Η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές και συνδρομή της Ε.Ε. έγινε δεκτή από όσους Έλληνες ακόμη αναρωτιούνται πώς πήρε 41% η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Όμως ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, δήλωσε στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολόκα, πως αυτή η δήλωση είναι βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν. Και αυτό γιατί η Τουρκία θα βρει πλέον την ευκαιρία να ζητήσει να αποστείλει η Άγκυρα Τούρκους παρατηρητές στη Θράκη προκειμένου να διασφαλίσει δήθεν τα εκλογικά δικαιώματα της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης κατά τις προσεχείς ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Πολύ δε περισσότερο καθώς ο Ερντογάν εντελώς παράνομα ισχυρίζεται ότι στη Θράκη υπάρχει δήθεν «τουρκική» μειονότητα.
Επεσήμανε δε πως εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα διαβλητότητας των ευρωεκλογών αυτό που θα έπρεπε να θέσει επί τάπητος είναι η έξοδος της Singular Logic από τις διαδικασίες συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, δράση την οποία έχει αναλάβει από το 1981!!!
Όπως είπε, πρόκειται για πολιτική γκάφα ολκής από τον Στέφανο Κασσελάκη, τη στιγμή που ακόμη και σήμερα στο επίσημο site του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και υπό τον τίτλο «πολιτική εκπροσώπηση της μειονότητας» η Άγκυρα συνεχίζει να καταγγέλλει ότι το 1990 «εισήχθη τροποποίηση στον Εκλογικό Κώδικα στην Ελλάδα, μέσω της οποίας εφαρμόζεται το εθνικό όριο του 3% και για την εκλογή ανεξάρτητων υποψηφίων. Αυτό έχει περιορίσει την ικανότητα» της μουσουλμανικής μειονότητας «να στέλνει ανεξάρτητους εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο»
Επιπλέον η Τουρκία διαμαρτύρεται γιατί στις ευρωεκλογές του 2014 το κόμμα που είχε ιδρύσει ο Σαδίκ αν και πήρε όπως υποστηρίζει 12% στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντούτοις δεν εξέλεξε ευρωβουλευτή λόγω του εκλογικού ορίου του 3% το οποίο πάντα σύμφωνα με την Άγκυρα δήθεν περιορίζει την δυνατότητα της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας να εκλέγει πλέον ανεξάρτητους βουλευτές είτε στην ελληνική βουλή είτε στην ευρωβουλή. Περαιτέρω η Άγκυρα επισημαίνει ότι έτσι τα μέλη της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας αναγκάζονται δήθεν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για βουλευτές μέσα από τα «κυρίαρχα πολιτικά κόμματα».