IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Παναγιώτης Μαρούδας, υποψήφιος βουλευτής Ζακύνθου με την Συμμαχία Ανατροπής
14.05.23


Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολόκα έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Ζακύνθου με την Συμμαχία Ανατροπής, Πολιτικός Μηχανικός Παναγιώτης Μαρούδας.  Όπως είπε ο κ. Μαρούδας, ο κοινός στόχος της Συμμαχίας Ανατροπής είναι να πάρουμε την Πατρίδα μας στα χέρια μας. Συγκεκριμένα έχουμε καταλήξει σε 12 σημεία του πρώτου 24ώρου όπως τα ονομάζουμε, γιατί πρέπει να είναι άμεσης εφαρμογής. Αυτά είναι:

1. Αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας με πρώτη πράξη τη λογοδοσία του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού για πράξεις εσχάτης προδοσίας κατά τον Ποινικό Κώδικα, αλλά και για ειδεχθή εγκλήματα σαν το «δυστύχημα» στα Τέμπη. Κατάργηση όλων των ασυλιών, που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα.

2. Οι συστημικές τράπεζες τίθενται σε εκκαθάριση εν λειτουργία υπό δημόσιο έλεγχο με το κράτος να εγγυάται το σύνολο της καταθετικής τους βάσης.

3. Αποκατάσταση της δημοσιονομικής και νομισματικής κυριαρχίας της Ελλάδας με παράλληλη επανεξέταση με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, όλων των συμβάσεων παραχώρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα δημόσιων λειτουργιών, υποδομών και αγαθών.

4. Απεξάρτηση της ενέργειας από το χρηματιστήριο και επανακαθορισμό της τιμής της με βάση τα πραγματικά εθνικά κόστη παραγωγής.

5. Παύση πληρωμών προς τους κατόχους του δημοσίου χρέους. Καταγγελία όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και μνημονιακών θεσμών, όπως είναι η ΑΑΔΕ και το Υπερταμείο. Εθνικοποίηση του συνόλου της περιουσίας που έχει περάσει στην κυριότητα των μνημονιακών θεσμών.

6. Πάγωμα όλων των οφειλών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με σκοπό τη διαγραφή τους. Άμεση διαγραφή όλων των δανείων (κόκκινων και πράσινων) που βρίσκονται στα χέρια Εταιριών Απόκτησης και Διαχείρισης Απαιτήσεων (funds & services). Κατάργηση όλων των μνημονιακών ρυθμίσεων πτωχευτικού δικαίου και πλειστηριασμών.

7. Θέσπιση βασικού εισοδήματος ανά μήνα με βάση το κατώφλι φτώχειας του 2008, για όλα τα άνεργα και εργαζόμενα νοικοκυριά, που βρίσκονται κάτω από το μέσο φορολογητέο εισόδημα, προκειμένου να γλυτώσουν από την «παγίδα φτώχειας».

8. Αποκατάσταση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων των συνταξιούχων, επανυπολογισμός των συντάξεων με βάση τα προβλεπόμενα της κοινωνικής ασφάλισης πριν το πρώτο μνημόνιο και σταδιακή επιστροφή των περικοπών.

9. Μηδενικό ΦΠΑ για όλο το κύκλωμα των βασικών προϊόντων διατροφής και πρώτης ανάγκης, αποκλειστικά εγχώριας παραγωγής. Ατέλεια καυσίμων και αγροτικών εφοδίων για τους παραγωγούς.

10. Καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών και αποκατάσταση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της Θράκης.

11. Άμεση μονομερής ανακήρυξη και οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της Ελλάδας με τη χάραξη γραμμών βάσης κατά τα προβλεπόμενα από τους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και τη διεθνή πρακτική.

12. Απεγκλωβισμός της Ελλάδας από το καθεστώς των μονομερών κυρώσεων που προωθούν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον. Ανοιχτές, ελεύθερες συναλλαγές με όλους στη βάση της αμοιβαίας ωφέλειας, αλλά και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής ακεραιότητας, κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης.επιστροφή