Παρέμβαση στη βουλή στη συνεδρίαση των Επιτροπών Προστασίας του Περιβάλλοντος , όσον αφορά το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης, έκανε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος. Στην αίθουσα της Βουλής αναπτύχθηκε από τον Γεν Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ευστάθιο Σταθόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή Δασών Ευάγγελο Γκουντουφα το σχέδιο αναδασώσεων 2020 - 2030.
Όπως είπε ο κ. Μπονάνος στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολόκα, αρχικά δεν είχε περιληφθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης. Ο κ Μπονανος τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή έχει χτυπήσει αλύπητα και την Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο την Εύβοια , την Ροδόπη , την Αττική, επισημαίνοντας ότι από το 2016 έως το 2019 κάηκαν συνολικά 45084 στρέμματα, ενώ από το 2020 έως το 2023 κάηκαν συνολικά 234312 στρέμματα στην Δυτική Ελλάδα.
Ζήτησε άμεσα, και αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη καταστροφή που έγινε στον Ελαιώνα τον Ιούλιο του 2023, να γίνουν παρεμβάσεις από την δασική υπηρεσία ώστε να συγκρατηθεί το κατολισθαινον έδαφος και τα φερτά υλικά που κλείνουν τους δρόμους και δημιουργούν προβλήματα ασφαλείας στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο.
«Η επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης επιβάλλεται να περιλαμβάνει και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Ενδεικτική είναι και η περίπτωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που μόνο το 2007 είχαν καεί περίπου 1εκατομ στρέμματα δασικής έκτασης. Η αναβάθμιση των δασικών Οικοσυστημάτων πρέπει να περιλαμβάνει μέσα από το εθνικό σχέδιο εκτέλεση εργασιών αναδάσωσης υποβαθμισμένων δασικών εκτάσεων με σκοπό την αποκατάσταση της βλάστησης για προστατευτικούς αλλά και αισθητικούς λόγους» υποστήριξε ο Αν Περιφερειάρχης και κατέληξε: «Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της ανάθεσης των εργασιών από την στιγμή που ο υπουργός κ Σκυλακάκης υπέγραψε το κονδύλι τους 1,1 εκατομύρια για την κατολισθαίνουσα περιοχή του Αιγίου. Η Περιφερειακή Αρχή θα παρακολουθεί κάθε διαδικασία και όπου χρειάζεται θα παρεμβαίνει».