IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ
06.12.22


Μαρίνος: «Άπλετο φως σε όλες τις γειτονιές του Δήμου Πηνειού»

-Τοποθετήθηκαν 6.500 νέα φωτιστικά
- Η εξοικονόμηση σε αριθμούς από το πρωτοποριακό έργο
- Κατάμεστη η αίθουσα του Κουρβισιάνειου στη Γαστούνη

«Ένας ακόμη στόχος που είχα θέσει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου επιτεύχθηκε:  Άπλετο φως σε όλες τις γειτονιές του Δήμου Πηνειού!». Με τη φράση αυτή ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος έδωσε το στίγμα της φωτεινής –όπως την χαρακτήρισε- εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου Γαστούνης, με αφορμή την ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου της ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης συστημάτων οδοφωτισμού του Δήμου Πηνειού. Έργο που ολοκληρώθηκε με προσωπικό αγώνα και επιμονή του Δημάρχου.

 Με τον «έξυπνο» ηλεκτροφωτισμό, έργο  προϋπολογισμού  4.228.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, αναβαθμίστηκε το αίσθημα της ασφάλειας πεζών και οδηγών ενώ ο Δήμος εξασφάλισε την άριστη λειτουργία του συνόλου του δικτύου του δημοτικού φωτισμού, την ελαχιστοποίηση του κόστους συντήρησης , την εξοικονόμηση ενέργειας  και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Πρωτοπόρος ο Δήμος

«Ο Δήμος Πηνειού και είμαι περήφανος γι’ αυτό,  με το έργο της  ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού,  είναι πρωτοπόρος στην Ηλεία! Και όπως γνωρίζετε,  ήδη αρκετοί δήμοι ακολουθούν τα φωτεινά βήματά μας! Είναι αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο υποδομής, εξοικονόμησης ενέργειας και  πολλαπλής ωφέλειας με  σημαντικό αποτύπωμα για την βιωσιμότητα, με προστιθέμενη αξία για τους πολίτες, έργο που αναβαθμίζει  την ποιότητα ζωής μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρέας Μαρίνος ενώ έκανε αναφορά και στα «τεχνητά εμπόδια που στήνουν εκείνοι που στο βωμό της στείρας και άγονης αντιπολίτευσης θυσιάζουν την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου».

 

Η εξοικονόμηση σε αριθμούς

Ο Δήμαρχος συνεχίζοντας την ομιλία του μίλησε με την «γλώσσα» των αριθμών: «Στην εποχή της ενεργειακής φτώχειας, όπου το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται δραματικά, ο Δήμος Πηνειού με τον «έξυπνο» ηλεκτροφωτισμό εξασφάλισε μείωση του κόστους, εξοικονόμηση ενέργειας, άριστη λειτουργία του συνόλου του δικτύου και βελτίωση των υπηρεσιών  στους πολίτες μας. Τοποθετήθηκαν  6.500 νέα  φωτιστικά και ο Δήμος θα εξοικονομεί 1,5εκ. KWH το οποίο αναλογεί σε 78% εξοικονόμηση και με τις σημερινές τιμές ρεύματος στα 0,32 Ευρώ/KWH, αντιστοιχεί σε 480.000 ευρώ ανά έτος».

Ενός λεπτού σιγή

Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην κακή κατάσταση που βρισκόταν μερικούς μήνες πριν ο φωτισμός στην επικράτεια του Δήμου  ενώ έκανε αναφορά και στον αείμνηστο Γιώργο Μητσόπουλο, καλώντας το ακροατήριο να τηρήσει ενός λεπτού σιγή: «Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και σημαντική προσφορά στα ηλεκτρολογικά έργα του Δήμου μας,  ήταν ο αδελφικός μου  φίλος. Η  ξαφνική και αναπάντεχη απώλεια αυτού του μοναδικού, αξιαγάπητου ανθρώπου και υποδειγματικού οικογενειάρχη, προκάλεσε απέραντη θλίψη σε όλους μας και άφησε πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό».

Ο Δήμαρχος επίσης αποκάλυψε ότι ο Δήμος έχει υποβάλλει αίτηση ένταξης και στο αναπτυξιακό έργο ΗΛΕΚΤΡΑ με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων με έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης.

Πρωτοποριακό έργο

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας «SirecEnergy » κ. Διονύσιος Αλυσανδράτος, αναφερόμενος στο μεγάλο έργο δήλωσε μεταξύ άλλων: "Η σύμβαση υπεγράφη στις 7.10.2021 και έχει διάρκεια έως το 2034. Η εγκατάσταση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του ιδίου έτους. Ο Δήμος Πηνειού με αυτό το πρωτοποριακό έργο απέκτησε πλέον την βασική υποδομή Έξυπνης Πόλης με φωτισμό που καλύπτει κάθε χωριό και κάθε σπίτι και δυνατότητα ελέγχου από σύστημα τηλεδιαχείρισης".

Η εκδήλωση έκλεισε με video που κατέγραφε το «πριν και το μετά» του έργου οδοφωτισμού του Δήμου Πηνειού.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: ο Πρόεδρος του ΔΣ Πηνειού κ. Σπ. Βασιλείου, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλος που συντόνισε την εκδήλωση, πρ. Δήμαρχοι, οι προϊσταμένες των Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ.κ. Μ. Πετροπούλου και Δ. Τσάφα, ο κ. Λεων. Βέργος investment director της “SirecEnergy”, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΝ κ. Τ. Αράπογλου,  ο Γεν. γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Στεφανόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δ. Ηλείας κ. Α. Μαυρόπουλος, εργαζόμενοι του Δήμου Πηνειού, ο διευθυντής της Pummaro Γαστούνης κ. Α. Τσαπικούνης, ο κ. Γ. Κουμπαράκης επικεφαλής θεματικού τομέα ανάπτυξης ΝΔ, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος δημοτών.επιστροφή