IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ
Δημήτρης Κολόκας - Αθανασία Καραβούλια

Τα "ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ" είναι μια εκπομπή επικοινωνίας, που έρχεται από τα χρόνια της ραδιοφωνικής παρανομίας των μεσαίων κυμάτων και είναι μια από τις πρώτες αιτίες που ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΚΑΣ ενεπλάκη στον γοητευτικό (αλλά όχι αγαθό) κόσμο των ερτζιανών. Βγαίνει στον αέρα της νοτιοδυτικής Ελλάδας από τον Αύγουστο του 1989 μέσα από τις συχνότητες του IONION FM.

"ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ" και IONION FM έκτοτε συνυπήρχαν με παρουσισαστές τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΟΚΑ και την ΑΝΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ στην αρχή, κατόπιν σε διαφορετικά διαστήματα συμμετείχαν η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ και η ΑΝΤΥ ΚΑΠΛΑΝΗ και αργότερα συνέχισαν με μόνιμο συνεργάτη τον ΣΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ.

Από τις αρχές του 2024 πλέον, μαζί σας κάθε Σάββατο 12:00 με 14:00 ζωντανά ενώ την αντίστοιχη νυκτερινή ώρα 00:00-02:00 επαναλαμβάνονται ηχογραφημένα.

Τώρα την εκπομπή παρουσιάζουν ο Δημήτρης Κολόκας και η Αθανασία Καραβούλια

Τα "ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ" έχουν κάνει πολλές διακοπές στη μετάδοσή τους κατά καιρούς, με βασική αιτία έναν αδυσώπητο πόλεμο διαφόρων κύκλων εναντίον του σταθμού και της ιδιοκτησίας του, ο οποίος σήμερα συνεχίζεται πιο λυσσαλέος από ποτέ. Η εκπομπή κατά καιρούς, αναμεταδίδονταν από Ελληνικούς ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Αυστραλίας και της Αμερικής, όπως ο Ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός ΡΑΔΙΟ ΡΟΔΙΑ του Σίδνεϋ, το ΡΑΔΙΟ ΕΛΛΗΝ της πρωτεύουσας της Αυστραλίας Καμπέρα,  τον HELLENIC RADIO του Perth, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ σε Detroit – Michigan στην Αμερική και από το Radio Greece στη Μελβούρνη.Προσωπικό URL: https://www.facebook.com/kolokas.dimitris

Aκούστε τις διαθέσιμες εκπομπές απο το αρχείο μας*
ΣΑΒ 13-04-24

ΑΝΟΙΞΗ, ΝΕΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΝΕΟΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

Μύρισε άνοιξη, η φύση επιστρέφει στη ζωή και τα «ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ» είχαν τον ανάλογο συναισθηματικό οίστρο!..  Γι’ αυτό έπαιξαν ερωτικά τραγούδια των δεκαετιών 80 & 90 αλλά όπως πάντα είχαν και το, όχι πάντα απαραίτητο, μπλα μπλα. Επειδή είμεθα της άποψης πως ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, προσπαθήσαμε να τα εξισορροπήσουμε τα πράγματα.  Εδώ μας ξανά ακούτε χωρίς διαφημίσεις                                                

392
ΣΑΒ 30-03-24

ΕΚΠΟΜΠΗ – ΑΠΟΗΧΟΣ ΜΙΑΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΥΝΗΘΗΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΔΕΔΔΗΕ

Τι τον θέλαμε τον ΔΕΔΔΗΕ και όλα τα άλλα εκσυγχρονιστικά εργαλεία που μπήκαν στη ζωή μας και γίναν όλα σκ… ; (Γεώργιος Σουρής – Μυρωμένοι στίχοι)

Η αλήθεια είναι ότι το παλέψαμε σήμερα και πήραμε καλές κριτικές

Όμως για όσους ξανακούσατε την εκπομπή από εδώ και απορήσατε πώς το 3ο και το 4ο μέρος ήταν από το 2021 με τον τότε συμπαίχτη μου Παναγιώταρο, ζητάμε ταπεινά συγγνώμη, όμως το λάθος δεν ήταν της εκπομπής αλλά την εταιρίας «ανύψωσης» στο internet(!)  Εντάξει πού να ανεβάσεις εκεί πάνω τόσα πράγματα, κουράζεσαι κάποια στιγμή!!! Ευχαριστούμε τον «Καρδοζούζιο» από τον Βόρειο παγωμένο Καναδά για την σημαντική του βοήθεια στο πρόβλημα, αλλά υποψιάζομαι πως αυτός μπορεί να ήταν δάχτυλος του Μητσοτάκη, για να δείξει τις ικανότητές του στον Τριντό, του τι κάνει τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μόνο με τη σκέψη….

Το πρόβλημα διορθώθηκε, τώρα μπορείτε να ακούσετε όλη την εκπομπή της 30/3/24από εδώ

459
ΣΑΒ 23-03-24

ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ Τ’ ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ’21 (Αφιέρωμα)

Σήμερα ευχηθήκαμε Χρόνια Πολλά για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Δεν παραμείναμε όμως στον γνωστό ανούσιο τρόπο με τις ίδιες ανιαρές επετειακές αναφορές, αλλά με έναν τρόπο που πολύ απλά καλεί σε προβληματισμό, σε βαθιά περίσκεψη ή ακόμη και σε μελαγχολία. Ο μόνος τρόπος για να τιμήσουμε ειλικρινά τους ηρωικούς αγωνιστές του ’21 περνάει πια αναγκαστικά μέσα από τον δρόμο της απόλυτης κατάθλιψης.

Ένας λαός που κάποτε ήταν ανυπότακτος, που σφυρηλατήθηκε επί αιώνες μέσα από την αντίσταση, που πολέμησε τους Φράγκους κατακτητές, που έχυσε το αίμα του σε περισσότερες από 150 επαναστάσεις ενάντια στους Τούρκους. Και έτσι, αφού τα έπραξε όλα αυτά, πήγε μετά και υποτάχτηκε από μόνος του στα σκουπίδια.

Αυτή τη διαδρομή κάναμε σήμερα...  Χρόνια Πολλά! … Και Καλά!..

695
ΣΑΒ 16-03-24

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Το σπρώξαμε λιγάκι παραπάνω για να πετύχει και έτσι ο κόσμος, αν και αντιστάθηκε δηλαδή, υπέκυψε εις τα ορέξεις μας. Περάσαμε ωραία και αυτό έγινε αντιληπτό από το ότι πέρασε η ώρα χωρίς να το καταλάβουμε. Καρναβάλι 2024, κόντρα στην δυστοπία! Αθανασία Καραβούλια και Δημήτρης Κολόκας είναι εδώ για να τους ξανακούτε (αν το αντέχετε), όσες φορές θέλετε

449
ΣΑΒ 09-03-24

ΜΕ ΠΡΟ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Η μουσική με προκαρναβαλική διάθεση, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους λίγο πριν τις απόκριες γιατί το γενικό πνεύμα στους Έλληνες δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους των παλαιότερων χρόνων. Προσδοκούμε Ανάσταση νεκρών στο καρναβάλι!

536
ΣΑΒ 02-03-24

Σ’ ΕΝΑΝ ΕΡΩΤΑ ΜΕΓΑΛΟ

Σήμερα τα Παιδία, ήτοι Αθανασία Καραβούλια και Δημήτρης Κολόκας με ξεσηκωτική ερωτική διάθεση, έπαιξαν τα ανάλογα τραγούδια που έχουν και κάποια χρόνια στην πλάτη τους, άρα διαχρονικά, από τον έντεχνο χώρο. Το μπλα μπλα  αναγκαίο κακό, πλην όμως ολόκληρη αυτή η μουσική επιλογή θα ακουστεί ατόφια χωρίς μπλα μπλα μέσα στις επόμενες 15 ημέρες από την εκπομπή «ΔΙΣΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ…ΓΥΡΙΖΟΥΝ» από Δευτέρα έως Πέμπτη 22:00 – 00:00. Μέχρι τότε όμως μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή από εδώ και όσες φορές θέλετε

425
ΣΑΒ 24-02-24

ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

Τα ΠΑΙΔΙΑ σήμερα σε τραγούδια του 80 και του 90, προετοιμάζονται για τα καρναβάκια, αλλά απ’ ότι μας είπαν οι παροικούντες στον παγκόσμιο ιστό, οι οικοδεσπότες Δημήτρης και Αθανασία το παράκαναν με το μπλα μπλα, αν και πάντως είχε πλάκα. Οι μαζοχιστές μπορούν να μας ξανακούσουν από εδώ

355
ΣΑΒ 17-02-24

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Ο ΝΤΑΛΚΑΣ

Τα ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ σήμερα ντύθηκαν με την λαϊκή τους στολή και περιδιάβηκαν όλα τα καπηλειά, από αυτό της Μαριγώς μέχρι εκείνο των Χαΐνηδων. Ενδιάμεσα τα λέγαν και με τους  νταλκαδιάρηδες ακροατές, οι οποίοι εν τω μεταξύ έσβηναν τον νταλκά τους με τις επιλογές μας. Υπήρξαν όμως κι άλλοι που απ’ τον πολύ νταλκά ξεκίνησαν… το τσιγάρο! Όχι η εκπομπή δεν έχει χορηγό τον Καρέλια (αλλά ποτέ δεν ξέρεις, με τόσο νταλκά…)

Εδώ μας ακούτε ξανά χωρίς διαφημίσεις

368
ΣΑΒ 10-02-24

Το «λούμπεν» είχε τη δική του ιστορία σήμερα στα Παιδία

Ήχοι μιας άλλης εποχής παρέλασαν σήμερα από την εκπομπή σε μια ατμόσφαιρα λούμπεν που φτιάξαμε για σάς.  Χτύποι στην πόρτα, φωνές παιδιών που ζητούν τη μητέρα τους και μετανιωμένοι πατεράδες που επιστρέφουν, αλλά ακόμη χήρες, ζωντοχήρες, γιατροί, σύριγγες και βελόνες που μονάχες τους στραβώνονται μονάχες τους ισιώνουν… Τα σημερινά Παιδία ήταν πλήρη υπονοουμένων και από τα τραγούδια και από τους παρουσιαστές...

Ακούστε μας και δεν θα χάσετε….

422
ΣΑΒ 03-02-24

Τα Παιδία σήμερον επέλεξαν καινούργια έντεχνα τραγούδια, όπως και νέες επανεκτελέσεις. Στη σημερινή εκπομπή είχαμε και φιλοξενούμενο, τον φίλο μας τον Ιάκωβο, που γούσταρε πολύ. Παρατηρώ πως οι ακροατές της εκπομπής έχουν την τάση να στέλνουν μηνύματα μέσω των social media, άλλωστε ο Ηλίας από το Ελσίνκι το ζήτησε στον αέρα. Γι’ αυτό η εκπομπή θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί στα θέλω των ακροατών της και θα ορίσει υπεύθυνο μηνυμάτων την Αθανασία για να μην μας ξεφεύγουν και τα βλέπουμε κατόπιν εορτής. Άλλωστε η Αθανασία υπάρχει κι ας λένε τα τραγούδια άλλα… (Μια είναι η ουσία δεν υπάρχει Αθανασία). Η εκπομπή υπόσχεται πως θα γίνει «τζίτζικαλ», όπως είναι και η κυβέρνηση. Από εδώ μας ξανακούτε όσες φορές θέλετε, αλλά μην το παρακάνετε κιόλας και χαλάσει η πλάκα (όπως γινόταν και με τα γραμμόφωνα)

331
ΣΑΒ 27-01-24

Σήμερα επανήλθε η φωνή και η διάθεση του Δημήτρη Κολόκα! Το δίδυμο Αθανασία Καραβούλια και Δημήτρης Κολόκας ανεβαίνουν σιγά σιγά και ευελπιστούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, σε πιο ανθρώπινες στιγμές ραδιοφώνου. Γενικώς οι ανθρώπινες στιγμές, λείπουν στο δυτικό ημισφαίριο. Η εκπομπή, οι παρουσιαστές αλλά και ο σταθμός, ανθίστανται σε αυτές τις καταστάσεις.

Σήμερα πήγαμε πίσω στο χρόνο για να συναντήσουμε στιγμές του ρεμπέτικου καθώς και μεταγενέστερους καλλιτέχνες που τιμούν τον χώρο. Από εδώ θα (ξανά) κρίνετε αν η ατμόσφαιρα που θέλαμε να φτιάξουμε περιείχε τον απαιτούμενο αέρα της εποχής

505
Total On Demand listeners for this show = 126172
Radio On Demand provided by easyradio.gr

    Στείλτε μήνυμα στον Παραγωγό αυτής της εκπομπής
  Ονομα:  
  Περιοχή:  
  Μήνυμα:  
  e-mail:   Γράψτε αν θέλετε το e-mail σας (μόνο έτσι μπορείτε να πάρετε απάντηση)


  επιστροφή