IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Αχ Ευρώπη εσύ μας μάρανες
04.06.24


Καλημέρα στο προεκλογικό τρελοκομείο η Ωραία και ΤΙΜΙΑ Ελλάς  – Σήμερα είναι Τρίτη 4 Ιουνίου 2024. Οι υποκριτές προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο των αφελών και υπνωτισμένων Ελλήνων, χοροπηδάνε γύρω από τις περιουσίες τους (τις εμφανείς), την ώρα που ο καταληστευμένος ελληνικός λαός δεν έχει να βγάλει τη βδομάδα. Πολύ κακόγουστο το σημερινό θέατρο με τα μεταξύ τους δήθεν Πόθεν Έ(αι)σχος. – Δεν φτάνει που δεν έχουμε να φάμε, που μας δημεύουν τις περιουσίες με αντισυνταγματικούς νόμους, χοροπηδάνε πάνω στα συντρίμμια του ελληνικού λαού, χωρίς ίχνος ντροπής και έστω μιας μίνιμουμ ενσυναίσθησης. Αυτό λέγεται πολιτική αλητεία, το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς…

Τέλος πάντων…

Μια άποψη που την ασπάζομαι πλήρως, είναι αυτή του Παντελή Σαββίδη των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ.

Και υπό τον όρο πως οι ευρωεκλογές είναι για να ψηφίζουμε για την Ευρώπη, οι δε Εθνικές εκλογές για την Ελλάδα, χωρίς να τα μπλέκουμε μεταξύ τους με σκοπό τα λεγόμενα μηνύματα προς τον Μητσοτάκη, τότε όπως λέει και ο κ. Σαββίδης...ΑΥΤΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ

Την ερχόμενη Κυριακή διεξάγονται εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο μέσα σε κλίμα σύγχυσης και απογοήτευσης.

Απογοήτευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι δεν έχει όραμα. Δεν έχει ηγεσία (τύπου Ντελόρ, ας πούμε) και δεν ξέρει τι θέλει. Δεν μπορεί, επίσης, με τους θεσμούς που δημιούργησε, να πετύχει αυτό που θέλει. Έχει γίνει ουρά των ΗΠΑ, οδηγεί την ήπειρο σε έναν πόλεμο με ανεξέλεγκτες διαστάσεις,, έχει χάσει τις αξίες της.

Η ηγεσία της έχει αντιληφθεί την αδιαφορία της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τις εκλογές και προσπαθεί να αποφύγει την απαξίωσή της δια της αποχής.

Τις προηγούμενες ημέρες διάβασα την είδηση πως η ΕΕ απευθύνθηκε σε διακεκριμένους, διεθνούς φήμης αθλητές οι οποίοι με δηλώσεις τους σε βίντεο προσπαθούν να πείσουν τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες. Η επιλογή είναι τραγική και δείχνει το αδιέξοδο της ΕΕ. Δεν μπορεί να πείσει τους νέους η ΕΕ με τους θεσμούς της, ούτε με και με το έργο της. Και απευθύνεται για τον σκοπό αυτό σε αθλητές πολλοί από τους οποίους μπορεί να μην γνωρίζουν καν τι είναι η ΕΕ.

Αντιλαμβανόμενη η ΕΕ το δημοκρατικό κενό στη λειτουργία της, προβάλλει δημοσιεύματα περί κλήρωσης αντί ψήφου, παραπέμποντας στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία, με αφορμή σχετική έκθεση στην  Βόννη ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που προσπαθούν να πείσουν τους ευρωπαίους πολίτες για την αναγκαιότητα να ψηφίσουν.

Όσο το βασικό πρόβλημα της ένωσης είναι υπαρκτό, όσο, δηλαδή, δεν διαθέτει όραμα, οι προσπάθειές της δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Ίσως, μια ηχηρή αποχή μεταδώσει αυτό το μήνυμα. Αυτή η Ευρώπη δεν μας αρέσει. Θέλουμε μια άλλη Ευρώπη. Ποια;

Η πρωτοβουλία στο παρελθόν για το ποια Ευρώπη θέλαμε προερχόταν από υψηλού πολιτικού, ηθικού και πνευματικού αναστήματος ηγέτες όπως ο Ζακ Ντελόρ. Αν δεν περνούσε από την ηγεσία της Ευρώπης ο Ζακ Ντελόρ (και οι προτάσεις του δεν γίνονταν αποδεκτές από ηγετικές προσωπικότητες όπως ο Μιτεράν, ο Κόλ, ο Παπανδρέου) ακόμη η Ευρώπη θα βρισκόταν στα σπάργανα.

Σήμερα η Ευρώπη σε επίπεδο προσωπικοτήτων κυμαίνεται μεταξύ Ούρσουλας Φον Ντερ Λαϊνεν, Μακρόν, Σόλτς, Μητσοτάκη και Μελόνι, οι οποίοι δεν έχουν κανένα δικό τους εκτόπισμα. Είναι αμερικανικά παρακολουθήματα. Με αυτούς και όσα προτείνουν, ακόμη και να καταφέρουν να καταστεί η Ευρώπη αμερικανική πολιτεία θα είναι επιτυχία.

Δεν θα έβλεπα θετικά την αποχή διότι αυτοί που απέχουν είναι, συνήθως, οι απογοητευμένοι. Θα δώσουν έτσι τη δυνατότητα στις κυρίαρχες αντιλήψεις, στυλ Μητσοτάκη στην Ελλάδα, να επικρατήσουν σε επίπεδο Ε.Ε. Αλλά ακόμη και η σημερινή ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται πως η συνεχής πολιτική απονομιμοποίησή της θα της δημιουργήσει προβλήματα.

Δεν είναι όλα αρνητικά με την αποχή. Το ηχηρό μήνυμα είναι αναγκαίο.

Για όσους, όμως, πιστεύουν πως το μέλλον της περιοχής που ζουν βρίσκεται σε μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη η ενεργός συμμετοχή είναι αναγκαία. Όχι, μόνο στις εκλογές της Κυριακής. Αλλά όπου μπορούν και όπου σταθούν. Αυτή η Ευρώπη δεν μας αρέσει. Θέλουμε μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη με ανθρωπιστικά οράματα. Πρωτίστως, μια Ευρώπη φιλειρηνική και ευημερούσα.

Τη σημερινή την απορρίπτουμε. Και στις κάλπες.επιστροφή