IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Συλλαλητήριο στον Πύργο για την φτώχεια, την ακρίβεια και τους φόρους
15.12.23


Το συλλαλητήριο διοργανώνουν εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία και μαζικοί φορείς και θα γίνει στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα την Παρασκευή στις 6,30 το απόγευμα. Μιλώντας στο IONION FM  ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΔΟΠ ΔΕΗ Νίκος Λοχοβίτης είπε πως ο  νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση, μας αφορά όλους. Η φοροληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και θα μεγαλώσουν οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η πολιτική προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για όλους μας.

 Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Πανηγυρίζει, όπως και όλες οι προηγούμενες, για τα  «ματωμένα» πλεονάσματα για να τα δίνει όλα στους ομίλους, ενώ επιβάλλει βαριά φορολογία σε εργαζόμενους,  συνταξιούχους    και  μικρούς  ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι δικές μας ανάγκες στη δουλειά και τη ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια δεν μπορούν να χωρέσουν στον στενό κορσέ των «ματωμένων πλεονασμάτων», των διάφορων «μαξιλαριών», των στόχων για την επενδυτική βαθμίδα, στη λυσσασμένη επιθυμία των κορακιών να βάλουν στο χέρι τα σπίτια του λαού που είναι πληρωμένα διπλά και τρίδιπλα από τόκους και πανωτόκια.

Την ίδια ώρα που μας λένε «να μη ζητάμε πολλά» και να προσαρμοστούμε στα «δημοσιοοικονομικά περιθώρια», οι μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνουν τα κέρδη τους (+90% οι μεγαλύτερες εισηγμένες στο χρηματιστήριο), οι εφοπλιστές απολαμβάνουν πάνω από 50 φοροαπαλλαγές, οι τράπεζες έχουν 10ετή αναβολή φόρου. Το 95% των φόρων το πληρώνει ο λαός και μόνο το 5% οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον προϋπολογισμό του 2024.

Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουμε σιωπηλοί ούτε θα πέσουμε στη μιζέρια και την κατάθλιψη. Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, κόντρα στα «ματωμένα» πλεονάσματα, στη φορολεηλασία, στην ακρίβεια, στις ατελείωτες περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία.

Ακολούθως ανέφερε τις απαιτήσεις του συλλαλητηρίου που είναι: 

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Στη η συζήτηση δόθηκε και μια επιπλέον ματιά και προεκτάθηκε σε επιπλέον θέματα, προσπαθώντας να ανιχνεύσει τις αιτίες των προβλημάτων του σύγχρονου Έλληνα.επιστροφή