IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ 2018/334

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στον Πύργο την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου
18.10.23


Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας καλεί τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά  σωματεία, όλο το λαό της περιοχής, στον ΠΥΡΓΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18/10 στις 7 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο νέο έγκλημα που εκτυλίσσεται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κατοχικό ισραηλινό κράτος, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον πολύχρονο, ηρωικό, δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της αιματοβαμμένης ισραηλινής κατοχής.

Το μέλος της Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ του ΚΚΕ, γραμματέας της τομεακής και δημοτικός σύμβουλος Πύργου Χρήστος Γιάνναρος παρεμβαίνοντας στο ΙΟΝΙΟΝ FM, είπε πως το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», που  με επονείδιστη υποκρισία διακηρύσσουν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημαίνει εν λευκώ υποστήριξη σε έναν νέο κύκλο γενοκτονίας και ολοκαυτώματος του παλαιστινιακού λαού.

Είναι ήδη χιλιάδες οι νεκροί, οι δολοφονημένοι άμαχοι, εκατοντάδες τα δολοφονημένα παιδιά, ανυπολόγιστες οι καταστροφές των ισραηλινών βομβαρδισμών στη λωρίδα της Γάζας την τελευταία εβδομάδα, ενώ το Ισραήλ εντείνει τις προετοιμασίες κλιμάκωσης των εγκληματικών στρατιωτικών του επιχειρήσεων.

Χιλιάδες νεκροί, άμαχοι, γυναίκες, παιδιά που προστίθενται στα δεκάδες χιλιάδες θύματα της κατοχικής ισραηλινής βαρβαρότητας: νεκρούς, σακατεμένους, φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, αρπαγμένα εδάφη και εποικισμούς, αδιάκοπα και καθημερινά περισσότερο από μισό αιώνα μέχρι και σήμερα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού είναι συμμέτοχοι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, όταν αναγνωρίζουν το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ», την ίδια στιγμή που ο άμεσος τερματισμός της κατοχής αποτελεί την προϋπόθεση για να ζήσουν ειρηνικά και αδελφωμένοι οι λαοί της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.

Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας «Ψαρά» για να ενταχθεί σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή, αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη και ταυτόχρονα αποκαλύπτει για ποιους σκοπούς προορίζονται πραγματικά τέτοιοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, δήθεν για την «άμυνα της χώρας».

Ο ελληνικός λαός απαιτεί απάντηση αν και πώς χρησιμοποιούνται για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού οι βάσεις που έχουν παραχωρήσει στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και ειδικά αυτή της Σούδας.

Όπως είπε,  απαιτούμε:

-- Τερματισμό της ισραηλινής κατοχής

-- Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967

-- Δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ

-- Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές

-- Τώρα επιστροφή της φρεγάτας «Ψαρά» από τη ΝΑ Μεσόγειο

-- Καμία συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού

-- Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από το 2015


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 984 φορές μέχρι τώρα