IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Κώστας Ζαχαριάδης: Το κόμμα το οποίο χρωστάει 400 εκατομμύρια στις τράπεζες και κάνει πλουσιοπάροχες εκλογές μιλάει για μαύρα χρήματα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ
27.01.23


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,  κος Κώστας Ζαχαριάδης , μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Για εμάς το μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η συζήτηση να παραμείνει στο δημόσιο λόγο εστιασμένη σε αυτά τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο και αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να τα συγκαλύψει. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες  και όλα τα δυνατά εργαλεία στο χρόνο που θα κρίνουμε και θα απαιτηθεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί τώρα το όπλο της πρότασης δυσπιστίας

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Περιμένω να ακούσω με προσοχή ο Α. Τσίπρας στην αίθουσα της ολομέλειας γιατί αυτό το οποίο έχει να μας πει είναι αυτό το οποίο αρνήθηκε θεσμικά η Βουλή να ακούσει όταν ο κ. Ράμμος είπε «έκανα μια έρευνα, ολοκλήρωσα και έχω κάποια πράγματα να σας πω». Βγήκανε με την πίεση και τον στραγγαλισμό και το κεφαλοκλείδωμα του κ.Μητσοτάκη και είπαν «εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Κρατήστε τα όταν κρίνουμε εμείς θα σας καλέσουμε να μας τα πείτε».

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ:  Αν είναι παράνομο αυτό το οποίο έχει κάνει ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Ράμμος να κάνουν ότι χρειάζεται για να επιβληθούν οι ποινές αυτής της παρανομίας. Νομίζω ότι κινούμαστε απολύτως θεσμικά σε όλα τα επίπεδα όλο αυτό το χρονικό διάστημα και θα πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιπες δυνάμεις και οι υπόλοιποι θεσμοί τη δουλειά τους στο θεσμικό επίπεδο και όχι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Το δε επιχείρημα ότι ο κ. Ράμμος ξαφνικά έγινε ΣΥΡΙΖΑ και θα τον δούμε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ το θεωρώ σκοτεινό, το θεωρώ χυδαίο, το θεωρώ αποπροσανατολιστικό της συζήτησης. Όποιος πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής, όποιος ανώτατος δικαστικός λειτουργός  κάνει τη δουλειά του και τιμά την επιστήμη του, τους συνταγματικούς θεσμούς, την κοινοβουλευτική λειτουργία είναι Συριζαίος, αυτό μας λεει ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς αν ήξερε από πριν  ο κ.Τσίπρας τι θα του δώσει ο κ. Ράμμος και είχε κανονίσει ραντεβού  με την πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Αυτό δεν το γνωρίζω μπορείτε να ρωτήσετε την εκπρόσωπο του κόμματος αλλά είναι απολύτως σαφές ότι ο κ.Τσίπρας έκρινε ότι θα είναι η συζήτηση σημαντική και ήθελε να την ενημερώσει με έναν τρόπο για την πρόοδο των συζητήσεων. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια μη θεσμική προνομιακή σχέση ή ενημέρωση, θεωρώ όμως ότι από τη στιγμή που αρνήθηκαν στον κ. Ράμμο την ενημέρωση στην κοινοβουλευτική επιτροπή ότι είχαν κάτι να κρύψουνε.

Ερωτηθείς αν κρίνει ικανοποιητικές τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ:  Μου φάνηκε ότι οι δηλώσεις ήταν χαμηλότερες των περιστάσεων και δεν με καλύπτει η δήλωση ότι «έχω τοποθετηθεί και αυτά είναι τα όρια του θεσμικού μου ρόλου». Εδώ έχουμε μια συνταγματική εκτροπή, εδώ έχουμε μια θεσμική εκτροπή, εδώ έχουμε το κράτος να ενώνεται με το παρακράτος σε ένα πρόσωπο το οποίο είναι το Νο2 του πολιτικού μας συστήματος και πρέπει το Νο1 να διαφυλάξει τη δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών. Αυτή είναι η προσωπική μου τοποθέτηση.  Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τη χώρα δεν είναι ούτε η στάση της κας Σακελλαροπούλου, που είναι πρόβλημα, ούτε η στάση του προέδρου της Βουλής που επίσης είναι πρόβλημα, είναι ο ίδιος Μητσοτάκης προσωπικά. Το σκοτεινό δίκτυο το οποίο οργάνωσε, πλέον  δεν έχουμε ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα, δεν έχουμε ρυπαρά δίκτυα, δεν έχουμε τους βουλευτές και τους υπουργούς της ΝΔ να λένε «ποιος το λεει αυτό; Το λέει το documento, το λεει το τάδε ή το δείνα». Πλέον έχουμε να τα λεει η ΑΔΑΕ και την κυβέρνηση να επιχειρεί να μην ακούσει, αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της θεσμικής και συνταγματικής εκτροπής, της εργαλειοποίησης των θεσμών, μιας αυταρχικής και σκοτεινής συμπεριφοράς τότε ποιος είναι ο ορισμός;

Αναφορικά με τη στάση του κ.Ανδρουλάκη

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Από τη στιγμή που έχει επιχειρηθεί ο θεσμικός στραγγαλισμός της λειτουργίας της επιτροπής και του κοινοβουλίου η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη είναι από τα πράγματα ξεπερασμένη. Νομίζω ότι θα πρέπει όλα τα κόμματα, και είδα με θετικό τρόπο και τη δήλωση του κ. Κουτσούμπα, να φτιάξουμε ένα μέτωπο δημοκρατίας, λειτουργίας του κοινοβουλίου. ...Αν κατι πρέπει να αναγνωρίζουμε απολύτως στον κ. Τσίπρα αυτό το εξάμηνο είναι ότι σε θέματα αρχών, αξιών, δημοκρατίας και θεσμών δεν πήγε πίσω ποτέ παρά τις όποιες μιντιακές πιέσεις μπορούσαν να υπάρξουν  ότι «αυτό το θέμα δεν είναι τόσο δημοφιλές, δεν απασχολεί τόσο πολύ τους πολίτες» και λοιπά.

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις στο ειδικό δικαστήριο που αφορούν την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ:  Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Το κόμμα το οποίο χρωστάει 400 εκατομμύρια στις τράπεζες και κάνει πλουσιοπάροχες εκλογές μιλάει για μαύρα χρήματα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει 1 σεντ μαύρα χρήματα, εδώ έχουμε καταγγελίες δήθεν από το 2016 οι οποίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας ένα μήνα πριν τις εκλογές του ’23.   Εδώ φέρεται να υπάρχει η ατζέντα αυτής της κυρίας που δήθεν κανόνιζε τα ραντεβού του κ.Καλογρίτσα με τον κ.Παππά κλπ, έχετε προσέξει σε αυτή την ατζέντα ποιο άλλο όνομα έχει στα ραντεβού του κ.Καλογρίτσα εκείνη την περίοδο; Του κ. Θεοδωρικάκου που τότε ήταν σύμβουλος, ήταν το αριστερό χέρι του κ. Μητσοτάκη. Αν είναι τα πράγματα έτσι υπήρχε ένα σχέδιο στο οποίο εμπλέκεται ευθέως ο κ. Μητσοτάκης εκείνη την περίοδο σε διάφορες εταιρείες δημοσκοπήσεων  που είχε το αριστερό του χέρι. Το SMS στο οποίο αναφέρεστε έχει ήδη αποδομηθεί στο δικαστήριο  και από την πράξη γιατί τι  υποτίθεται ότι έλεγε αυτό το κατασκευασμένο πιθανώς SMS; Έλεγε ότι θα φτιάξουμε ένα κανάλι και θα πάρει 30% ο Ξενάκης, 30% ο Σκουρής, 40% ο Ζαχαριάδης. Ρωτάνε τον Ξενάκη είχες καμία σχέση; Λεει όχι. Ρωτάνε το Σκουρή, λεει όχι. Άρα με προσοχή αυτά είναι κατηγορίες ένα μήνα πριν τις εκλογές, είναι αντιπερισπασμός.