IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«ΛΑΜΨΗ & ΟΜΟΡΦΙΑ» ΣΤΑ 1α ΜΑΚΕ PLACE FOR ONE MORE WOMAN AWARDS
18.03.19

Γράφει η Μαριάννα Φέξη

Όταν εκπονήθηκε το πρόγραμμα Make Place for One More Woman τον Μάιο του 2016 και βλέποντας ποιοι εμπλέκονται σε αυτό, έγινε άμεσα αισθητός ο νέος άνεμος που  άρχισε να πνέει, σχετικά με την ενεργοποίηση των γυναικών στην αθλητική συμμετοχή, την προπονητική καθοδήγηση και την διοικητική στελέχωση.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω video, το Make Place for One More Woman αποτελεί ένα πρόγραμμα όπου ενώνουν τις δυνάμεις τους Ολυμπιονίκες, διακριθείσες αθλήτριες, μέλη του Ολυμπιακού κινήματος, διοικητικά στελέχη του αθλητισμού και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, με απώτερο σκοπό να «δημιουργήσουν χώρο για μια ακόμη γυναίκα»! Το πρόγραμμα ήταν μία έμπνευση της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κας Βούλας Κοζομπόλη απόρροια της βράβευσής της από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με τον έπαθλο «Γυναίκα & Αθλητισμός του 2015» για την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Όταν μου ζήτησε ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος του IONION FM κ. Γιάννης Σταθόπουλος να καλύψω τα 1α Make Place for One More Woman Awards, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ψηφιακού Μουσείου Σμύρνης, αισθάνθηκα μεγάλη χαρά γιατί κάθε τι που γίνεται για πρώτη φορά αναμφίβολα έχει μία προσμονή και μία δυναμική που για εμάς τους δημοσιογράφους είναι άκρως προκλητική. Επιπροσθέτως γιατί είχα την πεποίθηση ότι η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει στο εξής θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας. Δεν έκανα λάθος! Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, μου έγινε απόλυτα ξεκάθαρο γιατί το IONION FM και το ionionfm.gr αποφάσισαν όχι μόνο να είνια χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης, αλλά και να συνδράμουν στο οργανωτικό επίπεδο, καθώς δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος για να τιμηθούν εκείνοι που συμβάλλουν με τη στάση και τη δράση τους στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας.

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη, η εκτελεστική επιτροπή του προγράμματος αποφάσισε να απονείμει τα φετινά Make Place for One More Woman Awards σε εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού, για την συνεργασία τους εδώ και 3 χρόνια στην εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος και την συνεισφορά τους στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας.

Αναλυτικότερα:

· Τατιάνα Καββαδία, Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαίρισης, έχει εκπονήσει το We Love Basketball for Girls, μέσω του οποίου παρακινούνται μικρά κορίτσια να ασχοληθούν και να εξελιχθούν στο άθλημα του μπάσκετ

· Τζωρτζίνα Ξένου και Μαρίζα Σουμπασάκη, Μαμά και κόρη πρωταθλήτριες και Προπονήτριες Karate, αναδεικνύουν την δύναμη των γυναικών μέσα από την προσωπική τους περιπέτεια και την συγγραφή του βιβλίου «Γεννημένη Νικήτρια»

· Δήμητρα Κοροκίδα, Παραολυμπιονίκης Σφαίρας, με δράσεις στη προπονητική και την επιχειρηματικότητα που μας εμπνέουν να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τις προσωπικές μας μάχες, αφού η ίδια είναι προπονήτρια taekwondo σε ομάδα αρτιμελών.

· Στέλλα Λαζάρου, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, με  επί σειρά ετών υποδειγματική διοίκηση αθλητικού οργανισμού από γυναίκα.

· Βασίλης Μηνούδης, Παλαίμαχος Αθλητής Πετοσφαίρισης, με πολλές δράσεις και ενέργειες με στόχο την μεγαλύτερη συμμετοχή και την ίση μεταχείριση γυναικών στο άθλημα.

· Ξένια Αργειτάκη, Παλαίμαχη αθλήτρια του στίβου, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος και η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της επιτροπής της ΕΟΕ «Αθλητισμός και γυναίκα».

· ‘Εφη Ζίκουλη, Παλαίμαχη αθλήτρια taekwondo. Σήμερα είναι ιδρύτρια και Γ. Διευθύντρια της sportstraveler 76 Ltd και είναι η μοναδική Ελληνίδα/Ελληνας δημοσιογράφος σε Παγκόσμια επιτροπή ΜΜΕ, συγκεκριμένα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ΜΜΕ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας taekwondo.

· Ιωάννα Μωραΐτη, Παλαίμαχη αθλήτρια του Πινγκ Πονγκ με Μεσογειακές και Βαλκανικές διακρίσεις, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος και τα τελευταία χρόνια διευθύντρια στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

· Γεωργία Φυρίγου, υπήρξε Πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης και κολύμβησης καθώς και προπονήτρια καταδύσεων και επί σειρά ετών κατέχει διευθυντικές θέσεις τόσο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία FINA, όσο και την Πανευρωπαική Ομοσπονδία LEN.

· Χριστίνα Γαλανοπούλου, υπήρξε αθλήτρια του στίβου και επικεφαλής σε πολλές εθελοντικές δράσεις και τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει την δική της ομάδα κοριτσιών girls team Γαλανοπούλου με στόχο να εμφυσήσει στα μικρά κορίτσια τις αξίες του Ολυμπισμού και του εθελοντισμού.

· Οι παίκτριες της Εθνικής Ομάδας Beach Handball Μάγδα Κεπεσίδου, Νικολίνα Κεπεσίδου, Ποιμενίδου Ελένη, Κερλίδη Έλενα και Δημητρίου Αποστολίνα έτυχαν ειδικής βράβευσης για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Handball στο Καζάν φέρνοντας την μεγαλύτερη διάκριση για το άθλημα σε επίπεδο τόσο γυναικών, όσο και ανδρών .

· Ερασμία Λάσκαρη, έφορος των Γυναικείων Εθνικών Ομάδων Χειροσφαίρισης, είναι η γυναίκα με πρωτοβουλία της οποίας δομήθηκε η συνεργασία της ΟΧΕ με το Make Place for One More Woman, που επέφερε την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του γυναικείου χαντμπόλ, την εκμάθηση στα κορίτσια του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, καθώς και αθλητικές και εκπαιδευτικές υποτροφίες σε κορίτσια που θέλουν να ενταχθούν στο sports industry. Η συνεργασία του προγράμματος με την Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο:

H επιτυχία του προγράμματος Make Place for One More Woman συνίσταται μεταξύ άλλων στην παρουσία και ανδρών στην εκτελεστική του επιτροπή, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι τα δύο φύλα είναι συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά, ενώ όταν συνεργάζονται μαζί σε μεγάλα projects επιτυγχάνουν θαυμαστά αποτελέσματα! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του προγράμματος είναι ο «δικός μας» κ. Γιάννης Σταθόπουλος που παρουσίασε και συντόνισε την εκδήλωση των 1ων Make Place for One More Woman Awards, ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μπουλούκος, o οποίος απεύθυνε ομιλία με θέμα «καταργώντας το στερεότυπο»  και ο πολύπειρος φωτορεπόρτερ κ. Βασίλης Κουτρουμάνος, ο οποίος κάλυψε φωτογραφικά την εκδήλωση.

Ακόμη, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ομιλίες απεύθυναν προς το κοινό και η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κα Ντόρα Πάλλη και η Μαραθονοδρόμος-Επιχειρηματίας κα Κατερίνα Κατώπη, οι οποίες ανέπτυξαν τα θέματα της ισότητας των γυναικών στον αθλητισμό, την κατάργηση των στερεοτύπων, το sponshorship και την γυναικεία επιχειρηματικότητα σε σχέση με τον αθλητισμό.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης κατά τον χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά του για την εξέλιξη του προγράμματος ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ποσόστωση φύλου που ψηφίστηκε στο πρόσφατο αθλητικό Νομοσχέδιο και την θετική επίδραση που θα έχει στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην διοίκηση του αθλητισμού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την συνεργασία του Δήμου Νέας Σμύρνης, ενώ ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης ευχαρίστησε όλες τις κυρίες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και σαν νέες Καλλιπάτειρες προσφέρουν τα μέγιστα στον αθλητισμό και στην κοινωνία. Τόνισε την μεγάλη σημασία και τον ιδιαίτερο ρόλο της γυναίκας σε όλα τα πεδία δράσης (οικογένεια, πολιτική, επιστήμες, τέχνη, αθλητισμό) καθώς επίσης και την πρόθεση του Δήμου να σταθεί δίπλα σε κάθε γυναικεία πρωτοβουλία και προσπάθεια.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η επικεφαλής του προγράμματος κα Βούλα Κοζομπόλη προέβει στην ακόλουθη δήλωση: "Τα Make Place for One More Woman Awards γίνονται πλέον θεσμός, ώστε να τιμάται και να αναδεικνύεται το έργο εκείνων που συμβάλλουν ώστε να κάνουμε χώρο για ακόμη περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό. Ευχαριστώ θερμά καταρχή τους συνεργάτες μου για την υλοποίηση της εκδήλωσης, τον Υφυπουργό για την παρουσία του, τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης για την συνδιοργάνωση και να συγχαρώ για μία ακόμη φορά όλες τις προσωπικότητες που βραβεύτηκαν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αναλογούν και στην εταιρεία APIVITA, η οποία ταυτίστηκε με την προσπάθειά μας και σε αυτήν βρήκαμε έναν πολύτιμο συνοδοιπόρο στις προσπάθειες μας"…

Ως εξειδικευμένη στο πολιτιστικό ρεπορτάζ και υπογράφουσα το παρόν κείμένο, προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που μπόρεσα να βοηθήσω στην υλοποίηση της υπέροχης αυτής εκδήλωσης. Παράλληλα η διοίκηση του IONION FM έχει δηλώσει πως θα είναι πάντα παρούσα στην κάλυψη των δράσεων του Make Place for One More Woman και φυσικά των εκδηλώσεων βράβευσης, που πλέον γίνονται θεσμός. Δεδομένης της υψηλής αισθητικής και της λάμψης που εκπέμπουν, θα αποτελούν στο εξής ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός.