IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Μιχ. Κατρίνης για την Πύργου-Πατρών, τα εμβόλια, τον Covid-19 κ.α.

Ο  Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας με παρέμβασή του στο IONION FM, μιλάει τον δρόμο Πύργου-Πατρών, τα εμβόλια, τον Covid-19 κ.α.

Η έναρξη των έργων για τον δρόμο Πύργου-Πατρών δεν έχει εγκριθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού και είναι άγνωστο πότε θα εγκριθεί. Η κυβέρνηση δεν πρότεινε ποτέ να μπεί στο Ταμείο Ανάκαμψης κανένα οδικό έργο του ν. Ηλείας. Θέλουμε επίσπευση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επειδή θα υπάρξει και μια καθυστέρηση 3-4 μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες.

Το θέμα της πανδημίας έχει υποτιμηθεί από την κυβέρνηση. Όσοι περισσότεροι εμβολιαστούν, τόσο το καλύτερο.

Ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται για όλες τις απόψεις, να ακούει όλες τις απόψεις, επειδή έχουμε ...

Ακούστηκε 588 φορές μέχρι τώρα


Άμεση διαψευση από την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων ότι τάχα αποπέμφθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών

Η κα Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτής και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης με παρέμβασή της στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ του IONION FM είχε δηλώσει την Τρίτη 13 Ιουλίου 21, πως Η Ένωση Ευρωπαίων Δικαστών έδιωξε την Ελληνική Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων από τους κόλπους της, με την αιτιολογία ότι οι Έλληνες δικαστές εκτελούν πολιτικές εντολές, δεν υπηρετούν το Δίκαιο και ότι στην Ελλάδα έχει καταλυθεί το κράτος Δικαίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε έντονα στη δήλωση της κ. Μακρή και επικοινωνώντας με το IONION FM διέψευσε την δήλωσή της, αποστέλλοντας σήμερα (16.07.21) το υπ' αριθμ. Πρωτοκ. 233 / 16/7/2021, έγγραφο για την Αποκατάσταση της Αλήθειας:

"Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την αποκατάσταση της αλή...

Ακούστηκε 1406 φορές μέχρι τώρα


"Όποια δύναμη ελέγχει το Αιγαίο ελέγχει τον κόσμο"! Χάλφορντ Τζ. Μακίντερ, πατέρας της γεωπολιτικής επιστήμης

"Κρίνετε ίνα κριθήτε" Προκόπης Μπίχτας

Η πλειοψηφία του κόσμου έχει καταληφθεί από οργή. Στην αρχή ο κόσμος πίστεψε το αφήγημα της “πανδημίας”, υποτάχθηκε στις απαιτήσεις των ταγών του, αλλά τελικά κατάλαβε ότι το πράγμα πηγαίνει αλλού.

Οι εμβολιασμένοι αποτελούν περίπου το 37% του πληθυσμού. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσοστού εμβολιάστηκε κάτω από το καθεστώς της τρομοκρατίας και των εκβιασμών.

Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από καθεστώς σκλαβιάς των μνημονίων και του ESM. Η πιθανότητα να συνάψει καινούργιο δάνειο από τον EMS σημαίνει ότι θα παραταθεί το καθεστώς της οικονομικής και πολιτικής υποταγής.

Τα θετικά περιστατικά των τεστ δεν αποτελούν κρούσματα. Η παρουσίαση των θετικών περιστατικών σαν κρούσματα είναι...

Ακούστηκε 320 φορές μέχρι τώρα


Σε τι δρόμο βρίσκεται το Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας;

Ο κ. Γιώργος Αϊδόνης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Α. Ολυμπίας συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα για το φεστιβάλ αρχαίας Ολυμπίας.

Ο κ. Αϊδόνης εκφράζει την θλίψη του για την δήλωση του δημάρχου σχετικά με το Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας “καταργήσαμε ένα επαρχιακό φεστιβάλ”!
Χρειάζεται μεγάλη τόλμη για να πει κάποιος κάτι τέτοιο για το μεγαλύτερο περιφερειακό φεστιβάλ της Ελλάδας.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις που γίνονται και πρέπει να γίνονται είναι παράπλευρες δράσει και δεν αποτελούν τον κορμό του Φεστιβάλ.

Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν κάνει ολοκληρωμένο φεστιβάλ και, όπως φαίνεται δεν έχουν σκοπό να το κάνουν. Είναι μεγάλο κρίμα για την Ολυμπία και μεγάλη ντροπή για τον δήμαρχο.

...
Ακούστηκε 321 φορές μέχρι τώρα


Αυγερινοπούλου για την έναρξη των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου

Η κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, βουλευτής Ηλείαςτης Ν. Δημοκρατίας μιλάει στον Δημήτρη Κολόκα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου.

Η κα Αυγερινοπούλου τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου.

“Μετά τη δεύτερη έγκριση από την Κομισιόν, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, θα υπερψηφίσουμε στη Βουλή την έναρξη εργασιών για το Πάτρα – Πύργος, όπως κάνουμε σήμερα για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε – 65, με επιμέλεια του ίδιου του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή. Τόσο ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος όσο και σειρά δημοσίων έργων θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό ...

Ακούστηκε 376 φορές μέχρι τώρα


Το διάγγελμα του πρωθυπουργού αποδεικνύει ότι η ελληνική κοινωνία εκφασίζεται κάθε μέρα και περισσότερο

“Κρίνετε ίνα κριθήτε” Προκόπης Μπίχτας

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού αποδεικνύει ότι η κοινωνία εκφασίζεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Εδώ και ενάμισι χρόνο οι πολίτες έκαναν ό,τι τους έλεγε η κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ενώ οι πολίτες υπέφεραν, η κυβέρνηση διέλυε το σύστημα της Δημόσιας Υγείας. Αντίθετα χάρισε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ και στους υποστηρικτές της για να την λιβανίζουν και να προωθούν τα αντικοινωνικά μέτρα της. Τώρα, ο πρθ., ρίχνει πάλι τις ευθύνες στους πολίτες.

Προωθείται καινούργια δανειοδότηση της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

...
Ακούστηκε 333 φορές μέχρι τώρα


CINE RODON: Τετάρτη 14 & Πέμπτη 15 Ιουνιου: THE CROODS

Τιμή εισητηριου 5€ - Παιδιά 3€. Ωρα έναρξης 21:50

Οι Κρουντς έχουν επιβιώσει από αρκετούς κινδύνους και καταστροφές. Αυτή η απίθανη οικογένεια γλύτωσε όχι μόνο από φτερωτά, προϊστορικά θηρία που την απειλούσαν, αλλά επιβίωσε και από το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε. Όμως τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη πρόκληση από όλες: μια… αντίπαλη οικογένεια. Τόσο διαφορετική αλλά και τόσο ίδια. Οι Κρουντς χρειάζονται ένα νέο μέρος για να ζήσουν ασφαλείς. Έτσι λοιπόν, η προϊστορική ο...


Βαρθολομιό: Δωρεάν rapid test, Τετάρτη 14/7

Ο Δήμος Πηνειού, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, διενεργεί δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, από ώρα 10:00 έως και ώρα 14:00, στην πλατεία Αγ. Ιωάννου Βαρθολομιού.

...


Επιστολές διαμαρτυρίας για την DIGEA και τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό στις εισόδους της Κυπαρισσίας

Ο κ. Δημήτρης Τερζής, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα για τις επιστολές διαμαρτυρίας για την DIGEA και τον ηλεκτροφωτισμό.

Τα εμπορικά καταστήματα έχουν μόνο δυο μήνες στην διάθεσή τους για να καλύψουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν από το λοκντάουν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Τα αθηναϊκά ΜΜΕ τρομοκρατούν την κοινωνία κι αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην λειτουργία των καταστημάτων. Η κρατική αποζημίωση είναι άδικη και έχουν υποβληθεί ενστάσεις, αλλά η εξέτασή τους αναβάλλεται συνεχώς.

Η πλειονότητα των λαμπτήρων κατά μήκος της Εθνικής οδού δεν λειτουργεί, άλλες δεν υπάρχουν καθόλου, ενώ άλλες έχουν «γυρίσει» προς την μεριά των παρακείμενων χωραφιών και όχι προς την εθνική οδό, παρουσιάζοντας εικόνα ...

Ακούστηκε 344 φορές μέχρι τώρα


Ένας πρωθυπουργός που περιφρονεί ανοιχτά τους νόμους

Ο κ. Βάκης Τσιομπανίδης, πρόεδρος του Αγροτικού, Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας μιλάει στον Δημήτρη Κολόκα για την περιπέτειά του σχετικά με το εξώδικο του ΑΚΚΕΛ στον πρωθυπουργό.

Δικαστική επιμελήτρια πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου να επιδώσει το εξώδικο του ΑΚΚΕΛ στον κ. Μητσοτάκη (σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και τις διακρίσεις μεταξύ των πολιτών) και στο Μέγαρο Μαξίμου αρνήθηκαν να το παραλάβουν με την δικαιολογία ότι δεν έχουν εξουσιοδότηση από τον πρωθυπουργό.

Η Δικαστική Επιμελήτρια επικοινώνησε με το Σύλλογό της, ο οποίος της είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να παραλάβει το εξώδικο. Τότε η Δικαστική Επιμελήτρια απείλησε ότι θα το θυροκολλήσει, θα καλέσει την αστυνομία και θα απαιτήσει την σύλληψη των υπευθύνων με την αυτό...

Ακούστηκε 416 φορές μέχρι τώρα


ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: "Η Ένωση Ευρωπαίων Δικαστών έδιωξε αντίστοιχη Ελληνική από τους κόλπους της" - Άμεση διαψευση από την Ένωση Δικαστών Και Εισαγγελέων

Η κα Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτής και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης με παρέμβασή της στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ του IONION FM και στον Δημήτρη Κολόκαδήλωσε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο ψήφισαν όλοι μαζί στην βουλή παραβιάζει το Εθνικό Δίκαιο, το Σύνταγμα της χώρας και τις διεθνείς συμβάσεις. Είπε ακόμη ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι βάσει ψηφίσματος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο οποίο η Ελλάδα ψήφισε υπέρ, ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός στις χώρες μέλη της ΕΕ.

Συμπλήρωσε πως η Βουλή τελείωσε από καθαρές φωνές το 2015 όταν ανατράπηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παραδόθηκε η εξουσία στην Τρόικα και κατάφεραν να αποκλείσουν, στις εκλογές, τους 40 βουλευτές ...

Ακούστηκε 6559 φορές μέχρι τώρα


Η Τουρκία προχωρεί στα επεκτατικά της σχέδια, ενώ η Ελλάδα προχωρεί σε αυτοκτονικά σχέδια

"Κρίνετε ίνα κριθήτε" Προκόπης Μπίχτας

Κάθε εκφασισμένο καθεστώς έχει ανάγκη από ανθρωπάκια που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα δημόσια βήματα με σκοπό να διαστρεβλώνουν, να αποκρύπτουν, να ψευδολογούν και να στοχοποιούν ανθρώπους που διαφωνούν με την κυβερνητική γραμμή. Αυτά τα ανθρωπάκια χαρακτηρίζονται από μεγάλη αμορφωσιά, έλλειψη ηθικών φραγμών και ανάλογο θράσος.

Ο πρωθυπουργός, αρνούμενος να παραλάβει το εξώδικο του ΑΚΚΕΛ δείχνει την μέγιστη περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, την Δικαιοσύνη, τους νόμους και το Σύνταγμα. Όταν ένας πρωθυπουργός θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω αυτών είναι επικίνδυνος.

Η εποχή μας είναι εποχή διαμόρφωσης νέου γεωπολιτικού περιβάλλοντος και, ανάλογα, διαμορφώνονται νέες γεωστρατηγικές. Η Τουρκία ...

Ακούστηκε 440 φορές μέχρι τώρα


Έρχεται καθεστώς ναζιστικού ολοκληρωτισμού, προειδοποιεί ο Δημήτρης Καζάκης

Ο κ. Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος-αναλυτής και πρόεδρος του ΕΠΑΜ συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα για την δημιουργία κλίματος ανελευθερίας με πρόσχημα τον κορονοϊό και για την δράση της πολιτικής Συμμαχίας ενάντια στα ολοκληρωτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Έχουν ήδη ξεκινήσει δημόσιες συγκεντρώσεις, έχουν γίνει πολλές στην Αθήνα και συνεχίζονται, όχι μόνο από το ΕΠΑΜ, αλλά και από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις που προσπαθούν να πετύχουν την συγκέντρωση όλων των δυνάμεων που μάχονται το καθεστώς κατοχής, που εξελίσσεται σε καθεστώς ολοκληρωτισμού.

Έρχεται ένα καθεστώς ναζιστικού ολοκληρωτισμού. Η Γερμανία ξεκίνησε να εκδίδει πιστοποιητικά εμβολιασμού. Οι Γερμανοί πολίτες βρίσκονται στους δρόμους επί μήνες και μάλιστα εν όψη εκλογών.

Έχουμε μια δι...

Ακούστηκε 744 φορές μέχρι τώρα


Το Σύνταγμα της Ελλάδας απαγορεύει το “ακαταδίωκτο” για τα κοινά εγκλήματα

“Κρίνετε ίνα κριθήτε” Προκόπης Μπίχτας

Το Σύνταγμα της Ελλάδας απαγορεύει το “ακαταδίωκτο” για τα κοινά εγκλήματα.

Ορισμένοι νομικοί επικαλούνται την αρχή της αναλογικότητας, η οποία αναφέρεται στο Σύνταγμα, για να δικαιολογήσουν τα κυβερνητικά μέτρα. Στην πραγματικότητα η αρχή της αναλογικότητας στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης.

Το πολιτικό σύστημα μιλάει για την Ελλάδα 2.0. Θέλουν να τελειώσουν την Ελλάδα όπως την ξέρουμε και να φτιάξουν μια άλλη, την 2.0, με 30-35% αλλοδαπούς κατοίκους και κουτσουρεμένη πληθυσμιακά και εδαφικά.

Στην Ισλανδία τελείωσε ένα κοινωνικό πείραμα και τα αποτελέσματα εκπλήσσουν ευχάριστα. Η Ισλανδία προχωρεί σε 4μερη εργάσιμη εβδομάδα χωρίς μείωση των αποδοχών. Τα συνδικάτα πρωτ...

Ακούστηκε 373 φορές μέχρι τώρα


Προετοιμάζεται κλείσιμο νοσοκομείων στην Ηλεία;

Ο κ. Γιάννης Κουτσούκος, πρώην υπουργός κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ μιλάει στον Δημήτρη Κολόκα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των νοσοκομείων του νομού Ηλείας.

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας αναγκάζει του Ηλείους να καταφεύγουν σε νοσοκομεία εκτός νομού.

Ο κόσμος συνωστίζεται στα νοσοκομεία επειδή δεν λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας.

Με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, άνοιξε τον επόμενο κύκλο των αντιμεταρρυθμίσεων που κρύβεται πίσω από τις καλοδιατυπωμένες εκφράσεις για αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη. Και για να μην μείνουν αμφιβολίες για το τι εννοούσε, είπε συγκεκριμένα, ότι “έχουμε περισσότερα Νοσοκομεία στην περιφέρεια από όσα έπρεπε να έχουμε, γιατί όλοι ήθ...

Ακούστηκε 351 φορές μέχρι τώρα


Το υπέροχο Cine Rodon είναι πάλι μαζί μας

Ο κ. Γιώργος Αλεβιζόπουλος, πρόεδρος του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΥ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα για την φετινή σαιζόν του Cine Rodon.

Φέτος το Cine Rodon κλείνει 31 χρόνια λειτουργίας. Πιστεύουμε ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά. Έχουμε προγραμματίσει 18 ταινίες (36 προβολές), και δυο θεατρικά. Το ένα είναι το εμβληματικό ποίημα του Κώστα Βάρναλη “Η αληθινή απολογία του Σωκράτη”, το οποίο έχει διασκευάσει σε θεατρικό έργο ο Γεράσιμος Ντάβαρης από την Πάτρα. Το έργο θα ανεβεί στις 21 Ιουλίου και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Στις 31 Ιουλίου θα ανεβεί το “Σελίς εξ αίματος” του Αρκά. Η είσοδος θα είναι δωρεάν και σε...

Ακούστηκε 198 φορές μέχρι τώρα


Η ελληνική ελίτ θέλει να κάνει την Ελλάδα πολυπολιτισμικό κράτος, στο οποίο οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία

Ο κ. Γιώργος Νταβρής, πρώην υπαρχηγός Α.Τ.Α. και πρώην ανεξάρτητος βουλευτής συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα.

Η σημερινή εξωτερική πολιτική δεν είναι εθνική. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας και της ελίτ.

Τα τουρκικά αλιευτικά ασκούν χρησικτησία στο Αιγαίο.

Μέσα σε 50 χρόνια έχει χαθεί η Κύπρος και δεν αντιδρά κανένας.

Ο Σημίτης γκρίζαρε τα Ίμια, αλλά ακολούθησαν όλες οι υπόλοιπες κυβερνήσεις.

Οι Τούρκοι θέλουν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Κύπρο και ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Αιγαίο. Ακόμα κι αν φύγει ο Ερντογάν, η τουρκική πολιτική δεν θα αλλάξει.

Η ελληνική ελίτ θέλει να κάνει την Ελλάδα πολυπολιτισμικό κράτος, στο οποίο οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία.

 

...
Ακούστηκε 585 φορές μέχρι τώρα


Νότης Μαριάς: Αντί για κυρώσεις- 3,5 δις ευρώ στην Τουρκία για το μεταναστευτικό

Ο κ. Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του κόμματος ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα.

Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24 ης -25 ης Ιουνίου 2021 τις οποίες συνυπέγραψαν Αθήνα και Λευκωσία επί της ουσίας δίνουν συγχωροχάρτι στον Ερντογάν και την Άγκυρα που εδώ και πάνω από ένα ολόκληρο χρόνο συνεχίζουν να παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πριν από περίπου ένα χρόνο και κάτι στις 13 Ιουλίου 2020 ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε ζητήσει από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας η οποία με το Ορούτς Ρέις είχε παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Τότε το Συμβούλιο της ΕΕ έχοντας σαν άλλοθι τη...

Ακούστηκε 268 φορές μέχρι τώρα


Σε ρόλο ακτοφυλακής θέλουν το Πολεμικό Ναυτικό

“Κρίνετε ίνα κριθήτε” Προκόπης Μπίχτας

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ επιφυλάσσουν στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ρόλο ακτοφυλακής.

Φαίνεται ότι μερικά κέντρα εξουσία των ΗΠΑ θέλουν την Ελλάδα στο ρόλο αποικίας που θα φροντίζει έναν περιορισμένο χώρο χωρίς εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα, ενώ θέλουν έναν αναβαθμισμένο ρόλο για την Τουρκία.

Στις ΗΠΑ τιμωρείται αυστηρά όποιος εκφράζεται εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, τόσο αν πρόκειται για συλλογικότητες, όσο κι αν πρόκειται για μεμονωμένα άτομα!

Η Τουρκία έστειλε μια επιστολή στον ΟΗΕ, που προαναγγέλει το άνοιγμα των Βαρωσίων. Η επιστολή υπογράφεται από κάποιον, ο οποίος αυτοαποκαλείται αντιπρόσωπος της Τουρικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου! Αυτό σημαίνει ότι η Του...

Ακούστηκε 451 φορές μέχρι τώρα


Μηνυτήρια αναφορά από τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας Νίκο Νικολόπουλο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, συγγραφέας, πολιτικός, πρώην βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του “Χριστιανοδημοκρατκού Κόμματος Ελλάδας” συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα για την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν δικηγόροι του κόμματος.

Δικηγόροι του “Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος” την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 έδωσαν στη δημοσιότητα μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να προβεί αυτεπάγγελτα σε ποινική δίωξη, όσων συνεργούν στον παράνομο αναγκαστικό εμβολιασμό των Ελλήνων πολιτών. Η απόφαση του Ν.Νικολόπουλου, εδράζεται στα αντικειμενικά νομικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την αντισυνταγματικότητα των ενεργειών της κυβέρνησης και την ανάγκη να σταματήσουν οι διώξεις των αν...

Ακούστηκε 411 φορές μέχρι τώρα


Κλείνει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Γαστούνη

Ο κ. Αλέξιος Τσαουσάκης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πηνειού με την Λαϊκή Συσπείρωση μιλάει στον Δημήτρη Κολόκα για την αποχώρηση της Τράπεζας Πειραιώς από την Γαστούνη.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε εντελώς αιφνιδιαστικά την απόφασή της για το κλείσιμο 64 καταστημάτων της. Ανάμεσα στα υπό κατάργηση καταστήματα είναι και αυτό της Γαστούνης. Η Λαϊκή Συσπείρωση Πηνειού στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους της τράπεζα και τον λαό της περιοχής και τους καλούμε να παλέψουν κόντρα στην ερημοποίηση του τόπου.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος Γαστούνης, όπως έγινε πριν ένα χρόνο και με το αντίστοιχο κατάστημα Βαρθολομιού, θα φέρει ένα σωρό δυσκολίες στην ζωή των αγροτικών και εργατικών οικογενειών του τόπου που περαιώνουν στον εν λόγω κατάστημα τ...

Ακούστηκε 160 φορές μέχρι τώρα


Εξώδικο του ΑΚΚΕΛ κατά του Πρωθυπουργού για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τον διαχωρισμό των Ελλήνων σε εμβολιασμένους και μη

Ο κ. Βάκης Τσιομπανίδης, πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ) συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα για το εξώδικο του ΑΚΚΕΛ κατά του Πρωθυπουργού για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τον διαχωρισμό των Ελλήνων σε εμβολιασμένους και μη.

Στο εξώδικο τονίζεται μεταξύ άλλων ότι, ενώ ο Πρθ. γνωρίζει πως ο περιορισμός ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών είναι αντισυνταγματικός, παράνομος και καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα που απορρέουν από την παγκόσμια διακήρυξη βιοηθικής και δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς παραβιάζει Ευρωπαϊκά και διεθνή σύμφωνα τα οποία θα σας αναλύσουμε παρακάτω, ο ίδιος παρανόμως προέβη ή τουλάχιστον ανακοίνωσε πως θα προβεί σε σωρεία στερήσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους μη εμβολιασμένους Έλληνες πολίτες και θα ...

Ακούστηκε 746 φορές μέχρι τώρα


CINE RODON - 11+12 ΙΟΥΛΊΟΥ (Ωρα 21:50 - Εισιτήρια 5€)

Σε μια μικρή αγροτική πόλη της Αργεντινής, ο διαχειριστής μιας τράπεζας και ένας δικηγόρος παίρνουν μέσα από τα «χέρια» κατοίκων της ίδιας γειτονιάς τις αποταμιεύσεις τους. Σκοπός των τελευταίων δεν είναι πλέον τίποτα άλλο από την ανάκτηση των χρημάτων τους. Τοποθετημένη χρονικά σε μια περίοδο με ιδιαίτερες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, ο Sebastian Borensztein μας παρουσιάζει την ταινία Heroic Losers, που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Eduardo Sacheri “La noche de la Usina” κι όπου το κωμικό στο...


Δυσκολίες, αβεβαιότητα και ανασφάλεια πλήττουν τις εμπορικές επιχειρήσεις

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας μιλάει στο IONION FM για τις δυσκολίες και την ανασφάλεια των εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο τουρισμός δεν είναι όπως περιμέναμε κι αυτό έχει πλήξει τόσο τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, όσο και τις θέσεις εργασίας αυτών των επιχειρήσεων, αλλά και ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Η κυβέρνηση δεν υπολογίζει καθόλου τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές, ανάμεσα στα άλλα, πλήττονται και από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Τα έξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρέπει να επιδοτηθούν.

...
Ακούστηκε 367 φορές μέχρι τώρα


Κανένας δεν βλέπει αυτό που έρχεται για την Ελλάδα και απειλεί την ύπαρξή της

“Κρίνετε ίνα κριθήτε” Προκόπης Μπίχτας

Ανάγνωση ανάρτησης του Κωνσταντίνου Βαθιώτη. Οι φασιστικές μέθοδοι συκοφάντησής του.

Σήμερα, στην εποχή του ζόφου, της ακινησίας και της αφασίας αποκαλύπτεται η πραγματικότητα αυτών που κραύγαζαν για πολλά χρόνια με συνθήματα υπέρ του λαού, των εργαζομένων και της εργατικής τάξης.

Ο Παππάς, ο Κασιδιάρης και ο Μιχαλολιάκος βρίσκονται στην φυλακή, αλλά οι ιδέες τους πραγματώνονται σε ολόκληρη την κοινωνία από πιο “εκλεπτυσμένους” και “έξυπνους” ομοϊδεάτες τους.

Ο σημερινός φασισμός δεν παρελαύνει με σβάστικες, αλλά έχει φορέσει τον κοινοβουλευτικό μανδύα και γι’ αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνος και αποτελεσματικός. Ο φασισμός στην Ελλάδα...

Ακούστηκε 564 φορές μέχρι τώρα


Σε ετοιμότητα η Ηλεία για την αντιμετώπιση πιθανής πυρκαγιάς

Ο κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας μιλάει στον Δημήτρη Κολόκα για την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε την Πέμπτη 1 η Ιουλίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.  Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με αφορμή τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4 – πολύ υψηλή) που προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, για περιοχές της ΠΕ Ηλείας.

Διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας των αρμόδιων φορέων και δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες. Πρέπει να είναι σε ετοιμότητα όλοι οι πολίτες για να μην συμβούν αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν.

 

...
Ακούστηκε 368 φορές μέχρι τώρα


Διήμερο Πολιτιστικό Ταξίδι για ειδικό σκοπό διοργανώνουν ο Δήμος Πύργου, η ΔΗΚΕΠ και ο σύλλογος ΑμεΑ “Ήλις”

Η κα Καλλιόπη Δημητροπούλου, Φιλόλογος και Ποιήτρια συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα για ένα διήμερο πολιτιστικό ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στον Πύργο. Το ταξίδι διοργανώνουν ο Δήμος Πύργου, η ΔΗΚΕΠ και ο σύλλογος ΑμεΑ “Ήλις” και γίνεται για «ειδικό» σκοπό.

1) Στις 3 Ιουλίου, Σάββατο και ώρα 7.00 μ.μ, στο θεματικό πάρκο “Ξυστρή” στον Πύργο, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της ποιήτριας Καλλιόπης Ι. Δημητροπούλου “ΤΗΣ ΗΛΕΙΟΠΕΤΡΑΣ” εκδόσεις “Δρόμων”. Το βιβλίο εκδόθηκε σε 1.000 αντίτυπα με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και παραχωρήθηκε από την συγγραφέα στον σύλλογο ΑμεΑ “Ήλις” με σκοπό την ενίσχυσή του.

Θα ακολουθήσει η βράβευση του Παραολυ...

Ακούστηκε 451 φορές μέχρι τώρα


Η Γερμανία και το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχουν βρει στην Ελλάδα τον μήνα που τρέφει τους έντεκα

"Κρίνετε ίνα κριθήτε" Προκόπης Μπίχτας

Ο υπουργός Ανάπτυξης απείλησε τους επιχειρηματίες της εστίασης ότι, αν φουντώσει η πανδημία θα τους ξανακλείσει. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για επιδόματα, γι αυτό πρέπει να πούν στους καλλιτέχνες να πείσουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν λεφτά για την στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του συστήματος της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας παιδείας κ.λ.π κλπ., αλλά υπήρξαν 300εκ.για την γερμανική Φραπόρτ και την ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί το “Ελ. Βενιζέλος”. Λεφτά για την Γερμανία υπάρχουν σε ζεστό χρήμα, σε πλεονάσματα, για την πληρωμή δόσεων του παράνομου χρέους - το οποίο δημιούργησε η ίδια η Γερμανία - και για ο,τ...

Ακούστηκε 657 φορές μέχρι τώρα


Υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της κοινότητας Στρεφίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η κα Αθανασία Κούρβα, πρόεδρος Στρεφίου Δήμου Αχαΐας συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα για την Σύναψη Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Κοινότητας Στρεφίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην κοινότητα Στρεφίου, η πλειοψηφία των κατοίκων ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας έχουμε πάρει σειρά πρωτοβουλιών και μια από αυτές είναι η συνεργασία μας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μας λέει η κυρία Κούρβα. Έτσι, με τον κ. Πρύτανη υπογράψαμε Πρωτόκολλο Συνεργασίας, με σκοπό, μέσω κοινών δράσεων, να συμβάλλουν, στους νέους ρόλους της γεωργίας, όπως η παραγωγή, η μεταποίηση, η εμπορία και οι υπηρεσίες, οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξ...

Ακούστηκε 576 φορές μέχρι τώρα


Η ελευθερία δεν εξαγοράζεται με 150 €. Οι επόμενες εκλογές;

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Δημήτρης Πολιτόπουλος,  μιλάει στο IONION FM, για την παροχή δωροκάρτας των 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται.

Αν οι εκλογές γίνουν νωρίς, η παροχή των 150 ευρώ μπορεί να θεωρηθεί ως εξαγορά ψήφου, τονίζει ο κ. Πολιτόπουλος. Επειδή οι νέοι έχουν στρέψει την πλάτη τους στο κυβερνών κόμμα, η ΝΔ χρησιμοποιεί τον εμβολιασμό, σαν πρόσχημα για εξαγορά ψήφου της νεολαίας. Επίσης πρόκειται για προσπάθεια διαφθοράς της νεολαίας.

Ο μόνος τρόπος να στηριχθούν οι νέοι είναι να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για αυτούς, που θα καλύπτει όλα τα ζητήματα που τους αφορούν και θα καλύπτει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες τους, τοποθετώντας τους στο επίκεντρο της κοινωνίας.

...
Ακούστηκε 531 φορές μέχρι τώρα


Το ελληνικό πολιτικό σύστημα μεταφέρει στην Ελλάδα την χυδαιότητα της Γερμανίας.

"Κρίνετε ίνα κριθήτε" Προκόπης Μπίχτας

Άρχισε επίσημα το απαρτχάιντ στην Ελλάδα. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν συνέβαινε ούτε στο καθεστώς του Μουσσολίνι. Συνέβαινε μόνο στο χιτλερικό καθεστώς.

Οι μοναδικοί που αντέδρασαν στο απαρτχάιντ είναι οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Άρη. Αυτό το γεγονός δεν δείχνει ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι μπορούν να προχωρήσουν σε πράξεις ανατροπής. Αντίθετα δείχνει την αποτυχία και την κατάντια των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, που έχουν καταφέρει να ξεπερνιώνται ακόμα και από ποδοσφαιρικούς συλλόγους!

Η ΕΕ αποτελείται από 27 χώρες, από τις οποίες οι 19 αποτελούν την ευρωζώνη, δηλαδή είναι σκυλάκια της Γερμανίας.

Η Γερμανία έχει υποτάξει την Ελλάδα και άλλες χώρες χρησιμοποιώντα...

Ακούστηκε 177 φορές μέχρι τώρα


Πλιάτσικο στις επιδοτήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Ο κ. Βάκης Τσιομπανίδης (Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας) καταγγέλει στο ΙΟΝΙΟΝ FM, την ληστεία των επιδοτήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Υπάρχουν πολλοί που εμφανίζονται ξαφνικά και δηλώνουν “αγρότες” και παίρνουν τις επιδοτήσεις που προορίζονται για πραγματικούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Πρόκειται για τυχάρπαστους που εμφανίζονται ξαφνικά, δηλώνουν σαν ιδιοκτησίες τους εκτάσεις που είναι δημόσιες και παίρνουν επιδοτήσεις. Πέρισυ, αυτοί οι αεριτζήδες πήραν περισσότερα από 70 εκ. Ευρώ. Φέτος θα πάρουν 40εκ. περισσότερα!

Πρόκειται, κυρίως, για κομματικά στελέχη! Η εφημερίδα “Δημοκρατία” αποκάλυψε την υπόθεση του Δομοκού, όπου ο πεθερός του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, δήλωσε δημόσιους βοσ...

Ακούστηκε 532 φορές μέχρι τώρα


Η Τουρκία εξοπλίζεται, η Ελλάδα εμβολιάζεται

"Κρίνετε ίνα κριθήτε" Προκόπης Μπίχτας

Το Κατάρ στέλνει στην Τουρκία 36 πολεμικά αεροπλάνα, 250 στρατιώτες και ελικόπτερα. Μεταξύ αυτών, 12 Rafale, όσα θα παραλάβει η χώρα μας σε δύο χρόνια και 9 Mirage 2000. Αυτή η δύναμη θα παραμείνει στην Τουρκία για 5 χρόνια.

Στην Ελλάδα όλο το πολιτικό σύστημα μιλάει για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο, που, στην ουσία είναι το σχέδιο Ανάν, το οποίο έχει απορρίψει ο κυπριακός λαός με το δημοψήφισμα του 2004.

Πρόκειται για συνειδητή προδοσία.

Ο Μητσοτάκης απορρίπτει τον χάρτη της Σεβίλλης, παραδίδοντας στην Τουρκία άλλο ένα όπλο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο προς την Χάγη με αυτοκτονικό τρόπο.

...
Ακούστηκε 624 φορές μέχρι τώρα


Παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών και βοτάνων στον Ερύμανθο

Ο κ. Ανδρέας Χρονόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου-Φολόης ο “ΩΛΟΝΟΣ” μιλάει στον Δημήτρη Κολόκα για την παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών και βοτάνων στον Ερύμανθο.

Όταν υπάρχει μια ενέργεια που βλάπτει το περιβάλλον, ο Σύλλογος ενημερώνεται από φίλους και στέλνει Δελτίο Τύπου στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2010. Τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε ότι γίνεται μεγάλη συλλογή αρωματικών φυτών και βοτάνων. Ο νόμος επιτρέπει την συλλογή μισού κιλού κατ’ άτομο και δύο κιλά τον χρόνο.

Το μεγάλο κακό γίνεται όταν μαζύονται πολλά άτομα και εκριζώνουν τα φυτά.

Ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς...

Ακούστηκε 424 φορές μέχρι τώρα


Στρώνουν κόκκινο χαλί στον Ερντογάν

 

Ο κ. Νίκος Ιγγλέσης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, μέλος της ελληνικής αντίστασης μιλάει στον Δημήτρη Κολόκα για τις επιδιώξεις της Τουρκίας, την απειλή που αποτελεί για την Ελλάδα και την πολιτική της πατρίδας μας.

Η Τουρκία έχει επιτύχει να καταστεί «Μήλον της Έριδος» μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Η Δύση επιθυμεί να τη διατηρήσει στη γεωπολιτική αρχιτεκτονική της και η Ρωσία, μέσω αυτής, να διεμβολίσει και να αποσταθεροποιήσει το ΝΑΤΟ. Όλοι είναι διατεθειμένοι να της προσφέρουν κίνητρα – ανταλλάγματα για να τη δελεάσουν αν και δεν επιθυμούν τη γεωστρατηγική γιγάντωσή της, γιατί τότε η Τουρκία θα καταστεί απειλή και για τα δικά τους συμφέροντα. Το τελευταίο ισχύει και για τους άλλους σημαντικούς δρώντες στην ευρύτερη πε...

Ακούστηκε 404 φορές μέχρι τώρα


Συγγνώμη της εφημερίδας Μπιλντ επειδή συνεργαζόταν με την γερμανική κυβέρνηση και κορόιδευε το κοινό για την πανδημία

"Κρίνετε ίνα κριθήτε" Προκόπης Μπίχτας

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πασχίζουν για το καλό τους ένας συρφετός ανθρώπων όπως ο Γεν. Διευθυντής του Π.Ο.Υ., που κατηγορείται για γενοκτονία σε βάρος της χώρας του, όπως ο Άντονι Φάουτσι των ΗΠΑ, που έστελνε παράνομα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στο εργαστήριο της Γιουχάν και ελέγχεται από το Κογκρέσσο, όπως η Μέρκελ ή όπως άνθρωποι του ελληνικού πολιτικού συστήματος που επί 11 χρόνια βυθίζουν την χώρα σε πρωτοφανή δυστυχία και την απελπισία άνθρωποι όπως οι 4500 γιατροί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Νοβάρτις, ας συνεχίζουν να το πιστεύουν. Γι αυτούς δεν υπάρχει σωτηρία.

Το ζήτημα της “πανδημίας” χρησιμοποιείται τόσο για να επικρατήσουν πολιτικές στο εσωτερικό των χωρών, όσο και για να π...

Ακούστηκε 489 φορές μέχρι τώρα


Τουρισμός κρουαζιέρας και επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργου-Πάτρας με κανονικούς ρυθμούς

Ο κ. Κων/νος Νικολούτσος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα στο IONION FM.

Το 2020 ήταν μια καταστροφική ζημιά για τον τουρισμό της κρουαζιέρας, αλλά ελπίζουμε το 2021 να πάει καλύτερα. Υπάρχουν 120 επιχειρήσεις που εδράζονται στο Κατάκωλο και την Ολυμπία, οι οποίες ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο που είναι προσανατολισμένο στον τουρισμό και αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης.

Το Επιμελητήριο Ηλείας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των φορέων της περιοχής και αναλαμβάνει, για ακόμα μια φορά, δράση για την στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει κάλεσμα στους επιχειρηματίες του Κατακόλου και της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και στους φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδ...

Ακούστηκε 523 φορές μέχρι τώρα


Χατζηλάμπρου: Μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα θέλουν το ενεργειακό πάρκο στο Μεσολόγγι

Ο κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου, επικεφαλής της παράταξης “Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας” στο Περιφ. Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας μιλάει στον Δημήτρη Κολόκα για το ενεργειακό πάρκο στο Μεσολόγγι.

Η επινόηση και ο σχεδιασμός της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά με δημιουργία επτά (7) Ενεργειακών Κοινοτήτων που θα αποτελούνται κατ’ αρχήν από ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ αφ’ ενός και αφ’ εταίρου Δήμους και σχετικά τους Νομικά πρόσωπα αλλά και φυσικά πρόσωπα, σε ένα ενιαίο πάρκο φωτοβολταϊκών στο Μεσολόγγι(έκταση 1300 στρεμμάτων), που έφερε στις 24/6/2021 για συζήτηση και απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, έχει πολλές αφώτιστες πτυχές και πάντως η εισήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη δεν μπορεί ή δε θέλει να απ...

Ακούστηκε 381 φορές μέχρι τώρα


"Απάντηση" του Δήμου Πηνειού στις δηλώσεις Γιαννακόπουλου στο IONION FM, με Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου Δήμου Πηνειού

Μαρίνος: «Το Μουσείο επιστρέφει στο χωριό»

-Τριμελής επιτροπή αναλαμβάνει την λειτουργία του -Συμφωνούν με την απόφαση του Δημάρχου το Τοπικό Συμβούλιο, Πολιτιστικός Σύλλογος και κάτοικοι

Με απόφαση του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου, που έγινε ομόφωνα και ομόθυμα δεκτή,  τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Τοπικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του ΝΠ Πολιτισμού, αναλαμβάνει την λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Αγίας Μαύρας. «Το Μουσείο επιστρέφει στο χωριό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Η απόφαση του Δημάρχου ανακοινώθ...


CRUELA στο CINE RODON - Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Ιουνίου (Εισιτήρια 5€)

Η Έμα Στόουν πρωταγωνιστεί στο Disney's Cruella μία ολοκαίνουρια live-action ταινία για την επαναστατική ζωή μιας από τους πιο διαβόητους κακούς στην ιστορία του κινηματογράφου, την Cruella De Vil.Η κουλτούρα της σημερινής Ελλάδας είναι η κουλτούρα της παρακμής

"Κρίνετε ίνα κριθήτε" του Προκόπη Μπίχτα

Το ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει 300εκ. Ευρώ στην Φράπορτ και το Ελ. Βενιζέλος για να τους αποζημιώσει επειδή έπεσαν τα κέρδη τους λόγω πανδημίας.

Σύντομα οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά, αν δεν θα ανήκουν σε κάποια συμμορία.

Ο Μητσοτάκης πήγε στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε για να μιλήσει για τα εμβόλια! Σε όλα τα υπόλοιπα είπε “ναι”.

Γίνονται ελληνικές κινήσεις σε υψηλό επίπεδο για να πεισθεί η Βουλγαρία να άρει το βέτο ενάντια στα Σκόπια!

Στις 19 Ιουλίου η Βρετανία αίρει όλα τα περιοριστικά μέτρα.

Το αμερικανικό Κογκρέσσο αρχίζει έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού και στοχοποιεί τον Άντονι Φάουτσι.

...
Ακούστηκε 366 φορές μέχρι τώρα


Γρ. Πετράκος: Κανένα τίμημα δεν είναι μεγάλο μπροστά στην κατάκτηση της ελευθερίας

Ο Γρηγόρης Πετράκος συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα  για την πορεία της Ελλάδας, της τέχνης, για τα προβλήματα covid και για την χειραγώγηση της ελευθερίας των ανθρώπων.

Όταν κάποιος αγωνίζεται για την ελευθερία, οποιοδήποτε τίμημα του φαίνεται ασήμαντο. Όταν κάποιος πιστεύει και λέει πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με το σύστημα δέχεται συνεχείς επιθέσεις.

Τα άσχημα πράγματα που ζούμε σήμερα προετοιμάζονταν για πολλά χρόνια και θα συμβούν μεγάλες αλλαγές σύντομα

...
Ακούστηκε 211 φορές μέχρι τώρα


Άλλαξαν όλες τις κλειδαριές του Λαογραφικού Μουσείου της Αγίας Μαύρας!!!

Ο κ. Γρηγόρης Γιαννακόπουλος, πρώην Δήμαρχος Τραγανού, πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Μαύρας του Δήμου Πηνειού μιλάει στον Δημήτρη Κολόκα.

Με εντολή του δημάρχου άλλαξαν όλες οι κλειδαριές του Λαογραφικού Μουσείου της Αγίας Μαύρας, χωρίς καμμία προειδοποίηση!

Υπάρχουν 35 άνθρωποι, οι οποίοι, επί 7 χρόνια, δουλεύουν μέρα-νύχτα εθελοντικά, χωρίς να έχουν την παραμικρή απαίτηση κι έχουμε φτιάξει χάρη στους δωρητές ένα από τα καλύτερα μουσεία στην Ελλάδα. Δεν αξίζαμε μία εξήγηση από τον δήμαρχο;

...
Ακούστηκε 174 φορές μέχρι τώρα


Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η κα Γιάννα Ζορμπά, Κοινωνική Λειτουργός, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Αχαΐας μιλάει στον Δημήτρη Κολόκα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει μια ελαφρά μείωση του φαινομένου της χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ στους εφήβους.

Οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση και την επικράτηση της εξάρτησης μέσα στις συνθήκες της πρωτοφανούς υγειονομικής και όχι μόνο κρίσης που βιώνουμε πάνω από ένα χρόνο τώρα, αυξάνονται ραγδαία. Σε προσωπικό επίπεδο η βίωση έντονων  συναισθημάτων ανασφάλειας, άγχους, φόβου, πίεσης, μοναξιάς και απελπισίας αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο ο εγκλεισμός, η αποξένωση και ο περιορισμός του κύκλου των προσωπικών επαφών, η επικ...

Ακούστηκε 436 φορές μέχρι τώρα


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τιμή και Αναγνώριση για τον Δήμο Πηνειού

 

-Στην πρώτη τετράδα μεταξύ των 25 βραβευθέντων  Δήμων  της Ελλάδας

 

-Μαρίνος: «Παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε»

 

 

 

Ύψιστη  τιμή και αναγνώριση: Ο Δήμος Πηνειού, μοναδικός στο νομό Ηλείας, έλαβε το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» και στον κατάλογο των 25 ανά την Ελλάδα βραβευθέντων Δήμων κατέλαβε την 4η θέση, κάνοντας υπερήφανους πρώτα τους δημότες του και φυσικά τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο και τους συνεργάτες του. «Από αυτή την σημαντική διάκριση που πηγάζει ιδιαίτερα από τους δημότες μας, γιατί είναι δική τους ν...


Κατάργηση μνημονίων, αποχώρηση από ευρωζώνη, σεισάχθεια και διαγραφή του δημοσίου χρέους

"Κρίνετε ίνα κριθήτε" Προκόπης Μπίχτας

Είναι πολύ πιθανόν, οι ΗΠΑ, να επιφυλάσσουν για την Ελλάδα έναν αντίστοιχο ρόλο με αυτόν της Τουρκίας, στην Β. Αφρική,την Μέση Ανατολή και την Ασία.

Η αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας προβλέπει πώληση F-35 στην Ελλάδα και δάνειο για εξοπλισμούς. Τα F-35 είναι, αποδεδειγμένα, προβληματικά. Η Ελλάδα θα έπρεπε να απαιτήσει, τα χρήματα για τους εξοπλισμούς να μην έχουν μορφή δανείου, αλλά να δίνονται κάθε χρόνο σαν αντάλλαγμα για τις πολλές υπηρεσίες που προσφέρει εδώ κι πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, όχι μόνο τον φτωχό πληθυσμό, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού αφορά η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ανταπόκρισης στην πληρωμή έκτακτων οικονομικών αν...

Ακούστηκε 639 φορές μέχρι τώρα


Τσαουσάκης: Καταγγέλλει την απαξιωτική μέθοδο των «δια περιφοράς» συνεδριάσεων του ΔΣ Πηνειού και τα αποτελέσματα που παράγει

Ο κ. Τσαουσάκης Αλέξιος δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πηνειού συζητάει με τον Δημήτρη Κολόκα και καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή του Α. Μαρίνου για τη συνεχιζόμενη εμμονή της στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με την απαξιωτική μέθοδο της «δια περιφοράς». Μια διαδικασία που όπως επανειλημμένα έχει καταδείξει η Λαϊκή Συσπείρωση αποδεικνύει την συνολική αντιδημοκρατική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για τις ανοιχτές διαδικασίες και το διάλογο, την περιφρόνηση για τη λειτουργία των εκλεγμένων συλλογικών οργάνων.

Η Δημοτική Αρχή του Α. Μαρίνου έφερε προς «συζήτηση» στις 22 Ιουνίου 2021 μια σειρά θέματα με αντιλαϊκό περιεχόμενο και σημαντικότατα για τη ζωή του λαού μας, που θέλησε να ξεπετάξει χωρίς πολλά πολλά.  &...

Ακούστηκε 503 φορές μέχρι τώρα


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας απέχει από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Ο  Θανάσης Θεοδόσης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας μιλάει με τον Δημήτρη Κολόκα για την αποχή των δικηγόρων από τους πλειστηριασμούς.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας αποφάσισε να ευθυγραμμιστεί με την συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία ζητεί την άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και τα ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και ειδικά αυτά της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ο Δ.Σ.Α θα απέχει από όλες τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η συντονιστική επιτροπή, ενόψει των κινδύνων που δημιουργούνται σε βάρος οικονομικά αδύναμων και κοινωνικά ευαίσθητων κατηγοριών πολιτών, κρίνει ως απόλυτα αναγκαία την άμεση αναστολή τ...

Ακούστηκε 550 φορές μέχρι τώρα


Αθηνά Λινού: Απαντήσεις σε απορίες για COVID-19 και εμβόλια

Η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μιλάει με τους Δημήτρη Στρουμπάκο και Αντώνη Γρηγορόπουλο και λύνει πολλές απορίες μας: Τι σημαίνει ανοσία; Πότε αποκτάται η ανοσία του ατόμου και της αγέλης; Πως μπορεί να προσβληθεί ένα εμβολιασμένο και μη εμβολιασμένο άτομο; Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν εμβολιαστούν; Μπορεί ένα εμβολιασμένο άτομο να μεταφέρει τον ιό; Ποια είναι τα ενδεδειγμένα εμβόλια ανάλογα με την ηλικία και το φύλλο; Έχουν έγκριση κυκλοφορίας τα εμβόλια; Πού βρισκόμαστε τώρα; Τι ρόλο παίζει το καλοκαίρι; Τι πρόβλημα δημιουργεί το Air Condition; Μεταδίδεται από τα τρόφιμα;

...
Ακούστηκε 672 φορές μέχρι τώρα


Αλέξης Κούγιας: Για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά και τις ανθρωποκτονίες

Ακούστε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον διακεκριμένο ποινικολόγο Αλέξη Κούγια στις Ραδιουργίες εκ Προμελέτης*: Τι προβλέπεται για τις ανθρωποκτονίες στον Ποινικό μας Κώδικα, πότε υπάρχουν ελαφρυντικά, ποια είναι τα επιβαρυντικά στοιχεία, ποιά είναι η συνεισφορά της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, πως αξιολογούνται τα ευρήματα και πόσο δύσκολη χαρακτηρίζει την υπόθεση στα Γλυκά Νερά.
*(Δημήτρης Στρουμπάκος – Αντώνης Γρηγορόπουλος)

...
Ακούστηκε 422 φορές μέχρι τώρα