IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Ματίνα Παγώνη: Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία!
03.12.22


Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κα Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή την παρουσία της στη συγκέντρωση των γιατρών έξω από τη Βουλή

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Η κα Παγώνη γεννήθηκε στη ΝΔ όταν άλλοι ήρθαν εκ των υστέρων επομένως η κα Παγώνη έχει άποψη, έχει στηρίξει αυτή την παράταξη και στη ΝΔ ο πρόεδρος μας έχει δώσει το δικαίωμα να εκφραζόμαστε και να λέμε τις απόψεις μας γιατί όταν κάνεις κριτική πάει και καλύτερα δηλαδή ακούγεσαι, λες το γιατί και γίνονται και διορθώσεις λαθών.

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Διαφωνούμε με το νομοσχέδιο γιατί εμείς δουλεύουμε ως ομάδες εδώ δεν έχουμε πελάτες, όταν οι γιατροί θα αρχίσουν και θα μπαινοβγαίνουν και να πηγαίνουν στα ιδιωτικά θα αρχίσουν να δημιουργούνται στις ομάδες προβλήματα και στόχος μας είναι να εξυπηρετείται ο ασθενής επομένως όταν μπαινοβγαίνουν  οι γιατροί που είναι μόνιμοι, που έχουν τους αρρώστους τους, που κάνουν τα απογευματινά, που κάνουν τις γενικές εφημερίες, που κάνουν τα τακτικά ιατρεία που έχουν δηλαδή να κάνουν ένα σωρό πράγματα μέχρι το βράδυ αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα και τους υπόλοιπους  οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους.  Γιατί όσο και να λέμε ότι θα τελειώσεις τις δουλειές σου και μετά θα πας στο ιδιωτικό ο άρρωστος  που έχει πληρώσει το ιδιωτικό δεν θα σε περιμένει εσένα μετά από μια μέρα να ξαναεμφανιστείς, θα πρέπει να πας να τον δεις επομένως θα δημιουργηθεί θέμα στη λειτουργία των τμημάτων και των κλινικών.

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Ο ασθενής δεν είναι πελάτης στο δημόσιο, στις ιδιωτικές κλινικές δουλεύουν με τελείως διαφορετικό τρόπο, ο καθένας έχει τον ασθενή του- τον πελάτη του- που πληρώνει και πας και σε εξυπηρετεί. Εδώ δεν είναι πελάτες οι άρρωστοι, εδώ είναι δημόσιο νοσοκομείο, υπάρχει ομάδα γιατρών που έχει ασθενείς συγκεκριμένους, μ’ αυτούς ασχολείται καθημερινά, μ’ αυτούς γίνεται ενημέρωση, αυτούς στοχεύει να τους εξυπηρετήσει, να τους λύσει το πρόβλημα τους και να φύγουνε. Αυτές οι ομάδες δεν μπορούν να διαλυθούν.

Ερωτηθείσα ποιοι συμφωνούν με το νέο νομοσχέδιο

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Οι πανεπιστημιακοί, είναι ξεκάθαρο, βγήκαν και  τοποθετηθήκαν. Οι πανεπιστημιακοί γιατί ήδη εκτός από τα νοσοκομεία που εργάζονται πάνε και σε κλινικές κτλ και θέλουν σφραγίδα και υπογραφή να είναι οι άνθρωποι νόμιμοι, αυτοί θέλουν. Εγω τους συναδέλφους μου που θέλουν αυτό τους καταλαβαίνω, τους χειρούργους, του ακτινολόγους γιατί οι άνθρωποι θέλουν να βγάλουν κάτι παραπάνω  έχουν οικογένειες και οι μισθοί όπως ξέρετε όλοι σας είναι αυτοί που παίρνουμε. Εμείς δεν έχουμε κρύψει ποτέ τους μισθούς μας. Ένας συντονιστής διευθυντής, ο ανώτατος βαθμός, μετά από 32-35 χρόνια παίρνει 1.800 € μισθό. 300 € παίρνει επίδομα για υπερωρίες. Τις εφορίες που πληρώνει να μην τις βάλω μέσα. Όταν πρωτοδιορισμένος γιατρός στην Ρουμάνια παίρνει 3.000 €!

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Πρέπει να πάρουμε περισσότερα χρήματα. Έχουμε κερδίσει στο ΣτΕ, επομένως ζητάμε να αναπροσαρμοστούν οι μισθοί μας με βάση των αποφάσεων του ΣτΕ. Ένας γιατρός στην Κύπρο και στην Γερμάνια  παίρνει 5.100€ μόλις μπαίνει. Πάλι και μ’ αυτό το νομοσχέδιο εσείς πιστεύετε ότι όλες οι κλινικές θα ανοίξουν τις αγκάλες τους να πάρουν όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ; Κάποιες θα πάρουνε με βαθμίδες διευθυντών κτλ, θα πάρουν έναν αριθμό από αυτούς οι υπόλοιποι οι Β’ οι Α’ δεν υπάρχει περίπτωση να τους πάρουνε όλα τα ιδιωτικά.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα πάρουν πίσω το νομοσχέδιο

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Δεν νομίζω ότι θα κάνουν πίσω, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί κι από εκεί και πέρα ο καθένας όταν υπογράφει ένα νομοσχέδιο παίρνει και την ευθύνη για το τι θα συμβεί. Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Επιπλέον να σκεφτούμε και κάτι άλλο βγαίνοντας οι γιατροί του ΕΣΥ προς τα έξω δεν δημιουργούν πρόβλημα στους ιδιώτες γιατρούς; Είναι όλοι στα κάγκελα. Κατεβαίνει ένα νομοσχέδιο οι ενώσεις, οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, ο Πανελλήνιος όλοι είναι απέναντι σε ένα νομοσχέδιο μα όλοι έχουν άδικο; Στα θέματα της υγείας δεν υπάρχουν κόμματα. Η υγεία είναι κάτι που αφορά τους πάντες. Έμενα με ενδιαφέρει να καταλάβουν ότι στο θέμα των νοσοκομείων του ΕΣΥ θα υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των τμημάτων.

Πηγή: Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm επιστροφή