IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό από την ΠΟΕ-ΟΤΑ
21.10.23


Κανένας Έλληνας δεν θα έπρεπε να είναι αντίθετος στον αγώνα αυτού του λαού γιατί ο Ελληνικός λαός αγωνίστηκε για να πετάξει από πάνω του 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους. Παρ’ όλα αυτά όμως βλέπουμε τα ελληνικά ΜΜΕ και πολιτικές δυνάμεις να μην παίρνουν θέση αλλά – πολύ χειρότερα- να προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο με επιστημονικούς επικοινωνιακούς τρόπους που μετέρχονται καθημερινά.

Με ένα πύρινο Δελτίο Τύπου η ΠΟΕ-ΟΤΑ δίνει μια στιβαρή απάντηση στα τεκταινόμενα στην Παλαιστίνη και στον αγώνα αυτού του λαού για ανεξαρτησία. Όπως είπε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο IONION FM,  Χριστόδουλος Ευθυμίου, ένας παγκόσμιος μηχανισμός προπαγάνδας, όπως και τα Ελληνικά συστημικά Μ.Μ.Ε. προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι, ο πόλεμος δεν ξεκίνησε πριν δέκα μέρες, αλλά εδώ και δεκαετίες. Να αποκρύψουν ότι, είναι ένας βάναυσος πόλεμος του Ισραηλινού κατοχικού κράτους, που διεξάγεται με κάθε τρόπο εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, για τη διαιώνιση της κατοχής, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ισραηλινής αστικής τάξης και τους σχεδιασμούς της Δύσης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό αφορά ακριβώς αυτό: Το δικαίωμά του να παλεύει για να ζήσει σε ελεύθερη πατρίδα, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα. Αυτοί λοιπόν που μιλάνε για «το δικαίωμα στην αυτοάμυνα» ενάντια στην «τρομοκρατία», την ίδια ώρα που βομβαρδίζουν Νοσοκομεία στη Γάζα και δολοφονούν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, θέλουν να ξεχάσουμε ότι:

Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί όλα αυτά τα χρόνια από τις Ισραηλινές στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις. Εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς, καθημερινές είναι οι αιματηρές επιδρομές του ισραηλινού κατοχικού στρατού στη Δυτική Όχθη.

Μόνο από την αρχή του 2023 και πριν τη νέα όξυνση, από τις 7 Οκτωβρίου 2023, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι είχαν βρει τον θάνατο από ισραηλινά πυρά. Η δε Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε απάνθρωπο αποκλεισμό εδώ και δέκα έξι (16) χρόνια, με δολοφονικούς Ισραηλινούς βομβαρδισμούς και χερσαίες επεμβάσεις.

Περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι σαπίζουν στις Ισραηλινές φυλακές, 1.200 είναι οι «διοικητικοί κρατούμενοι», φυλακισμένοι χωρίς δίκη. Από τις αρχές του 2023, οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν συλλάβει περισσότερους από 5.000 Παλαιστίνιους.

Η Δυτική Όχθη ελέγχεται στο 60% από τις κατοχικές δυνάμεις και έχει περικυκλωθεί από το «τείχος της ντροπής», από «ζώνες ασφαλείας» και εκατοντάδες «σημεία ελέγχου», ενώ επεκτείνονται διαρκώς οι Εβραϊκοί εποικισμοί στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.

Με την κλιμάκωση των δολοφονικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, που αφήνουν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς αμάχους, διακινούνται όλο και συχνότερα χυδαιότητες του τύπου, «όποιος διαδηλώνει υπέρ της Παλαιστίνης διαδηλώνει υπέρ της Χαμάς», ή ότι «στη Γάζα πολεμάνε Ισραήλ-Χαμάς» και «δεν είναι στόχος οι Παλαιστίνιοι»... Επιχειρούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν τη ρίζα και την ουσία του ζητήματος: Την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και το αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια σ' αυτή.επιστροφή