IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ 2018/334

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος έκλεισε τις προεκλογικές συνεντεύξεις στο IONION FM: Το έργο μας εξελίσσεται και είναι ορατό από τον καθένα
06.10.23


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας με την παράταξη «ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ», Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας σήμερα στο ΙΟΝΙΟΝ FM και στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ, είπε μεταξύ άλλων πως αναγκάστηκαν να δουλέψουν κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και των πυρκαγιών του ΄21,  και παρ’ όλα αυτά έκαναν μελέτες, διεκδίκησαν και πήραν αποτέλεσμα. Πρόγραμμα 57 εκατομμυρίων κατάφεραν να βάλουν «στο συρτάρι του Δήμου», υπερμεγέθες ποσό σε σχέση με όλη την υπόλοιπη περιφέρεια. Είναι χρήματα για μεγάλα έργα, που μπορεί να καθυστερούν, όπως ανέφερε, αλλά υπάρχουν ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής.

Στον Δήμο Ολυμπίας χρειάζεται προσέλκυση τουριστών μέσω κυρίως της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του ΄24 θα ξεκινήσει στην Αρχαία Ολυμπία η 8η σχολή (Υπάρχουν ήδη άλλες 7). Γίνεται σημαντική δουλειά στον τομέα αυτό με τις προπτυχιακές σχολές και είναι κάτι που προσελκύει πολύ κόσμο στην περιοχή εκτός από την κρουαζιέρα.

Τα 57 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε ποικίλες επενδύσεις, όπως είναι η αγροτική και εσωτερική οδοποιία των χωριών, οι εξωτερικοί χώροι γυμναστικής, οι παιδικές χαρές, η ύδρευση, η επέκταση αποχέτευσης σε χωριά, η ρευματοδότηση σε κάθε κτηνοτροφική μονάδα, η τοποθέτηση δικτύων της ΔΕΗ και πολλά άλλα, που είναι στο πρόγραμμά τους.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιόπουλος, σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε μια καθημερινότητα δύσκολη.

Βελτιώσαμε την αποκομιδή σκουπιδιών,

ανταποκριθήκαμε με επιτυχία στον οδοφωτισμό,

βελτιώσαμε τους καθαρισμούς στο αγροτοδασικό δίκτυο,

υλοποιούμε μικρά και μεγάλα έργα σε όλες τις Κοινότητές μας,

Έργα ασφαλτόστρωσης, αγροτικής οδοποιίας, εξηλεκτρισμού σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, έργα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης των οικισμών μας, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου μας.

Πόσα χρόνια πέρασαν για να γίνει πράξη η παραχώρηση του Ξένιου Ζευς στον Δήμο ώστε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός ενός κόμβου Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Τουρισμού; Μόνο Ευχές και Λόγια χωρίς καμία γνώση και φιλοδοξία του πώς να υλοποιείς στρατηγικά τον σχεδιασμό σου.

Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να αποκτήσει ο Δήμος το Ξενοδοχείο Απόλλων στην καρδιά της Ολυμπίας ώστε να έχει την δυνατότητα να διεκδικεί με σχέδιο και προγραμματισμό την δυνατότητα δημιουργίας μονάδων 3βάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή του και να μην αρκείται σε προθέσεις και όνειρα;

Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να δουν τα χωριά μας να ξετυλίγεται ένα εκτεταμένο έργο αναβάθμισής τους μέσω της λιμνάζουσας ΣΑΤΑ, του αγροτικού εξηλεκτρισμού, των αναγκαίων παρεμβάσεων σε 90 σημεία του αγροτικού μας δικτύου προς υποβοήθηση των αγροτών και της καθημερινότητας των δημοτών μας.

Ο Δήμος μας με ορίζοντα το 2030 επικεντρώνει τις προσπάθειες την τρέχουσα δεκαετία, στο πλαίσιο της προώθησης μιας περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Όραμά μας είναι ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

  1. Δημιουργούμε τις βάσεις για έναν πολεοδομικό σχεδιασμό που έλκει και αναβαθμίζει τους παραγωγικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας ισχυρές βάσεις για ποιοτική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.
  2. Σχεδιάζουμε δράσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσα από ένα πλέγμα έργων και ενεργειών που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της περιοχής μας απέναντι στις φυσικές καταστροφές και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.
  3. Δημιουργούμε τις βάσεις για την ανάδειξη και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ολυμπίας, μέσα από την δημιουργία και την καθιέρωση μιας ισχυρής, διακριτής και αναγνωρίσιμης τουριστικής ταυτότητας στο σύγχρονο περιβάλλον ώστε το τουριστικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό, γαστρονομικό και φυσικό απόθεμα της περιοχής μας να παρουσιάζεται μέσα από ένα ενιαίο branding , συνώνυμο της ποιότητας, της ιστορίας και της υψηλής προστιθέμενης αξίας.
  4. Ενθαρρύνουμε την υγιή καινοτόμο επιχειρηματικότητα δημιουργώντας μια νέα γενιά οικονομικών δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας με την αξιοποίηση του περιφερειακού ερευνητικού δυναμικού.
  5. Επιδιώκουμε μια νέα ισορροπία μεταξύ υπαίθρου και αστικού χώρου, ορεινού και πεδινού χώρου, με οικισμούς αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένους, ανθεκτικούς, με αντιπλημμυρικά έργα και καινούρια δίκτυα, βιώσιμες και φιλικές κοινότητες για τους πολίτες και τους επισκέπτες. Διασφαλίζουμε αποτελεσματικές συνδέσεις των οικισμών με τα μεγάλα έργα υποδομής για να διαχυθούν οι επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού.
  6. Καθιστούμε την Αρχαία Ολυμπία πόλο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας μέσα από συγκεκριμένα έργα και δράσεις με Πανεπιστήμια, Διεθνή Ερευνητικά Ιδρύματα και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή
  7. Κάνουμε την Αρχαία Ολυμπία μια ενεργειακά αυτόνομη κοινότητα προς όφελος των δημοτών μας μέσω της δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας για την κάλυψη όλων των ενεργειακών αναγκών του δημόσιου χώρου με αντίστοιχη μείωση των ανταποδοτικών τελών
  8. Κάθε ημέρα θέτουμε την ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη. Σχεδιάζουμε την ψηφιακή μετάβαση και τη στροφή στην κυκλική οικονομία πιστεύοντας βάσιμα ότι η Αρχαία Ολυμπία μπορεί να καλύψει το χάσμα του παρελθόντος με το σήμερα μόνο μέσα από τον ψηφιακό κόσμο, μέσω προσέλκυσης
  9. Ενισχύουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αναβαθμίζουμε τη δημόσια διοίκηση, είμαστε κοντά στους πολίτες και στα προβλήματά τους, ενισχύουμε τις διαδικασίες

Το αποτύπωμα είναι απολύτως θετικό και σίγουρα ο κόσμος αναγνωρίζει κι έχει εμπιστοσύνη και συγκρίνει με τους προηγούμενους.


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 1083 φορές μέχρι τώρα