IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Το καθεστώς ζητάει επειγόντως σκηνοθέτη με φαντασία για να μην καταρρεύσει
26.06.24


Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 - Καλημέρα Έλληνες

Βλέπετε τι γίνεται τώρα με τον Μπελέρη. Η Ελλάς με το κεφάλι σκυμμένο, τρώει την μια καρπαζιά πίσω από την άλλη και μιλάμε τώρα για κράτη παρίες. Μου αρέσει που οι διοικούντες την χώρα θέλουν να καταργήσουν και το βέτο στην ΕΕ! Σωστά. Θα πει κάποιος, αφού δεν το ασκεί είναι σαν να μην υπάρχει… Και με το κρατίδιο των Σκοπίων τα ίδια χαστούκια τρώμε, με την Τουρκία το έχουμε συνηθίσει πλέον, η περηφάνια του Έλληνα στα τάρταρα.

Πρέπει να τα συνηθίζουμε αυτά, έτσι θέλει το ελληνόφωνο σύστημα που μας διοικεί, η φόρα του οποίου κόπηκε όμως μετά τις εκλογές με τον τρόπο που ψήφισε ο απογοητευμένος ελληνικός λαός.

Κοιτάξτε τώρα τι γίνεται εντός:

Όταν το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο, φτιάχνει καινούργια κόμματα. Μόνο που αυτό το κόλπο είναι παλιό και το είχαμε φάει στη μάπα στο ανακάτεμα των κομμάτων προ και κατά των μνημονίων, το οποίο στην πράξη δείχνει να θέλουν να συνεχίζεται.

Έτσι είχαμε την ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη (αλήθεια πού είναι αυτός σήμερα;), το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, το Ποτάμι του Θεοδωράκη με το σακίδιο, την ανάσταση του Λεβέντη, την δημιουργία των ΑΝΕΛ κοκ…

Όλα αυτά τα κόμματα δημιουργήθηκαν από τα σπλάχνα του σάπιου πολιτικού συστήματος, με ανακυκλωμένα υλικά, που μας τα παρουσίασαν ως κάτι καινούργιο που γεννιέται. Άντε έβαζαν και κάνα δυο νέους μέσα και σε χρόνο μηδέν τους διέφθειραν (αν δεν ήταν ήδη δηλαδή)

Δεν ξέρω πώς πείστηκαν άνθρωποι να ακολουθήσουν αυτά τα κόμματα και με ποιο σκεπτικό πείστηκαν… Ίσως η ανάγκη τους να ξεφύγουν από την οσμή πτωμαΐνης των κομμάτων της μεταπολίτευσης και η λαχτάρα τους τους για κάτι καινούργιο, να μην τους άφησε να δουν και να αξιολογήσουν καθαρά.

Και έτσι, αυτούς που ήθελε το σύστημα, ο λαός τους έβαλε όλους στη βουλή. Ευκολάκι για το σύστημα, που έχει το μαχαίρι (τα κανάλια δηλαδή), έχει και το πεπόνι (τα λεφτουδάκια μας δηλαδή) και παίζει την μπάλα του με μεγάλη άνεση. (στην πλάτη μας εννοείται..)

Το τι έκαναν όλοι αυτοί στη βουλή το γνωρίζετε πολύ καλά γιατί ακόμα το πληρώνετε, άλλωστε η εξαέρωσή τους από το πολιτικό γίγνεσθαι, τα αποδεικνύει όλα. Ήταν τα απαραίτητα προωθητικά καύσιμα για να φτάσει το διαστημόπλοιο στο στόχο του, τα οποία και απορρίφθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η καύση τους. Ο στόχος του φυσικά είμαστε εμείς και η κατάσταση στην οποία μας έχουν περιφέρει..

Τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών όμως, πυροδότησαν το αίσθημα αυτοσυντήρησης στου συστήματος καθώς αναλύοντάς τα άρχισαν να ανησυχούν…(χωρίς να το λένε).  Γιατί βλέπουν να καταρρέει το διπολικό παραμύθι, με ολίγον κι από άλλα κόμματα (του συστήματος κι αυτά), που μας τάιζαν μέχρι πρότινος.

Αν η ΝΔ γίνει σαν το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του 12% επί των ψηφισάντων, τίποτα δεν θα μπορέσει να κρατήσει το κέντρο βάρους εντός της βάσεως στήριξης του πολιτικού συστήματος και αυτό θα καταρρεύσει.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό πολλά μπορεί  και να σημαίνει… Ένα από αυτά είναι πως ίσως μπορεί να απελευθερωθούν υγιείς πολιτικές δυνάμεις που σε αυτό το τοξικό περιβάλλον ιδιωτεύουν, με ό,τι άλλο θα συμπαρέσυρε μια τέτοια εξέλιξη και φυσικά αυτό θα πυροδοτούσε εκατοντάδες τιμωρίες για όσα εγκλήματα έχουν γίνει κατά του ελληνικού λαού και της χώρας

Βεβαίως το σύστημα έχει πολλές δικλίδες ασφαλείας, προκειμένου να συνεχίσει την πορεία που χάραξε υπέρ των συμφερόντων του και κατά των συμφερόντων του λαού.

Μια απ’ αυτές είναι, πως είναι σαν την Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι της κόβεις, δύο βγαίνουν… Έτσι γεμίζουν τις εκλογικές αναμετρήσει με κόμματα «λαγούς» που κατεβαίνουν στις εκλογές, όπου δεν τα ξεχωρίζεις εύκολα (άλλωστε τι λαγοί θα ήταν;) και μπερδεύουν όσους μπερδεύονται, επιτελώντας έτσι τον στόχο τους

Όμως μετά το 60% της αποχής και τις ψήφους που έχασαν ακόμη και αυτοί που ανέβασαν ποσοστά, η ελίτ ανασκουμπώθηκε. «Λες μωρέ να ξεπηδήσει κανένας χαρισματικός ρήτορας που δεν τον ελέγχουμε και να μας πάρει τα σώβρακα;»

Η Ελίτ ανησυχεί πολύ για τα κεκτημένα της από τότε που μας έκανε μετανάστες μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Και αυτό φαίνεται από τις σπασμωδικές κινήσεις που ξεκίνησαν αμέσως μετά τις εκλογές.

Φυσικά άρχισαν να κάνουν εκείνο που ξέρουν καλύτερα, το γνωστό κόλπο της διαίρεσης των κομμάτων, ανακυκλώνοντάς το με τα ίδια υλικά εννοείται… «Τι; Είμαστε τώρα για άλλους που δεν τους γνωρίζουμε;» Μέχρι την ΝΔ θα διαιρέσουν αυτοί από τον πανικό που τους διακατέχει..

Δείτε πόσα κόμματα πάνε να δημιουργήσουν… Ήδη ακούγονται τα ονόματα των Κασσελάκη και Πολάκη στον διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ έχουμε χάσει τον λογαριασμό, ενώ στη ΝΔ (που είναι και κυβέρνηση) ακούστηκε δειλά δειλά πως ο Καραμανλής με τον Σαμαρά θέλουν να πάρουν το κόμμα πίσω από το Μητσοτακέικο! Και θα μείνει το Μητσοτακέικο χωρίς κόμμα;

Όλα αυτά είναι φαιδρά πράγματα, ξανά δοκιμασμένα, που ο λαός τα απέρριψε στις τελευταίες εκλογές και αν είναι κάτι να γίνει για να τον πείσουν να κάνει τα ίδια λάθη, θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν σκηνοθέτη. Πέθανε κι ο Μπιρσίμ… δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα προς ευόδωση. Ο ελληνικός λαός έδειξε να έχει καταλάβει

Το σίγουρο είναι πως δεν θα παραδώσουν την εξουσία έτσι εύκολα. Στα πολύ δύσκολα αυτοί τραβάνε και μαχαίρι άμα λάχει, γίνονται δημοκρατικότεροι του Μπάιντεν και σου καταλύουν την ελευθερία στα ίσια. Άλλωστε το πείραμα έχει ήδη γίνει με επιτυχία στα χρόνια του κόβιντ.

Όμως σε τελική ανάλυση όλα είναι στο μυαλό και στο χέρι του λαού. Θα μπορέσει να αντιδράσει όπως στο δημοψήφισμα; Έχει τη διάθεση να αγωνιστεί ή θα εγκαταλείψει και θα πνιγεί;

Οι απέναντι έχουν όλα τα όπλα στα χέρια τους, όμως η από εδώ πλευρά πρέπει να έχει την θέληση και την πίστη για ελευθερία.

Και αυτή τη φορά πρέπει να απελευθερωθούμε από ελληνόφωνους, που δεν το ‘χουμε ξανακάνει

Ψυχή βαθιά σε όλουςεπιστροφή