IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ 2018/334

Ν. Γεωργόπουλος: Η αλήθεια για τα οικονομικά του δήμου Πηνειού
26.09.23


              Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς κ. Νίκος Γεωργόπουλος, μιλώντας στο ΙΟΝΙΟΝ FM εφ᾽ όλης της ύλης, είπε ότι, σε πείσμα των αντιπάλων τους, που ισχυρίζονται ότι τα οικονομικά δεν πάνε καλά, η άνοδός τους είναι ξεκάθαρη ταυτόχρονα με την μείωση των δαπανών του Δήμου Πηνειού και αυτό φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία, που προέρχονται από την οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

               Τα μεγάλα έργα, που επιτελέστηκαν κατά την περίοδο της δημαρχίας του κ. Μαρίνου, είναι πολλά ξεκινώντας από το εμβληματικό Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, το οποίο είναι μοναδικό στην Ηλεία και του οποίου το κόστος ανέρχεται στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Σπουδαίο έργο είναι επίσης, το καινούργιο Διοικητήριο στις αποθήκες του ΑΣΟ, που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

              Από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν εγκριθεί και περί το 1,7 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που αφορούν το Δίκτυο Ύδρευσης του άξονα Βαρθολομιού, Λυγιάς, Γλύφας, Αρκούδι.

              Για την αγροτική οδοποιία 20 χιλιομέτρων, την οδική ασφάλεια 25 χιλιομέτρων και την σύνδεση του βιολογικού καθαρισμού Γαστούνης-Βαρθολομιού (800.000 ευρώ), έχουν εγκριθεί κονδύλια συνολικής αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για μεγάλες επενδύσεις στον Δήμο Πηνειού, με πολύ υψηλά για την σημερινή εποχή κόστη. Όλα αυτά τα έργα ήδη βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης.

              Η παρούσα δημοτική με Δήμαρχο τον κ. Μαρίνο πρωτοπορεί και στην Πράσινη Ανάπτυξη με την αντικατάσταση 7,5.000 λαμπτήρων νέας τεχνολογίας LED σε όλον τον Δήμο, που μείωσε κατά 75% την κατανάλωση ρεύματος και μέσω του ηλεκτροφωτισμού τέτοιου τύπου, λύθηκε και το μεγάλο πρόβλημα καμένων λαμπτήρων, που είχε το Τραγανό.

            Για το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε πως η πολιτεία έχει ευθύνη γι᾽ αυτό, καθώς έθεσε έναν ρόλο στους Δήμους χωρίς να μεριμνήσει περαιτέρω. Ούτε υποδομές υπάρχουν ούτε ο εξοπλισμός, αλλά με ίδιους πόρους ο Δήμος προσπαθεί να βάλει τάξη. Παρόλα αυτά έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά ιδρύοντας φιλοζωικό σύλλογο ενώ παράλληλα γίνονται στειρώσεις, εμβόλια, υιοθεσίες κ.λ.π. Έχει ανατεθεί σε εταιρεία και η κατασκευή καταφυγίου για τα ζώα, που θα λειτουργεί επιπλέον ως ξενοδοχείο κατοικιδίων.

            Ο κ. Γεωργόπουλος απηύθυνε παράκληση, μέσω της Πρωινής Περιπόλου, προς τους Δημότες, για στείρωση των ζώων με την αρωγή πάντα του Δήμου, για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

            Τέλος, είπε πως επιβάλλεται να επανεκλεγεί ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος και θα ήταν εγκληματικό το αντίθετο, καθώς μπορεί να καταφέρει πολλά και ο οποίος στέκεται πάντα κοντά στον άνθρωπο και φέρνει χρήματα στον Δήμο, κάτι που το απέδειξε στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και πιστεύει ακράδαντα ότι θα κάνει πολύ περισσότερα. Διαφορετικά ο Δήμος θα πάει βήματα πίσω.


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 742 φορές μέχρι τώρα