IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ
14.01.15Σήμερα θα μιλήσει η Αμαλιάδα

 • Για την εκλογή του Γιάννη Κουτσούκου

 • Για το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Παράταξη

 • Για την τρίτη εντολή και την Εθνική Συνεννόηση

 • Για την ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο

  Με την ομιλία του στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας σήμερα στις 7:30 μ.μ. κορυφώνει την προεκλογική του εκστρατεία ο Γιάννης Κουτσούκος

 • Ξεκίνησε με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στον Πύργο

 • Περιόδευσε όλο το Νομό – Μίλησε για όλα τα προβλήματα

 • Μίλησε στους ετεροδημότες, σε Αθήνα και Πάτρα

 • Επαναβεβαίωσε τους άρρηκτους δεσμούς του με τους Ηλέιους πολίτες
   Π ρ ό σ κ λ η σ η

Σας προσκαλώ στην προεκλογική μου

συγκέντρωση στην Αμαλιάδα,

την Παρασκευή 23 Γενάρη 7:30 μ.μ.,

στο ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟ Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.Από τα Λεχαινά: Είμαστε Δύναμη Ευθύνης και Σταθερότητας

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ασφαλή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την επόμενη μέρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας συνόψισε ο Γιάννης Κουτσούκος μιλώντας χθες στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στα Λεχαινά

 • Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την έξοδο από το μνημόνιο χωρίς πρόσθετα βάρη και θυσίες από τον ελληνικό λαό.

 • Τη διαμόρφωση της γραμμής πιστωτικής στήριξης για τη χώρα μας, ώστε να βγει με ασφάλεια στις αγορές.

 • Τον καθορισμό του ρόλου του ΔΝΤ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έως το τέλος του προγράμματος.

 • Τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για τη βελτίωση των όρων βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

 • Το πλαίσιο της προοδευτικής διακυβέρνησης, με βάση τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης και τις προοδευτικές αλλαγές.

  Διεκδικούμε την τρίτη θέση, την τρίτη εντολή για να επιτύχουμε Εθνική Συνεννόηση, Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης και Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.
   Συνεχίζει τις περιοδείες - Θερμή υποδοχή στην Ορεινή Ηλεία

Συνεχίζει τις περιοδείες του σε πόλεις και χωριά του Νομού μας ο Γιάννης Κουτσούκος, επικοινωνώντας για μια ακόμα φορά με τους πολίτες.

Στο Πανόπουλο, όπου βρέθηκε προχθές,  έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους των γύρω χωριών, κυρίως, αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο κ. Κουτσούκος συζήτησε μαζί τους όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν τους αγρότες και συγκεκριμένα:

 

 • Την κάλυψη τωνδικαιούχων του παλαιού προγράμματος των νέων αγροτών και την πρόβλεψη νέου προγράμματος για 16.000 θέσεις.

 • Τη διασφάλιση των χρημάτων της εξισωτικής αποζημίωσης (160 εκ.€) και την προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων με τους βοσκοτόπους, ώστε να καταβληθούν όλα τα χρήματα στους δικαιούχους.

 • Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για νομοθέτηση του δικαιώματοςτων αγροτών για συνταξιοδότηση άνευ ορίου ηλικίας και 40 χρόνια ασφάλισης.

 • Τη νομοθετική ρύθμιση,με την οποία αντιμετωπίστηκε ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος των βοσκοτόπων παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης και, κυρίως,του ΣΥΡΙΖΑ.

 • Τη νομοθετική ρύθμιση, επίσης, με την οποία λύθηκε επιτυχώς το πρόβλημα των Πράξεων διοικητικής αποβολής σε καλλιεργούμενες εκτάσεις που χαρακτηρίζονται ως δασικές, με αποτέλεσμα η δραστηριότητα των αγροτών να είναι, πλέον, νόμιμη και στην οποία ρύθμιση αντέδρασε έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ.

 • Τις 100 δόσεις για τη ρύθμιση των οφειλών στον Ο.Γ.Α, οι οποίες είναι, πλέον, πραγματικότητα,με αποτέλεσμα να μη γίνει παρακράτηση των οφειλομένων στον Ο.Γ.Α από την Ενιαία Ενίσχυση.

 • Το νέο φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες, με το οποίο φορολογεί το καθαρό κέρδος μετά την αφαίρεση από τα έσοδα όλων των εξόδων που πραγματοποιεί ο αγρότης.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Κουτσούκος του Δημητρίου γεννήθηκε στην Αμαλιάδα στις 29 Νοεμβρίου 1953. Είναι παντρεμένος με τη Βούλα Κουντουριώτη και έχει δύο κόρες, την Ελένη και τη Δήμητρα, απόφοιτες Πανεπιστημίων της Αθήνας. Σπούδασε στο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και πήρε το πτυχίο του Οικονομολόγου.

Εργάστηκε αρχικά στον ιδιωτικό τομέα, όπου απέκτησε εμπειρία ως στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών πολλών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια εργάσθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μελέτη και εφαρμογή του Φ.Π.Α. στην Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά για θέματα που άπτονται της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας. Το 2000 εξέδωσε το βιβλίο του «Πολιτική Κατάθεση».

Με την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο το 1972 δραστηριοποιήθηκε και υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος έως τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την ίδρυσή του, το 1974. Με την είσοδό του στους εργασιακούς χώρους ανέπτυξε πλούσια δράση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από την ΠΑΣΚΕ Λογιστών. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στο Κίνημα των Οικονομικών Επιστημόνων και εξελέγη στην πρώτη αιρετή Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας το 1983, επανεξελέγη το 1989 και διετέλεσε επανειλημμένα μέλος της Συνόδου των Αντιπροσώπων του.

Με την είσοδό του στο Δημόσιο τομέα, συνέχισε τη συνδικαλιστική του δράση στο δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα, συμβάλλοντας και στην οργάνωση της ΠΑΣΚ των Δημοσίων Υπαλλήλων, της οποίας διετέλεσε Γραμματέας από το 1989-1995.

Το 1989 εξελέγη για πρώτη φορά στη Διοίκηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και επανεξελέγη το 1992. Το 1993 εξελέγη πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, επανεξελέγη το 1995 καθώς και το 1998 που παρέμεινε ως το 2000. Μετείχε ενεργά προωθώντας τις θέσεις του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος, με την εκλογή του στις Διοικήσεις των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συνδικάτων, στη Διοίκηση της CES (Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων), της PSI (Διεθνής των Δημοσίων Υπηρεσιών) και της FSESP (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών). Συμμετείχε ως εισηγητής σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά συνέδρια. Με την ιδιότητα του Προέδρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχε σε επιτροπές αποφασιστικού και γνωμοδοτικού χαρακτήρα.

 

Πολιτική σταδιοδρομία:

Στις Εθνικές Εκλογές του 2000 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος στο Ν. Ηλείας και εξελέγη Βουλευτής. Όμως μετά από προσφυγή συναδέλφων του, το Εκλογοδικείο του αφαίρεσε τη Βουλευτική έδρα.

Το 2004 τιμήθηκε και πάλι με την ψήφο του λαού της Ηλείας και αναδείχθηκε πρώτος Βουλευτής. Ανέπτυξε πλούσια κοινοβουλευτική δράση στην Ολομέλεια της Βουλής και στις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου.

Το 2007 επανεξελέγη αναδειχθείς και πάλι πρώτος Βουλευτής Ηλείας.
Συμμετείχε αρχικά στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στη συνέχεια στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης.

Στις Εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 επανεξελέγη βουλευτής Ηλείας.
Δραστηριοποιήθηκε κοινοβουλευτικά στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης.

Διετέλεσε:

- Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από 7-9-2010 έως 17-6-2011.

- Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από 17-6-2011 έως 11-11-2011 (Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου).

- Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, από 11-11-2011, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 9-2-2012, διαφωνώντας με τις ρυθμίσεις στα εργασιακά και κυρίως με τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Εξελέγη βουλευτής και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και Ιουνίου 2012 και δραστηριοποιήθηκε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

 Στις 07/11/2012 τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ επειδή διαφώνησε και δεν ψήφισε τα Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 και εντάχθηκε στους ανεξάρτητους βουλευτές. Τον Φεβρουάριο του 2012 εντάχθηκε ξανά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στις 22 Ιουνίου του 2014 ορίστηκε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Στην κομματική του διαδρομή διατέλεσε μέλος σε όργανα και επιτροπές όλων των επιπέδων, τοπικά, τομεακά και κεντρικά. Από το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 1994 εκλεγόταν συνεχώς μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Το 2001 εξελέγη από την Κεντρική Επιτροπή Γραμματέας του Τομέα Συνδικαλισμού και Μαζικών Χώρων και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Το 2005 ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος και συνέβαλε, εκτός των άλλων στην επεξεργασία του προγράμματός του για την αγροτική ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

Το Μάρτιο του 2008 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2009.