IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ 2018/334

Το ΑΚΚΕΛ για τους πληγέντες κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, τις φωτιές, τις πλημμύρες και την δολοφονία του Αντώνη
11.09.23


            Το ΑΚΚΕΛ διόρθωσε άμεσα μία πρωτοφανούς αναισθησίας ενέργεια του ΕΛΓΑ, με την οποία απαιτούσε από τους πληγέντες κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να πληρώνουν προκαταβολικά τέλος εκτίμησης 2 ευρώ ανά πρόβατο ώστε να λάβουν αποζημίωση.

            Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, δήλωσε στο IONION FM: «Συζήτησα το Σάββατο με πληγέντες κτηνοτρόφους στην Θεσσαλία. Μού είπαν πως ενώ έχουν καταστραφεί, έχουν πνιγεί τα ζώα, πολλοί δεν έχουν πλέον ούτε σπίτι, ούτε στάβλο, τούς ζητάει ο ΕΛΓΑ να καταβάλουν προκαταβολικά 2€ το πρόβατο τέλος εκτίμησης για να αποζημιωθούν. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση και του εξήγησα πώς έχει η κατάσταση και ότι είναι αδιανόητο η πολιτεία να ζητάει χρήματα από ανθρώπους που έχασαν σπίτια και περιουσία και δεν έχουν στην τσέπη ούτε ένα ευρώ, ειδάλλως δεν θα αποζημιωθούν. Ο υφυπουργός προς τιμήν του κατανόησε το πρόβλημα και με διαβεβαίωσε να θεωρώ ότι έχει λυθεί τώρα το πρόβλημα και κανένας κτηνοτρόφος των πλημμυροπαθών περιοχών δεν θα προπληρώσει το τέλος εκτίμησης του ΕΛΓΑ».

Ο κ. Τσιομπανίδης αναφερόμενος στην καταστροφής του δάσους της Δαδιάς είπε πως δεν είναι μόνο η περιβαλλοντική καταστροφή, υπάρχει και εθνική ζημιά καθ’ ότι το δάσος είναι η φυσική κάλυψη και απόκρυψη των οπλικών συστημάτων και στρατιωτικών δυνάμεων από τον εχθρό, ενώ τώρα εύκολα γίνονται αντιληπτά και βομβαρδίζονται. Το ίδιο έγινε και στη Ρόδο. Το μοναδικό νησί που θα μπορούσε να προστατεύσει το Καστελόριζο είναι η Ρόδος και αποψιλώνοντας την Ρόδο, δημιουργούμε πρόβλημα κάλυψης του πυροβολικού μας που θα γίνεται αεροπορικός στόχος.    

Μιλώντας για το θέμα της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά, ο κ. Τσιομπανίδης ανέφερε πως τα κόκκινα δάνεια ευρίσκονται στα νύχια του βρετανικού fund Blantyre Capital (μητρική εταιρεία που κατέχει την πλοιοκτήτρια εταιρία του Blue Horizon) Η Attica Group ανήκει στην Strix Holdings, η οποία ανήκει κατά 75% στο Blantyre Capital και κατά 25% στην Τράπεζα Πειραιώς.

Μία άλλη μπίζνα της Blantyre με την Τράπεζα Πειραιώς αφορά τα κόκκινα δάνεια της Πειραιώς, τα οποία μέσω μιας διαδικασίας από τις αρχές της δεκαετίας έχουν περάσει στα χέρια (ή νύχια) των Εγγλέζων. Το ΑΚΚΕΛ έχει την βεβαιότητα ότι αυτό εξηγεί και την αναισθησία που επιδείχθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία σχετικά με τη δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά. Η αναισθησία των funds που παίρνουν κόκκινα δάνεια Ελλήνων πολιτών και επιχειρήσεων σχεδόν τσάμπα και μετά τούς πετούν από τα σπίτια τους με όλες τις γνωστές μεθόδους, πιστεύετε ότι θα είχαν οποιαδήποτε ευαισθησία για τον θάνατο του Αντώνη και οποιουδήποτε άλλου στη θέση του;

Ακόμη ο κ. Τσιομπανίδης μιλώντας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και της προέδρου της δημοκρατίας στον Έβρο, αναρωτήθηκε: Δεν χωρούσαν στο ίδιο αεροπλάνο ο Μητσοτάκης και η Σακελλαροπούλου και πήραν και το προεδρικό και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος !!!! Δύο αεροσκάφη για να έρθουν δύο άτομα στον Έβρο. Μετά η ΝΔ μάς λέει εμπράκτως ότι δεν θέλει τα δάση αλλά τις ανεμογεννήτριες και πολεμάει τον λιγνίτη για να μας προστατέψει από την ατμοσφαιρική μόλυνση. Κόστος μόνο για καύσιμα 3.580€ ανά ώρα πτήσης έκαστο. Μόνο για καύσιμα, σύνολο 7.160€ και άλλα τόσα για την επιστροφή, σύνολο 14.320€ χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. 


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 919 φορές μέχρι τώρα