IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Είναι λυπηρό αυτοί οι οποίοι κάνουν ότι λυπούνται να χρησιμοποιούν τέτοια ζητήματα για ψηφοθηρία
13.01.23


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,  κος Κώστας Ζαχαριάδης , μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο. 

Αναφορικά με την επιθυμία στελεχών της ΝΔ να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Φαίνεται ότι σήμερα στη ΝΔ και ενόψει των εκλογών γιατί δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά είναι προεκλογικά, είναι λυπηρό αυτοί οι οποίοι κάνουν ότι λυπούνται να χρησιμοποιούν τέτοια ζητήματα για ψηφοθηρία. Ανακινούν ζητήματα που πίστευα και νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία και του συντηρητικού κόσμου  στη χώρα  τα είχαμε αφήσει πίσω.  

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Μου έκανε τρομακτική εντύπωση η ανάρτηση στο Twitter  του κ.Βορίδη που λεει «ο βασιλεύς Κωνσταντίνος». Ιδίως ο κ.Βορίδης με τη συγκεκριμένη διαδρομή που η κοινοβουλευτική δημοκρατία του έδωσε προσωπικά, μέσα από το κόμμα του βέβαια, μια τεράστια αγκαλιά ώστε να φτάσει στο αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών  δηλαδή του υπουργού του σκληρού κράτους, της θεσμικής λειτουργίας του κράτους που άπτεται και ευαίσθητων ζητημάτων θα έπρεπε να είναι απολύτως πιο προσεκτικός.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Σέβομαι και σεβόμαστε απολύτως το πένθος της οικογένειας, προφανώς όταν φεύγει ένας άνθρωπος είναι ια είδηση λυπηρή αλλά είναι μια ευκαιρία μετά την κηδεία να θυμηθούμε ξανά τη σύγχρονη ιστορία. Δηλαδή τι σημαίνει Ιουλιανά.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είναι αυτονόητο ότι δεν θα έπρεπε να γίνει η κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους.    

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Σαμαρά

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είναι κρίμα μετά από 40 χρόνια μεταπολίτευσης να γυρνάμε σε εκείνη την περίοδο. Είναι κρίμα να μην έχουμε καθαρό και στο συντηρητικό στρατόπεδο της πολιτικής ζωής της χώρας ότι η ιστορία με τους βασιλείς, τα στέμματα και τους πρίγκιπες έχει τελειώσει. Είναι κρίμα η δήλωση του κ. Σαμαρά να ανοίγει ζητήματα τα οποία έπρεπε να είναι για όλους κλειστά.

Ερωτηθεις αν αίρει την εμπιστοσύνη του ο ΣΥΡΙΖΑ στον κ.Ντογιάκο

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Με βάση την ένταση και την αυστηρότητα που κάνουμε εμείς δηλώσεις είναι στο μέσον από αυτά τα οποία είπε ο κ.Βενιζέλος, είναι στο μέσον από αυτά που είπε ο κ. Κοντιάδης μια σειρά άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια με βάση και την πολιτική τους ιδιότητα αλλά και την επιστημονική τους διαδρομή βρέθηκαν δίπλα είτε ως πολιτικοί είτε ως επιστημονικοί σύμβουλοι στον κ.Μητσοτάκη. Δεν νομίζω ότι σηκώνουμε το θέμα πάνω από εκεί που πρέπει κάνουμε το χρέος μας απέναντι στη δημοκρατία και το  χρέος απέναντι στη δημοκρατία αυτή τη στιγμή για κάθε δημοκράτη πολίτη είτε πολιτικό είναι να βάλει θέμα. Όταν 16 κορυφαίοι συνταγματολόγοι βγάζουν αυτή την επιστολή δεν είναι θέμα ούτε κυβέρνησης –αντιπολίτευσης ούτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Τι είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ότι εφόσον κρίνεται κ. Ντογιάκο ότι έχω παρανομήσει ελάτε να με συλλάβετε. Έτσι δεν πρέπει να είναι για κάθε ευνομούμενη δημοκρατία; Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη σε ένα δικαστικό λειτουργό ο οποίος κινείται στην κατεύθυνση της συγκάλυψης και αυτό δεν το λεω εγώ που είμαι στο ΣΥΡΙΖΑ και κάνω αντιπολίτευση και έχουμε εκλογές και εν πάση περιπτώσει είναι εύλογο να υπάρχει αντιπαράθεση, το λένε οι 16 συνταγματολόγοι, το λεει η ανεξάρτητη αρχή.    

Ερωτηθείς αν θα είχε μεγαλύτερη αξιοπιστία η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ αν το διάστημα της διακυβέρνησης του είχαν δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στη λειτουργία των θεσμών 

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Γιατί το λέτε αυτό; Θέλετε να σας θυμίσω την εργώδη προσπάθεια που έγινε για να βρούμε την πλειοψηφία των 4/5 να συγκροτηθεί το ΕΣΡ; Τον απόλυτο θεσμικό σεβασμό μας στις αποφάσεις του ΑΣΕΠ ...Πέρα από τα λόγια στην πολιτική υπάρχουν και οι πράξεις δεν βγήκε ποτέ κάποια ανεξάρτητη αρχή όπως βγαίνει  ο κ. Ράμμος να μιλήσει για νομοθέτημα της δικής μας κυβέρνησης που πάει να συγκαλύψει υποθέσεις. Δεν υπήρξε ποτέ επί των δικών μας ημερών γιατί εμείς ήμασταν μια δικλείδα ασφαλείας θεσμικής σταθερότητας της χώρας να βγαίνει ένας εισαγγελέας και να του απαντάνε 16 συνταγματολόγοι.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι αυτές οι διαφοροποιήσεις προς την κυβέρνηση από ανθρώπους που μέχρι το 2019 συμμετείχαν στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δημιουργούν τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός άλλου τόξου

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Αυτό θα κριθεί.  Είναι αλήθεια ότι ο σκοτεινός και συγκαλυπτικός τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις ευρύτερης συνάντησης και συνεννόησης και μεταξύ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης αλλά και μεταξύ δεξαμενών σκέψεις ανθρώπων της επιστήμης και διανόησης...

ΔΗΜ: Συνάντηση και με τον κ. Βενιζελο;

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Δεν θεωρώ ούτε εύκολο ούτε λογικό ούτε είναι στις στοχεύσεις τις δικές μας, ούτε πιστεύω στου κ. Βενιζέλου, να βρεθούμε σε ένα κοινό πολιτικό μετερίζι όμως στα ζητήματα αρχών, αξιών, υπεράσπισης της δημοκρατίας, το γεγονός ότι ο κ. Αλεβιζάτος με τον οποίο έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές αλλά είναι ένας έντιμος άνθρωπος και ένας άριστος επιστήμονας,  ο κ. Κοντιάδης ο οποίος σε μια σειρά ζητήματα συμβούλευε την κυβέρνηση τους πρώτους μήνες, έχουν μια τέτοια τοποθέτηση ... αυτά πρέπει να απασχολούν όχι κυρίως τις πολιτικές δυνάμεις στο ανώτατο επίπεδο αλλά την κοινωνία η οποία βλέπει και αντιλαμβάνεται ότι ο κ.Μητσοτάκης προσπαθούσε να φιλοτεχνήσει για τον εαυτό του ένα προφίλ ενός σύγχρονου τεχνοκράτη, φιλελεύθερου προοδευτικού πολιτικού και είναι κάποιος για τον οποίο μια σειρά ανθρωποι που ήταν δίπλα του αρχίζουν και βρίσκονται απέναντί του. Πιστεύω ότι το μέτωπο της επόμενης μέρας πρέπει να είναι μέτωπο πολιτικής στράτευσης και κοινωνικής επιβίωσης.