IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Κώστας Ζαχαριάδης: προστασία πρώτης κατοικίας
03.12.22


Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης,  μίλησε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για τις εκλογές

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Να τις προκηρύξουν το ταχύτερο δυνατό να γλιτώσουμε τη μεγάλη κοινωνική αποδιάρθρωση που φέρνουν οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές την περίπτωση που γινόντουσαν αυτή την Κυριακή  

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Πιστεύω ότι θα κερδίζαμε τις εκλογές. Οι εκλογές είναι δύσκολες θα είναι ντέρμπι, θα ειναι μεγάλη μάχη και η εκτίμησή μου είναι ότι τα ποσοστά των κομμάτων θα κινηθούν περίπου στο 30 με 35% και πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε. Η ΝΔ πέφτει και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Ας αφήσουνε τις μυρωδιές και ας στήσουνε κάλπες. Πιστεύω ότι με τη μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση, με τη συμμετοχή του κόσμου της νεολαίας και κάνω και ένα προσκλητήριο στους ανθρώπους της γενιάς μας που έχουν περάσει αυτά τα 15 χρόνια τις πολύ μεγάλες κρίσεις, είναι η ώρα της δικιάς μας γενιάς, είναι η ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη εμείς.

Ερωτηθείς στην περίπτωση που αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας αν θα φέρουν νόμο που θα αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς για την  προστασία της πρώτης κατοικίας

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Εμείς θα αλλάξουμε αυτή την αθλιότητα που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να χρεοκοπούν ως φυσικά πρόσωπα, είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που ισχύει. Θα φέρουμε ένα νομοθετικό πλέγμα που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία μέχρι τις 250.000€ όπως ήταν επί των ημερών μας.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Επί των ημερών μας πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι 238.000 δεν έγιναν.

ΔΗΜ: Θυμάστε τι έλεγε ο  κ.Λαφαζάνης και η κα Κωνσταντοπούλου;

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Ταυτότητα οφειλής μπορούμε να έχουμε, δεν πάει να τα έλεγε και ο Πάπας της Ρώμης και όταν ο Πάπας της Ρώμης συμφωνεί και δίνει άλλοθι στην πολιτική Μητσοτάκη που σπάνε τις πόρτες 5 η ώρα τα χαράματα ανθρώπων για να τους πάρουνε το σπίτι για ένα δάνειο 15.000€ που ο κ. Πάτσης μπορεί αυτό το δάνειο να το έχει αγοράσει 1.000€ γιατί έτσι αγόραζε ο κ. Πάτσης δάνεια, εκεί υπάρχει προβλημα και ο  καθένας να σταθεί ενώπιον της μεγάλης αγωνίας που περνάει ένα μέρος του κόσμου που βλέπει ότι αυξάνονται τα επιτόκια, αυξάνεται η δόση, που βλέπει ότι δεν βγάζει το μήνα πέρα. Όχι μόνο έχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά έχουμε από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ

Ερωτηθείς για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει δημοσκοπικά τη δυσαρέσκεια από την πολιτική της κυβέρνησης 

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Η καλύτερη μέτρηση είναι η κάλπη. ...Εμείς πρέπει να πάμε πιο κοντά στο πρόβλημα του πολίτη, να τον ακούσουμε, να γίνουμε πιο εξωστρεφείς, να εξηγήσουμε το δικό μας πρόγραμμα, να το προσαρμόσουμε στις συνθήκες που αλλάζουν διαρκώς άρα αυτό που βάζετε σαν ερώτημα και σαν προβληματισμό εγώ το παίρνω σαν πρόκληση. Τι μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την επόμενη περίοδο ώστε να φτάσει πιο κοντά στα προβλήματα και να δώσει πιο πειστικές απαντήσεις. Αντιμετωπίζω αυτή την πρόκληση θετικά, διότι βρισκόμαστε στην αρχή του χειμώνα χρειάζεται απόλυτη εξωστρέφεια κυρίως αυτιά ανοιχτά, ο ρόλος του σύγχρονου κόμματος είναι να ακούει.

Πηγή Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm επιστροφή