IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ 2018/334

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος - Συνέντευξη στο IONION FM (Α ΜΕΡΟΣ)
06.10.23


Άτομα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, παλιοί και νέοι καταξιωμένοι επιστήμονες από όλες τις ειδικότητες και κοινωνικές τάξεις απαρτίζουν την παράταξη  «ΉΛΙΔΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ», είπε μιλώντας στο ΙΟΝΙΟΝ FM και την ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας με την παράταξη «Ήλιδα συμμαχία για το αύριο», Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Η πολιτική είναι λειτούργημα κι όχι επάγγελμα και η καθεστωτική νοοτροπία «ενός ανδρός αρχή» να πάψει να κυριεύει τον δήμο και να δοθεί τόπος στα νιάτα με διαφορετικούς Δημοτικούς Συμβούλους, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Τέλη ’18 και ’19 είχαν καταθέσει μελέτες για έργα που δεν πρόλαβαν να δημοπρατήσουν, διότι έχασαν την δημοτική αρχή. Η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού 3 εκ. ευρώ δεν προχωρά και κινδυνεύουν να χαθούν χρηματοδοτήσεις, λόγω προθεσμιών ΕΣΠΑ.

Ο κόσμος ζητάει καθαρό νερό, χωρίς σίδηρο και μαγγάνιο. Τα έργα ύδρευσης θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα και ακριβώς επόμενο μέλημα να γίνει ηλεκτροφωτισμός με LED με ρυθμισμένη χρηματοδότηση ή από των Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά δεν προχώρησε…

Στο Ταμείο Μολυβιάτη είχαμε αφήσει για κτηνοτρόφους 800.000 ευρώ για να μεταφερθεί στα κτήματά τους το ρεύμα από τον Δήμο. Θέλησαν να το παρουσιάσουν σήμερα ως δικό τους έργο.

Το Open Mall στο ιστορικό κέντρο, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού και του κολυμβητηρίου, η παύση ρίψης βοθρολυμάτων είναι έργα πνοής.

Τουριστική ανάπτυξη είναι να γίνουν υποδομές, να γίνει η περιοχή τουριστικός προορισμός και για μεγαλύτερη διαμονή των τουριστών (δεκαήμερα) και να μπουν στην ενδοχώρα, στην Αμαλιάδα, στον Πύργο, στην Ήλιδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Στα έργα που έχουν στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται Βοτανολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Γεωπονική Σχολή και αξιοποίηση της Αρμάτοβας, να γίνει περιμετρική οδός και πλωτές εξέδρες στις περιοχές γύρω από τη λίμνη κι όχι να μπουν φωτοβολταϊκά. Όσον αφορά το τουριστικό περίπτερο, αυτό, αφού τελείωσε η χρηματοδότηση διαλύθηκε και λεηλατήθηκε. Όταν λειτουργούσε ήταν πόλος έλξης.

Επί της θητείας τους ενεργοποιήθηκαν και έλεγξαν την στατικότητα για το φράγμα, καθώς δεν υπήρχε συντηρητής και δεν λειτουργούσε τίποτα. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα χρηματοδότησης. Ευτυχώς έχουν γίνει τα θυροφράγματα, αλλά χρειάζονται πολλά ακόμα για την ασφάλεια του φράγματος.

Το νοσοκομείο Αμαλιάδας έκλεισε, αν δεν λειτουργούσε ως εμβολιαστικό κέντρο δεν θα υπήρχε νοσοκομείο. Όλοι οι γιατροί έφυγαν και ο μαρασμός έχει ξεκινήσει από το ΄12. Σήμερα υπολειτουργεί.

Θα είναι η τελευταία τετραετία που ασχολείται ανακοίνωσε τέλος ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

 

Οι 19 είναι οι άξονες που έχουν βάλει στο πρόγραμμά τους η παράταξη «Ήλιδα συμμαχία για το αύριο» εκ των οποίων ορισμένοι είναι:

Να κινήσουν γη και ουρανό να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Η Ηλεία να έχει πανεπιστημιακές σχολές.

Να λειτουργήσει το κάμπινγκ.

Να υπάρξει καθαρό νερό από το φράγμα.

Να μπει φωτισμός σε όλα τα χωριά.

Να λειτουργεί συλλογικά ο δήμος με επιτροπή διαβούλευσης.

Άξονας Αμαλιάδα – 111.

Να υπάρξει είσοδος προς τον Εθνικό δρόμο και από την Αμαλιάδα.

Να προχωρήσει άμεσα η παραλιακή οδός προς Γαστούνη και Άγιο Ηλία.

Από αλιευτικό καταφύγιο να γίνει και λιμανάκι με διασύνδεση και με Ζάκυνθο.

Να καταστρωθεί σχέδιο θωράκισης λόγω κλιματικής αλλαγής.

Να μην φύγει το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας.


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 1061 φορές μέχρι τώρα