IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Την Τρίτη 30 Μαΐου η Παγκόσμια Μέρα για την ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
27.05.23


Η Παγκόσμια Ημέρα Π.Σ. είναι η ετήσια εκστρατεία του Κινήματος των Ανθρώπων που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατάσταση και για τη στήριξη και τη σύνδεση των 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν με αυτήν παγκοσμίως. Για τον σκοπό αυτό, το IONION FM κάλεσε την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου για να μας μιλήσει για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, για τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν τα άτομα που πάσχουν από αυτήν, για τους τρόπους θεραπείας, αν υπάρχουν,  και την ποιότητα ζωής τους, όσο και για την ημερίδα που γίνεται γι’ αυτό τον σκοπό στην Πάτρα. Όπως είπε Το 2009, η Διεθνής Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης - Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) και τα μέλη της, ξεκίνησαν την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Το 2023 εορτάζεται για δέκατη πέμπτη φορά σε όλο τον κόσμο και θα κάνει και πάλι έκκληση για υποστήριξη για 2,5 εκατ. ανθρώπους σ’ όλον κόσμο που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Από ΣΚΠ-Π.Σ. νοσεί μισό εκατομμύριο στην Ε.Ε., ενώ στη χώρα μας η ΠΣ εκτιμάται ότι έχει πλήξει τουλάχιστον 22.000 άτομα. Γεωγραφικά, η συχνότητα της πάθησης φαίνεται να αυξάνεται όσο απομακρυνόμαστε από τον Ισημερινό. Η φετινή εκστρατεία έχει να κάνει με την οικοδόμηση σύνδεσης κοινότητας, αυτο-σύνδεσης και των συνδέσεων με ποιοτική φροντίδα. Το σύνθημα της καμπάνιας είναι “I Connect, We Connect” και η ετικέτα #MSConnections και έχει να κάνει με την οικοδόμηση της κοινοτικής σύνδεσης, της αυτο-σύνδεσης και τις συνδέσεις για ποιοτική φροντίδα. Το MS Connections είναι ευέλικτο για άτομα και οργανισμούς να επιτύχουν μια ποικιλία στόχων, όπως:

• Κατάργηση στα προκλητικά κοινωνικά εμπόδια και το στίγμα που δημιουργούν στα άτομα που πλήττονται από ΠΣ να αισθάνονται μοναχικά και απομονωμένα,

• Χτίζοντας κοινότητες που υποστηρίζουν και καλλιεργούν άτομα που πάσχουν από ΠΣ,

• Προώθηση της αυτο-φροντίδας και της υγιούς διαβίωσης με ΠΣ,

• Διεκδίκηση λήψης αποφάσεων για καλύτερες υπηρεσίες και αποτελεσματική θεραπεία για άτομα με ΠΣ.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας – ΕΕΑΣΚΠ έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην Ημερίδα του Σωματείου με θέμα «Κεφαλαλγία στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας» η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 18:00 σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Αστήρ στην Πάτρα και θα αναμεταδίδεται ζωντανά από τα κοινωνικά δίκτυα του Σωματείου στο youtube και το facebook. (Πληρ. https://eeaskp.org)

Πρόγραμμα Ημερίδας

18:00 Προσέλευση - Καφές

18:30 Μαργαρίτα Καραγιώργου,

Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ

«Καλωσόρισμα – Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση»

18:45 Χαιρετισμοί:

• Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

• Βίβιαν Σαμούρη, Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας Δήμου Πατρέων

• Αντώνης Χαροκόπος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων

19:00 Ανδρέας Αργυρίου,

PhD, Νευρολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Νευρολογική Κλινική, Υπεύθυνος Λειτουργίας Ειδικού Ιατρείου Κεφαλαλγίας, Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»

«Κεφαλαλγία στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας»

19:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση

v Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της ΠΟΜΑμεΑ Δ. Ε. & Ν.Ι.Ν. και την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων.

v Η Ημερίδα υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και του Ξενοδοχείου Αστήρ.επιστροφή