IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Μ. Μπαλαούρας: Με πόνο και με οδύνη βλέπω πως ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε δεν υπάρχει πια
01.12.23


«Με πόνο και με οδύνη βλέπω πως ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε δεν υπάρχει πια» είπε στο IONION FM  ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας. Όπως είπε ουσιαστικά έχει αποχωρήσει και αυτός από το κόμμα αλλά θέλει να καταθέσει την παραίτησή του στη Νομαρχιακή Επιτροπή, αλλά μέχρι στιγμής δεν τον έχουν καλέσει, προφανώς επίτηδες, όπως είπε.

Ο κ. Μπαλαούρας είπε πως η πολιτική του Κασσελάκη δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και ότι αυτά που λέει ο Κασσελάκης ούτε ο Μητσοτάκης δεν τα έχει πει ακόμα!

Συνεχίζοντας ο κ. Μπαλαούρας είπε πως κακώς ο κ. Κασσελάκης έθεσε από μόνος του τα προσωπικά του σε δημόσια θέα και πως την ημέρα της εκλογής του ευχαρίστησε τον σύντροφό του και την σκυλίτσα του, πράγματα αχαρακτήριστα και Αμερικανιές, που προσπαθούν να φέρουν νέα ήθη στην πολιτική.

Για το πώς εξελέγη ένας άγνωστος περαστικός, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το απέδωσε στο ότι, λόγω της ισχυρής παρουσίας και προσωπικότητας του Αλέξη Τσίπρα, δεν προέβλεπε το καταστατικό τρόπο εκλογής προέδρου, σε αντίθεση με τα μέλη, που έθετε δικλίδες ασφαλείας.

Για την κατάσταση στην Παλαιστίνη είπε πως υπάρχει μια μακάβρια στατιστική: Από τους νεκρούς το 42% είναι παιδιά και 30% γυναίκες! Είπε μάλιστα πως όταν είχε πάει στην Παλαιστίνη το 2009 που συνέβαιναν ανάλογα πολεμικά γεγονότα, του είχε κάνει εντύπωση που τα μικρά παιδιά δεν ήθελαν τις σοκολάτες που τους έδινε, αλλά ήθελαν απλά να φωτογραφηθούν μαζί του, για να μείνουν οι φωτογραφίες θέλοντας να καταγράψουν την παρουσία τους στη γη, επειδή ήξεραν πως θα πεθάνουν.

Εξέλιξη είδησης (Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023)

Ο κ. Μπαλαούρας μετά την δήλωσή του στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολόκα της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2023: "ουσιαστικά έχω αποχωρήσει και εγώ από το κόμμα αλλά θέλω να καταθέσω την παραίτησή του επίσημα στα τοπικά όργανα, όμως μέχρι στιγμής δεν με έχουν καλέσει, προφανώς επίτηδες", έστειλε σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 23 επιστολή προς τις Ο.Μ. Τράπεζας της Ελλάδος και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς και στις Νομαρχιακές Επιτροπές Χρηματοπιστωτικού και Ηλείας  όπου με γραπτή δήλωση, που ουσιαστικά περιλαμβάνει αυτά που είπε στην εκπομπή της Παρασκευής, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

            Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που το 2001 ξεκινήσαμε, εκπροσωπώντας την ΑΚΟΑ μαζί με τον Γιάννη Μπανιά, στον “Χώρο Διαλόγου και κοινής Δράσης της Αριστεράς”, στα γραφεία της «Εποχής», μαζί με τον Μανώλη Γλέζο- Δημήτρη Παπαχρήστο, τον Συνασπισμό με Αλαβάνο-Φλαμπουράρη, την ΚΕΔΑ με Θεωνά-Μ Κωστόπουλο κτλ για την  “Επανίδρυση της Αριστεράς”.

  Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ του Χρηματοπιστωτικού- Ο.Μ Τράπεζα Ελλάδος και ως δεύτερη της Ηλείας- Ο.Μ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης , που με έκανε να αισθάνομαι υπερηφάνεια που ήμουν μέλος του και με τίμησε ως Βουλευτή στην εξαιρετικά πολύ δύσκολη περίοδο που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015.

  Με οδύνη όμως αποφάσισα να αποχωρήσω, όπως ήδη πράττουν χιλιάδες μέλη, από το σημερινό πολιτικό σχηματισμό που εξακολουθεί να φέρει τον ιστορικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ, ένα όνομα που σηματοδότησε μια από τις μεγάλες περιόδους της Αριστεράς στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

  Όπως, έχω γράψει επανειλημμένως δημοσίως, ο νέος πρόεδρος εγκατάλειψε τις  πάγιες θέσεις της Αριστεράς, ανέτρεψε τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε βασικές επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και για ζητήματα που πλήττουν ευθέως και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως, για τα 37 δισ. και το «άρρωστο» κόμμα), καταστρατήγησε την εσωκομματική δημοκρατία, ενώ συνέβαλε έντονα στην αποπολιτικοποίηση και στον ευτελισμό των αρχών μας και του ηθικού μας φορτίου, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων.

 Ο ίδιος στη συνεδρίαση της ΚΕ, δε τα έβαλε μόνο με τα στελέχη, που είχαν σηκώσει το βασικό βάρος της διακυβέρνηση μας, ως «εσωτερικών εχθρών»-«5η Φάλαγγα», που  κάνουν «πολιτική του Pumaro»!!!

  Δε μπορώ, επομένως να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που οδηγείται να γίνει όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου…

  Αποχαιρετώντας σας, εύχομαι να βρεθούμε ξανά στους αγώνες και με τα κοινωνικά κινήματα, για να ανατραπεί το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Δεξιάς, δίνοντας ελπίδα για ένα αύριο με δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα, που μόνο η Αριστερά μπορεί να δώσει…

Μάκης Μπαλαούρας

Υ.Γ. . Περίμενα για να καταθέσω την απόφαση μου στις συνελεύσεις των οργανώσεων που συμμετείχα, αλλά αυτές δεν συγκλήθηκαν και κατέφυγα σε αυτή τη δημόσια δήλωση.   .επιστροφή