Riblji škartocet
Φιλέτο Ψαριού ψημένο σε χαρτί ψησίματος.
Συνταγή από την από την παραθαλάσια περιοχή της Slanica.
Μπορείτε να την βρείτε και να την απολαύσετε, εκτός των άλλων και στο εστιατόριο Kastil Slanica
Υλικά: Φιλέτο ψαριού, λαχανικά εποχής (κολοκυθάκια, καρότο, ντοματίνια), μαύρες ελιές, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, λεμόνι, σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός, φύλλα δάφνης και δεντρολίβανο (για γεύση)
Φιλετάρουμε και αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Κόβουμε σε φέτες τα λαχανικά, το λεμόνι και το κρεμμύδι. Τοποθετούμε τα ψάρια και τα άλλα υλικά σε χαρτί ψησίματος. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε το χαρτί και στερεώνουμε τη σακούλα σφιχτά με κορδόνι. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 220 °C.