IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοικτή επιστολή Βαξεβάνη σε Μπαρόζο
ΑΘΗΝΑ 07.06.13

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε

Στις 10 Ιουνίου,πρόκειται να δικαστώ γιατί ως δημοσιογράφος,δημοσίευσα στο περιοδικό μου HOT DOC τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών που συμπεριλαμβάνονταν στην λίστα Λαγκάρντ. Η κατηγορία εναντίον μου είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στις 28 Οκτωβρίου,η Ελληνική Αστυνομία με ειδικό τμήμα της,με εντολή της Εισαγγελίας,με συνέλαβε πριν καλά καλά κυκλοφορήσει το περιοδικό με τα ονόματα αυτών που έπρεπε να ελεγχθούν για πιθανή φοροδιαφυγή.
Οδηγήθηκα βιαστικά και πρόχειρα σε δίκη όπου αθωώθηκα. Το δικαστήριο αποδέχθηκε πως δεν υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων αφού δημοσιεύτηκαν ονόματα ανθρώπων που είχαν λογαριασμό στην Τράπεζα HSBC και όχι άλλα δεδομένα όπως καταθέσεις. Η επιχειρηματολογία μου στο δικαστήριο ήταν πως η σχέση με την Τράπεζα δεν είναι προσωπικό δεδομένο, αφού κανένας δεν προσέρχεται στο ATM για ανάληψη κρύβοντας το πρόσωπό του με κουκούλα. Το δικαστήριο επίσης αποδέχθηκε πως υπήρχαν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, που οδήγησαν στην δημοσίευση.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε,ένα CD με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ δόθηκε επισήμως στην ελληνική κυβέρνηση για να διερευνήσει την διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Η διερεύνηση της φοροδιαφυγής δεν έγινε ποτέ. Οι υπουργοί προφασίζονταν πως η λίστα ήταν παράνομη και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Έφτασαν σε σημείο να υποστηρίζουν πως έχασαν τα στοιχεία.

Όλη αυτή η συμπεριφορά δημιουργούσε ένα κλίμα αναξιοπιστίας προς το πολιτικό σύστημα. Σε περίοδο λιτότητας,οι ελληνικές κυβερνήσεις έδειχναν να προστατεύουν πιθανούς φοροκλέφτες με τρόπο που εξόργιζε τον κόσμο. Την ίδια ώρα,στο παρασκήνιο,εκβιασμοί,αλλά και συκοφαντίες εξελίσσονταν στο όνομα της λίστας. Η χώρα ήταν σε μια νοσηρή κατάσταση.

Στο HOT DOC αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε τη λίστα αμέσως μόλις καταλήξαμε πως τα στοιχεία της ήταν αληθινά. Αυτή την υποχρέωση είχαμε ως πολίτες και δημοσιογράφοι. Και τότε έγινε αυτό που έγραψαν οι New York Times και ο ξένος Τύπος. «Αντί να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή αποφάσισαν να χτυπήσουν το δημοσιογράφο που την αποκάλυψε».

Η Λίστα Λαγκάρντ δεν είναι απλώς μια λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες. Φωτογραφίζει τον τρόπο που λειτουργεί η διαφθορά στην Ελλάδα, δυστυχώς πατώντας πάνω στο πολιτικό σύστημα.
Μετά την αθώωσή μου από το δικαστήριο, η Εισαγγελία έκανε το πρωτοφανές στα νομικά χρονικά για Μονομελές Δικαστήριο. Άσκησε Έφεση κατά της αθώωσής μου λέγοντας πως δεν ελήφθησαν υπόψιν όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Στη δικογραφία μέσα δεν υπήρχε κανένα στοιχείο, ούτε καν το ίδιο το δημοσίευμα. Η δίωξη ήταν τόσο πρόχειρη που ξέχασαν να βάλουν ακόμη και την σφραγίδα της Εισαγγελίας.

Κύριε Πρόεδρε, πρόκειται για μια στοχευμένη και επιλεκτική δίωξη απέναντι σε ένα περιοδικό που καταπολεμά τη διαφθορά. Έπρεπε να τιμωρηθούμε. Απόδειξη πως από τότε που δημοσιεύσαμε τη λίστα Λαγκάρντ, τρεις ελληνικές εφημερίδες έκαναν δημοσιεύματα με λίστες που περιλάμβαναν ονόματα φορολογούμενων που ελέγχονται. Μία από αυτές μάλιστα δημοσίευσε τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ μαζί με τα ποσά των καταθέσεων. Καμία δίωξη δεν ασκήθηκε εναντίον τους.

Στη δίκη στις 10 Ιουνίου,δεν δικάζομαι εγώ αλλά η όποια ανεξαρτησία του Ελληνικού Τύπου. Συγκροτήματα Τύπου χρεωμένα σε τράπεζες, ιδιοκτήτες καναλιών που χρησιμοποιούν τα media ως όπλο για να παίρνουν δουλειές από τις κυβερνήσεις, επιχειρηματίες που κάνουν ό,τι θέλουν στη χώρα και τελικώς αθωώνονται με νόμους που γίνονται μόνο και μόνο για να μην καταδικαστούν, πνίγουν ασφυκτικά την ελευθερία του Τύπου. Η Ελλάδα φέτος κατέκτησε την 71η θέση σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, κάτω ακόμη από αφρικανικές χώρες και στρατοκρατικά καθεστώτα. Έλληνας υπουργός πρόσφατα μήνυσε τον Guardian επειδή αποκάλυψε βασανιστήρια που γίνονταν από Έλληνες αστυνομικούς.

Για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Αυτή όμως σίγουρα δεν μπορεί να γίνει χωρίς Δημοκρατία. Η Ελλάδα απομακρύνεται συνεχώς από τα πρότυπα της δυτικής Δημοκρατίας που θεσπίστηκε μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αλήθεια του Τύπου,είναι το πρώτο θύμα.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως σε περίπτωση που καταδικαστώ, δεν θα ζητήσω η ποινή μου να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα οδηγηθώ στη φυλακή. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταδείξω τι πραγματικά γίνεται σε αυτή τη χώρα που κατάγεται από την αρχαιοελληνική Δημοκρατία και υποστηρίζει πως ασπάζεται την Ευρωπαική. Ένα διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας στη χώρα μου με διώκει για τους λόγους για τους οποίου μου αποδόθηκαν φέτος δύο Διεθνή Βραβεία Δημοσιογραφίας.

Θεωρώ πως η Ευρώπη μπορεί να διαφυλάξει τη Δημοκρατία,να αναδείξει τους πολιτισμούς και να ενώσει τους πολίτες της. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με ανελεύθερους ανθρώπους και φιμωμένο Τύπο.

Σας ευχαριστώ
Κώστας Βαξεβάνης

Διαβάστε το κείμενο όπως αναρτήθηκε στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα indexoncensorship.org


επιστροφή

 
Δήθεν άτυπη Πενταμερής Διάσκεψη


Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι
<

Η τάξη βασιλεύει στην Ελλάδα
<

ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΕΚ & ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ… Ελληνικό Μπάσκετ 2 Ηπείρων


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ