μαρίνος: Δεν θα δεχθεί ευχές στο Δημαρχείο

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και των  συνεπειών της θεομηνίας στο Δήμο Πηνειού, ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος σήμερα,Τρίτη 30 Νοεμβρίου δεν θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του ευχή στο Δημαρχείο.

Το IONION FM εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία, και δύναμη στο αξιέπαινο έργο του.ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ

της Μαριάννας Φέξη

Πολιούχος της Πάτρας, προστάτης Άγιος της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Ρουμανίας, του Μπαρμπέιντος και της Σκωτίας, καθώς και πολιούχος Άγιος της Πάτρας, του Αμάλφι της Ιταλίας, της Λούκα της Μάλτας και της Εσγκέιρα της Πορτογαλίας.

Ήταν ψαράς στο επάγγελμα, με καταγωγή από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας, ο Ανδρέας μαζί με τον Ιωάννη τον ευαγγελιστή υπήρξαν μαθητές, πρώτα του Ιωάννου του Προδρόμου και έπειτα του Ιησού.

Ο Απόστολος Ανδρέας κήρυξε τον Χριστιανισμό στη Σκυθία (σημερινή Νότια Ρωσία), την Ήπειρο, τη Θράκη και το Βυζάντιο, ενώ στην Αχαΐα, ίδρυσε εκκλησία και προσηλύτισε στον Χριστιανισμό τη Μαξιμίλλα, σύζυγο του ανθύπατου Αιγεάτη, την οποία θεράπευσε από μία ανίατη ασθένεια. 


Δωρεάν τεστ covid στο Δημαρχείο Τραγανού

Συνεχίζονται στον Δήμο Πηνειού οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο covid-19. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου.

Συγκεκριμένα:

 Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΡΑΓΑΝΟΥ ώρα 9:00 έως 14:30.

 Ατομική ευθύνη-συλλογική προστασία

 Εμβολιαζόμαστε-τηρούμε τα μέτρα

...


Προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας ανοίγει νέους ορίζοντες σ

Με πέντε ταινίες ξεκινά αύριο Τετάρτη στις  20:30 στον κινηματογράφο Ορφέα το αφιέρωμα "Προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο" που για τέταρτη χρονιά εντάσσει στο πρόγραμμά του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Το αφιέρωμα  περιλαμβάνει πρόσφατες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που αφορούν την παιδική ηλικία και τη νεότητα, χωρίς να απευθύνονται σε αυτήν ως κοινό. Η φετινή επιλογή του αφιερώματος περιλαμβάνει συνολικά 14 ταινίες που ανοίγουν νέους ορίζοντες για παιδιά και νέους.

Ταινίες βραβευμένες, πολυταξιδεμένες στα φεστιβάλ του κόσμου, που προσεγγίζουν από την ιδιαίτερη ματιά τους την παιδική και εφηβική ηλικία, που συχνά αποτελεί αφορμή και παίζει κυρίαρχο ρόλο στα σενάριά τους. Ένα αφιέρωμα που ενισ...


24ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας Κινηματογραφικά εργαστήρια και σεμινάρια

Το ερευνητικό εργαστήριο «Το Σινεμά αλλιώς: Ένα διαφορετικό πρόγραμμα για να μάθουμε σινεμά μαζί» και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση-σεμινάριο  με θέμα «Ο κινηματογράφος και το αόρατο Άλλο: Η ερμηνευτική επεξεργασία της εικόνας» φιλοξενούνται αύριο Τετάρτη στο σταθερό στούντιο μεταδόσεων του Φεστιβάλ, στο φουαγιέ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και θα μεταδοθούν ζωντανά από το προφίλ του Φεστιβάλ στο Facebook: facebook.com/olympiaiff, από το κανάλι στο Youtube: youtube.com/channel/UC2OfxhqIaJN9NTbWVmcCj3w καθώς και από τις υπηρεσίες βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: video.sch.gr/.

Σχεδιαστής και εμψυχωτής του εργαστηρίου είναι ο Αργύρης Θέος, Διευθυντής Φωτογραφίας στον κινηματογράφο και Σχεδιαστής Φωτισμών στο θέατρο,...


ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ

Αποδεκτή από τον Υφυπουργό η πρόταση του Ανδρέα Μαρίνου

Χρ. Τριαντόπουλος: Τα επόμενα βήματα για τον στρατηγικό σχεδιασμό διαχείρισης των υδάτων

Σύντομα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες

Εποικοδομητική και γόνιμη ήταν η συζήτηση που έγινε στα πλαίσια σύσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου  με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και τον Δήμο Πηνειού.

Η ουσιαστική 70λεπτη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΣ του Δήμου, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος,  «υπηρέτησε την σωστή προσέγγιση του ζητήματος για την ανάγκη δημιουργίας μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα, σε συνεργασία με τους  πληγέντες δήμους του Ηλειακού Κάμπου».

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούσαν ο υφυπουργός στον Πρωθυπο...


To Camera Zizanio Live!!!

Ένα ζωντανό ημερήσιο magazino με τους συμμετέχοντες της Camera Zizanio ξεκινά από αύριο και θα προβάλλεται μέχρι και την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, από τις 16:00-17:00. Η παρουσίαση θα γίνεται στο σταθερό στούντιο μεταδόσεων του Φεστιβάλ, στο φουαγιέ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και θα φτάνει σε όλους εσάς μέσω streaming από το προφίλ του Φεστιβάλ στο Facebook: facebook.com/olympiaiff  και από το κανάλι στο Youtube: youtube.com/channel/UC2OfxhqIaJN9NTbWVmcCj3w

Ανταποκρίσεις με το κλίμα του Φεστιβάλ, συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες που κατάφεραν να μας επισκεφθούν αλλά και αυτούς που μας παρακολουθούν από όλον τον κόσμο, οδηγός επιβίωσης στον Πύργο και αστεία παραλειπόμενα είναι μερικά μόνο από όσα θα απολαύσουμε. Τα Ζιζάνια παίρνουν την σκυτάλη, επιμελούνται και παρ...


24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους-21η CAMERA ZIZANIO Οι εκπαιδευτικοί… εκπαιδεύονται! Συναντήσεις με το ΕΚΟΜΕ για τη

Το ΕΚΟΜΕ συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη του συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Στο πλαίσιο της 24ης διοργάνωσης παρουσιάζει δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια και συζητάει για την οπτικοακουστική παιδεία και τον ψηφιακό γραμματισμό. Τα εργαστήρια εντάσσονται στις δράσεις του UNESCO Media & Information Literacy Alliance Mediterranean Group, το οποίο συντονίζει το ΕΚΟΜΕ, ενώ μέλος του αποτελεί επίσης το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.

Και τα δύο θα γίνουν αύριο Δευτέρα μέσω streaming στο σταθερό στούντιο μεταδόσεων του Φεστιβάλ στο φουαγιέ της Περιφερειακής Ενότητας  Ηλείας. Το πρώτο έχει προγραμματιστεί για τις 14:00 και αφορά  το ευρωπαϊκό έργο EduMediaTest, ένα Ευρωπαϊκό Εργαλείο Αξιολόγησης των Δεξιοτήτων Οπτικοακουστικής και Ψηφ...


ΚΕΔΑΟ Δήμου Αρχ. Ολυμπίας: Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (ΚΕΔΑΟ) πήρε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να δοθούν στη δομή ημερήσιας φροντίδας που διατηρεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Βροχίτσα.

Σε συνεργασία με τον Παιδικό Σταθμό «Ο Μικρός Αρκούδος», το Κ.Δ.Α.Π. και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και φυσικά το «Χαμόγελο του Παιδιού», η ΚΕΔΑΟ από Δευτέρα 29 Νοεμβρίου θα συγκεντρώνει τα παρακάτω είδη:

Γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι – ζάχαρη, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα), βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα Νο 1 και Νο 2, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουά...


24ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ 21η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ CAMERA ZIZANIO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και στις αίθουσες (27/11-4/12) και στο διαδίκτυο (4-12/12)

ΤΕΛΕΤΗ   ΕΝΑΡΞΗΣ

«Το σημαντικό είναι πως σήμερα, παρά τις δυσκολίες και με όλους τους περιορισμούς, καταφέραμε να είμαστε εδώ, σε μια μεγάλη γιορτή». Λιτά και συνοπτικά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου  Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους Δημήτρης Σπύρου, έδωσε το στίγμα της φετινής, 24ης διοργάνωσης, της πρώτης που διεξάγεται (και) με φυσική παρουσία μετά από πολύ καιρό, λόγω της πανδημίας. Την τελετή παρουσίασαν δύο πρώην Ζιζάνια, η Μαρία Ασμή και η Ειρήνη Ζέζα -κι αυτό από μόνο του, όπως υπογράμμισε ο Δ. Σπύρου, συμπυκνώνει όλη την φιλοσοφία του φεστιβάλ: παιδιά που παρακολουθούν το Φεστιβάλ για πρώτη φορά ως μαθητές, στην πο...


ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου
Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Με απόφαση του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και οι Παιδικοί Σταθμοί, του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, θα παραμείνουν κλειστές αύριο, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, λόγω των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν τον Δήμο μας.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Ιωάννης Λέντζας
...Ετοιμότητα ενόψει κακοκαιρίας στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Σε κατάσταση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν από την αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών μέσα στο επόμενο 48ωρο βρίσκεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης επικοινώνησε με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ και τους Προέδρους των πυρόπληκτων Κοινοτήτων για τον άμεσο συντονισμό τους ενόψει της κακοκαιρίας. Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου, οι εθελοντές και τα μηχανήματα έργου που υπάρχουν στο μητρώο εκτάκτων περιπτώσεων έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο κ. Αρβανίτης σημείωσε ότι οι κάτοικοι ...Μαρίνος: «Κοινή δράση των Δήμων του Κάμπου»

 

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο Πηνειού με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου,  του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου και συνεργατών τους κατά την  οποία έγινε αποτύπωση των ζημιών που προκάλεσε η πρωτοφανής κακοκαιρία χθες στον Ηλειακό Κάμπο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε την διαβεβαίωση και του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ότι βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να υπάρχει από την Περιφέρεια και τους Δήμους στρατηγικός σχεδιασμός απορροής των υδάτων καθώς και κοινή δράση των πληγέντων Δήμων του Κάμπου για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων.

Ο Ανδρέας Μαρίνος πρότεινε ακόμη...


ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Ο Δήμος Πηνειού στέκεται αρωγός στους κατοίκους που επλήγησαν από την θεομηνία η οποία συνοδεύτηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στον Δήμο μας από τα ξημερώματα της Παρασκευής 26/11/2021 έως και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Με απόφαση Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου, συγκροτήθηκε τριμελής Επιτροπή η οποία θα έχει ως αρμοδιότητα την εξέταση των αιτημάτων  για την ένταξη ή μη των οικογενειών ή των μεμονωμένων ατόμων στο πρόγραμμα ενίσχυσης τόσο όσον αφορά στην χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών, όσο και στην χορήγηση του επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή και την αντικατάσταση λόγω της θεομηνίας της 26ης Νοεμβρίου 2021.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Ο Δήμος Πηνειού, ενημερώνει τους δημότες του ότι από το πρωί του Σαββάτου 27/11/21 ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή θεομηνία της 26ης Νοεμβρίου 2021, σε πληγείσες κατοικίες ανά Τοπική Κοινότητα του Δήμου.

Ο Δήμος έχει συστήσει δύο τριμελείς επιτροπές για τις ανάγκες καταγραφής και αποτίμησης ζημιών σε οικοσυσκευές.

Επίσης ο Δήμος Πηνειού κατέθεσε αίτημα ώστε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

...


Αντικριστή Βιβλιοπαρουσίαση

Ο Νίκος Θεοδοσίου και ο Δημήτρης Α. Παπαδόπουλος συζητούν για τις περιπέτειες του κινηματογράφου από τις αρχές του περασμένου αιώνα και προς το αύριο, μέσα κι έξω απ’ τα σχολεία, στην Ελλάδα και αλλού. Τον διάλογο, που θα φιλοξενηθεί στον χώρο του φουαγιέ της Π.Ε Ηλείας και θα μεταδοθεί ζωντανά αύριο Κυριακή από τα διαδικτυακά μέσα του Φεστιβάλ στις 11.00, συντονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας, σκηνοθέτης Δημήτρης Σπύρου.

Οι μεταδόσεις θα γίνουν από το προφίλ του Φεστιβάλ στο Facebook: facebook.com/olympiaiff, από το κανάλι στο Youtube: youtube.com/channel/UC2OfxhqIaJN9NTbWVmcCj3w καθώς και από τις υπηρεσίες βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: video.sch.gr/.


Το Εργοστάσιο των Κινούμενων Εικόνων

Αύριο Κυριακή, στις 16:00 πραγματοποιείται η πρώτη παρουσίαση του εν εξελίξει διαδραστικού Ψηφιακού Χώρου για τις Τεχνολογίες και τη Γλώσσα του Κινηματογράφου που αναπτύσσει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Νεανικό Πλάνο” σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας του ΕΚΠΑ και της Ερευνητικής Ομάδας Απεικόνισης Πληροφορίας και Εικονικής Πραγματικότητας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η παρουσίαση θα γίνει στο σταθερό στούντιο μεταδόσεων του Φεστιβάλ, στο φουαγιέ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και θα προβληθεί μέσω streaming από το προφίλ του Φεστιβάλ στο Facebook: facebook.com/olympiaiff, από το κανάλι στο Youtube: youtube.com/channel/UC2OfxhqIaJN9NTbWVmcCj3w καθώς και από τις υπηρεσίες βίντ...


Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες!

Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης, της πιο όμορφης και σοφής νέας, που έζησε την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, Μαξιμιανού.

Ο Μαξιμιανός ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι η Αικατερίνη κατάφερε να προσηλυτίσει τη σύζυγό του Φαυστίνα και το σωματοφύλακά της, καθώς και 200 ακόμα στρατιώτες και την εξόρισε.

Η επιμονή της να μην αρνείται τον Χριστιανισμό, είχε σαν αποτέλεσμα την δέσμευση της περιουσίας της, καθώς και τον βασανισμό της. Καταδικάστηκε σε θάνατο στον οδοντωτό τροχό. Ο τροχός, όταν ακούμπησε το σώμα της Αγίας, έσπασε και έτσι ο Μαξιμιανός διέταξε τον αποκεφαλισμό της. Από το άψυχο σώμα δεν έτρεχε αίμα, αλλά γάλα

Σε όλο τον κόσμο η Αγία Αικατερίνη είναι προστάτιδα των των δικηγόρων και νομικών εν γένει, βιβλιοθηκονόμων, ...


Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών!

της Μαριάννας Φέξη

Στις 25 Νοεμβρίου του 1960 οι αδελφές Μιραμπάλ, βασανίζονται  απάνθρωπα, και δολοφονούνται από τους στρατιωτικούς του δικτάτορα Τρουχίλο. Για την ιστορία, ο Τρουχίλο ήταν, ο επί τριάντα συναπτά έτη, δικτάτορας της Δομινικανής Δημοκρατίας, ο οποίος απέκτησε δύναμη, αφού πρώτα κρατικοποίησε τις περιουσίες των εύπορων οικογενειών και μετά τις ιδιοποιήθηκε ως προσωπική του περιουσία.

Οι αδερφές Μιραμπάλ, γόνοι πλούσιας οικογένειας της Δομηνικανής Δημοκρατίας, εμπλέκονται ενεργά και αποφασιστικά στον αγώνα για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία από την τυραννία του Τρουχίλο. Τον Ιανουάριο του ’60 συλλαμβάνονται και φυλακίζονται. Εξαιτίας των διεθνών πιέσεων, αποφυλακίζονται λίγους μήνες αργότερα. Όχι όμως και οι σύ...


Ατομικές συνεδρίες πρώιμης ανίχνευσης Άνοιας και Alzheimer

Η ψυχολόγος του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ροΐδη Ελένη, σε συνεργασία με το ΚΑ.ΠΗ. Λεχαινών θα πραγματοποιήσει ατομικές συνεδρίες πρώιμης ανίχνευσης Άνοιας και Alzheimer σε μέλη του ΚΑ.ΠΗ. που διανύουν την τρίτη ηλικία.
Η ανίχνευση θα πραγματοποιηθεί με ειδικά τεστ ανίχνευσης και ειδικά ερωτηματολόγια .
Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στις 07, 08, 09 και 10 Δεκεμβρίου από τις 10:00π.μ.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα:
2623023000 και 2623023111 (Δευτέρα έως και Παρασκευή) για το κλείσιμο ραντεβού.


ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΑΝ ΗΛΕΙΑΣ Μαρίνος: «Τιμούμε τις ένδοξες σελίδες της Ιστορίας μας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6 Δεκεμβρίου: Εορτή Αγ. Νικολάου και επέτειος μνήμης νικηφόρων Ναυμαχιών 1912-1913

Ο Δήμος Πηνειού τιμά τις λαμπρές και ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας και συνεορτάζει με το παράρτημα ΕΑΑΝ Ηλείας τον προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και τις νικηφόρες Ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου.

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν. ο Αντιπρόεδρος Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Αναστάσιος Αράπογλου Π.Ν. και τα Μέλη του Δ.Σ. Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Άγγελος Μυλωνάς Π.Ν. και Ανθυποπλοίαρχος (Ε) ε.α. Βλάσης Μπεντεβής Π.Ν. επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο και αποφάσισαν να τιμήσουν από κοινού τον Προστάτη των...


Είδη από δωρεές υπέρ των πυρόπληκτων στα σχολεία του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προώθησης προς όλα τα σχολεία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σχολικών ειδών, υλικών καθαρισμού και ειδών ατομικής προστασίας που είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές για τους πυρόπληκτους.

Τη διαδικασία διανομής των ειδών προς τις σχολικές μονάδες επιμελήθηκε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε τα εξής: «Εκφράζουμε για μιαν ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη μας προς όλους εκείνους τους φορείς και τις συλλογικότητες που βοήθησαν με όποιον τρόπο μπορούσαν τον Δήμο μας να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές. Σε συνέχεια της διαδικασίας ...


Ράπιντ τεστ Covid-19 την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου θα διενεργηθούν νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας από τις 9 το πρωί έως τις 14:30μμ.

Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Εκτός από τους κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ και δημότες από άλλες όμορες Κοινότητες ή διερχόμενοι πολίτες.

...


Δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας! Αγοράζουμε από τον τόπο μας!

της Μαριάννας Φέξη

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο καταναλωτική εποχή του χρόνου σύμφωνα με έρευνες. Τα δώρα είναι η χειρονομία που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη μας στην οικογένεια, στους φίλους, στη σύντροφο, στο σύντροφο. Όλοι μας κάθε χρόνο τέτοια εποχή, επιδιδόμαστε σε ένα κυνήγι αναζήτησης των δώρων που θα χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δώρα τυλιγμένα σε υπέροχα αμπαλάζ, με φιόγκους και χρυσόσκονη και καρτούλες με ευχές για "Χρόνια Πολλά", "και του Χρόνου" και άλλες ευχές.

Μέσα σ αυτό το εορταστικό κλίμα, τα συναισθήματα είναι πολλά. Αγάπη, χαρά, ευτυχία και χαμόγελα γεμίζουν την ατμόσφαιρα των εμπορικών κέντρων, όπου οι πελάτες ξοδεύουν ένα σωρό λεφτά στα επώνυμα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης, ηλεκτρονικών ...


Πεντακόσιοι απογραφείς παραιτήθηκαν στην Πάτρα

O ένας μετά τον άλλον παραιτούνται οι απογραφείς στην Πάτρα, εξαιτίας των κακών συμπεριφορών που αντιμετωπίζουν από πολίτες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Στατιστικής Υπηρεσίας Αχαΐας, Νίκο Μουρτζούχο.

«Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες, ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί αρνείται να δεχθεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των αρνητών, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στην διενέργεια της απογραφής. Δηλαδή πηγαίνει ο απογραφέας χτυπάει το κουδούνι και τους κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν ότι πρόκειται για την απογραφή, απευθ...


ΙΔΡΥΣΗ ΙΠΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ –ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρίνος: «Ανάδειξη της ιππικής παράδοσης»

Η ιππική παράδοση του Δήμου Πηνειού, η πείρα των κατοίκων στην εκτροφή αλόγων, αλλά κυρίως η αγάπη τους προς αυτά, ήταν ισχυρό κίνητρο για τον Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία  για την δημιουργία Ιππικού Ομίλου, ενώ ήδη  έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την δημιουργία σύγχρονου Ιππικού Κέντρου.

Στη Γαστούνη, μετά την έγκριση καταστατικού, ιδρύεται  Αθλητικό   και  Πολιτιστικό Σωματείο με την επωνυμία «Ιππικός Όμιλος - Ο Πηνειός», ο οποίος θα διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Η  ιδιότητα  του μέλους  του  Δ.Σ. ...


ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν τεστ covid στο ΚΑΠΗ Γαστούνης

Συνεχίζονται στον Δήμο Πηνειού οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο covid-19. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου.

Συγκεκριμένα:

 Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στο ΚΑΠΗ Γαστούνης ώρα 9:00 έως 14:30.

 Ατομική ευθύνη-συλλογική προστασία

 Εμβολιαζόμαστε-τηρούμε τα μέτρα

...


ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ENANTIOΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                   Προβολές: 22-28 Νοεμβρίου 2021

Δράμα, Ξάνθη, Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια και  Πλατύ Ημαθίας, Χανιά,

                      Καλαμάτα  και Αττική (Βριλήσια, Χαϊδάρι).


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας,  εκφράζοντας την ευαισθησία του απέναντι στο πρόβλημα της έμφυλης βίας, στις 22-28 Νοεμβρίου

Ακούστηκε 1 φορές μέχρι τώρα


Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 το Μουσείο Αρχιμήδη μάς ταξιδεύει με την αρχαία ελληνική τριήρη!

Δελτίο Τύπου

Το Μουσείο Αρχιμήδη (Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία) καλωσορίζει τους επισκέπτες του σε μία ξεχωριστή και πρωτότυπη εμπειρία ξενάγησης και τους προσκαλεί να επιστρέψουν στο παρελθόν και να σαλπάρουν στον πολιτισμό με την αρχαία ελληνική τριήρη!

Οι επισκέπτες μας θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσουν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 3ου αι. π.Χ., τη Συρακουσία, και να διακρίνουν την κάθε λεπτομέρεια του εντυπωσιακού αυτού δώρου του βασιλιά των Συρακουσών, αλλά και να εξερευνήσουν μέρος του εσωτερικού μίας τριήρους, καθώς το Μουσείο μας διαθέτει τομή του εντυπωσιακού αυτού θαύματος της ναυτιλίας σε κανονικές διαστάσεις με τις ακριβε...

Ακούστηκε 1 φορές μέχρι τώρα


Εκδρομή Αγάπης για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου 'Μέλισσα' από την 'Πράξη Αγάπης', την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Δελτίο Τύπου


Εκδρομή Αγάπης για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου ''Μέλισσα'' από την ''Πράξη Αγάπης'', την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού και έπειτα από ένα δύσκολο χρονικό διάστημα περιορισμών εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, ο Οργανισμός Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας "Πράξη Αγάπης" διοργάνωσε και υλοποίησε με ιδίους πόρους, ημερήσια εκδρομή για τα κορίτσια που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο "Μέλισσα", στο κτήμα Ziogas Western City, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου. 

Με την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του Ορφανοτροφείου "Μέλισσα" και τηρώντας τα&...

Ακούστηκε 1 φορές μέχρι τώρα


Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Για πρώτη φορά Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για τον Τουρισμό

Δελτίο Τύπο

Σειρά καινοτόμων δράσεων που υπερβαίνουν τις μέχρι σήμερα εφαρμόσιμες πρακτικές για την ανάδειξη ενός τουριστικού προορισμού περιλαμβάνει το Στρατηγικό & Επιχειρησιακό Σχέδιο (Action Plan) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την προηγηθείσα ψήφισή του και από την Τουριστική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, το Επιχειρησιακό Σχέδιο:

  • Καθορίζει την οργάνωση προωθητικών δράσεων σε επιλεγμένο κοινό με ειδικές πρωτότυπες παρουσιάσεις σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις (κρουαζιέρας & κλασικού τουρισμού) επί πλέον των καθιερωμένων εκθεσιακών συμμετοχών του Δήμου.
  • Εισάγει διαδραστικά παιχνίδια με ε...
    Ακούστηκε 1 φορές μέχρι τώρα


24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους Θεατρική παιχνίδι με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος

Δελτίο Τύπου

Για 13η χρονιά, η Ομάδα Τέχνης Πάροδος συμμετέχει στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Στο επίκεντρο κάθε αυτόνομης δράσης φέρνει την παιγνιώδη προβολή του φετινού σήματος του Φεστιβάλ. Μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, τη μουσική και χάρτινους ανακυκλώσιμους κύβους, το σήμα προβάλλεται στις μαθητικές ομάδες μέσα από εκδηλώσεις που επικεντρώνονται κυρίως στην ψυχαγωγία και στην καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και των νέων δια μέσου του θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου. Η πολύχρονη παρουσία της ομάδας που ιδρύθηκε το 1976 αλλά πρωτίστως η συνέπεια και η αφοσίωση με την οποία εργάζεται, την έχει καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητή σε εκατον...

Ακούστηκε 1 φορές μέχρι τώρα


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ 21ης CAMERA ZIZANIO

Δελτίο Τύπου

Να δούμε πιο καθαρά, να δούμε πιο μακριά

Η 21η διοργάνωση της Camera Zizanio μας βρίσκει στο δεύτερο χρόνο της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη. Στο βαθμό που τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το επιτρέπουν, η διοργάνωση θα γίνει με φυσική παρουσία, καθώς στόχος είναι να υλοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό αυτό που είναι η ψυχή της Camera Zizanio: η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, η συνάντηση των νεαρών δημιουργών, πέρα από σύνορα και διακρίσεις, αυτή που την κάνει να ξεπερνάει τα όρια ενός τυπικού κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Η «πρώτη ύλη» γι’ αυτή τη συνάντηση είναι 214 ταινίες που προέρχονται από 32 χώρες, οι οποίες επιλέχθηκ...

Ακούστηκε 1 φορές μέχρι τώρα


Ευχηθείτε...Ραδιοφωνικά!

της Μαριάννας Φέξη

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι, ίσως η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Είναι η εποχή όπου οι δρόμοι γεμίζουν πολύχρωμα λαμπιόνια, η ατμόσφαιρα γεμίζει από τις μυρωδιές των φρεσκοψημένων μελομακάρονων και κουραμπιέδων που ψήνουν οι φούρνοι καθημερινά, όλοι μας αναζητούμε στα μαγαζιά τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, ενώ συναισθήματα αγάπης, χαράς, αγαλίασης και θαλπωρής φωλιάζουν στη ψυχή κάθε ανθρώπου. Αυτές τις μέρες μπροστά στο χριστουγεννιάτικο ΄δενδρο γεννιέται η ελπίδα για τη νέα χρονιά καλύτερη από αυτή που φεύγει.

Μέσα σε αυτό το  κλίμα φανταστείτε να ακούν όλοι τις ευχές σας για τις γιορτές. Μπορείτε μέσα από τη συχνότητα του IONION FM, να στείλετε τα δικά σας μηνύματα αγάπης και ελπί...

Ακούστηκε 1 φορές μέχρι τώρα


Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Δελτίο Τύπου

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Ο Δήμος Πηνειού και το Κέντρο Κοινότητας (Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο) σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα εξάλειψης  όλων των μορφών έμφυλης βίας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί  στην Τοπική Κοινότητα Γαστούνης , Πλατεία Ελευθερίας στις 24 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ  έως 13:00 μ.μ. Υπεύθυνος δράσης ο κ. Καλαρίτης Μιχαήλ αντιδήμαρχος Πηνειού.

...
Ακούστηκε 1 φορές μέχρι τώρα


Ηλεκτρονικά το γνήσιο υπογραφής και η έκδοση ιδιωτικών συμφωνητικών και εγγράφων

Δυνατότητα έκδοσης ιδιωτικών εγγράφων (τα έγγραφα που εκδίδουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες και απευθύνονται προς τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) με τη χρήση των ειδικών ηλεκτρονικών εφαρμογών «Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου» και «Ψηφιακή Βεβαίωση Ιδιωτικού Συμφωνητικού», που είναι προσβάσιμες μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr)

...
Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


Πόσο απαραίτητη είναι η ραδιοφωνική διαφήμιση την περίοδο της πανδημίας;

της Μαριάννας Φέξη

Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια πρωτόγνωρη σε όλους μας κατάσταση. Η πανδημία άλλαξε πολλά και πολύ περισσότερο τη συμπεριφορά των καταναλωτών, ενώ προκάλεσε οικονομική ζημία στους επιχειρηματίες. Δημιουργήθηκαν νέες καταναλωτικές συνήθειες και ο κόσμος στράφηκε σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα τον κάνουν να νιώσει ασφάλεια, ως αντίδοτο στην ανασφάλεια της πανδημίας. Από την άλλη, οι επιχειρηματίες ζουν με το φόβο ενός νέου κλεισίματος των καταστημάτων τους.

Εύλογο είναι σε ένα τέτοιο κλίμα ανασφάλειας, να αναρωτιούνται αν θα συνεχίσουν τη διαφήμισή τους.

Όπως έχουμε ξαναπεί το ραδιόφωνο αποτελεί ένα προσιτό και στοχευμένο εργαλείο διαφήμισης που συμβάλλει στην επέκταση του brand σας, στην αύξηση της δημοτικότητάς σ...

Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


Πτώση F-16 στην Ανδραβίδα

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας.

Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

...
Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


Ραδιοφωνική αγγελία;...Και όμως ΓΙΝΕΤΑΙ!

Της Μαριάννας Φέξη

Πόσες φορές δεν αναζητήσατε προσωπικό για την επιχείρησή σας, αλλά η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη;

Πόσες μέρες έχετε την αγγελία στο τζάμι του καταστήματός σας; Πόσοι περαστικοί την είδαν;

Πόσα mail λάβατε τις πρώτες πέντε μέρες που κολλήσατε την αγγελία ή κάνατε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
 

Γιατί δεν σκεφτήκατε μέχρι σήμερα τη ραδιοφωνική αγγελία; Ίσως γιατί  κανείς δεν σας ενημέρωσε για αυτό!

Η ραδιοφωνική αγγελία είναι ένας εύκολος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος αναζήτησης προσωπικού, δεδομένου ότι απευθύνεται σε πολλούς περισσότερους ακροατές, άρα και σε περισσότερους ενδιαφερόμενους που αυτό τον καιρό αναζητούν εργασία.

Επιπλέον, σας γλ...

Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


Η φτωχή Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, διπλάσιο από ότι η Γερμανία

Νέο ρεκόρ στην τιμή της μεγαβατώρας (Mwh) καταγράφηκε την Τετάρτη στο ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας με την τιμή της να αυξάνεται 8,7% και να εκτοξεύεται στα 276,47 ευρώ. Η τιμή αυτή αποτελεί νέα μέγιστη τιμή όλων των εποχών για την εγχώρια αγορά, που την αποδίδει στην αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου εξαιτίας της γερμανικής ΡΑΕ να βάλει «πάγο» στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία. Όμως αγνοείται συστηματικά ότι οι χώρες έχουν ενσωματώσει διαφορετικές μορφές του συστήματος διαμόρφωσης των τιμών (το λεγόμενο target model), το οποίο όπως έχουν επαναλάβει έγκριτοι επιστήμονες και γνώστες της αγοράς (

Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


Gazprom: Αύξησε τις εξαγωγές σε ευρωπαϊκές χώρες, σε σχέση με 2020

Και ενώ οι τιμές στην ενέργεια αυξάνονται...

Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom αύξησε κατά την περίοδο 1 Ιανουαρίου - 15 Νοεμβρίου 2021 τη συνολική παραγωγή της και τις εξαγωγές προς όλους τους βασικούς πελάτες της, μεταξύ των οποίων πολλές χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η συνολική παραγωγή της Gazprom έχει φθάσει μέχρι στιγμής τα 445 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, δηλαδή κατά 15,2% (58,8 δισ. κυβικά μέτρα) περισσότερο από πέρυσι, ενώ αυξημένη ήταν η τροφοδοσία του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου στην εντός Ρωσίας αγορά κατά 16,5% (δηλ. κατά 29,6 δισ. κυβικά μέτρα) και οι εξαγωγές σε χώρες του εξωτερικού αυξήθηκ...

Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


«Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο»

της Μαριάννας Φέξη

Ήταν 21 Φεβρουαρίου του έτους 1973, όταν οι φοιτητές της Νομικής ταμπουρώνονται στο ιστορικό κτήριο της Νομικής Αθηνών, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ τη ελευθερίας και κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Εννέα μήνες αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου οι φοιτητές συγκεντρώνονται στο προαύλιο χώρο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επί της οδού Πατησίων. Δηλώνουν αποχή από τα μαθήματα ζητώντας να γίνουν φοιτητικές εκλογές το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, και όχι τον επόμενο χρόνο, όπως είχε ανακοινώσει το καθεστώς. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πάρθηκε η απόφαση για κατάληψη του κτηρίου.

Εκτός από την Συντονιστική Επιτροπή, που συστήνεται για την καθοδήγηση του αγώνα, σε λειτουργία τέθηκε και ο ραδιοφωνικός σταθμός, από όπου ...

Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


Ο Δήμος Πηνειού τιμά την μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου

Aπό Δελτίο Τύπου

Μαρίνος: «Τιμούμε τα σύμβολα της αντίστασης»

Την οφειλόμενη τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου του ’73 απέδωσαν στο Δήμο Πηνειού σήμερα, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού, Αθλητισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος , ο αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και εκπρόσωποι μαθητών , καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο Ηρώων στην Γαστούνη.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος σε μήνυμά του για την Επέτειο του Πολυτεχνείου δήλωσε:

«48 χρόνια διατηρούμε ζωντανό το όραμα της εξέγερσης των φοιτητών και  τιμούμε τα σύμβολα αντίστασης και αγώνα για Ελευθερία, Αξιοπρέπεια, Δημοκρατία, Παιδεία.

Παράλληλα μέσα από το Πολυτεχνείο τιμούμε το ...

Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


Κλειστόν λόγω βλακείας των Κυβερνώντων

Κλειστά θα είναι σήμερα 16 Νοεμβρίου τα καταστήματα σε όλο το νομό Ηλείας.
Η απόφαση ομόφωνη και κοινή για όλους τους εμπορικούς συλλόγους του νομού.

Η εστίαση ψυχορραγεί. Τα καταστήματα χωρίς πελάτες και τα προϊόντα στα ράφια.
Καταστηματάρχες σε απόγνωση και μάλιστα εν όψη των γιορτών, που είναι η πιο καταναλωτική περίοδος του χρόνου.

Όλος ο εμπορικός κόσμος, καθώς και η εστίαση, ενώνουν σήμερα τις φωνές τους και διεκδικούν βιώσιμα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεών τους, προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι με τις οικογένειες τους, αλλά και οι εργαζόμενοί τους.

Όλες οι κινητοποιήσεις έχουν ως στόχο την αποφυγή των λουκέτων και τη συνακόλουθη απώλεια θέσεων, σε μια εποχή που η ανεργία καλπάζει και τα επιδόματα στήριξης των ανέργων είναι υποτυ...

Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


Ο εορτασμός της 196ης Επετείου της Μάχης του Βαρθολομιού

Από δελτίο τύπου

O Δήμος Πηνειού εόρτασε με λαμπρότητα την 196η Επέτειο της Μάχης του Βαρθολομιού (9-11 Νοεμβρίου 1825) την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10:30 π.μ. με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου, που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και κληρικούς της Τοπικής Εκκλησίας. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Οπλαρχηγού Βέρρα ενώ είχε προηγηθεί η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την φιλόλογο κ. Μαρία Θεοδόση.

Μετά την Επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των βουλευτών κ.κ. Α. Νικολακόπουλου (ΝΔ), Δ. Καλαματιανού (ΣΥΡΙΖΑ) και Μ. Κατρίνη (ΚΙΝΑΛ), αντιδημάρχων , δημοτικών συμβούλων και προέδρων ΤΚ του Δήμου, ακ...

Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος στο IONION FM

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στις ''ραδιουργίες εκ προμελέτης'' στον Δημήτρη Στρουμπάκο και Αντώνη Γρηγορόπουλο ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου  για το μεταναστευτικό ενώ δεν αφήνει ασχολίαστη την τακτική της Αριστεράς στα θέματα μετανάστευσης. Ισλάμ και λαθρομετανάστευση είναι τα βασικά θέματα συζήτησης με τον Πανεπιστημιακό και πρώην Υπουργό κ. Ανδριανόπουλο.

''Τι δουλειά έχουν οι Αφγανοί στην Ελλάδα; Κινδυνεύουν και έρχονται να σωθούν στην χώρα μας; Για να έρθουν εδώ περνάνε από πέντε χώρες, οι οποίες είναι ασφαλείς. Κινδυνεύεις στην χώρα σου και επιλέγεις σε ποιά χώρα θα πάς; Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επίσης όσοι επιλέγουν σε ποιά χώρα θα πάνε ...

Ακούστηκε 155 φορές μέχρι τώρα


Είσαι στο ραδιόφωνο...Άρα υπάρχεις! Μέρος Β΄

της Μαριάννας Φέξη

Όπως αναφέρθηκε στο πρώτο μέρος, το brand building, δημιουργεί τη συναισθηματική σύνδεση του κοινού με το brand σας. Στο δεύτερο μέρος θα δούμε πως η ραδιοφωνική διαφήμιση είναι απαραίτητη στην επέκταση του brand.

Το ραδιόφωνο είναι από τα παλαιότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ειδήσεις, ραδιοφωνικό θέατρο, διάφορες θεματικές εκπομπές για την τέρψη του κοινού, περιλαμβάνει ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Σταδιακά το ραδιόφωνο άρχισε να γίνεται διαμορφωτής κοινωνικών ιδεών. Πλέον στην Ελλάδα, χάρη στην ιδιωτική ραδιοφωνία, υπάρχουν πάνω από 850 σταθμοί. Ο ακροατής δένεται συναισθηματικά με το ραδιόφωνο.

Από πολύ παλιά η διαφήμιση είναι ο τρόπος επικοινωνίας ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας προς το καταναλωτι...

Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


Ελπίδα για το μέλλον!

της Μαριάννας Φέξη 

Ένα ευχαριστήριο μήνυμα της Προέδρου της δημοτικής κοινότητας Μέλισσας του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης προς τον δήμαρχο, κύριο Γιάννη Λέντζα.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου εκφράζει εγκάρδιες ευχαριστίες τόσο προς τον δήμαρχο, όσο και στους αξιότιμους αντιδημάρχους, κυρία Αλεξάνδρα Γιαννίτση, αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Προγραμματισμού και κύριο Παναγιώτη Βαγγελάκο, αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, για την επικοδομητική συνεργασία τους αναφορικά με την τοποθέτηση των μπλε κάδων ανακύκλωσης, στο κατά τα άλλα τόσο προσεγμένο και πάντα καθαρό, γραφικό χωριό της Μέλισσας.

"Αγωνιζόμαστε, Θέλουμε, Μπορούμε!" είναι τα συνθήματα που εκφράζουν το φρόνημα των ευαισθητοποιημ...

Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα


Είσαι στο ραδιόφωνο, άρα υπάρχεις! Μέρος Α’

της Μαριάννας Φέξη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μεγάλα ονόματα, όπως η Coca Cola, τα Lidl, ο Βασιλόπουλος, το μουρουνέλαιο Mollers, τα μικρογεύματα Γρηγόρης κλπ., επιλέγουν τη ραδιοφωνική διαφήμιση για να επικοινωνήσουν το προϊόν ή τις προσφορές τους; Ο λόγος είναι γιατί η ραδιοφωνική διαφήμιση βοηθάει στο brand building (επέκταση του brand).

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Brand είναι το εμπορικό σήμα, δηλαδή η εικόνα του προϊόντος ή της υπηρεσίας, με τα οποία οι καταναλωτές συνδέονται, αναγνωρίζοντας το λογότυπο, το όνομα ή το σλόγκαν. Ένα μέρος του branding αναφέρεται στις σκέψεις, στις εικόνες, στα συναισθήματα που δημιουργεί στο μυαλό του καταναλωτή ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Για να γίνει πιο κατανοητό ας π...

Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα