IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά Δημήτρης Στρατούλης στο IONION FM
24.01.24


Σε ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς καλούν 45 διανοούμενοι, ακτιβιστές, συνδικαλιστές, αυτοδιοικητικοί από τον ευρύτερο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 19.00, στον Κινηματογράφο STUDIO new star art cinema. Έχουν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν και θα κάνουν παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι πολιτικές οργανώσεις και κόμματα ΜΕΡΑ25, ΛΑIKH ΕNOTHTA Α.Α., ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΡΑΝ/Κ-Σχέδιο, ΔΕΑ, η πρωτοβουλία των 51 και πολλοί ανένταχτοι της Αριστεράς.

Ο Γραμματέας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Δημήτρης Στρατούλης παρενέβη σχετικά, στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ και στο IONION FM.

Είπε πως η Ελλάδα της μνημονιακής κανονικότητας είναι μια πολύ φτωχότερη χώρα. Ο κόσμος της εργασίας βιώνει συνθήκες φτωχοποίησης και έντονης επισφάλειας από τους χαμηλούς μισθούς, την ακρίβεια και τους φόρους. Οι μικρομεσαίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πολιτικές που τους συρρικνώνουν και ευνοούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι ανισότητες έχουν διευρυνθεί και τα λαϊκά στρώματα δοκιμάζονται για να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, με την χώρα να παρουσιάζει την μεγαλύτερη μείωση αγοραστικής δύναμης σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά την τελευταία δεκαπενταετία. Ο μόνος κερδισμένος είναι το ανώτατο στρώμα που αντλεί κέρδη από τα ακίνητα, τον τουρισμό και την χρηματοπιστωτική κερδοσκοπία παράλληλα με την υποβάθμιση της εργασίας και την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων.

 Όσο χειροτερεύει η κοινωνική κατάσταση, τόσο υποχωρεί η δημοκρατία, ενισχύεται η κρατική καταστολή, διαρρηγνύεται η κοινωνική συνοχή, αποθεώνεται ο ατομισμός, μεγαλώνει η επιρροή της ακροδεξιάς και των ισοπεδωτικών  απόψεων για την πολιτική. Παράλληλα, η διεθνής θέση της Ελλάδας έχει γίνει χειρότερη. Η εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζεται από πλήρη ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Δεν φέρνει ασφάλεια αλλά μόνο κινδύνους, καθώς συγκεντρώνονται νέα οικονομικά και πολιτικά σύννεφα στην Ευρώπη με τις κοινωνίες της συνολικά  να δοκιμάζονται από τη λιτότητα, ενώ ήδη υπάρχουν δύο πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή μας.

Μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, με την υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενεών, επείγει η αναζωογόνηση της πολιτικής ζωής και γι’ αυτό τον λόγο η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα συμμετέχει στο κάλεσμα 45 προσωπικοτήτων για το μέλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Μιλώντας για την Ριζοσπαστική Αριστερά ο κ. Στρατούλης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να φτιάξουμε το σπίτι μας, ένα Ενωτικό κατέβασμα και μια Ενωτική συνεργασία στις Ευρωεκλογές, να μπούμε στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, να κάνουμε οτιδήποτε για να εκπροσωπήσουμε τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Στρατούλης μιλώντας για την ποιότητα της δημοκρατίας και για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα τάχθηκε συμπαραστάτης στις διώξεις μέσω προστίμων του IONION FM και τις ονόμασε επίθεση οικονομικής ασφυξίας.

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας το ονόμασε μπουρλότο και δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας.

Χαρακτήρισε το θέμα της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών αποπροσανατολιστικό των προβλημάτων που βιώνει η χώρα. Είπε δε πως όσον αφορά τα δικαιώματα των πολιτών, δεν χωράνε ούτε δημοψηφίσματα, ούτε πλειοψηφίες και μειοψηφίες.

Χαρακτήρισε δε απαράδεκτη την τιμωρία του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των υπολοίπων καταδικασθέντων, λέγοντας πως δεν αγωνίζονταν για τα δικά τους σπίτια αλλά για τα σπίτια φτωχών ανθρώπων και πως έπρεπε να τους δώσουν βραβείο αντί δικαστικής ποινής, σημειώνοντας πως οι ποινικές τους διώξεις έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι καταδίκες τους επί κυβέρνησης Μητσοτάκη  επιστροφή