IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Δεν μπορεί να σταθεί άλλο αυτό το πολιτικό σκηνικό, θα καταρρεύσει
25.01.24


Το ΙΟΝΙΟΝ FM φιλοξένησε στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ τον πρόσφατα καταδικασθέντα με 18 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης Παναγιώτη Λαφαζάνη, για την προσπάθεια διάσωσης των πρώτων κατοικιών από πλειστηριασμούς. Ο κ. Λαφαζάνης με αγωνιώδη φωνή περιέγραψε το δράμα της Ελλάδας, λέγοντας πως υπάρχει μεγάλο βουητό μες την κοινωνία και κάποια στιγμή αυτός ο γίγαντας θα ξεσπάσει και θα διαλύσει όλο το κατασκευασμένο σύστημα. Προέβλεψε δε πως σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα θα έχουμε συνταρακτικές εξελίξεις στη χώρα, γιατί δεν μπορεί να σταθεί αυτό το πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας για τους πλειστηριασμούς, είπε πως είχαν μπλοκάρει στην ουσία τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών φτωχών οικογενειών στα ειρηνοδικεία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και αυτό ήταν κόλαφος για το σύστημα που άρχισε να χτυπά τις διαδηλώσεις τους και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Κοντονής έκανε τους πλειστηριασμούς ιδιώνυμο αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση. Ενώ ταυτόχρονα έκαναν τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς με αποτέλεσμα να γίνονται στα συμβολαιογραφικά γραφεία και με αυτή τη μέθοδο δεν παίρνει χαμπάρι κανείς, όντας τετελεσμένες οι πράξεις μετά.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, η χώρα είναι πλέον αποικία, σημειώνοντας με έμφαση πως αυτή η κατάσταση θέλει ξεσηκωμό και όχι κουβέντες μεταξύ μας, γιατί με κουβέντες το πρόβλημα δεν λύνεται.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πούλησε τον αγώνα και τις βασικές προεκλογικές του υποσχέσεις που ήταν η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως και κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

Για το θέμα των ημερών με τους γάμους ομοφυλοφίλων είπε πως αυτό το θέμα έχει ανακινηθεί για να επιφέρει αποπροσανατολισμό του Ελληνικού λαού. Και μπαίνοντας στην καρδιά του προβλήματος δήλωσε: «Τα θεμέλια μιας κοινωνίας είναι ο πατέρας κι η μητέρα. Αν αυτά τα θεμέλια κλονιστούν η αποσταθεροποίηση θα είναι μεγάλη. Ήδη έχει αποσταθεροποιηθεί η κοινωνία μας, παρακμάζει και αν χάσουμε αυτά τα στηρίγματα που λέγονται πατέρας και μητέρα κα αρχίσουμε να μπαίνουμε σε άλλες ατραπούς, τότε διαλύθηκε η κοινωνία». Και συνέχισε λέγοντας πως «το φρικιαστικό στην υπόθεση είναι πως δεν προασπίζεται η ύπαρξη και το μέλλον των βρεφών και των νηπίων τα οποία δεν έχουν γνώμη και χρειάζονται προστασία». Για την στάση της αριστεράς στο θέμα αυτό είπε πως είναι τραγικότατη και βαθύτατα λαθεμένη.

Δημοσιεύουμε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ του Ε.ΠΑ.Μ σχετικά με την καταδίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την καταδίκη του συντρόφου Παναγιώτη Λαφαζάνη της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ του Ε.ΠΑ.Μ

Η πολιτική δίωξη και εν τέλει καταδίκη, σε 18μηνη φυλάκιση, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των συναγωνιστών Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδόπουλου, αναδεικνύουν δύο κομβικές όψεις της σημερινής συγκυρίας: 1) τον πανικό στον οποίο βρίσκεται το ανάλγητο δοσιλογικό πολιτικό προσωπικό, που στην προσπάθεια της “συνεπούς” υπηρέτησης των ξένων δανειστών, των Fundς και των τραπεζιτών, εντείνει τις αυταρχικές, ανελεύθερες και παράνομες μεθοδεύσεις του, και 2) το ότι, “όταν χρειάζεται”, βρίσκονται εκείνοι οι δικαστές που απολύτως πειθήνια θα υλοποιήσουν τα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας, αρκεί να λαμβάνουν το μισθό τους.

Μετά από 6 χρόνια συνεχών αναβολών, και παρά την αντίθετη -απολύτως εμπεριστατωμένη- αθωωτική πρόταση του κ. Εισαγγελέα της έδρας, οι συναγωνιστές, με ψευδείς και αβάσιμες κατηγορίες και επί τη βάσει ενός “ιδιώνυμου” που εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά διατήρησε η ΝΔ, καταδικάστηκαν γιατί τόλμησαν να διατρανώσουν την πολιτική τους αντίθεση ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών φτωχών οικογενειών. Απ’ την άλλη, το πολιτικό προσωπικό που με καταφανείς πράξεις εσχάτης προδοσίας και με ακρωτηριασμό του ελληνικού Συντάγματος, ξεπούλησε και συνεχίζει να ξεπουλά τη Χώρα, την έθεσε υπό ξένη κηδεμονία, εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό και τον έθεσε υπό την ομηρία “χαρτζιλικιών”, κυκλοφορά ελεύθερο, συνεχίζοντας να ψεύδεται και να εξαπατά. Ως πότε;

Σύντροφε Παναγιώτη: η παράνομη και άδικη ετυμηγορία του δικαστηρίου και η ποινή που σου επιβλήθηκε (με τριετή αναστολή, για να μη “ξεσηκωθούν και οι πέτρες”), συνιστά ένα ακόμη εύσημο, στη μακρόχρονη αγωνιστική σου διαδρομή για την προάσπιση των συμφερόντων του εργαζόμενου Λαού, για Δημοκρατία και κοινωνική προκοπή. Απέδειξε, για άλλη μια φορά, την τίμια, διαυγή και χωρίς παζαρέματα συμπαράταξή σου με τα δίκαια του ελληνικού Λαού.

Είμαστε δίπλα σου.

Η Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ    επιστροφή