IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Ελλάδα χαρίζεται! Πάρε κόσμε!
IONION FM 03.06.21

"Κρίνετε ίνα κριθήτε" Προκόπης Μπίχτας

Στις αρχές Ιουλίου ψηφίζεται το σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας με τα Σκόπια, τα οποία, με την συμφωνία των Πρεσπών, έχουν αποκτήσει ποσοστό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης!

Συνεδριάζει κάθε μέρα σε Ολομέλεια ο Άρειος Πάγος για να κρίνει το αίτημα της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» να αναγνωριστεί ως τέτοια.
Κύκλοι στην Ελλάδα και στο Στρασβούργο δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πρωτοφανών πιέσεων προς το δικαστήριο. Όχι προσωπικών πιέσεων στους δικαστές, αλλά δημιουργούν ατμόσφαιρα, κλίμα σύμφωνα με το οποίο ο Άρειος Πάγος πρέπει να αναγνωρίσει την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», άρα τουρκική μειονότητα και μάλιστα επειγόντως, πριν από τις 14 Ιουνίου που είναι προσδιορισμένο το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι της ανήκουν 150 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου. Έχει ακούσει κανένας κάποια ισχυρή ελληνική αντίδραση; Αν, το δικαστήριο της Χάγης, αποφανθεί ότι ένα η δύο νησιά ανήκουν στην Τουρκία, θα αλλάξει ολόκληρος ο χάρτης του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την Σαμπάχ, τα θέματα που έφερε ο Τσαβούσογλου ήσαν:

 • ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο
 • Οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας
 • Κυπριακό
 • Υποστήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις
 • Κακές πρακτικές των Ελλήνων κατά των μεταναστών
 • Τουρκική μειονότητα στην Θράκη
 • Αναφέρθηκε στην τουρκική πρόταση για διάσκεψη στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 • Η Ελλάδα δεν προέβαλε ποτέ δική της ατζέντα και μάλιστα με την ευκαιρία των "διερευνητικών επαφών".
 • Δεν απαίτησε αποζημιώσεις για τους κατεστραμμένους και διωγμένους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης
 • Δεν έβαλε το ζήτημα του αυτοδιοίκητου της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου, το οποίο προβλέπεται από την συνθήκη της Λωζάννης.
 • Δεν απαίτησε την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο. Δεν απαίτησε την αποζημίωση των Κυπρίων που έχασαν ζωές και περιουσίες από την τουρκική εισβολή.

Πακιστανικό κλιμάκιο ήρθε στον Έβρο και επιθεώρησε(!) το ΚΥΤ Φυλακίου. Τι είδους κλιμάκιο ήταν αυτό; Ποιός τους έδωσε την άδεια; Δεν υπάρχουν Πακιστανοί πρόσφυγες, αφού στο Πακιστάν δεν υπάρχει πόλεμος!

Το πολιτικό σύστημα έχει παραδώσει στην πράξη το Αιγαίο και την Κύπρο και τώρα παραδίδει και την Θράκη στα χέρια της Τουρκίας. Η Ελλάδα έχει υποστεί ήττα στρατηγικής σημασίας, απλώς δεν έχει αποτυπωθεί, ακόμα, στο χαρτί.

Τα πολιτικά κόμματα ασχολούνται με τα εμβόλια και τις μάσκες.

Τα μνημόνια και η εισδοχή της Ελλάδας στον ΕΜΣ έχουν λειτουργήσει καταλυτικά στις σημερινές εξελίξεις, αφού η Ελλάδα υπέγραψε την παράδοση της εθνικής της κυριαρχίας στους τοκογλύφους.

Τα μνημόνια είναι αντισυνταγματικά τόσο στο περιεχόμενό τους, όσο και στην διαδικασία με την οποία ψηφίστηκαν.

Στην συνάντηση Μπάιντεν Ερντογάν θα μπεί σε παζάρεμα το Αιγαίο και η Κύπρος.

Η Ελλάδα δεν διαθέτει αποτρεπτική δύναμη, επειδή έχει αποδείξει ότι δεν έχει την θέληση και την αποφασιστικότητα να υπερασπίσει τα δίκαιά της.


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 387 φορές μέχρι τώρα