IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος για αντιπλημμυρική θωράκιση και ημερίδα "Μηχανισμός Στήριξης επιχειρηματικότητας"
18.10.23


   Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι παρεμβάσεις  αντιπλημμυρικής θωράκισης που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, με εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης δυο εκ των μεγαλύτερων αποστραγγιστικών τάφρων του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, όπως είπε στο IONION FM ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, τις οποίες μάλιστα παρακολούθησε από κοντά χθες Τρίτη.

   Πρόκειται για τις αποστραγγιστικές τάφρους 8Τ και Τ19, με παρεμβάσεις σε μήκος που ξεπερνά τα 22 χιλιόμετρα, θωρακίζοντας την πόλη και πολλά χωριά του Δήμου Πύργου, αλλά και περιοχές του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, από τις οποίες διέρχονται. «Πέραν του μεγάλου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει ξεκινήσει και εκτελείται αδιάκοπα τους τελευταίους μήνες, με καθαρισμούς σε ποταμούς και χειμμάρους σε όλη την Π.Ε. Ηλείας, προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις και στο δίκτυο του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού. Μολονότι δεν ανήκει στις αρμοδιότητες μας, ωστόσο, δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας του Οργανισμού να προβεί στους απαραίτητους καθαρισμούς, η ΠΔΕ έρχεται να συνδράμει στην ανάγκη αυτή,  αφού πρωταρχικό μας μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η θωράκιση οικισμών, υποδομών και περιουσιών από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

   Ο κ. Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, επισκέφθηκε την περιοχή του Καταραχίου (Αγκινάρα) όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού στην 8Τ, οι οποίες εκτελούνται σε μήκος 11 χιλιομέτρων, από το Νοσοκομείο Πύργου, προς την ΣΕΤΤΗΛ και μέχρι τις εκβολές στον Αλφειό ποταμό. Η εν λόγω τάφρος, η οποία εκτίνεται στο βόρειο και δυτικό τμήμα της, ουσιαστικά «αγκαλιάζει» την πόλη ενώ θωρακίζει και τους γειτονικούς οικισμούς, υποδομές, περιουσίες και αγροτικές εκτάσεις από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα. Ακολούθως, ο κ. Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε και την περιοχή του Επιταλίου, στο Αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ, για τις εργασίες που αφορούν στην Τ19 (σε μήκος περίπου 12 χλμ), η οποία γεωγραφικά καλύπτει περιοχές του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και του Δήμου Πύργου. Όπως σημείωσε δε και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Επιταλίου Θεόδωρος Καραμπίνης, ο οποίος ήταν παρών στην αυτοψία-ενημέρωση, η παρέμβαση είναι εξαιρετικά σημαντική για την περιοχή, καθώς καθαρισμός σε τέτοιο εύρος και μήκος στην εν λόγω τάφρου, δεν έχει πραγματοποιηθεί για 40 περίπου χρόνια!

Ακόμη ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε τους ακροατές του IONION FM για την 4η κατά σειρά ημερίδα ενημέρωσης με τίτλο: «Η Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Μηχανισμός Στήριξης επιχειρηματικότητας»

Η ημερίδα γίνεται στον Πύργο σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Μανωλοπούλου 31).

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

•        18:00-18:30 : Welcome coffee

Συντονιστής : Ευστάθιος Παπαχριστόπουλος, Προϊστάμενος Μονάδας Α’ ΠΤΑ-ΠΔΕ

•        18:30-18:45 : Χαιρετισμοί

Βασίλειος Γιαννόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας ΠΔΕ

Χρήστος Τζομάκας, Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΠΔΕ

•        18:45-19:15 :«Αποτίμηση και Συμπεράσματα από την λειτουργία του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας της ΠΔΕ και ειδικότερα στην Π.Ε. Ηλείας»

Αναστασία Ζαχαράκη, ICAP Advisory

1. Οριζόντιες και Εξατομικευμένες Υπηρεσίες

2. Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας

•        19:15-19:30 : «ΠΣΕΚ και Σχέδιο Στρατηγικής για την Επιχειρηματικότητα»

Σωτήριος Μιχαλόπουλος, Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

•        19:30-19:45 : «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία 2021-2027»

 Άρης Μαμασιούλας, Στέλεχος Μονάδας Α’, ΕΥΔΕΠ-ΠΔΕ

 19:45-20:15: «Η υποστήριξη από τον ΜΣΕ»

Εκπρόσωποι Ωφελούμενων Επιχειρήσεων

•        20:15-21:00 : Σχόλια-Τοποθετήσεις-Συμπεράσματα.επιστροφή