IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ 2018/334

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Ντογιάκος έχει ευθύνη να αναδείξει την αλήθεια, όχι να αποκρύψει την αλήθεια. Eνορχηστρωτής της γνωμοδότησης Ντογιάκου το Μέγαρο Μαξίμου
13.01.23


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, κος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Ερωτηθείς αν θα παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να ευχηθώ συλλυπητήρια στην οικογένεια γιατί έχασαν τον πατέρα τους, τον σύζυγο, ένα δικό τους άνθρωπο η υπόλοιπη συζήτηση που γίνεται δεν με αφορά.

Ερωτηθείς πως κρίνει την επιθυμία βουλευτών της ΝΔ να παραστούν στην κηδεία

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι εσωκομματικό θέμα της ΝΔ ας το λύσουν μόνοι τους, δεν νομίζω ότι απασχολεί τον κόσμο αυτό το θέμα. Όλα αυτά τα ζητήματα που τίθενται σήμερα ενώ υπάρχουν  τόσα μεγάλα ζητήματα, έχουμε τα θέματα των υποκλοπών, έχουμε τα θέματα της ακρίβειας, έχουμε τα θέματα που αφορούν τους θεσμούς το μόνο που βοηθάει είναι να ξεφύγει η κυβέρνηση  από τα πραγματικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κόσμος. Δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε ένα παιχνίδι τέτοιο το οποίο δεν έχει καμία ουσία, είναι ένα εσωτερικό ζήτημα με τους βασιλόφρονες της ΝΔ ή τους μη. Ας το λύσει η ΝΔ.

Με αφορμή την γνωμοδότηση Ντογιάκου

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό έχουν να κάνουν με το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα θέματα διαφάνειας, δημοκρατίας, θεσμών και ανεξάρτητων αρχών. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει αυτή την επίθεση σε αυτούς τους θεσμούς τις ανεξάρτητες αρχές με διάφορους τρόπους. Είχαμε παλαιότερα την κα Θάνου και τώρα έχουμε τον κ. Ντογιάκο. Οι 16 συνταγματολόγοι ουσιαστικά λένε ότι η ΝΔ προσπαθώντας να καλύψει αυτά που έχουν συμβεί, και την ευθύνη έχει το Μαξίμου, «επέβαλε»
στον κ. Ντογιάκο να κάνει αυτό που έκανε. Νομίζω ότι είμαστε βήματα πίσω σε θέματα δημοκρατίας και διαφάνειας. Κατά την άποψή μας ενορχηστρωτής όλων αυτών είναι το Μαξίμου.

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Ντογιάκος έχει ευθύνη να αναδείξει την αλήθεια, όχι να αποκρύψει την αλήθεια.

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τα τελευταία 8 χρόνια η δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, οι θεσμοί έχουν πολλά χτυπήματα, υπήρχαν περιπτώσεις ανάλογες στο παρελθόν και ήρθε η ΝΔ και το τερμάτισε. Οι ανεξάρτητες αρχές δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπιούνται, είναι μια ιδεολογία την οποία δυστυχώς και στα δύο κόμματα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν αυτές τις ανεξάρτητες αρχές, τις οποίες επέβαλλε το ΠΑΣΟΚ και είναι πρόοδος στη χώρα μας, να τις απαξιώσουν. Αυτό το έκαναν με το δικό τους τρόπο πολλά στελέχη κορυφαία του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών ο κ. Πολάκης όπου μιλούσε για αρχές του θεαθήναι και ήρθε η ΝΔ να φτάσει και να πει ότι αυτές οι ανεξάρτητες αρχές είναι για τα μάτια του κόσμου. Αναρωτιέμαι αυτό είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση.

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ενορχηστρωτής όλων αυτών που συμβαίνουν σήμερα για να αποκρυφτούν τα στοιχεία είναι το Μαξίμου.  Όλα γίνονται από το Μαξίμου. Αυτό θα αντιμετωπίσουμε  θεσμικά αλλά θα αντιμετωπιστεί από αυτούς που πιστεύουν στους θεσμούς όχι αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν πολιτικά οφέλη μόνο και μόνο από αυτό που έκανε ο κ. Ντογιάκος. Πρέπει να πιστεύει κάποιος στους θεσμούς για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.  

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του εισαγγελέα

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τα κόμματα δεν αίρουν την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, ποτέ δεν είχαμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και δεν υποστηρίξαμε ποτέ την κυβέρνηση σε όλα αυτά. Από την άλλη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με τη στάση του την οποία δεν βγήκε απλώς κάποιο πολιτικό κόμμα να την κρίνει αλλά βγήκαν όλοι οι συνταγματολόγοι και ζήτησαν να πάρει πίσω αυτό που έκανε. Αυτό που έκανε ο κ. Εισαγγελέας έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της αλήθειας, ποιον βοηθάει η απόκρυψη της αλήθειας; Το Μαξίμου.  Πιστεύετε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν γνωρίζει τι απόφαση έβγαλε; Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έβγαλε μια απόφαση που ήξερε ότι με την απόφασή του θα κουκουλωθούν τα πράγματα. Πιστεύετε ότι αυτή η γνωμοδότηση η οποία είναι άκαιρη από όλους τους συνταγματολόγους προσφέρει κάτι στο να  βοηθήσει στην αλήθεια; 

Ερωτηθείς αν φωτογραφίζει το ΣΥΡΙΖΑ όταν λεει ότι κάποιοι επιδιώκουν να έχουν μικροπολιτικά οφέλη από την παρέμβαση του κ.Ντογιάκου 

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Φωτογραφίζω συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα  οποία εκπροσωπούνε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία λέγανε και είχαν την άποψη ότι οι ανεξάρτητες αρχές δεν πρέπει να υπάρχουν. Είναι δημόσιες δηλώσεις τις οποίες κανένας από την ηγεσία του κόμματος δεν είχε σταματήσει και βεβαίως τώρα βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα γιατί όλοι καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορεί τη μια μέρα να λες να καταργηθεί ο κ.Ράμμος και την άλλη μερα να λες μπράβο στον κ. Ράμμο.  Αυτό που λεω είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις και στα δύο κόμματα, το ένα κόμμα το έχει τερματίσει είναι η ίδια η ηγεσία του αλλά και το άλλο κόμμα δεν πιστεύει στους θεσμούς, στις ανεξάρτητες αρχές, σε έναν άλλο τρόπο διακυβέρνησης ευρωπαϊκό απλώς τον αξιοποιεί για μικροπολιτικά οφέλη. 

Αναφορικά με τις εκλογές   

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς σεβόμαστε ως δημοκρατικοί πολίτες την απόφαση του ελληνικού λαού, αν πάρει κάποιος αυτοδυναμία σεβαστό είναι. Αν δεν πάρει αυτοδυναμία και έχουμε μια από τις τρεις εντολές υπάρχουν  τρεις διαφορετικές απόψεις,  ο κ. Μητσοτάκης λεει «θέλω να είμαι αυτοδύναμος». Κατανοώ και να το πω πρακτικά ένας Μητσοτάκης που θα πάρει 34-35% την πρώτη Κυριακή θα πάει στη δεύτερη Κυριακή γιατί θέλει αυτοδυναμία. Ένας Μητσοτάκης όμως που έχει 31% δεν καταλαβαίνω γιατί την αδυναμία της αυτοδυναμίας τους θα την κάνει πρόβλημα της χώρας. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος έφερε την απλή αναλογική και λεει εκ των υστέρων κοροϊδεύοντας τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο της χώρας όπου ήταν ένα αίτημά του, και τους λεει «ψηφίστε αλλά τώρα εγώ δεν κάνω κυβέρνηση ηττημένων» άρα ουσιαστικά ρίχνει νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη. Εμείς όταν θα έρθει η σειρά μας θα πρέπει να πούμε στον κόσμο τι θέλουμε να κάνουμε. Εμείς λέμε ότι αν κάψουνε την εντολή οι δύο πρώτοι ή θέλουν να μιλήσουν μαζί μας εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα.

Ερωτηθείς αν παίζει ρόλο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Βέβαια παίζει ρόλο για αυτό έχουμε πει ότι όταν δεν υπάρχει μια αυτοδυναμία και  γνωρίζοντας όλα αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε αυτούς που φέραν τη χώρα μέχρι εδώ και έχουν αυτά τα προβλήματα να γίνουν με τη δική μας ψήφο πρωθυπουργοί.

Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορούμε εμείς να αποδεχτούμε όλους αυτούς με την υποκρισία ότι ελέγχουν τους αρμούς της εξουσίας είτε από τα Αριστερά είτε από τα Δεξιά; Οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ το έλεγαν και το έκαναν πράξη οι δεξιοί της ΝΔ. Εμείς δεν έχουμε τέτοια αντίληψη κουλτούρας για τις ανεξάρτητες αρχές και τους θεσμούς και τη δημοκρατία.