IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334


ΙΟΝΙΟΝ FM NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

To Patras Art Festival έρχεται για τέταρτη συνεχή χρονιά 29 και 30 Ιουνίου 2024
11.05.24


Ένα γεμάτο διήμερο όπου η Πάτρα αναμένεται να φωτιστεί από πολιτισμό και τέχνη! Το PAF επιστρέφει και φέτος φέρνοντας την τέχνη πιο κοντά στο κοινό με θέμα "Get Closer"! Το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης, που έχει αγαπηθεί από κοινό και  κριτικούς απ’ την πρώτη στιγμή της δημιουργίας, του θα φιλοξενηθεί φέτος στους χώρους της Δεξαμενής Project και του Art Evolution, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ποικιλία δράσεων και εκδηλώσεων όπως παραστάσεις χορού,  συναυλίες, χειροτεχνίες, dj sets, silent disco, και να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Το PAF<...


Περαία μου Περαία μου με τον Σαρωνικό σου που έχεις για καμάρι σου τον Ολυμπιακό σου
10.05.24

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία: Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό μετά τη νίκη του επί της Άστον Βίλα και στο «Γ.Καραϊσκάκης» με 2-0 και με συνολικό σκορ πρόκρισης 6-2. Στις 29 Μαίου παίζει τον ΤΕΛΙΚΟ στην "Αγιά Σοφιά" με την Φιορεντίνα

...


ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
09.05.24


Με διεθνή και πάλι συμμετοχή και 30 κορυφαίους ομιλητές απο τους μεγαλύτερους πλοιοκτητικούς ομίλους θα γίνει στις 2/10 στον Πειραιά το ετήσιο συνέδριο "ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ", απο τη Daskalakis congress & trv.
Τ ανθρώπινο στοιχείο στη ναυτιλία, η υγεία και ασφάλεια των ναυτιλομένων, η εκπαίδευση των νέων, τα πληρώματα στη σύγχρονη ναυτιλία, συνεργασίες χωρών, εφοδιασμοί, γυναίκες στη ναυτιλιακή βιομηχανία, θέματα που θα συζητηθούν υπό το συντονισμό σπουδαίων δημοσιογράφων της ΕΡΤ και αρκετών ιστορικών ναυτιλιακών μέσων.
Η εκδήλωση γίνεται με συμμετοχή - στήριξη των

ANGELICOUSSIS  GROUP
COSTAMARE
EFSHIPPING
GANMAR SHIPPING
S.DAIFAS CORPORATION
ST.NICHOLAS SHIP REPAIRS
...


«Λίμνες και λιμνοθάλασσες» Η φετινή πρωτομαγιάτικη Έκθεση φωτογραφίας της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, στα Ψηλαλώνια
07.05.24


Η καθιερωμένη έκθεση φωτογραφίας της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας που φέτος έχει θέμα: «Λίμνες και λιμνοθάλασσες» θα πραγματοποιηθεί την 8η Μαΐου απογευματινές – βραδινές ώρες στα Ψηλαλώνια, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων για την Πρωτομαγιά, που μεταφέρθηκαν την ημέρα αυτή.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες μελών και φίλων της ΟΙΚΙΠΑ, ερασιτεχνών φωτογράφων και στόχο έχει να αναδείξει και να προβάλει τις ομορφιές των Ελληνικών Λιμνών και  λιμνοθάλασσες και στόχο έχει να αναδείξει και να προβάλει τις φυσικές ομορφιές αλλά και την πλούσια βιοποικιλότητα των υδάτινων αυτών περιοχών του Ελλαδικού χώρου.

Έχουν επιλεγεί 102 φωτογραφίες από συνολικά 57 συμμετέχοντες (ρεκόρ συμμετοχ...


Συμμετοχή του Επιμελητήριου Αχαΐας στις εργασίες της Συνεδρίασης της Διευρυμένης Διοικητικής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Χίο
07.05.24


Στην Χίο προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες της διευρυμένης Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας βρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Σααντ Καραμπέτ .

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου με μεγάλη προσέλευση μελών της ΚΕΕΕ.

Η βιώσιμη ανάπτυξη, ο τουρισμός και οι ανάγκες των νησιωτικών επιχειρήσεων αποτέλεσαν τις βασικές θεματικές της Συνεδρίασης.

...


Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στην Περ. Δυτικής Ελλάδας
07.05.24


Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική  περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα, την 1η Μαΐου 2024 και θα διαρκέσει έως την  31η Οκτωβρίου 2024. 

Απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες μας: 

∙ Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια  δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.  

∙ Να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με: – τις απαγορευτικές ή/και επιτρεπόμενες υπό όρους και προϋποθέσεις, ενέργειες,  δραστηριότητες και εργασίες στην ύπαιθρο, 

...


Χ. Σταρακά: Κατέθεσε τροπολογία για τη διατήρηση 2 αυτόνομων πρωτοδικείων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης
30.04.24


Τροπολογία για την ύπαρξη 2 αυτόνομων Πρωτοδικείων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι κατέθεσε χθες η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά, με στόχο να περιληφθεί στο σημερινό υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μένοντας πιστή στη διακηρυγμένη θέση που διατύπωσε δημόσια για το θέμα από την πρώτη στιγμή που το Υπουργείο αποφάσισε να δώσει στο φως τα σχέδια του για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, η Χριστίνα Σταρακά με την τροπολογία της αναφέρει ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία και ευρήματα που καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη αυτόνομων Πρωτοδικείων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Την ίδια στιγμή, καλεί όλους τους βουλευτές του νομού να τη στηρίξουν.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της σημειώνει: «Αρχικ...


ΑΚΚΕΛ: 12 σημεία για βιώσιμο πρωτογενή τομέα, διατροφική αυτάρκεια και φθηνά ποιοτικά προϊόντα στον καταναλωτή
30.04.24


Ακολουθεί μια προσέγγιση με προτάσεις και σχέδιο δράσης του Αγροτικού Κτηνοτροφικού κόμματος Ελλάδας ΑΚΚΕΛ που μια κυβέρνηση αύριο κιόλας μπορεί να υιοθετήσει για την  ενίσχυση της Παραγωγικότητας, την διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας της χώρας, αλλά και την διάθεση φθηνών - ποιοτικών αγροτικών προϊόντων  στους καταναλωτές.

• Ανάπτυξη νέων, πιο ανθεκτικών στις κλιματικές αλλαγές και παραγωγικών ποικιλιών φυτών και ζώων και διατήρηση των ανθεκτικών στους αιώνες σπόρων και ζώων.

• Χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για αύξηση της αποδοτικότητας και μείωση των απωλειών στην παραγωγή.  Βελτίωση των Υποδομών

• Εξοικονόμηση νερού και βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

• Εξασφάλιση της γρήγορης και ασφαλούς μεταφ...


Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη στην Ιταλία 4-12 Μαΐου 2024
30.04.24


Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην ιταλική πόλη Frascati, που βρίσκεται στην περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας. 

Η Forza della Poesia είναι μια ποιητική συνάντηση που διαθέτει στο ενεργητικό της πλέον μια μακρά παράδοση και εμπειρία 13 χρόνων με παλαιότερες διοργανώσεις αφιερωμένες σε ποιήτριες και ποιητές από διάφορες εποχές και χώρες (Λεοπάρντι, Σαπφώ, Λόρκα, Όμηρος, Αριόστο κ.ά.). Η εβδομάδα ποίησης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Μαΐου στη Φρασκάτη απευθύνεται στο κοινό της ευρύτερης περιοχής της ιταλικής πρωτεύουσας και ξεχωρίζει για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της: την ανάμειξη και τη συνεργασία όλων των σχολείων όλων των βαθ...


Το εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου The Olympia Effect είναι γεγονός!
30.04.24


Την Κυριακή 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εργαστηρίου ανάπτυξης σεναρίου The Olympia Effect, μιας πρωτοβουλίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, με τη στήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι μέντορες του εργαστηρίου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Λίνα Γιαννοπούλου, Αγάθη Δαρλάση και Διονυσία Κοπανά, από κοινού με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπίας, Παντελή Παντελόγλου και την υπεύθυνη της Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Αγγελική Βέργου, παρουσίασαν στο κοινό που γέμισε την αίθουσα ΙΝΝΟVATHENS στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τη δομή και τη μεθοδολογία του Olympia Effect, αλλά δ...


Ετήσια Γενική Συνέλευση Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας
30.04.24


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/4/2024 στα γραφεία του συλλόγου η ετήσια γενική συνέλευση.

Στην κεντρική τοποθέτησή της η Πρόεδρος του Συλλόγου Ερμίνα Διονυσάτου αναφέρθηκε στην πλούσια δράση του συλλόγου κατά το περασμένο έτος.  Ο Σύλλογος είχε πλήθος παρεμβάσεων τόσο σε θέματα και προβλήματα γενικά όσο και τοπικά και στάθηκε πρωτοπόρος στον αγώνα για την επίλυσή τους και στην προσπάθεια του συντονισμού και της κοινής δράσης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.

 Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, το κύμα ακρίβειας, στον πληθωρισμό, στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις και στις οικονομικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών.

Το διοικητικό συμβούλιο συμμετείχε σε αρκετές ημερίδες που αφορούν είτε θέματα του εμπορίο...


Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού - Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ήλιδας, λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου
30.04.24


Λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου για το 2024 και ο Δήμος Ήλιδας πραγματοποίησε μία ακόμα σύσκεψη του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ).

Το ΤΕΣΣΟΠ Δήμος Ήλιδας συγκλήθηκε κατόπιν προσκλήσεων του Δημάρχου και προέδρου του Συντονιστικού κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, παρουσία των μελών της δημοτικής αρχής και όλων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών. 

Η συζήτηση αφορούσε ουσιαστικά στην καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων με την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία, με τον κύριο Χριστοδουλόπουλο να θέτει όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την υποχρεωτική εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου και των νέων διατάξεων.

Από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας έγινε ανάλυση του σχεδίου δρ...


Πρωτοβουλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αδικία κατά των δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου
29.04.24


Σειρά επαφών πραγματοποιεί ο πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, σε μια διαχρονική προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης - πέραν των δικαστικών διεκδικήσεων - που καταβάλλει ο Σύλλογος από το 2015.

Στα πλαίσια αυτά ο ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ. συναντήθηκε στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Νίκο Παππά (Τομεάρχη Οικονομικών) και το επιτελείο του εν λόγω τομέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη μεταξύ τους συνάντηση τονίστηκε από μέρους των δανειοληπτών το γεγονός της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης και η ανάγκη ανάληψης άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την επίλυση του ζητήματος που αφορά πλέον των 200.000 συμπολιτών μας, οι οποίοι έως και σήμερα παραμένουν απροστάτευτοι!

Οι δ...


Σπύρος Σκιαδαρέσης: Ερώτηση για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στη Δυτική Αχαΐα
29.04.24


H εξέλιξη των έργων για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στη Δυτική Αχαΐα (Καλαμάκι) και στην παράκτια ζώνη Ρίου- Αγίου Βασιλείου συζητήθηκε στη διάρκεια της 2ης ειδικής συνεδρίασης Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Δυτική Ελλάδος κατόπιν σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Σπύρος Σκιαδαρέσης.

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, όσον αφορά στο έργο  για την προστασία της Ακτής Καλαμακίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας προϋπολογισμού 280.000 ευρώ και διάρκειας 12 μηνών, έχει υπογραφεί ήδη προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο και είναι σε εξέλιξη η β’ βάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο που αφορά 120μ. της ακτής, ενώ για το υπόλοιπο μήκος της ακτής 880 μ....


Κατρίνης: "Υποβάθμιση, απαξίωση, ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας και ο λογαριασμός στους πολίτες"
29.04.24


Με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας για την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με μια τροπολογία εμφανώς αντισυνταγματική, δίνει το δικαίωμα σε ιδιώτες γιατρούς να διενεργούν χειρουργικές πράξεις σε δημόσια νοσοκομεία και παράλληλα στέλνει τον λογαριασμό στους πολίτες, αφού αυτοί θα πληρώσουν.

Αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με γιατρούς και κυρίως το δημόσιο χαρακτήρα του, η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη συνεχίζει την κατεδάφιση και απαξίωση του ΕΣΥ, συνεχίζει την μεθοδευμένη προσπάθεια σταδιακής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες, που βιώνουν την οριακή κατάσ...


Στην Αμαλιάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από 16 έως 10 Μαΐου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο και Ακροβατικού Διαδρόμου
29.04.24


Το Τμήμα Γυμναστικής του Α.Σ. «ΚΟΡΟΙΒΟΣ» Αμαλιάδας, ο Δήμος Ήλιδας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τραμπολίνο Α ́ – Β ́ – Γ  ́κατηγοριών και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ακροβατικού Διαδρόμου Α ́ – Β ́ – Γ ́ – Δ ́ κατηγοριών, συνδιοργανώνουν και πάλι τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην πόλη της Αμαλιάδα.

Ειδικότερα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί για το 2024, από 16 έως και 19 Μαΐου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Στο πλαίσιο της διευθέτησης των τελευταίων λεπτομερειών των αγώνων, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του τους εκπρ...


Στο «ΑΤΤΙΚΟΝ» πολύ πριν τον Καλλιάνο …… GREECE ANATOMY (του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου)
29.04.24


Η ασθενής πήγε στα εξωτερικά ιατρεία με συμπτώματα και κάποιες εξετάσεις που άφηναν ανοιχτή την περίπτωση να έχει σκωληειδήτιδα.

Η ώρα ήταν 7 το απόγευμα και να την θυμόμαστε αυτήν την ώρα.

Στα εξωτερικά ιατρεία διαδήλωση.

Κατάσταση χαώδης.

Γιατροί και Νοσοκόμες έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις ανάμεσα σε μπουλούκια ανθρώπων που φαινόταν ότι είχαν χάσει την υπομονή τους περιμένοντας.

Ξεκίνησαν οι εξετάσεις κάποια στιγμή και μετα από πολλά και διάφορα η γνωμάτευση έγινε στην δυο τα μεσάνυχτα.

Ήταν όντως οξεία σκωληκοειδίτης.

Προγραμματίστηκε χειρουργείο και κατά τις τρεις η ώρα της νυχτός την πήγαν στο θάλαμο.

Κατά τις έξι το πρωί πήγε ο αναισθησιολόγος πήρε το ιστορικό και έδωσε εντολή να μείνει νηστικιά κ...


Στο επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θ. Βασιλόπουλος
29.04.24


Συντονισμός ενεργειών και δράσεων  για να ενισχυθούν πρώτιστα οι υποδομές σε συνδυασμό με την  ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του ΕΚΑΒ  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε την Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος με την Διευθύντρια της 3ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Αγγελική Κανελλοπούλου και τον πρόεδρο του Σωματείου Πληρωμάτων της ιδίας περιφέρειας, Αλέξη Κουτσούκο.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το προσωπικό του ΕΚΑΒ  επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια θα εξαντλήσει  κάθε δυνατότητα για ενίσχυση του νευραλγικού έργου τους. Στην κορυφή των αιτημάτων  παρ...


ΙΟΝΙΟΝ FM: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ PLAY OFF KAI PLAY OUT ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ
26.04.24

H AEK ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ 2 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΜΑΛΛΟΝ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ

...


Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Αθήνα/Πάτρα
25.04.24


Διέλευση Ολυμπιακής Φλόγας «Παρίσι 2024»

Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου με την πραγματοποίηση Λαμπαδηδρομίας, που αναμένεται να λάβει χώρα μεταξύ 14:30 έως 16:00.
Η διέλευση των πεζών λαμπαδηδρόμων και της πομπής θα γίνει από το δυτικό κατάστρωμα της Γέφυρας (κατεύθυνση Αντίρριο προς Ρίο).
Για το διάστημα αυτό και για λόγους ασφαλείας, με επιμέλεια της Τροχαίας, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
 Στο διάστημα από 14:30 έως 16:00 θα υπάρξει ολική διακοπή κυκλοφορίας στον δυτικό κλάδο της Γέφυρας που εξυπηρετεί την κατεύθυνση προς Αθήνα / Πάτρα. Όλα τα οχήματα
θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Αντιρρίου στο τοπικό οδικό δίκ...


Πoλύ πάνω από τα όρια ασφαλείας τα επίπεδα σκόνης
25.04.24


Τι έδειξαν οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού Σταθμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου, συνέλεξε λεπτομερή δεδομένα για το μικρο-κλίμα της Τρίπολης και συνεισέφερε στη μελέτη και κατανόηση των κλιματικών και ατμοσφαιρικών συνθηκών.

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, σημειώθηκε τεράστια αύξηση στη συγκέντρωση των αιωρούμενων μικροσωματίδιων (PM) διαμέτρου 10 και 2.5 μm στην Τρίπολη. 

Πιο συγκεκριμένα κατέγραψε:
- για τα PM10 μέγιστη συγκέντρωση 1510,108 μg/m^3 και μέση συγκέντρωση 97,22 μg/m^3
- για τα PM2.5 μέγιστη συγκέντρωση 288,41 μg/m^3 και μέση συγκέντρωση 23,03 μg/m^3

Σύμφωνα με τον Παγκόσμ...


Αυγερινοπούλου: Παρέμβαση για τα απόβλητα σε Ποτόκι και Κονιδέϊκα
25.04.24


Το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων στο Ποτόκι και τα Κονιδέϊκα, έθεσε εκ νέου με ερώτησή της στην Βουλή, η Βουλευτής της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η Ηλεία Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την μεταφορά των δεματοποιημένων σκουπιδιών από το Ποτόκι και τα Κονιδέικα των Δήμων Πύργου και Ήλιδας αντίστοιχα, στο εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Όπως τονίζει στην ερώτησή της η κα. Αυγερινοπούλου, τα δεματοποιημένα απόβλητα, τα οποία έχουν εναποτεθεί στις περιοχές Ποτοκίου και Κονιδέϊκων και παραμένουν χωρίς  αποτελεσματική...


Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας
25.04.24


Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου και του Αντιπεριφερειάρχη Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Βασιλόπουλου, με την οποία εγκαινίασαν μία συνεργασία με στόχο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Οι δυο Αντιπεριφερειάρχες, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για την ανεύρεση προγραμμάτων και  χρηματοδοτικών εργαλείων που θα αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες (ψηφιακή υγεία) για τη βελτίωση της πρόληψης και της διαχείρισης θεμάτων υγείας καθώς επίσης και των συνηθειών του τρόπου ζωής που επηρεάζουν την υγεία.

Η χρήση καινοτόμων εφαρμογών των Τεχνολογιών Πληροφορικής κα...


Σε φάση υλοποίησης νέες εργασίες ανάπλασης στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεχαινών (πρώην αποθήκες ΑΣΟ)
25.04.24


Ολοκληρώνεται άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία για τις νέες εργασίες ανάπλασης στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεχαινών (πρώην αποθήκες ΑΣΟ). Συγκεκριμένα, οι εργασίες περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στην βόρεια και δυτική πλευρά του Πολιτιστικού Κέντρου.

Στη δυτική πλευρά, με ανάπλαση, θα δημιουργηθεί δεύτερη είσοδος-έξοδος προς την συνδετήρια οδό προς το νέο Γενικό Λύκειο Λεχαινών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών , καθώς επίσης και η αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου. Ο δρόμος θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται και από μικρά οχήματα όπως όλοι οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας.

Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου. Ο σχεδιασμός της παρέμβασης σε επίπεδο αστικής ανάπλασης σηματοδοτείται από τα υλικά κατ...


Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου
25.04.24


Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκαν ζητήματα που έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, ενώ παράλληλα έγιναν προτάσεις με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και βελτίωση του βαθμού ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Ειδικότερα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, εκφράστηκε η αναγκαιότητα να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και να τίθεται σε άμεση κιν...