IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας 
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο υπουργός Υγείας, κος Θάνος Πλεύρης για το ογκολογικό κέντρο των νοσοκομείων Παίδων
15.03.23


Ο υπουργός Υγείας, κος Θάνος Πλεύρης, μίλησε στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο που μετατρέπει το ογκολογικό κέντρο των  νοσοκομείων Παίδων σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ογκολογική μονάδα η οποία είναι μέσα σε δύο ουσιαστικά παιδιατρικά νοσοκομεία, στο Αγία Σοφία αλλά υποστηρίζεται και από το Αγλαΐα Κυριακού και αυτό το οποίο επιλέγουμε να κάνουμε τώρα είναι αυτό να γίνει ένα αυτόνομο ογκολογικό κέντρο το οποίο θα είναι υπό την πλήρη εποπτεία του δημοσίου και θα ανήκει στον σκληρό πυρήνα του δημοσίου.

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Νομικό πρόσωπο ιδιωτικ...


ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: 2,6 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
15.03.23


Μαρίνος: Στόχος η μείωση τροχαίων ατυχημάτων

-Ο Δήμος αξιοποίησε επιτυχώς ακόμη ένα χρηματοδοτικό εργαλείο

Στην έγκριση μιας ιδιαίτερα σημαντικής χρηματοδότησης για το Δήμο Πηνειού συνολικού ύψους 2.600.000,00 ευρώ από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» προέβησαν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Ο Δήμος Πηνειού, πέτυχε ακόμη μια έγκριση ενός νέου σημαντικού έργου, με προϋπολογισμό 2.600.000 ευρώ, με το οποίο φιλοδοξεί να βελτιώσει, ακόμα περισσότερο τις υποδομές του. Αξιοποιήσαμε ακόμη ένα χρηματοδοτικό εργαλείο και εξασφαλίσαμε για τον Δήμο ένα μεγάλο ποσό από το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας». Στόχο...


Πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης: Μιλάμε για ένα μπάχαλο προμηθειών
15.03.23


Ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, κος Γιώργος Αποστολέρης, μίλησε στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βερελή για τον ΟΣΕ

Γ.ΑΠΟΣΤΟΛΕΡΗΣ: Ο κ. Βερελής διόρισε από το παράθυρο αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους από τα χωριά του και επίσης είναι ο υπουργός ο οποίος πήγε τον ελβετικής κατασκευής συρμό στο Κρυονέρι χωρίς να κάνει ούτε ένα δρομολόγιο. Πήγε εκεί ένα βαγόνι για να πει «θα κάνω σιδηρόδρομο ξανά πάλι στο χωριό μου».

Αναφορικά με τα διαχρονικά λάθη στον ΟΣΕ

Γ.ΑΠΟΣΤΟΛΕΡΗΣ: Το γεγονός ότι ο σιδηρόδρομος είναι μια μεγάλη παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας είναι δεδομένο


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κος Θοδωρής Σκυλακάκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού
15.03.23


Ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κος Θοδωρής Σκυλακάκης,  μίλησε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Νέα θα έχουμε τις επόμενες μέρες από εκεί και πέρα το ύψος θα είναι νομίζω ικανοποιητικό. Να υπολογίσουμε ότι ευτυχώς υπάρχει μια αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, είχαμε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό το 6,1 αυτό είναι σημαντική εξέλιξη και βλέπω ότι μετά από τις εξελίξεις και με την αμερικανική τράπεζα έχουμε κα μια αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων διεθνώς.  Έπεσε το πετρέλαιο μετά από αρκετό καιρό κάτω από τα 80$ βαρέλι συνεπώς η αυστηρή πολιτική που ακολουθείτο από τις κεντρικές τράπεζες με κύριο αντικείμενο τον πληθωρισμό τώρα γίνεται λίγο πιο σύνθετο τι πολιτι...


Βασίλης Κοντογιαννόπουλος: Στον ΟΣΕ το πελατειακό κράτος νίκησε το επιτελικό
14.03.23


Ο πρώην υπουργός Παιδείας,  κος Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Με αφορμή την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές

Β.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Έκρινα ότι η ραγδαία αλλαγή του πολιτικού κλίματος δεν μου επέτρεπε να κάνω αυτό για το οποίο κατέβηκα στις εκλογές. Γιατί η απόφασή μου δεν ήταν να προσθέσω μια ακόμη τετραετία στα τριάντα χρόνια της κοινοβουλευτικής μου ζωής ήθελα να εγγράψω τον επίλογο της πολιτικής μου διαδρομής όπως τον ξεκίνησα. Τον ξεκίνησα το ’74 με τον Κων/νο Καραμανλή έναν ηγέτη που πίστεψα και πιστεύω ότι άλλαξε την Ελλάδα και να ολοκληρώσω με έναν εξίσου ηγέτη που έχει σαν στόχο τον ευρωπαϊκό εκσ...


Η οικονομία μας πάει καλά ε? Τότε πώς...
10.03.23


Έρευνα: Το 43% δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτι μόνοι τους

Και επιλέγουν να συγκατοικήσουν.

Αν κάποιος ψάχνει να νοικιάσει σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, θα διαπιστώσει ότι οι τιμές έχουν ανέβει πάρα πολύ, με αποτέλεσμα η δαπάνη για ενοίκιο και γενικά έξοδα στέγασης να αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό του εισοδήματος.

Μία λύση για αυτό το πρόβλημα είναι η συγκατοίκηση που μειώνει τα έξοδα. Η ierax analytix μαζί με την εφαρμογή MyRoomie ζήτησαν από 1.509 άτομα άνω των 18 ετών να μιλήσουν για τις δικές τους γνώμες και εμπειρίες από τη συγκατοίκηση.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας 59% έχουν συγκατοικήσει με άτομο εκτός οικογένειας με τους μισούς να το έκαναν με ερωτικό σύντροφο, 43% με φί...


Εκπαιδευτικό Εργαστήρι "Κρυπτογραφία και Τηλεπικοινωνίες στην Αρχαία Ελλάδα" στο Μουσείο Κοτσανά!
09.03.23


Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο & το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία  καλωσορίζουν την Άνοιξη και σας προσκαλούν στο τρίτο θεματικό εργαστήρι της χρονιάς, αυτή τη φορά με θέμα την Κρυπτογραφία και τις Τηλεπικοινωνίες στην Αρχαία Ελλάδα!

«Κρυπτογραφία και Τηλεπικοινωνίες στην Αρχαία Ελλάδα»

  • Πώς επικοινωνούσαν και έστελναν κωδικοποιημένα μηνύματα οι αρχαίοι Έλληνες;
  • Σε έναν ειδικό διαδραστικό χάρτη τοποθετήστε σωστά τους πυρσούς του Αγαμέμνονα και ανακοινώστε την πτώση της Τροίας!

Μάθετε και λειτουργήστε την «πυρσεία», τον πρώτο οπτικό τηλέγραφο τη...


Με μεγάλη επιτυχία, το μοίρασμα των ντόπιων σπόρων στην Κοινότητα Στρεφίου
07.03.23


Δωρεάν ντόπιους σπόρους, μοίρασαν   η  Ομάδα Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων, ‘ Η Αυλή των Κηπουρών’ και η Κοινότητα Στρεφίου την Κυριακή 05/03/2023 στο Δημοτικό Σχολείο Στρεφίου.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για έναν πιο  υγιεινό τρόπο ζωής, ήρθαν για να ανταλλάξουν, ιδέες, απόψεις και … σπόρους. Δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος για την εκδήλωση, ήταν το γεγονός ότι αρκετοί ήρθαν από  μακριά, όπως η ηγεσία του Συλλόγου Ξωμάχων, με έδρα τα Καρβουνιαρέικα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.    Λόγω του Εθνικού πένθους, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί    να συνοδέψουν τη...


24.02.23
Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο IONION FM
23.02.23


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,  κος Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Αναφορικά με την επίσκεψη Μπλίνκεν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μετά το 1974 οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι στο καλύτερο επίπεδό τους και αντιστοίχως στο χειρότερό οι σχέσεις των ΗΠΑ  με την Τουρκία. Είναι μια πολύ καλή συγκυρία αυτή, ανοίγει μια παρένθεση ο φονικός σεισμός. Σας μιλώ από τις Βρυξέλλες οι Τούρκοι που ήρθαν εδώ, μια μεγάλη αντιπροσωπεία τους,  ήταν βουβοί. Είναι συντετριμμένοι έχουν χάσει βουλευτές και βρήκα την ευκαιρία να πάρω το λόγο και να πω πόσο συμπαραστεκόμαστε, όχι ως έκφραση της διπλωματίας των σεισμ...


Ο Κυριάκος Βελόπουλος για τις μετεκλογικες συνεργασίες και τα επιδόματα της κυβέρνησης
23.02.23


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κος Κυριάκος Βελόπουλος,  μίλησε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεκανίκια δεν χρειάζεται κανένας αν είναι όρθιος και περπατάει στα δυο. Δεκανίκια μπορεί να χρειαστεί ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί η ΝΔ, μπορεί το ΠΑΣΟΚ εμείς όχι.  Εμείς θα πάμε μέχρι τέλους μόνοι μας.

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαστε ένα κόμμα από την επαρχία, εγώ δεν είμαι αθηναίος πολίτης, είμαι από χωριό και είμαι περήφανος για αυτό, κάναμε μια κίνηση από την Περιφέρεια προς την Αθήνα, να αλλάξουμε λίγο την κατάστα...


Η θάλασσα που μας ενώνει: Εκδήλωση στο Φανάρι
22.02.23


Μια  ξεχωριστή  εκδήλωση στην επίσημη αίθουσα τελετών της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής στο Φανάρι από τη  Daskalakis  congress &  trv  την Παρασκευή 17  Μαρτίου  με θέμα "Η  θάλασσα  που μας ενώνει".

Κορυφαίοι  Ακαδημαικοί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Yale  των  Ηνωμένων Πολιτειών και CEO  και Managers των μεγαλύτερων ναυτιλιακών ομίλων θα συζητήσουν στον ιστορικό Βυζαντινό μας χώρο.

Θέματα  υγείας των ναυτιλομένων,αλλά και  επιχειρησιακής ικανότητας  θα τεθούν μπροστά στο Βόσπορο σε μια συγκυρία μεγάλων κρίσεων και προκλήσεων.

Στο ιδιαίτερο αυτό εγχείρημα μετέχουν  ο όμιλος ρυμουλκών Ζούρου, η  VShips,  η Diaplous ...


Στα 4 τρισ. δολάρια τα κέρδη της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2022
14.02.23


Κέρδη 4 τρισ. δολαρίων κατέγραψε για το 2022, η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, έναντι 1,5 τρισ. δολαρίων κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια.

Αυτά τα ποσά ανήλθαν εν μέσω ενεργειακής κρίσης, που επιδείνωσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, και ώθησε σε μεγάλη άνοδο τις τιμές των καυσίμων για το περασμένο έτος.

Παρά τα κέρδη αυτά, όμως, οι χώρες που εξαρτούν τα έσοδά τους από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα πρέπει να προετοιμαστούν ώστε να μειώσουν την εξάρτησή τους από το πετρέλαιο, καθώς η ζήτηση θα μειωθεί μακροπρόθεσμα, είπε ο Μπιρόλ μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης σε συνέδριο στο Όσλο.

«Δεν μπορεί μια χώρα να εξαρτά κατά 90% την οικονομία της από τα έσοδα του πετ...


Αποκαλυπτική έρευνα για τους κινδύνους προσέλκυσης ανήλικων μέσα από Πλατφόρμες ανώνυμου Chat
09.02.23


Το Χαμόγελο του Παιδιού πραγματοποίησε μια διαδικτυακή έρευνα με στόχο να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα της σύγχρονης εποχής, το φαινόμενο προσέλκυσης ανηλίκων ατόμων διαμέσου Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και Εφαρμογών Ανώνυμων συνομιλιών -εφαρμογών που έχουν χρησιμοποιηθεί και σε πρόσφατα γεγονότα με ανήλικα παιδιά- και να παρουσιάζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν καθημερινά κατά την πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο.

1 στις 6 συνομιλίες με ενήλικους χρήστες που πραγματοποιήθηκαν, με μέσο όρο ηλικίας τα 41 έτη, προχώρησε σε σεξουαλικοποίηση της συζήτησης, ή κάποια μορφή συνομιλίας, παραβιαστική για τα παιδιά.

Παρακολουθήστε την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον ακόλουθο σύνδεσμο: 


Άνοιξαν οι εγγραφές για το διαγωνισμό αειφόρων κατασκευών με βραβεία ύψους 1 εκατ. δολαρίων
09.02.23


Τα Βραβεία Holcim αναζητούν έργα που προάγουν το βιώσιμο σχεδιασμό

Το Ίδρυμα για Αειφόρες Κατασκευές της Holcim, μητρικής του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά τα Βραβεία Holcim, που αποτελούν τον μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο θεσμό στον κλάδο των βιώσιμων κατασκευών. Ο ανανεωμένος διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου, διεξάγεται σε πέντε γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή, Ασία-Ειρηνικός και Αφρική. Η διοργάνωση αναδεικνύει έργα και ιδέες από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής, του πολεοδομικού σχεδιασμού, της τεχνολογίας υλικών και κατασκευών που συνδυάζουν την α...


Κώστας Παπαζάχος, καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ: Τεράστιο το μέγεθος του σεισμού στην Τουρκία.
06.02.23


Ο καθηγητής σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κος Κώστας Παπαζάχος, μίλησε στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τον σεισμό στην Τουρκία

Κ.ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ: Ο σεισμός ήταν 7,8 ρίχτερ, είναι ένας πολύ μεγάλος σεισμός ο οποίος έχει γίνει σε ένα από τα πιο γνωστά ρήγματα της Τουρκίας, το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας.  Αν κοιτάξετε ένα μορφολογικό χάρτη της Τουρκίας θα δείτε δύο τεράστιες γραμμές, μια στις βόρειες ακτές της Τουρκίας κατά μήκος του Εύξεινου Πόντου που ξεκινάει από την Αρμενία και φτάνει μέχρι το Βόρειο Αιγαίο, που είναι το βόρειο ρήγμα της Ανατολίας που συνεχίζει και πεθαίνει στη Σκόπελο και στις βόρειες Σπ...


Νίκος Παπαθανάσης (αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων): 3 εκατομμύρια πρόστιμα μόνο για αισχροκέρδεια το τελευταίο διάστημα
06.02.23


Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν από τους κυρίους Σπίρτζη και Πολάκη

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Οι πολιτικοί εν τη ρύμη του λόγου λένε πράγματα εδώ θα έπρεπε ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Πολάκης γιατί είπε και ο κ. Πολάκης σχετικά με τους πιασμένους, με τους κολλημένους, με το άγριο λοιπόν αυτό δεν μυρίζει δημοκρατία. Δημοκρατία είναι η πίστη στους θεσμούς, στο σύνταγμα, στους νόμους, αυτό είναι.  Ούτε άγρια, ούτε με κολλημένους ούτε με πιασμένους.  Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουν, νομίζω καλύτερα ...


Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής: Η πρόληψη ποτέ κανέναν δεν έβλαψε
06.02.23


Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος Γιώργος Πατούλης, μίλησε στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το 112

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Για να αποκτήσουμε κάποιες συνήθειες πλέον τις οποίες δυστυχώς δεν τις είχαμε, και λεω δυστυχώς γιατί εδώ και τρία χρόνια υπάρχει μια έντονη χιονόπτωση που δεν υπήρχε τόσο έντονη ποτέ στο παρελθόν στην οποία μαθαίνουμε όλοι, γινόμαστε λίγο πιο προληπτικοί παρά να αντιμετωπίζουμε καταστατικά πράγματα ή κατόπιν εορτής. Υπό αυτή την έννοια ναι μεν χρειάζεται το 112 και χρειάζεται όταν πρέπει. 

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Η πρόληψη ποτέ κανέναν δεν έβλαψε μέχρι να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε τα πράγματα.

<...


Θάνος Πλεύρης (Υπουργός Υγείας): "συνταγματικά ανεκτή ρύθμιση" (για το κόμμα Κασιδιάρη)
06.02.23


Ο υπουργός Υγείας, κος Θάνος Πλεύρης, μίλησε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με το κύμα κακοκαιρίας

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Εμείς από την πλευρά των νοσοκομείων είμαστε σε μια ομαλή κατάσταση. Στα νοσοκομεία που εφημέρευαν χθες υπήρχαν και νοσοκομεία που ήταν βόρεια τα οποία ήταν πλήρως καθαρά και προσβάσιμα. Αντίστοιχα η ενημέρωση που πήραμε από το ΕΚΑΒ δεν αντιμετωπίστηκε πρόβλημα, δηλαδή δεν υπήρχε σημείο που να ζητήθηκε συνδρομή του ΕΚΑΒ και να μην μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΕΚΑΒ. Σήμερα εφημερεύει και το Παίδων Πεντέλης, είναι καθαρό, η πρόσβασή του δεν έχει  κανένα πρόβλημα πάντα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αλλά ε...


Κώστας Ζαχαριάδης: Το κόμμα το οποίο χρωστάει 400 εκατομμύρια στις τράπεζες και κάνει πλουσιοπάροχες εκλογές μιλάει για μαύρα χρήματα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ
27.01.23


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,  κος Κώστας Ζαχαριάδης , μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Για εμάς το μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η συζήτηση να παραμείνει στο δημόσιο λόγο εστιασμένη σε αυτά τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο και αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να τα συγκαλύψει. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες  και όλα τα δυνατά εργαλεία στο χρόνο που θα κρίνουμε και θα απαιτηθεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί τώρα το όπλο της πρότασης δυσπιστίας

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Περιμένω να...


Τόνια Αντωνίου: Περιμένουμε έξι μήνες να πέσει φως στην υπόθεση γιατί παρακολουθούσαν τον αρχηγό του τρίτου κόμματος
27.01.23


Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Τόνια Αντωνίου,  μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή  με τη  δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα αν θεωρεί ότι ο κ. Ράμμος κινήθηκε θεσμικά και συνταγματικά

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Ο κ. Ράμμος λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και αυτό δεν είναι μόνο άποψη του ΠΑΣΟΚ, είναι άποψη όλων των μεγάλων συνταγματολόγων της χώρας που έχουν πάρει θέση για το θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων. Συνταγματολόγοι από όλο το πολιτικό φάσμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές δημιουργήθηκαν και είναι έργο ΠΑΣΟΚ ως θεσμικό αντίβαρο σε παρεμβάσεις άλλων κρατικών φορέων. Αυτή ήταν η φιλοσοφία και σύμφωνα με το σύνταγμα είναι κατοχυρωμένες έτσι ώστε να ελέγχουν την εκτελεστική εξουσία κα...


Πάλι ακριβότεροι στην Ευρώπη στην τιμή του ρεύματος!
27.01.23


Πέρασε και πάλι τα 200 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, δηλαδή στη χονδρεμπορική αγορά

Συγκεκριμένα για σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος διαμορφώνεται στα 210,77 ευρώ/MWh, καταγράφοντας αύξηση κατά 17,22% σε σχέση με χθες (179,80 ευρώ/MWh), με τη χαμηλότερη στα 152,24 ευρώ/MWh και την υψηλότερη στα 272,81 ευρώ/MWh.

...


Στέλιος Κυμπουρόπουλος για την έλλειψη φαρμάκων
26.01.23


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

"Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα την οποία τη βιώνει όλος ο κόσμος και η υπόλοιπη ΕΕ και αυτό οφείλεται τόσο στις πρώτες ύλες που τώρα φαίνονται οι επιπτώσεις του κορονοϊού όσο και στην ενεργειακή κρίση και στην κρίση του πολέμου που έχουμε. Όλα αυτά δυστυχώς επηρεάζουν την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα."

Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων

Σ.ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρώ ότι η ΕΕ δεν είχε δει το ζήτημα από νωρίς και δεν το είχε δει από νωρίς σε διάφορα ζητήματα η ενέργεια είναι ένα θέμα που συζητάμε και ένα δεύτερο είναι να έχουμε ανεξα...


Τρυφών Αλεξιάδης, για την οικονομία και τις πολιτικές της κυβέρνησης
26.01.23


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρυφών Αλεξιάδης,  μίλησε στην έκτακτη εκπομπή  με τη  δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη

Αναφορικά με το χθεσινό Eurogroup  και τις δηλώσεις Σταϊκούρα

Τ.ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: Εμείς δεν ακολουθούμε την μεμψίμοιρη λογική που είχαν άλλοι όταν ήμασταν εμείς να τα θεωρούν όλα καταστροφολογικά και ότι όλα είναι λάθος και ότι όλα είναι μαύρα και τα λοιπά. Κάθε τι θετικό για τη χώρα το στηρίζουμε και θα συνεισφέρουμε όσο μπορούμε. Άρα θετικές και οι ανακοινώσεις για την πορεία  της ελληνικής οικονομίας και η προσπάθεια εξόδου στην αγορά, όλα αυτά είναι θετικά βήματα αλλά πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση ότι αφού τα πράγματα είναι τόσο καλά και έχουμε τόσο καλά δεδομένα ας προχωρήσει...


Ανοίγει ο δρόμος προς την ελεύθερη τηλεόραση για τις συνδρομητικές πλατφόρμες
20.01.23


Τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Τετάρτης, που επιτρέπει στα συνδρομητικά κανάλια και στους μετόχους τους να κατέχουν υπό προϋποθέσεις, άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελέυθερης λήψης ή να μετέχουν σε εταιρεία που κατέχει τέτοια άδεια.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργεόυ Μεταφορών και Υποδομών που φέρει τον τίτλο: «Θεσμικό πλαίσιο για τη διερεύνηση αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων και την ασφάλεια των μεταφορών».

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος στις εταιρείες και στου μετόχους, που διαθέτουν συνδρομητικά κανάλια (π.χ. NOVA, Cosmote) να κατέχουν ή να μετέχουν σε εταιρεία και έχει άδεια λειτουργίας ραδιοψωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης.

Στην εισηγητική έκθεση αναφέρονται...