IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Οι οπτικές ίνες της ΔΕΗ κατά της... υπογεννητικότητας αν κόβει το ρεύμα και τις νύχτες…
24.05.24


Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 Καλημέρα σε όλους, ευτυχώς χωρίς καμία διακοπή ρεύματος (ακόμα)

Χθες υπήρξε η δεύτερη ή τρίτη (έχουμε χάσει τον λογαριασμό) προγραμματισμένη διακοπή αυτού του πανάκριβου αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος στο μισό ακρωτήριο Χελωνάτα που περιλαμβάνει τις περιοχές Λυγιά και Γλύφα, όπου ευρίσκεται ατυχώς και το πρώτο Κέντρο Εκπομπής μας. Δεν ήταν μια διακοπή μιας ώρας αλλά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Εννοείται πως τηλεφωνήσαμε στον ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα αλλά όχι μόνο δεν βγάλαμε συμπέρασμα, μας έκλεισαν και το τηλέφωνο κι από πάνω!

Ο κόσμος που τηλεφωνούσε στον σταθμό, πολύς. Αρκετοί πρότειναν να μαζευτούμε οι θιγόμενοι και να υποβάλουμε μήνυση. Ναι αλλά σε ποιο κράτος; Ο ΔΕΔΔΗΕ συμπεριφέρεται ως Κράτος εν Κράτει.

Για να διακόπτει την παροχή ρεύματος κατά συρροή και επί 7ωρο ή 8ωρο την κάθε φορά, σημαίνει πως έχει τις πλάτες και δεν υπολογίζει κανέναν. Έχει πληθώρα ακριβοπληρωμένων νομικών συμβούλων και άντε να βγάλεις εσύ άκρη. Με ποιους δικηγόρους και με πόσα λεφτά;

Αυτό το κράτος έχει καταντήσει πλέον κράτος – Νονός, η μαφία της Σικελίας είναι αρσακειάδα μπροστά του.

Επειδή μου προξένησαν την περιέργεια οι συνεχείς και τόσο μεγάλες χρονικά, διακοπές ρεύματος, προσπάθησα να μάθω τι ακριβώς μπορεί να γίνεται. Γιατί δεν νοείται συντήρηση τρεις φορές στην ίδια περιοχή με τόσο μεγάλη διάρκεια. Ούτε καινούργια εγκατάσταση γραμμών να έκαναν.

Πληροφορούμαι λοιπόν πως τοποθετούνται οπτικές ίνες στους αγωγούς υψηλής και πως αυτό θα γίνει σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να εμπορεύονται ίντερνετ όπως οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και πως οι διακοπές θα είναι συχνές και μεγάλες ανά περιοχή κάθε φορά.

Αυτές είναι οι (ανεπίσημες) πληροφορίες που κατάφερα να συλλέξω και εννοείται πως έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Γιατί είτε ο ΔΕΔΔΗΕ είτε η ΔΕΗ (που υποτίθεται χωρίστηκαν για να λειτουργεί ο ανταγωνισμός στη νεοφιλελεύθερη χώρα), μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, μπορούν να αγοράζουν Κωτσόβολους, κανάλια, τράπεζες και ό,τι άλλο επιτρέπεται στον άναρχο χώρο της Ευρώπης, όμως δεν μπορούν να στερούν την απαραίτητη (ακόμη και για την αναπνοή πλέον πολλές φορές) ηλεκτρική ενέργεια από τους καταναλωτές – πελάτες τους προκειμένου να κάνουν μπίζνες.

Μου έλεγε κάποτε ένας Αλβανός φίλος, πως έφυγε με την οικογένειά του από την Αλβανία γιατί εκεί έκοβαν το ρεύμα κάθε μέρα προγραμματισμένα και πως αυτό γινόταν από τη εποχή του Χόντζα αλλά πως συνεχίστηκε ακόμη και μετά την πτώση του. Ήρθαν λοιπόν στην Ελλάδα και μεταξύ των άλλων απολάμβαναν και το ρεύμα όλη την ημέρα!

Έλα όμως που τα καινούργια ήθη και έθιμα της Ελλάδας κοντεύουν να μας οδηγήσουν πίσω στην εποχή του Χόντζα!

Εκτός και αν η οικογένεια ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ το κάνει για να διώξει τους Αλβανούς απ’ την Ελλάδα και εμείς τώρα τους κατηγορούμε άδικα, ενώ αυτοί επιτελούν εθνικό σκοπό!!!

Αν δε, το συνεχίσουν και βράδυ, πολύ ενδεχόμενα να χτυπήσουν και το μέγα πρόβλημα της Ελλάδας, την υπογεννητικότητα, γιατί είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις άνετα στο σκοτάδι..

Το διακωμωδούμε προσπαθώντας να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, αλλά και από τη χαρά μας που σήμερα έχουμε ρεύμα, όμως μέχρι πόσο ακόμα θα σφίγγει τα δόντια του ο κοσμάκης και θα τα καταπίνει;

Μεταγενέστερη εξέλιξη: Πραγματικά, διασταυρώσαμε και επίσημα πως οι διακοπές ρεύματος γίνονται γιατί εργολάβος της ΔΕΗ επεμβαίνει επί των αγωγών του ΔΕΔΔΗΕ, τοποθετώντας οπτικές ίνες. Τα συμπεράσματα στους υγιώς προβληματισμένουςεπιστροφή