IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ 2018/334

Τεράστια κενά για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων, παρά τους διορισμούς
14.09.23


ΠΥΡΓΟΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Κάλεσμα προς τους αναπληρωτές καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απέτεινε η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστασίου στην εκπομπή Πρωινή Περίπολος στου IONION FM, κατόπιν και της σχετικής απόφασης της ΟΛΜΕ, που κάλεσε σε κινητοποίηση για τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις, που αντιμετωπίζουν ξανά τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε η κ. Αναστασίου, οι μεγάλες ανάγκες της εκπαίδευσης παραμένουν, παρά τις προσλήψεις. Αρκετοί μαθητές δε θα έχουν παράλληλη στήριξη από την αρχή της σχολική χρονιάς, ενώ δεν έχουν προχωρήσει και οι ιδρύσεις όλων των τμημάτων ένταξης κ.α. Είναι δεδομένη λοιπόν η ανάγκη της άμεσης β ́φάσης αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν όλα τα εναπομείναντα κενά, τη στιγμή βέβαια που τα σωματεία διεκδικούσαν την κάλυψή τους σε μία μεγάλη φάση.

Εκτός των κενών, κυβέρνηση και Υπουργείο είναι υπεύθυνοι για την Οδύσσεια που περιμένει πολλούς συμβασιούχους συναδέλφους, που είτε δουλεύουν για πρώτη φορά, είτε αναγκάστηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους, επειδή δεν ήξεραν πότε θα τους ξαναπροσλάβουν, ενώ τώρα πρέπει να φύγουν ξανά για άλλες περιοχές. Δε φτάνει που κάθε καλοκαίρι τους στέλνουν στα επιδόματα του ΟΑΕΔ και μάλιστα όχι όλους, δε φτάνει που τους έχουν ένα καλοκαίρι μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια, τους καλούν να δουλέψουν σε όλη την Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα για κατοικία, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε πού έχουν φτάσει τα ενοίκια, πως συνεχίζεται η ακρίβεια, πού έχει φτάσει η βενζίνη.

Όπως είπε, οι διορισμοί των μονίμων εκπαιδευτικών ήταν ακόμη λιγότεροι φέτος (μόλις 4000), ενώ τα πραγματικά και λειτουργικά κενά στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση ανέρχονται στις 55.000-60.000.

Πρόκειται για μια δραματική περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση, η οποία επιβεβαιώνεται, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, και στις προκλητικά μειωμένες προσλήψεις των αναπληρωτών (28.000), έτσι  ώστε τα κενά και στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης  να ξεπερνούν τα  25.000.

Οι καθηγητές διεκδικούν:

❖Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών.

❖Δυνατότητα ηλεκτρονικής ανάληψης  υπηρεσίας για τους αναπληρωτές (ιδιαίτερα τώρα για όλες τις πληγείσες περιοχές) και  προσμέτρηση όλων των ημερών του Σεπτεμβρίου στη μισθοδοσία. (από 1/9)

❖Να δημοσιοποιούνται όλα τα κενά και να πραγματοποιούνται οι προσλήψεις σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων.

❖Ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή/τρια που χρήζει παράλληλης στήριξης.

❖Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

●Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που έχουν έστω και μιας μέρας σύμβαση αποκλειστικά με βάση το Πτυχίο και όλη την Προϋπηρεσία. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

●Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα. Καταβολή 13ου και 14ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.

●Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.

●Επιδότηση ενοικίου στα 300€ τον μήνα. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.

●Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών.

●Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

●20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.

●Ενισχυτική και πρόσθετη διδασκαλία από την αρχή της χρονιάς σε όλα τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ

●Καμιά σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό – μπλοκάρουμε τις αξιολογικές διαδικασίες. 

●Άμεσα να γίνει η β ́φάση προσλήψεων για να καλυφθούν όλα τα κενά.


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 638 φορές μέχρι τώρα