IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας τιμά την Ευγενή Άμιλλα και τα Αλτικά αγωνίσματα με εκδήλωση και εικαστική έκθεση στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 9ου Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας
14.05.24


Ολυμπιακή χρονιά το 2024! Μία χρονιά ορόσημο. Εορτάζουμε 2.800 χρόνια από τον πρώτο καταγεγραμμένο Ολυμπιονίκη, τον Κόροιβο. Εκατό χρόνια από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και είκοσι από τους μοναδικούς  Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! Είναι μια χρονιά  που  πρέπει να σκεφτόμαστε όλα αυτά  που μας ενώνουν  ως χώρα αλλά και σε διεθνές επίπεδο!

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στις 7.00μ.μ., στον εκθεσιακό φιλόξενο χώρο του Πολεμικού Μουσείου, (Ριζάρη 2) εγκαινιάζεται θεματική εκδήλωση και εικαστική έκθεση, με τίτλο τη ρήση του Αριστοτέλη:

                                              «Όπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστίν» 

Η εικαστική έκθεση φιλοξενεί την παρουσίαση εξαιρετικών ζωγραφικών έργων Ελλήνων καλλιτεχνών  του 19ου έως και των αρχών του 20ου αιώνα, που ανήκουν σε 4 αναγνωρισμένες Ιδιωτικές Συλλογές.

Τα ζωγραφικά έργα πλαισιώνονται από γλυπτά, δημιουργίες ψηφιδωτού και κοσμήματα, σύγχρονων δημιουργών,  «γεφυρώνοντας  το αρχαίο με το σύγχρονο» που αποτελεί και την φράση ορόσημο από την «Συμπολιτεία Ολυμπίας».  

                                         Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει :

 

-Χαιρετισμός από την  Πρόεδρο της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου-Κοντογιάννη.

-Χαιρετισμό στην εκδήλωση και απονομή Τιμητικής Βράβευσης για την προσφορά τους στον Ολυμπισμό στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι :

Ο  κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας,

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας,

Η κα Σταυρούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες,

Η κα Σταυρούλα Ζυγούρη, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και

Η κα Ντόρα Πάλλη Γενική Γραμματέας της ΕΘΝΟΑ - Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου.

Ομιλίες από τους :

-Αν. Καθηγήτρια της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Ε.Κ.Π.Α. κα Κωνσταντίνα Γογγάκη, με θέμα: «Η αξία της ευγενούς άμιλλας και η αρχαία καταγωγή του αγωνίσματος του άλματος».

- κα Αννίτα Πατσουράκη, Ιστορικό της Τέχνης & Επιμελήτρια της τρέχουσας εικαστικής έκθεσης.

Βράβευση διακεκριμένων Αθλητών αλτικών αγωνισμάτων (άλμα εις μήκος, τριπλούν, άλμα επί κοντώ και άλμα εις ύψος).

Βράβευση των Συλλεκτών της εικαστικής έκθεσης.

Βράβευση επίσημων Υποστηρικτών των εκδηλώσεων της Συμπολιτείας Ολυμπίας.

Τιμητικές, ειδικές Βραβεύσεις στους εικαστικούς: Απέργη Χάρις, Κοροβέση Αγγέλικα, Παναγιωτίδης Άγγελος.

 

Συντονισμός και Παρουσίαση της εκδήλωσης από τη δημοσιογράφο κα Εύα Περώνα.

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: Έργα ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών και ξένων  περιηγητών, 19ου και αρχές 20ου αιώνα, από τις Ιδιωτικές Συλλογές των κ.κ.: ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΛΙΒΑΝΟΥ, ΦΩΤΙΟΥ ΖΑΧΟΥ, ΜΙΧΑΗΛ ΣΚΟΥΛΛΟΥ.

 

Έκθεση με γλυπτά, δημιουργίες ψηφιδωτού, κόσμημα από τους καλλιτέχνες :
ΑΠΕΡΓΗ ΧΑΡΙΣ, ΒΟΡΔΩΝΗ ΕΡΙΕΤΤΑ, ΓΚΟΥΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΟΛΓΑ, ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΛΑΚΑΛΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΟΝΔΥΛΗ ΙΡΙΑΝΑ, ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΛΑΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΜΗΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΑΛΑΣΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΤΣΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΠΡΕΣΣΑΣ ΧΑΡΗΣ, ΡΗΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΟΥΒΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΟΥΒΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ ΡΑΝΙΑ, ΤΑΖΕΔΑΚΗ ΚΑΙΤΗ.

 

Διάρκεια Έκθεσης: Τρίτη 14 Μαΐου έως και Πέμπτη 16 Μαΐου 2024. Ωράριο: 9.00 έως 19.00.

 

Με το άνω πρόγραμμα η Συμπολιτεία Ολυμπίας ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις της στο πλαίσιο του δράσεων για το «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024».

Όλες οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας ΑΜΚΕ, συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.), συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη του #BE ACTIVE, τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (Δ.Ο.Α.), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ε.Σ.Ο.Α.), του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.), τεχνική υποστήριξη το Πολεμικό Μουσείο, χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, τον ΠΣΑΤ, Running News.gr, OVI, apopseis.gr, Greekteachers, εθελοντική υποστήριξη Ε.Ε.Σ. Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων - Πρόσκοποι Ηλιούπολης, Ε.Ο.ΠΥ.Δ. Βραχναίικων, RUN AMALIADA κ.α.επιστροφή