IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.
12.04.23


Αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τα είπα όλα αναλυτικά στη Βουλή, μίλησα για την προχειρότητα της αντιμετώπισης του θέματος που δημιούργησε προσχήματα και στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και σε έναν πολίτη που δεν πολύ-καταλαβαίνει τα συνταγματικά. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ είχαμε βελτιώσει τη ρύθμιση της ΝΔ να παραπέμπεται το θέμα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου και χθες στη Βουλή επικαλέστηκα μια φράση του Δ. Τσάτσου  που έλεγε «όταν φοβάσαι λάθος να προτιμάς οι κρίσεις να είναι κρίσεις πολλών και όχι λίγων».  Προτείναμε την ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν άκουσε η ΝΔ, τ’ άλλαξε τελευταία στιγμή και δημιούργησε προσχήματα.

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν υπάρχει θέμα συνταγματικότητας, δεν υπάρχει θέμα πολιτικής ορθότητας, αυτά καλύπτονται, αλλά υπάρχει θέμα προχειρότητας που δημιούργησε προσχήματα και μια ένταση η οποία δεν πέρασε μέσα στη Βουλή. Δηλαδή πολλές φορές ο δημόσιος διάλογος ήταν πολύ πιο έντονος.

Ερωτηθείς ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο κόσμος στο δρόμο που λέει δύο πράγματα, αν θα υπάρξει κυβέρνηση και για την ακρίβεια. Αυτά τα δύο θέματα κυριαρχούν. Θα υπάρξει κυβέρνηση. Εγώ επιμένω ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθούν οι τρίτες εκλογές. Το πολύ-πολύ στις 2 Ιουλίου θα έχουμε τελειώσει. 

Ερωτηθείς ποια θέματα θα πρέπει συμφωνήσουν για να συγκυβερνήσουν

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ότι έβαλε η ζωή. Η ζωή έχει βάλει το θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο. 57 νεκροί. Έχει βάλει το θέμα της γραφειοκρατίας. 57 νεκροί. 9 χρόνια για μια δημόσια σύμβαση. Τρίτον, τα ζητήματα των υποκλοπών είναι στα τραπέζι. Να μάθουμε τι έγινε. Τέταρτον, τα κόκκινα δάνεια. Όχι με τη μορφή της δημαγωγίας όπως ο Τσίπρας στο Περιστέρι αυτό πρέπει να συνδυαστεί με την προστασία του πολίτη που έχει ανάγκη προστασίας με την τραπεζική πίστη και την επενδυτική βαθμίδα. Άρα λοιπόν τα κόμματα πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια. Πως θα συνεργαστεί ένα κόμμα με ένα άλλο κόμμα λέγοντας γενικόλογα.  ...Μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με ένα κόμμα το οποίο δεν είναι δεδομένο ότι θα στηρίξει τα εξοπλιστικά προγράμματα με τον Ερντογάν να τα γυρίζει;

ΔΗΜ: Άρα λέτε με το ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ:  Δεν λεω τίποτε. Εγώ λεω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα, ρωτήστε και τον κ.Κοντονή υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λεει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα.

Για την υποψηφιότητα Αντώναρου

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ:  Επικρίθηκε και από το κόμμα μου και από εμένα. Είναι μια απόδειξη ότι μια Καραμανλική πτέρυγα συνεργάστηκε με το ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να συνεργάζεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Καραμανλής το κάνει αυτό αλλά είναι μια επιλογή που αποδεικνύει και γιατί δεν πειράξανε και τη διακυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή στην πρώτη τους τετραετία οι Συριζαίοι ως κυβέρνηση. Ασκούμε κριτική ως κόμμα, κατά κάποιο τρόπο περιπαίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ γιατί αποκαλύπτεται ότι αυτό που λέγαμε επί τόσα χρόνια γίνεται πράξη αλλά να προσβάλω τον κ.Αντώναρο δεν θα το κάνω. Αυτή την επιλογή έκανε, θα κριθεί από το εκλογικό σώμα.

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα άρα προοδευτική διακυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αλλά στις ανάγκες διακυβέρνησης που θα χειριστούν οι πολιτικοί αρχηγοί στις διερευνητικές εντολές δεν  με νοιάζουν εμένα οι ταμπέλες, εμένα με νοιάζει αν μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις επί του συγκεκριμένου.

ΔΗΜ: Αν βγαίνουν οι αριθμοί και υπάρξει σύγκλιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είστε εντάξει με αυτό; Τι θα πει δεν σας ενδιαφέρουν οι ταμπέλες;

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ:  Συγκυβέρνηση ηττημένων δεν μπορεί να υπάρξει, πρακτικά είναι αδύνατη  άρα δεν την συζητάω. Είναι ένα δημοσιογραφικό ερώτημα που δεν έχει πρακτική απόληξη. 

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και νομίζω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα βρεθεί μπροστά από καταστάσεις που πρέπει να αποδείξει τη σοβαρότητά του γιατί φαντάζεστε να πάμε μέχρι το Σεπτέμβριο με δικαστή πρωθυπουργό; Εγώ δεν το φαντάζομαι. Δεν το φαντάζομαι με τον Ερντογάν απέναντι.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου μετά τους σεισμούς

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ:  Κάναμε ένα κλειστό σεμινάριο με τον πρώην Ναύαρχο τον κ. Φενέκο, ήμασταν έξι πρώην υπουργοί  από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, κανένας δεν πιστεύει ότι άνοιξε μια παρένθεση η οποία  θα μακροημερεύσει, όλοι λέγαμε ότι η παρένθεση θα κλείσει και είδατε σε επίπεδο λόγου έκλεισε προχθές.

Ερωτηθείς για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Απ’ ότι λεει ο πρόεδρος του κόμματος αυτά δεν τ’ έχει ρυθμίσει, εξυπηρετούμε τα δάνεια όπως μπορούμε να τα εξυπηρετήσουμε.    επιστροφή