IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ 2018/334

19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας AgreXa 2022 - Επιστρέφει
31.08.22


Αφιερωμένη στη νέα γενιά, στους ανθρώπους που δημιουργούν το μέλλον, αποτελώντας το πιο δυναμικό «κύτταρο» της τοπικής κοινωνίας είναι η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων της 19ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας- AgreXa 2022 την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων έχει έντονο κοινωνικό, εθελοντικό και πολιτιστικό αποτύπωμα, καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη βράβευση των αριστούχων μαθητών του Δήμου και των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την υποδοχή της φλόγας της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, καθώς και την τιμητική διάκριση καλλιτεχνών που κατάγονται από τον Δήμο Ερυμάνθου. Συγκεκριμένα, θα τιμηθούν οι ηθοποιοί Δημήτρης Γκοτσόπουλος από το Μίραλι, Σπύρος Σταμούλης από τη Χαλανδρίτσα και Άγγελος Ανδριόπουλος από το Μίραλι που με τη συμμετοχή τους στο δημοφιλές σήριαλ «Άγριες Μέλισσες» έγιναν πρεσβευτές του Δήμου Ερυμάνθου.

Οι εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν με καλωσόρισμα από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας περιλαμβάνουν ακόμη, παραστατικές δράσεις από το Σύλλογο γονέων για την εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση «Μαχητές», ενώ η βραδιά νεολαίας θα κλείσει με συναυλία από τους "Above Suspicion", ένα 6μελές μουσικό σχήμα με πατρινούς καλλιτέχνες που κινείται μουσικά και υφολογικά στα είδη του Ελληνικού και ξένου Pop-Rock, Funky, Disco, αλλά και έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού.

AΜΦΙΔΡΟΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδραστικό χαρακτήρα αποκτά φέτος η 19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας- AgreXa 2022, εδραιώνοντας την παρουσία της στα social media και στο διαδίκτυο. Ειδικότερα, η Έκθεση απέκτησε τη δική της ιστοσελίδα- ενημερωτική διαδικτυακή πύλη στη διεύθυνση agrexa.gr μέσω της οποίας καλλιεργείται μια συνεχής, διαδραστική, καθημερινή επαφή με όλους τους χρήστες του διαδικτύου, εκθέτες και πολίτες. Μέσω της ενημερωτικής ιστοσελίδας, η οποία έχει αναπτυχθεί σ’ ένα λειτουργικό ψηφιακό περιβάλλον, παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία για τη διοργάνωση και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο και θα ανανεώνεται συνεχώς. Σκοπός των διοργανωτών είναι η ιστοσελίδα της AgreXa 2022 να παραμείνει ενεργή όχι μόνο την περίοδο της διοργάνωσης, αλλά όλο το χρόνο, αποτελώντας πύλη ενημέρωσης και πληροφόρησης για ζητήματα που αφορούν τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, της τοπικής επιχειρηματικότητας, κ.α.

Την ίδια ώρα, η AgreXa 2022 εγκαινιάζει ένα νέο κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναπτύσσοντας με τους χρήστες όλων των ηλικιών μια ουσιαστική σχέση αλληλεπίδρασης είτε μέσω του υπολογιστή, είτε μέσω του κινητού τους. Επιδίωξη των διοργανωτών είναι η προσέγγιση του κοινού, κυρίως, των μικρότερων ηλικιών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον τους για έναν ανθρωποκεντρικό θεσμό που αποτελεί σημείο αναφοράς για την τοπική ανάπτυξη.

Nα σημειωθεί πως σημαντικό μέρος της διοργάνωσης θα μεταδοθεί live μέσω της ιστοσελίδας, αλλά και των social media της Έκθεσης.

Αναζητήστε την AgreXa 2022 στο facebook “Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας Δήμου Ερυμάνθου”.

 

Όλο το φάσμα των νέων προκλήσεων στον τομέα της οικοανάπτυξης με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων καλλιέργειας και σύγχρονων εργαλείων για τη βιώσιμη διαχείριση της παραγωγής, αλλά και του αγροτικού περιβάλλοντος θα αναδειχτεί στη διάρκεια της επιστημονικής-ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 19ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας- ΑgreΧa 2022.

«Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η υιοθέτηση καινοτομιών στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα αποτελεί ζητούμενο στην κατεύθυνση της απόδοσης των καλλιεργειών, της βελτίωσης της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, της εξοικονόμησης ενέργειας ιδιαίτερα εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, αλλά και της προστασίας του εδάφους και των νερών από τη ρύπανση. Είναι χαρακτηριστικό πως η Γεωργία Ακριβείας έχει αποδειχτεί ως το πλέον κατάλληλο εργαλείο για τη μετάβαση από την παραδοσιακή στη μοντέρνα γεωργία των νέων τεχνολογιών. Γι’ αυτό και στη φετινή διοργάνωση έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των συνδημοτών μας, που κατά κύριο λόγο είναι επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφοι, προσκαλώντας ειδικούς επιστήμονες να παρουσιάσουν όλα τα νέα δεδομένα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

18:45 Προσέλευση, Χαιρετισμοί

19:00 “Γεωργία Ακριβείας” παρουσίαση με drone από τον Γεωπόνο, MSc Γεωπληροφορικής κ. Νίκο Πέρρο

19:50 “Οι προτεραιότητες Αγροτικής πολιτικής της Π.Δ.Ε. Η Περιφέρεια αλλάζει - Ο πρωτογενής τομέας στο επίκεντρο” από τον κ. Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο

Εντεταλμένο Σύμβουλο - Βοηθό Περιφερειάρχη

20:00 Ελιά “ΝΤΟΠΙΑ - ΠΑΤΡΙΝΙΑ” μια καλλιέργεια με μέλλον Εισηγητής: Σπυρίδων Νικ. Αναγνωστόπουλος Γεωπόνος ΤΕ

20:15 Παρουσίαση & βράβευση στο διακεκριμένο τοπικό ελαιόλαδο Κουτσουρελιά - Ranis

20:30 «Η Τοπική Στρατηγική CLLD/LEADER στις ορεινές περιοχές» κ. Ιωάννης Ανδρεόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός ΑΧΑΪΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

20:45 Παρουσίαση του “Ψηφιακού Οικοσυστήματος Επιχειρηματικότητας” Ο Δήμος Ερυμάνθου - περιοχή INHERITURA στο πλαίσιο του Interreg MED έργου INHERIT του Πανεπιστημίου Πατρών & του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

 Εκ του Δήμου