IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ 2018/334

ΙΟΝΙΟΝ FM - Ο Γιάννης Λέντζας στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ
28.09.23


Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας παρών σήμερα στα  studio του ΙΟΝΙΟΝ FM μίλησε στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ για τα πεπραγμένα της τετραετίας που εκπνέει αλλά και για τους στόχους της νέας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, παρέλαβε έναν Δήμο με ελλιπή επάνδρωση σε μηχανήματα και προσωπικό, σχεδόν το απόλυτο μηδέν και τον ανέδειξε σε Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό, εξωστρεφή αλλά και με στήριξη στον πρωτογενή τομέα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην οικονομική εξυγίανση με εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, στην παράλληλη ανανέωση του στόλου οχημάτων, smart εφαρμογές στις Δημοτικές Υπηρεσίες, την σύσταση Νομικής Υπηρεσίας και ενίσχυση της Τεχνικής Υπ., την ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας και την εφαρμογή τουριστικού πλάνου με δυναμική εκκίνηση επισκέψεων στον Δήμο του Οικουμενικού Πατριάρχη και δύο Προέδρων της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην ύδρευση, είπε ότι αντικαταστάθηκε το απαρχαιωμένο δίκτυο στα χωριά και προχώρησαν σε νέες συνδέσεις, ταυτόχρονα ο Compact Βιολογικός Καθαρισμός Κυλλήνης-Κάτω Παναγιάς- Μιμόζας είναι προς χρηματοδότηση καθώς επίσης και στον Βιολογικό Καθαρισμό Βάρδας εντάχθηκαν συνδέσεις Νέας Μανολάδας, Ψάρι, Συρμπάνι.

Στα έργα αυτά προσθέτει και την κατασκευή 3 νέων σχολικών μονάδων στα Λεχαινά, Ανδραβίδα και Νέα Μανωλάδα. Επίσης θεσμοθέτησαν εκδηλώσεις παντού, κατασκευάστηκαν 6 νέες παιδικές χαρές και υπαίθριοι χώροι άθλησης και αναβαθμίστηκαν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σε παρέμβαση του δημοσιογράφου για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και την επίλυσή τους, επί παραδείγματι στο Κάστρο, υπάρχει σοβαρή πτώση του δρόμου δίπλα στο γήπεδο και είναι σοβαρή η έλλειψη πόσιμου νερού, όπως και σε άλλα χωριά, δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός, κάλυψη κινητής τηλεφωνίας σε μεγάλη έκταση σε αυτά τα τουριστικά μέρη, προβληματική οδοποιία κ.λ.π., απάντησε πως, φυσικά υπήρξαν αμέλειες και παραλήψεις λόγω έλλειψης εμπειρίας, τώρα όμως γνωρίζουν καλύτερα πώς να λειτουργήσουν. Προσπάθησαν μολαταύτα, να δώσουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις είτε στα απορρίμματα είτε στον φωτισμό είτε στην ύδρευση. Σειρά, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέντζας, θα πάρουν αυτήν την τετραετία η Ανδραβίδα, τα Λεχαινά, το Κάστρο και η Κυλλήνη.

Στον πολιτιστικό τομέα και συγκεκριμένα για το Φεστιβάλ Ανδραβίδας- Κυλλήνης, που είχε απαγορευθεί από την Αρχαιολογία η χρήση του φρουρίου, πιστεύει ότι το προσεχές καλοκαίρι θα υπάρξουν εκ νέου εκδηλώσεις λόγω καλύτερης πλέον συνεννόησης με την Αρχαιολογία. Ρόλο σημαντικό θα παίξει σε αυτό και ο εκσυγχρονισμός όλων των Υπηρεσιών που παρακωλύουν κάθε πρόοδο, εξαιτίας της γραφειοκρατίας. 

Τέλος, στο ζήτημα των ομορφότερων παραλιών και την εκμετάλλευσή τους από τα μεγάλα ξενοδοχεία, έχει την άποψη ότι πρέπει να δοθούν στους Δήμους αρμοδιότητες αλλά και πόροι για να μην οδηγηθούν αργά ή γρήγορα σε χρεοκοπία, ώστε να ασχοληθούν επισταμένως και με αυτά τα θέματα.

Συνοψίζοντας, ανέφερε τα μεγάλα έργα συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης με κρατικές επιχορηγήσεις.

 1. Ο βιολογικός καθαρισμός Βάρδας (13 εκατ. ευρώ) σε ανοιχτό διαγωνισμό.
 2. Η υδροδότηση Βουπρασίας από το Διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού (10 εκατ. ευρώ) είναι προς σύμβαση.
 3. Το υδατοδρόμιο στο λιμάνι Κυλλήνης είναι έτοιμο.
 4. Οι Αναπλάσεις σε Βάρδα, Ανδραβίδα, Λεχαινά ολοκληρώθηκαν.
 5. Οι Αποθήκες ΑΣΟ Λεχαινών παραδόθηκαν.
 6. Νέα κτίρια Αστυνομικού Τμήματος και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών υλοποιούνται.
 7. Νέο Δημοτικό Πάρκινγκ Βάρδας.
 8. Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.
 9. Καθαριότητα και επάρκεια φωτισμού.
 10. Νέα ηλεκτροκίνητα δημοτικά οχήματα.
 11. Σταθμοί φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.
 12. Πρόγραμμα υδρογονοκίνησης στο λιμάνι Κυλλήνης.
 13. Ανακύκλωση για πρώτη φορά  στον Δήμο.
 14. Μείωση τελών για ευπαθείς ομάδες.
 15. 12 διανομές ΤΕΒΑ για όλους τους δικαιούχους.
 16. Αύξηση πληθυσμού και ΑΕΠ των επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.
 17. Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Εκδήλωσης Πυρκαγιάς στο δάσος Κουνουπελίου.
 18. Περιβαλλοντική προστασία και βιωσιμότητα του δάσους Κουνουπελίου σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 2168 φορές μέχρι τώρα