IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Ο Κυριάκος Βελόπουλος για τις μετεκλογικες συνεργασίες και τα επιδόματα της κυβέρνησης
23.02.23


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κος Κυριάκος Βελόπουλος,  μίλησε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεκανίκια δεν χρειάζεται κανένας αν είναι όρθιος και περπατάει στα δυο. Δεκανίκια μπορεί να χρειαστεί ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί η ΝΔ, μπορεί το ΠΑΣΟΚ εμείς όχι.  Εμείς θα πάμε μέχρι τέλους μόνοι μας.

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαστε ένα κόμμα από την επαρχία, εγώ δεν είμαι αθηναίος πολίτης, είμαι από χωριό και είμαι περήφανος για αυτό, κάναμε μια κίνηση από την Περιφέρεια προς την Αθήνα, να αλλάξουμε λίγο την κατάσταση και το πνεύμα του πολιτικού κόσμου. Δεν αλλάζει εύκολα. Θεωρώ ότι είναι ύβρις για το κοινοβούλιο αλλά και για τις εκλογές αυτό που γίνεται τώρα όταν ακούω εκπροσώπους κομμάτων να συζητούν για συνεργασίες από τώρα αφού δεν αποφάσισε ο ελληνικός λαός.  Κι αν αύριο το πρωί αποφασίσει ο ελληνικός λαός να ψηφίσει ΚΚΕ 40%; Γιατί συζητούν από τώρα; 

ΔΗΜ: Υπάρχουν και κάποιες μετρήσεις οι οποίες δείχνουν μια τάση

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με χωματουργικές εργασίες; Στο πανεπιστήμιο είχα κάνει μια εργασία «δημοσκοπήσεις και δημοσκοπικά ευρήματα» ξέρω πως γίνονται για αυτό και δεν σχολιάζω ποτέ. Ποτέ δεν έχω σχολιάσει δημοσκοπήσεις ξέρουμε πως γίνονται δεν θα μπω στη διαδικασία, τάσεις μετράνε. Να μιλήσω επιστημονικά όχι με βάση τα τιμολόγια των χωματουργικών... Χωματουργικές εργασίες, GSB  και κλαρκ.

ΔΗΜ: Δεν θα συνεργαζόσασταν με τίποτα με τη ΝΔ;

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς να συνεργαστώ αφού πριν τις εκλογές μιλάνε για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία; Δεν υπάρχει προγραμματική βάση, στα εθνικά θέματα είσαι ή ευθεία ή δεξιά ή αριστερά ή στον Καιάδα. Όταν σου λεει ο άλλος εκ προοιμίου ότι πάμε για συνεκμετάλλευση και το είπε ο κ. Μπλίνκεν. Εμένα μου φάνηκε περίεργο ο άνθρωπος που πηγαίνει κάθε χρόνο έξω από την αμερικανική πρεσβεία και διαμαρτύρεται για τους αμερικανούς «έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω οι αμερικανοί» χθες ήταν αγκαλιά με τον Μπλίνκεν. Ο κ.Τσίπρας. Πόσο συμβατό είναι με τη λογική αυτό ως ένα ενδεχόμενο που δείχνει και να την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος...

ΔΗΜ: Άρα θα πάμε μόνοι μέχρι τέλους

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ελληνικός λαός θα επιλέξει.  Αν θέλει κυβέρνηση με την Ελληνική Λύση καλώς, αν δεν θέλει δικαίωμά τους να πάνε όπου θέλουν. 

Ερωτηθείς γιατί είναι αντίθετος με την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω διαβάσει πάρα πολύ το Θουκυδίδη, όποιος διαβάζει Θουκυδίδη ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει διμερείς σχέσεις. Ναι είμαστε στη Νατοική ομπρέλα, ναι  είμαστε με τη Δύση αλλά τι κερδίζω έχει σημασία. Είναι win-win  αυτές οι υπογραφές. Όταν εγώ έχω δώσει Αλεξανδρούπολη, Σκύρο, Βόλο, Σούδα, έχω δώσει σειρά βάσεων στην Ελλάδα κάτι με το οποίο ειμαι αντίθετος για ένα λόγο γιατί δεν κερδίζω τίποτα και ταυτοχρόνως μπαίνει από το παράθυρο η Τουρκία στη συνεκμετάλλευση, δεν επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία ποτέ ούτε από τη Δύση, συνολικά  από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ παρά το αντίθετο της δίνουν και λεφτά από την ΕΕ, ε  κατι δεν πάει καλά. 

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη για τις χαμηλότερες τιμές στα σαρακοστιανά από πέρυσι

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γελάνε ακόμα τα ψάρια και τα κρέατα. Υπάρχει άνθρωπος σήμερα που πιστεύει ότι δεν υπάρχει ακρίβεια; Υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει τον κ. Γεωργιάδη; Το 2020 ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι θα πετάμε με υδροπλάνα στην Ελλάδα, βλέπω μόνο ανεμόπτερα στο Σούνιο. Ο ίδιος έλεγε το ’23 θα είμαστε στο Ελληνικό, έτοιμοι οι ουρανοξύστες αλλά μάλλον τους κάνουν προς τα κάτω γιατί δεν φαίνονται πουθενά.  Δεν θέλω να σχολιάζω τον κ. Γεωργιάδη, η είδηση κάθε μέρα είναι ο Γεωργιάδης. Κάθε μέρα είναι στα κανάλια και κάθε μέρα λεει ψέματα συνειδητά.

Αναφορικά με τα επιδόματα της κυβέρνησης

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πότε έχουμε καρναβάλια; Τώρα. Επίδομα καρνάβαλου, αυτή είναι η ΝΔ. Έχει δώσει γύρω στα 25 επιδόματα μέχρι τώρα και πριν το ’19 ο ίδιος ο πρωθυπουργός και καλώς έκανε στηλίτευε το ΣΥΡΙΖΑ που έδινε επιδόματα προεκλογικά. Οι άνθρωποι είναι ανακόλουθοι πώς να συνταυτιστώ μαζί τους. Εγώ είμαι επιχειρηματίας στον όμιλο που είμαι έχουμε εκατοντάδες εργαζόμενους όταν δεν εμπιστεύομαι έναν άνθρωπο του λεω να πάει σπίτι του. Ε, δεν τους εμπιστεύομαι τους κυρίους. 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί  να βάλει αναχώμα η οποιαδήποτε κυβέρνηση  για τους πλειστηριασμούς έναντι των τραπεζών

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι γιατί πολλοί πολιτικοί είναι εμπλεκόμενοι με τα Funds έμμεσα ή άμεσα. Κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ. Πολιτικές οικογένειες, άνθρωποι που έχουν εμπλακεί με την πολιτική έχουν σχέση με τα Funds που παίρνουν τα σπίτια των ελλήνων πως θα νομοθετήσουν αυτοί εναντίον των συμφερόντων τους. Αυτά όλα τα είπα με ονόματα και στοιχεία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση του κ.Καραμανλή από την εκλογική διαδικασία

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Καραμανλής ήταν κεφάλαιο για την νεότερη πολιτική ιστορία. Εγώ είμαι Καραμανλικός αλλά με τον πρώτο Καραμανλή δεμένος συνδεδεμένος πολύ έντονα γιατί ήταν υπέρ της κρατικοποίησης όλων των στρατηγικής σημασίας οργανισμών στην Ελλάδα αυτή την άποψη έχω και εγώ . Βέβαια το σημερινό κόμμα της ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του Καραμανλή. Είναι ένα έκτρωμα Φρανκεστάϊν, δεν χρειάζεται πολύ μυαλό βλέπεις το υπουργικό συμβούλιο οι μισοί Πασόκοι, άλλος πρώην Κομμουνιστής, πρώην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά υποψήφιά της δηλαδή αυτά τα πράγματα είναι τρελά

Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να είναι υποχρεωτική η ψήφος για όλους τους έλληνες με επιπτώσεις. Για ένα λόγο και μόνο  δεν μπορεί να αφήνεις το 45% των ελλήνων να αποφασίζει για το δικό σου μέλλον και μετά να βρίζεις όλο το πολιτικό σύστημα.

 επιστροφή